Jump to content
Fenrir

Υβριδικά (adventure, dual sport) κράνη - προτάσεις

Recommended Posts

Ήρθε η ώρα να αγοράσω καινούργιο κράνος αφού σε λίγο θα μπορώ να βγάλω τις προσθαφαιρούμενες επενδύσεις του AIROH μου ΜΟΝΟ με κουτάλα για παγωτό. (έχει λιώσει)

Δεν έχω ψάξει καθόλου αλλά από εικόνες λιγουρευόμουν αυτά τα υβριδικά (adventure, dual sport) κράνη, που είναι και καλά για Trail, αλλά με ζελατίνα γιατί ήμαστε φλώροι και off road για μας σημαίνει ανεβαίνω πεζοδρόμιο.

Λόγοι:

Α) Εμφανισιακά στάζουν κακία

Β) Πάντα μου άρεσε ο Master Chief

Γ) Έχω μεγάλη αεροδυναμική μύτη και δεν χωρά καλα στα παραδοσιακά full helmets

Παράδειγμα:

http://oneal.com/sto...met-White-.html

Περιμένω απόψεις, προτεινόμενα μοντέλα που υπάρχουν εν Ελλάδι, flaming εναντίων τις Honda etc. etc.

Τροποποιήθηκε από τον innova 04
Προσθήκη ετικετών.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Acerbis Active

Airoh S4

AGV AX-8 EVO

και το πιο όμορφο (κατ'εμέ) αλλά άντε βρες το Ελλάδα

Icon Variant

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Και αυτο που εχω ειναι διπλης χρησης, εγω προσωπικα το μετανιωσα, καλυτερα να ειχα παρει 2, κατα κυριο λογο οταν παω βουνο θα ηθελα να εχω ενα κρανος καθαρα τυπου MX γιατι εχει καλυτερο αερισμο και λιγοτερο βαρος που ειναι σημαντικο στις off road περιπετειες, απο την αλλη τα διπλης χρησης ειναι θορυβωδη κρανη και δεν τα προτεινω για ταχυτητες πανω απο 100 km/h, το τεραστιο ομως πλεονεκτημα ειναι οτι δεν σε χτυπαει ο ηλιος στα ματια απο το γεισο!

Επειδη εχω μονο αυτο ως αξιοπρεπες κρανος θεωρω λιγο ακυρο να καβαλαω το παπι με αυτο, ναι μεν βγαινει το γεισο ευκολα αλλα παλι ειναι διαδικασια.

Αν το θελεις μονο για την εμφανηση θα σου προτεινα να παρεις ενα κανονικο κρανος, αν το θελεις για να το χρησημοποιεις και για εκτος δρομου τοτε παρε 2 κρανη, τα τυπου MX ειναι σχετικα φθηνοτερα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ήρθε η ώρα να αγοράσω καινούργιο κράνος αφού σε λίγο θα μπορώ να βγάλω τις προσθαφαιρούμενες επενδύσεις του AIROH μου ΜΟΝΟ με κουτάλα για παγωτό. (έχει λιώσει)

Δεν έχω ψάξει καθόλου αλλά από εικόνες λιγουρευόμουν αυτά τα υβριδικά (adventure, dual sport) κράνη, που είναι και καλά για Trail, αλλά με ζελατίνα γιατί ήμαστε φλώροι και off road για μας σημαίνει ανεβαίνω πεζοδρόμιο.

Λόγοι:

Α) Εμφανισιακά στάζουν κακία

Β) Πάντα μου άρεσε ο Master Chief

Γ) Έχω μεγάλη αεροδυναμική μύτη και δεν χωρά καλα στα παραδοσιακά full helmets

Παράδειγμα:

http://oneal.com/sto...met-White-.html

Περιμένω απόψεις, προτεινόμενα μοντέλα που υπάρχουν εν Ελλάδι, flaming εναντίων τις Honda etc. etc.

1) Arai XD 2 ,XD 3 ,XD 4

2) Shoei Hornet

3) AGV AX 8 Dual

4) Airoh S4 DS ( mine)

5) Icon Variant

6) Uvex Enduro

7) BMW AUD 1

8) Acerbis Dual

Σε e-shop του εξωτερικού υπάρχουν κι άλλες επιλογές αμφιβόλου ποιότητας..AFX ,Simpson,Fulmer,Nikko κλπ

Στα κριτήρια για την αγορά πρέπει οπωσδήποτε να έχεις υπ'όψη σου ότι τα περισσότερα έχουν αντίσταση απο τον αέρα , λόγω του ¨σκιαδίου" για τον ήλιο .

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Φίλε μου ,εγώ έχω το SHOEI Hornet DS .Τρομερός αερισμός και καθόλου θόρυβος !!!! Βοηθά φυσικά και ο ανεμοθώρακας του Adventure. Για μένα είναι κορυφή!!!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ξερω αρκετους αναβατες που ειναι ευχαριστημενοι με κρανη ''διπλης'' χρησης.

Αλλες δυο επιλογες

Givi http://motorstock.gr...o.1-tourer.html

Held Takato http://motofashion.g...ver-Black-Dekor

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Φίλε μου ,εγώ έχω το SHOEI Hornet DS .Τρομερός αερισμός και καθόλου θόρυβος !!!! Βοηθά φυσικά και ο ανεμοθώρακας του Adventure. Για μένα είναι κορυφή!!!

Νταξ ρε φίλος, έχεις KTM adventure, μην ξύνεις πληγές τώρα, έχω και στο TZΙ ΕΣ touring πνευμοθώρακα και δεν ξέρο πόσο θα με πιάνει ο αέρας μιας και που με το airoh μου δεν είχα πρόβλημα.

http://www.revzilla....eatured&tab=all

Δεν ξέρω τι λένε τα AFX..

Ούτε εγώ αλλά το FX-41 σε ματ μαύρο, είναι πολλά ωραίο. Που θα βρω να δοκιμάσω ένα είναι το θέμα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

αερα μπαζουν απο κατω αυτα τον χειμωνα?επειδη εχουν μεγαλο υποσιαγωνο,για πειτε οι εχοντες...

Τροποποιήθηκε από τον George_®

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

αερα μπαζουν απο κατω αυτα τον χειμωνα?επειδη εχουν μεγαλο υποσιαγωνο,για πειτε οι εχοντες...

To UVEX Enduro που εχω εγω, κατω απο το υποσιαγωνο εχει μια σιτουλα η οποια ερχεται ακριβως κατω απο το σαγονι

This one

uvex002ol4.jpg

και ετσι δεν υπαρχει κανενα απολυτως προβλημα , τουλαχιστον απο εκει.

Σε ταξιδι ομως τον χειμωνα, το (-) που εχει αυτο το κρανος, και πιστευω τα περισσοτερα αυτης της κατηγοριας λογω του καλου αερισμου τους για χωματινη οδηγηση(=χαμηλοτερες ταχυτητες), ειναι οτι τον δαγκωνεις κανονικα.

Το θετικο για τον ιδιο ακριβως λογο ειναι οτι δεν θολωνει η ζελατινα ουτε τελειως κλειστη με ψοφοκρυο σταματημενος στο φαναρι και να φυσας επιτηδες για να θολωσει.

Τροποποιήθηκε από τον panagiotis_enduro

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

To UVEX Enduro που εχω εγω, κατω απο το υποσιαγωνο εχει μια σιτουλα η οποια ερχεται ακριβως κατω απο το σαγονι

This one

uvex002ol4.jpg

Σε ταξιδι ομως τον χειμωνα, το (-) που εχει αυτο το κρανος, και πιστευω τα περισσοτερα αυτης της κατηγοριας λογω του καλου αερισμου τους για χωματινη οδηγηση(=χαμηλοτερες ταχυτητες), ειναι οτι τον δαγκωνεις κανονικα.

Το θετικο για τον ιδιο ακριβως λογο ειναι οτι δεν θολωνει η ζελατινα ουτε τελειως κλειστη με ψοφοκρυο σταματημενος στο φαναρι και να φυσας επιτηδες για να θολωσει.

ακρως κατατοπιστικος!

απο θορυβο Παναγιωτη τι λεει?

λογικα θα πρεπει να ειναι αρκετα ησυχο λογω γεισου...που δεν αφηνει εκτεθιμενα τα σημεια στηριξης της ζελατινας στο κελυφος,συνηθως απο εκει προερχεται το μεγαλυτερο μερος του θορυβου.

με μπαλακλαβα σωζεται η κατασταση,εχεις δοκιμασει?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ακρως κατατοπιστικος!

απο θορυβο Παναγιωτη τι λεει?

λογικα θα πρεπει να ειναι αρκετα ησυχο λογω γεισου...που δεν αφηνει εκτεθιμενα τα σημεια στηριξης της ζελατινας στο κελυφος,συνηθως απο εκει προερχεται το μεγαλυτερο μερος του θορυβου.

Με το γεισο, οπως τα λες, σχετικα δεν ειναι θορυβωδες επειδη το γεισο καλυπτει τα σημεια στηριξης της ζελατινας.

Βγαζοντας ομως το γεισο, χρησιμοποιωντας το δηλαδη σαν full face κρανος, βελτιωνεται μεν σε αεροδυναμικη, αλλα ο θορυβος του αερα γινεται καπως ενοχλητικος, μιας και εκτειθενται αυτα τα σημεια.

Με μια μοτοσυκλετα με φαιρινγκ παντως το χρησιμοποιεις μια χαρα με το γεισο και δεν εχεις θεμα ουτε σε θορυβο ουτε σε αεροδυναμικη.

Η μπαλακλαβα τωρα κατι κανει, αλλα δεν ειναι και πανακεια. Σαφως τα πραγματα στο θεμα κρυου ειναι καλυτερα σε μοτοσυκλετα με ανεμοκαλυψη.

* Αυτα τα σχολια αφορουν το συγκεκριμενο μοντελο κρανους που εχω εγω, και μην εχοντας εμπειριες με αλλο κρανος της κατηγοριας(προς αποφυγη παρεξηγησεων)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Με το γεισο, οπως τα λες, σχετικα δεν ειναι θορυβωδες επειδη το γεισο καλυπτει τα σημεια στηριξης της ζελατινας.

Βγαζοντας ομως το γεισο, χρησιμοποιωντας το δηλαδη σαν full face κρανος, βελτιωνεται μεν σε αεροδυναμικη, αλλα ο θορυβος του αερα γινεται καπως ενοχλητικος, μιας και εκτειθενται αυτα τα σημεια.

Με μια μοτοσυκλετα με φαιρινγκ παντως το χρησιμοποιεις μια χαρα με το γεισο και δεν εχεις θεμα ουτε σε θορυβο ουτε σε αεροδυναμικη.

Η μπαλακλαβα τωρα κατι κανει, αλλα δεν ειναι και πανακεια. Σαφως τα πραγματα στο θεμα κρυου ειναι καλυτερα σε μοτοσυκλετα με ανεμοκαλυψη.

* Αυτα τα σχολια αφορουν το συγκεκριμενο μοντελο κρανους που εχω εγω, και μην εχοντας εμπειριες με αλλο κρανος της κατηγοριας(προς αποφυγη παρεξηγησεων)

:cheers: ξανα ωραιος!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εκτος απο τα κρανη που προανεφεραν τα παιδια, υπαρχει και η επωνυμη οικονομικη λυση του IXS HX 279/297

casque-integral-hx-279-ixs_hd.jpg

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Το airoh S4 εχω αλλα εχει ενα θεμα,δεν βγαινουν τα μαξιλαρακια για πλυσιμο...οποτε η το πλενεις τοπικα η..ζεχνει ^^

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες.

This one

Ειδικά τον Παναγιώτη Enduro, που ήταν όντος κατατοπιστικός

Το να μην μού θολώνει η ζελατίνα χειμωνιάτικα μου ακούγετε πολύ καλό, μιας και που είχα αντιμετωπίσει πολύ πρόβλημα με το AIROH μου

Θα φόραγα Balaclava (ή shemagh) γενικός με οποιοδήποτε κράνος και να έπαιρνα, αφού προσφέρει διάφορες ευκολίες, το γεγονός ότι λόγο εξαερισμού δεν θα ιδρώνει το κεφάλι μου τον χειμώνα από το πολύ padding (κράνος + balaclava) με βολεύει. (όσο για το κρύο δεν παίζει άγχος αφού στις φλέβες μου κυλάει το αίμα των Βίκινγκς).

Το Σάββατο λογικά θα πεταχτό να κοιτάξω μοντέλα στην Καλλιρόης και να δοκιμάσω ένα-δύο

μεγάλη μου στεναχώρια το ότι δεν βρίσκω να έχει AFX FX-41 που είναι και το πιο όμορφο εμφανισιακά για μένα.

ΥΓ:

Το airoh S4 εχω αλλα εχει ενα θεμα,δεν βγαινουν τα μαξιλαρακια για πλυσιμο...οποτε η το πλενεις τοπικα η..ζεχνει ^^

Τι εννοείς πλύσιμο, θέλεις να χαλάσεις την φυσική επιπρόσθετη ηχοθερμομόνωση του κράνους σου (ιδρώτας) ή την αλεξίσφαιρη θωράκιση που προσφέρει ο ξεραμένος ζελές ακριβός στην περιοχή του εγκεφάλου σου (δεύτερο πιο πολύτιμο όργανο στο σόμα σου)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

σημερα ειδα το Acerbis Active,ωραιο εμφανισιακα (ειδικα το γκρι) κ με σωστα μοιρασμενο βαρος (1600γρ).

βολικη η φιμε κ καλη εφαρμογη.

δεν με επεισαν η ποιοτητα του εμπρος αεραγωγου,ανοιγει ευκολα

κ το γεγονος οτι δεν κλεινουν οι πανω.

για τα λεφτα του ομως φαινεται κ δινει αρκετα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Οκ , εχω σκαλωσει ασχημα μ'αυτο τελικα !

ONealSierraAdventure.jpg

Ρωτησα στο FcMoto(ναι ναι ξερω αλλα παιζω με PayPal) και μου ειπαν οτι το περιμενουν Φεβρουαριο..

Τιμη στα 149ε , μια χαρα και τοσο το βρηκα κι απο Αγγλια απο αλλο μαγαζι οπου περιμενω απαντηση αν το εχει ετοιμοπαραδοτο ή κι αυτος απο Φεβρουαριο , για 150ε εχει ενδιαφερον αυτο το κρανος , το σχημα του ειναι απλα γαμάτο!!!

Υγ. Εχει να προτεινει καποιος κανα μαγαζι απο Ευρωπη μερια μπας και το βρω γιατι στο eBay δεν εχει ουτε ενα...

Τροποποιήθηκε από τον Smias

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

το fcmoto το έχει κάνει σύστημα! βγάζει κάτι τιμές πάτο παραγγέλνεις, μετά απο κάνα 10ήμερα σου στέλνουν ένα μέιλ που λέει οτι θα παραλάβουν αυτοί σε 2-3 μήνες...απο το εργοστάσιο να το παραγγείλεις πιο γρήγορα θα το φτιάξουν και θα το στείλουν..!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Λοιπον και αλλα 2 μαγαζια απο Ευρωπη που ρωτησα αν το εχουν ετοιμοπαραδοτο ειπαν απο Φεβρουαριο οποτε μαλλον δε το εχει βγαλει ακομα η O'neal και μας εδωσε φωτογραφικο υλικο για να μας κ@βλωσει μου φαινεται.. :aggressive:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Προσωπίκα διάλεξα το AGV Dual Evo ace cafe. Το πήρα από τη νταινίζ στη Μιχαλακοπούλου στα 370 ευρώ αν θύμαμε καλά στις αρχές του χρόνου, λόγο εμφάνισης και ταβανιού χρημάτων. Έχω μήνει πολύ ικανοποημένος από την ποιότητα του εσώτερικου, απο την προστασία απο το κρύο (μαζί με το υποσιαγόνιο αν το λεω καλά) και απο τον εξαερισμό του. Το μόνο που δεν μου αρεσε ήταν πως οταν το αγορασα είχε κάποιες αισθήτικες "κακοτέχνιες" σε σημεία που δεν πολυφένονταν αλλα επειδή δεν γούσταρα το πήγα πισω το επόμενο πρωί . Το δείχνω στον υπάληλο , το αναγνωρίζει και εψαχνε να βρει αλλο καινούριο στο νούμερο μου. Μετα απο λίγο ψάξιμο μου λέει με μπόλικο τσαμπούκα "κοίτα αν δε βρώ αλλο, πάλι αυτο θα πάρεις". Κάνω το μ@λακα και τον πιάνω με το καλό γιατί τα νευρά μου αν ακουγα και δευτερο νταιλικι δε ξερω αν θα τα συγκρατουσα και τελικα βρηκε ενα και το πήρα. Την επόμενη μερα ανακάληψα παλι κάτι αλλά ηταν τοσο μίκρο που δεν ασχολήθηκα καν γιατι δεν ειχα και καμία ορεξη να τσακωθώ.

Τώρα απο εμπηρεία χρήσης μπορώ να σου πω πως το καλοκαιρι στή Ναξο με τη γουρύνα με μηδεν ανεμοκάληψη αλλα ταχυτητες νήσιου για 10 μέρες ολη μέρα πάνω στη μηχανή με κλείστη ζέλατινα και ανοιχτούς αεραγωγούς ΘΕΟΣ.

Από εθνική μόλις το πήρα πηγα χαλκίδα με το sh 150i με 115χαω στο κόντερ κόλλήμενα αλλα η μάμα ζελάτινα βαραγε ακριβώς στο γείσω και είχα βαβούρα. Οταν εβαλα ζέλατινα στο sh εκανα μια δοκιμαστική αθήνα πορτοραφτη και τα πραγματα ήταν πολύ καλύτερα με τα ίδια χαω στο κοντέρ. Θέλω να βάλω κι ένα σποιλεράκι όμως και να δώ ξάνα γιατί η ζέλατινα δεν κάλυπτε καλά.

Τώρα απο πόλη χειμώνα καλοκαίρι ΘΕΟΣ

Ακόμα ένα καλό για οποιον ενδιαφέρεται είναι πως αν θέλεις να βγάλεις το γείσο μπαίνουν κατι τάπες ( πέριλαμβάνονται) και είναι ακόμα πανέμορφο σε εντελός αλλό στύλ.

Γράφω απο κινήτο και δεν εχω φώτο, αν βρω χρόνο μετα θα ανεβασω

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα