Jump to content

Recommended Posts

Bobakia λινκς εχω την εντυπωση ειναι τα πλακακια και οχι τα κενα... Σημαδεψε με κατι(αν ειναι μεσα στην μπιχλα, καθαρισε καλα ενα μονο πλακακι) το πρωτο πλακακι, και γυρνα την αλυσιδα μετρωντας ενα ενα τα πλακακακια, μεχρι να ξαναφτασεις στο σημαδεμενο. Ετσι, αν δεν ξερεις ποσα λινκς ειναι η αλυσιδα σου, μαθαινεις μεσα σε ενα διλεπτο!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Ρε παιδια το πισω δισκοφρενο στο παπι τρωει στραβα τα τακακια.αρα δινουν διαφορετικη πιεση τα εμβολα(εχει 2 εμβολα)

πως φτιαχνεται αυτο?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Να ρωτήσω και εγώ κάτι.Στο cbf μου,όταν το βάζω μπροστά και γενικά όταν έχω μέσα νεκρά,το ρελαντί του είναι μία χαρά.Όταν βάζω ταχύτητα μέσα,πατώτας τον συμπλέκτη μερικές φορές ανεβάζει πολλές στροφές.Αυτό όταν είναι κρύο...Όταν είναι ζεστό και πατάω τον συμπλέκτη,πέφτουν πάρα πολύ οι στροφές,σε σημείο που πάει να σβήσει (ποτέ δεν έχει σβήσει όμως).Η σύμπλεξη του είναι μια χαρά.Τι μπορεί να φταίει ;

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ρε παιδια το πισω δισκοφρενο στο παπι τρωει στραβα τα τακακια.αρα δινουν διαφορετικη πιεση τα εμβολα(εχει 2 εμβολα)

πως φτιαχνεται αυτο?

Tι εννοεις στραβα;; Οσες φορες εχω βγαλει τακακια μεσα απο δαγκανα, δεν ειχαν ποτε ομοιομορφο φαγωμα.. Πιστευω ειναι ουτοπικο, να τρωγονται τα τακακια ομοιομορφα και συμμετρικα!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Δεν εννοω να εχει φαγωθει το ενα τακακι περισσοτερο απο το αλλο.εννοω οτι το το ενα τρωγεται πολυ μπροστα και λιγο πισω και το αλλο τακακι το αντιστροφο.μου ειχε πει παλια ενας που ειχα κανει σερβις οτι ειναι στραβη η δισκοπλακα αλλα μπορει να ειναι αυτο?

στο μπροστινο παντως τα τακακια εχουν φαγωθει ακριβως το ιδιο ομοιομορφα και συμμετρικα!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

αμα ηταν στραβη η δισκοπλακα θα ειχε κανονικο φαγωμα ,για κοιτα την ευθυγραμιση του αξονα...

τους αποστατες που τεντωνεις αλυσιδα δλδ

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

τα τσεκαρα χθες που του εκανα σερβις ειναι ισια.αυτο το θεμα πρεπει να το εχω βασικα απο τις 4000χλμ(τοτε το ειχα φερει αθηνα και το ειχα παει για σερβις και μου το ειχε πει εκεινος)

επρεπε τοτε που ηταν στην εγγυηση να το ειχα παει αλλα λεω,σιγα μην ειναι στραβη δισκοπλακα σε καινουργιο μηχανακι(το ειχα 1,5 χρονο τοτε) και το αγνοησα

γενικα τρωει στραβα τα τακακια και τριζει η δαγκανα καμια φορα(κανει εναν εκνευριστικο θορυβο,ο οποιος ομως φτιαχνει με μια μικρη πατεντουλα) οποτε στεκει το να ειναι στραβη η δισκοπλακα.τωρα το πως και γιατι δεν ξερω...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

αν ειναι στραβη η δισκοπλακα δεν τα τρωει ετσι οπως περιγραφεις τα τακακια

ετσι τα τρωει μονο αν ειναι στραβος ο αξονας και η δαγκανα ειναι σταθερη πανω στο ψαλιδι και δεν επηρρεαζεται απο την ευθυγραμμιση του αξονα στο δεξια-αριστερα (συνηθως ετσι ειναι οταν ειναι σε γλυστρα πανω)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Για να σε βοηθησω να καταλαβεις ετσι τρωγονται τα τακακια

afs.jpg

δεν νομιζω να εχει κατσει στραβα η δαγκανα γιατι η δαγκανα στηριζεται πανω σε μια βαση απο την οποια περναει μεσα ο αξονας,δεν ειναι σταθερη πανω στο ψαλιδι.

τωρα να ειναι στραβα η δαγκανα πανω στη βαση της?ισως.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

δεν ειπα να ειναι στραβη η δαγκανα ,ειπα να ειναι στραβη η ροδα

η δαγκανα στηριζεται σε μια βαση απο την οποια περναει μεσα ο αξονας...ωραια...η βαση αυτη που στηριζεται?στο ψαλιδι...

κοιτα το σχημα που μου εκανες...δεν ειναι σαν να ειναι στραβα ευθυγραμμισμενος ο πισω τροχος?αυτο εννοω

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Η βαση της δαγκανας ειναι ετσι

image.jpg

και ναι φαινεται σαν να ειναι στραβη η ροδα αλλα δεν ειναι γιατι την κοιταξα!ασε που ετσι οπως περναει ο αξονας απο τη βαση της δαγκανας δεν της δινει και πολλα περιθωρια ετσι ωστε να ειναι στραβη και να μην ειναι παραλληλα η βαση στη ροδα.αρα η ειναι στραβη η ροδα σε σχεση με τον αξονα η ειναι στραβα η δαγκανα στη βαση της!

για να εξηγησω το σχημα.κατω δεξια στο κοκκινο περναει αξονας.πανω ειναι οι βασεις της δαγκανας και αριστερα εχει μια μεγαλη σχισμη και το κοκκινο ειναι ενα μικρο κομματι μεταλλο που ειναι απο το ψαλιδι και ειναι σαν να σταθεροποιει τη βαση.η βαση μπορει να κινειται μπρος πισω σε σχεση με αυτο αλλα οχι πανω κατω.ουσιαστικα η βαση πιανεται στον αξονα για να μην πηγαινει μπρος πισω κτλ αλλα πιανεται και εκει στο ψαλιδι για να μην περιστρεφεται η βαση(και πιανεται ετσι ωστε να μπορεις να τραβας τον τροχο μπρος πισω με τους αποστατες για να τεντωνεις αλυσιδα)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

αν λοιπον ο αριστερος αποστατης ειναι πολυ πισω και ο δεξης πολυ μπροστα(η το αντιστροφο) πως θα ηταν φαγωμενα τα τακακια σου?

επισης μπορει να ειναι ευθγραμμισμενη τωρα η ροδα αλλα να δουλευε στραβα πιο παλια για καμποσες χιλιαδες χλμ.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αν ηταν πολυ πισω ο αριστερος και ο δεξια μπροστα λογικα θα επρεπε να ηταν κανονικα φαγωμενα διοτι θα ηταν στραβος ο αξονας(και η ροδα) αλλα θα ηταν στραβη και η βαση γιατι περναει ο αξονας μεσα απο την βαση(ειναι ακριβως η τρυπα για να περναει ο αξονας και δεν εχει περιθωριο για να παλαντζαρει αρα και να παιζει το ενδεχομενο ο αξονας να ειναι στραβος αλλα η βαση να ειναι κανονικα)

κοιτα την ροδα την κοιταζα και εαν ηταν στραβα θα ηταν για λιγα χμ.οχι τοσο ωστε να δικαιολογησει να φαγωθουν ετσι τα τακακια

εν ολιγοις το ολο συστημα ειναι ετσι ωστε η βαση να ειναι παντα καθετημε τον αξονα.αρα για να φαγωθουν στραβα η η δαγκανα ειναι στραβη η η ροδα.

τωρα βεβαια αν δεν το δεις και απο κοντα πως ειναι ο μηχανισμος δεν μπορεις να καταλαβεις απολυτα νομιζω...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

μπορω να το καταλαβω γιατι εχω και innova αλλα και στο δικο μου μηχανακι το ιδιο συστημα εχει

το θεμα ειναι οτι η τρυπα που εχει η βαση σιγουρα επιτρεπει να κινηθει λιγο σε σχεση με τον αξονα ,αν ηταν τοσο εφαρμοστη που να παει μαζι με την ροδα θα επρεπε να μπαινει η πρεσαριστη η με σφυριες και να εχει και σεβαστο παχος ,επισης σκεψου οτι η βαση της στο ψαλιδι δεν της επιτρεπει να κινειται μαζι με τον τροχο (εκτος απο μπρος πισω)

απο κει και περα αν επιμενεις οτι αποκλειεται να ηταν στραβη για καποιο αρκετο καιρο η ροδα εσυ το ξερεις καλυτερα ,αλλα αλλη λυση για το φαγωμα που σου εχει κανει στα τακακια δεν βρισκω

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

και λιγο στραβη να ηταν εστω,απλα δεν πιστευω οτι θα ειχε τοσο διαφορα στα τακακια...τελος παντων αφου δεν δημιουργει κανα προβλημα το αφηνω.απλα τρωει τα τακακια λιγο πιο γρηγορα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Να ρωτήσω και εγώ κάτι.Στο cbf μου,όταν το βάζω μπροστά και γενικά όταν έχω μέσα νεκρά,το ρελαντί του είναι μία χαρά.Όταν βάζω ταχύτητα μέσα,πατώτας τον συμπλέκτη μερικές φορές ανεβάζει πολλές στροφές.Αυτό όταν είναι κρύο...Όταν είναι ζεστό και πατάω τον συμπλέκτη,πέφτουν πάρα πολύ οι στροφές,σε σημείο που πάει να σβήσει (ποτέ δεν έχει σβήσει όμως).Η σύμπλεξη του είναι μια χαρά.Τι μπορεί να φταίει ;

up

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Κυριε εφοριακε τα φωτα σας.Φοιτητης χωρις εισοδημα θα κανω αγορα μηχανης στα 1600€.Θα πρεπει να πληρωσω καποοον φορο στην επομενη δηλωση καθως και τα επομενα χρονια;

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Κυριε εφοριακε τα φωτα σας.Φοιτητης χωρις εισοδημα θα κανω αγορα μηχανης στα 1600€.Θα πρεπει να πληρωσω καποοον φορο στην επομενη δηλωση καθως και τα επομενα χρονια;

μεχρι τωρα οχι για τα επομενα θα δειξει...

• Like 1

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εξαρταται αοο το αν θα εχω εισοδημα;Μιλαω για μηχανη 125 κυβικων.Εχω διαβασει οτι για καποια κυβικα δεν χρειαζονται τεκμηρια.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

και λιγο στραβη να ηταν εστω,απλα δεν πιστευω οτι θα ειχε τοσο διαφορα στα τακακια...τελος παντων αφου δεν δημιουργει κανα προβλημα το αφηνω.απλα τρωει τα τακακια λιγο πιο γρηγορα.

Όταν ξαναβγάλεις τα τακάκια, να πεις του μάστορα να καθαρίσει καλά τα αξονάκια / οδηγούς των τακακίων.

Μάλλον έχει κάτσει πολύ βρώμα (τα πίσω είναι πιο ευαίσθητα γιατί τρώνε βρώμα και από τους δύο τροχούς + αλυσίδα κοκ), οπότε στο πάτα άσε το φρένο δεν έρχονται στη θέση τους ακριβώς (μη φανταστείς, μιλάμε για πολύ λίγα χιλιοστά διαφορά)

Από την άλλη, αν σου έχει συμβεί μόνο μία φορά, παίζει να είχαν ελάττωμα τα συγκεκριμένα......

Υ.Γ.: Αποκλείεται να φταίει στραβή δισκόπλακα. Κάνε και μια δοκιμή. Βρες μια κατηφορίτσα (όχι κατηφόρα), κινήσου με 30km/h και χάιδευε το πίσω φρένο. Αν δεν δίνει την αίσθηση «πιάνει-αφήνει» δεν είναι στραβή η δισκόπλακα. Γενικά οι πίσω δισκόπλακες, λόγω μικρού μεγέθους και σταθερές (όχι floating) δεν στραβώνουν εύκολα

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

up

Μανώλη, όταν αφήνεις τον συμπλέκτη με ταχύτητα, πότε ξεκινάει το μηχανάκι?

Με την μανέτα κοντά στο γκριπ? Περίπου στη μέση της διαδρομής? Ή κοντά στο «τελείως αφημένη μανέτα» (τέλος διαδρομής)?

Ρύθμισε από τον ρεγουλατόρο, να απελευθερώνει λιιιίγο μετά τη μέση (όχι προς την πλευρά του γκριπ).

Για το ανέβασμα των σ.α.λ. όταν είναι κρύο, μάλλον φταίει το αυτόματο τσοκ (οπότε δεν είναι πρόβλημα).

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αποσυμπλέκει,όταν είναι στην μέση η μανέτα,ουτε κοντά στο γκρίπ,ούτε στο τελείωμα.Για τις υψηλές στροφές,δεν ανησυχω τόσο,είναι αυτό που είπες.Το θέμα είναι,για ποιόν λόγο κοντεύει να σβήσει όταν έχω πατημένο τον συμπλέκτη με ταχύτητα μέσα.Αυτο το κάνει πάντα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εξαρταται αοο το αν θα εχω εισοδημα;Μιλαω για μηχανη 125 κυβικων.Εχω διαβασει οτι για καποια κυβικα δεν χρειαζονται τεκμηρια.

για καμια μηχανη δεν χρειαζονται τεκμηρια

• Like 1

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Επισκέπτης
Το θέμα δεν δέχεται άλλες απαντήσεις.

• Create New...