george77 0 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 14 , 2013 Χαιρετώ την παρέα, σχεδιάζω για τον ερχόμενο Μάιο - Ιούνιο ταξιδάκι στην Ευρώπη, συγκεκριμένα Ιταλία και νότια Γαλλία. Δεν έχω ξανακάνει ποτέ αντίστοιχο ταξίδι (μέχρι Θεσσαλονίκη από Αθήνα έχω φτάσει) και έχω πάρα πολλές απορίες αλλά και "φοβίες"... Όπου μπορείτε, δώστε μου τα φώτα σας από τις εμπειρίες σας! :) 1. Είναι οκ να είμαι στο ταξίδι μόνο 1 μηχανή; (δηλαδή εγώ και η συνεπιβάτης, που μόνο εγώ οδηγάω) μου φαίνεται λίγο παρακινδυνευμένο... 2. Θα έχουμε προγραμματίσει από πριν τα σημεία που θα διανυκτερεύουμε; (ακόμα και το ξενοδοχείο στο οποίο θα μείνουμε; ) γιατι... 3. ...τη μηχανή όταν κοιμόμαστε το βράδυ πού θα την αφήνουμε; Εσείς σε αντίστοιχες περιπτώσεις δεν έχετε φόβο μήπως δεν την βρείτε το πρωί; 4. Γενικά με το παρκάρισμα στις ξένες χώρες τι παίζει; για παράδειγμα, εδώ μπορούμε να την αφήσουμε και στο πεζοδρόμιο άμα λάχει, έξω όμως? θα πρέπει να "ψάξω" για κανονική θέση, όπως θα έκανα και για ένα αυτοκίνητο; κι αν η πόλη στην οποία βρίσκομαι δεν έχει τέτοια πράγματα γιατί π.χ. όλοι παίρνουν ποδήλατα και Μ.Μ.Μ. τι κάνω ; 5. Η νομοθεσία γενικά των χωρών που θα περάσω περί της οδήγησης και των μοτοσυκλετών, υπάρχει κάπου μαζεμένη ή πρέπει να ψάξω σκόρπια ; Σίγουρα έχω κι άλλες ερωτήσεις που δε μπορώ να θυμηθώ τώρα, θα επανέλθω όμως καθώς μου απαντάτε! Ευχαριστώ εκ των προτέρων! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Viper4 3.568 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 14 , 2013 Χαιρετώ την παρέα, σχεδιάζω για τον ερχόμενο Μάιο - Ιούνιο ταξιδάκι στην Ευρώπη, συγκεκριμένα Ιταλία και νότια Γαλλία. Δεν έχω ξανακάνει ποτέ αντίστοιχο ταξίδι (μέχρι Θεσσαλονίκη από Αθήνα έχω φτάσει) και έχω πάρα πολλές απορίες αλλά και "φοβίες"... Όπου μπορείτε, δώστε μου τα φώτα σας από τις εμπειρίες σας! :) 1. Είναι οκ να είμαι στο ταξίδι μόνο 1 μηχανή; (δηλαδή εγώ και η συνεπιβάτης, που μόνο εγώ οδηγάω) μου φαίνεται λίγο παρακινδυνευμένο... 2. Θα έχουμε προγραμματίσει από πριν τα σημεία που θα διανυκτερεύουμε; (ακόμα και το ξενοδοχείο στο οποίο θα μείνουμε; ) γιατι... 3. ...τη μηχανή όταν κοιμόμαστε το βράδυ πού θα την αφήνουμε; Εσείς σε αντίστοιχες περιπτώσεις δεν έχετε φόβο μήπως δεν την βρείτε το πρωί; 4. Γενικά με το παρκάρισμα στις ξένες χώρες τι παίζει; για παράδειγμα, εδώ μπορούμε να την αφήσουμε και στο πεζοδρόμιο άμα λάχει, έξω όμως? θα πρέπει να "ψάξω" για κανονική θέση, όπως θα έκανα και για ένα αυτοκίνητο; κι αν η πόλη στην οποία βρίσκομαι δεν έχει τέτοια πράγματα γιατί π.χ. όλοι παίρνουν ποδήλατα και Μ.Μ.Μ. τι κάνω ; 5. Η νομοθεσία γενικά των χωρών που θα περάσω περί της οδήγησης και των μοτοσυκλετών, υπάρχει κάπου μαζεμένη ή πρέπει να ψάξω σκόρπια ; Σίγουρα έχω κι άλλες ερωτήσεις που δε μπορώ να θυμηθώ τώρα, θα επανέλθω όμως καθώς μου απαντάτε! Ευχαριστώ εκ των προτέρων! 1.Σίγουρα το ιδανικό είναι να είστε πάνω από μία μηχανή για πολλούς λόγους. Παρόλα αυτά, στην Ευρώπη δεν έχεις ιδιαίτερο θέμα από άποψη ασφάλειας. Οπότε απλά σημείωσε σε ένα χαρτί τηλέφωνα ανάγκης, αστυνομίας, οδικής, πρεσβείας, ΕΚΑΒ για τις χώρες στις οποίες θα πας και να το έχεις πάνω σου και εσύ και η κοπέλα σου. 2.Δεν χρειάζεται. Μπορεί να θέλεις να μείνεις σε ένα μέρος που σου άρεσε περισσότερο ή μπορεί να σε πιάσει κάποιος πονοκέφαλος και να θες να σταματήσεις στην πόλη που είσαι εκείνη την στιγμή αντί να πας σε εκείνην που έκλεισες ξενοδοχείο από πριν αλλά απέχει και 200 χιλιόμετρα. Απλά, όταν κλείνεις νωρίτερα έχεις καλύτερες τιμές και μπορείς να δεις και τις παροχές (πχ κλειστό φυλασσόμενο πάρκινγκ). Τα ζυγίζεις και αποφασίζεις. 3.Καλό είναι να την έχεις σε χώρο του ξενοδοχείου κλειδωμένη... Αν είναι δε, κλειστό φυλασσόμενο πάρκινγκ ακόμα καλύτερα. 4.Πόλη από πόλη διαφέρει, σίγουρα δεν είναι τόσο χύμα όπως είμαστε εμείς, αλλά θα δεις και τις υπόλοιπες μηχανές πως είναι και θα πράξεις ανάλογα. 5.Η νομοθεσία πάνω κάτω είναι όπως είναι και στην Ελλάδα, απλά εκεί ΤΗΡΕΙΤΑΙ! όχι όπως εδώ... Οπότε κράτα τα όρια ταχύτητας, που θα διαπιστώσεις και ο ίδιος πως είναι λογικά και κανένα πρόβλημα. Έχε πάντως πάνω σου αρκετά χρήματα γιατί σε περίπτωση προστίμου, αν δεν το πληρώσεις άμεσα σε πάνε μέσα γιατί φοβούνται μη τυχόν και την κάνεις... (για Ιταλία αυτό, για Γαλλία δεν ξέρω). Πάρε μαζί σου ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ αδιάβροχα και γκέτες, όχι μόνο να επαναπαφθείς στις αδιάβροχες κορντούρες σου. Δεύτερα ζευγάρια γάντια είναι χρήσιμα καθώς και ένα μικρό φαρμακείο με τα απαραίτητα για ταξίδι (βάλε και ΙΜΟΝΤΙΟΥΜ...). Ισοθερμικά θα σου χρειαστούν επίσης. Να δέσεις ΚΑΛΑ τα πράγματα πάνω στην μηχανή σου και σε κάθε στάση να τα ελέγχεις ότι δεν έχουν χαλαρώσει κλπ. Πάρε και ένα φακό για τον δρόμο για αυτόν τον λόγο. Καλό ταξίδι!!! 3 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
graves 463 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 14 , 2013 Ζηλεύω :( Καλό ταξίδι να έχεις! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ibar132 1.685 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 14 , 2013 κ τωρα να σε πεταξουν σε αυτες τις χωρες δεν θα εχεις θεμα αδιαβροχα πρασινη, καρτα,σερβις κ εισαι οκ χαλαρωσε κ απολαυσετο! καλα να περασεις! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
George_® 3.317 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 14 , 2013 εχεις εναν ολοκληρω χειμωνα να διαβασεις απειρα ταξιδιωτικα σε παρα πολλα Ελληνικα φορουμ. ριξε την ματια σου πρωτα -ανεξαρτητου προορισμου- ωστε να μπεις λιγο στο πνευμα κ σιγουρα θα λυθουν πολλες απο τις αποριες σου. επειτα σημειωσε/ψαξε τα θεματα που εχουν σχεση με τον προρισμο της επιλογης σου ωστε να σταμπαρεις σημεια που πιθανον να σ'ενδιαφερουν... κ τελος ελα μεχρι την Λουτσα να κερασω καφε κ να σου πω οσα γνωριζω καθως εχω κανει αντιστοιχο ταξιδι το 2010. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Gouky7 8.593 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 14 , 2013 Χαιρετώ την παρέα, σχεδιάζω για τον ερχόμενο Μάιο - Ιούνιο ταξιδάκι στην Ευρώπη, συγκεκριμένα Ιταλία και νότια Γαλλία. Δεν έχω ξανακάνει ποτέ αντίστοιχο ταξίδι (μέχρι Θεσσαλονίκη από Αθήνα έχω φτάσει) και έχω πάρα πολλές απορίες αλλά και "φοβίες"... Όπου μπορείτε, δώστε μου τα φώτα σας από τις εμπειρίες σας! :) 1. Είναι οκ να είμαι στο ταξίδι μόνο 1 μηχανή; (δηλαδή εγώ και η συνεπιβάτης, που μόνο εγώ οδηγάω) μου φαίνεται λίγο παρακινδυνευμένο... 2. Θα έχουμε προγραμματίσει από πριν τα σημεία που θα διανυκτερεύουμε; (ακόμα και το ξενοδοχείο στο οποίο θα μείνουμε; ) γιατι... 3. ...τη μηχανή όταν κοιμόμαστε το βράδυ πού θα την αφήνουμε; Εσείς σε αντίστοιχες περιπτώσεις δεν έχετε φόβο μήπως δεν την βρείτε το πρωί; 4. Γενικά με το παρκάρισμα στις ξένες χώρες τι παίζει; για παράδειγμα, εδώ μπορούμε να την αφήσουμε και στο πεζοδρόμιο άμα λάχει, έξω όμως? θα πρέπει να "ψάξω" για κανονική θέση, όπως θα έκανα και για ένα αυτοκίνητο; κι αν η πόλη στην οποία βρίσκομαι δεν έχει τέτοια πράγματα γιατί π.χ. όλοι παίρνουν ποδήλατα και Μ.Μ.Μ. τι κάνω ; 5. Η νομοθεσία γενικά των χωρών που θα περάσω περί της οδήγησης και των μοτοσυκλετών, υπάρχει κάπου μαζεμένη ή πρέπει να ψάξω σκόρπια ; Σίγουρα έχω κι άλλες ερωτήσεις που δε μπορώ να θυμηθώ τώρα, θα επανέλθω όμως καθώς μου απαντάτε! Ευχαριστώ εκ των προτέρων! 1. Όπως και να πας ( από σόλο μέχρι και 40 μηχανές μαζί ) κάπου κερδίζεις και κάπου χάνεις. Προφανώς και από θέμα ασφάλειας είσαι μείον αν πας μόνος σου γι αυτό φρόντισε να είσαι όσο γίνεται πιο καλά οργανωμένος. 2. Δεν είναι κανόνας το να προγραμματίζεις τα πάντα εκ των προτέρων όμως σε πρώτη φάση καλό θα ήταν να τα κανονίσεις από πριν. Ναι μεν θα δεσμευτείς σε ένα πλάνο όμως το μυαλό σου θα είναι καθαρό από σκοτούρες και θα απολαύσεις στο μέγιστο το ταξίδι σου. Μην ξεχνάς πως θα είσαι μόνος στον δρόμο. 3. Δεν υπάρχει λόγος να κλείσεις ξενοδοχείο χωρίς πάρκινγκ. Υπολόγισε κάτι έξτρα ( 5-15 ευρώ/μέρα ) για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο. Εκτός αυτού , θα είσαι άνετος στο να αφήσεις την μηχανή πίσω και να πάρεις συγκοινωνία για να δεις την πόλη που θα μένεις. Πίστεψε με , το να κουβαλάς κράνη, μπουφάν και λοιπά πράγματα ενώ βολτάρεις μέσα στην ζέστη σε συνδυασμό με το άγχος της μηχανής δεν είναι και το πιο ευχάριστο. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
preve! 458 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 14 , 2013 Καλο ταξιδι χωρις προβληματα σου ευχομαι φιλε μου και να περασετε ομορφα!! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
AlxTs 123 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 14 , 2013 Είναι πολύ γλυκιά η προσμονή πριν από το πρώτο ταξίδι έξω. Και λογικές οι ανησυχίες σου. Αντίστοιχες είχα κι εγώ πριν από το πρώτο ταξίδι. Όταν όμως το ζεις, τότε το συνειδητοποιείς ότι είναι κάτι τόσο φυσιολογικό που δεν χρειάζεται να αγχώνεσαι (ακόμα και αν σου τύχουν οι οποιεσδήποτε στραβές). Αυτό το οποίο θα σε συμβούλευα είναι να προετοιμαστείς όσο το δυνατόν καλύτερα (από θέμα χρηστικού εξοπλισμού αλλά και από θέμα οργάνωσης των διαδρομών και των μερών που θέλεις να δεις) για να το ευχαριστηθείς όπως πρέπει! Χαιρετώ την παρέα, σχεδιάζω για τον ερχόμενο Μάιο - Ιούνιο ταξιδάκι στην Ευρώπη, συγκεκριμένα Ιταλία και νότια Γαλλία. Δεν έχω ξανακάνει ποτέ αντίστοιχο ταξίδι (μέχρι Θεσσαλονίκη από Αθήνα έχω φτάσει) και έχω πάρα πολλές απορίες αλλά και "φοβίες"... Όπου μπορείτε, δώστε μου τα φώτα σας από τις εμπειρίες σας! :) 1. Είναι οκ να είμαι στο ταξίδι μόνο 1 μηχανή; (δηλαδή εγώ και η συνεπιβάτης, που μόνο εγώ οδηγάω) μου φαίνεται λίγο παρακινδυνευμένο... Ναι είναι οκ. Λογικά θα ήσουν καλύτερα ψυχολογικά αν είχες παρέα και μια μηχανή ακόμη. Στο δεύτερο μου ταξίδι έξω, βγήκαμε μόνοι μας (εγώ και η γυναίκα μου) και το ευχαριστηθήκαμε πάρα πολύ. Καλό θα ήταν να έχεις μια πανευρωπαϊκή οδική βοήθεια just in case. 2. Θα έχουμε προγραμματίσει από πριν τα σημεία που θα διανυκτερεύουμε; (ακόμα και το ξενοδοχείο στο οποίο θα μείνουμε; ) γιατι... Εξαρτάται. Εγώ και στα τρία ταξίδια μου, είχα κλεισμένα από πριν ακόμη και τα δωμάτια. Γιατί: 1) μπορεί η διανυκτέρευση να γίνει σε μέρος που είναι high season και να μην βρείς εύκολα δωμάτια ή αυτά που θα βρεις να είναι πανάκριβα 2) κλείνοντας πιο νωρίς έχεις την δυνατότητα ενδελεχούς έρευνας αγοράς όσον αφορά τιμές και παροχές (π.χ κλειστό parking) ενώ μπορείς να πάρεις και την έγκριση του αφεντικού (γυναίκα) όσον αφορά άλλους τομείς (καθαριότητα, design κλπ) 3) αν τυχόν αργήσεις - μείνεις πίσω στο πρόγραμμα - βρέχει κλπ τότε το τελευταίο που θέλεις είναι να παίρνεις και να αφήνεις δρόμους στην αναζήτηση ξενοδοχείου. Κάποιοι προτείνουν να ψάχνεις από internet την προηγούμενη βραδιά που θα πας την επόμενη αλλά αυτό συνεπάγεται: αναζήτηση wifi ή χρήση πανάκριβου πληρωμένου internet και χάσιμο χρόνου που θα μπορούσες να διαθέσεις στο να δεις νέα πράγματα. 3. ...τη μηχανή όταν κοιμόμαστε το βράδυ πού θα την αφήνουμε; Εσείς σε αντίστοιχες περιπτώσεις δεν έχετε φόβο μήπως δεν την βρείτε το πρωί; Αν και οι χώρες στις οποίες θα πας είναι εξαιρετικά ασφαλείς, το καλύτερο θα ήταν να έβρισκες ξενοδοχείο που να έχει parking (εσωτερικό κατά προτίμηση). Επειδή όμως τα ξενοδοχεία με τέτοιες παροχές είναι συνήθως ακριβά θα σου πρότεινα να κλείνεις ξενοδοχεία τα οποία να μην είναι στο κέντρο πόλεων γιατί συνήθως αυτά δεν έχουν καθόλου parking και πρέπει να αφήνεις την μηχανή εκτεθειμένη στο πεζοδρόμιο. Τα πιο μικρά και πιο περιφερειακά ξενοδοχεία όλο και κάποιον χώρο θα έχουν για να αφήσεις την μηχανή με μεγαλύτερη ασφάλεια. 4. Γενικά με το παρκάρισμα στις ξένες χώρες τι παίζει; για παράδειγμα, εδώ μπορούμε να την αφήσουμε και στο πεζοδρόμιο άμα λάχει, έξω όμως? θα πρέπει να "ψάξω" για κανονική θέση, όπως θα έκανα και για ένα αυτοκίνητο; κι αν η πόλη στην οποία βρίσκομαι δεν έχει τέτοια πράγματα γιατί π.χ. όλοι παίρνουν ποδήλατα και Μ.Μ.Μ. τι κάνω ; 5. Η νομοθεσία γενικά των χωρών που θα περάσω περί της οδήγησης και των μοτοσυκλετών, υπάρχει κάπου μαζεμένη ή πρέπει να ψάξω σκόρπια ; Αυτό ακριβώς είναι ένα πολύ σημαντικό πλεονέκτημα στο ταξίδι με την μοτοσυκλέτα. Στις περισσότερες πόλεις που έχω πάει υπάρχουν ειδικές σηματοδοτημένες γραμμές για στάθμευση δικύκλων και γενικά υπάρχει μέριμνα για τα δίκυκλα ακόμα και στα πιο κεντρικά σημεία / σημεία με έντονο τουριστικό ενδιαφέρον. Άλλωστε θα παρατηρείς και τους υπόλοιπους και θα συμπεριφέρεσαι ανάλογα. Γενικώς, δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα! Και μια συμβουλή που μου φάνηκε πολύ χρήσιμη: να έχεις μαζί σου δυο κλειδαριές ποδηλάτου ώστε με αυτές να κλειδώνεις τα κράνη όταν κάνεις ενδιάμεσες στάσεις μέσα στην μέρα. Δεν είναι ό,τι πιο βολικό να το παίζεις τουρίστας με την φωτογραφική μηχανή στο ένα χέρι, το μπουφάν στο άλλο και την κρανούμπα στον αγκώνα! 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
vardis 274 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 14 , 2013 Στις χώρες που θα πας δεν είναι και τίποτα φοβερό να ταξιδέψεις μόνος, αλλά το καλύτερο είναι 2 το πολύ 3 μηχανές. Τα ξενοδοχεία σου να τα κλείνεις την προηγούμενη από το μέρος που είσαι ήδη και φρόντισε να έχουν κλειστό πάρκινγκ για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο και να κάνεις καλό και ξεκούραστο ύπνο. Φρόντισε να κρατάς τα όρια ταχύτητας και θα είσαι οκ. Σαν επιπλέον πληροφορίες, εκτός το gps, βρες χάρτες και βγάλε φωτοτυπίες κομμάτι κομμάτι τα μέρη που θέλεις να πάς και κακοποίησέ τις χωρίς ενοχές. Φρόντισε τα πράγματά σας να χωρέσουν στις πλαϊνές και στο tankbag και άφησε άδεια την κεντρική βαλίτσα, θα με θυμηθείς όταν χρειαστεί ν' αφήσεις κράνη και μικροπράγματα, για κοντινές βόλτες με τα πόδια. Κάνε ένα καλό σέρβις όχι τελευταία στιγμή για νάχεις το περιθώριο να διορθώσεις κάτι, παρε καλώδια για ρεύμα, εργαλεία, κιτ επισκευής ελαστικού και αδιάβροχα ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ, όπως είπε και ο φίλος παραπάνω. Τέλος να πας διαβασμένος. Πέσε με τα μούτρα στα ταξιδιωτικά και εδώ θάμαστε σε ότι ξέρουμε να βοηθήσουμε. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
george77 0 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 16 , 2013 Σας ευχαριστώ πολυ όλους! μου καλύψατε κάθε απορία! :D George_®, ενδιαφέρομαι για τον καφέ που λες, θα έχεις pm για τα περαιτέρω! B) Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
George_® 3.317 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 16 , 2013 Σας ευχαριστώ πολυ όλους! μου καλύψατε κάθε απορία! :D George_®, ενδιαφέρομαι για τον καφέ που λες, θα έχεις pm για τα περαιτέρω! B) οποτε θες φιλε! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες