Jump to content
Stamatis122

Λαιμοι εξατμησεων ξεβαψαν μετα απο πλυσιμο...

Recommended Posts

Καλησπερα.

Ειμαι καινουργιος στο Φορουμ και ζητω την γνωμη σας για κατι.

Παντα την μηχανη μου,την επλενα εγω,οχι μονο για να γλυτωσω λεφτα ή οχι μονο γιατι φοβομουν τα πλυντηρια αλλα επειδη το γουσταρα κιολας.Ελα ομως που η μεση μου το τελεταιο τριμηνο δεν το πολυ γουσταρε...

και ετσι το Σαββατο που μας περασε αποφασισα να παω σε πληντηριο (μηχανων).Το συγκεκριμενο μαγαζι,εχει πολυ καλη φημη, μου το συνεστησε φιλος και τελος παντων λεω αφου δεν μπορω να το κανω μονος μου,λεω αντε να πληρωσω και μια φορα.Οταν πηγα να παρω την μηχανη μου(CB 1300 '08 με "χρυσους" Λαιμους) Σχεδω τελιωνε το παιδι(μαλλον δεν ηταν ο ιδιος που ειχε το μαγαζι αλλα υπαλληλος του) και βλεπω τους λαιμους (4) των εξατμησεων απο "χρυσο νικελ" να εχουν ξεβαψει στο ασιμι.................Φρικαρα αλλα συγκρατησα την ψυχρεμια μου και τελως παντω λεω,νταξει δεν ειναι και οτι χεροτερο εχω παθει.

Η απαντηση που ελαβα οταν του ειπα "μα πως" ηταν "αυτη η κιτρινιλα ηταν βρωμια που εφυγε!!!" (Απο κατασκευης το μοντελο του 08 και μετα η 1300 εχει χρυσες εξατμησεις). Το φρικαρισμα ηταν μεγαλυτερο για την μπουρδα που μου πεταξε.Απλα ντροπη του.Δεν προκεθτε να ασχοληθω αλλο με το εν λογο καταστημα,εκτος αν....η ζημια ειναι μεγαλη. και τι ενοοω:

Ειναι φυσιολογικο αυτο που συνεβει?,

εβαλε κατι χημικο?(10000%)

φτιαχνει? και πως?

το κυριοτερο ομως,υπαρχει περιπτωσει να βγαλουν ζημια οι λαιμοι,απο οξυδωση,ειτε λογω του χημικου που εβαλε,ειτε λογω που εφυγε η επιστρωση?

ευχαριστω,

Σταματης

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Δεν νομίζω ότι με ένα απλό πλύσιμο θα ξέβαφαν έτσι, έστω και με πιεστικό. Καλύτερα όμως ας απαντήσουν οι γνώστες.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Δηλαδή το μηχανάκι σου έχει βαμμένους λαιμούς σε χρυσό χρώμα ή κάποια επίστρωση που να αντέχει στη θερμοκρασία που ανεβάζουν? Χλωμό το βλέπω. Το πήρες καινούργιο και ήταν χρυσοί οι λαιμοί?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Κατα πασα πιθανοτητα χρησιμοποιησε ισχυρο καθαριστικο (ειναι παρομοια σε ισχυ με αυτα που χρησιμοποιουνται σε φουρνους, κουζινες κτλ για να γλιτωνουν το τριψιμο και να τελειωνουν στο μπαμ)Την επαθα και εγω στο παπι σε κατι νικελακια που ειχε μπροστα το τιμονι και επρεπε να τα ξαναφτιαξω απο την αρχη. Τωρα αν θα παθει τιποτα δεν νομιζω εκτος αν το πας κοφτες καθε μερα επι 24 ωρες την ημερα (εκει θα σου κοπει) Αν και αμα θα αρχισουν να ζεσταινονται οι λαιμοι θα ξαναπιασουν αυτο το χρυσο αλλα μπορει με χρονια καταπονηση να αρχιζουν να σκουραινουν και να γινουν μαυρες (αυτο απετρεπε η χρυση επιστρωση που εβλεπες)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Messer

οπως γραφω,το μηχανακι ειχε χρυσους λαιμους απο την αρχη.δεν ηταν απο θερμοκρασια.Αν δεις το cb1300 στο σαιτ της Χοντα θα το δεις.Οπως λει και ο Βαγγος απο κατω,με την θερμοκρασια(ψηλα κοντα στην μηχανη) μαυριζουν.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Πιθανότατα να τις καθάρισε με κάποιο καθαριστικό για ανοξείδωτα και μάλλον με το που θα θερμανθούν πολύ καλά θα ξανακιτρινίσουν

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μόλις πας μερικές βόλτες και ζεσταθούν καλά οι λαιμοί θα χρυσαφίσουν πάλι.

Δεν έγινε τίποτα κακό μην ανησυχείς, κανονικά από το εργοστάσιο είναι χρωμέ οι λαιμοί (ανοξείδωτο ατσάλι) αλλά με την χρήση κιτρινίζουν.

Εγώ κάνω αγώνα για το αντίθετο, να κρατήσω το χρωμέ χα,χα,χα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ποδαράτος,ελπιζω να χεις δικιο.. και ευχαριστω πολυ ολους για το ενδιαφερον.

βεβεα,δεν πρεπει να παραγνωριζουμε το εγονος οτι η θερμοκρασια δεν κανει τετοιο ομοιομορφο βαψιμο σε ολους τους λαιμους και σε ολο το μηκος μεχρι και μετα τον καταλυτη.

Τροποποιήθηκε από τον Stamatis122

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

κίτρινοι λαιμοί σε καινούρια μηχανή δύσκολο

καθάρισμα σου έγινε όπως σου είπαν , και πήραν το αρχικό χρώμα τους το ασημί.

www.mbike.com/honda/cb1300/2009/photos/photo-5356-original

έτσι ήταν και στο δικό σου; ασημί είναι εδώ

Τροποποιήθηκε από τον yamahito

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Φίλε Σταμάτη,

στη φωτό που έβαλες υπάρχει υποψία κίτρινου κοντά στην εξαγωγή μόνο ή τουλάχιστον έτσι φαίνεται.

Αν έχεις αρκετό καιρό τη μηχανή, μήπως με τη χρήση είχαν κιτρινίσει κι'άλλο και σιγά σιγά το συνήθισες;

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Και όμως με τον καιρό το κιτρίνισμα πάει σε όλο το χταπόδι, απλά τον πρώτο καιρό θα είναι πιο έντονο στην αρχή του.

Θα σου δείξω φωτογραφίες για να το δεις καλύτερα

Εδώ είναι όπως το πήρα 15 χρόνια και ποτέ δεν καθαρίστηκαν οι λαιμοί, έφτασε να μοιάζει με σκουριά στο μάτι.

Το χρώμα όπως βλέπεις φτάνει μέχρι την σύνδεση με το τελικό.

Screenside.jpg

Εδώ είναι μετά από τρίψιμο με αλοιφή για μέταλλα για να αποκτήσει το αρχικό χρώμα

IMG_1296.jpg

Και τελευταία είναι όπως γίνεται συνήθως μετά από μερικές ημέρες.

full-pic.jpg

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

αν δεις πιο προσεκτικα διαφερει απο το ασημι νικελ της εξατμησης.Ναι αυτο ακριβως ηταν το δικο μου.Ψηρας θα μου πεις...Ειμαι.

τα cb 400 Nai ειχαν ασημι απο την αρχη και κιτρινιζαν με τον καιρο.Οπως και τα 1300 μεχρι και πριν το f8,δηλαδη μεχρι και πριν το μοντελο του 2008.Μετα τα εβγαλε η χοντα οπως την φωτο.Στην φωτο ειναι το f8 ή f9 με abs.Ειμαι σιγουρος γι αυτο που γραφω,ηταν εργοστασιακα "χρυσο νικελ".Απο κει και περα το μονο που φοβαμε ειναι περετερο ζημια.

λατρεια το cb 400 πΑΝΤΩς,ΝΑ ΤΟ ΧΑΙΡΕΣΕ!!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

παντως οπως και να χει(και μακαρι να εχετε δικιο) το μονο που φοβαμε ειναι για το αν εχει καποια σημασια ως προς την διαβρωση των λαιμων.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
:offtopic: Συγνωμη αλλα δεν μπορω να το κρατησω, τι ΕΡΩΤΑΣ ειναι αυτη η μηχαναρα! Ειναι το μοναδικο που θα με εκανε να αφησω τα εντουρο μηχανακια.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μια φορα πηγα μηχανακι σε πλυντηριο και δεν το ξανακανω.

Το πηγα με ανοιχτο ασημι χρωμα στα καπακια κινητηρα και το πηρα πισω με ενα σαγρε σκουρο μολυβι πισω.

Δεν ξερω τι διαολο εβαλε πανω αλλα το γ***σε για τα καλα το μεταλο απο τα καπακια.

Μονος για να ξερω τι μου γινεται.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Κανένα πρόβλημα δεν θα έχεις, αλλά άντε να σε πείσουμε καθώς σου έχει κάτσει στραβά η φάση.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Κανένα πρόβλημα δεν θα έχεις, αλλά άντε να σε πείσουμε καθώς σου έχει κάτσει στραβά η φάση.

Σωστος! :online2long:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Για πες λιγο, εκει που εχει "φύγει" το χρυσό, αν βαλεις το νύχι σου υπάρχει "σκαλωπατάκι" μαγκώνει δηλαδή το νύχι.

Αν ναι τοτε ηταν περασμένοι με κάποια επιπλέον χρυσή χρωμίωση την οποία και εχασαν, αν οχι τοτε ειναι το κιτρίνισμα απο την θερμοκρασία.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ναι δυστυχως υπαρχει.Ειναι και καποια σημεια τα οποια δεν ειδε.......

Aν εχει δόντι οπως λες, υπαρχει πρόβλημα, πρεπει να βγουν και να δοθούν σε ιδικό κατασττημα που κανει επιμεταλλώσεις.

Τι να πεις; πας για καλύτερα και την πατας με τους άχρηστους.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Όποτε έχεις ευκαιρία για βάλε μας μια κοντινή φωτό να δούμε και μεις το κατόρθωμα του τύπου...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα