Jump to content
Sign in to follow this  
Abigail

daytona sprinter 125 injection VS modenas kriss 125 efi

Recommended Posts

Καλησπερα παιδια, ειμαι σε τεραστιο διλλημα και ζητω βοηθεια απο γνωστες του αντικειμενου.. Μετα απο αρκετο καιρο κατεληξα σε αυτα τα δυο παπακια και προσπαθω να βρω ενα συν παραπανω για να επιλεξω ενα απο τα δυο.. αν υπαρχουν ατομα απο εδω που να ειναι κατοχοι αυτων των παπιων ή γενικα να γνωριζουν επι του θεματος ασ με κατευθυνουν.. ευχαριστω

Υ.Γ. Δεν εχω γνωσεις επι του θεματος και θα ειναι η πρωτη φορα που θα παρω δικο μ μηχανακι.. το χρειαζομαι για να πηγαινω καθημερινα στη δουλεια μ και γενικα να κανω τλχστν τη μερα 30χλμ..θελω να ειναι αξιοπιστο και οικονομικο στα καυσιμα.. δε θελω συχνα πυκνα να μ βγαζει προβληματα και θεματακια..και επιλεγω απο τ συγκεκριμενα γιατι ειναι προσιτα στην τιμη.. το πρωτο στα 1,495 και το δευτερο στα 1,795..Α και ειμαι κοπελα!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Άμα είσαι κοπέλα μην ανησυχείς. Θα έρθει σε λίγο ο Μανώλης να σου εξηγήσει αναλυτικά τα συν και πλην του κάθε μοντέλου (οκ, αυτό ήταν χτύπημα κάτω από τη μέση, αλλά δεν άντεξα :D )

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Για τη χρηση που το θελεις προσωπικα θα επελεγα το kriss. Φαινεται για καλυτερη ποιοτητα κατασκευης παρολο που δεν το εχω δει να πολυκυκλοφορει. Το daytona αλλοι το εχουν για τιμιο μηχανακι εκτος των πλαστικων που τριζουν και αλλοι για μη αξιοπιστο. Φιλος μου εχει το daytona εντελως μαμα και ειναι ευχαριστημενος. Δε μπορω ομως να καταλαβω γιατι απεριψες και αλλες επιλογες οπως πχ το kawasaki 115

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ανάμεσα σε αυτά τα 2 θα πήγαινα σίγουρο στο modenas... πρώτον δεν μου αρέσει το sprinter εξωτερικά και μου θυμίζει αρκετά κινεζιά.. δεν θα το επέλεγα λόγο μάρκας.. όχι ότι παρουσιάζουν και τίποτα αλλά εγώ δεν θα έπαιρνα... θα το έπαιρνα modenas λόγω ότι τα προηγούμενα βγήκαν σκύλοι και έχουν αφήσει καλό όνομα... τώρα για ομορφιά ούτε αυτό με τρελένει άλλά πάω πάσο λόγο γούστου... εγώ σε αυτά τα λεφτά θα κοιτούσα και το kawasaki kaze 115r που είναι και πιο ωραίο... τώρα το πρώτο που θα κοιτάξεις εσύ εφόσον δεν σε ενδιαφέρουν οι επιδόσεις και τα συναφή να πάρεις αυτό που σου κάθεται καλύτερα στο μάτι... γιατί αυτό που οδηγάς πρέπει να σου αρέσει πάνω απ όλα...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αρα βλεπω οτι το kriss παιρνει προβαδισμα...και βλεπω επισης οτι 2 ατομα ηδη με προτινατε το kaze.. παιδια στη καταναλωση ομως ειναι οκ οπως και τα προηγουμενα δυο?

και το οτι ειναι injection το daytona δεν λεει και κατι σε σχεση με το modenas και το kawasaki ε?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

αυτό με τον ψεκασμό ποτέ δεν το κατάλαβα δλδ πόση οικονομία ποια κάνει σε 125 κυβικα? ισα ισα που θα χάσεις κ απόκριση στο γκάζι που με καρμπυρατέρ θα είναι ποιο άμεσο. ανάμεσα στα δύο μοντένας, όχι ότι είναι τέλεια απλα στα ντειτόνα είχαμε κάποια στιγμη στην οικογένεια, τα πλάστικά θα αρχίσουν σύντομα να τρίζουν και θα θελεις να το κλοτσήσεις γιατί θα είναι καινούργιο κ από φώτα άστα να πάνε καντήλι, το μόνο καλό ότι χρειαζόσουν για το μοτέρ ταίριαζε από χοντα κ έβρισκες κ σε πρατήριο καυσίμων

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Για να απαντήσω και σοβαρά, μετά τα παιδιά που ήδη είπαν κάποια πράγματα, κοίτα αν έχεις τη δυνατότητα να τα δεις από κοντά και, γιατί όχι, να τα οδηγήσεις δοκιμαστικά.

Καταρχήν θα δεις τι σου αρέσει εμφανισιακά. Μετά ίσως παρατηρήσεις και τυχόν διαφορές σε φινίρισμα, ποιότητα κατασκευής, κλπ. Οκ, θα είναι επιφανειακά πράγματα αυτά που φαίνονται (πχ το daytona αν είναι της βιτρίνας δε θα τρίζουν τα πλαστικά του, όπως έχω ακούσει πολλούς να παραπονιούνται ότι κάνει μετά από λίγο καιρό) αλλά ίσως είναι ενδεικτικά για τη γενικότερη κατασκευή τους. Μπορεί κάποιο πχ να σου βγάλει "φτήνια" ρε παιδί μου όταν το δεις από κοντά και να μη σου γεμίζει το μάτι. Γιατί να το πάρεις και μετά να στριφογυρίζουν στο μυαλό σου σκέψεις του τύπου "ρε, μήπως έκανα βλακεία που πήρα αυτό αντί για το άλλο;"---> δε θα το χαρείς μετά και είναι κρίμα.

Τελευταίο και πιο σημαντικό, θα δεις τα εργονομικά. Εντάξει, είναι παπάκια και δεν έχουν τίποτα τρελές διαφορές σε θέση οδήγησης, αλλά σε κάποιο μπορεί να "κουμπώσεις" με την πρώτη και όλα να σου φαίνονται ότι είναι στη σωστή θέση για σένα (διακόπτες, μαρσπιέ, καθρέφτες, απόσταση σώματος από το τιμόνι, κλπ). Επίσης, σύγκρινε και τα φώτα (που νομίζω ότι ήδη αναφέρθηκε), όσο πιο μικρό και χαμηλό σε ύψος το δίκυκλο, τόσο πιο σημαντικό να βλέπουμε και να μας βλέπουν. Ένας ποιοτικός προβολέας που μας κάνει ορατούς χωρίς να τυφλώνει τους απέναντι οδηγούς είναι μεγάλο πλεονέκτημα.

Για καταναλώσεις και επιλογή μεταξύ ψεκασμού - καρμπυρατέρ, στα κυβικά αυτά είναι μικρές οι διαφορές. Δε ξέρω ακριβώς, αλλά πχ αν είναι και μισό λίτρο παραπάνω στα 100 χλμ το ένα από το άλλο (που χοντρικά σημαίνει ότι κάθε 100 χλμ θα ξοδεύεις 0,8 ευρώ παραπάνω) δεν είναι τίποτα τρομερό.

Τέλος, φαντάζομαι από τις τιμές που αναφέρεις ότι μιλάς για καινούριο. Να σταθμίσεις στην επιλογή σου ότι η αγορά μηχανής περιλαμβάνει και τον εξοπλισμό αναβάτη. Ότι φοράμε καλο είναι, αλλά όλοι μας ξέρουμε ότι δεν είναι πρακτικό να κυκλοφοράμε κάθε μέρα με ολόσωμη φόρμα. Το απόλυτο μίνιμουμ από άποψη ασφάλειας που δε θα σε ξεβολέψει να κουβαλάς μαζί σου είναι ένα κράνος, ένα μπουφανάκι και ένα ζευγάρι γάντια.

Προτίμησε ένα κλειστό full face από ανοιγόμενα ή ανοιχτά κράνη, σε προστατεύει πολύ καλύτερα και βρίσκεις άνετα καλό κράνος στα 200 ευρώ πάνω κάτω, αρκεί να ζητήσεις να σου δείξουν μοντέλα χωρίς πολλά σχέδια (πχ το δικό μου το είχα πάρει 180 γιατί απλά είχε τα περσινά σχέδια πάνω). Τα γάντια τα θες όχι μόνο για περίπτωση μικροπτώσης και γδαρσίματος στα χέρια, αλλά και για να διατηρείς την αίσθηση στα δάχτυλά σου ώστε να μπορείς να οδηγήσεις. Αν κάνεις ποτέ διαδρομή με κρύο χωρίς γάντια και νιώσεις πόσο άτσαλα οδηγάς όταν ξυλιάζουν τα δάχτυλα θα με θυμηθείς. Το μπουφάν επίσης, σε προστατεύει σε ενδεχόμενη πτώση αλλά κρατάει και τον κορμό σου ζεστό, ώστε να κυκλοφορεί το αίμα στα άκρα και να μη παγώνεις όταν οδηγάς με ψύχρα.

Καλή επιλογή και καλά χιλιόμετρα όταν με το καλό καταλήξεις και πάρεις κάποιο.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

σωστός ο burningbeard όσο αναφορά τον εξοπλισμό.. αν δεν έχεις τίποτα τότε βάλε και αυτά τα έξοδα στο νου σου... ένα κράνος γύρω στα 150 ευρώ ένα μπουφανάκι στα ίδια λεφτά και ένα καλό με κόκκαλο γάντι κάπου στα 35 ευρώ... μην τα αμελήσεις αυτά και μην τα βάζεις σαν δεύτερη αγορά.. πρώτα αυτά και μετά το μηχανάκι.... μην βιαστείς!

τώρα για το μηχανάκι εγώ λέω ή kawasaki ή modenas... για να δει κάποιος διαφορές στα καύσιμα θα πρέπει να κάνει πραγματικά πολλά χιλιόμετρα καθημερινά για του βγαίνει η διαφορά στις βενζίνης αν το ένα καίει από το άλλο 0.4 λίτρα παραπάνω..... αν και αυτά τα δύο καίνε τα ίδια ίσως λίγο περισσότερο το kawasaki αν το πηγαίνεις τέρμα λόγω λιγότερων κυβικών και καρμπυρατέρ αντί ψεκασμού.. για το modenas έχω να σου πω από προσωπική εμπειρία πως για ψεκασμό στα χαμηλά είναι πολύ δυνατό γι αυτό δεν θα αγχωθείς ποτέ για προβλήματα ανηφόρας ακόμα και με 2 άτομα... για τα φώτα επίσης να σου πω ότι καλά έκαναν και το ανέφεραν τα παιδιά γιατί είναι σημαντικό.. το kawasaki αν έχει πάρει από το zx τότε κλάφτα Χαράλαμπε.. πραγματικά κεριά... το modenas που δίνει την αίσθηση λόγο μεγαλύτερου προβολέα πως θα έχει καλύτερα φώτα...

