warlock9_0 1.073 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 14 , 2014 http://el.wikipedia.org/wiki/Greeklish http://frikipaideia.wikia.com/wiki/%CE%93%CE%BA%CF%81%CE%AF%CE%BA%CE%BB%CE%B9%CF%82 fixed 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
giwrgos2012 254 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 14 , 2014 Δεν ξέρω αν η γλώσσα μας βασίστηκε στα μαθηματικά ή όχι και ούτε με ενδιαφέρει, αλλά απλά η γλώσσα μας η ορθογραφία μας είναι αυτή, ποιος ο λόγος να γράφουμε με ένα δημιούργημα τέτοιο, αν ήμουν Άγγλος δηλαδή θα έγραφα αγγλικά με ελληνικούς χαρακτήρες δεν μπορώ να το καταλάβω αυτό. Δεν έχω κάτι με τα αγγλικά ούτε με καμία άλλη γλώσσα του κόσμου ίσα ίσα μακάρι να ήξερα πολλές, αλλά γιατί να διαστρεβλώνουμε-καταστρέφουμε με τον χρόνο μία γλώσσα είτε ελληνική είναι αυτή είτε οποιαδήποτε άλλη χρησιμοποιώντας όχι τους κανόνες ορθογραφίας και τα σύμβολα της δικιάς της αλλά κάποιας άλλης γλώσσας. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Gen.Markus 6.229 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 14 , 2014 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Φρανκι 3.262 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 14 , 2014 kalh fash Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Gen.Markus 6.229 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 14 , 2014 Δεν ξέρω αν η γλώσσα μας βασίστηκε στα μαθηματικά ή όχι και ούτε με ενδιαφέρει, αλλά απλά η γλώσσα μας η ορθογραφία μας είναι αυτή, ποιος ο λόγος να γράφουμε με ένα δημιούργημα τέτοιο, αν ήμουν Άγγλος δηλαδή θα έγραφα αγγλικά με ελληνικούς χαρακτήρες δεν μπορώ να το καταλάβω αυτό. Δεν έχω κάτι με τα αγγλικά ούτε με καμία άλλη γλώσσα του κόσμου ίσα ίσα μακάρι να ήξερα πολλές, αλλά γιατί να διαστρεβλώνουμε-καταστρέφουμε με τον χρόνο μία γλώσσα είτε ελληνική είναι αυτή είτε οποιαδήποτε άλλη χρησιμοποιώντας όχι τους κανόνες ορθογραφίας και τα σύμβολα της δικιάς της αλλά κάποιας άλλης γλώσσας. γιατί πολύ απλά ποιος κάθετε μωρέ τώρα να μάθει ορθογραφία;;Μια χαρά δεν είναι τα greeklish;και όλα λάθος να τα βάλεις νόημα βγάζει... 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
kostas954 374 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 14 , 2014 γιατί πολύ απλά ποιος κάθετε μωρέ τώρα να μάθει ορθογραφία;;Μια χαρά δεν είναι τα greeklish;και όλα λάθος να τα βάλεις νόημα βγάζει... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Gen.Markus 6.229 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 14 , 2014 (τροποποιήθηκε) χίλιες φορές να κάνεις ένα λάθος γράφοντας σωστά Ελληνικά αδερφέ,παρά να κάνεις τον μαλάκα γράφοντας greeklish γιατί είναι της μόδας. και νομίζεις ότι μας την λες κιόλας που μέχρι και τα greeklish λάθος τα γράφεις.... Τροποποιήθηκε Ιανουάριος 14 , 2014 από τον Gen.Markus Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
kostas954 374 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 14 , 2014 χίλιες φορές να κάνεις ένα λάθος γράφοντας σωστά Ελληνικά αδερφέ,παρά να κάνεις τον μαλάκα γράφοντας greeklish γιατί είναι της μόδας. και νομίζεις ότι μας την λες κιόλας που μέχρι και τα greeklish λάθος τα γράφεις.... Σας τη λέω; ρε φίλε; Έγραψα και τα greeklish λάθος; ροφλμάω! Το θέμα είναι ότι τα greeklish καταστρέφουν την Ελληνική γλώσσα. Εγώ λέω ότι δεν την καταστρέφουν (και σαν «παλιός» θα σου πω ότι αν δεν τα είχαμε αυτά, τώρα μπορεί να μιλούσαμε στα αγγλικά ή ανάμικτα, δεν θα επεκταθώ γιατί δεν είναι επί του παρόντος (και βαριέμαι)) Οπότε εσύ συμφωνείς με την πρόταση ότι καταστρέφουν την Ελληνική γλώσσα ή της προκαλούν κάποια ζημιά. Ενώ εγώ διαφωνώ. Δεν υποστηρίζω τη χρήση τους και δεν υποστηρίζω τίποτα, ο καθένας για εμένα είναι ελεύθερος να γράφει όπως γουστάρει. Θέλει με σχήματα; Με σχήματα. Οι διαχειριστές του φόρουμ όμως δεν το επιτρέπουν και εγώ δεν είμαι ένας από αυτούς. Άλλωστε προτιμώ να γράφω στα Ελληνικά όπως βλέπεις. Θες εσύ να κάνεις τον cyber μπάτσο, κάντον. Δεν είπα σε κανέναν τι και πως να γράφει και δεν ξέρω πως την έχετε δει ορισμένοι, ή μήπως είστε υποψήφιοι moderators; Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Gen.Markus 6.229 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 14 , 2014 Τίποτα από όλα αυτά.Μα τίποτα όμως. ένα μόνο θα σχολιάσω.είναι γελοίο να λέμε πως αν δεν υπήρχαν τα greeklish θα μιλούσαμε Αγγλικά η ότι άλλο θέλεις. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
kostas954 374 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 14 , 2014 ένα μόνο θα σχολιάσω.είναι γελοίο να λέμε πως αν δεν υπήρχαν τα greeklish θα μιλούσαμε Αγγλικά η ότι άλλο θέλεις. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
gkcarbons 129 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 14 , 2014 Ραι πεδειά μύν μαλλόναιτε, τη αιλυνεικά τυ greeklish. Συμασύα αίχι να μπωρύ ω άλως να δηαβάσι αφτώ που γράφης. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Gen.Markus 6.229 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 14 , 2014 επίσης Ραι πεδειά μύν μαλλόναιτε, τη αιλυνεικά τυ greeklish. Συμασύα αίχι να μπωρύ ω άλως να δηαβάσι αφτώ που γράφης. νε ραι!! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
fasarias 1.769 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 14 , 2014 http://el.wiktionary...%81%CE%BF%CF%82 http://taeiseafton.b...log-post_5.html συνεχιζεις να μην καταλαβαινεις και μου ποσταρεις και πραγματα που ηδη τα γνωριζω.καλλιτερα το εγραφαν παλια και μετα το αντικατεστησαν με το καλυτερα,ναι μεν και οι 2 λεξεις ειναι σωστες αλλα πρεπει να εισαι δεινοσαυρος ηλικιακα για να το γραφεις ετσι. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
peterpan 1.734 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 14 , 2014 ol diz ar mpoulsit !!! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Pappous Vatraxos 2.418 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 14 , 2014 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Στέργιος Βήχος 3.790 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 14 , 2014 εμενα μ αρεσει ετσι οπως γραφουν τα πιτσιρικια (emo?!αληθεια που χαθηκαν αυτα?)στα ιντερνετς και στα φεησμπουκς,με αριθμους μεσα και j και c και αλλα τετοια κωδικοποιημενα συστηματα.. αν ξερει κανενας να γραφει ετσι ας ριξει καμια προταση να γουσταρουμε Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
g.papas 1.004 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 14 , 2014 Πωωωω....δεν μου εχουν λήψει καθόλου αυτά.... Ti kAnEic mwRo mOy, PaMe tSarK@ m3 tO Z? Καλά το πάω; 2 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
MentalRay 2.839 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 14 , 2014 Βαζανε και κεφάλαια; Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
peterpan 1.734 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 14 , 2014 γουαι αρεντ γουι ντουινγκ δε οποζιτ, ιτς ολσο φανυ!!! 3 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Denzo 4.013 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 15 , 2014 αΙ αμ ντοινγκ ιτ βερυ οφτεν......(χαου γουί σέι πορδοκοφτεν) Σταματήστε να κατακρεουργειται τα ελληνικα... Και για πες μου φιλε Kw$t4 4p0 3ktheceis pwc p4ne ta pitci7sirikia..? 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
kostas954 374 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 15 , 2014 συνεχιζεις να μην καταλαβαινεις και μου ποσταρεις και πραγματα που ηδη τα γνωριζω.καλλιτερα το εγραφαν παλια και μετα το αντικατεστησαν με το καλυτερα,ναι μεν και οι 2 λεξεις ειναι σωστες αλλα πρεπει να εισαι δεινοσαυρος ηλικιακα για να το γραφεις ετσι. Χρησιμοποιώ και τους 2 τρόπους στη γραφή ανάλογα με το τι και πως θέλω να το γράψω. Σε πειράζει εσένα; Όταν πήγαινα σχολείο γράφαμε με πολυτονικό σύστημα. Σου λέει κάτι; Η μεγαλύτερη μεταβολή στη γλώσσα από όσο θυμάμαι έγινε όταν καταργήθηκε το πολυτονικό σύστημα και καθιερώθηκε η δημοτική. Το ποιός γνωρίζει Ελληνικά εδώ μέσα και ποιός όχι, δεν κρύβεται. Ας μου αποδείξει κάποιος τις κακές επιδράσεις των greeklish στην Ελληνική γλώσσα, από όσους υποστηρίζουν κάτι τέτοιο. Τα παλιά χρόνια, όταν το Internet ήταν στη βρεφική του ηλικία, τα Ελληνικά δεν υποστηριζόταν. Για να επικοινωνήσεις με κάποιον, για αρκετά χρόνια, όλα ήταν στα Αγγλικά, ελάχιστες εφαρμογές υποστήριζαν Ελληνικά και η μόνη επιλογή ήταν να χρησιμοποιείς το Αγγλικό πληκτρολόγιο είτε μιλώντας Ελληνικά (αναγκαστικά με greeklish) είτε στα Αγγλικά. Τότε το Internet (το οποίο στις ειδήσεις το είχα ακούσει να το λένε «ιστιοσελίδα του ιντερνέτ») ήταν κάτι άγνωστο στην ελληνική κοινωνία και δεν είχε φτάσει καν στα αυτιά των καναλαρχών, από ελληνικές ιστοσελίδες δεν υπήρχε τίποτα ενώ οι περισσότερες που υπήρχαν ήταν είτε στα Αγγλικά, είτε στα greeklish. Ακόμη και αργότερα που επιτέλους είχαμε «ελληνικό» Internet, πολλές εφαρμογές όπως forums, δεν υποστήριζαν σωστά την Ελληνική κωδικοποίηση, με αποτέλεσμα κάποιοι χαρακτήρες να εμφανίζονται προβληματικοί (να πας να βάλεις τόνο και να μπαίνει «enter» και τέτοιες κουλαμάρες), οπότε και παλι χρησιμοποιούσαμε greeklish για να κάνουμε τη δουλειά μας. Το ότι δεν επέδρασε αυτό στην Ελληνική γλώσσα, αποδεικνύεται από το ότι η γλώσσα μας δεν έχει παρουσιάσει καμία μεταβολή, παρά τις μετέπειτα προειδοποιήσεις (αφότου το Ιντερνετ εισήχθη στα σχολεία). Περιττό να περιγράψω πως το αυτονόητο και απαραίτητο αγαθό που σήμερα λέμε Internet, πολεμήθηκε τότε από την ελληνική κοινωνία και από την εκκλησία ως ξενόφερτο μέσω χειραγώγησης, παρανομίας και διαφθοράς όπως και αλλοίωσης της ελληνικής γλώσσας και κατ'επέκταση του ελληνικού πολιτισμού Πέραν αυτού, αν τα greeklish είχαν τις επιδράσεις τις οποίες διατείνονται οι σωματοφύλακες της ελληνικής γλώσσας, αν μη τι άλλο τώρα η γραφή μου θα έδειχνε φανερά κάτι τέτοιο. Όπως και των υπολοίπων φυσικά. Ένα παράδειγμα από τη δουλειά. Έχουμε μια κοπελίτσα 23 ετών, η οποία έχει ανοιχτά skype, facebook, outlook και διάφορα κείμενα τεχνικών μελετών που απευθύνονται προς το υπουργείο και γράφει σχεδόν ταυτόχρονα σε όλα αυτά. Όταν γράφει στο skype και στο fb, μπορεί να μιλάει με έλληνες και ξένους, πληκτρολογεί με ταχύτητα ριπής οφθαλμού κατά τον εξής τρόπο: «pes m pote 8es na s parw til». Της παίρνει 1 δευτερόλεπτο. Μετά θα γυρίσει στο Outlook και θα γράψει σε άπταιστα Ελληνικά ένα email προς συνεργάτη. Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να γράψει για παράδειγμα «καλημέρα σ κ. Χατζόπουλε, τ κάνετε». Τουτέστιν, από προσωπική παρατήρηση αλλά και ενασχόληση με το άθλημα, μπορώ να πω ότι τα greeklish και γενικά ο τρόπος κωδικοποίησης μιας γλώσσας στον γραπτό λόγο δεν φθείρει την ίδια τη γλώσσα, εκτός και αν αυτός είναι ο τελικός σκοπός της. Επίσης να συμπληρώσω ότι όποιος δεν γνωρίζει Ελληνικά φαίνεται είτε γράφει με Ελληνικούς χαρακτήρες, είτε γράφει με λατινικούς. Ο ανορθόγραφος φαίνεται και στους λατινικούς. Η γραμματική και η σύνταξη εξακολουθεί να υφίσταται και να ισχύει σε κάθε περίπτωση. Επίσης, επειδή το θέμα μας για άλλη μια φορά τα βάζει με τους «νέους», οι οποίοι είναι τα εκάστοτε σημερινά «βλαμμένα» που καταστρέφουν τη χώρα και τον πολιτισμό της, θέλω να σας ενημερώσω ότι οι «νέοι» είναι πάντα ένα βήμα μπροστά από εσάς και όλα αυτά τα ακούνε βερεσέ. 2 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Le Flwr 3.057 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 15 , 2014 Λες ότι διαφωνείς με εμένα, αλλά δεν καταλαβαίνω που ακριβώς διαφωνείς σύμφωνα με αυτά που έγραψα εδώ Είπα πολύ συγκεκριμένα με τι διαφωνώ αλλά εάν θες να τοποθετηθώ επί εκείνου του ποστ σου οκ 1) Οι κανόνες δεν είναι συνεπείς, όπως είδαμε και σε αυτό το thread 2) Υπάρχει ήδη μια ιντερνετική ελληνική γλώσσα που καταλαβαίνουν μόνο όσοι ξέρουν ελληνικά, τα ελληνικά 3) Το Google Translate μια χαρά θα μπορούσε, όπως το κάνουν τόσοι greeklish-to-greek converters. 4) H νοηματική δεν είναι Ελληνικά, είναι Ελληνική Νοηματική 5) Σιγά το χρονοβόρο να αλλάξεις από EL σε EN. 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
kostas954 374 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 15 , 2014 Είπα πολύ συγκεκριμένα με τι διαφωνώ αλλά εάν θες να τοποθετηθώ επί εκείνου του ποστ σου οκ 1) Οι κανόνες δεν είναι συνεπείς, όπως είδαμε και σε αυτό το thread 2) Υπάρχει ήδη μια ιντερνετική ελληνική γλώσσα που καταλαβαίνουν μόνο όσοι ξέρουν ελληνικά, τα ελληνικά 3) Το Google Translate μια χαρά θα μπορούσε, όπως το κάνουν τόσοι greeklish-to-greek converters. 4) H νοηματική δεν είναι Ελληνικά, είναι Ελληνική Νοηματική 5) Σιγά το χρονοβόρο να αλλάξεις από EL σε EN. 1. Το έχω ήδη αναφέρει με παραδείγματα 2. Το έχω ήδη πει, τα ελληνικά παραμένουν ελληνικά 3. Θα μπορούσε ναι, για το μια χαρά αμφιβάλλω 4. Εννοείς ότι οι χρήστες της δεν γνωρίζουν ελληνικά; (να διαβάζουν και να γράφουν; ) Γιατί αυτό είπα εγώ, δεν είπα ότι η νοηματική είναι κοινή ανα τον κόσμο 5. Ένα δευτερόλεπτο κάνει διαφορά αν είσαι ταχυπληκτρολόγος.. αν πληκτρολογείς με τους δείκτες, τότε δεν έχει καμία διαφορά Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Le Flwr 3.057 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 15 , 2014 1. Το έχω ήδη αναφέρει με παραδείγματα 2. Το έχω ήδη πει, τα ελληνικά παραμένουν ελληνικά 3. Θα μπορούσε ναι, για το μια χαρά αμφιβάλλω 4. Εννοείς ότι οι χρήστες της δεν γνωρίζουν ελληνικά; (να διαβάζουν και να γράφουν; ) Γιατί αυτό είπα εγώ, δεν είπα ότι η νοηματική είναι κοινή ανα τον κόσμο 5. Ένα δευτερόλεπτο κάνει διαφορά αν είσαι ταχυπληκτρολόγος.. αν πληκτρολογείς με τους δείκτες, τότε δεν έχει καμία διαφορά 1) Οκ 2) Oκ και μας εξυπηρετούν μια χαρά, δεν είμαστε στο '70 πλέον όπου μόνο ένα βασικό character set λατινικών χαρακτήρων υποστηριζόταν. 3) Πολύ καλύτερα από την μετάφραση που κάνει το GTranslate μεταξύ γλωσσών, μιας και τέθηκε ως παράδειγμα. 4) Εννοώ πως είναι ξεχωριστή γλώσσα. Ελληνικά, Αγγλικά, Ελληνική νοηματική, Αγγλική νοηματική κ.ο.κ. 5) Φυσικά αλλά αφού μιλάμε για greeklish προφανώς δεν μιλάμε για επαγγελματικό περιβάλλον όπου μετράς λέξεις ανά λεπτό. Επίσης είναι κλάσματα δευτερολέπτου, αντίστοιχο του να πατήσεις shift+(character) για κεφαλαίο. Αυτά. Γενικά δεν πιστεύω πως καταστρέφεται η γλώσσα μας από τα greeklish απλά αποτελούν μια λίγο ενοχλητική τάση, ειδικά όταν εγώ με τη δική μου αντιμετώπιση προς αυτά, συνομιλώ με κάποιον που έχει διαφορετική αντιμετώπιση και τα χρησιμοποιεί πολύ περισσότερο και σε περιστάσεις που εγώ το θεωρώ τραγικές. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
luc 33 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 15 , 2014 (τροποποιήθηκε) Γνώμη μου : Όταν θέλω να γράψω κάπου κυριλέ πχ εδώ στο forum ή σε κανένα γκομενάκι στ fb, θα γράψω ελληνικά. Τώρα αν μιλάω με φίλους μου θα γράψω greeklish διότι είναι πιο εύκολο και γρήγορο. Τροποποιήθηκε Ιανουάριος 15 , 2014 από τον luc Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες