mavri gata 1 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 15 , 2013 καλησπέρες σε όλους, έχω ενα θεματακι με το cbrακι μου λοιπον ειναι στο ρελαντι ολα κομπλε κανενας περιεργος ηχος, παταω συμπλεκτη βαζω την πρωτη και αλαζη ο ηχος, ακουγετε σαν να αφηνω τον συμπλεκτη και να πηγαινει να ξεκινειση και αυτο το κανει μονο οταν ειναι κρυο οταν ζεσταθει λιγο ολα κομπλε τι λετε να μπορει να ειναι ??? Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
o_xlapatsas 2.920 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 15 , 2013 κάτι με τον συμπλέκτη έχει να κάνει μάλλον...ακούγονται ή οι δίσκοι μεταξύ τους ή το ρουλεμάν...ερωτήσεις βασικές, τώρα που έχει και κρύο... τι λαδάκι έχει η μηχανή μέσα; πόσο καιρό έχεις το cbr; ο συμπλέκτης είναι σε καλή κατάσταση; συμπλέκει-αποσυμπλέκει κανονικά; πατινάρει; όταν σου κάνει αυτόν τον θόρυβο που περιγράφεις, το μηχανάκι ρίχνει στροφές; ακούς τον κινητήρα σαν να αντιστέκεται κάτι στην περιστροφή του; πιστεύω ότι έχει να κάνει ή με το ρουλεμάν του συμπλέκτη, ή με τον ίδιο τον συμπλέκτη, αν χρησιμοποιείς παχύρρευστο λάδι (20w-50 πχ) ή ότι οι δισκόπλακές σου μπορεί να έχουν πετσικάρει λίγο ή να φτάνουν στο τέλος της ζωής τους. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
seatcowl 1.632 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 15 , 2013 (τροποποιήθηκε) Μήπως ακούς κάτι διαφορετικό μόνο και μόνο όταν κρατάς συμπλέκτη? Είναι φυσιολογικό αυτό υπο πολλες προυποθέσεις... Δες πχ πως ακούγεται όταν κρατας συμπλέκτη με νεκρά και πως ακούγεται οταν τον αφήνεις... Μέχρι να ανεβάσει θερμοκρασία το μοτερ, τα λάδια του κλπ, ειδικά αν ειναι παλιό, λογικό ειναι επίσης να κάνει λίγο παραπάνω θόρυβο. Λάβε επίσης υπόψη πως ανάλογα με την κατασκευή, είναι επίσης λογικό να ακούγεται διαφορετικά το κιβώτιο ταχυτήτων απο νεκρά, σε ταχύτητα με συμπλέκτη καθώς είναι συμπλεκταρισμένος/αποσυμπλεκταρισμένος κάποιος δίσκος. Μην βαρέσουν όμως οι εμπειρογνώμονες! Οι γνώσεις μου πάνω στις μηχανές όπως καταλαβαίνεις ειναι παρόμοιες με της γιαγιάς μου περί C++ .... :P Τροποποιήθηκε Δεκέμβριος 15 , 2013 από τον seatcowl Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
o_xlapatsas 2.920 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 15 , 2013 Μήπως ακούς κάτι διαφορετικό μόνο και μόνο όταν κρατάς συμπλέκτη? Είναι φυσιολογικό αυτό υπο πολλες προυποθέσεις... Δες πχ πως ακούγεται όταν κρατας συμπλέκτη με νεκρά και πως ακούγεται οταν τον αφήνεις... Μέχρι να ανεβάσει θερμοκρασία το μοτερ, τα λάδια του κλπ, ειδικά αν ειναι παλιό, λογικό ειναι επίσης να κάνει λίγο παραπάνω θόρυβο. Λάβε επίσης υπόψη πως ανάλογα με την κατασκευή, είναι επίσης λογικό να ακούγεται διαφορετικά το κιβώτιο ταχυτήτων απο νεκρά, σε ταχύτητα με συμπλέκτη καθώς είναι συμπλεκταρισμένος/αποσυμπλεκταρισμένος κάποιος δίσκος. Μην βαρέσουν όμως οι εμπειρογνώμονες! Οι γνώσεις μου πάνω στις μηχανές όπως καταλαβαίνεις ειναι παρόμοιες με της γιαγιάς μου περί C++ .... :P δεν είμαι σε καμία περίπτωση εμπειρογνόμωνας, αλλά δεν τα λες λάθος my friend!! κάτι τέτοιο έχει ο φίλος μας μάλλον! παρόμοιο θέμα είχε παίξει και απο ένα παλικάρι με μια xt... μια αλλαγή θορύβου σε ένα βαθμό είναι φυσιολογική, αλλα ο ΒΑΘΜΟΣ αυτός καθεαυτός μπορεί να μας πει κάτι για μία επερχόμενη βλάβη... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
mavri gata 1 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 15 , 2013 το λαδ που εχει μεσα δεν το ξερω γιατι το αλλαζω σε συνεργειο τωρα οταν παταω συμπλεκτη δεν αλλαζη ο ηχος αν δεν βαλω και την πρωτη και ο ηχος ειναι παρομιος σαν να αφηνα αργα αργα τον συμπλεκτη και να πηγαινει να ξεκινήσει επεισεις αυτο αρχισε να μου το κανει τωρα τελευτεα οποτε δεν νομιζω να ειναι normal τωρα η μυχανη η εχει καμια 42.000 χιλιομετρα τα σερβις παντα στην ωρα τους απλα η αληθια ειναι οτι της εχω πιει λιγο το αιμα :P ειδηκα με πολλες δικαβαλες βολτες. ενας φιλος μου που το ακουσε μου ειπε οτι παιζει να ειναι κατι στην καμπανα... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
o_xlapatsas 2.920 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 15 , 2013 το ότι είναι κάτι στο σύστημα του συμπλέκτη είναι γεγονός, μόλις βάλεις την πρώτη ακινητοποιείται ο μισός συμπλέκτης και για αυτό ακούς σαν να κάνει να ξεκινήσει...εάν τώρα, όπως σε ρώτησα και πιο πάνω, μαζί με τον ήχο βλέπεις και να κόβει ο κινητήρας στροφές, τότε ή το λάδι που έχεις μέσα είναι παχύρρευστο για χειμώνα (το άλλαξες καλοκαίρι;) ή οι δισκόπλακες τα φτύνουν κάπως! για αρχή επειδή η τηλεδιάγνωση είναι δύσκολη, θα λεγα τα λάδια...επειδή είναι πιο παχύρρευστα όταν είναι κρύα "κολλάνε" και μόλις ζεσταθούν δεν φέρνουν και τόση αντίσταση και το θέμα σου εξαφανίζεται. ένα πιο έμπειρο αυτί βέβαια θα μπορούσε να διαβάσει την προέλευση και την φύση του ήχου! κατά τα άλλα έχεις προβλήματα όταν αλλάζεις ταχύτητες αφού ξεκινήσεις (να σκαλώνουν, ή να μην πιάνουν) ή περίεργη συμπεριφορά στο ξεκίνημα (σκορτσαρίσματα, κραδασμούς, περίεργη αίσθηση στην μανέτα του συμπλέκτη...); Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Φρανκι 3.262 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 15 , 2013 Δεν έχει κανένα πρόβλημα το μηχανάκι. Αφού δεν ακούγεται τίποτα όταν είναι ζεστό, δεν έχεις πρόβλημα Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
mavri gata 1 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 15 , 2013 Δεν έχει κανένα πρόβλημα το μηχανάκι. Αφού δεν ακούγεται τίποτα όταν είναι ζεστό, δεν έχεις πρόβλημα ναι αλλα δεν ειναι καπως περιεργο που 1 χρονο που το εχω δεν το εκανε αυτο και 2 μηνες τωρα το κανει ?? γιατι και τον προηγουμενο χειμωνα το ειχα αλλα δεν ακουγοταν τιποτα Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
o_xlapatsas 2.920 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 15 , 2013 κάτι σοβαρό δεν είναι μάλλον, αλλά μπορεί να είναι κάποια αιτία που απλά δημιουργεί τον θόρυβο. εγώ προς το λάδι τείνω πιο πολυ... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
DIAMAPA 1.059 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 15 , 2013 (τροποποιήθηκε) τσεκαρε την ντιζα συμπλεκτη, μπορει με τον καιρο ή να εχει φθαρει ή απλα να χρειαζεται λιγο σφιξιμο απο τον ρεγουλατορο της μανετας. το οτι εχουν ενα θεμα με την καμπανα τα cbr μετα απο καποια χιλιομετρα ισχυει, αλλα δεν πιστευω οτι ειναι κατι ανυσηχητικο. επισης αν ζεσταινεις πολυ ωρα το μηχανακι στην νεκρα να εχεις υποψην σου οτι το κιβωτιο δεν λιπαινεται, ετσι οταν πρωτοξεκινας, εχεις ζεστο μοτερ και κρυο κιβωτιο, οποτε και λογικο να κανει καποιο θορυβο. Οσον αφορα τα λαδια ο κατασκευαστης προτεινει 10-30, προσωπικα προτιμω 10-40 γιατι κι εγω το ζοριζω κι οταν εχει ζεσταθει για τα καλα δεν θελω τα λαδια να ειναι ετοιμα για τηγανι! Τροποποιήθηκε Δεκέμβριος 15 , 2013 από τον DIAMAPA Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
kalimera8764 1.985 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 15 , 2013 Πριν κουμπωσεις την ταχυτητα πρεσαρε μερικες φορες τη μανετα του συμπλεκτηηηη......ηηηηη...... 2 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
o_xlapatsas 2.920 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 15 , 2013 Πριν κουμπωσεις την ταχυτητα πρεσαρε μερικες φορες τη μανετα του συμπλεκτηηηη......ηηηηη...... ηηηηηηηηΗΗΗΗΗΗΗΗΗηηηηηηη............. :P :P 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
karellen 11.557 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 15 , 2013 Κλασσικό δείγμα ελλειπούς αποσύμπλεξης. Αυτό που είπε ο diamapa,σφίξε λίγο ακόμα την ντίζα. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες