Jump to content
aspino

Επιγονατίδα για τραυματισμό

Recommended Posts

Γεια χαρά παίδες,

Τον Φλεβάρη που μας πέρασε εξάρθρωσα και έσπασα το γόνατό μου (πλατό) σε εντουράδα και πέρασα 3 μήνες περίπου με εξωτερική οστεοσύνθεση. Έπειτα αγκυλώσεις, φυσικοθεραπείες, πισίνες και τα γνωστά.

Τώρα είναι καλά το γόνατο αλλά χρειάζεται ενδυνάμωση και να πάρει όγκο γιατί είναι ο τετρακέφαλος λίγο ασθενικός και φυσικά εγώ ξερογλείφομαι να ξανανέβω στη μηχανή μου.

Έχει κανείς ιδέα και εμπειρία σχετικά με παρόμοιους τραυματισμούς και τι τύπου επιγονατίδα θα πρέπει να φοράω καθώς και μάρκα και εμπόρους? Όταν χτύπησα φορούσα απλή με βέλκρο που δεν νομίζω ότι είναι συνετό πλεον να καβαλάω με αυτή.

Ευχαριστώ και περιμένω συμβουλές και προτάσεις,

Αργύρης

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Μου κάνει εντύπωση που δεν την ξέρεις σαν μάρκα. Για την περίπτωσή σου, μάλλον σε βλέπω με επιγονατίδες/νάρθηκες τύπου Asterisk. Υπάρχουν και οι Leatt και παίζουν πάνω κάτω στις ίδιες τιμές, 300 ευρώ η μία - δεν τις παίρνεις ντε και καλά ζευγάρι.

Το καλό είναι πως αν στις γράψει γιατρός στο βιβλιάριο *θεωρητικά* σου καλύπτει ένα μέρος του ποσού η ασφάλειά σου - εοππυ κλπ...

Μια φίλη μου που είχε γυρίσει το γόνατό της, έκανε αυτό που γράφω παραπάνω - αν και αγόρασε την μια μόνο, στο άλλο πόδι έχει την κλασσική...

εδιτ: περαστικά!

Τροποποιήθηκε από τον dirty_girl

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

.... και φυσικά εγώ ξερογλείφομαι να ξανανέβω στη μηχανή μου.

Περαστικά Αργύρη!

Δεν βαριέσαι μέσα στο κατακαλόκαιρο να τρέχεις στα κατάξερα βουνά; Κάνε κάνα μπανάκι και από το φθινόπωρο σιγά σιγά με τους λοιπούς εντουράδες σαν τα σαλιγκάρια θα βγούμε και πάλι. Κάθε βδομάδα που περνάει κάνει την επιστροφή σου πιο ασφαλή.

Εγώ έχω να καβαλήσω από πέρσι τον Απρίλιο και ομολογώ ότι τώρα που έχω πάλι μηχανάκι ο καιρός δεν με ψήνει καθόλου.

Για επιγονατίδες με κάλυψε το βρώμικο κορίτσι.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

για επιγονατίδες ειπώθηκε πιο πάνω.Γνώμη μου έινια να περιμένεις ακόμα,να δέσει καλά το πόδι σου και να δυναμώσει πλήρως.Καλές οι επιγονατίδες αλλά δεν κάνουν και θαύματα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Όχι παρεξήγησης, δεν θα πάω στο βουνό (ακόμα) – θα με αποκληρώσουν και θα με χωρίσουν, έχω πάρει κάτι διαβήματα και κάτι τελεσίγραφα :rtfm: . Για το ασφάλτινο έλεγα να τις χρησιμοποιώ για να με προστατέψουν σε παραπάτημα, γιατί το τενεράκι είναι ψηλό το άτιμο.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

πολλά κιλά φίλε μου για να τα στηρίξεις στο πονεμένο σου ποδάρι.κάνε λίγο παραπάνω υπομονή.δεν έχεις τίποτα να χάσεις.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ότι έγραψαν οι αποπάνω: πρώτα ενδυνάμωσε καλά το πόδι σου, μετά μηχανάκι. Χωρίς δυνατούς τετρακέφαλους είναι πανεύκολο να τραυματίσεις χιαστούς και πλάγιους. Μη ρωτήσεις πως το ξέρω... :P

Και δες με τον ορθοπεδικό σου μήπως χρειάζεσαι ορθοπεδική επιγονατίδα γιά να σταθεροποιεί την άρθρωση κατά την εκγύμναση.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Όχι παρεξήγησης, δεν θα πάω στο βουνό (ακόμα) – θα με αποκληρώσουν και θα με χωρίσουν, έχω πάρει κάτι διαβήματα και κάτι τελεσίγραφα :rtfm: . Για το ασφάλτινο έλεγα να τις χρησιμοποιώ για να με προστατέψουν σε παραπάτημα, γιατί το τενεράκι είναι ψηλό το άτιμο.

Αδερφέ ότι ειπαν οι απο πάνω επί 10.

Είχα πάθει χιαστό στη μπαλα. Δεν είχε δέσει το πόδι καλά όταν ξανακαβάλησα και με ένα "κλικ" παραπάνω πάτημα τη πάτησα!

Πρώτα εξάντλησε την υπομονή σου, κάνε το πόδι ...τουμπανο και μετά καβάλησε για να μην σου βγαλει μόνιμο πρόβλημα -όπως εμένα..

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εκτος απο το να περιμενεις, εγω θα σου προτεινα, να μιλησεις με ορθοπεδικο για το τι επιγονατιδα χρειαζεται. Οι Asterisk και κανα 2 αλλες (που πολλες φορες γινεται παραγγελια ακριβως στα μετρα και τις αναγκες του πελατη), μπορει να εχουν και δυσαρεστα αποτελεσματα σε περιπτωση ατυχηματος και αναλογα με τη χρηση βεβαια. Τι θελω να πω. Στην περιπτωση για παραδειγμα που καποιος κανει mx με πολλα αλματα και μεγαλο υψος, σε ενδεχομενη πτωση, με μια λαθος επιγονατιδα μπορει να σωσει γονατο, αλλα να "κανει" ζημια στη λεκανη. (Ειναι ιατρικα προτιμοτερη η βλαβη στο γονατο, παρα στη λεκανη). Οπως και να εχει, και για το ποτε ξεκινας και για τον αντιστοιχο εξοπλισμο που πρεπει να παρεις, συμβουλεψου και γιατρους. Γονατα ειναι, δεν ειναι ενα απλο σπασιμο... Γνωμη μου...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Η αλήθεια είναι ότι μερικά πράγματα ενώ τα ξέρεις πρέπει να τα ακούσεις και από άλλους ώστε να μην εκλογηκεύεις τύπου ‘έλα μωρέ υπερβολές’ και ‘εδώ χτυπάνε οι mx αθλητές και καβαλάνε πάλι άμεσα’.

Όχι μόνο αυτό αλλά και εαν θα έπρεπε να ξανακαβαλήσω ποτέ το xtz. Με είχε βολέψει και μου άρεσε πάρα πολύ, αλλά για το μποι μου (1,76) είναι ζόρικο άμα δεν πατήσω σωστά. Πριν δεν είχα κανένα θέμα, τώρα όμως?

Θέλω έτσι και να ξορκίσω το φόβο ότι δεν μου κάνει πλέον και γιαυτό βιάζομαι να καβαλήσω να πω, να δεν τρέχει τίποτα. Θα μου πεις σιγά αγόρι μου, ούτε άνθρωπος να ήτανε, αλλά δεν υπάρχουν χρήματα εύκολα για αλλαγή, ονειρευόμουν να κάνω και ταξιδάκια και δεν θέλω να κατέβω κατηγορία και διάφορα τέτοια ψυχαναγκαστηκά των μοτοσυκλιστς, you feel me νομίζω

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Είναι απολύτως φυσιολογικό ένας σοβαρός τραυματισμός να δημιουργεί φοβίες, όσοι έχουμε υποστεί τέτοιους τα έχουμε περάσει. Όμως είναι καθαρά προσωπικό θέμα και δεν μπορεί να σου πει κανείς τι να κάνεις με το xtz στο μέλλον. ΤΩΡΑ λέμε να μην καβαλάς, μέχρι να δυναμώσεις τα πόδια σου.. και να κάνεις υπομονή και στη σωματική και στην ψυχολογική αποκατάσταση.

Γιά τα knee braces, εκτός όσων προαναφέριηκαν δες και αυτή τη γνώμη:

they take too much fine muscle supporting movement away from the joint leaving you with a joint that's weaker then if you don't use the brace. IN other words your body adjusts to allow for the brace to take up the slack. and in turn gets lazy, which then in turn makes it easier for the knee to get screwed up.

που προέρχεται από εδώ: http://www.advrider....93&postcount=12

Κουράγιο, καλή αποκατάσταση και καλή επάνοδο.. :bye:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα