Jump to content
koutsouk

" Γονατίζει " με ανοιχτό γκάζι...

Recommended Posts

Καλημέρα σε όλους.

Ανοίγω το θέμα που είναι αμιγώς τεχνικής φύσεως για να μαθαίνουμε εμείς οι νεώτεροι .

Έχω στη κατοχή μου ένα Kymco Xciting 500 με τροφοδοσία καρμπιρατέρ.

Το θέμα είναι το εξής :

Κάποιες φορές όταν η συμπίεση είναι στο ανώτατο σημείο , ανοίγω το διακόπτη , πατάω μίζα , γονατίζει για μισό δευτερόλεπτο και στη συνέχεια γυρίζει το μοτέρ και παίρνει κανονικά μπροστά.

Αν κλείσω τελείως τη βίδα του ρελαντί - που πρακτικά σημαίνει πως θα κλείσω τη πεταλούδα εντελώς δε γίνεται ποτέ τέτοιου είδους κόμπιασμα . Φυσικά τότε δε θα πάρει με τίποτα μπροστά .

Αν πάω να το βάλω μπροστά στο κανονικό του ρελαντί και ανοίξω το γκάζι κατά τη διάρκεια της μιζιάς τότε γονατίζει εντελώς και φυσικά δε θα πάρει μπροστά αφού δεν έχει δύναμη να γυρίσει το μοτέρ.

Η ερώτηση είναι αν έτσι λειτουργεί κανονικά το σύστημα αυτό. Δηλαδή όλα τα μηχανάκια με τέτοια τροφοδοσία αν πας να τα βάλεις μπροστά με 1/4 του γκαζιού ανοιχτό γονατίζουν ή το δικό μου έχει κάποιο πρόβλημα και έχει τέτοια συμπεριφορά;

Αν έπρεπε να γυρίζει το μοτέρ άσχετα με το αν το γκάζι είναι ανοιχτό ή όχι τότε προς πια κατεύθυνση θα έπρεπε να ψαχτώ ώστε να το λύσω αυτό το θέμα;

Η ερώτηση είναι και μηχανικής φύσεως για το τι προκαλεί την μεγάλη αύξηση συμπίεσης αν το γκάζι είναι ανοιχτό .

Επίσης να αναφέρω πως το καρμπιρατέρ είναι πολύ σωστά ρυθμισμένο , με απροβλημάτιστη λειτουργία σε όλο το εύρος των στροφών , ρελαντί πολύ σταθερό , γενικά όλα καλά.

Μπαταρία φορτισμένη πλήρως , μίζα ελεγμένη και συντηρημένη σωστά , λάδια , φίλτρα νέα .

Ευχαριστώ !

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Σιγουρα η μπαταρια ειναι οκ?

Γιατι μενα για φτυσμενη μπαταρια μου κανει και οχι θεμα του καρμπ.

Τροποποιήθηκε από τον Dant3

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Σιγουρα η μπαταρια ειναι οκ?

Γιατι μενα για φτυσμενη μπαταρια μου κανει και οχι θεμα του καρμπ.

Και με ρεύμα από μπαταρία αυτοκινήτου πάλι το ίδιο κάνει .

Επίσης αν το γκάζι είναι κλειστό , ξαναλέω , το κάνει λίγες φορές το " γονάτισμα " . Αν το γκάζι είναι ανοιχτό ας πούμε το 1/4 της διαδρομής γονατίζει εντελώς .

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

αρχικά ψηφίζω και εγώ μπαταρια...μπορει η τάση της να είναι σωστή, αλλά να έχασε τη δύναμή της να δώσει τα αμπερ που πρέπει. Η ζημιά στη μίζα...και ε;ίσης έλεγξε καλα αν εφάπτονται σωστά οι πόλοι...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Η συμπιεση ανεβαινει ελαχιστα οταν εχεις κλειστο το γκαζι η τραβηγμενο το τσοκ του αερα. Αμα εχεις βολτομετρο τσεκαρε την ταση της μπαταριας οταν πατας μιζα. Δεν πρεπει να ειναι κατω απο 10. Το προβλημα εμενα μου κανει για ηλεκτρικο και οχι καρμπ. Αυτο που σου κανει μου το εκανε παλια το παπι και τελικα ηταν μιζα

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Το βύθισμα που κάνει στις ενδείξεις της μπαταρίας όταν γίνεται το γονάτισμα είναι μεγάλο, δείχνει γύρω στα 9,5 v . Το θέμα όμως δεν είναι εκεί .

Δέχομαι οτι οκ η μπαταρία δεν είναι φανταστική , που είναι . Αυτό που ρωτάω είναι αν είναι φυσιολογικό να αυξάνεται η συμπίεση όταν ανοιγεις το γκάζι κατά τη μιζιά και αν δεν είναι φυσιολογικό τότε τι φταίει και γίνεται αυτό.

Η μίζα να είναι αδύναμη σε λίγο παραπάνω φορτίο το καταλαβαίνω , αλλά την έχω δοκιμάσει σε ίδιο μηχανάκι αλλά με τροφοδοσία injection και δε παρουσίασε κανένα πρόβλημα . Ούτε η μίζα , ούτε η μπαταρία.

Η μίζα , επειδή , στο ίδιο είχα καταλήξει κι εγώ , οτι δηλαδή ήτανε μάπα πλέον , αλλάχτηκε τη περσινή χρονιά με εργοστασιακή . Το πρόβλημα παρέμεινε σα να μη την είχα αλλάξει καθόλου.

Τροποποιήθηκε από τον koutsouk

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

όταν ανοίγεις το γκάζι, βάζεις κι άλλο αέρα μέσα, οπότε ναι είναι απόλυτα λογικο να αυξάνεται η ΠΙΕΣΗ και όχι η ΣΥΜΠΙΕΣΗ. άρα πάλι θα τραβήξει λούκι η μίζα. Εγώ θα έλεγα και έλεγχο του διακόπτη της κ των καλωδιώσεων για παραπάνω αντίσταση απο όσο πρέπει. Και μία μέτρηση συμπίεσης στο μηχανάκι με τα δεδομένα του κατασκευαστή, να δεις αν συμπιέζει παραπάνω από όσο πρέπει...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

όταν ανοίγεις το γκάζι, βάζεις κι άλλο αέρα μέσα, οπότε ναι είναι απόλυτα λογικο να αυξάνεται η ΠΙΕΣΗ και όχι η ΣΥΜΠΙΕΣΗ. άρα πάλι θα τραβήξει λούκι η μίζα. Εγώ θα έλεγα και έλεγχο του διακόπτη της κ των καλωδιώσεων για παραπάνω αντίσταση απο όσο πρέπει. Και μία μέτρηση συμπίεσης στο μηχανάκι με τα δεδομένα του κατασκευαστή, να δεις αν συμπιέζει παραπάνω από όσο πρέπει...

Πολύ σωστό !

Δοκιμάσαμε να δώσουμε ρεύμα απευθείας στη μίζα , παρακάμπτοντας , διακόπτες και λοιπά καλώδια με σκοπό να διαγνώσουμε τυχούσα βλάβη σε καλώδια και διακόπτες. Το πρόβλημα παρέμεινε .

Το μόνο που δεν έχω κάνει ακόμα είναι να μετρήσω συμπίεση κινητήρα . Αυξημένη συμπίεση από τι προκαλείτε; Συνήθως ένα μοτέρ μηχανής με 46500 χλμ δε θα έπρεπε να έχει μειωμένη συμπίεση και όχι αυξημένη;

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Πολύ σωστό !

Δοκιμάσαμε να δώσουμε ρεύμα απευθείας στη μίζα , παρακάμπτοντας , διακόπτες και λοιπά καλώδια με σκοπό να διαγνώσουμε τυχούσα βλάβη σε καλώδια και διακόπτες. Το πρόβλημα παρέμεινε .

Το μόνο που δεν έχω κάνει ακόμα είναι να μετρήσω συμπίεση κινητήρα . Αυξημένη συμπίεση από τι προκαλείτε; Συνήθως ένα μοτέρ μηχανής με 46500 χλμ δε θα έπρεπε να έχει μειωμένη συμπίεση και όχι αυξημένη;

Μεταχειρισμενο το πηρες?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Κατ'αρχήν Λαμιώτη εσένα είναι άλλο το φόρτε σου και όχι τα μηχανολογικά! :lipssealed:

Μήπως όντας μεγάλο μονοκύλινδρο έχει αυτόματο αποσυμπιεστή ο οποίος δεν δουλεύει σωστά;

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ναι το μηχανάκι είναι μοντέλο 2006 και το είχα αγοράσει το 2011 . Το κοντέρ έλεγε τότε 22000 χλμ , φαινομενικά πραγματικά , με τους ελέγχους που είχαν γίνει κατά την αγορά . Το πρόβλημα δεν είχε παρουσιαστεί τότε όμως ή τουλάχιστον δε το είχα παρατηρήσει . Δηλαδή δεν έκανε το γονάτισμα κάποιες φορές με κλειστό το γκάζι.

Κατ'αρχήν Λαμιώτη εσένα είναι άλλο το φόρτε σου και όχι τα μηχανολογικά! :lipssealed:

Μήπως όντας μεγάλο μονοκύλινδρο έχει αυτόματο αποσυμπιεστή ο οποίος δεν δουλεύει σωστά;

Κι αυτό είναι πάρα πολύ σωστό Θείο !!!!

Άλλο είναι το φόρτε μου! 'Εχω αποκτήσει κι άλλο φόρτε βέβαια το οποίο θα στο πω στην επόμενη εκδρομή!!!! ( αν με πάρετε μαζί σας )

Ο αποσυμπιεστής είναι όντως αυτόματος και έχει αλλαχτεί με καινούργιο!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μηπως εχει γινει τοτε απ τον προηγουμενο καμια παρεμβαση στον κινητηρα που επηρεασε την συμπιεση?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μηπως εχει γινει τοτε απ τον προηγουμενο καμια παρεμβαση στον κινητηρα που επηρεασε την συμπιεση?

Απίθανο σενάριο . Όλες οι βίδες στο μοτέρ ήταν απείραχτες .

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Την δεύτερη μπαταρία την συνδέεις προφανώς με καλώδια στους πόλους της δικής του, σωστά;

Δοκίμασε το εξής: Δώσε ρεύμα απευθείας στην μίζα σου, παρακάμπτοντας την μπαταρία. Αν δεν γονατίσει, ψάξου στην καλωδίωση, κυρίως στο καλώδιο της γείωσης, είτε στο καλώδιο αυτού καθ' αυτό, είτε στο "δέσιμο" με το σασί ή την μπαταρία.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Την δεύτερη μπαταρία την συνδέεις προφανώς με καλώδια στους πόλους της δικής του, σωστά;

Δοκίμασε το εξής: Δώσε ρεύμα απευθείας στην μίζα σου, παρακάμπτοντας την μπαταρία. Αν δεν γονατίσει, ψάξου στην καλωδίωση, κυρίως στο καλώδιο της γείωσης, είτε στο καλώδιο αυτού καθ' αυτό, είτε στο "δέσιμο" με το σασί ή την μπαταρία.

Κι άλλος θείος στο ερώτημα !!!

Έχει γίνει ήδη κι αυτό !

Και απευθείας στους πόλους με μεγαλύτερη μπαταρία και παράλληλα με τη δική μου .

Αποτέλεσμα το ίδιο.

Γείωση υπάρχει διπλή , και στο κινητήρα και στο σασί .

Αποτέλεσμα το ίδιο .

Γι`αυτό σκέφτομαι πως το θέμα είναι πιο πολύ μηχανικό παρά ηλεκτρολογικό .

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αν επηρεάζει ΜΟΝΟ τη λειτουργια της μίζας, τότε είναι ή κατι ηλεκτρολογικο, ή κατι που έχει να κανει με τη μίζα την ίδια, ή από κάπου μπαίνει πιο πολύς αέρας στο μοτέρ κατά την εκκίνηση. ΟΑτιδήποτε άλλο προσωπικά το αποκλείω για την περίπτωσή σου.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αν επηρεάζει ΜΟΝΟ τη λειτουργια της μίζας, τότε είναι ή κατι ηλεκτρολογικο, ή κατι που έχει να κανει με τη μίζα την ίδια, ή από κάπου μπαίνει πιο πολύς αέρας στο μοτέρ κατά την εκκίνηση. ΟΑτιδήποτε άλλο προσωπικά το αποκλείω για την περίπτωσή σου.

Επηρεάζει τη λειτουργία της μίζας και φυσικά ο κινητήρας δε γυρίζει και δεν παίρνει μπροστά , με ανοιχτό γκάζι . Μπορεί απλά η μίζα να είναι οριακή για τις ανάγκες εκκίνησης του μοτέρ οπότε με παραπάνω πίεση λόγο αυξημένης παροχής αέρα να μην έχει τη δύναμη να γυρίσει το κινητήρα.

Άβυσσος στη παρούσα φάση .

Απλά ήλπιζα στο αν υπήρχε εξήγηση μηχανική στο αν ο παραπάνω αέρας στην εκκίνηση μπορεί να αυξάνει συμπίεση τόση ώστε να μη γυρίζει το μοτέρ . Κατά τα λεγόμενα αυτό μάλλον δε μπορεί να γίνεται . Ανοίγεις τη πεταλούδα , κλείνεις τη πεταλούδα του γκαζιού , δε θα έπρεπε να γίνεται κάτι σε σχέση με τη περιστροφή του μοτέρ λόγω συμπίεσης.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αφού έχετε εξαντλήσει τα πάντα εξετάστε και το κομπλέρ της μίζας αν είναι εντάξει.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Κάτι της φέρνει κόντρα. Η ο εαυτός της, η κάτι που έχει να κάνει με τη συμπίεση. Θα σ πρότεινα εκεινο το μηχανάκι στο οποίο έβαλες τη μίζα σου να τη δοκιμάσεις, να έπαιρνες τη μίζα του και να τη δοκίμαζες πάνω στο δικό σου. Αν δουλέψει, τότε το θέμα σου είναι στον κινητήρα. Βρώμικα ελατήρια εμβόλου, επικαθίσεις στον κύλινδρο, βλάβη στον αποσυμπιεστη. ΘΑα τολμουσα να προτεινω και εντελως αρύθμιστες βαλβίδες.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Κάτι της φέρνει κόντρα. Η ο εαυτός της, η κάτι που έχει να κάνει με τη συμπίεση. Θα σ πρότεινα εκεινο το μηχανάκι στο οποίο έβαλες τη μίζα σου να τη δοκιμάσεις, να έπαιρνες τη μίζα του και να τη δοκίμαζες πάνω στο δικό σου. Αν δουλέψει, τότε το θέμα σου είναι στον κινητήρα. Βρώμικα ελατήρια εμβόλου, επικαθίσεις στον κύλινδρο, βλάβη στον αποσυμπιεστη. ΘΑα τολμουσα να προτεινω και εντελως αρύθμιστες βαλβίδες.

Τη μίζα από το άλλο τη δοκιμάσαμε .

Αποτέλεσμα το ίδιο !

Τι να πω πλέον ! Άβυσσος σε ένα τόσο απλό κινητήρα !

Το κόμπλερ το κοίταξα τη τελευταία φορά που άνοιξα το αριστερό καπάκι. Καμία βλάβη δε φαινότανε , τα κυλινδράκια του σωστά , όπως και το γρανάζι με τα πολλά δόντια ! Εκείνο που πιάνει η μίζα πάνω του.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

... :pray:

κάτι τρελό. βγάλε το μπουζί απο πάνω, και δες πως περιστρέφεται ο κινητήρας. το καρμπ έχει καποιο ηλεκτρονικό διακοπτάκι η κάτι τέτοιο;; μήπως υπάρχει γενικευμένα κάποιο ηλεκτρικό θέμα πχ κάποιος ηλεκτρικός διακόπτης στο γκάζι που τραβάει φορτία, διότι για μηχανικό αφου τα έχουμε αποκλείσει όλα δεν βλέπω κάτι άλλο.

ωστόσο ο κινητήρας πρέπει να παίρνει αμέσως αν είναι ζεστός ή με τσοκ αν είναι κρύος, χωρίς κομπιάσματα, σε ένα σωστά ρυθμισμένο καρμπυρατέρ. δες συμπίεση και ξανακοίτα τον αποσυμπιεστή, και ας τον άλλαξες.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μηπως εχει ξεχρονιστει το μοτερ σου?? Λιγο απιθανο αλλα ποτε δεν ξερεις

παραπάνω μας λέει ότι λειτουργεί κανονικά άπαξ και πάρει και σε όλες τις στροφές, οπότε μάλλον απίθανο.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αμα λειτουργει καλα σε ολο το ευρος τοτε παει να πει οτι ειναι ενταξει η συμπιεση. Εχουνε μεινει βαλβιδες - μιζα - αυτοματος αποσυμπιεστης

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα