Jump to content
meccanica

japan or european και γιατι

Recommended Posts

Γιατι εχει καλυτερα φρενα και γιατι ειναι Hondaaaaaaaaaaaa και γιατι το εχω και εγω :tooth:

τι εχει?????????????????????????????????

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

με το χρ ναι με το 450 σιγουρα οχι μεγαλη διαφορα κυβισμου προς τα κατω και στα λεφτα προς τα πανω :grin: νταξ το crf ειναι αγωνιστικο μηχανακι και με αλλες απαιτησεις συντηρησης. το 630 το παιρνεις τωρα κουτα στα 6κ, κατω δηλ απο το χτ που ναι 8 στα δεκα μονοκυλινδρα που θα δεις , το χρ απο την αλλη δεν παραγεται πλεον νομιζω. το χασκυ παντως μην νομιζεις οτι ειναι 625,πολιτισμενο ειναι εξαιρετικα αξιοπιστος και βγαζει και 10 αλογακια πανω απο το χτ και πιο στημενο και πιο ελαφυ. Και πλην της περιπτωσης που μενεις καπου που δεν εχεις κοντα σερβις σε κανα νησι πχ γιατι να παρεις το χτ?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Γιατί σου αρέσει ίσως;Παιδιά είναι και θέμα γούστου η μηχανή,δε κοιτάζουν όλοι τις απόλυτες επιδώσεις.Ειδικά για μηχανής καθημερινής μετακίνησης!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

τι εχει?????????????????????????????????

Μητσο, ειναι καλυτερες δαγκανες η Τοκικο που εχει πανω το 07 σε σχεση με της Nissin του 675. Για την τρομπα δεν ξερω. Παντως μονο κακα φρενα δεν εχει το CBR , στο λεω με σιγουρια

με το χρ ναι με το 450 σιγουρα οχι μεγαλη διαφορα κυβισμου προς τα κατω και στα λεφτα προς τα πανω :grin: νταξ το crf ειναι αγωνιστικο μηχανακι και με αλλες απαιτησεις συντηρησης. το 630 το παιρνεις τωρα κουτα στα 6κ, κατω δηλ απο το χτ που ναι 8 στα δεκα μονοκυλινδρα που θα δεις , το χρ απο την αλλη δεν παραγεται πλεον νομιζω. το χασκυ παντως μην νομιζεις οτι ειναι 625,πολιτισμενο ειναι εξαιρετικα αξιοπιστος και βγαζει και 10 αλογακια πανω απο το χτ και πιο στημενο και πιο ελαφυ. Και πλην της περιπτωσης που μενεις καπου που δεν εχεις κοντα σερβις σε κανα νησι πχ γιατι να παρεις το χτ?

Εγω δεν θα επερνα κανενα απο ολα τα παραπανω . Δεν μου αρεσει η κατηγορια αυτη ετσι και αλλιως. :tooth:

Εθεσες ομως ενα σωστο θεμα. Ποσοι εχουν ανοιξει κινητηρα ΧΤ και ξερουν τι παιζει μεσα και ποσοι εναν husa.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

κοιτα και γω ειχαι χτ 4 χρονια ετσι, πολυ τιμιο μηχανακι. αλλα τοτε ηταν 2500 φθηνοτερα οχι χιλια ακριβοτερο οπως σημερα τα αντιστοιχα μοντελα. και νομιζεις οτι 8 στους δεκα βρισκουν πιο ομορφο απ το 630? αν ναι μαζι τους και μπραβο, πιστευω ομως οτι το παιρνουν απο ασφαλεια που βλεπουν πολλα γυρω τους και δεν το πολυψαχνουν, ακολουθουν το'σιγουρο΄', και αυτο ειναι εξ ορισμου αντιθετο απο την ιδια απ την ιδια τη φυση του μοτοσυκλετισμου. Στην τελικη τι σιγουρια κυνηγας την στιγμη που αντικειμενικα κινδυνευεις καθε φορα που καβαλας.?

Τροποποιήθηκε από τον meccanica

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εγώ μια άποψη σου λέω.Δε μπορώ να είμαι μέσα στο μυαλό του καθενός φυσικά.Ε και μεταξύ μας για να παίρνουνε xt ε όλο και κάτι θα του βρίσκουν...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ε, καλα δεν ειπαμε οτι ειναι και μπαζο και εγω οταν το πηρα (το 03 το μπλε που χουν και οι μπατσοι, μοταρντ) ειχα καραφιαχτει κιολας. αλλα μεσα μου το κιτρινομαυρο το πρεστιζ ηθελα 'ή τον 640 τον δουκα, δεν με παιρνε ομως

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ασχετο αλλα σε οποιοδηποτε αποψη που θα εκφερω για κλιπονατα μεταφερω κουβεντες απο ατομα πιλοτακια, που τους εχω εμπιστοσυνη, καθοτι δεν ειχα ποτε.Θελω fatbar τιμοναρα και τον κινητηρα σε κοινη θεα :afro:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Τι να λέμε τώρα ρε παιδιά,το καθένα έχει τα καλά του.Γιατί θα πρέπει δηλ να δικαιολογούμαι το γούστο μας ακόμα δεν το κατάλαβα :wallbash: Ωρίων πολύ τυχερός ο Άλεξ που βλέπει και ακούει τέτοια μηχανάκια.Καλά για εσένα δεν μιλάω... :punk: .Βέβαια και εγώ θα μπορούσα να πω πως είμαι τυχερός λόγω ότι εκτός από το Μούλτι έχω ακόμα και το Honda :winking:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ΟΝ ΤΡΑΚ (στο θέμα)

Τέτοια θέματα τείνουν να γίνουν "θεματα φωτια & λαύρα" ή προσεχως "κλείδωμα" για κάποιους πολυ συγκεκριμένους λόγους:

• Δεν έχουμε όλοι τις ίδιες ανάγκες, όταν επιλέγουν μοτοσακο (άλλοι θέλουν επιδόσεις/οικονομία/ευκολία/χρηστικότητα κτλ), άρα κάνουμε διαφορετική χρήση της μηχανής
  • Δεν έχουμε όλοι την ίδια αισθητική (δεν γράψω παραδείγματα)
  • Δεν έχουμε όλοι την ίδια εμπειρία...πολλοί γράφουν την εμπειρία που είχαν απο μηχανές που έχουν αλλάξει και άλλοι παπαγαλίζουν τι έχουν δαβάσει/ακούσει κτλ
  • Δεν έχουμε όλοι το ίδιο ποσό να διαθέσουμε για την απόκτηση μια μηχανής
  • Δεν έχουμε όλοι την ίδια γκαυλα/πάθος/έρωτα κτλ για την μηχανή

Τέλος, ένας ΠΟΛΥ σημαντικός λόγος διαφωνιών περί αξιοπιστίας, είναι και αυτή καθεαυτή η επιλογη για την κατάσταση της μηχανής όταν την αγοράζουμε, είναι καινούργια ή μεταχειρiσμένη;

Πολλοι μπορεί ΠΟΤΕ τους να μην αγοράσουν μηχανή "κούτα", όχι λόγω οικονομίας αλλά και πεποίθησης.

ΔΕΧΟΜΑΙ το ότι δεν αγοράζω Ντουκάτι (π.χ.) λόγω θορύβου...αλλά δεν δέχομαι οτι δεν το κάνω λόγω αξιοπιστίας άμα ΠΟΤΕ δεν είχα ΝΤΟΥΚΑΤΙ στην κατοχή μου...

Τροποποιήθηκε από τον brutos

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

forum μοτοσυκλετας ειμαστε τι να λεμε δηλαδη :mB_kalo_e:

με χει πιασει λογοδυαροια αποψε :blush2:

πιο πανω καποιος εγραψε οτι η κτμ γιαπωνιζει τελευταια.

Υποθετω οτι το λεει για την συνεργασια για τους ινδους και την παραγωγη των duke 125, 200 για τους πιτσιρικαδες και τις ασιατικες αγορες και την στρογγυλοποιηση του 690 και εχει καποιο δικιο. Απ την αλλη ομως σου λανσαρουν τον κανιβαλο το 1290 και στις μικροτερες τα 390 που ναι πιστολακια. Ειναι δηλαδη μια εταιρια με 150000 πωλησεις ετησιως και προσπαθει να τις αυξησει αλλα κραταει και χαρακτηρα. Η χοντα που πουλαει 10000000 μμε 15 μυρια ετησιως, βγαζει με δυο κινητηρες 8 μοντελα και καλα κανει.Επιτρεπεται ομως να μην εχει τουλαχιστον 5 μοντελα που να τον παιζει ολος ο πλανητης.Μιλαμε για την εταιρια που εχει βγαλει τα cb 750, vfr 400, xrv 650 hrc, τα πρωτα fireblade σκοτωναν μεχρι τo 1o ρ1.Αυτη τη στιγμη αν ειχα τα χρηματα για καινουργιο στις κατηγοριες που μου αρεσουν δεν εχουν 1 μοντελο! Μιλαμε για την εταιρια που πριν 20 χρονια ειχε ολους τους τυπους κινητηρων στη γκαμα της

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

meccanica

Ξερει πολυ καλα τη κανει η χοντα και ολοι οι japs γενικοτερα.Εδω ειναι το ψωμι .

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ωριων καλα κανουν χρειαζονται και αυτα τα μηχανακια ειμαι και κατοχος ενος sym hd 125 και του εχω κανει 35000 χλμ σε 27 μηνες.Tι τους εμποδιζει να βγαλουν και ενα adv 450 ας πουμε ή ενα καλο 650 μοταρντ? τι δηλαδη πιστευουν οτι δεν θα πουλησει?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εγω παντως ενα ιαπωνικο 650αρι που βγαινει σε εκδοση μοταρντ/εντουρο με τουλαχιστον 50 αλογακια ροδα και σωστο στυσιμο/φρενα/βαρος/εμφανιση θα το τσιμπαγα..Και ισως κ να το προτιμουσα απο το αντοιστιχο ΚΤΜ αν χρειαζοταν συντηρηση ενος ΧΤ....Αλλα τι να το κανεις..Αυτη τη στιγμη το πιο μαχιμο ιαπωνικο πολιτικο μοταρντ στα μεγαλα κυβικα ειναι..............................το ΧΤΧ...Κλαψτε ιαπωνες.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Η Ασια αποτελει τα 2/3 της παγκοσμιας αγορας (συμπεριλαμβανομενης και της Κινας).Εκει με τους ρυθμους αναπτυξης που τρεχουν με ταχυτητα φωτος ,εχουν αναγκη μετακινησης ,ενω στην ψυχαγωγια τους η λεξη μοτοσυκλετα δεν περιλαμβανεται στην κουλτουρα τους.Μοτοσυκλετακι/παπι/σκουτερ για γρηγορη αστικη μετακινηση προς και απο την δουλεια .Ελευθερος χρονος για να χρησιμοποιηθει η μεγαλη μηχανη για διασκεδαση δεν υπαρχει.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Θα ήθελα να απαντήσω στο παραπάνω αιώνιο ερώτημα από ιστορικής άποψης πρωτίστως και δευτερευόντως από τοπική (Ελλάδα).

Λοιπόν, από την πρώτη μοτοσυκλέτα κάπου στα τέλη της δεκαετίας του 1880 έως και τις αρχές της δεκαετίας του 1950 υπήρχαν στην ουσία μόνο Ευρωπαίοι κατασκευαστές και στις ΗΠΑ η Harley Davidson. Οι Ευρωπαίοι κατασκευαστές είχαν ως έδρα

α) Ιταλία: με πάρα πολλούς κατασκευαστές όπως

i) Ducati 1926

ii)Benelli 1911

iii)Beta 1904

iv)Minarelli 1951

v)Mondial 1948

vi)Motobi 1949

vii)Moto Guzzi 1921

viii)Moto Morini 1937

ix) MV AGUSTA 1945

x)Piaggio 1884 και άλλες οι οποίες πλέον δεν υπάρχουν όπως Laverda, Malaguti, Morettι. Δεν αναφέρομαι σε εταιρείες οι οποίες ιδρύθηκαν μετά το 1960 όπως η Aprilia, Gagiva κ.α

β) Ηνωμένο Βασίλειο

i) Norton 1898

ii) Greeves 1951

iii) AJS 1909

και πάρα πολλές προπολεμικές κατασκευάστριες εταιρείες που πλέον δεν υπάρχουν όπως P&P, Montgomery, Panther. Υπάρχουν και οι μεταγενέστερες της δεκαετίας του 60 όπως η γνωστές σε όλους Triumph (1984) και CCM (1971)

γ) Γερμανία

ι) BMW 1923

ii) MZ 1906

και κάποιες που δεν υπάρχουν πλέον όπως η Zundapp, Adler κ.α

Και άλλες ευρωπαικές χώρες έχουν κατασκευάσει μοτοσυκλέτες όπως Γαλλία, Ισπανία.

Αντίθετα πλην της suzuki 1909 οι γιαπωνέζικες εταιρείες ιδρύθηκαν μετά τον Β Παγκόσμιο όπως

ι)Honda 1948

ii) Kawasaki 1962

ιιι) Yamaha 1955

Υπήρχαν και κάποιες άλλες εταιρείες με πολύ μικρές που έκλεισαν γρήγορα όπως Tohatsu, fuji.

Συμπέρασμα :Οι Ευρωπαίοι μη έχοντας ανταγωνιστές εκτός Ευρώπης δεν εξελίχθηκαν, δεν έριξαν το κόστος, και παρέμειναν κολλημένοι σε διάφορα ακριβά και όχι επί της ουσίας μοντέλα κινητήρων όπου συναντάμε ακόμα και σήμερα όπως BMW (boxer) Moto Guzzi (Εγκάρσιος V2) Ducati (desmo). Ήρθαν απλά οι Ιάπωνες και τους κατατρόπωσαν σε πωλήσεις με απλές ,ι φθηνές και αξιόπιστες κατασκευές (ότι περίπου κάνουν και στις μέρες μας-τότε θεωρούταν οι αντιστοιχοι κινέζοι του σήμερα ) . Έτσι κατ έκλεισαν την Ευρώπη και σε συνδυασμό με νίκες σε Gp τη δεκαετία του 60 ανάγκασαν και έκλεισαν πολλά ευρωπαϊκά εργοστάσια.

Όσο αναφορά το τοπικό στοιχείο τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά όσο αναφορά το πως προσεγγίζουμε την παραπάνω ερώτηση.

Οι λόγοι βασικά είναι δύο για την δεκαετία 00 και μετά α) Ότι βλέπουμε δίπλα μας (V strom, TDM)

β) ότι διαβάζουμε στον τύπο και ότι μας λέει ο μάστορας (τα ευρωπαικά χαλάνε.)

Για πριν την δεκαετία 00 δεν σχολιάζω λόγω του ότι ήταν πολύ ακριβές οι μοτοσυκλέτες με απίστευτο τεκμήριο και φόρο, γι αυτό και πιστεύω όλοι αυτοί ήταν πραγματικοί μοτοσυκλετιστές.

ΤΕΛΟΣ: Από τη απαρχή της μοτοσυκλέτας τα ευρωπαϊκά μηχανάκια ήταν Ποιοτικότερα (ανεξαρτήτου κόστους) εάν εξαιρέσουμε τις δεκαετίες 1980 και 1990 και τα μισα του 2000 όπου οι Γιαπωνέζοι είχαν σαφές προβάδισμα.

Από το 2008 και μετά οι Ευρωπαίοι ξαναπήραν πίσω τη χαμένη τους αίγλη και πρωτοστατούν με ποιοτικότερα μοντέλα ις περισσότερες κατηγορίες.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

εγω δεν συμφωνω για το συστημα desmo! δεν ειναι μη ουσιώδες! ουσιαστικα καταργει το ελατηριο που επαναφερει την βαλβιδα, διοτι το ελατηριο εχει κάποιες ανοχές και χανει την δυνατοτητα του με το περασμα των χιλιομετρων! σιγουρα δεν μενει ιδιο!

για ολες τις αλλες τεχνολογιες δεν γνωριζω!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Καποτε πριν μερικα χρονια που ειχαμε παρομοιες κοντρες με τους BMWδακιδες του φορουμ που προσπαθουσαν να μας πεισουν για την υπερτερωτητα των μηχανων τους ειχα γραψει οτι οταν περασει η μοδα με τα bmw,θα μας τα κανουν τσουρεκια αυτοι με τα Ducati!!

Τοτε τα Ducati ηταν μετρημενα στα δακτυλα ενος χεριου στο φορουμ και στους δρομους!

Για το ποιοι θα ειναι οι επομενοι με τα χαϊμαλια,τις χρυσες χαντρες και τα τιτανιοδετα κιλιμια θα δειξει.... :winking:

Αλλα κατα την ταπεινη μου γνωμη το ζουμι ειναι στο παρακατω βιντεο!

Βλεπουμε μοτοσυκλετες που κοστιζουν απο μερικες εκατονταδες ευρο μεχρι μερικες δεκαδες χιλιαδες ευρω!

Το θεμα ειναι οτι ΟΛΟΙ τους ανεξαρτητα απο τι μαρκα,αξιας και καταγωγης μοτοσυκλετα οδηγουν, γουσταρουν (απο οτι φαινεται)το ιδιο καλα αυτο που κανουν!!!

:cheers:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ρισπεκτ ρε Sieche. Με μια τοση δα χρησιμη προταση εβαλες τα πραγματα στην θεση τους.Ειναι τοσο πολυτιμη η εμπειρια των παλιων,οσο ενας τονος χρυσαφι. :afro:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Στην ουσία, αυτή η «κόντρα» είναι η εξής:

ΙΑΠΩΝΙΑ:

Honda, Yamaha, Kawasaki, Suzuki

vs

ΕΥΡΩΠΗ:

Αυστρία: KTM

Γερμανία: BMW

Ιταλία: Aprilia, Benelli, Beta, Bimota, Cagiva, Ducati, Gilera, Moto Guzzi, MV Agusta, Piaggio

Μ. Βρεττανία: Triumph

4 μάρκες (ας πούμε, κυρίως μια είναι, ξέρετε εσείς) εναντίον 13 (και περισσότερες αν βάλουμε κι άλλες) και όμως υπάρχει κόντρα.

Άρα νικάει το τζαπάν, Case Closed! :afro:

Τροποποιήθηκε από τον kostas954

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ΟΝ ΤΡΑΚ (στο θέμα)

Τέτοια θέματα τείνουν να γίνουν "θεματα φωτια & λαύρα" ή προσεχως "κλείδωμα" για κάποιους πολυ συγκεκριμένους λόγους:

• Δεν έχουμε όλοι τις ίδιες ανάγκες, όταν επιλέγουν μοτοσακο (άλλοι θέλουν επιδόσεις/οικονομία/ευκολία/χρηστικότητα κτλ), άρα κάνουμε διαφορετική χρήση της μηχανής
  • Δεν έχουμε όλοι την ίδια αισθητική (δεν γράψω παραδείγματα)
  • Δεν έχουμε όλοι την ίδια εμπειρία...πολλοί γράφουν την εμπειρία που είχαν απο μηχανές που έχουν αλλάξει και άλλοι παπαγαλίζουν τι έχουν δαβάσει/ακούσει κτλ
  • Δεν έχουμε όλοι το ίδιο ποσό να διαθέσουμε για την απόκτηση μια μηχανής
  • Δεν έχουμε όλοι την ίδια γκαυλα/πάθος/έρωτα κτλ για την μηχανή

Τέλος, ένας ΠΟΛΥ σημαντικός λόγος διαφωνιών περί αξιοπιστίας, είναι και αυτή καθεαυτή η επιλογη για την κατάσταση της μηχανής όταν την αγοράζουμε, είναι καινούργια ή μεταχειρiσμένη;

Πολλοι μπορεί ΠΟΤΕ τους να μην αγοράσουν μηχανή "κούτα", όχι λόγω οικονομίας αλλά και πεποίθησης.

ΔΕΧΟΜΑΙ το ότι δεν αγοράζω Ντουκάτι (π.χ.) λόγω θορύβου...αλλά δεν δέχομαι οτι δεν το κάνω λόγω αξιοπιστίας άμα ΠΟΤΕ δεν είχα ΝΤΟΥΚΑΤΙ στην κατοχή μου...

Συμφωνώ με τον φίλο πιο πάνω (εκτός από την τελευταία πρόταση). Είμαστε όλοι διαφορετικοί, θέλουμε όλοι διαφορετικά πράγματα και όλοι μπορούμε μέχρι διαφορετικά πράγματα, μην τα τσουβαλιάζουμε όλα. Το χειρότερο είναι ο εκμηδενισμός της γνώμης αντίληψης του άλλου. Μείνε στη γνώμη σου σεβάσου του άλλου και κράτα ή πέτα ότι θέλεις από αυτά που θα ακούσεις..

Εγώ έχω γιαπωνέζικη, Honda, γιατί ήθελα αξιοπιστία. Κατα γενική ομολογία οι Honda είναι αξιόπιστες μηχανές, το αν είναι περισσότερο ή λιγότερο από κάποιες άλλες δεν έχει σημασία. Θα ήθελα να έχω μια Moto Guzzi 1100 αλλά παρακολουθώντας τις ιστορίες δύο φίλων με ιταλικά (ο ένας με Moto Guzzi ο άλλος με Ducatti Monster) που έχουν γίνει κολλητοί με τον ηλεκτρολόγο της γειτονιάς, αποφάσισα πως δεν είμαι για τέτοια.

Προσωπικά θεωρώ πως οι Ευρωπαϊκές είναι πιο όμορφες, οι γιαπωνέζικες πιο αξιόπιστες.

Το να γνωρίζεις την ιστορία και τη χρήση μιας μηχανής από φίλο σου δείχνει κάποια πράγματα περι αξιοπιστίας.Αν σε αυτό προσθέσεις γνώμες και εμπειρίες τρίτων τότε έχεις μια πιο σφαιρική εικόνα για κάποιες μάρκες...

Τροποποιήθηκε από τον cookos

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

@cookos

Καλώς όρισες αρχικά!

Να σε ρωτήσω κάτι, δίχως ίχνος ειρωνίας;

Ήταν μεταχειρισμένες ή κούτα (ρωτάω για τα ιταλικά απόβλητα των φίλω σου :P );

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εγώ στην παρούσα φάση είμαι δαγκωτό Ευρώπη.

Οι λόγοι είναι πάνω κάτω οι ίδιοι με τους λόγους που ανέφερε ο δημιουργός.

Οι Ιάπωνες είναι μεν καταξιωμένοι και δοκιμασμένοι στο χρόνο, αλλά πάντα ακολουθούσε ο ένας τον άλλο σε εκνευριστικό βαθμό, και κατέληγαν τα μηχανάκια να ναι πάνω κάτω τα ίδια...σε μένα που παρακολουθώ τις ss και naked κατηγορίες έτσι μου φαίνεται τουλάχιστον.

Τώρα όσον αφορά τα ευρωπαικά, προφανώς είναι-και ήταν- πολύ μπροστά στο design, αλλά προσφέρουν ένα πακέτο το οποίο εμένα μου κάνει περισσότερο. Και είμαι και ιταλόφιλος-Ducatisti, συνεπώς, ιδίως στις παραπάνω κατηγορίες που ανέφερα, ναι, είναι το κάτι άλλο. Σε ήχο, σε φιλοσοφία, σε σχέδιο, σε δύναμη κλπ κλπ...

Επίσης πιστεύω ότι τα ιαπωνικά μηχανάκια καθιερώθηκαν στην Ελλάδα περισσότερο λόγω κόστους, που άν υπολογιστούν στις τιμές και από πόσο μακριά έρχονται τα γιαπωνεζάκια, τα ευρωπαικά είναι αρκετά ακριβότερα, η ευκολότερη επέμβαση στα ιαπωνικά που οφείλεται μάλλον και στις όμοιες τάσεις στην σχεδίαση-κατασκευή τους, στην ευκολότερη επέμβαση σε αυτά που προσέλκυσε περισσότερους μάστορες να εξειδικευτούν σε αυτά και κατόχους να πειραματιστούν οι ίδιοι με την συντήρηση-επέμβαση-επισκευή στη μοτοσυκλέτα τους, αλλα και η τάση που έχουμε στην Ελλάδα να κράζουμε-απαξιώνουμε κάτι διαφορετικό, ασηνύθιστο και πολλές φορές ΚΑΛΥΤΕΡΟ από την πεπατημένη.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Πλην της καυλας που δεν ειναι μετρησιμη, επειδη ολοι εχουμε διαφορετικα γουστα εμπειριες αντιληψεις απαιτησεις κτλ, οπως σωστα ειπωθηκε παραπανω, ας μου πει καποιος γιατι το 80% των μηχανων ανω των 600 κκ ειναι τα xt, versus, fazer, z750, v strom 650 και tdm900? Απο τα 100 μοντελα ας πουμε που κυκλοφορουν 6 μοντελα, μαλλον 7 με τα 700nc. Εξαιρω τα ον οφ 1000+ που οι γερμανοι κανουν παρτυ. το θεμα μου δεν ειναι η διαφορετικοτητα που με ενοχλει αλλα η ομοιογενοποιηση στο χωρο της μηχανης. Και αυτο συμβαινει παντου.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα