Jump to content
l4m0

Οδήγηση νύχτα χωρίς φώτα..........

Recommended Posts

Ρε παιδιά να ρωτήσω κάτι..Έχει γίνει τις μόδας τώρα τελευταία ,ειδικά στα παπάκια να οδηγάν βράδυ χωρίς φώτα..?????Απαραδεκτο....

Πριν λίγο είχα ένα περιστατικό ακόμα δεν μπορώ να το πιστέψω.. Κατεβαίνω την παραλιακή της Κέρκυρας κανονικά με καμιά 60αρια χλμ,χωρίς κίνηση.. Βλέπω μπροστά μου σε απόσταση αυτοκίνητο να έχει ανάψει αλαρμ και να φρενάρει προσπαθώντας να βρει θέση να παρκάρει.. Σε ένα κομμάτι ο δρόμος της παραλιακής δεν φωτίζεται καθόλου... Αυτό ήταν και το σημείο που βρισκόταν το αυτοκίνητο με τα αλαρμ.. Τσεκάρω στο αντίθετο ρεύμα μήπως έρχεται κάποιο αμάξι/μηχανή/πεζός οτιδήποτε δεν βλέπω τίποτα και αποφασίζω να μπω στο αντίθετο ρεύμα και να προσπεράσω το αυτοκίνητο το οποίο πήγαινε πολύ αργά καθώς έψαχνε να παρκάρει, ξεκινάω την προσπέραση με καμια 60αρια χλμ και σε μια φάση βλέπω στα 4-5 μέτρα τα πλαστικά από ένα παπάκι να γυαλίζουν και να έρχεται όλο κατα πάνω μου με αρκετά χιλιόμετρα..Ευτυχώς είχα κάνει είδη την προσπέραση και αντέδρασα γρήγορα και τραβήχτηκα λίγο δεξιά και περάσαμε ξιστά ο ένας με τον άλλον.. Περιττό να πώ πως όταν ξαναγύρισα πίσω για να τσεκάρω το παπάκι δεν είχε ούτε πίσω φως και δεν φορούσε κανένας από τους 2 κράνος.. Εκείνη την στιγμή θόλωσα δεν ήξερα τι να κάνω.. Ρε παιδιά έλεος.. Τουλάχιστον γαμώ την πουτάνα μου αν δν φοράτε κράνος και δεν ενδιαφέρεστε για τον εαυτό σας τουλάχιστον ένα φώς να σωθούμε και εμείς οι μυαλομένοι από κάτι βλάκες σαν και εσάς..Τι φταίμε εμείς...Όποιος εδώ μέσα οδηγάει χωρίς φώτα πραγματικά ας πάρει την μηχανή του και ας φύγει μέσα σε έναν γκρεμό ελευθέρας τουλάχιστον να μην πάρει μαζί του και άλλους..

Έριξα πολύ κράξιμο, είπα άσχημες κουβέντες αλλά η οργή και ο θυμός δεν εκφράζονται αλλιώς..Πολύ προσοχή σε όλους δεν ξέρουμε από που θα μας έρθει..Μια ακόμη εμπειρία που ευτυχώς προστέθηκε χωρίς απώλειες..

Υ.Γ Επειδή οδηγάω παπί και ως γνωστόν τα παπιά δεν φημίζονται για τον καλύτερο φωτισμό που έχουν δεν μπόρεσα να το δώ το μηχανάκι στο αντίθετο ρεύμα για να μην επιχειρήσω προσπέραση..Δεν φτάνανε τα φώτα μου μέχρι εκεί...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Αδερφέ, ενα πράμα μόνο λέω.

60 χλμ/ωρα + προσπέραση σε ΙΧ με αλάρμ που ΗΔΗ εχεις καταλαβει οτι ψαχνει να παρκάρει, είναι ρίσκο.

Χαμηλώνεις ταχύτητα + προσπερνάς.

Αλλιως, ρισκάρεις να σε χωσει στις πόρτες του.

Για τα φωτα, ναι.

Ανεγκεφαλοι.

Μαλλον θα'ναι η καινουργια μόδα, για να ΜΗΝ τους τσιμπάει η Τροχαία απο μακρυά + να την κανουν με μια αναστροφή .

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Το Ι.Χ ηταν ακόμα στον δρόμο μέσα στο ρεύμα μου δεν είχε σταματήσει για να παρκάρει,δεν είχε βρεί ακόμα θέση για να παρκάρει γ'αυτό το προσπέρασα με τόσα χλμ και γ αυτό μπήκα για τα καλά στο αντίθετο ρεύμα(απόσταση ασφαλείας σε περίπτωση που ο οδηγός του Ι.Χ αποφασήσει να μην παρκάρει και ξανακάνει αριστερά για να συνεχίσει την πορεία του)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Κι αν ο οδηγός του αυτοκινήτου αποφάσιζε να παρκάρει αριστερά?

Είχε τοποθετηθεί δεξιά..Δεν τον πέρασα και σφαίρα ρε παιδιά..Η προσπέραση που έκανα ήταν φυσιολογική..

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Σε τέτοιο ατύχημα θα το φυσάς και δεν θα κρυώνει. Το έπαθε γνωστός μου με τροχαίο που είχε άσχημη κατάληξη για τον οδηγό της μοτο.... Περιττό να σου πω τι τραβήγματα έχει... Εγώ δεν θα σου ρίξω φταίξιμο, αλλά πολλοί πιτσιρικάδες κυκλοφορούν έτσι έχοντας άγνοια κινδύνου.... Δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα δυστυχώς, παρά μόνο να έχουμε τα μάτια μας 14....

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Κι αν ο οδηγός του αυτοκινήτου αποφάσιζε να παρκάρει αριστερά?

Εφόσον έχει ήδη χαμηλώσει ταχύτητα ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΝΟΡΜΑΛ ΟΔΗΓΟΣ θα κοιτάξει πρώτα καθρέπτη, αφού καταλαβαίνει ότι μπορεί κάτι να τον προσπερνάει.

Τώρα σε διαφορετική περίπτωση τον πούτσο κλαίγανε...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Σε τέτοιο ατύχημα θα το φυσάς και δεν θα κρυώνει. Το έπαθε γνωστός μου με τροχαίο που είχε άσχημη κατάληξη για τον οδηγό της μοτο.... Περιττό να σου πω τι τραβήγματα έχει... Εγώ δεν θα σου ρίξω φταίξιμο, αλλά πολλοί πιτσιρικάδες κυκλοφορούν έτσι έχοντας άγνοια κινδύνου.... Δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα δυστυχώς, παρά μόνο να έχουμε τα μάτια μας 14....

Θέλεις να μου πείς δηλαδή ότι αν τελικά γινόταν σύγκρουση θα έβρισκα και τον μπελά μου?????

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Επιτρεπόταν η προσπέραση στο σημείο βάση χάραξης; Το θέμα είναι πως έγινες σοφότερος αναίμακτα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Είχε τοποθετηθεί δεξιά..Δεν τον πέρασα και σφαίρα ρε παιδιά..Η προσπέραση που έκανα ήταν φυσιολογική..

Με έχουν τρακάρει ακριβώς έτσι.

Ευτυχώς για μένα, πρόλαβα να κάνω ελιγμό αριστερά και υπήρχε χώρος ανάμεσα στα πόδια μου και το αυτοκίνητο.

Ας είναι καλά οι εξατμίσεις από το μηχανάκι που καβαλούσα τότε.

Ο οδηγός με είχε δει πίσω του πολύ ώρα.

Έβγαλε δεξί φλας, πηγαίναμε με 20-25km/h, κάνει δεξιά.

Εγώ δε χρειάστηκε καν να μετακινηθώ. Απλά συνέχισα ευθεία!

Και όταν είμαι στον πίσω τροχό του, κόβει τέρμα αριστερά!!!!!!

Γιατί έστριψε αριστερά?

«είχε περισσότερο χώρο αριστερά»!!!!

Εφόσον έχει ήδη χαμηλώσει ταχύτητα ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΝΟΡΜΑΛ ΟΔΗΓΟΣ θα κοιτάξει πρώτα καθρέπτη, αφού καταλαβαίνει ότι μπορεί κάτι να τον προσπερνάει.

Τώρα σε διαφορετική περίπτωση τον πούτσο κλαίγανε...

Στην οδήγηση θεωρούμε εκ προοιμίου πως ο οδηγός που αντιμετωπίζουμε είναι ηλίθιος!!

Αλλιώς, άντε γεια!!!

Ορίστε:

Το αυτοκίνητο

DSC05548Medium.jpg

DSC05549Medium.jpg

Εδώ χαμηλά βρήκε η εξάτμιση και δημιούργησε χώρο για το πόδι μου!!!

DSC05550Medium.jpg

Το μηχανάκι, το αυτοκίνητο και το παλικάρι που με χτύπησε

DSC05554Medium.jpg

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Επιτρεπόταν η προσπέραση στο σημείο βάση χάραξης; Το θέμα είναι πως έγινες σοφότερος αναίμακτα.

H προσπέραση στην Κερκυρα δεν επιτρέπετε σχεδον πουθενά ή αντε επιτρέπετε στο 5% του οδικού δικτύου

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

κερκυρα και οδηγηση χωρις φωτα, ωραιος συνδυασμος! Παλι καλα που το εσωσες εστω και τελευταια στιγμη! Πολλη προσοχη απο εμας παιδια, δε γινεται να απαιτουμε απο τον αλλο ουτε τα στοιχειωδη. ΑΜΥΝΤΙΚΗ ΟΔΗΓΗΣΗ ΠΑΝΤΑ.

Σιγουρα αυτο που εκανε ο αλλος κατακριτεο, εγω βλεπω ποδηλατες συνεχεια σε σκοτεινους δρομους να πεταγονται, χωρις φωτα χωρις καν αντανακλαστικα καπου στο ποδηλατο τους. ΕΛΕΟΣ.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Πριν καποια χρονια....σε παρομοια φαση ειχα το μοναδικο μου ατυχημα με μηχανακι.

Σταματημενο δεξια του δρομου (μονοδρομος) ενα αμαξι,το βλεπω οτι ειναι σταμαμτημενο και κανω ελιγμο προσπερασης με περιπου 40 χιλιομετρα,μολις φτανω στο υψος της πισω πορτας....βλεπε μια θεση για παρκινγκ στην αριστερη μερια της οδου και φυσικα χωρις να ελεγξει καθρεφτες η να βγαλει φλας κοβει το τιμονι αριστερα και ξεκιναει......και ΜΠΑΜ........

Απο τοτε προσεχω παρα πολυ...ειδικα σε τετοιες φασεις και ακομα περισοτερο τη νυχτα....

Μεγαλη προσοχη και στην μ@λ@κι@ του αλλου.....

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Πραγματικά πρέπει να θεωρούμε τον άλλον σαν τον χειρότερο οδηγό... Όντως η προσπέραση στο συγκεκριμένο σημείο απαγορευόταν αλλά ο δρόμος είναι ευθεία και βλέπεις αν έρχεται κάποιος από το αντίθετο ρεύμα...Το έσωσα επειδή έχω μια σχετική εμπειρία και δεν πανικοβάλομαι σε τέτοιες καταστάσεις.. Κάλλιστα κάποιος άλλος οδηγός μπορούσε να πανικοβληθεί και να κάνει μια απότομη κίνηση αποφυγής και να βρεθεί στην άσφαλτο... Τι να πώ τουλάχιστον +1 εμπειρία...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Λούτσα να δείτε τι γίνεται. Ακούς μια μονοκύλινδρη ιαχή από μακριά, η οποία πλησιάζει απειλητικά με καρφωτές, και εκεί που αρχίζεις τις μετάνοιες, γίνεται η Αποκάλυψη του Ιωάννη, αστράφτει ο τόπος από τα νίκελα και η ιαχή απομακρύνεται, όπως ακριβώς ήρθε.

Φυσικά όλοι ξεκράνωτοι

Φυσικά οι μισοί χωρίς δίπλωμα

και φυσικά οι μισοί εξ αυτών κάτω των 18...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

""Στην οδήγηση θεωρούμε εκ προοιμίου πως ο οδηγός που αντιμετωπίζουμε είναι ηλίθιος!!

Αλλιώς, άντε γεια!!!""

Αυτο!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

εχτές κατά τις 22:00 με σταμάτησαν για έλεγχο και φυσικά δεν μου βρήκαν τπτ

αλλά τόση εντύπωση μου έκανε που όλοι οι υπόλοιποι που είχαν σταματήσει δεν είχαν φώτα που αναγκάστηκα και ρώτησα το όργανο γιατί με σταμάτησε αφού και φώτα έχω και κράνος φοράω -πάντα- και δίπλωμα-ασφάλεια κομπλέ και η απάντηση του ήταν το λιγότερο αποστομωτική, αυτολεξεί μου είπε "μου φάνηκε περίεργο να έχεις και φώτα και κράνος και σκέφτηκα ότι μάλλον δεν θα είχες δίπλωμα"

η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά!!! εγώ απλά αναρωτιέμαι τι θα πρέπει να έχουν δει τα μάτια του συγκεκριμένου τροχαίου για να κατάφερε το κεφάλι του να παράξει τέτοια "λογική"

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

αλλά τόση εντύπωση μου έκανε που όλοι οι υπόλοιποι που είχαν σταματήσει δεν είχαν φώτα που αναγκάστηκα και ρώτησα το όργανο γιατί με σταμάτησε αφού και φώτα έχω και κράνος φοράω -πάντα- και δίπλωμα-ασφάλεια κομπλέ και η απάντηση του ήταν το λιγότερο αποστομωτική, αυτολεξεί μου είπε "μου φάνηκε περίεργο να έχεις και φώτα και κράνος και σκέφτηκα ότι μάλλον δεν θα είχες δίπλωμα"

η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά!!! εγώ απλά αναρωτιέμαι τι θα πρέπει να έχουν δει τα μάτια του συγκεκριμένου τροχαίου για να κατάφερε το κεφάλι του να παράξει τέτοια "λογική"

ακριβως η ιδια λογικη ισχυει και στα Τρικαλα. Οποιος ειναι προβλεπομενος κατι καλο κρυβει! Μπορει να κουβαλαει και ναρκωτικα! χαχαχα

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Θέλεις να μου πείς δηλαδή ότι αν τελικά γινόταν σύγκρουση θα έβρισκα και τον μπελά μου?????

Θα έπαιζε μεγάλο ρόλο η κατάληξη του τροχαίου. Σε αυτό που σου ανέφερα υπήρξε θύμα και μια σειρά από άλλα γεγονότα που δεν θέλω να αναφέρω. Θα τον έβρισκες τον μπελά σου όμως γιατί όπως είπες είχες μπει στο αντίθετο ρεύμα και αν υπήρχε σύγκρουση, δεν ξέρω πόσο εύκολο θα ήταν να αποδείξεις ότι ο άλλος δεν είχε φώτα σε ένα μηχανάκι που μπορεί να έχει διαλυθεί... Πολύ υποθετικά αυτά που λέμε αλλά δυστυχώς φίλε μου καθαρή δεν θα την έβγαζες... Όπως προείπα πρέπει να έχουμε τα μάτια μας 14 κι όπως ανέφερες η εμπειρία παίζει μεγάλο ρόλο.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Τι να πώ ρε παιδιά... Όντως θα τον έβρισκα τον μπελά μου, ακόμα και να επιτρεπόταν η προσπέραση.. Από εδώ και πέρα θα πρέπει να προσέχουμε και αυτούς που οδηγάν χωρίς φώτα.. Που έχουμε φτάσει...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Κι εμένα προχτές πηγαίνοντας στην δουλειά, φορώντας μπουφάν και κράνος με σταμάτησαν για έλεγχο....δεν μου είπαν ότι με σταμάτησαν γι αυτό τον λόγο αλλά φάνηκε από τον τρόπο που φέρθηκε το όργανο...του λέω τα έχω όλα...έκανε επιβεβαίωση στοιχείων μέσω ασυρμάτου και έφυγα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

εχει γινει μοδα πλακα-πλακα πιτσιρικαδες με παπακια απο 16-20.

ακους μονο την εξατμιση,κ δεν βλεπεις τπτ. τα :kaaaala: σμενα θα ταλαιπωρησουν κ κανα χριστιανο,κ αντε να αποδειξεις οτι δεν ειχε φωτα μετα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εγώ χτες το βράδυ πέτυχα, με τα πόδια ευτυχώς, ένα σκουτεράκι αγνώστου μάρκας και ένα dio δικάβαλα και τα δύο, παιδιά γυμνασίου, μέσα στην πόλη βέβαια αλλά το dio δεν είχε φώτα ούτε στο καντράν. Το άλλο είχε κάτι ψηλά φωτάκια μπροστά. Πίσω απολύτως τίποτα. Ούτε πινακίδα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα