Jump to content
disaster13

Φθηνή λύση αντί για διπλό σταντ

Recommended Posts

Σε ποιό σημείο σηκώνεις, και που στηρίζεις στο δικό σου, αυτά πρέπει να τα βρεις πρακτικά.

Για να κάνεις δουλειά με την αλυσίδα, βολεύει να σηκώσεις το ψαλίδι από την αριστερή ή την δεξιά μεριά; (ή δν έχει διαφορά; )

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Τι ιδεώδες για συντήρηση αλυσίδας, θα ήταν αν ας πούμε η αλυσίδα είναι αριστερά (όπως είναι στις περισσότερες μοτό), να σηκωνόταν τουλάχιστον το αριστερό μέρος ψηλά, ώστε να έχεις φάτσα την αλυσίδα, και να μην ξαπλώνεις στο έδαφος για να την προσεγγίσεις.

Με δεδομένο όμως ότι οι περισσότερες μοτό, έχουν το σταντ από την ίδια μεριά (αριστερά), είναι προφανώς αδύνατο να τις σηκώσεις από αριστερά με την δική μου μέθοδο, οπότε τις σηκώνεις από δεξιά και κάνεις ένα συμβιβασμό. Με άλλη μέθοδο, π.χ. τα κεντρικά σταντ ψαλιδιού, και οι δύο μεριές σηκώνονται αρκετά ψηλά ώστε να έχεις αρκετή πρόσβαση στην αλυσίδα.

Να και η φωτό που έταξα πριν, από το δικό μου παράδειγμα, στην κάθε περίπτωση άλλης μοτοσυκλέτας πρέπει πρακτικά να βρεις που παίρνει στήριγμα και από που σηκώνεται εύκολα.

5pbn.jpg

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

εγω βαζω ενα γρυλλο αυτοκινητου στα αριστερα και ενα τριποδο απο δεξια και ειμαι κομπλε,θελει λιγη προσοχη στο σηκωμα μη τυχον και φυγει το τριποδο

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ακόμη μπορείς να φωνάξεις δύο φιλαράκια σου(κατα προτίμηση γερά) να την κρατάνε.

Τα οφέλη είναι πολλά

θα γυμναστούν,

θα βρεθήτε για καφεδάκι που θα τους κάνεις μετά,

θα κάνεις την δουλειά σου

και θα ενισχύσετε την φιλία σας

υπάρχει ο κίνδυνος να τους χάσεις αλλά αν δεν σε βοηθήσουν τέτοιοι φίλοι δεν αξίζουν και να πάνε να Γ@@@@@ουν

3 μηχανακια καθαρισαμε ετσι (ο 4ος ειχε διπλο σταντ), με την βοηθεια του Kettenmax... Οτι γυμναστικαμε, γυμναστικαμε, αλλα πανε περιπου 5-6 μηνες, και δεν τις ξανακαθαρισαμε, για ευνοητους λογους! :lol: :lol:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

με λιγο ψαξιμο μπορεις να το βρεις φθηνα...ειναι μικρο (υπαρχουν και μεγαλα) και μπορεις να το παιρνεις μαζι σου

edit...καπου εχω ενα τετοιο αλλα ειναι μεγαλο σαν αυτο http://www.ebay.com/...=item51b7516ad2

Τροποποιήθηκε από τον ghostkon

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

38 ευρώ κάνει αυτό στο βίντεο απ'ότι είδα.. :P

υπαρχουν και με 20€ και ισως και φθηνοτερα...ψαξιμο θελει... http://www.ebay.co.uk/itm/Motorcycle-Motorbike-Wheel-Spin-Chain-Cleaning-Stand-Easy-Roller-Spinner-/130769448787

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εγώ λέω γι'αυτό που πόσταρες,τέλος πάντων,αν είναι κάποιος να δώσει λεφτά,ας πάρει κάτι σωστό..

Αλλιώς...ξυλαράκια,τσιμεντόλιθοι κλπ. :P

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

το καλο με κατι τετοιο ειναι οτι κανει και για τους δυο τροχους και μπορεις να το παρεις μαζι σου αν θελεις,

ακομη και το μεγαλο μεγεθος αν χρησιμοποιεις εστω ενα σακιδιο πλατης...το stand απο την αλλη, ειναι

αδυνατον να το παρεις μαζι σου συν οτι χρειαζεσαι δυο διαφορετικα για τους τροχους της μοτοσυκλετας...

edit...δεν λεω οχι στην αγορα stand (εχω κι εγω)...απλως αυτο το μικρο πραγματακι ειναι πιο βολικο με περιπου ιδιο κοστος

Τροποποιήθηκε από τον ghostkon

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

υπαρχουν και με 20€ και ισως και φθηνοτερα...ψαξιμο θελει... http://www.ebay.co.u...r-/130769448787

Βλέπω ένα πολύ μικρό μειονέκτημα σε αυτό το προϊόν. Οι μπίλιες για να γυρίζουν και να μην κολλάνε σε βάθος χρόνου (όπου θα έχουν μαζέψει μούργα κλπ) θα χρειαστούν μια δεδομένη λίπανση. Η λίπανση αυτή θα έρθει σε απευθείας επαφή με το ελαστικό.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αυτά με τις μπίλιες και του κυλίνδρους καλά χρυσά είναι αλλά έχουν ένα μειονέκτημα. Χρειάζονται τον τροχό, πράγμα που σε εμποδιζει π.χ. να τον αφαιρέσεις αν θελήσεις.

Αυτό το Liftstick απ' το Motoraid είναι ίσως η καλύτερη λύση όσον αφορά τη φορητότητα. Πολύ καλό για τα ταξίδια.

Να κι ένα video.

Κι αν έχεις όρεξη μπορείς να φτιάξεις κι ένα αυτοσχέδιο με ελάχιστον σχεδόν κόστος.

Δες http://www.youtube.com/watch?v=AKzxyObN-uE.

Αυτά πάντως δεν αντικαθιστούν την ευκολία του paddock stand για συντήρηση στο σπίτι.

Είναι περισσότερο σαν μια λύση ανάγκης όταν είσαι "εκτός έδρας".

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αν θέλει κάποιος αυτό

http://www.motoraid.eu/main-maintenance/stands/side-liftstick

έχω εγώ ένα το οποίο το χρησιμοποιησα και είναι πολύ βολικό και εύκολο. Το βάζεις και στο tank bag, πιάνει λίγο χώρο και το χρησιμοποιείς και σε ταξίδι.

Πλέον δεν το χρειάζομαι γιατι το bandit έχει διπλό σταντ,>> 20€, π.μ.

Έχω χρησιμοποιήσει και έχω και Paddock Stand, ωραίο, βολικό, θέλει τρόπο να μην σου πέσει η μηχανήόμως και στον δρόμο πάλι δεν έχεις να κάνεις δουλειά.. Το ένα συμπληρώνει το άλλο, δεν αντικαθιστά το ένα το άλλο..

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

θέλει τρόπο να μην σου πέσει η μηχανή

Για πες τον τρόπο διότι ακόμα να χρησιμοποιήσω το paddock στο tdm και αγχώνομαι... :crazy:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Για πες τον τρόπο διότι ακόμα να χρησιμοποιήσω το paddock στο tdm και αγχώνομαι... :crazy:

Βασικά ο τρόπος είναι η αποφασιστηκότητα Γιώργη.. :_thumbsup:

Έχεις τη μηχανή στο πλαινό, ΚΛΕΙΔΩΝΕΙΣ το τιμόνι για να αποφύγεις περίεργα δεξιά-αριστερά, φέρνεις το Paddock Stand απο πίσω και το βάζεις σε θέση να ακουμπάει στη πλευρά την αριστερή που γέρνει.

Σηκώνεις τη μηχανή απαλά να έρθει στην ευθεία και την ισορροπείς εκεί με το ένα χέρι ενώ με το άλλο αρχίζεις και σηκώνεις το σταντ να ακουμπήσει και απο την άλλη πλευρά.

Μόλις έχεις ευθυγραμμίσει με μια αποφασιστική κίνηση την σηκώνεις..!

Αν σε οποιοδήποτε σημείο αισθανθείς ανασφάλεια την τραβάς αριστερά να ξανακάτσει στο πλαινό στάντ, δεν ρισκάρεις!

Με αυτόν τον τρόπο έβαλα δεκάδες φορές στο Paddock Stand ER6, Versys και CBF αλλά και άλλες μηχανές φίλων μόνος. Ποτέ δεν έπεσε μηχανή.

Μόνο μια φορά που την κατέβασα απο το Paddock ΞΕΧΑΣΑ να ανοίξω το πλαινό και πήγε να μου πέσει αλλά έκανα τον Σουγκλάκο και την έσωσα (βασικά μαλακία γιατί παραλίγο να με πιάσει η μέση μου αλλά δεν ήθελα να σκάσει κάτω!

Σημείωση: ΣΕ μηχανάκια που δεν ε΄χουν χειρολαβές συνεπιβάτη, σχάρα ή κάποιο άλλο πιάσιμο πίσω (π.χ. SS) δεν ξέρω τί μπορεί να κάνει κάποιος μόνος. Θέλει λαβή.

Τροποποιήθηκε από τον TC-drift

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Έτσι το είχα σκεφτεί και εγώ, με εξαίρεση το κλειδωμένο τιμόνι.

Ωραίος Βαγγέλη!!! :_thumbsup:

Σημείωση: ΣΕ μηχανάκια που δεν ε΄χουν χειρολαβές συνεπιβάτη, σχάρα ή κάποιο άλλο πιάσιμο πίσω (π.χ. SS) δεν ξέρω τί μπορεί να κάνει κάποιος μόνος. Θέλει λαβή.

Εκεί μπορείς να πιάσεις τις βάσεις των πίσω μαρσπιέ, είτε από το υποπλαίσιο.

Τροποποιήθηκε από τον gkourmoul1

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Θα ηθελα να δω τι θα του λεγατε αν ειχε Ducati .

Εχουν καλο σταντ αυτες οι Ντουκατες :tooth:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αν θέλει κάποιος αυτό

http://www.motoraid..../side-liftstick

έχω εγώ ένα το οποίο το χρησιμοποιησα και είναι πολύ βολικό και εύκολο. Το βάζεις και στο tank bag, πιάνει λίγο χώρο και το χρησιμοποιείς και σε ταξίδι.

Πλέον δεν το χρειάζομαι γιατι το bandit έχει διπλό σταντ,>> 20€, π.μ.

Έχω χρησιμοποιήσει και έχω και Paddock Stand, ωραίο, βολικό, θέλει τρόπο να μην σου πέσει η μηχανήόμως και στον δρόμο πάλι δεν έχεις να κάνεις δουλειά.. Το ένα συμπληρώνει το άλλο, δεν αντικαθιστά το ένα το άλλο..

Τα πμ σου είναι full? δεν αφήνει να σταλεί..

Βρέθηκαν τα ακόλουθα σφάλματα

Το μέλος TC-drift δεν μπορεί να λάβει νέα μηνύματα

Το μήνυμα δεν εστάλη

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Το μήνυμα δεν εστάλη

Δεν θέλει να το πουλήσει προφανώς.... :crazy:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Το μήνυμα δεν εστάλη

Μπορεί κάτι τέτοιο να παίχτηκε φίλε.

Το σταντάκι μου το κλεισε το πρωί ο φίλος Χρήστος τηλεφωνικώς που είδε το θέμα, thanks πάντως!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα