Jump to content
o_xlapatsas

Πάνω σε τι μηχανάκι έχετε τις πρώτες σας δίτροχες αναμνήσεις;

Recommended Posts

μια φλορέτα (kreidler florett) 50cc που είχε γινεί 70άρα. Είναι το μοτόρι από τις δικές μου αναμήσεις

7414069404_fb53970995_z.jpg

Δεν το λες και το πιο όμορφο μηχανάκι που έχει βγεί, ούτε το πιό αξιόπηστο, βρίσκεται χρόνια τώρα παρατημένη σε ένα κοτέτσι.

ίσως την ανασύρω κάποτε και την κανώ έτσι

Kreidler_Florett_1965.jpg :P

αλήθεια στη πρώτη φωτο η μπροστινή ανάρτιση πιάνετε για upside down :crazy: :crazy:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Το πρωτο που ανεβηκα σαν συνοδηγος κανα δυο φορες ηταν ενα Africa Twin 750 ενος φιλου. Εμαθα να οδηγαω σε ενα Astrea Grand

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

γιαμαχακια το ιβατα στελνει χαρτι επανεξειτασης για ελεγχο της αξιοπιστιας σου..

Το μικροβιο μου το μετεδωσε ο μυητης Θειος μου.

Φυσικα οι πρωτες βολτες ηταν 5-6 χρονων 1998-99 πανω στο dr..

Suzuki%20DR125S%2091.jpg

το οποιο 13 χρονια μετα βρεθηκε μετα απο σκεψεις μου πεταμενο σε ενα συνεργειο της περιοχης, ετσι το επισκευασα -αναστασησα ως πατημα πρωτης μοτο.. :mB_kalo_e:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Στα 7(1985) μου λίγες φορές με πήγε βόλτα ο πατέρας μου με μια πιάτζιο βέσπα 200 κεκ, αλλά δυο χρόνια μετά το βεσπόνι με τα 30 χρόνια στην καμπούρα του αποδίμησε όχι η μηχανή αλλά ο σκελετός ό οποίος εσπασε στην μέση απο το σκουριά. Στα 15 μου η δεύτερη επαφή με ένα παπί γιαμάχα τάουνμέιτ 50κεκ του αδελφου μου με το οποίο πηγαίναμε σχολειο και το οδήγησα παρανόμος στην γειτονιά μου αρκετές φορές.

Τροποποιήθηκε από τον LeocMan

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μέχρι τα 15 μου με ένα Suzuki F50 δίχρονο του πατέρα, που το έπαιρνα και κρυφά στη γειτονιά. Λίγο αργότερα με ένα ΧΤ125 του85 πάλι του father.

Το μικρόβιο όμως ήρθε στο Τεχνικό Λύκειο με τους κάκγουρες του σχολείου, που σε κάθε διάλυμα η μόνη συζήτηση ήταν για μηχανές

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

TownMate του πατέρα μου :Ρ μια χαράει πάει ο γεροπάπος ακόμα! Σκυλί! Δεν ειναι αυτο εδω το δικο μου, αλλα ειναι ιδια κατασταση :) yamaha-townmate_key_0.jpg

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ήμουν πολύ πιτσιρικάς και θυμάμαι θολά τη μηχανή που με έκανε βόλτες ο πατέρας μου...

Με άφηνε να ανοίγω και το γκάζι, τέρμα εγώ! :D

Γυμνό ήταν και έμοιαζε κάπως έτσι:

85-degrees.jpg

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

.....αλλα σήμερα που κυκλοφόρησα το μηχανάκι του παππού μου μου ήρθανε στο μυαλό αναμνήσεις απο την παιδική μου ηλικία, ό

....τη δική μου περίπτωση θυμάμαι το chappy που οδηγούσε ο πατέρας μου όταν ήμουν μέχρι 8 χρονών:.....

Ωραίο θέμα τυχερέ Χλαπάτσα, είσαι μηχανόβιος 3ης γενιάς!

Η δική μου οικογένεια ήταν από αδιάφορη έως εχθρική απέναντι στις μοτοσυκλέτες.

Το πρώτο μηχανάκι που μου έκανε ανεξήτιλη εντύπωση δεν το είχα καβαλήσει. Είμασταν διακοπές στο χωριό, κάπου εκεί στο μακρινό 82-83 και σε μία βόλτα στο Γύθειο έπεσα πάνω σε μία παρκαρισμένη μηχανή ενός από τους πολλούς Γερμανούς που επισκέπτονται την περιοχή. Με το που την είδα κοκκάλωσα. Ήταν θηριώδης, πανύψηλη, είχε τακούνια και εξέπεμπε αγριάδα, περιπέτεια και μηχανολογία.

431613401_6fsRJ-L.jpg

Κάτι τέτοιο ήταν, ο Γερμανός είχε ασχοληθεί πολύ με το μοτόρι που τον είχε φέρει από μακριά διακοπές στην Ελλάδα.

Αρκετά αργότερα, το καλοκαίρι του 89, είχα τις πρώτες μου έντονες εμπειρίες ως συναναβάτης πάνω σε ένα δίχρονο τρίτροχο μοτοκρός.....

kxt250tecate_800.jpg

Την άνοιξη του 90 πλέον είχα ένα δικό μου και το καλοκαίρι στο Γύθειο πλέον, στον τόπο του εγκλήματος δηλαδή, χαιρόμουν αυτό που είχα πριν από πολλά χρόνια οραματιστεί.

kxt250_2_800.jpg

ΥΓ. Μία φορά δεν φόρεσα κράνος και με φωτογράφισαν. Χαλάλι, έχω να θυμάμαι εκείνη την φανταστική, ξέγνοιαστη μέρα....

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ξεκίνησε καπου 10-11χρωνών ψειρίζοντας το μοτοποδήλατο του νονού μου αρχικά λέγοντας οτι θέλω να κάνω ποδήλατο καταλήγοντας να το επιστρέφω με άδειο ρεζερβουαρ.

photo-1332954165.jpg

πάλι με τον ίδιο τρόπο ψείριζα την φλορέτα(με τελάρο πίσω) του θείου μου

640px-Kreidler_Florett_GT.JPG

μετά νομίζω ένα townmate 50 ενός φίλου με το οποίο διανύαμε αποστάσεις ως και 200km

και περίπου 14χρ κατάφερα να αγοράσω το δικό μου παπί

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

στα 12 εμαθα φυσικα πανω στο 3456029904.jpg το οποιο ειχα μεχρι τα 14 και ολες η πρωτες αναμνησεις ειναι απο αυτο !!!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ο πατέρας μου ήταν και ακόμη είναι μεγάλος μηχανόβιος...Όταν φύγαμε απο Αγγλία και ήρθαμε Ελλάδα, ο πατέρας και ο μεγάλος αδερφός τρελάθηκαν με τα τοπία και τις χωμάτινες διαδρομές που είχε στην θεσσαλία.Έτσι το δώρο 15ων γενεθλείων του αδερφού μου ήταν ένα Suzuki TS

2000_TS50X_black_520.jpg

εγώ τους ζήλευα πολύ που όργωναν τα χωράφια τις περιοχής ώρες ολόκληρες, και έτσι μετά απο πολύ πρίξιμο, ήρθε και η σειρά μου, με ένα Suzuki DS..

Λίγο καιρό μετά, ο θείος μου αποφάσισε να πάρει ενα ΚΤΜ LC4, και απο τότε άρχισε και το κόλλημα μου με τα ΚΤΜάκια..

Τροποποιήθηκε από τον Thunderstickss

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

πολλες και μπερδεμένες οι αναμνησεις απο τις πρωτες βολτες ( αν και δεν εχουν περασει αρκετα χρονια ) διοτι ηταν πολλα τα μηχανακια που ειχε αλλαξει ο πατερας μου .. θυμαμαι βολτα απο ενα typhoon αλλα κυριως θυμαμαι ενα suzuki intruder 750 με αλλαγμενες εξατμισεις και εμενα συνοδηγο στο τεμποζιτο να ξεσηκωνουμε τον κοσμο :P .. βεβαια το πρωτο μηχανακι δεν αργησε να ερθει , kawasaki ninja με μοτερ ξυλοκοπτικου :P με το οποιο εκανα τις πρωτες βολτες μου σαν πολυ μικρο πιτσιρικι με τους γειτονες να με βριζουν απο οποιο στενο περνουσα λογω του θορυβου .. βεβαια κατι ειχα ακουσει για ενα xr και ενα virago 250 του πατερα μου αλλα δεν το θυμαμαι καθολου ( το virago ακομα περιμενει την ανακατασκευη του ;) )

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Πρώτη βόλτα συνεπιβάτης στο town mate 80 με οδηγό το θείο μου που με εμπασε στο χώρο. Στις πρωτες στροφές θυμάμαι εγερνα αντίθετα μέχρι να μου εξηγήσει το γιατί πρέπει να γερνω στο εσωτερικό της στροφής για να μην πέσουμε.

Πέρασαν και κοντά τρεις δεκαετίες απο τότε. Α ρε χρόνια!!!!!!!!!!!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Η πρωτη μου αναμνηση ειναι στην ηλικια των 10 αν θυμαμαι καλα, στο κτημα του θειου μου ειχε ενα τετοιο

DIO.gif

σε πολυ ασχημη κατασταση....το πηρε ο αντρας της ξαδερφης μου να με παει βολτα στους γυρω χωματοδρομους....οταν φυσικα απομακρυνθηκαμε απο το βλεμμα της μητερας, του ζητησα να το οδηγησω και μου το δωσε! Μετα απο πεντε λεπτα συγκλονιστηκης οδηγησης μου :mB_kalo_e: κοντεψα να φυγω μεσα σε ενα χωραφι οποτε πηραμε τον δρομο της επιστροφης!!!

Ακολουθησαν διαφορα παπια και σκουτερ φιλων στα χρονια γυμνασειου και λυκειου ωσπου πριν λιγο καιρο πηρα κι εγω το δικο μου κλαστηρι να κανω την δουλεια μου :shades:

big-aprilia-sr-motard-125-47070.jpg

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Σε ηλικια 10 χρονων εκανα τις πρωτες μου βολτες με το μηχανακι του παππου

hercules_k50_rl.jpg

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

benelli__magnum_1978_4_lgw.jpg

benelli__magnum_1978_3_lgw.jpg

benelli__magnum_1978_2_lgw.jpg

benelli__magnum_1978_1_lgw.jpg

To πρωτο μου μηχανακι σε ηλικια 13 ετων, Benelli Magnum!

Μετανιωνω που δεν το κρατησα για ανακατασκευη...

Τροποποιήθηκε από τον vstromxolikos

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Το πρώτο μου, φυσικά κρυφά απο τον πατέρα μου, ήταν το Ηonda lead

honda__lead_50_af01_1986_1_lgw.jpg

Αλλά το πρώτο δικό μου μηχανάκι, θρύλος για τη εποχή του, Yamaha Jog

yamaha_jog_a1239340901b2608321_orig.jpg

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

To πρώτο το οποίο ήταν του πατέρα μου αλλά από τα 12 αλωνίζαμε στα χωριά...

1272129819_fantic_001.jpg

Και στη συνέχεια στα 15,ολόδικό μου...(ο καημός ήταν ένα Τ50 αλλά ήταν αρκετά πιο ακριβό)

simson07070201.jpg

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

το πρώτο δικό μου που έκανα με αυτό χαρούμενα χιλιόμετρα με φίλους και ακόμα θυμάμαι όμορφες αναμνησεις είναι ένα benelli superbike 491 των 50 κυβικών.....μετα crypton-r κλπ....κλπ...κλπ..αλλά πρώτο απόλα το benelli!!

Θα ήθελα και τώρα ένα τέτοιο για την πόλη .... :rolleyes:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

bikepics-1907662-800.jpgμε αυτο ηταν η πρωτη βολτα ωραιο ηχο ειχε θυμαμαι

ε βέβαια, αυτό το μηχανάκι συζητιότανε πρωτα πρώτα για τον ήχο του. αυτό θα πεί πρώτη βόλτα με εργαλείο...που είναι ο αχ ενα ΝΑ ΤΟ ΔΕΙ.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα