Jump to content
ANASTASIOS

Θα τρελαθώ με αυτά τα φλας...σας παρακαλώ βοήθεια

Recommended Posts

τι έτσι απλά βάζω χέρι στα ηλεκτρικά και αρχίζω και τα ψεκάζω???

Ξεκουμπώνεις τις φίσες και ψεκάζειςκαι από τις δύο μεριές μέχρι να φύγει η μπίχλα και το υγρό να στάζει διάφανο, τόσο απλά.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

ευχαριστώ πολύ παιδιά...θα κοιτάξω να ρίξω αυτό το σπρέυ στο φλασερ να καθαρίσει και αν δεν γίνει τίποτα θα αρχίσω να λύνω διακόπτες

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

λοιπόν βρήκα το φλασερ πεσμένο από τη θήκη και ακουμπούσε πανω στην αλυσίδα και έχει φαγωθεί αλλά λίγο....θα το ψεκάσω με WD 40 αλλά πως καταλαβαίνω αν είναι χαλασμένο..?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ρελέ / Καλώδιο!

Τι ρεύμα πάει στο διακόπτη; λογικά από εκεί πρέπει να περνάνε +12V. Μπορείς να ελέγξεις αν όντως φτάνουν;

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μάλλον κολλημένο είναι το ρελέ αλλά καλό είναι να τσεκάρεις αν πάει ρεύμα στο διακόπτη ή στη φλασιέρα. Η φλασιέρα είναι με δύο ή με τρια ποδαράκια? Αν είναι με τρία πρέπει να πηγαίνουν και εκεί 12V σταθερά σε ένα ποδαράκι.

Δεν έχεις πολύμετρο?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

στο μαύρο αυτό κουτάκι που απ' ότι κατάλαβα είναι η φλασιέρα πάει και μπαίνει μία φίσα με 3 καλώδια

όχι δεν έχω πολύμετρο....

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

τασο μην πεδευεσαι ... πηγενε λουκα δωσε 3 ευροπουλα και παρε μια φλασιερα .... κατα 99% αυτο ειναι .. κουμπωνεις την καινουρια πανω και τελος η υποθεση

• Like 1

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αν αυτό πηγαίνει για τα παιδιά εδώ που απάντησαν στο θέμα, τότε να σου θυμίσω ότι προσπαθούσαν να κάνουν διάγνωση μέσω ίντερνετ σε μια μηχανή που δεν έχουν δει απο κοντά, χωρίς φωτογραφίες, χωρίς αναλυτική εξήγηση, και προσπαθόντας να σε βοηθήσουν αποτρέποντας σε να πας σε μηχανικό πριν τσεκάρεις κάποια βασικά πράγματα μόνος σου.

Αντί λοιπόν να τσατίζεσαι, θα μπορούσες να πεις και ένα ευχαριστώ σε όσους έκαναν τον κόπο να ασχοληθούν με το πρόβλημα σου, μοιράζοντας ότι γνώσεις έχει ο κάθε ένας μαζί σου. Άλλωστε μην ξεχνάς ότι εδώ δεν ήμαστε μηχανικοί ή ηλεκτρολόγοι. Ήμαστε μοτοσυκλετιστές που απλά κάποιοι γνωρίζουν 4-5 πράγματα ο κάθε ένας για την μηχανή του και για τις μηχανές που έχουν περάσει απο τα χέρια του.

• Like 3

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αν αυτό πηγαίνει για τα παιδιά εδώ που απάντησαν στο θέμα, τότε να σου θυμίσω ότι προσπαθούσαν να κάνουν διάγνωση μέσω ίντερνετ σε μια μηχανή που δεν έχουν δει απο κοντά, χωρίς φωτογραφίες, χωρίς αναλυτική εξήγηση, και προσπαθόντας να σε βοηθήσουν αποτρέποντας σε να πας σε μηχανικό πριν τσεκάρεις κάποια βασικά πράγματα μόνος σου.

Αντί λοιπόν να τσατίζεσαι, θα μπορούσες να πεις και ένα ευχαριστώ σε όσους έκαναν τον κόπο να ασχοληθούν με το πρόβλημα σου, μοιράζοντας ότι γνώσεις έχει ο κάθε ένας μαζί σου. Άλλωστε μην ξεχνάς ότι εδώ δεν ήμαστε μηχανικοί ή ηλεκτρολόγοι. Ήμαστε μοτοσυκλετιστές που απλά κάποιοι γνωρίζουν 4-5 πράγματα ο κάθε ένας για την μηχανή του και για τις μηχανές που έχουν περάσει απο τα χέρια του.

Αυτό ακριβώς,συμφωνώ απολύτως...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

αναφερόμουν σε μηχανικό με πολύ μεγάλο όνομα στην πιάτσα στον οποίο πήγα το φλασέρ μου να μου πει αν μπορεί αν είναι καμμένο ή όχι και μου είπε οτι δουλεύει μια χαρά

αναφέρομαι σε άλλο μηχανικό οπου μετά απο συμβουλές πήγα και μου έβαλε λάθως φλασέρ με αποτέλεσμα να κάψω την ασφάλεια και να μου πει ότι η μηχανή έχει ηλεκτρικά προβλήματα και δεν φταίει το φλασέρ

και μετά από αυτά πήγα σε ηλεκτρολόγο ο οποίος μου πήρε 20 ευρώ επειδή μου άλλαξε ένα φλασέρ το οποίο μπορούσε να το κάνει και κάποιος τελείως άσχετος

παρεπιπτώντος μπορεί να ήταν λίγο ακριβώς αλλα ο τύπος ήταν πραγματικός επιστήμων στη δουλεία του γιατί επ ευκαιρία έφτιαξα και κάτι άλλα πραματάκια ηλεκτρικά που κληρωνόμησα από τον προηγούμενο ιδιωκτήτη

επίσης μιας και δεν αναφέρθηκα σε κάτι που πόσταρε κάποιος ή σε κάποιον από όλη αυτή τη συζήτηση πιστεύω ότι πριν με κράξετε θα μπορούσατε να ρωτήσετε σε τί αναφερόμουν...επίσης νομίζω πως όποιος διαβάσει και άλλα θέματα και ότι έχω γράψει στο φόρουμ μπορεί να καταλάβει τον χαρακτήρα μου και δεν νομίζω να έχω δώσει αφορμές με τον τρόπο που εκφράζομαι

τέλος για ακόμη μια φορά να ευχαριστήσω όσους απάντησαν και προσπάθησαν να βοηθήσουν, πράγμα που κάνω συνέχεια,

καληνύχτα

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ευχαριστώ πολύ παιδιά...θα κοιτάξω να ρίξω αυτό το σπρέυ στο φλασερ να καθαρίσει και αν δεν γίνει τίποτα θα αρχίσω να λύνω διακόπτες

gstam βλέπεις το ευχαριστώ πήγαινε και σε εσένα και στη φωτό που έστειλες με το φλασέρ και με βοήθησε πάρα πολύ

μοτο 99 σέβομαι οτι έχεις πει και γράψει στο φορουμ αλλα όχι και σε αυτό που συμφωνείς ειδικά από τη στιγμή που δεν έχεις πάρει καν μέρος στο θέμα

αα και για να μην παρεξηγηθω είδα οτι στην αρχή έλεγε ΑΝ ΑΥΤΟ αλλά δεν πάβει να ήταν κράξιμο

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αγορίνα μην παρεξηγήσε. Απλά επειδή το άφησες τελείως αόριστο νόμιζα ότι πήγαινε στα παιδιά που έπεσαν έξω στην πρόβλεψη τους.

Αν δεις το post μου θα δεις ότι έγραψα ->

Απο το φόρουμ είναι δύσκολο να κρίνεις τον χαρακτήρα κάποιου και προσωπικά θεωρώ και λάθος. Γιατί ο γραπτός λόγος είναι παρερμηνεύσιμος. Ο άλλος που δεν σε ξέρει προσωπικά δεν ξέρει τον συναισθηματικό τόνο που χρησιμοποιείς όταν γράφεις κάτι. Οπότε όλα καλά.

Και μια συμβουλή. Μην εμπιστεύεσαι ΠΟΤΕ μηχανικό για θέματα ηλεκτρολογικά της μηχανής. Πήγαινε σε ηλεκτρολόγο μηχανικό ή ηλεκτρονικό(τα μπερδεύω) που αυτή είναι η δουλειά τους. Οι περισσότεροι μηχανικοί που έχω πετύχει, έχουν μόνο βασική ιδέα για ηλεκτρολογικά. Και ειδικά οι παλιοί μάστορες που έχουν χρόνια όνομα, όταν πήραν τα πτυχία τους παίζει να μην χρησιμοποιούσαν καν ηλεκτρολογικά οι μηχανές(Αστειάκι βεβαίως βεβαίως :P ).

Πάντως 20€ για αλλαγή φλάσερ είναι πολλά. Γιαυτό σου λέγαμε να το κάνεις μόνος σου και το πολύ πολύ αν έβλεπες ότι εξακολουθούσε να μην παίζει, είχες ένα ανταλλακτικό καβάτζα.

Εγώ τις προάλλες επειδή το 1 φλασάκι μου απο τα 4 πήγαινε ποιο γρήγορα απο τα άλλα και μετά σταμάτησε να λειτουργεί παρά μόνο όταν το πίεζα. Πήγα σε ηλεκτρολόγο-μηχανικό και ήθελε 20€ για να τσεκάρει που είναι το πρόβλημα. Λέω και εγώ 20€ παίρνω καινούργιο σετ φλασάκια, οπότε ας το ψάξω πρώτα μόνος μου και αν δεν βγάλω άκρη βλέπω... Τελικά άνοιξα το φλασάκι και είχε φύγει η κόληση του καλωδίου με το φλασάκι οπότε δεν ήταν ολοκληρωμένο σύστημα. Το κόλησα με το κολητήρι και τώρα δουλεύει τζάμι. Γλίτωσα τα 20€.

Αυτό που θέλω να πω, είναι ότι αν κάτι βλέπεις πως είναι χαλασμένο, πειραματίσου λίγο μήπως και το φτιάξεις. Δεν χάνεις και τίποτα, ίσα ίσα που μπορεί να γλιτώσεις και λεφτά.

Υ.Γ. Συγνώμη αν θεωρείς ότι σε έκραξα, και συγνώμη που θεώρησα ότι τα έβαλες μαζί μας. Ελπίζω να μην παρεξηγήθηκες με την παρεξήγηση .

cheers.gif

Τροποποιήθηκε από τον gstam

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

μοτο 99 σέβομαι οτι έχεις πει και γράψει στο φορουμ αλλα όχι και σε αυτό που συμφωνείς ειδικά από τη στιγμή που δεν έχεις πάρει καν μέρος στο θέμα

Λοιπόν..άνοιξες ένα θέμα,για βοήθεια σε τεχνικό σου πρόβλημα.Κάθε φορά πόσταρες χρησιμοποιώντας την λέξη βοήθεια-παιδιά βοήθεια.... και πολύ καλά έκανες.

Απαντήσεις έλαβες απο άτομα τα οποία ο καθένας προσπαθούσε να σε βοηθήσει με τον δικό του τρόπο,δίνοντας σου διεξόδους στο πρόβλημα σου,το οποίον και τελικά λύθηκε.

Δεν είδες όμως,ότι το θέμα σου είχε περίπου 1.160 περίπου προβολές σε περίπου 36 πόστ.Ημουν λοιπόν ένας απο τους 1160 που το παρακολουθούσα γιατί με ενδιάφερε τεχνικά,δεν απαντούσα,διότι οι απαντήσεις των παιδιών ήταν οι πρέπουσες αναλόγως με αυτά που κάθε φορά τους έλεγες....εξάλλου δεν είχε νόημα.

Στο δια ταύτα λοιπόν..Και έρχεται το αόριστο κατά σε πόστ σου,οριστικό όμως για μένα, γράφοντας το εκεί ακριβώς που σου έδιναν λύσεις όλα τα προηγόυμενα παιδιά και....δεν ξεκαθαρίζεις σε ποιούς αναφέρεσαι.

Λογικό και αναμενόμενο να απευθύνεσαι στους συμφουρίτες σου.Δεν λέω ότι το έκανες με κακιά πρόθεση,ίσως δεν το πρόσεξες,αλλά αυτό περνάει προς τα έξω.Βεβαίως μετά το άλλαξες,αναφερόμενος"τον απέξω μηχανικό"

Δεν μου όμως αφορά το δικαίωμα να σε κρίνω,όπως και να κριθώ για τα γραφομένα μου,επειδή δεν έχω ποστάρει στο συγκεκριμένο τεχνικό σου θέμα,κάτι ίδιο που είχαν ήδη ποστάρει οι προηγούμενοι μου και πόσο μάλλον,όταν γράφεις σε ένα δημόσιο ανοιχτό φόρουμ όπως το mybike.

Τώρα,εάν θα πρέπει να σε κρίνουμε απο τα γραφομένα σου,ή όχι,την επόμενη φορά να μας το ανακοινώσεις, να το ξέρουμε..

χαίρομαι που λύθηκε η παρεξήγηση....

Εννοείτε,ότι δεν υπάρχει παρεξήγηση...smileys-cheers-291843.gif

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

η καλυτερη λυση για το θεμα αυτο λοιπον. :lock:

λυθηκε το προβλημα, λυθηκαν κ οι οποιες διαφορες προεκυψαν.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

δεν θα ήθελα να το κλειδώσω τουλάχιστον όχι ακόμα γιατί μπορεί να το διαβάσει και κάποιος άλλος και να καταλάβει ότι πάνω στα νεύρα πρέπει να προσέχουμε πριν ανοίξουμε το ρημάδι να διατυπώσουμε σωστά αυτά που έχουμε να πούμε ώστε να προλάβει ατυχή συμβάντα γιατί είναι κρίμα να χαλιόμαστε από το πουθενά τη στιγμή που όπως μπορεί ο καθένας προσπαθεί πάνω από όλα να βοηθήσει....

άσχετο αλλά πως κλειδώνει ένα θέμα

?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

άσχετο αλλά πως κλειδώνει ένα θέμα

?

Πατάς το μεγάλο καφετί κουμπί με το λουκέτο.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Επισκέπτης
Το θέμα δεν δέχεται άλλες απαντήσεις.

• Create New...