εγώ θα έλεγα όπως είπαν και τα παιδιά αν μπορείς να κάνεις ένα test ride να καθίσεις επάνω να δεις πως βολεύεσαι και πως σου φαίνεται το καθένα στο τιμόνι στα πόδια και στην σέλα... η δικιά μου ψήφος πάει στο modenas..... :_thumbsup:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Eτσι ακριβως οπως τα ειπαν τα παραπανω μελη. Σωστες τοποθετησεις με αναλογα επιχειρηματα. Κανε αν εχεις τη δυνατοτητα ενα test-drive και οποιο σου κατσει καλυτερα παντως θα σε προετρεπα να οδηγησεις το kawasaki γιατι πιστευω οτι θα σε κερδισει.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

παιδια δε ξερετε ποσο πολυ με βοηθησατε.. ευχαριστω ολους για το χρονο και το ενδιαφερον...

και φυσικα εξοπλισμος πανω απο ολα και υστερα ολα τ αλλα.. ναι , θα παω να τ δοκιμασω εαν μ επιτραπει.. παντως οντως ειτε εινια injection ειτε οχι καταλαβα οτι η διαφορα ωστοσο ειναι μηδαμινη.. οποτε τζαμπα ντορος γινεται απο οτι καταλαβα...

οσο για τα φωτα απο οτι καταλαβα ειναι καλο να ειναι αρκετα χαμηλο.. θα το προσεξω... ΠΑΝΤΩΣ ΤΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΕΦΥΓΑ ΑΠΟ Τ ΔΙΛΛΗΜΑ DAYTONA VS MODENAS και δημιουργηθηκε το επομενο διλλημα.. MODENAS VS KAWASAKI.. χαχαχα.. και οι διαφορα τους ουτε 200.. μαλλον θα το επιλεξω με βαση το εξωτερικο γτ και τα δυο ισως να ειναι ισοδυναμα.. δεν ξερω :/ παντως ευχαριστω ολους για τις συμβουλες σας.. και οτι αλλο μπορειτε να μ πειτε θα σας ακουσω με προσοχη!!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ευτυχώς το σκέφτεσαι και εσύ έτσι όσο αναφορά πρώτα εξοπλισμός και μετά το μηχανάκι.... καλύτερα πήγαινε σε πολυκατάστημα για την αγορά εξοπλισμού που να τα έχει όλα για να σου κάνουν κάποια έκπτωση στο τέλος... φυσικά και μπορείς να τα δοκιμάσεις όλα! πρόσεξε πάρα πολύ την εφαρμογή του κράνους και του μπουφάν! είναι σημαντικό να σου κάθονται τέλεια! μην βιαστείς και πεις οκ αυτό! δοκίμασε και ξανά δοκίμασε μέχρι να βρεις το σωστό! αα το κρανάκι να είναι full face και όχι τίποτα jet γιατί είναι σαν να έχεις μισό κράνος και δεν προφυλάσσει το ίδιο.. επίσης το μπουφάν που θα πάρεις να κοιτάξεις να είναι αδιάβροχο αν θα κυκλοφορείς το moto και τον χειμώνα! αν έχεις την οικονομική δυνατότητα πάρε ένα χειμερινό και ένα καλοκαιρινό! αν όχι πάρε ένα τεσσάρων εποχών που τα κάνει ''όλα'' μέτρια... και όσο για το γαντάκι όπως ξανά είπα να είναι με κοκκάλινη προστασία.. πρόσεξε το εσωτερικό του γαντιού να μην είναι και μάλλινο-φλις και δεν μπορείς να το φοράς το καλοκαίρι! μια μέση λύση αν ξαναλέω δεν έχεις την οικονομική δυνατότητα για 2!

Mην βιαστείς για την αγορά και κοίτα καλά πριν πάρεις οτιδήποτε... πρόταση μου το modenas γιατί έχει ιντζέξιον ( εύκολα παγωμένα πρωινά, βελούδινη αίσθηση, χωρίς μπουκώματα και αρρυθμίες), πιο ωραίο ( γούστο), πιο δυνατό και με καλύτερο προβολέα!

Τέλος ψάξε σε διάφορα μαγαζιά για τυχόν δώρα η μείωση τιμής! σίγουρα θα βρεις με λίγο ψάξιμο... μπορείς να ζητήσεις μείωση τιμής και με τα λεφτά που θα κερδίσεις να πάρεις εξοπλισμό του γούστου σου αλλά μπορείς και να πάρεις να δώρα αρκεί να σου αρέσουν και να σου χρειάζονται...

Καλές αγορές σου εύχομαι!! :_thumbsup::thumbsup:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ευτυχώς το σκέφτεσαι και εσύ έτσι όσο αναφορά πρώτα εξοπλισμός και μετά το μηχανάκι.... καλύτερα πήγαινε σε πολυκατάστημα για την αγορά εξοπλισμού που να τα έχει όλα για να σου κάνουν κάποια έκπτωση στο τέλος... φυσικά και μπορείς να τα δοκιμάσεις όλα! πρόσεξε πάρα πολύ την εφαρμογή του κράνους και του μπουφάν! είναι σημαντικό να σου κάθονται τέλεια! μην βιαστείς και πεις οκ αυτό! δοκίμασε και ξανά δοκίμασε μέχρι να βρεις το σωστό! αα το κρανάκι να είναι full face και όχι τίποτα jet γιατί είναι σαν να έχεις μισό κράνος και δεν προφυλάσσει το ίδιο.. επίσης το μπουφάν που θα πάρεις να κοιτάξεις να είναι αδιάβροχο αν θα κυκλοφορείς το moto και τον χειμώνα! αν έχεις την οικονομική δυνατότητα πάρε ένα χειμερινό και ένα καλοκαιρινό! αν όχι πάρε ένα τεσσάρων εποχών που τα κάνει ''όλα'' μέτρια... και όσο για το γαντάκι όπως ξανά είπα να είναι με κοκκάλινη προστασία.. πρόσεξε το εσωτερικό του γαντιού να μην είναι και μάλλινο-φλις και δεν μπορείς να το φοράς το καλοκαίρι! μια μέση λύση αν ξαναλέω δεν έχεις την οικονομική δυνατότητα για 2!

Mην βιαστείς για την αγορά και κοίτα καλά πριν πάρεις οτιδήποτε... πρόταση μου το modenas γιατί έχει ιντζέξιον ( εύκολα παγωμένα πρωινά, βελούδινη αίσθηση, χωρίς μπουκώματα και αρρυθμίες), πιο ωραίο ( γούστο), πιο δυνατό και με καλύτερο προβολέα!

Τέλος ψάξε σε διάφορα μαγαζιά για τυχόν δώρα η μείωση τιμής! σίγουρα θα βρεις με λίγο ψάξιμο... μπορείς να ζητήσεις μείωση τιμής και με τα λεφτά που θα κερδίσεις να πάρεις εξοπλισμό του γούστου σου αλλά μπορείς και να πάρεις να δώρα αρκεί να σου αρέσουν και να σου χρειάζονται...

Καλές αγορές σου εύχομαι!! :_thumbsup::thumbsup:

ησουν υπερβολικα κατατοπιστικος.. ευχαριστω πολυυυ για ολες τις πληροφοριες.. καλυφθηκα σε πολλα πραγματα ειδικα για τον εξοπλισμο..

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Σε βλεπω αρκετα προβληματισμενη με το παπι και το ψαχνεις αρκετα.... και με το δικιο σου στις ημερες μας θελεις και το τελευταιο ευρω να πιασει τοπο... επειδη και εγω βασανιζομουν τι να διαλεξω για καινουργιο παπι μην το πολυ σκεφτεσαι πηγαινε δες και διαλεξε οτι εσενα σου γεμιζει το ματι κοπελια!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

κοίτα και Suzuki adress πολύ ανώτερο από ποιότητα από τα παραπάνω κ νακαζιλ κύλινδρος αστέρι, δεν προχώρησε τόσο λόγω προκατάληψης από κάποιες ελλατωματικές παρτίδες, δες το σε μπλέ χρωμα

http://www.car.gr/classifieds/bikes/view/5127992/

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα