Jump to content
gardelis

Ο επόμενος παρακαλώ.. διόδια και λάσπη

Recommended Posts

Λάσπη από εδώ και πλέον.. επειδή προφανώς από διόδια είναι.. και αφορά το αμάξι μου

Και πρόσφατα μου είπαν ότι βγήκε νόμος ή καμιά απόφαση κρυμμένη που λέει ότι τα διόδια μπορούν να στέλνουν την φωτογραφία σου στην αστυνομία ή απλά και μόνο τα στοιχεία ώστε να βεβαιώνουν πρόστιμο σαν να ήταν αυτόφωρο! Αλλά δεν το πίστευα..ειδικά από την τρώγλη που έχουν στην Κορίνθου Πατρών μέσα στην μέση της καρμιανιόλας! Πραγματικά είναι τα πιο τζάμπα διόδια που υπάρχουν στο οδικό δίκτυο..και ο δρόμος κάθε φορά και ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ!! Γ@μώ το μ@υνί σας ρε καριόληδες 10 χρόνια για ένα γαμόδρομο..

Πάω αύριο να δω τι θέλουν τι θα μου πούν..

Αλλά μετά για το αμάξι και για την μηχανή..λάσπη!

yk84.jpg

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Πανω πανω εκεινο το "Προσκληση πολιτη σε καταστημα της Ελληνικης Αστυνομιας"

μου θυμισε το αληστου μνημης επι χουντας:

"Καλεισθε στο ΑΤ δι υποθεσιν σας"

Αλλωστε μια ιδιοτυπη χουντα δεν ζουμε και τωρα;;;;

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Στο εξωτερικό θα τους έδινες τα στοιχεία του οδηγού και θα του την στέλναν.. Στην Ελλάδα που δεν έχουμε ούτε χαρτί για άδεια κυκλοφορίας, δεν θα νοιαστούν πιστεύω, θα πουν δικό σου όχημα εσύ πληρώνεις.

Ανάλογα πως πάει η κουβέντα, θα το αναφέρω κι αυτό πάντως, ότι δεν ήμουν εγώ..

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Σε βάρος των παραβατών, επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο διακοσίων 200 ευρώ, καθώς και αφαίρεση διπλώματος, άδειας κυκλοφορίας και πινακίδων για 20 ημέρες, σύμφωνα με τον ΚΟΚ.

http://www.protothema.gr/greece/article/350490/diodia-pou-kai-poso-auxanodai-apo-simera/

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Aυτό το "προσκλητήριο" ,κατα 99% ,αφορά παράβαση ορίου ταχύτητας.

Και το λέω γιατί έχω δεί ολόϊδιο....δυστυχώς.

Αν ναι ,Θα σου δείξουν την αποδεικτική φωτό από ταχο-κάμερα στο τμήμα.

Αν θυμάσαι να πέρασες το συγκεκριμένο κομμάτι με ταχύτητες πολύ πάνω από το όριο ,τότε ετοιμάσου ψυχολογικά ,

εκτός του σοβαρού πρόστιμου (300+€) ,να αποχωριστείς κ' το δίπλωμά σου για αρκετό χρονικό διάστημα (1-3 μήνες)

Αν το δίπλωμα ,σου είναι άκρως απαραίτητο (πχ.για την εργασία σου) ψάξε να βρείς εκ'των προτέρων "ποιός οδηγούσε" το αυτοκίνητό σου εκείνη την ημέρα ,κ παρ' τον μαζί σου να το παραδεχθεί εγγράφως αναλαμβάνοντας κ τις κυρώσεις.

Αλλιώς ,θα τις υποστείς εσύ.

Εύχομαι τελικά ,να είναι κάτι πολύ απλό κ ανώδυνο ,αλλά για την περίπτωση που δεν....καλύτερα να είσαι προετοιμασμένος. :bye:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Σε βάρος των παραβατών, επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο διακοσίων 200 ευρώ, καθώς και αφαίρεση διπλώματος, άδειας κυκλοφορίας και πινακίδων για 20 ημέρες, σύμφωνα με τον ΚΟΚ.

http://www.protothema.gr/greece/article/350490/diodia-pou-kai-poso-auxanodai-apo-simera/

Αυτό συμβαίνει μόνο στην περίπτωση που η παράβαση βεβαιωθεί επι τόπου από το αρμόδιο όργανο.

ή

Αν δεν πληρώσεις το αντίτιμο εντός χρόνου ,που θα ορίζεται στην ειδοποίηση της εταιρίας των διοδίων ,τότε κ βάσει δικασίμου ,επιβάλλεται κ η διοικητική ποινή.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

το εχω ποσταρει ολοκληρο εδω >>> http://www.mybike.gr...1/page__st__120 (σε περιπτωση που αφορα διοδια)

Εδω και δυο χρονια προστεθηκε ειδικη παραγραφος

στον ΚΟΚ που τιμωρει οσους δεν πληρωνουν τα διοδια: ''Απαγορευεται η κυκλοφορια οχηματων σε αυτοκινητοδρομους, οδους

ταχειας κυκλοφοριας, σηραγγες και γεφυρες που διακρινονται με ειδικες πινακιδες σημανσης, χωρις την καταβολη διοδιου τελους,

οταν και οπου προβλεπεται η καταβολη αυτη. Για την καταβολη του διοδιου τελους ειναι υποχρεοι εις ολοκληρον ο κυριος και

ο οδηγος του οχηματος. Η βεβαιωση της παραβασης γινεται απο τα αρμοδια αστυνομικα οργανα που την διαπιστωνουν αυτοπροσωπως.''

Αρα μοναχα η τροχαια και μονο αν σε πιασουν επ' αυτοφωρω, μπορουν να σε οδηγησουν να πληρωσεις προστιμο. Ωστοσο οπως

διαπιστωσαμε, μοναχα τους δυο πρωτους μηνες της αλλαγης του ΚΟΚ, υπηρχαν καθημερινα μπλοκα της τροχαιας στους σταθμους

των διοδιων. Η επιτηρηση της Εθνικης Οδου χρειαζεται αρκετους πορους και δεν γινεται να συνδυαστει με την αστυνομευση των

σταθμων. Οποτε, και καθως οι παρανομες διελευσεις συνεχιζονταν, τον Απριλιο του 2012, λιγο πριν την εξοδο για τις διακοπες

του Πασχα, υπηρξε και επομενη τροποποιηση του ΚΟΚ. Με βαση λοιπον αυτη, η τροχαια μπορει πλεον να στελνει ταχυδρομικως

τα προστιμα στηριζομενη σε στοιχεια που προκυπτουν απο ηλεκτρονικα μεσα. Απο τις δικες της δηλαδη καμερες παρακολουθησης,

αυτες που δεν εχει εγκαταστησει ποτε. Απεναντιας για την επιτηρηση των σταθμων χρησιμοποιουνται προς το παρον οι καμερες

που εχουν τοποθετησει οι εταιριες, πραγμα που σημαινει οτι υπαρχει ενα νομικο κενο. Καμια παραβαση του ΚΟΚ δεν μπορει να

στοιχειοθετηθει απο εναν πολιτη εις βαρος ενος αλλου πολιτη, ακομα και αν αυτο γινεται με την παρουσιαση αποδεικτικων στοιχειων.

Οι εταιριες που διαχειριζονται τους αυτοκινητοδρομους δεν μπορουν να ριξουν προστιμα. Μπορουν μονο να αναζητησουν τον οδηγο

που δεν πληρωσε και σε περιπτωση που τον βρουν να εκδωσουν εντολη πληρωμης βαση του Ν. 3535 (Κυρωση Συμβασης Παραχωρησης

αρθρο 3ο, παρ. 2 ΦΕΚ 41Α 23/02/2007) που αναφερει: ''Ο υποχρεος δικαιουται να καταβαλει το οφειλομενο τελος, χωρις αλλη

επιβαρυνση, εντος της προθεσμιας των 15 ημερων απο την εκδοση της βεβαιωσεως του Παραχωρησιουχου με τον τροπο που θα

υποδειξει ο τελευταιος.'' Αυτο βεβαια δεν εμποδιζει τις εταιριες να διωκουν δικαστικα οσους περνουν τα διοδια χωρις να πληρωσουν,

εφοσον υπαρχει ευκρινης φωτογραφια της πινακιδας τους, ελπιζοντας οτι η υποθεση δεν θα καταρευσει στο δικαστηριο.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αν είναι για ταχύτητα, είναι απλά αστείο. Το αμάξι μου δεν πάει πάνω από 100KM/h! Όσο και να το έχω προσπαθήσει..Έγραφε και "Αυτοκινητόδρομος Κορίνθου"? Μπορείς να θυμηθείς?

ΆΡα λες η τροχαία θα μου ζητήσει τα λεφτά των διοδίων?

Τώρα μόλις βρήκα αυτά..

http://diadiktiakien...osi.com/?p=3582

http://www.tovima.gr...cle/?aid=563943

και το τελευταίο το απόλυτο!

http://www.briefingnews.gr/oikonomia/item/56380-i-trochaia-teln

Κάτσε να δώ αν χρωστάω και τπτ εφορία.. Άλλωστε στα δικαιολογητικά θέλουν και ΑΦΜ!!!

Τροποποιήθηκε από τον gardelis

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Οποτε, και καθως οι παρανομες διελευσεις συνεχιζονταν, τον Απριλιο του 2012, λιγο πριν την εξοδο για τις διακοπες

του Πασχα, υπηρξε και επομενη τροποποιηση του ΚΟΚ. Με βαση λοιπον αυτη, η τροχαια μπορει πλεον να στελνει ταχυδρομικως

τα προστιμα στηριζομενη σε στοιχεια που προκυπτουν απο ηλεκτρονικα μεσα. Απο τις δικες της δηλαδη καμερες παρακολουθησης,

αυτες που δεν εχει εγκαταστησει ποτε. Απεναντιας για την επιτηρηση των σταθμων χρησιμοποιουνται προς το παρον οι καμερες

που εχουν τοποθετησει οι εταιριες, πραγμα που σημαινει οτι υπαρχει ενα νομικο κενο.

Μήπως όταν λέει ηλεκτρονικά μέσα χωρίς να περαιτέρω διασάφηση, μπορεί να εντάξει και τα ηλεκτρονικά μέσα των ιδιωτών? Ερωτώ γιατί δεν έχω διαβάσει τον συγκεκριμένο νόμο

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μήπως όταν λέει ηλεκτρονικά μέσα χωρίς να περαιτέρω διασάφηση, μπορεί να εντάξει και τα ηλεκτρονικά μέσα των ιδιωτών?

οχι...μονο απο δικες της καμερες...

''Καμια παραβαση του ΚΟΚ δεν μπορει να στοιχειοθετηθει απο εναν πολιτη εις βαρος ενος αλλου πολιτη, ακομα και αν αυτο γινεται με την παρουσιαση αποδεικτικων στοιχειων.''

οπως φυσικα εχω ξαναπει, δεν θα κατσω να το διαπιστωσω...

hixv.jpg

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

οχι...μονο απο δικες της καμερες...

''Καμια παραβαση του ΚΟΚ δεν μπορει να στοιχειοθετηθει απο εναν πολιτη εις βαρος ενος αλλου πολιτη, ακομα και αν αυτο γινεται με την παρουσιαση αποδεικτικων στοιχειων.''

οπως φυσικα εχω ξαναπει, δεν θα κατσω να το διαπιστωσω...

Βρε καλά κάνεις, κι εγώ όταν τύχει το ίδιο κάνω. Αλλά, διαβάζοντας τώρα πριν τον νόμο πουθενά δε βρήκα να αναφέρει σαφώς, ότι ως ηλεκτρονικά ή τεχνικά μέσα ορίζονται μόνο τα της τροχαίας. Αν η τροχαία νομιμοποιείται (ή τουλάχιστον δε απαγορεύεται) να κάνει χρήση μέσων που ανήκουν σε τρίτους, τότε δε στοιχειοθετείται παράβαση απο πολίτη εναντίον πολίτη, αλλά αρμόδιο όργανο εναντίον πολίτη με χρήση ηλεκτρονικών μέσων γενικώς....

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Δηλ. για παράδειγμα, κάποιος παραβιάζει ερυθρό σηματοδότη και καταγράφεται από κάμερα ασφαλείας κοντινής τράπεζας. Η Τροχαία μπορεί να βεβαιώσει παράβαση με αποδεικτικό στοιχείο τη καταγραφή από την κάμερα της τράπεζας; :_unsure:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Για τετοιες παραβασεις οχι.

Νομιζω μονο για τα διοδια χρησιμοποιουνται τα ηλεκτρονικα μεσα.

Εν ολιγοις εαν παραβιασεις κοκκινο σκοτωσεις 4-5 ατομα μονο μετα απο εντολη δικαστηριου θα μπορεις να παρουσιασεις το βιντεο.

Ενω στα διοδια γινεται κατευθειαν.

Ελλαδισταν λεμεεε

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Πανω πανω εκεινο το "Προσκληση πολιτη σε καταστημα της Ελληνικης Αστυνομιας"

μου θυμισε το αληστου μνημης επι χουντας:

"Καλεισθε στο ΑΤ δι υποθεσιν σας"

Αλλωστε μια ιδιοτυπη χουντα δεν ζουμε και τωρα;;;;

Δημοκρατική χούντα. Μην τα ισοπεδώνεις όλα σε παρακαλώ.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Έχω νέα. Πήγα στην αστυνομία, αφορά τα διόδια Ζευγολατιού (ναι λοιπόν αυτό το αυθαίρετο στην μέση του κωλόδρομου) , φωτό του αυτοκινήτου μου φυσικά από την κάμερα των διοδίων (είπαμε η τροχαία στις 4/2/14 έβαλε 3 κάμερες σε Ελευσίνα και παράπλευρα για Πέραμο και Πάχη). Όταν είδαν ότι πρόκειται για διόδια, μαζεύτηκαν λίγο. Ειδικά όταν τους είπα ότι το θυμάμαι το σκηνικό επειδή ήταν πριν από κανένα μήνα (1/2/14). -κάτι που είναι εκτός του καινούργιου νόμου; Λέω εγώ τώρα αφού ισχύει από 4/2/14 και μετά και μόνο από τροχονομικές κάμερες-

Τους λέω "τι ναι αυτό"? Η φωτογραφία που περνάτε τα διόδια. Ποιανού είναι η κάμερα?Της τροχαίας μου λέει. Λέω δεν νομίζω..μπούρου μπούρου για το ΚΟΚ και την απόφαση.. Λέω δεν υπήρχε τροχονόμος εκεί, ούτε επίσης υπάλληλος των διοδίων και τα πράγματα δεν έγιναν έτσι όπως δείχνει η φωτό. Και πράγματι, το μπροστά αυτοκίνητο όπως προείπα είχε θέμα αλλά δεν ερχόταν κανένας, η κίνηση μαζευόταν και δεν γινόταν να κάνει πίσω κανείς, όπότε έπρεπε να ανοίξουμε και να περάσουμε..

Μην τα πολυλογώ έκανα την ένστασή μου, θα σταλεί στην αρμόδια Τροχαία, μέσα σε 10 μέρες 100eur από 200 και σε επόμενη φάση αφαίρεση πινακίδων,άδεια και διπλώματος για 20 μέρες!. Αποκλείεται φυσικά, τους το είπα κιόλας ότι με τιμωρείται διπλά με πρόστιμο και μετά να μην δουλέψω κιόλας για κάτι κωλοδιόδια και μια φωτογραφία??

Περιμένω επικοινωνία με την τροχαία μέχρι την τελευταία μέρα, έτσι α απορριφθεί η κλήση να μην πληρώσω το 100άρικο, αλλιώς 100.Τι να κάνουμε..

και μετά ξέρουμε πλέον όλοι μας τι θα γίνει..ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟ ΝΟΥ ΜΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΜΑΣ αφού στο συστηματάκι αυτό θα παίξει αρκετά από ότι καταλαβαίνω και σε άμεσο χρόνο (αν κρίνω από την περίπτωση μου μέσα σε 1 μήνα μπιλιέτο στο σπίτι)..

Αυτά, i ll keep you posted..

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Δηλ. για παράδειγμα, κάποιος παραβιάζει ερυθρό σηματοδότη και καταγράφεται από κάμερα ασφαλείας κοντινής τράπεζας. Η Τροχαία μπορεί να βεβαιώσει παράβαση με αποδεικτικό στοιχείο τη καταγραφή από την κάμερα της τράπεζας; :_unsure:

Δε ξέρω, δε το γνωρίζω. Μπορεί και ναι, μπορεί και όχι. Απλά εγώ λέω ότι αφού στον νόμο δε λέει σαφώς ότι τα ηλεκτρονικά μέσα πρέπει να είναι κρατικά και τηρούνται οι υπόλοιπες συνθήκες (πχ. αναγραφή ότι υπάρχουν καμερες), εγώ προσωπικά θα ήμουν επιφυλακτικός. Ένας δικηγόρος που έχει γνώση περι αυτού μπορεί ίσως να μας πει κάτι παραπάνω

Επίσης επι του θέματος ευχαριστούμε τον φίλο για την ενημέρωση

Τροποποιήθηκε από τον Messer

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ευχαριστούμε φίλε gardelis για την ενημέρωση.

Αρα είναι πλέον σε πλήρη ισχύ τα μέτρα.

Πολύ ΠΡΟΣΟΧΗ λοιπόν από δω κ πέρα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

βγαλε κ ενα επικυρωμενο αντιγραφο του διπλωματος πριν πας εκει, ωστε αν σου το παρουν, θα εχεις το αντιγραφο.

(επικυρωση σε κεπ την ωρα που θα το βγαλεις φωτοτυπια, για επικυρωση πρεπει να δειξεις κ το οριτζιναλ.)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

βγαλε κ ενα επικυρωμενο αντιγραφο του διπλωματος πριν πας εκει, ωστε αν σου το παρουν, θα εχεις το αντιγραφο.

(επικυρωση σε κεπ την ωρα που θα το βγαλεις φωτοτυπια, για επικυρωση πρεπει να δειξεις κ το οριτζιναλ.)

Αυτό σε καμία περίπτωση να μην το κάνει. Όσο καιρό του έχουν πάρει το δίπλωμα δεν ισχύει ούτε η ασφάλεια του! Επίσης στα συστήματα της τροχαίας φαίνεται ότι του έχει παρθεί, έτσι αν σε ενδεχόμενο έλεγχο δείξει το άλλο, τότε την έκατσε την βάρκα!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

εχεις επικοινωνησει καθολου με ''δεν πληρωνω'';

δεν ειμαι σιγουρος για αυτο γιατι το ειχα δει παλια απο αυτους,αλλα νομιζω υπαρχει η επιλογη να το πας δικαστικως και να αθωωθεις..

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αυτό σε καμία περίπτωση να μην το κάνει. Όσο καιρό του έχουν πάρει το δίπλωμα δεν ισχύει ούτε η ασφάλεια του! Επίσης στα συστήματα της τροχαίας φαίνεται ότι του έχει παρθεί, έτσι αν σε ενδεχόμενο έλεγχο δείξει το άλλο, τότε την έκατσε την βάρκα!

Επειδή για κάποιο λόγο βλέπω παράθεση δική μου πάνω από την προτροπή της φωτοτυπίας ,να τονίσω ότι εγώ ΟΥΔΕΠΟΤΕ έγραψα κάτι τέτοιο.

Ας ανατρέξει οποιοσδήποτε πίσω στα πόστ μου να το διαπιστώσει.

Δεν ξέρω πως βρέθηκε παράθεση δική μου πάνω απ'αυτό το πόστ ,το οποίο ανήκει στον zentakias .

Η οποία παράθεση βέβαια είναι κενή περιεχομένου ,αλλά ίσως αφήνει την υποψία ότι προέρχεται από εμένα.

Αλλά ΔΕΝ.

Θα εκτιμούσα την τροποποίηση του μηνύματος με αφαίρεση της εν'λόγω παράθεσης ,για αποφυγή παρεξηγήσεων.

Οσο για την γνώμη μου επί ου θέματος ,με κάλυψε ο φίλος Viper4 .

Τα περιπολικά είναι on Line.

Kαι οι ΔΙΑΣ παίρνουν εικόνα με τα VHF.

Aν κάποιος έχει χάσει το δίπλωμα του από παράβαση ,είναι καταγεγραμμένο στο σύστημα.

Μια φωτοτυπία θα δώσει υποψία για έλεγχο.

Όταν διασταυρωθεί ,η παράβαση αυτή θα είναι πολύ σοβαρή κ μπορεί να εξελιχθεί κ σε αυτόφωρη προσαγωγή.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Πώς τα πετάτε έτσι κάτι τέτοια ώρες-ώρες ρε παιδιά...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα