Jump to content
ozzy1948

Fz6 Fazer vs gsf650s Bandit

Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους! Μπαίνω κατευθείαν στο θέμα. Αυτή τη στιγμή έχω ένα μονοκύλινδρο f650 gs το οποίο ειναι αξιοπρεπέστατο αλλά έχω 2 προβλήματα. 1ον μου φαίνεται πολύ αργό και 2ον δεν με βολεύει η θέση οδήγησης. Μετα απο καμια ώρα οδήγησης αρχίζει κ πονάει η μέση μου.

Το budget είναι πολύ βαριά 4000€ ούτε cent παραπάνω.

Βρίσκομαι ανάμεσα στα 2 αυτα μηχανάκια, μ αρέσουν κ τα 2, ίσως λίγο περισσότερο το Fazer.. Θα εκτιμούσα την παραπάνω ροπή στις χαμηλομεσαίες που ίσως εχει το bandit σε σχέση με το Fazer αλλα ακόμα περισσότερο θα εκτιμούσα την ευχάριστη αίσθηση της μηχανής στα στροφιλίκια.

Επίσης όσο πιο οικονομικό σε κατανάλωση κ συντήρηση τόσο καλύτερα.

Η χρήση θα ειναι καθημερινή στην πόλη κυρίως στα βόρεια της λεωφ. Κηφισίας και 1-2 φορές το χρόνο ταξιδάκια >500χλμ. Βολτούλες μέχρι 200 χλμ θα ειναι λίγο πιο συχνές.

Οποιαδήποτε άλλη πρόταση δεκτή αλλά πρέπει υποχρεωτικά να εχει abs.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

άλλαξε θέση το τιμόνι στο f650gs και κάνε το λίγο εμπρός. Θα αποφορτίσει πολύ την μέση σου.

Για εμένα bandit.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

και τα δυο καλα μηχανακια το fazer μετα τισ 7000 στροφες ξυπναει αλλα ξυπναει για τα καλα, ενω το bandit ποιο γραμμικο επεισεις το παντρευεσαι δεν φευγει ευκολα. Αλλα το βρισκεις και οικονομικοτερα εμενα μου την σπαει το fazer λιγακι γιατι το εχουν ΟΛΟΙ ΟΛΟΙ ΟΛΟΙ.Αυτο βεβαια δειχνει ποσο καλη μηχανη ειναι, καλη επιλογη και να παρεισ αυτο που αγαπας ποιο πολυ

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

άλλαξε θέση το τιμόνι στο f650gs και κάνε το λίγο εμπρός. Θα αποφορτίσει πολύ την μέση σου.

Για εμένα bandit.

Καλό!

Γενικά το ακούω πολύ οτι το fazer "ξυπνάει" μετά τις 7-8.000. Πόσο χάλια είναι πιο πριν όμως; Δεν κάνω σούζες αλλά κάνα παντιλικάκι που και που θα το κάνω... :secret:

Στις στροφές τι λένε; Δεν με ενδιαφέρουν χρόνοι και τέτοια, μονο να το ευχαριστιέμαι!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Καλό!

Γενικά το ακούω πολύ οτι το fazer "ξυπνάει" μετά τις 7-8.000. Πόσο χάλια είναι πιο πριν όμως; Δεν κάνω σούζες αλλά κάνα παντιλικάκι που και που θα το κάνω... :secret:

Στις στροφές τι λένε; Δεν με ενδιαφέρουν χρόνοι και τέτοια, μονο να το ευχαριστιέμαι!

Πολύ χάλια όμως

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Γενικα ναι αλλα μετα απο καποιες στοφεε 6500-7000 το πιανει υστερια αμα δειτε βιντεακια 0-100 κλπ μεχρι τις 6000 οκ αλλα μετα αλλαζουν τα νουμερα σαν τρελα. Παραδειγμα εμενα οτο δικο αν και αλλα κυβικα ειναι δυνατο χαμηλα και στο τελος κρεμαει. ειναι τι θες. Εμενα μου αρεσει να ειναι ποιο δυνατο χαμηλα γιατι δυσκολα μου δινετε η ευκαιρια να το παω πανω απο 9000 - 10000. Ειναι πολυ καλη μηχανη κακα τα ψεματα. Αν το χαρακτηριζα καπως θα ελεγα δυχασμενη προσοπικοτητα. ειναι που λενε ειμαι ηρεμος αλλα ειναι να μην τα παρω...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Aν κυκλοφορεις πιο πολυ μεσα στη πολη το bandit ειναι πιο ισοροπημενο. Δεν εχει ξεσπασματα, εχει ροπη απο τις 1500στρ και δεν "παιζεις" με τις ταχυτητες συνεχεια.

Ειναι βαρυ στις επιτοπιες,αλλα,μολις ξεκινησεις εξαφανιζεται το βαρος!

Δε σπαει δε χαλαει,γενικως!

Για το fazer το μονο που γνωριζω,ειναι οτι πριν τις 6000στρ......κοιμαται!

Καλοταξιδο,κι αγρατζουνιστο οτι κι αν παρεις!

ΥΓ. Αν θες παντιλικι στις χαμηλες, με το "ληστη" το εχεις χαλλλλλλαρα!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Και τα 2 θα σε βολέψουν. Το bandit λίγο περισσότερο, είναι πιο γεμάτο χαμηλά, αλλά και με περισσότερα κιλά. Ε στο προτείνουν και πιο πολλοί, κάτι θα ξέρουν παραπάνω...

Το φέηζερ, ναι, σε σύγκριση πάντα με τα αντίστοιχα μηχανάκια όπως το ληστή στα χαμηλά θα φανεί ψόφιο σε έναν έμπειρο αναβάτη ή κάποιον που οδηγούσε χρόνια 2κύλινδρο ίδιων κυβικών.

Στο στροφιλίκι που θέλεις, δε θα σε απογοητεύσει κανένα...

Α και λίγο από τις δυνατότητες του fazer στο στρίψιμο...(LefteGrimdeath)01208_TDme041112copy_zps246d273f.jpg

Ο, τι και να πάρεις, αν το "μάθεις" δύσκολα θα το αποχωριστείς...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

το fazer εχει ενα κενο μεταξυ 4.000-7.000 στροφων.Αλλα ειναι γενικα γρηγορο.για παντιλικια που λες,μπορεις μπολικα..

μετα τις 7 ειναι παντως λες και τουρμπιζει...

το δικο μου ηταν η 2η μου μηχανη και με εβγαλε ασπροπροσωπο,ηταν απροβληματιστο και εμαθα πολλα απο αυτην

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εγω θα ελεγα μαν να βγαλεις το μπαντιτ

απ την εξισωση και στη θεση του να βαλεις

το gsr.Πιο σπορ πιο ομορφο..Με 4000 βρισκεις καλο

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μολις διαβασα αυτο:

Θα εκτιμούσα την παραπάνω ροπή στις χαμηλομεσαίες που ίσως εχει το bandit σε σχέση με το Fazer αλλα ακόμα περισσότερο θα εκτιμούσα την ευχάριστη αίσθηση της μηχανής στα στροφιλίκια.

Νομισα οτι φωτογραφισες το Versys!!! Εχει την καθετη θεση οδηγησης που ψαχνεις συν την δυναμη στα χαμηλομεσαι και την ευχαριστη αισθηση στα στροφιλικια ενω το μπροστινο του ειναι καλυτερο και απο fazer και απο Bandid.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Να σου πω την αλήθεια κ εγω το versys θα ήθελα! Αλλα στα λεφτά που έχω δεν υπάρχει με abs και ειναι κάτι στο οποίο δεν κάνω υποχώρηση.

Το gsr καλό αλλά καίει τον πάτο του και ειναι και γυμνό οπότε άκυρο.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Aν θελεις οικονομια κ πρακτικοτητα διαλεξε το bandit αν θελεις το κατι παραπανω σε στησιμο κ επιδοσεις τοτε fazer,που εχει κ καλο πλαισιο.Αλλα στις βολτες κ τα ταξιδακια οι εξατμισεις θα ψηνουν τον συνεπιβατη το καλοκαιρι!Στα service ειναι περιπου τα ιδια,με μονη εξαιρεση στο μεγαλο service το bandit εχει παραπανω εργατικα γιατι πρεπει να λυσεις ψυγειο για να βγαλεις το καπακι των βαλβιδων,αν κ οσοι το εκαναν δεν χρειαστηκε τιποτα,τουλαχιστον στο πρωτο(24.000χλμ)!Kαλη αγορα! :cheers:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Νταξ, πριν απ το gs είχα super four 400.. Δεν νομίζω να είναι χειρότερα!!

Μιας και έχω superfour και έχω οδηγήσει τουλάχιστον από 3-4 φορές και το fazer & το bandit, την ίδια άποψη έχω.

Ούτε στο cb δεν νιώθεις έτσι και ας είναι τα μισά άλογα.

Στα χαρτιά και στα απόλυτα νούμερα μπορεί να φαντάζει καλύτερο αλλά ο τρόπος που φορτώνει είναι λες και σε κρατάει κάποιος από πίσω να μην επιταχύνεις.

Το yamaha στα χαμηλά με ξένισε δυσάρεστα κάνει και έναν τραχύ θόρυβο το μοτέρ του σαν ξύνουν μέταλλα.

Το bandit νόμιζα ότι μπορώ να ξεκινήσω από το φανάρι με 6η και ότι δεν πέφτει κάτω με τίποτα (αλλά το σασμάν του είναι άψογο........για ντραμς)

Για σβέλτα ταξιδάκια και σπορ οδήγηση fazer, για πιο χαλαρό στυλ, φόρτωμα, δικάβαλα κλπ bandit.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Aν θελεις οικονομια κ πρακτικοτητα διαλεξε το bandit αν θελεις το κατι παραπανω σε στησιμο κ επιδοσεις τοτε fazer,που εχει κ καλο πλαισιο.Αλλα στις βολτες κ τα ταξιδακια οι εξατμισεις θα ψηνουν τον συνεπιβατη το καλοκαιρι!Στα service ειναι περιπου τα ιδια,με μονη εξαιρεση στο μεγαλο service το bandit εχει παραπανω εργατικα γιατι πρεπει να λυσεις ψυγειο για να βγαλεις το καπακι των βαλβιδων,αν κ οσοι το εκαναν δεν χρειαστηκε τιποτα,τουλαχιστον στο πρωτο(24.000χλμ)!Kαλη αγορα! :cheers:

Κάτοχος fazer s2 abs εδώ και χωρίς εμπειρία σε άλλες μηχανές, πλην βολτίτσας με bandit που έκανα ως οδηγός.

1) Μήπως το παρακάνουμε με το κενό του fazer στα χαμηλά; ΟΚ μπορεί να μη σκοτώνει απόλυτα, αλλά έτσι όπως το περιγράφει ο περισσότερος κόσμος είναι λες και είναι ψοφίμι. Είπαμε ξέρωγω. Ανέβηκα και σε ένα bandit, δεν είναι δα τόσο τραγική η διαφορά. Ίσως περισσότερο σε αίσθηση. Έλεος.

2) Η ποιότητα κατασκευής στο fazer μου κάνει ένα κλικ πιο πάνω και αυτό το βλέπω σε μικρά πραγματάκια, πχ οι καθρέπτες.

3) Η σέλα του συνεπιβάτη είναι πιο άνετη στον ληστή (τάδε έφη η κοπέλα-συνεπιβάτης και όχι μικρόσωμη).

4) Αυτό με τη ζέστη ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ δεν υπάρχει πουθενά που όλο ακούω. Τις εξατμίσεις τις πιάνεις και με γυμνό χέρι γιατί έχουν ένα περίβλημα (αλουμινένιο; ) και δε βγάζουν καθόλου ζέστη. Ζέστη βγάζει από το μοτέρ που το καταλαβαίνεις στα πόδια το καλοκαίρι και ο οδηγός και ο συνοδηγός, αλλά υποθέτω όλες οι μηχανές κάπως έτσι θα είναι.

5) (Υποκειμενικό) Ομορφιά. Ο ληστής είναι πιο ξενέρωτος εμφανισιακά, τι να λέμε τώρα. Και στη μούρη και στον κώλο. Και έχει και εξάτμιση-καζανάκι.

6) Ο ληστής (χωρίς να αποτελεί και αυτό ανασταλτικό παράγοντα) είναι αισθητά πιο βαρύς. Φαίνεται και από το τιμόνι κιόλας και εν κινήσει που κατά κάποιο τρόπο "σε παίρνει" το βάρος του όταν στρίβεις. Ενώ στο fazer πούπουλο.

7) Καταναλώσεις λογικά ίδιες. Εγώ στο fazer γράφω 6-6.5 λίτρα μικτό, στην πόλη χωρίς καγκουριές, εθνική 130+ σίγουρα. Πολλοί αναφέρουν και καταναλώσεις αρκετά κάτω από 6λτ/100χλμ πάντως.

Ό,τι θες ρωτάς.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Σωπάτε ρε παιδιά!!! Τόσο τάφος είναι σε εκείνες τις στροφές το Fazer???....

Και Ρ6 να χτυπήσεις π.χ του '06 αγρανάζωτο και μαμά εξατμίσεις κοιμάται όπως κοιμάται το Fazer στις χαμηλές. Στα 4κύλινδρα 600άρια , η δύναμη έρχεται ψηλά, χαμηλά είναι σαν παπάκια όπως γράφουν τα παιδιά.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ξεχνάμε πως ο ληστής έχει και 50cc παραπάνω, αλλά πρακτικά δεν έχουνε τόσες πια διαφορές Fazer, bandit, gsr, hornet...όπως περιγράφοντε, με τα δικύλινδρα, ναί υπάρχει διαφορά στο μπάμ, είναι αρκετά σπιρτόζικα χαμηλά, αλλά όταν φτάνουμε σε αντρικές ταχύτητες...έ...θες οι 2 κύλινδροι να είχανε 1000cc.

Ο ληστής τα τελευταία 5 χρόνια είναι αξιοπρεπέστατη μηχανή δηλαδή επι της ουσίας δεν θα απογοητευτείς, αλλά ένα κλίκ κάτω από το fazer.

Πάντως για να στα λένε όλα τα παραπάνω στερεότυπα οι φίλοι κάτι θα ξέρουνε περισσότερο από εμένανε με 8 χρόνια τη μηχανή και 100.000χλμ. όλα στόκ.

Τροποποιήθηκε από τον h.a.balafoutre

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ημουν και εγω σε αυτο το διλημα πριν λιγο καιρο , με μια εξτρα επιλογη που ηταν το hornet . Τελικα κατεληξα στο bandit γιατι απλα μου αρεσε περισσοτερο απο τα αλλα και με βασικη προϋποθεση το ABS . Παρε οποιο σου καθεται καλυτερα και αυτο που σου κανει ''κλικ'' . Να γουσταρεις να ανεβαινεις πανω ... Οτι και να επιλεξεις καλοταξιδο .

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Να σου πω την αλήθεια κ εγω το versys θα ήθελα! Αλλα στα λεφτά που έχω δεν υπάρχει με abs και ειναι κάτι στο οποίο δεν κάνω υποχώρηση.

Το gsr καλό αλλά καίει τον πάτο του και ειναι και γυμνό οπότε άκυρο.

Να ξερεις ομως οτι εφ'οσον δεν παιρνεις αυτο που θες θα το μετανιωσεις και περισσοτερα χρηματα θα χασεις ετσι. Ολα τα 600αρια 4κυλινδρα σερνονται μεχρι τις μεσαιες και καινε αρκετα μεσα στην πολη, πραγματα που δυσκολα θα μεινουν απαρατηρητα και θα σου κακοφανουν απο τα πρωτα χιλιομετρα. Μεταξυ Bandid-Fazer-CBF το Yamaha ειναι λιγο ποιο μανιτζεβελο μεσα στη πολη...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ολα τα 600αρια 4κυλινδρα σερνονται μεχρι τις μεσαιες ...

Διαφωνω φιλε μου. Δοκιμασες να ανοιξεις καμμια φορα με bandit 650 διπλα διπλα απο χαμηλες στροφες (2000) ; Θα εκπλαγεις απο το αποτελεσμα...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα