Technician 520 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 3 , 2013 (τροποποιήθηκε) Τα led λαμπάκια έχουν ωμική αντίσταση, αλλά πολύ μικρότερη της αντίστασης των λαμπτήρων πυρακτώσεως (που έχουν τα «μαμά» φλας). Το εργοστασιακό φλασέρ δουλεύει με 2μεταλλικό έλασμα το οποίο τι κάνει? Διαρρέεται με ρεύμα, θερμαίνεται, «κόβει» κύκλωμα, σβήνει το φλας, ψύχεται (αφού δε διαρρέεται από ρεύμα), κλείνει (δημιουργεί) κύκλωμα, ανάβει το φλας κοκ. Στα led, αν κρατήσουμε το μαμά φλασέρ, το κύκλωμα έχει πλέον μικρότερη συνολική αντίσταση. (λογικό αφού R-led< R-πυρακτώσεως) Μικρότερη R(ολ) σημαίνει μεγαλύτερη ένταση ρεύματος I στο κύκλωμα. Αφενός επικίνδυνο αν το καλώδιο είναι πολύ μικρής διατομής, αφετέρου η συστολή-διαστολή του 2μεταλλικού ελάσματος στο φλασέρ γίνεται πολύ ταχύτερα με αποτέλεσμα είτε να ανάβουν πολύ γρήγορα τα φλας μας (το πιθανότερο σενάριο) είτε να ανάψουν μια φορά και μετά να μην ξανανάψουν επειδή θα «κολλήσει» το φλασέρ. Επίσης, αν τελικά τα led αναβοσβήνουν ταχύτατα, κάποια στιγμή (όχι πολύ καιρό) θα καούν και τα lef φλας σου...... Οπότε, πάρε και το κατάλληλο φλασέρ για τα led φλας που θα αγοράσεις. Υ.Γ.: Είναι πιθανό το «μαμά» φλασέρ να έχει 2 ποδαράκια σύνδεσης και το νέο να έχει 3 ποδαράκια σύνδεσης. Μη κολλάς.... Το ένα είναι η τάση από το σύστημα (+, συμβολίζεται με + ή +12V), το άλλο η εντολή διακόπτη φλας (συμβολίζεται ως L ή Line) και το 3ο ποδαράκι είναι γείωση (- ή G - ground ή E - Earth). Αν δεν συνδέσεις την γείωση ΔΕ θα δουλέψουν (γείωση παίρνεις από την πιο κοντινή βίδα που βιδώνει στο πλαίσιό σου) Προσοχή επίσης με την πολικότητα. Αν συνδεθούν ανάποδα ΔΕ θα δουλεύουν!! ΟΠΟΤΕ: Πριν αλλάξεις οτιδήποτε, έλεγξε αν τα καλώδιά σου προς τα φλας δείχνουν + και -. Ναι, ΟΚ, το κόκκινο είναι συνήθως το + και το μαύρο είναι το - (αν δεν έχει αλλαχθεί κάτι). Αν όμως δεν είναι κόκκινο-μαύρο και δεν γράφει κάποιο από τα δύο καλώδια + ή -, τι κάνουμε? Εμπρός καλό μου πολύμετρο..... Όπως δουλεύουν τα φλας, καρφώνουμε το πολύμετρο και τσεκάρουμε. Όταν αναβοσβήνει το «μαμά» φλας κοιτάμε τη βελόνα του πολύμετρου/ενδείξεις σε μέτρηση τάσης. Αν στο άναμμα της λάμπας το πολύμετρο δείχνει θετικές τιμές (+), τότε το καλώδιό μας είναι το + Αν μας δείχνει αρνητικές τιμές, το καλώδιό μας είναι το -. Αυτά τα λίγα!!!! Να'τα μαααας! Ευχαριστω πολυ, καλη χρονια κιολας Να σε πω, ποιο καλωδιο απο το πολυμετρο βαζω στο καλωδιο του φλας? Και το πολυμετρο σε ποια λειτουργια το βαζω ξερουμε? ΕΝΤΙΤ: Βλακεια η δευτερη ερωτηση, λογικα στα volt το βαζω ΕΝΤΙΤ2: Να΄ναι καλα το No Limits με τις τιμες του και τον ευγενεστατο κυριο οπου εσταζε μελι το στοματακι του για το θηριο μου :blush2: . Παω γκαραζ να τα βαλω και θα πω εντυπωσεις, οχι οτι σας νοιζει αλλα χαιρομαι που επιτελους θα ξερουν και οι αλλοι που θελω να παω ΕΝΤΙΤ3: Ποτε μα ποτε μην παρετε Shark φλασακια.. και γενικα Shark αλλα τεσπα. Ειχα βαρεθει να καιγεται η λαμπα.. Καταρχην γεμιζανε με νερα και χωματα μεσα?! Τροποποιήθηκε Ιανουάριος 3 , 2013 από τον Technician J Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ksino1100 13.310 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 3 , 2013 Να'τα μαααας! Ευχαριστω πολυ, καλη χρονια κιολας Να σε πω, ποιο καλωδιο απο το πολυμετρο βαζω στο καλωδιο του φλας? Και το πολυμετρο σε ποια λειτουργια το βαζω ξερουμε? ΕΝΤΙΤ: Βλακεια η δευτερη ερωτηση, λογικα στα volt το βαζω Καλή χρονιά και σε σένα!! Στο είχα αναφέρει και πριν πως μετράμε τάση κυκλώματος (αλλά το πρόσεξες τελικά) Τα καλώδια που πάνε στο φλας είναι δύο. Το πολύμετρο έχει δύο ακροδέκτες, έναν μαύρο και έναν κόκκινο (με μύτες στις άκρες). Πιάνεις στα χέρια σου τα καλώδια της μοτοσυκλέτας (προς το φλας). Είναι δύο κολλημένα μεταξύ τους. Βάζεις το πολύμετρο να μετράει τάση (VOLT) συνεχούς ρεύματος (DC) και όχι εναλλασσόμενου (AC) Καρφώνεις τις δυο μύτες στα 2 καλώδια, ανάβεις φλας και βλέπεις τις ενδείξεις. Αν δείχνει θετικές τάσεις, το καλώδιο που έχει καρφωμένη την κόκκινη μύτη του πολύμετρου είναι το + του κυκλώματος και πρέπει να συνδεθεί στο + του led φλας. Αν το πολύμετρο δείχνει αρνητικές ενδείξεις, τότε εκεί που είναι καρφωμένο η κόκκινη μύτη του πολύμετρου είναι το - του κυκλώματος Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Technician 520 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 3 , 2013 Καλή χρονιά και σε σένα!! Στο είχα αναφέρει και πριν πως μετράμε τάση κυκλώματος (αλλά το πρόσεξες τελικά) Τα καλώδια που πάνε στο φλας είναι δύο. Το πολύμετρο έχει δύο ακροδέκτες, έναν μαύρο και έναν κόκκινο (με μύτες στις άκρες). Πιάνεις στα χέρια σου τα καλώδια της μοτοσυκλέτας (προς το φλας). Είναι δύο κολλημένα μεταξύ τους. Βάζεις το πολύμετρο να μετράει τάση (VOLT) συνεχούς ρεύματος (DC) και όχι εναλλασσόμενου (AC) Καρφώνεις τις δυο μύτες στα 2 καλώδια, ανάβεις φλας και βλέπεις τις ενδείξεις. Αν δείχνει θετικές τάσεις, το καλώδιο που έχει καρφωμένη την κόκκινη μύτη του πολύμετρου είναι το + του κυκλώματος και πρέπει να συνδεθεί στο + του led φλας. Αν το πολύμετρο δείχνει αρνητικές ενδείξεις, τότε εκεί που είναι καρφωμένο η κόκκινη μύτη του πολύμετρου είναι το - του κυκλώματος Λοιποοοοον... Κυριολεκτικα βαρεθηκα! Εφτιαξα βασεις, εβαλα τα φλας, περασα τις αντιστασεις (2 σετ καλωδιων με κατι στη μεση, μαλλον αντισταση, σε καθε μερια των φλας. Εδω να πω οτι εβαλα μονο 2 πισω φλας, μπροστα δεν εχω οποτε οι φυσες ειναι στον αερα), τα ενωσα κτλπ και οταν τα αναβω αναβουν γρηγορα και οχι αργα. Υποθετω οτι εδω εχουμε 3 περιπτωσεις: 1) Εχω κανει κατι λαθος, 2) Αναβουν γρηγορα επειδη λοιπουν τα μπροστινα ή 3) τα led γενικως αναβουν πιο γρηγορα απο τις πυρακτωσεως?! Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ksino1100 13.310 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 3 , 2013 Λοιποοοοον... Κυριολεκτικα βαρεθηκα! Εφτιαξα βασεις, εβαλα τα φλας, περασα τις αντιστασεις (2 σετ καλωδιων με κατι στη μεση, μαλλον αντισταση, σε καθε μερια των φλας. Εδω να πω οτι εβαλα μονο 2 πισω φλας, μπροστα δεν εχω οποτε οι φυσες ειναι στον αερα), τα ενωσα κτλπ και οταν τα αναβω αναβουν γρηγορα και οχι αργα. Υποθετω οτι εδω εχουμε 3 περιπτωσεις: 1) Εχω κανει κατι λαθος, 2) Αναβουν γρηγορα επειδη λοιπουν τα μπροστινα ή 3) τα led γενικως αναβουν πιο γρηγορα απο τις πυρακτωσεως?! Λογικά είναι αντίσταση που μπαίνει στο κύκλωμα σε σειρά για να αυξήσει λίγο την (μειωμένη λόγω leds) συνολική αντίσταση. Τέτοιες βάζουν πχ σε αυτοκίνητα για να μην ανάβει λαμπάκι check για καμένες λάμπες στο σύστημα. Αφού έλλειπαν τα εμπρός φλας από πριν, σκέψου κάτι: ο ρυθμός που αναβοσβήνουν τώρα είναι μεγαλύτερος ή μικρότερος από τα «μαμά» φλας? Γιατί και πριν αλλάξεις τα πίσω, δηλαδή με τα «μαμά» φλας, απουσία των μπροστινών, πρέπει να αναβόσβηναν ταχύτερα σε σχέση με το ολόκληρο «μαμά» πακέτο (των 4 φλας). Τα led δεν αναβοσβήνουν περισσότερες φορές στον ίδιο χρόνο αν έχουν το κατάλληλο φλασέρ. Αν πχ τα «μαμά» άναβαν πχ 30 φορές το λεπτό, κάπου εκεί θα πρέπει να ανάβουν και τα led αν έχουν το κατάλληλο φλασέρ. Αν όμως έχουν το «μαμά» φλασέρ, ναι, τα led θα ανάψουν περισσότερες φορές (πχ 45 φορές το λεπτό). Αν δε σε ενοχλεί άφησέ το (με την προοπτική πως θα καούν τα led ταχύτερα). Αλλιώς πάρε το φλάσερ που τους ταιριάζει (σε σύγκριση με το «μαμά» φλασέρ) Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Technician 520 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 3 , 2013 Λογικά είναι αντίσταση που μπαίνει στο κύκλωμα σε σειρά για να αυξήσει λίγο την (μειωμένη λόγω leds) συνολική αντίσταση. Τέτοιες βάζουν πχ σε αυτοκίνητα για να μην ανάβει λαμπάκι check για καμένες λάμπες στο σύστημα. Αφού έλλειπαν τα εμπρός φλας από πριν, σκέψου κάτι: ο ρυθμός που αναβοσβήνουν τώρα είναι μεγαλύτερος ή μικρότερος από τα «μαμά» φλας? Γιατί και πριν αλλάξεις τα πίσω, δηλαδή με τα «μαμά» φλας, απουσία των μπροστινών, πρέπει να αναβόσβηναν ταχύτερα σε σχέση με το ολόκληρο «μαμά» πακέτο (των 4 φλας). Τα led δεν αναβοσβήνουν περισσότερες φορές στον ίδιο χρόνο αν έχουν το κατάλληλο φλασέρ. Αν πχ τα «μαμά» άναβαν πχ 30 φορές το λεπτό, κάπου εκεί θα πρέπει να ανάβουν και τα led αν έχουν το κατάλληλο φλασέρ. Αν όμως έχουν το «μαμά» φλασέρ, ναι, τα led θα ανάψουν περισσότερες φορές (πχ 45 φορές το λεπτό). Αν δε σε ενοχλεί άφησέ το (με την προοπτική πως θα καούν τα led ταχύτερα). Αλλιώς πάρε το φλάσερ που τους ταιριάζει (σε σύγκριση με το «μαμά» φλασέρ) Ομολογω οτι σε εχασα λιγο. Πριν απο τα led, ειχα 2 με κανονικη λαμπα πισω και αναβαν σωστα. Τωρα τα λεντ αναβουν πιο γρηφορα. Ο ανθρωπος εκει μου εδωσε ενα πραγμα το οποιο εχει 4 φυσες, 2 θυληκα και 2 αρσενικα και στη μεση ενα τυλιγμενο πραμα το οποιο θεωρω οτι ειναι αντισταση. Την εχω βαλει. Αλλα συνεχιζουν και αναβουν γρηγορα. Αν βαλω και μπροστα φλας θα αναβοσβηνουν κανονικα? οταν λες οτι θα καουν πιο γρηγορα σε ποσο καιρο λεμε περιπου? Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ksino1100 13.310 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 3 , 2013 Ομολογω οτι σε εχασα λιγο. Πριν απο τα led, ειχα 2 με κανονικη λαμπα πισω και αναβαν σωστα. Τωρα τα λεντ αναβουν πιο γρηφορα. Ο ανθρωπος εκει μου εδωσε ενα πραγμα το οποιο εχει 4 φυσες, 2 θυληκα και 2 αρσενικα και στη μεση ενα τυλιγμενο πραμα το οποιο θεωρω οτι ειναι αντισταση. Την εχω βαλει. Αλλα συνεχιζουν και αναβουν γρηγορα. Αν βαλω και μπροστα φλας θα αναβοσβηνουν κανονικα? οταν λες οτι θα καουν πιο γρηγορα σε ποσο καιρο λεμε περιπου? Αν με τα «μαμά» φλας δούλευαν σωστά (παρότι ήταν μόνο δύο), πιθανότατα χρειάζεσαι άλλο φλασέρ! Το «τυλιγμένο πράγμα» είναι κατά 90% αντίσταση για να ψιλοστρώσει το κύκλωμα. Ίσως με μεγαλύτερη αντίσταση να έκανες δουλειά. Ίσως. Κάνε μια βόλτα και ρώτησέ τον αν έχει και άλλα μεγέθη αντιστάσεων και εξήγησέ του τι παίζει. Δεν μπορώ να ξέρω πότε θα καούν παλικάρι μου. Έχει να κάνει από αρκετούς παράγοντες...... Υ.Γ.: Πριν μπεις στη διαδικασία αλλαγών και πληρωμών, κάνε μια μαγκιά. Ξήλωσε το πίσω led φλας (πχ το δεξί) και σύνδεσέ το μπροστά αριστερά (μπορείς να κάνεις το ίδιο απλά συνδέοντας ένα μακρύ καλώδιο από το φις του μπροστά αριστερού φλας μέχρι το φις του πίσω δεξιού φλας στο σημείο που θα συμπεριλαμβάνεται και η αντίσταση). Πρακτικά σε βάζω να φτιάξεις ένα κύκλωμα (πρόχειρο) στο οποίο όταν πατάς διακόπτη για αριστερό φλας, να ανάβουν και τα δύο πίσω φλας! Για δες. Δουλεύουν σωστά? Ή εξακολουθούν να αναβοσβήνουν γρήγορα? Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Technician 520 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 3 , 2013 (τροποποιήθηκε) Αν με τα «μαμά» φλας δούλευαν σωστά (παρότι ήταν μόνο δύο), πιθανότατα χρειάζεσαι άλλο φλασέρ! Το «τυλιγμένο πράγμα» είναι κατά 90% αντίσταση για να ψιλοστρώσει το κύκλωμα. Ίσως με μεγαλύτερη αντίσταση να έκανες δουλειά. Ίσως. Κάνε μια βόλτα και ρώτησέ τον αν έχει και άλλα μεγέθη αντιστάσεων και εξήγησέ του τι παίζει. Δεν μπορώ να ξέρω πότε θα καούν παλικάρι μου. Έχει να κάνει από αρκετούς παράγοντες...... Υ.Γ.: Πριν μπεις στη διαδικασία αλλαγών και πληρωμών, κάνε μια μαγκιά. Ξήλωσε το πίσω led φλας (πχ το δεξί) και σύνδεσέ το μπροστά αριστερά (μπορείς να κάνεις το ίδιο απλά συνδέοντας ένα μακρύ καλώδιο από το φις του μπροστά αριστερού φλας μέχρι το φις του πίσω δεξιού φλας στο σημείο που θα συμπεριλαμβάνεται και η αντίσταση). Πρακτικά σε βάζω να φτιάξεις ένα κύκλωμα (πρόχειρο) στο οποίο όταν πατάς διακόπτη για αριστερό φλας, να ανάβουν και τα δύο πίσω φλας! Για δες. Δουλεύουν σωστά? Ή εξακολουθούν να αναβοσβήνουν γρήγορα? Κατι που εκανα πανω στις δοκιμες μου (δεν ξερω αν βοηθαει ή αν εχει σχεση με αυτο που μου ζητησες) ειναι οτι βραχυκυκλωσα τα μπροστινα - με - και + με + και οταν παταγα διακοπτη αναβαν και τα 2 πισω. Παλι γρηγορα ομως. Θα το δοκιμασω αυριο αυτο που λες. Αλλιως θα το αφησω ετσι και οσο αντεξει ή θα παω σε κανενα ηλεκτρολογειο... ΕΝΤΙΤ: Τωρα που ξαναδιαβαζω αυτο που λες, αμα ξηλωσω το πισω δεξι και το βαλω μπροστα αριστερα τοτε αν πατησω διακοπτη δεν θα αναβουν τα 2 πισω οπως γραφεις αλλα τα 2 αριστερα μπρος-πισω. Λαθος? Με μπερδεψες :Ρ Τι περιμενουμε να πετυχω κανοντας αυτο? Τροποποιήθηκε Ιανουάριος 3 , 2013 από τον Technician J Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ksino1100 13.310 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 3 , 2013 Έτσι «κολλάς» το φλασέρ. Με αυτό που σου αναφέρω απλά θέλω να δω πως αντιδρά το φλασέρ με μειωμένο φορτίο. Και αφού δεν έχεις φλας εμπρός, αυτός είναι ο ευκολότερος τρόπος. Τώρα που το σκέφτομαι, μπορείς να αντικαταστήσεις τις αντιστάσεις με ποτενσιόμετρα (μεταβλητές αντιστάσεις). Οπότε τα βάζεις στο κύκλωμά σου και αυξάνεις σιγά σιγά την αντίσταση μέχρι να πετύχεις το σωστό φορτίο και να δουλεύουν σωστά τα φλας. Αυτή είναι η καλύτερη λύση... Υ.Γ.: Έχω την (σαφή) εντύπωση πάντως, πως το νέο φλασέρ (ηλεκτρονικό για led) είναι απαραίτητο αν υπάρχουν και τα 4 φλας. Και στην περίπτωσή σου το θέμα θα στρώσει με μεταβολή της αντίστασης κυρίως......Επομένως «πάγωσε» για λίγο το θέμα φλασέρ γιατί δε θα ήθελα να πληρώσεις επιπλέον € χωρίς να είμαι βέβαιος 100% 1 Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
nuntius 2.443 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 4 , 2013 (τροποποιήθηκε) που ειναι το spoiler που βαζεις τη λεξη μεσα ;;;; 3ο κουμπάκι απο αριστερά στον editor, special BBC code Τροποποιήθηκε Ιανουάριος 4 , 2013 από τον nuntius 4 Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
gkourmoul1 5.999 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 4 , 2013 (τροποποιήθηκε) 3ο κουμπάκι απο αριστερά στον editor, special BBC code Ξέρεις πόσο καιρό το ψάχνω αυτό?? Και όλο ξεχνάω να το ρωτήσω! test... Τροποποιήθηκε Ιανουάριος 4 , 2013 από τον gkourmoul1 Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
innova 04 7.945 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 4 , 2013 (τροποποιήθηκε) λαμόγια, το βρηκα ! Τροποποιήθηκε Ιανουάριος 4 , 2013 από τον innova 04 Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
originalksd 1.995 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 4 , 2013 (τροποποιήθηκε) πολύς κόσμος το ψάχνει τελικά..... δεν θέλω να πώ ότι "το 'λεγα εγώ", αλλά "το 'λεγα εγώ" !!! ( http://www.mybike.gr...%CE%B7-spoiler/ ) Τροποποιήθηκε Ιανουάριος 4 , 2013 από τον originalksd Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
gkourmoul1 5.999 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 5 , 2013 Πόσα χιλιόμετρα πρέπει να διανύσω, με φώτα κλειστά, ώστε να φορτίσει πλήρως (ή έστω ικανοποιητικώς) η μπαταρία σε μια τυπική μοτοσυκλέτα? Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Gee 3.381 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 5 , 2013 λενε οτι καθε μιζια "τρωει" περιπου "15 λεπτα" ρευμα ,οποτε με κανα μισαωρο βολτα θα εισαι μια χαρα επισης μην εχεις αγχος να δουλευεις το μοτερ με υψηλες στροφες και με χαμηλες μια χαρα φορτιζει 1 Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ksino1100 13.310 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 5 , 2013 Καλημέρα Γιώργο!! Αν σβήνουν τα φώτα, καλώς. Σβήστα. Αλλά θα χρειαστεί να δουλέψεις με διάρκεια το μοτέρ στην μεσαία περιοχή του. ΌΧΙ στους κόφτες, ΌΧΙ κάτω από τις 2.5 χιλιάδες στροφές. Βγες εθνική και πήγαινε για μισή ωρούλα με σταθερές μεσαίες στροφές. (Υ.Γ.: με την βενζίνη στα 1.7€/lt σε συμφέρει να αγοράσεις έναν φορτιστή/συντηρητή παλικάρι μου και να συνδέεις το μηχανάκι στο ρεύμα μερικές βραδιές, ιδιαίτερα όταν κάνει πολύ κρύο) 2 Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
gkourmoul1 5.999 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 5 , 2013 Μιλάω πάντα στις περιπτώσεις όπου λόγω ακινησίας και κρύου η μπαταρία είναι αδύναμη και σχεδόν άδεια. Δεν μιλάω για περιτπώσεις που είναι γεμάτη και θέλω να την ξαναγεμίσω.... Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
klab 7.408 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 5 , 2013 Γιώργο έχε στο μυαλό σου ότι άμα γίνεται έτσι θα πας για μπαταρία κάποια στιγμή. Όταν αδειάζει η μπαταρία και μετά επαναφορτιστεί δεν θα φθάνει σε πληρότητα 100% αλλά λιγότερο. Μιλάμε γαι φθίνουσα πορεία. Κάθε φορά που θα γίνεται αυτό θα πέφτει και άλλο μέχρι στο τέλος να μην μπορεί ούτε το λεντ της νεκράς να φαίνεται. 1 Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
gkourmoul1 5.999 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 5 , 2013 Καλημέρα Γιώργο!! Αν σβήνουν τα φώτα, καλώς. Σβήστα. Αλλά θα χρειαστεί να δουλέψεις με διάρκεια το μοτέρ στην μεσαία περιοχή του. ΌΧΙ στους κόφτες, ΌΧΙ κάτω από τις 2.5 χιλιάδες στροφές. Βγες εθνική και πήγαινε για μισή ωρούλα με σταθερές μεσαίες στροφές. (Υ.Γ.: με την βενζίνη στα 1.7€/lt σε συμφέρει να αγοράσεις έναν φορτιστή/συντηρητή παλικάρι μου και να συνδέεις το μηχανάκι στο ρεύμα μερικές βραδιές, ιδιαίτερα όταν κάνει πολύ κρύο) Καλημέρα και σε σένα Γιάννη! Τα φώτα σβήνουν μιας και οι μηχανές είναι παλιές.... Ερ. 1: Εάν κάνω σε μια μέρα για παράδειγμα 10λεπτά+20+20+10 με διαλλείματα ωρών στο ενδιάμεσο, κάνω δουλειά? Ερ. 2: Όταν η μηχανή είναι σε αύλειο και ανοικτό χώρο, πως μπορώ να συνδέσω την μπαταρία στον φορτιστή χωρίς να την αφαιρέσω από την μηχανή? Θα είναι τα καλώδια εκτεθειμένα στην φύση και στους επίδοξους κλέφτες? Γιώργο έχε στο μυαλό σου ότι άμα γίνεται έτσι θα πας για μπαταρία κάποια στιγμή. Όταν αδειάζει η μπαταρία και μετά επαναφορτιστεί δεν θα φθάνει σε πληρότητα 100% αλλά λιγότερο. Μιλάμε γαι φθίνουσα πορεία. Κάθε φορά που θα γίνεται αυτό θα πέφτει και άλλο μέχρι στο τέλος να μην μπορεί ούτε το λεντ της νεκράς να φαίνεται. Δεν άδειασε εντελώς η μπαταρία. Απλά σήμερα έβαλα μπροστά την μπέμπα λίγο να την ξεσκουριάσω. Και είχε παγωνιά χθες βράδυ.... Παρατήρησα λοιπόν πως η μίζα ήταν ελαφρώς πιο δυσκίνητη απ' ότι συνήθως. Βέβαια με την μία πήρε εμπρός. Θα της κάνω κάμποσα χιλιόμετρα σήμερα να την γεμίσω.... Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Gee 3.381 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 5 , 2013 Ερ. 1: Εάν κάνω σε μια μέρα για παράδειγμα 10λεπτά+20+20+10 με διαλλείματα ωρών στο ενδιάμεσο, κάνω δουλειά? οχι ιδιαιτερη ,καθε μιζια που θα πατας για να βαλεις μπρος στο μηχανακι θα τραβαει μπολικο ρευμα το οποιο δεν θα αναπληρωνεται ιδιαιτερα μεσα στην συντομη βολτα που θα κανεις μεχρι να ξανασβησεις αν πχ κανεις μια ωρα μονοκομματη βολτα ,εχεις μια μιζια(αδειασμα φορτιου) και μια ωρα φορτιση ενω αν κανεις 3 εικοσαλεπτα ,εχεις 3 μιζιες και μια ωρα φορτιση ,αρα φορτιζεις πολυ λιγοτερο την μπαταρια σου 1 Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
gkourmoul1 5.999 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 5 , 2013 Κάπως έτσι το φαντάστηκα και εγώ. Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
minas 47 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 5 , 2013 Καλή χρονιά με υγεία, φαντασία και δύναμη σε όλους! Ερώτηση: Τα ισοθερμικά ρε παιδιά, αν τα πλύνουμε στο χέρι με απορρυπαντικό τύπου soflan,woolite και τα απλώσω έξω χωρίς στύψιμο......τι λέτε. Πάντως αναφέρουν πως πλένονται και στο πλυντήριο στους 30 βαθμούς. Τις κάλτσες να τις βάλω και αυτές μαζί; :P Τα αδιάβροχα μόνο με νερό. Τα βουτάτε π.χ σε λεκάνη με απορρυπαντικό; * Μόλις άκουσα στις ειδήσεις ότι πήγε καλά η εγχείρηση του επίτιμου.....να ξέρεται Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Nippon Denso 1.443 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 5 , 2013 Δοκιμή,δοκιμή! Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
pit_hal 2.758 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 5 , 2013 τα τεχνικά ρούχα όταν μπαίνουν πλυντήριο τότε 30 βαθμούς ή και σκέτο κρύο αν έχει επιλογή ΧΩΡΙΣ μαλακτικό και ΧΩΡΙΣ στύψιμο σαν να πλένεις μάλλινα. τότε ναι κάνει γιατί στην ουσία δεν παίζουν πολλές στροφές ίσα που τα τουμπάρει. Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Μανώλης93 3.657 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 5 , 2013 ''Τώρα'' υπάρχει και thread για τις off topic ερωτήσεις, που δεν αφορούν την μηχανή Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ypopsifios 120 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 5 , 2013 @ksino ksino για μοναδική φορά τα λες "ανάποδα", τα λεντ έχουν μικρότερη κατανάλωση αλλά μεγαλύτερη αντίσταση κατα τα άλλα τα λες όμορφα τα λες ωραία! 1 Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες