Jump to content
Sign in to follow this  
Παναγιώτης Κ.

Test ride BMW R1200 GS (lc) vs KTM 1190 Adventure

Recommended Posts

Δεν με φαινεται και τοσο κουλος ο Κατεμας . ................

Όχι απλά κουλός, ανάπηρος είναι......... Ο οδηγός της μπέμας έχει πολύ καλύτερες γραμμές, είναι πιο γρήγορος μέσα στην στροφή, απλά στην έξοδο δεν έχει τα άλογα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Όχι απλά κουλός, ανάπηρος είναι......... Ο οδηγός της μπέμας έχει πολύ καλύτερες γραμμές, είναι πιο γρήγορος μέσα στην στροφή, απλά στην έξοδο δεν έχει τα άλογα.

Υπερβολες . Ναι ειναι καλυτερος ο αναβατης της μπεμπας αλλα αν ηταν οπως τα λες (κουλος ο κατεμας) θα τον ειχε περασει . Σιγα την διαφορα τα -25 αλογα της μπεμπας , ειδικα σε κλειστο στροφιλικι.

Αν ηταν τοσο καλυτερος θα εβρισκε τροπο να περασει . Εκτος και αν ηθελε να κατσει πισω για να γραφει με την καμερα .

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

...ρε παιδια ...για καρτοπιστα μιλαμε γμτο!...τι αλογα και καμηλες μιλαμε ???...και ενα ΧΤ 600 με 2 χερια καλα απο πισω τους θα ηταν κολλημενο! Αν ηταν κανονικη πιστα ...η διαφορα του KTM θα ηταν χαοτικη! :yes:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
.................................

Θα ήθελα όμως να είχα οδηγήσει και το Crosstourer..............

Έναν χρόνο μετά, χάρις στην ευγενή προσφορά φίλου από την Τουρκία, οδήγησα (έκανα βόλτα πιο σωστά) και το Crosstourer. Απευθείας συγκρίσεις δεν είναι δυνατόν να υπάρξουν μιας και έχει μεσολαβήσει ένας ολόκληρος χρόνος, ούτε φυσικά ήταν δυνατόν να κανιβαλίσω ξένο μηχανάκι και μάλιστα ανθρώπου που είχε ταξίδι μπροστά του, στα λίγα όμως χιλιόμετρα που έκανα, αποκόμισα τα παρακάτω:

• Κινητήρας: Πολύ πιο ψυχωμένος από το BMW, αρκουδόγκαζο παντού, και στα χαμηλά και στα μεσαία και στα ψηλά. Γροθιά σε βελούδινο γάντι θα έγραφε ο Καββαθάς.
  • Αναρτήσεις: Δεν με ικανοποίησαν αλλά ίσως αυτό οφείλεται στο ότι ο Ayhan τις είχε ρυθμισμένες για φουλ φορτίο μιας και ήταν σε ταξίδι με την γυναίκα του και όλη την απαραίτητη προίκα.
  • Φρένα: Ή μάλλον ΦΡΕΝΑ. Απλά κορυφαία με το ABS να ενεργοποιείται ελάχιστα χιλιοστά πριν μπλοκάρει ο τροχός (και να μην "αμολάει" καθόλου ο πίσω). Πραγματικά κορυφαία και με διαφορά, όχι μόνο από το GS και το ΚΤΜ αλλά και από όποιο άλλο μηχανάκι έχω οδηγήσει.
  • Όργανα - χειριστήρια: Εδώ τα έκαναν σκ@τά. Και εξηγώ: Το ψηφιακό πολυόργανο μπορεί να σου δίνει πληροφορίες για χίλια δυό πράγματα αλλά για να τις πάρεις πρέπει να το κοιτάξεις, δεν μπορείς να το διαβάσεις με την περιφερειακή όραση (όπως π.χ. μπορείς να διαβάσεις τις βελόνες του GS). Επίσης, η ακόμη μεγαλύτερη π@π@ριά, ο διακόπτης των φλάς βρίσκεται εκεί που κανονικά είναι η κόρνα και το αντίστροφο. ΕΛΕΟΣ........
  • Άνεση: Εξαιρετική, έτσι απλά. Η θέση οδήγησης σε προδιαθέτει για χιλιομετροφαγία, απλά πράγματα.
  • Ποιότητα: Απλά σε δικό του πλανήτη. Πάνω που αρχίζεις να πιστεύεις πως οι άλλοι έκαναν άλματα, κοιτάς από κοντά την ποιότητα υλικών, συναρμολόγησης και βαφής του Crosstourer και προσγειώνεσαι.........
  • Βάρος: το γνωστό της Χόντα. Σταματημένο όσο ένα ψεκαστό Βαραντέρο με κάγκελα κλπ. Στον δρόμο μεταμορφώνεται κυριολεκτικά. Δεν γίνεται φυσικά ΜΤS αλλά δεν είναι η αγελάδα που περιμένεις διαβάζοντας απλά και μόνο τις προδιαγραφές

Συμπέρασμα: Δεν έβγαλα............ Πιστεύω πως το GS είναι σφαιρικά καλύτερο, στον τομέα όμως ταξίδι (και μιλάμε για ταξίδι μερικών χιλιάδων χιλιομέτρων, όχι για ημερήσια βόλτα μερικών εκατοντάδων) πιστεύω πως χάρις στον κινητήρα, την άνεση και τα φρένα, το Crosstourer έχει το πάνω χέρι. Ποιό θα αγόραζα; Σήμερα κανένα. Ίσως να περιμένω την BMW να λύσει τις παιδικές ασθένειες που ακούγεται να έχει το GS, αλλά ακόμα και με την σημερινή διαφορά τιμής που είναι μερικές χιλιάδες € υπέρ του Crosstourer, μάλλον δεν θα το έπαιρνα.......

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

πες μου οτι ησουν εσυ με ενα λευκο crosstourer με τριβαλιτσο,ανακλαστικο κιτρινο γιλεκο κ κρανος με μπλε γραμμες..ειδα ενα τετοιο με αλαρμ να περιμενει στο φαναρι πριν την ασπροβαλτα,το πρωι της δευτερας 19/5/14..

υ.γ.

αγαπαμε crosstourer dct :wub: :wub: :wub: :wub: :wub: :wub: :wub: :wub: :wub: :wub:

Τροποποιήθηκε από τον c.l.a.b.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μ'αυτό το βάρος κάτι πρέπει να κάνει η χόνδα. Αντί να προσπαθεί να το εξαφανίσει εν κινήσει, ας το εξαφανίσει γενικώς κάπως. Και ναί, ξέρω ότι στο ταξίδι κτλ. μετράει σε πόντους σταθερότητας, αλλά εν έτει 2014 θαρρώ πως η αεροδυναμική κι η αναρτήσεις μπορούν να το αντισταθμίσουν εξίσου καλά χωρίς να ζυγίζει μισό τόνο.

Απ'την άλλη, mk1 varadero καβαλάω, οπότε τι να ξέρω κι εγώ...

Τροποποιήθηκε από τον Mr.Slow

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Τί να σας πως Sir μου........ δίκιο βουνό. Από την άλλη βλέπω την BMW που με τον δρόμο που πήρε μετά το 1150 μείωσε μεν το βάρος αλλά ξεσκίστηκε στις ανακλήσεις, αστοχίες υλικών κλπ. Δεν υπάρχει άραγε τρόπος ρε γμτ να τα συνδυάσουν;

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Τί να σας πως Sir μου........ δίκιο βουνό. Από την άλλη βλέπω την BMW που με τον δρόμο που πήρε μετά το 1150 μείωσε μεν το βάρος αλλά ξεσκίστηκε στις ανακλήσεις, αστοχίες υλικών κλπ. Δεν υπάρχει άραγε τρόπος ρε γμτ να τα συνδυάσουν;

Να σου πω, είναι ακριβώς ότι είχα πεί και στο άλλο θέμα μου περί εντυπώσεων από κάθε εταιρία. Πάρα τις όποιες αστοχίες υλικών, η BMW συνεχίζει να το εξελίσσει το θέμα σε όλα της (σχεδόν;) τα μηχανάκια. Η Honda έχει επαναπαυθεί στην δοκιμασμένη συνταγή, ανεβάζοντας απλά τα κυβικά κι αλλάζοντας το στυλ. Και για να μιλήσω ωμα, να το βράσω το νέο στυλ αν είναι μετά από μια εικοσαετία να σκάσω κοντά 20 χιλιάρικα για ένα "νεωτερισμένο" ντεμέκ varadero. Γιατί στην ουσία έτσι το βλέπω το crosstourer.

Όπως καταλήγεις κι εσύ, κι εγώ αυτή τη στιγμή αν είχα ζεστό το χρήμα δεν ξέρω αν θα έπαιρνα κάποιο απ'τα μεγαθήρια. Και πιθανότατα να μην τα κοιτούσα καν, με εξαίρεση ίσως την BMW. Κι αυτό γιατί παρά τις όποιες ανακλήσεις, είναι το μόνο που μου... "κάνει εντύπωση", πως νιώθω ότι κατά ένα 90% θα με καλύψει σε όλα. Για την MS δε μιλάω καν, πιστεύω πως ανήκει σε εντελώς άλλη κατηγορία.

Σημείωση για να μην παρεξηγούμαστε, τα συμπεράσματά μου είναι από ανάγνωση specs και διάφορες γνώμες από 'δω κι από 'κεί, μπορεί να το οδηγήσω και να μου φανεί το τελειότερο. Δεν παύει όμως, στα χαρτιά τουλάχιστον, να μου δίνει τις παραπάνω εντυπώσεις.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα