Jump to content
gkourmoul1

Πριν μιλήσεις για τους τσιγγάνους

Recommended Posts

Θυμαμαι τον παππου μου να μιλαει με σεβασμο για τους γυφτους, οι οποιοι λεει ηταν αριστοι σιδηρουργοι τοοοτε.

Ρωταω λοιπον ως μικροτερος, παλιοτερα ειχαν αλλη θεση στην κοινωνια; Αν ναι ποτε εγινε αυτη η "μεταστροφη";

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Τώρα στο Mega παίζει η εκπομπή του Θεοδωράκη για τους τσιγγάνους.

Ανοιχτή πληγή το συγκεκριμένο θέμα απ'όπου κι αν το δεις...παρανομία,γκέτο,ναρκωτικά κτλ αλλά και φτώχεια,περιθωριοποίηση,έλλειψη παιδείας...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εδώ στην ερωτική Θεσσαλονίκη μέχρι πριν από λίγα χρόνια, όταν γινονταν οι βουλευτικές εκλογες ο υπόδικος και τοτε βουλευτής, υπουργός σχεδόν αρχηγός κόμματος, σχεδόν πρωθυπουργός, Ακης αγοραζε διαρκειας του ΠΑΟΚ και τα μοιραζε στον Δενδροποταμο (=Αγ. Βαρβάρα της Θεσ/νικης) και πάντα ξέσκιζε εκει και παντα ήταν μεγάσλο το ποσοστο αυτών που ψήφιζαν...

Αυτό μαθεύτηκε φέτος...

Φταίνε οι τσιγγάνοι ή εμείς οι "άσπροι" νοικοκυραίοι;;;

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

στη ρουμανια που πηγα μια χαρα ενταγμενους τιθασευμενους τους ειδα

εδω δε θελουμε δεν εχουμε τα @@ να τους ενταξουμε τιθασευσουμε για διαφορους λογους

ψηφους

χρημα απο ναρκωτικα

θα καλυψουμε τη δικια μας εγκλυματικοτητα...

κ.α.

Η γυφτοι, ειναι σαν τον αερα. Οσο χωρο τους δωσεις, τοσο απλωνονται.

Δυστυχως (για αυτους) εκει στην Ρουμανια δεν υπαρχει το ελληνικο αντιρατσιστικο ιδεωδες που οριζεται σαν "εαν ο αλλος ειναι διαφορετικος απο εσενα και μειονοτητα, πρεπει να κατσεις μεχρι και να σε πηδηξει, για να μην θεωρηθεις ρατσιστης" και με την παραμικρη μαλακια που κανουν πεφτει πολυ βρωμοξυλο απο τους εκει εκπροσωπους του νομου, που παρεπιπτοντως ειναι και το μονο πραγμα που φοβουνται. Μαλλον το "οταν εσυ με κλεβεις εγω θα σε δερνω" δουλευει πολυ καλυτερα σε αυτους απο το δικο μας "οταν εσυ με κλεβεις εγω θα σου χτιζω σχολειο και θα σε επιδοτω κιολας". Αλλα...ας μη γινομαστε και φασιστες...

Οσο για την ενταξη, ξεχασε το. Οι ανθρωποι εχουν μαθει να ζουνε παρασιτικα και να απομυζουνε σαν βδελες τις κοινωνιες που τους ανεχονται σαν "καημενη μειονοτητα", "ταλαιπωρημενους τσιγγανους" και τα συναφη. Εξου και ο λογος που δεν "ευδοκιμουν" σε κοινωνιες/κρατη με αυστηρους νομους οπως η Γερμανια για παραδειγμα.

Και ενα κρατος ολοκληρο να αδειασεις απο τους κατοικους του και να τους μαζεψεις ολους εκει με ετοιμα σπιτια, σχολεια, νοσοκομεια, τα παντα ολα, την επομενη χρονια θα ειναι παλι μεταναστες για να κανουν αυτο που εμαθαν να κανουν καλυτερα απο ολα. Παρασιτικη ζωη σε βαρος αλλων.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Κατ' αρχήν καλό θα ήταν να πέσουν λίγο οι τόνοι και να σταματήσουν οι επιθέσεις εκατέροθεν! Συζήτηση γίνεται και καθένας έχει τη γνώμη του!

Λοιπόν όσον αφορά στο θέμα, υπάρχουν λογής και λογής ρομά. Οι "ντόπιοι" ρομά, εν έτη 2013 κάθε άλλο παρά κατατρεγμένοι και κακομοίρηδες είναι! Είμαι σίγουρος οτι μια οικογένεια ρομά είναι σε αρκετά καλύτερη οικονομική κατάσταση

από τον μέσο Ελληνα. Το πώς, λίγο πολύ το ξέρουμε. Δε νομίζω ότι χρειάζεται να το αναλύσω. Ο όποιος ρατσισμός υπάρχει εναντίον τους νομίζω ότι είναι κάτι που το έχουν προκαλέσει οι ίδιοι στους εαυτούς τους. Επίσημα πάντως, το κράτος, δεν τους αποκλείει, ούτε από τη μόρφωση, ούτε από την ιατρική-νοσοκομειακή περίθαλψη, ούτε από τα επιδόματα. Παρόλο που δεν προσφέρουν καμία υπηρεσία και φυσικά καμία εισφορά.

Σίγουρα δεν μπορεί να είναι όλοι οι γύφτοι έτσι αλλά αυτό δε σημαίνει ότι η εξαίρεση καταργεί τον κανόνα! Σε μια κοινωνία υπάρχουν υπόχρεώσεις και δικαιώματα. Για όλους! Αν θεωρείς ότι έχεις μόνο δικαιώματα και καθόλου υποχρεώσεις (βλέπε ρομά και όχι μόνο) τότε και ο άλλος έχει κάθε δίκιο να σε κατηγορἠσει. Ειναι αυτό που λένε οι φλεγματικοί Εγγλέζοι ( και ο Αριστοτέλης πολυ πριν από αυτούς) common sense. Πράγμα το οποίο είναι πολύ υποτιμημένο στις μέρες μας...

Α και κάτι τελευταίο. Επειδή συνεχώς φέρουμε σαν παράδειγμα την προηγμένη Ευρώπη, για δείτε λίγο τι γίνεται εκεί πέρα στο συγκεκριμένο θέμα!

Εύκολα θα διαπιστώσετε πόσο light είμαστε σε σχέση με αυτούς...

Τροποποιήθηκε από τον Stathispsaltis

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

.....

Για αρχη θα πρεπει σιγα σιγα να σταματησετε να αποκαλειτε εμμεσως ή αμεσα καποιον φασιστα απλα επειδη εχει αλλη αποψη με εσας. Γινεται πολυ συχνα πλεον και θεωρω οτι ειναι επικινδυνο γιατι στο τελος η λεξη και η ιδιοτητα θα χασει την σημασια της και με την σειρα μας θα χασουμε τους φασιστες!!!

Ολοι οι ΡΟΜΑ-ΤΣΙΓΓΑΝΟΙ-ΓΥΦΤΟΙ δεν ειναι το ιδιο επειδη ενας αλλαξε την γειτονια μου ....αλλα επειδη αλλαξανε-ταμπελοποιησανε την δικη σου γειτονια φιλε βατραχε! Για αυτο και τα κεφαλαια στην περιοχη σου υποδηλωνουν πως εχει ενα ειδικο χαρακτηριστικο, ξεχωριζει δλδ και οχι για καλο ...αλλα για λαθος λογο! Οποτε οσο και να χρυσωνει το χαπι ο "Σταυρος" η φημη της γειτονιας που μεγαλωσε προηγηται......

Τον "Σταυρο" τωρα δεν τον εκρινα για αυτο που εγραψε (εστω πριν 15 χρονια) αλλα απο ολη την "δουλεια" του. ΑΝ σε ενοχλησα με αυτα που ειπα για τον Σταυρο τον φιλο σου ..τα παιρνω πισω και σου ζηταω και συγνωμη. Εγω αναφερομουνα στον "Σταυρο" τον δημοσιογραφο ο οποιος ειναι εξαιρετικα "μ...ανοητος...ς". Οποτε πεστου του φιλου σου καμια κουβεντα μπα και στρωσει λιγο!!

Σε μια δομημενη κοινωνια ...στο βαθμο που ειμαστε ....δεν εχει νοημα να δικαιολογεις τις παραβατικες συμπεριφορες επειδη καποιοι ειναι μεταναστες/φτωχοι/κυνηγημενοι....-.....νομαδες/ανενταχτοι/ελευθερες ψυχες.....-......πολιτικοί/γραναζια του συστηματος/"εκτος της τσιμπιδας του νομου"......-......φασιστες/οργανωμενοι/υποστυριζομενοι απο κληρο και "λεφταδες" !!!!

Η ζωη μας ειναι μεσες ακρες 80 χρονια ...εεε δεν γινεται εν ετη 2013 να ξαναανακαλυπτουμε τον τροχο καθε φορα!

ΥΓ 1

ΟΚ... "Έτσι είναι, αν έτσι νομίζετε..."

Ποιός είμαι εγώ να σας χαλάσω τη φαντασία...???!!!

Εξάλλου, opinions are like assholes... κλπ κλπ...

Ποτε δεν γραφω σε ενα νημα για να βρισω - ενοχλησω καποιον! Σε θεωρω φιλο μου στον βαθμο που αναλογει στο μεσο(mybike) και συμμετεχουμε σε μια κουβεντα γιατι πολυ απλα δεν γινεται 500 νοματαιοι να πηγαινουμε καθε μερα σε μια καφετερια να τα λεμε δια ζωσης! Αποψεις γραφουμε και δεν ορμαμε ο ενας στον αλλο. Οποτε εκμεταλευσου το γεγονος οτι ακομα δεν μπηκαν να γραψουν γνωστα "πυροτεχνηματα" του χωροτ στο εν λογω νημα και πες την γνωμη σου μπα και γινουμε καλυτεροι ανθρωποι μεσα αποτην συζητηση!

ΥΓ 2

Μην γραφεις σεντονια ......ειναι πρωι και δεν μπορω να απαντησω :_thumbsup:

Τροποποιήθηκε από τον nicket456

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ασχετη παρέμβαση... οι δικιές μου πληροφορίες όσον αφορά τους τσιγγάνους/ρομά/whatever στη Ρουμανία είναι τελείως διαφορετικές από αυτές που αναφέρθηκαν στο τόπικ.

Δεν είναι τιθασευμένοι

Δεν είναι ενταγμένοι

Γιατί απλά στη Ρουμανία δεν υπάρχει "σύστημα" όπως το γνωρίζουμε/γνωρίζαμε.

Ενα μαφιόζικο μπάχαλο είναι που όποιος ανήκει στη "μαφία" επιβιώνει πλουσιοπάροχα και οι υπόλοιποι (πλειοψηφία) πεινάνε.

Οι τσιγγάνοι/Ρομά/whatever ανήκουν λοιπόν σε αυτήν την "μαφία".

Κινούν νήματα και έχουν πολλά λεφτά (κυρίως προφανώς από παράνομες πράξεις).

Αυτά ξέρω εγώ...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ασχετη παρέμβαση... οι δικιές μου πληροφορίες όσον αφορά τους τσιγγάνους/ρομά/whatever στη Ρουμανία είναι τελείως διαφορετικές από αυτές που αναφέρθηκαν στο τόπικ.

Είναι πολύ πιθανό και απόλυτα φυσιολογικό να έχετε κι οι δυο δίκιο, γιατί πολύ απλά μιλάτε για διαφορετικό πράγμα. Φαντάσου π.χ. κάποιον που έρχεται στην Ελλάδα και η μόνη επαφή με τους εν Ελλάδι γύφτους είναι οι γύφτοι της Αγίας Βαρβάρας. Το πιθανότερο είναι ότι θα σκεφτεί ότι αυτά που άκουγε για άμοιρους κατατρεγμένους που ζουν στις λάσπες ήταν ψέματα και διαστρεβλώσεις. Και θα είχε δίκιο να το σκεφτεί αυτό. Αν όμως πήγαινε λίγο παραέξω, προς Ασπρόπυργο, ή Λιόσια θα σχημάτιζε την ακριβώς αντίθετη εικόνα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Προφανώς και δεν έχει πολύ νόημα να σχολιάσω, ο καθένας έχει το θέμα του και δεν θέλω να του το χαλάσω. Θα αναφέρω μόνο δύο πραγματάκια, πολύ διακριτικά και βασισμένα σε καθαρά προσωπικά βιώματα, αφήνοντας απέξω τις πεποιηθήσεις μου.

TRUE STORY 1: Δικός μου άνθρωπος που δούλευε στην εφορία, σε επαρχιακή πόλη με ανθρώπους που παρασιτούν απέναντι στην κοινωνία τσιγγάνους, μου περιέγραφε οτι ήταν οι πιο εύκολοι φορολογούμενοι. Αν κάποιος δεν πλήρωνε (σπάνια) απλά καλούσαν τον αρχηγό των Ρομά της περιοχής και σε 2-3 μέρες ο εν λόγω τσιγγάνος πήγαινε και πλήρωνε. Εγώ πάλι, χρωστάω στην εφορία ένα μικρό ποσό, δυστυχώς..

TRUE STORY 2: Με όσο χιούμορ έχω, κείμενο μου απο ένα παλιό μου blog, απολύτως αληθινό. Παίζει να το έχω ξανανεβάσει εδώ..

Γιούφτοι

Ωσάν γνήσια διαταραγμένο άτομο, αρέσκων να πράττει άπαντα αντιστρόφως, διέμεινα ολόκληρο το καλοκαίρι εις την εστία μου (σίχαμα), ασκώντας το βιοποριστικό μου επάγγελμα (ακόμα πιο σίχαμα). Άμα τη αφίξη των πρώτων κρύων αποφάσισα όπως ηπάγω και εγώ κάπου δια να ξεκουραστώ, επήρα λοιπόν τα μπογαλάκια μου και τη Λυδία και ανεχώρησα.

Διακοπεύουμε λοιπόν, εδώ και λίγας ημέρας, προς Λεβαδιά (sic) μεριά. Μια πόλη πασίγνωστη στα πέρατα της οικουμένης κυρίως δια την καταπληκτική ομάδα του λαοφιλούς αθλήματος του ποδοσφαίρου που διαθέτει, η οποία χρόνια τώρα πρωταγωνιστεί στας εντόπιας και ευρωπαϊκάς διοργανώσεις. Δια τας παγκόσμιας δεν κατέχω ενημέρωση, μένω δε με την εντύπωση οτι ΚΑΙ εκεί έχει μια καταπληκτική πορεία.

Λιγότερο γνωστή, βέβαια, είναι και δια τα κοψίδια που διαθέτει αλλά εμάς δεν μας ενδιαφέρουν αυτά, ωσαν άτομα καλλιεργημένα που είμαστε δίνουμε βάση μόνο εις την πνευματικήν τροφή.

Πέραν τούτων, όμως, αυτό που παρατηρεί δια γυμνού οφθαλμού ο πεινασμένος ταξιδευτής εισερχόμενος εντός της πόλεως είναι οτι η προαναφερθείσα βρίθει γιούφτων.

Όταν λέμε γιούφτους δεν εννοούμε ως ημάς που πετάμε τα σκουπίδια μας κάτω, πτύουμε εις τη μέση του δρόμου, παρκάρουμε όπου νά 'ναι, φωνασκούμε και υβρίζουμε αλλήλους, σεβώμενοι ουδέν και έχουμε να κάνουμε μπάνιο εκ της εποχής του μεγάλου κατακλυσμού.

Ομιλώ περί των άλλων γιούφτων, οίτινες διαθέτουσιν ντάτσουν και πλαστικάς καρέκλας, τάπητας και πολύχρωμα ενδύματα - το αυθεντικό το πράμα.

Ατενίζων κάποιους εκ των προαναφερθέντων σήμερα, καπνίζων εις το μπαλκόνιον της οικείας που διαμένω, ήρθε εις την θύμισήν μου εν περιστατικόν που έλαβε χώρα προ δεκαετίας και το οποίο προτίθεμαι να σας παραθέσω ευθύς αμέσως εις το ιστολόγιον τούτο.

Έλαβων τότε μέρος είς τηλεοπτικόν μαραθώνιον, μετά της συνδρομής και άλλων νεανίσκων, δια την συγκέντρωση χρηματικού ποσού πρός ενίσχυση ιδρυμάτων φιλοξενίας ατόμων με ειδικές ανάγκες. Η περιοχή δραστηριότητας ημών ήτο το εξωτικό προάστιο της Γλυφάδος, ξακουστό δια τα γλυφά νερά και το στόλο οχημάτων cayenne που διαθέτει.

Μεταξύ των ατόμων που προσέγγισαν το κυτίον μας ήτο και εν γυφτάκιον, προερχόμενο εξ αγέλης αθίγγανων που εβρίσκετο πλησίον ημών. Ερωτών περί της δραστηριότητάς μας εισέπραξε μια απάντηση καθόλα σοβαρή, περιέχουσα ουχί μόνον το σκοπό μας αλλά και μια συνοπτική ανάλυση της κατάστασης των νοητικά υστερούντων τέκνων.

Ουδείς όμως έμοιαζε προετοιμασμένος δια αυτό που επρόκειτω να ακολουθήσει. Το εν λόγω γυφτάκιον, αποχωρών στιγμιαίως και επιστρέφων μετά ολίγων λεπτών, απόθεσε εις το κυτίον μας χαρτονόμισμα αξίας 50 ελληνικών δραχμών.

Οποία ντροπή δι ημάς και τους συμπολίτας μας, οι οποίοι ηρνούντο να καταθέσουν τον υμέτερον οβολόν, προφασιζώμενοι οτι δεν διαθέτουν "ψιλά" και παρά τας οχλήσεις μου οτι δεχόμεθα και "χοντρά".

Ακόμα και μετά την πάροδο τόσων ετών θεωρώ την ως άνω ιστορία αρκούντως διδακτική, δια τον λόγον τούτο και την μοιράζομαι μεθ' ημών. Υποψιάζομαι δε οτι η παρούσα ανάρτηση βρίθει ορθογραφικών λαθών, ο σκοπός μου όμως δεν ήτω η ορθή χρήσις της γλώττας.

Σας ασπάζομαι.

Nuntius

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Πληγή στην κοινωνία και στον πολιτισμό είναι, σε οποιοδήποτε μέρος του πλανήτη και αν βρίσκονται.

Αδιαφορούν για τους νόμους, για την υγεία, για την συνεργασία, για την ευημερία του τόπου και των ανθρώπων της περιοχής που βρίσκονται.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Σχολεία ?μόρφωση ? όλα τα λεφτά έγιναν αγροτικά, τουρμπίνες και φούμα ..

Και ηχοσηστήματα!!!!!Βλέπεις ντάτσουν με 3000 ήχο! :shock:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

μ'αρεσει που τρεχετε να υπερασπιστειτε τον "αγνο" Θεοδωρακη που μεγαλωσε ξυπολητος κι επαιζε στα λασπονερα και στις σκουριασμενες λαμαρινες....

εχει κανει και πολλα μεροκαματα στο Περαμα να φανταστω... και καλογρια να εχει κανει , ποσως με ενδιαφερει ...

ειναι μερος του συστηματος και ειναι σαπιος... συμφεροντολογος και εγωπαθης ...

απο κει και περα οσοι θελετε να ειστε τα groupies του και να τον χειροκροτατε και να ζητατε και αυτογραφο , δικαιωμα σας...

οι Τσιγγανοι απο την αλλη, εχουν τον δικο τους ιδιαιτερο πολιτισμο... εχουν αγραφους νομους , κωδικα τιμης . Δεν προκειται ποτε να τους καταλαβουμε

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μόλις διάβασα ένα topic που (δικαίως) έκραζαν έναν πιτσιρικά που επειδή οδηγούσε ανασφάλιστός, το κλίμα ήταν βαρύ και ο άνθρωπος μπήκε απλά να ζητήσει μια γνώμη

Το μόνο που έχω να προσθέσω: Σε οποίον τρακάρει με γύφτο καλή τύχη γιατί στην Ελλάδα ο γύφτος/Roma/Τσιγγάνος είναι υπεράνω νόμων, με το ζόρι έχουν πινακίδες. Γιατί να μοιράζομαι τον δρόμο με αυτούς τους ανθρώπους, ΚΤΕΟ δεν τους πιάνει, κλήσεις δεν πληρώνουν, ο ΚΟΚ είναι μάλλον κάτι φαγώσιμο, ασφάλεια; Εδώ δεν ξέρουν την ΝΤΟΥΟ – ΝΤΟΥΡΕΞ θα ξέρουν την ΙΝΤΕΡΑΜΕΡΙΚΑΝ.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

....................

Το μόνο που έχω να προσθέσω: Σε οποίον τρακάρει με γύφτο καλή τύχη γιατί στην Ελλάδα ο γύφτος/Roma/Τσιγγάνος είναι υπεράνω νόμων, με το ζόρι έχουν πινακίδες. Γιατί να μοιράζομαι τον δρόμο με αυτούς τους ανθρώπους, ΚΤΕΟ δεν τους πιάνει, κλήσεις δεν πληρώνουν, ο ΚΟΚ είναι μάλλον κάτι φαγώσιμο, ασφάλεια; Εδώ δεν ξέρουν την ΝΤΟΥΟ – ΝΤΟΥΡΕΞ θα ξέρουν την ΙΝΤΕΡΑΜΕΡΙΚΑΝ.

Πόσο ανατριχιαστικά αληθινό......

Και θα πλακώσουνε και 40-50 άτομα να σε απειλήσουνε / δείρουνε κιόλας έτσι και διανοηθείς να διεκδικήσεις το αυτονόητο....

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μόλις διάβασα ένα topic που (δικαίως) έκραζαν έναν πιτσιρικά που επειδή οδηγούσε ανασφάλιστός, το κλίμα ήταν βαρύ και ο άνθρωπος μπήκε απλά να ζητήσει μια γνώμη

Το ίδιο ισχύει όμως και για : περιπολικό, ασθενοφόρο και όλα τα στρατιωτικά οχήματα ... :secret:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Σωστό ΚΑΙ αυτό. :mellow:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Το ίδιο ισχύει όμως και για : περιπολικό, ασθενοφόρο και όλα τα στρατιωτικά οχήματα ... :secret:

Όχι Σσσσς, αυτό είναι θέμα για ένα ολόκληρο άλλο topic, γιατί δεν έχω τρακάρει εγώ ή άμεσα συγγενικό μου πρόσωπο με περιπολικό, αλλά έχω ακούσει ανατριχιαστικές ιστορίες και διηγήσεις.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Πόσο ανατριχιαστικά αληθινό......

Και θα πλακώσουνε και 40-50 άτομα να σε απειλήσουνε / δείρουνε κιόλας έτσι και διανοηθείς να διεκδικήσεις το αυτονόητο....

Η αστυνομία γιατι δεν κάνει τίποτα?

Μπορείς να μου πεις τον λόγο?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

[...]

ΥΓ 1

ΟΚ... "Έτσι είναι, αν έτσι νομίζετε..."

Ποιός είμαι εγώ να σας χαλάσω τη φαντασία...???!!!

Εξάλλου, opinions are like assholes... κλπ κλπ...

Ποτε δεν γραφω σε ενα νημα για να βρισω - ενοχλησω καποιον! Σε θεωρω φιλο μου στον βαθμο που αναλογει στο μεσο(mybike) και συμμετεχουμε σε μια κουβεντα γιατι πολυ απλα δεν γινεται 500 νοματαιοι να πηγαινουμε καθε μερα σε μια καφετερια να τα λεμε δια ζωσης! Αποψεις γραφουμε και δεν ορμαμε ο ενας στον αλλο. Οποτε εκμεταλευσου το γεγονος οτι ακομα δεν μπηκαν να γραψουν γνωστα "πυροτεχνηματα" του χωροτ στο εν λογω νημα και πες την γνωμη σου μπα και γινουμε καλυτεροι ανθρωποι μεσα αποτην συζητηση!

Δεν έχω αναμιχθεί ποτέ σε τέτοιες συζητήσεις και ούτε πρόκειται (μάλλον),αλλά...

Το λάικ στο βάζω για το υστερόγραφο! :worshippy:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Οι τσιγγάνοι δεν έχουν μπέσα.δανησα σε έναν που έμενε απέναντι μου 250ευρο (ηταν λαθος μου που τον εμπιστευτικα,δεν εδειχνε κατι τετοιο)γιατί τα ήθελε να ξεγενησει η γυναίκα του και τώρα που τα ζήτησα μου είπε παράταμε γιατί θα σε μαχαιρωσω.

Θα βρούμε και τον μπελά μας κιόλας.αλλα φταίνε οι μαλακιες που σας δεινουν

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Οι τσιγγάνοι δεν έχουν μπέσα.δανησα σε έναν που έμενε απέναντι μου 250ευρο (ηταν λαθος μου που τον εμπιστευτικα,δεν εδειχνε κατι τετοιο)γιατί τα ήθελε να ξεγενησει η γυναίκα του και τώρα που τα ζήτησα μου είπε παράταμε γιατί θα σε μαχαιρωσω.

Δάνεισες λεφτά σε τσιγγάνο και περίμενες να τα πάρεις και πίσω;;;;; Να μπει στα ανέκδοτα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μετά τη γέννα θα έρθει να σου πει "Έχω 28 παιδιά και δεν έχουν να φάνε, παρακαλώ βοηθήστε με"......

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ο γύφτος :lipssealed: Ρομά πάντως που έκλεψε το ΒΜΧ του γιου μου στις 25/10 , πρέπει να ένοιωσε μεγάλο ταράκουλο :shock: στις 30/10 όταν πήγε η ασφάλεια :police: και του πέρασε τα βραχιόλια.

Μέσω facebook έμαθα που κυκλοφορεί το ποδήλατο , βρήκα το σπίτι του :ph34r: και τον << έδωσα >> στεγνά.

Τσίμπησε και μια μηνυσούλα νάχει να πορεύεται ο κ@ριόλης :spiteful:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ο γύφτος :lipssealed: Ρομά πάντως που έκλεψε το ΒΜΧ του γιου μου στις 25/10 , πρέπει να ένοιωσε μεγάλο ταράκουλο :shock: στις 30/10 όταν πήγε η ασφάλεια :police: και του πέρασε τα βραχιόλια.

Μέσω facebook έμαθα που κυκλοφορεί το ποδήλατο , βρήκα το σπίτι του :ph34r: και τον << έδωσα >> στεγνά.

Δεν του έκανες και τίποτα συνταρακτικό. Πρώτον το να του φοράνε βραχιόλια δεν του λέει τίποτα, συνηθισμένος είναι, στα 100 πορτοφόλια ή ποδήλατα που θα βουτήξει θα τον πιάσουν και δυο-τρεις φορές. Υπολογισμένο ρίσκο. Και δεύτερον όταν τον πάνε να δικαστεί, θα αρχίσει να κλαίγεται ότι είναι φτωχός, δεν έχει πού να μείνει, έχει οκτώ παιδιά και άλλα τόσα εξώγαμα να θρέψει κτλ κτλ κτλ. Οπότε καλά έκανες και τον «έδωσες», αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι το ποδήλατο του γιου σου είναι ασφαλές τώρα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μ' αρέσεις. :respekt:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα