Jump to content
GeorStrat

HJC RPHA 10 plus

Recommended Posts

Μάγκες, μια ερώτηση μόνο : Απο μέγεθος καλουπιού τι λένε ? Σε πόσα βγαίνει ? Ρωτάω προφανώς γιατί στα πιο "budget" κράνη γλιτώνουν κάποια φράγκα οι εταιρίες και απο αυτό (βλέπε: μεγέθη/αριθμός καλουπιών)...

Ενδιαφέρομαι, αλλά εμα βγαίνε σε 2 μεγέθη μόνο, ναι...Ούτε σαν αστροναύτης θέλω να δείχνω - αλλά το σημαντικότερο - ουτε μπουφλες θέλω να τρώω λόγω αυξημένης αντίστασης (βλέπε: λόγω μεγαλύτερης επιφάνειας)...

Απο εφαρμογή επίσης τι λέει ? Eιμα Μ σε ολα (Shoei/Arai/AGV/Suomy).

Τις ευχαριστίες μου τέκνα :)

Αμήν

3 shell sizes.....

Με προλαβε ο Mike.... :_thumbsup:

Τροποποιήθηκε από τον GeorStrat

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

@ Mike & Geor : Ευχαριστώ πολύ παιδιά, μου τελειώσανε και τα Like δυστυχώς... :_thumbsup:

Πάντως, απο αυτά που διαβάζω δεν είνια και τόσο "ήσυχο" - ναι, racing κράνος είναι, είπαμε, απλά μου κάνει εντύπωση πως μερικοί ανέφεραν που είναι πιο ήσυχο απο ενα XR1100 π.χ (το οποιο ειναι πιο sport-touring υποτίθεται).

Πάλι τώρα απο τα ιντερνέτια, κάτι διαβάζω περί θορύβων απο συγκεκριμένα σημεία, εσωτερικά που "κάθονται" εύκολα και γενικά, ποιότητα κατασκευής λίγο "κάπως"...δεν ξέρω ρε μάγκες, τι να πω...

Σχετικά με το "bobble-head" φαινόμενο πάλι, κατι παίρνει το ματι μου απο αποψεις/review στα ινερνετια πως δεν είνια και οτι μικρότερο απο άποψη κελύφους...

Τροποποιήθηκε από τον Red1

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

@ Mike & Geor : Ευχαριστώ πολύ παιδιά, μου τελειώσανε και τα Like δυστυχώς... :_thumbsup:

Πάντως, απο αυτά που διαβάζω δεν είνια και τόσο "ήσυχο" - ναι, racing κράνος είναι, είπαμε, απλά μου κάνει εντύπωση πως μερικοί ανέφεραν που είναι πιο ήσυχο απο ενα XR1100 π.χ (το οποιο ειναι πιο sport-touring υποτίθεται).

Πάλι τώρα απο τα ιντερνέτια, κάτι διαβάζω περί θορύβων απο συγκεκριμένα σημεία, εσωτερικά που "κάθονται" εύκολα και γενικά, ποιότητα κατασκευής λίγο "κάπως"...δεν ξέρω ρε μάγκες, τι να πω...

Σχετικά με το "bobble-head" φαινόμενο πάλι, κατι παίρνει το ματι μου απο αποψεις/review στα ινερνετια πως δεν είνια και οτι μικρότερο απο άποψη κελύφους...

Ορίστε το δικό μου RPHA-10 Plus, σε XL μέγεθος.

Θορυβώδες στα 100+ km/h (οδηγάω CB500F γυμνό), "μαούνα" σε μέγεθος και λιγάκι στενό στα μάγουλα.

Στα θετικά είναι ότι παίζει να είναι απ'τις καλύτερες επιλογές για μύωπες οδηγούς, τα γυαλιά μου εφαρμόζουν πολύ άνετα στο άνοιγμα και δεν θολώνουν που να βαράω τον κώλο μου στο τσιμέντο, με το breath deflector που έχει. Γενικά έχει τραγικά καλό airflow.

Σε βάρος είναι απίστευτο, επίσης. Σαν να μη το έχεις στο κεφάλι σου. Ενδεικτικά να σου αναφέρω ότι λόγω πολύ μικρού βάρους + τεράστιο field of view (πραγματικά πρέπει να ψάξεις για να βρεις τα πλαϊνά στο πεδίο όρασης), όταν κατεβαίνω απ'τη μηχανή και αρχίζω να μπλέκω αλυσίδες, ξεχνιέμαι και καταλαβαίνω ότι ακόμα φοράω κράνος απ'τον καθρέυτη του ασανσέρ, όταν πλέον έχω μπει σπίτι.

Σε ασφάλεια και performance σε κρούση δόξα τω θεώ δεν το έχω "δοκιμάσει" ακόμα.

Αν καταλήξεις να το πάρεις, σου προτείνω αν η περίμετρος του κεφαλιού σου πέυτει ανάμεσα σε 2 μεγέθη (Σαν εμένα, στα 60cm) να επιλέξεις ένα νούμερο μεγαλύτερο.

1379883_10151900915179367_1117473419_n.jpg

Τροποποιήθηκε από τον Agouri

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ορίστε το δικό μου RPHA-10 Plus, σε XL μέγεθος.

"μαούνα" σε μέγεθος και λιγάκι στενό στα μάγουλα.

Ρε μαστορα, εσυ ο,τι κρανος και να φορεσεις, μαουνα θα σου φανει! Ακου XL!!! Μα ποσο μυαλο εχετε μερικοι, που δεν το χορατε σε ενα νορμαλ κεφαλι;; :P :P

No offence φιλαρακι! Πλακα κανω! :blush2:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ησυχο δεν ειναι ,οχι ,αλλα εχει διαφορετικο θορυβο απο αυτο που ακους σε ενα xr1000 ,στο hjc εχεις θορυβο ανεμου ,σου δινει την αισθηση οτι σκιζει τον αερα , στο shoei ακουςι αρκετα θορυβωδη σφυριγματα που ειναι πιο ενοχλητικα κατα την γνωμη μου

οσο για την ποιοτητα κανενα θεμα ,το μονο αρνητικο ειναι οτι μου εχει δωσει την ενυπωση οτι λερωνεται πιο ευκολα το εσωτερικο του σε σχεση με του shoei

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

οσο για την ποιοτητα κανενα θεμα ,το μονο αρνητικο ειναι οτι μου εχει δωσει την ενυπωση οτι λερωνεται πιο ευκολα το εσωτερικο του σε σχεση με του shoei

Λουθου και λιο πρε, λουθου :tooth:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ότι είπαν renegade και gee. Πολλά εξαρτώνται και από το πως κάθεται στο κεφάλι σου. Και στο xr1100 και στο rpha 10 φοράω medium, αλλά το πρώτο μου κάθεται καλύτερα (όπως και όλα τα shoei, την τρέλα μου). Παρ' όλα αυτά το hjc το χαίρομαι πολύ περισσότερο. Βασικά είναι ο μόνος τρόπος να καβαλήσω την μηχανή μου σε μη-νόμιμες ταχύτητες. Με το shoei σε επιστροφή από το Λουτράκι (80χλμ) με αρκετό άνεμο ήμουνα χάλια, δεν έβλεπα την ώρα να φτάσω σπίτι. Με το hjc καμία σχέση!

Στέλιο, το hjc υπό ορισμένες γωνίες (3/4) φαίνεται όντως πιο μεγάλο και αυτό οφείλεται στους αεραγωγούς και στο σχήμα τους. Είχα κι εγώ αυτήν την εντύπωση αλλά αν τα βάλεις δίπλα δίπλα με το 1100 είναι ακριβώς το ίδιο μέγεθος!

Και το εσωτερικό του στο δικό μου τρυφερό δερματάκι είναι πιο απαλό!

Για ποιότητα στον χρόνο δεν ξέρω αλλά φαίνεται εξαιρετικά κατασκευασμένο.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ρε μαστορα, εσυ ο,τι κρανος και να φορεσεις, μαουνα θα σου φανει! Ακου XL!!! Μα ποσο μυαλο εχετε μερικοι, που δεν το χορατε σε ενα νορμαλ κεφαλι;; :P :P

No offence φιλαρακι! Πλακα κανω! :blush2:

193cm είμαι ρε αγορίνα, έπρεπε να έχω και ανάλογο κεφάλι.

Πάντως στην αρχή το είχα αγοράσει Large (το έστειλα πίσω και πήρα τελικά XL, να 'ναι καλά το axels-bikershop.de) και ακόμα και το large ήταν εξ'ίσου μαούνα.

Σου λέω, είναι το όλο design του κέλυφους. Είναι και το matt black που δείχνει το κράνος ως έχει και δεν "κρύβει" με φωτισμούς και graphics, γάμησέ τα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Χμμμμ...

http://www.coloripos...589&id=9&sub=26

http://www.coloripos...588&id=9&sub=26

Δε ξέρω ρε μάγκες...Δεν την παλεύω πια με το X-spirit 2...Nαι μεν το medium μου κάθεται αλλά τελικά το σχήμα των Shoei δεν είναι για την δική μου κεφάλα...Μετά απο αρκετά χλμ αρχίζει και με ενοχλεί..."hot-spots" που λένε και στο χωριό μου...

Τι είπε ο Midnek πιο πάνω ? Οτι έχει και το 1100 αλλά δεν το χαίρεται (για διαφορετικούς λόγους) ? Ε, κάτι τέτοιο...

Καλα που έχω και το suomy καβάντζα...

ΥΓ: Μου κάνει εντύπωση πάντως που είναι "ήσυχο" κράνος λαμβάνοντας υπόψιν πως είναι καθαρά για racing σκοπό...Διαβάζω το post του Αιγαιοπλόου (transalp) και έχω μείναι έκπληκτος (για ευνόητους λόγους)...

Τροποποιήθηκε από τον Red1

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Δεν ξερω αν εχεις "κολλησει" στα συγκεκριμενα σχεδια η δεν θελεις μια replica ....παντως υπαρχει ακομα το δικο μου (σε ολα τα νουμερα εκτος απο Μ) ,εδω.

Και σου περισσευουν και 100 ευρω. :mB_kalo_e:

Απο αυτα που εχεις βαλει ομως,το κοκκινο μου αρεσει πιο πολυ.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

το πηρα και γω απο colori και ειμαι πολυ ευχαριστημενος με το κρανος

ησυχο κρανος παντως δεν το λες :think:

αν και παιζει ρολο και το μηχανακι που καβαλαει ο καθενας

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Με γεια σου,καλοφορετο και αχρειαστο ευχομαι να ειναι.....

Βαλε και μια φωτογραφι αν θες να το δουμε......

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

το πηρα και γω απο colori και ειμαι πολυ ευχαριστημενος με το κρανος

Πόσο στο άφησε,αν επιτρέπεται...319 ή σου έκανε καλύτερη τιμή;

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

619c.jpg5fjq.jpgur5p.jpgnu0j.jpgbvex.jpgz8qu.jpg9pza.jpg

Πόσο στο άφησε,αν επιτρέπεται...319 ή σου έκανε καλύτερη τιμή;

319€ με πιστωτικη και 6 ατοκες δοσεις

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ωραιος......καλοφορετο.

Τι νουμερακι ειναι και ζυγιζει τοσο?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ειναι large

Αρα εχει το δευτερο σε μεγεθος καλουπι,γι αυτο εναι και ελαχιστα πιο βαρυ απο το δικο μου που ειναι XS (1250)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Να ρωτήσω κάτι τους γνωρίζοντες:οι διαφορές μεταξύ IS-17,FG-15 και RPHA-10(αυτά δεν είναι τα τρία καλύτερά της;;) ποιες είναι εν συντομία;Σκέφτομαι σιγά σιγά να κοιτάζω για νέο κράνος και επειδή χθες δοκίμασα στην αποθηκούλα το RPHA-10,έλεγα μήπως κινηθώ προς τα εκεί.Είδα και αυτή την προσφορά και γλυκάθηκα...στην Ελλάδα κοστίζει πάνω από 300.

Τι θα προτείνατε για ψηλό street με γνώμονα κυρίως την ποιότητα φυσικά,το λιγοστό θόρυβο και το βάρος;

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Το καλυτερο της HJC αυτη τη στιγμη ειναι το 10 plus....και αν σου αρεσει το σχεδιακι με ενα 20αρικο παραπανω το χτυπας.

http://www.lidsdirec...a-10-zappy.html

Το rpha 10 με το 10 plus εχουν ως διαφορες την λιγο καλυτερη ζελατινα,το αναβαθμισμενο ποιοτικα εσωτερικο του κρανους και τον καλυτερο εξαερισμο.Αν υπαρχει κατι αλλο δεν το γνωριζω......

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μάλιστα..:)

Για 20 ευρώ δε με πειράζει,αν αξίζει τον κόπο.Αυτό που με φοβίζει είναι μήπως δε μου κάνει ως νούμερο επειδή δε δοκίμασα το plus αλλά το''απλό''και δεν ξέρω αν έχουν διαφορές μεταξύ τους...

Για τα υπόλοιπα δύο μοντέλα έχεις άποψη;

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εχουν ιδιο ακριβως σουλουπι.....αν σου κανει το 10 θα σου κανει και το 10 plus.

Για τα αλλα δυο μοντελα δεν εχω αποψη.....ειναι παντως πιο κατω σαν κατηγορια σε σχεση με τα 10 και 10 plus που ειναι τα κορυφαια της....

Ενημερωτικα..οταν ψαχνομουν για κρανος,πριν παρω το 10 plus ειχα τσεκαρει οτι ακομα και το fg -15 carbon ηταν πιο βαρυ απο το 10 και 10 plus....αρα αφου στα θελω σου παιζει μεγαλο ρολο και το βαρος κοιτα προς καποιο απο αυτα τα δυο κατα την γνωμη μου.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα