Jump to content
stamFR

atv για αγροτικες εργασιες?

Recommended Posts

καλησπερα

δεν ξερω εαν επερεπε να γραψω το παρακατω εδω μιας και μερικοι δεν θεωρουν τις γουρουνες μοτοσυκλετες

αλλα μιας και θελουν διπλωμα μοτοσυκλετας γραφω τα παρακατω εδω...

λοιπον ο πατερας μου(αγροτης)

ενδιαφερεται για μια γουρουνα για αγροτικες εργασιες αλλα και καποια συγκυνωνια(μαξ 15χλμ)

λοιπον εχω μερικες ερωτησεις

αντεχουν βαρος αυτα τα κατασκευασματα η τσαμπα ο κοπος?

μπορουν να τραβηξουν βαρος? ας πουμε μαξιμουμ 1 τονο?(μιλαω για ρεμουλκα,τρειλερ με βαρος,σε ευθεια,αχι ανηφορο-κατηφορες)

ποσο τελικη εχουν?αξιζει απο θεμα συντηρησης-χρησης?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Επειδη και ο πατερας μου αγροτης ειναι θα σου πω το εξης: Ξεχνα τα ΑΤV. Καλυτερα να βαλει ενα κοτσαδορο με μια μικρη πατεντα να μπαινει - βγαινει οποτε γουσταρει (και νομιμος να ειναι) παρα να δωσει ενα σκασμο λεφτα για κατι που μπορει να αντικαταστησει κατι που ηδη εχει (φανταζομαι εχει αγροτικο)

Εγω μαζι με τον αδερφο μου για να κουβαλαμε διαφορα (κλουβες, μπιτονια πετρελαιου, λαστιχα, φιλτρα κτλ) καναμε το εξης φτιαξαμε μια ιδιοχειρη κατασκευη με κοστος 150 ευρω κολλησαμε στην σχαρα του Τ50 ενα γλομπο απο τρειλερ και ετσι μεταφερουμε τα παντα (σχεδον) Φορτωμενο περιπου 100- 120 κιλα καθημερινως με συμπιεση λες και πατας καλαμακι και με σερβις που εχει να δει απο το 92 τραβαει τα παντα

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Για 1 τόνο έλξη από χλωμό έως αδύνατο το κόβω.Λίγο περισσότερο έχει το αυτοκίνητο μου....

Ψάξε λίγο την δουλειά πριν κάνετε κάποια κίνηση που δεν εξυπηρετεί.unsure.png

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Τα χοντρογόυρουνα αναπτύχθηκαν για δουλειές σε φάρμες σε Αυστραλία-Αμέρικα αλλά εκεί το κόστος χρήσης προς εισόδημα είναι το 1/4 - 1/3 του εδώ οπότε ξέχνα το...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ακριβως οπως τα ειπε ο Mi_ka. ATV ειναι μονο για τουριστες που θελουν να νιωθουν ανετοι. Δεν κανουν για αγροτικες εργασιες. Τα ιδια πραγματα μπορει να σου κανει ενα σαραβαλιασμενο παπι με μια - δυο πατεντες επανω και θα σου γλυτωσει και εξοδα. Τα ATV στο εξωτερικο κανουν θραυση στις αγροτικες εργασιες διοτι εκει ειναι και υπερβολικα μεγαλες οι εκτασεις σε σχεση με την ελλαδα (οσο ειναι ο Θεσσαλικος Καμπος τοσο ειναι το χωραφι ενος αγροτη στις Η.Π.Α.) οποτε λογικο ειναι να χρησιμοποιουνται εκει. Αποψη μου ειναι να παρεις ενα παπακι 50αρι να του κανεις ενα υποτυπωδεις σερβις (λαδια, αλυσιδα και κυλινδροπιστονο) του κανεις μια πατεντα πισω ωστε να τραβας ρυμουλκουμενο απο πισω (υπαρχουν πολλες οπως ειπα αυτην που εκανε ο αδερφος μου, ή κολλημα δυο σιδερων σε καροτσι πλατμορμα αυτα τα ευθεια και βιδωμα εκει που πιανουν οι αναρτησεις κτλ)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

μιλαω για χοντρογουρουνο αντι αγροτικο...

γιατι πλεων τα αγροτικα μονο αγροτικα δεν ειναι

εγω εχω καλομαθει με το ντατσουν και το χτυπαω απο δω και απο κει μεσα στα δεντρα και δεν τρεχει τπτ

τα καινουργιου τυπου αγροτικα ξεκινανε απο 15-17 χιλιαρικα και δεν ειναι πια τοσο σκληροτραχηλα...

εγω για να σας δωσω να καταλαβεται θελω να περναω και μεσα στα δεντρα...

απλα φοβαμαι το ρισκο του να παρω αγροτικο και να μου φορολογηθει σαν IX

για παραδειγμα εχουμε ενα ντατσουν του 70' και πληρωνει τελη 98 ευρω

το αμαξι ειναι 2000cc βενζινη (καλα μιλαμε καει τον κωλο του!)αλλα φορολογειται σαν αγροτικο

φοβαμαι μην παρω κανα καινουργιο που τωρα ολα παιζουν στα 2200-2500 μεχρι 3000cc

μην γινει καμια καταργηση της φορολογιας και πληρωνω 600-800ε για τελη

συν οτι προκηψει απο ασφαλειες κτλ

γι αυτο ρωταω για σκληροτραχηλα γουρουνια...

μπατζετ να πουμε βαρια κανα 8αρι

αληθεια φορολογουντε

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

μιλαω για χοντρογουρουνο αντι αγροτικο...

γιατι πλεων τα αγροτικα μονο αγροτικα δεν ειναι

εγω εχω καλομαθει με το ντατσουν και το χτυπαω απο δω και απο κει μεσα στα δεντρα και δεν τρεχει τπτ

τα καινουργιου τυπου αγροτικα ξεκινανε απο 15-17 χιλιαρικα και δεν ειναι πια τοσο σκληροτραχηλα...

εγω για να σας δωσω να καταλαβεται θελω να περναω και μεσα στα δεντρα...

απλα φοβαμαι το ρισκο του να παρω αγροτικο και να μου φορολογηθει σαν IX

για παραδειγμα εχουμε ενα ντατσουν του 70' και πληρωνει τελη 98 ευρω

το αμαξι ειναι 2000cc βενζινη (καλα μιλαμε καει τον κωλο του!)αλλα φορολογειται σαν αγροτικο

φοβαμαι μην παρω κανα καινουργιο που τωρα ολα παιζουν στα 2200-2500 μεχρι 3000cc

μην γινει καμια καταργηση της φορολογιας και πληρωνω 600-800ε για τελη

συν οτι προκηψει απο ασφαλειες κτλ

γι αυτο ρωταω για σκληροτραχηλα γουρουνια...

μπατζετ να πουμε βαρια κανα 8αρι

αληθεια φορολογουντε

Ο πατερας μου εχει FIAT DUCATO 2200cc πετρελαιο και πιανεται ως αγροτικο οχημα με συνεπεια καπως φθηνα τελη.

Νομιζω οι γουρουνες φορολογουνται απο την στιγμη που φερουν πινακιδα υπουργειου (οχι τροχαιας) και την δηλωνεις κανονικα στην φορολογικη αλλα ας απαντησει και καποιος που ξερει καλυτερα

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Φιλε πιστευω δεν αξιζει. Παιρνεις ενα CADDY πετρελαιου (http://www.car.gr/cl...s/view/3839512/) και εισαι κυριος

Να ΠΑΤΕΝΤΑ μαλακιες Μπομπος με υδραυλικη καροτσα (παω στοιχημα οτι ειναι και πενταρι)

Z50A10.jpg

Τροποποιήθηκε από τον VaggosGLX

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ρε παιδια ο ανθρωπος ζητησε κατι που να τραβαει μεχρι και κοντα 1 τονο τι του δινετε 50αρια(ακομα και να τα καταφερουν ζοριζονται πολυ). Ναι θα σου ελεγα να παρεις απλα ενα μεγαλο ATV για να μη μπλεκεις με τρελες φορολογιες και τα σχετικα και επειδη τα εχω δει να κανουν θαυματα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

κατι τετοιο δλδ?

http://www.car.gr/cl...s/view/3852395/

μπα μεγαλο...

λεω για κανα grizzly 350...

για να πηγαινει/χωραει παντου και να μπορει να τραβαει ρεμουλκα...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

μπα μεγαλο...

λεω για κανα grizzly 350...

για να πηγαινει/χωραει παντου και να μπορει να τραβαει ρεμουλκα...

sym

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αν ξεχάσουμε τη ενχώρια μιζέρια μας με τις εξωφρενικές τιμές καυσίμων-αναλωσίμων,

κάτι τέτοιο δεν θα έκανε? Είχα δει ένα που είχε φέρει η αντιπροσωπεία και με άρεσε...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ειναι εργαλεια

νομιζω αυτα λεγονται utv

εγω λεω για κατι ποιο φτηνο

εαν ειναι 4χ4 και εχει αργο γρηγορο τοτε σιγουρα εχει ικανοτητες ρυμουλκησης σωστα?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

άντε 500Kgr να τραβάνε παραπάνω δεν νομίζω

αλλά από ATV δεν κατέχω απλά να σχολιάσω ότι μια φορά είχα δει ένα που είχε και κοτσαδόρο αλλά και άξονα για φρέζα που θα πει ότι κάνουν ακόμα και για απλές αγροτικές εργασίες

καλά ε, ο Μπόμπος με την ανατρεπόμενη καρότσα ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ!!!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μέχρι να βγάλει καπνούς ο α-λα σκούτερ φυγοκεντρικός συμπλέκτης. Τα ακριβά και σοβαρά έχουν υδραυλική σύμπλεξη (μετατροπέας ροπής) αλλά εκεί ξεφέυγουν οι τιμές. Μη το βλέπεις μόνο για ανηφόρες - σοβαρή ανηφόρα είναι και το μικρό λόυκι που έπεσε μέσα ο άξονας της ρυμόυλκας όταν σταμάτησες. Για να μη τα παίξει ο συμπλέκτης τότε θέλει ΠΟΛΥ κοντά αργά.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

για βαριες αγροτικες δουλειες ξεχνα τα ATV και κοιταξε κατα UTV μερια...μηδενικη φορολογια (ακριβως σαν μοτοσυκλετα),

ανατρεπομενη καροτσα και μεγαλη ελκτικη δυναμη...ασε που ταξιδευουν και καλυτερα...στα λεφτα που λες βρισκεις ανετα.

παραδειγματα >>> http://www.car.gr/cl...s/view/1528548/ και http://www.car.gr/cl...s/view/2011515/ με λιγο ψαξιμο θα βρεις πολλες επιλογες...

Τροποποιήθηκε από τον ghostkon

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ελεγα για atv επειδη εχω ρεμουλκα με ανατροπη για το τρακτερ

παντως με ενδιαφερει να τραβαει ξυλα ,πετρες,φυτα για φυτεμα,

αλλα και καφασια πορτοκαλια,μανταρινια,λεμονια

το καθε καφασι βγαινει 20-21 κιλα θελνω να μπορω να κουβαλαω μαξιμουμ 30-35 δλδ

καπου δλδ 600κιλα

δεν κοιταω να τα φορτονεται το ιδιο το οχημα αλλα να τα τραβαει...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα