Jump to content
barmanx

Ασφάλεια online ή μέσω ασφαλιστή;

Recommended Posts

Εγω πληρωνω στην interamerican με υπασφαλιστρο νεου οδυγου 189 ευρω. Περυσι πληρωσα

199 ευρω. Βασικο πακετο + οδικη, νομικη προστασια. Στο νεο ασφαλιστηριο που θα εχει φυγει το υπασφαλιστρο

θα πληρωσω οπως με ενημερωσε ο φιλος-ασφαλιστης μου -40 ευρω, αρα 148.

Μιλαμε παντα για εξαμηνη. Στον χρονο γλυτωνεις αλλο 5-8% περιπου.

Δεν λεω πολλα ειναι για εξαμηνο αλλα θελω να εχω το κεφαλι μου ησυχο. Τοσες ασφαλιστικες εκλεισαν και

απο τις φημες ποτ κυκλοφορουν θα σκασουν και αλλες φουσκες συντομα (επωνυμες καποιες).

Τωρα οσον αφορα την ασφαλιση online προσωπικα δεν την συμπαθω ιδιαιτερα. Νταξει δεν λεω κερδιζεις

καποιοα χρηματα αλλα αν -μακρυα απο εμας- γινει κατι το τρεξιμο που θα ριξεις μετα θα το μετανοιωσεις.

Προτιμω λοιπον οταν γινει κατι να παρω τηλ. τον ασφαλιστη και να τρξει αυτος την οποια διαδικασια αφενος

γιατι εκεινη την ωρα δεν θα εχω υπομονη και αφετερου γτ αυτος θα το κανει συντομοτερα. Αντε να πατας

μετα απο ατυχημα κουμπακια 1,2,2,4,5...... :lac:

Φίλε μου με όλο το θάρρος, νομίζω ότι σου παίρνει το κεφάλι κανονικά... Όταν θα φύγει το επασφάλιστρο θα πληρώνεις 150 το εξάμηνο??? Εγώ το mt που το είχα τιμολογήσει στο Insurance market μου έβγαλε στην Interamerican 100 ευρώ το εξάμηνο και με οδική...

Εγώ και αυτοκίνητο και μηχανή τα ασφαλίζω ακόμη μέσω ασφαλιστή. Βέβαια εδώ και κανά εξάμηνο που τιμολογώ Online (insurance market, anytime,και σε άλλα) βλέπω χαώδεις διαφορές.

Ενδεικτικά:

Πληρώνω 220 για το αυτοκίνητο (ευρωπαική πίστη) πλούσιο πακέτο αλλά όχι μεικτή.

Για το ίδιο πακέτο με τις ίδιες καλύψεις Online από 170 ευρώ.... Το αυτοκίνητο το κινώ τον χειμώνα μόνο για να έρθω για δουλειά επειδή σχολάω αργά το βράδυ και λόγω ενδυμασίας δεν είναι εφικτό το μηχανάκι.

Τώρα που θα ανοίξει ο καιρός όμως και θα το παίρνω το μηχανάκι και στην δουλειά δεν υπάρχει περίπτωση να δίνω 220 το εξάμηνο για το αυτοκίνητο που θα κάθεται (πέρυσι το από την ακινησία με άφησε από μπαταρία).

Τιμολόγησα λοιπόν και για ασφάλεια με απλά βασικές καλύψεις βρήκα στην interlife 115 ευρώ το εξάμηνο!!!!! Την στιγμή που ο ασφαλιστής μου είπε αν βγάλουμε κλοπές πυρκαγιές οδική 170-180... Πλάκα με κάνει λέω...

Οι διαφορές είναι τεράστιες (ειδικά στο αυτοκίνητο, στα μηχανάκια είναι αλλά όχι τόσο) και αναρωτιέμαι πόσα μπορεί να βγάζει ένας ασφαλιστής από ένα συμβόλαιο αυτοκινήτου π.χ.? Γιατί εγώ είχα στο μυαλό μου ότι στην καλύτερη θα βγάζουν 15-20 ευρώ, αλλά απ'ότι βλέπω μάλλον μιλάμε για 35-40...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Οι διαφορές είναι τεράστιες (ειδικά στο αυτοκίνητο, στα μηχανάκια είναι αλλά όχι τόσο) και αναρωτιέμαι πόσα μπορεί να βγάζει ένας ασφαλιστής από ένα συμβόλαιο αυτοκινήτου π.χ.? Γιατί εγώ είχα στο μυαλό μου ότι στην καλύτερη θα βγάζουν 15-20 ευρώ, αλλά απ'ότι βλέπω μάλλον μιλάμε για 35-40...

Αν ητανε 35-40 καλα θα ητανε.κανα 60 ειναι....

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

εγω απο το insurancemarket.gr εκανα ασφαλεια στο τρανσαλπ 65 ευρω για 6 μηνες . ιντεραμερικαν συμπεριλαβανεται και οδικη βοηθεια. δεν βρηκα πουθενα αλλου κατι φθηνοτερο...

Τροποποιήθηκε από τον bestoftherest7

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Στην anytime που ασφαλίζω ένα αυτοκίνητο(1400 cc 2ετίας) μείωσαν τα ασφάλιστρα 10 ευρώ.Στην interamerican που έχω την μηχανή (ασφαλιστής) παρέμεινε σταθερή.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ο ασφαλιστης απο οσο γνωριζω απο φιλο παιρνει 5-10% καθε συμβολαιου αναλογως της εταιρειας.

Ξαναλεω οτι online κερδιζεις, και μπορει να βρει καποιος πολυ χαμηλα ασφαλιστρα.

@barmanx Δεν παιζει να με "γδυνει" εσκεμμενα γιατι ειναι κολληταρι. Τωρα αν μου λες οτι βρισκεις και με

100 το εξαμηνο στην ιντεραμερικαν που ειμαι , θα του πω να το κοιταξει βαθυτερα. Το ζητημα δεν με ειχε αποσχολησει

ιδιατερα γτ με το υπασφαλιστρο οι τιμες βγαιναν σχεδον ιδιες παντου. Τωρα που θα βγει θα πεσει κυνηγι !

Α επισης κρατα στο μυαλο σου οτι αν εισαι Λαρισα εχεις χαμηλοτερα ασφαλιστρα λογω επαρχιας !

Στην Αθηνα ειναι πολυ υψηλοτερα. Οι ψαγμενοι Αθηναιοι ασφαλιζοβται στα χωρια τους και πληρωνουν λιγοτερα αλλα

μετα εχει τρεξιμο να αποδειξεις οτι δεν εισαι ελεφαντας!!!!

Τροποποιήθηκε από τον GeOx

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

καλυτερα οι μεσαζοντες να φευγουν απο την μεση .δεν σου προσφερουν τιποτα εσυ πρεπει να τρεξεις ουτος η αλλος .αν θελετε να γλυτωσετε λεφτα καντε την μονο σας την ασφαλεια

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ρε παιδια οσοι ειστε ασφαλισμενοι στην anytime θα επρεπε να το ξερετε και να το πειτε μιας και αναφερθηκε πιο πανω

οτι σε περιπτωση ατυχηματος δεν εχεις που να απευθυνθεις

καλεις το 1158 νομιζω και ερχςται υπαλληλος και τα κανονιζει τα της γραφειοκρατιας

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ο ασφαλιστης απο οσο γνωριζω απο φιλο παιρνει 5-10% καθε συμβολαιου αναλογως της εταιρειας.

Ξαναλεω οτι online κερδιζεις, και μπορει να βρει καποιος πολυ χαμηλα ασφαλιστρα.

@barmanx Δεν παιζει να με "γδυνει" εσκεμμενα γιατι ειναι κολληταρι. Τωρα αν μου λες οτι βρισκεις και με

100 το εξαμηνο στην ιντεραμερικαν που ειμαι , θα του πω να το κοιταξει βαθυτερα. Το ζητημα δεν με ειχε αποσχολησει

ιδιατερα γτ με το υπασφαλιστρο οι τιμες βγαιναν σχεδον ιδιες παντου. Τωρα που θα βγει θα πεσει κυνηγι !

Α επισης κρατα στο μυαλο σου οτι αν εισαι Λαρισα εχεις χαμηλοτερα ασφαλιστρα λογω επαρχιας !

Στην Αθηνα ειναι πολυ υψηλοτερα. Οι ψαγμενοι Αθηναιοι ασφαλιζοβται στα χωρια τους και πληρωνουν λιγοτερα αλλα

μετα εχει τρεξιμο να αποδειξεις οτι δεν εισαι ελεφαντας!!!!

Σε αυτό έχεις δίκιο περί επαρχίας, απλά ακούω και άλλα παιδιά από αθήνα πόσο τα ασφαλίζουν τα μηχανάκια και μου φάνηκε πολύ μεγάλο το ποσό. Εσύ θα ξέρεις καλύτερα βέβαια κι αν είναι και κολλητός πάσο.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Είμαι ασφαλισμένος στην anytime. Πρωτο συμβόλαιο εξαμήνου 117 ευρώ πέρυσι τον Αύγουστο.. Η ανανέωση ήρθε αρχές Φεβρουαρίου αυξημένη στα 124 ευρώ. Δηλαδή περίπου 7% αν δε κάνω λάθος. Η τρίτη ανανέωση εάν έρθει έστω κ ένα ευρώ πιο ακριβή δε θα γίνει. Θα παώ σε άλλη εταιρία.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Στα ασφαλιστρα αναγραφεται το δικαιωμα του ασφαλιστη,δλδ το τι παιρνει.απο εκει βλεπεις τι βαζει στη τσεπη.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εγώ ασφαλίζω το μηχανάκι στην frontline http://www.frontline.gr/ εδώ στο Ηράκλειο, σε ένα συνεργάτης της που κάνει ασφάλειες και έχει και αντιπροσωπεία αυτοκινήτων. Η εταιρία που ασφάλισα το μηχανάκι δεν είναι βέβαια τόσο γνωστή, κάποιοι ίσως να μην την ξέρουν καθόλου..127 νομίζω ευρώ βγήκε. Η τιμή πως σας φαίνεται;

Φέτος βγήκε μειωμένη 7-8 ευρώ (κάνω ετήσια επειδή είναι 125) αλλά τον Ιούνιο γίνομαι 23 και ίσως επειδή δεν θα χρειάζεται επασφάλιτρο από εκεί και πέρα, ίσως γι αυτό ήρθε μειωμένη. Ίσως την κόψω (και να πάρω το υπόλοιπό πίσω) και να κάνω άλλη τον Ιούλιο που να συμφέρει καλύτερα.

Τροποποιήθηκε από τον dimitriskokk

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εμενα παντως ο ασφαλιστης σε ατυχυμα της γυναικας μου δεν εψαξε καθολου.Με παρεπεμψε στα τηλεφωνα της εταιρειας.Δλδ απο βοηθεια μηδεν,οποτε τζαμπα τα λεφτα που παιρνει σα δικαιωμα.Δε κρινω ολους,αλλα ο δικος μου.....

Ομοίως. Παλιότερα που με ειχαν τρακάρει με το αυτοκίνητο 3 φορές , ασφαλισμένος σε διαφορετικές εταιρίες κάθε φορά, με υπαιτιότητα άλλων ουδεμία "στήριξη" ειχα. Μόνος μου τηλεφώνησα στα κεντρικά για ραντεβού με πραγματογνώμονα, κατάθεσα τα τιμολόγια επίσης στα κεντρικά κλπ κλπ. Τι νομίζετε, ότι θα τσακιστεί ο ασφαλιστής να έρθει να σας πάρει από το χεράκι ή να οδηγήσει τη μοτό στο συνεργειο;

Νομίζω οτι ειναι μονο ψυχολογικό να απευθύνεσαι σε ασφαλιστή. Δεν έχει καμία υποχρέωση να κάνει κάτι παρα μόνο ΑΝ θέλει και πάλι λίγα πράγματα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ομοίως. Παλιότερα που με ειχαν τρακάρει με το αυτοκίνητο 3 φορές , ασφαλισμένος σε διαφορετικές εταιρίες κάθε φορά, με υπαιτιότητα άλλων ουδεμία "στήριξη" ειχα. Μόνος μου τηλεφώνησα στα κεντρικά για ραντεβού με πραγματογνώμονα, κατάθεσα τα τιμολόγια επίσης στα κεντρικά κλπ κλπ. Τι νομίζετε, ότι θα τσακιστεί ο ασφαλιστής να έρθει να σας πάρει από το χεράκι ή να οδηγήσει τη μοτό στο συνεργειο;

Νομίζω οτι ειναι μονο ψυχολογικό να απευθύνεσαι σε ασφαλιστή. Δεν έχει καμία υποχρέωση να κάνει κάτι παρα μόνο ΑΝ θέλει και πάλι λίγα πράγματα.

Εκτός κι αν είναι κάποιος πολύ γνωστός ή φίλος.....αλλά και πάλι εξαρτάται...έχω κι εγώ εμπειρία με συμβάν γνωστού μου....ο ασφαλιστής χωριανός του δεν ασχολήθηκε καν....φανταστείτε να μην ήταν και γνωστοί....

Όλοι σε όλους του τομείς κοιτάνε/κοιτάμε να τα πάρουν/πάρουνε....

Τροποποιήθηκε από τον dimitriskokk

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Στα ασφαλιστρα αναγραφεται το δικαιωμα του ασφαλιστη,δλδ το τι παιρνει.απο εκει βλεπεις τι βαζει στη τσεπη.

Αν κανετε μερικοι τον κοπο να ψαξετε ή να ρωτησετε,δεν θα γραφετε ανακριβειες,που δημιουργουν λανθασμενες εντυπωσεις.

Το ''δικαιωμα συμβολαιου'' το εισπραττει η ασφ.εταιρεια,και θεωρητικα ειναι ''εξοδα'' διαχειρισης του συμβολαιου που σου εκδιδει.

Ο ασφαλιστης που σου ''πουλαει'' την ασφαλεια,αμοιβεται με ποσοστο επι των καθαρων ασφαλιστρων,που γραφει το συμβολαιο,και ειναι η προμηθεια-αμοιβη του,και μονο.

Το 60αρι που γραφεις παραπανω,σε συμβολαιο των 160-170 ευρω, δεν υπαρχει-δεν γινεται.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Επειδη ρωτησα προσφατα ασφαλιστη, τα ποσοστα τους ειναι απο 10% (εθνικη ασφαλιστικη) μεχρι και 20% ....τωρα δεν ξερω αν αυτο ειναι επι του συνολικου ποσου που πληρωνεις αλλα φανταζομαι δεν θα απεχει και πολυ.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αν κανετε μερικοι τον κοπο να ψαξετε ή να ρωτησετε,δεν θα γραφετε ανακριβειες,που δημιουργουν λανθασμενες εντυπωσεις.

Το ''δικαιωμα συμβολαιου'' το εισπραττει η ασφ.εταιρεια,και θεωρητικα ειναι ''εξοδα'' διαχειρισης του συμβολαιου που σου εκδιδει.

Ο ασφαλιστης που σου ''πουλαει'' την ασφαλεια,αμοιβεται με ποσοστο επι των καθαρων ασφαλιστρων,που γραφει το συμβολαιο,και ειναι η προμηθεια-αμοιβη του,και μονο.

Το 60αρι που γραφεις παραπανω,σε συμβολαιο των 160-170 ευρω, δεν υπαρχει-δεν γινεται.

Για πες μου τότε φίλε μου εσύ που το κατέχεις, από ένα συμβόλαιο των 200-220 ευρώ, πόσα χρήματα μπορεί να βγάλει ένας ασφαλιστής? Κανείς δεν προσπαθεί να κάνει τον έξυπνο, δεν ξέρουμε και ρωτάμε αν δεν το κατάλαβες.

Όταν ασφαλιστής μου λεει interamerican 126 ευρώ το εξάμηνο κι εγώ με ακριβώς τις ίδιες καλύψεις τιμολογώ online 100 στην interamerican, αυτά τα 26 ευρώ που πάνε?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Φυσικά και συμφέρει μέσω ιντερνετ. Δεν υπάρχει μεσάζοντας, κάνεις την ασφάλεια γρήγορα και εύκολα και πολλά αλλά. Σε εξυπηρετούν κανονικά αν τους χρειαστείς…

Για όσους δεν τους αρέσει αυτή η μέθοδος υπάρχουν ασφαλιστικά γραφεία που δουλεύουν υπάλληλοι της ασφαλιστικής επομένως είναι σαν να τη κάνεις ‘’ μέσω ιντερνετ’’ αλλά έχεις και τον άνθρωπο στο γραφείο που μπορείς να πας και να σε εξυπηρετήσει κατευθείαν ότι και αν χρειαστείς…

μεγα λαθος.....και μεγαλο παραμυθι της ιντερνετικης ασφαλισης.....υπαρχει μεσαζωντας μονο που εσυ δεν εχεις προσωπικη επαφη μαζι του.....παντα υπαρχει. απαγορευεται βαση νομου να μην υπαρχει ασφαλιστικος διαμεσολαβητης σε μια συναψη ασφαλιστηριου συμβολαιου.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

το ποσοστο των ασφαλιστων ειναι απο 6% μεχρι και 23% αναλογα το πελατολογιο που εχει και αναλογα την συμφωνια που εχει κανει με την καθε εταιρεια. και το ποσοστο αυτο ειναι επι των καθαρων ασφαλιστρων, οχι επι του συνολικου ποσου. μην γινομαστε μπακαληδες ουτε να λεμε ανακριβειες γιατι πολλα ατομα επηρρεαζονται αδικως και μετα καραφλιαζουν οι ασφαλιστες απο αυτα που ακουνε.....

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Παιδιά θα σας πώ το εξής βέβαια δε ξέρω πόσο αντικειμενικό είναι,το κρίνεται μόνοι σας.

'Εχω 2 ξαδέρφια τα οποία ειναι ασφαλιστές (ετών 30 και οι 2 ζευγάρι) εκεί κάνω και τις ασφάλειες μου προφανώς.

Αυτό που κατάλαβα είναι οτι ναι όντως παίρνουν κάποια λεφτά παραπάνω ώς μεσάζοντες (περι τα 15 ευρώ απο όσο κατάλαβα) και είναι εγγεγραμμένοι στο μητρώο ασφαλιστών (γιατι κυκλοφορούν και απατεώνες), την δουλειά την πήρανε απο τους γονείς τους και έχουν αρκετή δουλειά γιατι είναι σωστοί.

Αλλά

1) Σκίζονται να στο φέρουν σπίτι σου ή να στο στείλουν με κούριερ αν είσαι μακριά

2) Σου λένε ακριβώς τι ασφάλεια κάνεις (γιατί σε κάποιες Online δεν ξέρεις τι ακριβώς παίρνεις π.χ δεν βάζουν την νομική κάλυψη το οποίο είναι σοβαρότατο)

3) Ξέρεις το ονομα τους και τις φάτσες τους άρα μπορείς να τους κάνεις αγωγή και φυσικά δεν τους ακολουθούν οι υπερδικηγόροι που έχουν οι μεγάλες εταιρίες

4) Κάνουν οι ίδιοι την αναζήτηση σε ολες τις εταιρίες που υπάρχουν σχεδόν και σου λένε τι σε συμφέρει (ή ποιά πρόκειται να κλείσει και να κλαίς τα λεφτά σου).

5) Τους πέρνουν τηλέφωνο για οτιδήποτε συμβαίνει, πχ τράκα το βράδυ για να ρωτήσουν κάποια πράγματα κλπ κλπ

Επίσης αυτό που σκέφτηκα ώστε να του επιλέξω δεν ήτανε μόνο το συγγενικό μιας και μπορούσα επειδή έχω ένα δικαίωμα σε μια τράπεζα (οουυ τραπεζίτη λολ) να πάρω μια κατα πολυ φτηνότερη ασφάλεια με τα ίδια χαρακτηριστικά , αλλά και την ιδέα οτι η μεγάλη ασφαλιστική δεν έχει και τόσο ανάγκη ενώ αυτοί οι δύο ξεκινούν την ζωή τους τώρα .

Αρα αυτό που προτείνω είναι σε ασφαλιστή (έστω όπως αναφέρεται ώς μεσάζων) ο οποίος να είναι φυσικά εγγεγραμμένος στο μητρώο ασφαλιστών και όχι σε κάποια εταιρία. Προσωπική άποψη φυσικά.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Για πες μου τότε φίλε μου εσύ που το κατέχεις, από ένα συμβόλαιο των 200-220 ευρώ, πόσα χρήματα μπορεί να βγάλει ένας ασφαλιστής? Κανείς δεν προσπαθεί να κάνει τον έξυπνο, δεν ξέρουμε και ρωτάμε αν δεν το κατάλαβες.

Όταν ασφαλιστής μου λεει interamerican 126 ευρώ το εξάμηνο κι εγώ με ακριβώς τις ίδιες καλύψεις τιμολογώ online 100 στην interamerican, αυτά τα 26 ευρώ που πάνε?

Tα 26 ευρω της διαφορας παντως,δεν ειναι ολα η προμηθεια του ασφαλιστικου διαμεσολαβητη.Η προμηθεια ποικιλει αναλογως της συμβασης που υπαρχει,μεταξυ του διαμεσολαβητη και της ασφ.εταιρειας.Αρα μπορει να ειναι 5, 10,15 ευρω κλπ.

Εσενα σε τι σε εξυπηρετει ακριβως να γνωριζεις κατι τετοιο?? Βλεπεις-συγκρινεις-εκτιμας τι σου ταιριαζει-επιλεγεις,και τελος.

Ανοιξες θεμα περι επιλογης μεταξυ online-direct ασφαλισης ή μεσω ασφαλιστικου διαμεσολαβητη,φανταζομαι για γενικη κουβεντα ή στατιστικα στοιχεια-πληροφοριες,και πολυ καλα εκανες βεβαια.

Η παρεμβαση μου εγινε γιατι γραφηκαν ανακριβειες περι ''δικαιωματος συμβολαιου'' και ποιος το εισπραττει,και για κατι απιστευτα ποσα προμηθειων.

Με την anytime δεν μπορουν να βγαλουν ακρη σε οτι αφορα την τιμολογηση,ουτε οι συνεργατες της Ιντεραμερικαν,αρα μην την ψαχνεις ποιος κερδιζει και ποσα κερδιζει.Δεν ειδες την περιπτωση του Παναγιωτη παραπανω ??? :excl:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Tα 26 ευρω της διαφορας παντως,δεν ειναι ολα η προμηθεια του ασφαλιστικου διαμεσολαβητη.Η προμηθεια ποικιλει αναλογως της συμβασης που υπαρχει,μεταξυ του διαμεσολαβητη και της ασφ.εταιρειας.Αρα μπορει να ειναι 5, 10,15 ευρω κλπ.

Εσενα σε τι σε εξυπηρετει ακριβως να γνωριζεις κατι τετοιο?? Βλεπεις-συγκρινεις-εκτιμας τι σου ταιριαζει-επιλεγεις,και τελος.

Ανοιξες θεμα περι επιλογης μεταξυ online-direct ασφαλισης ή μεσω ασφαλιστικου διαμεσολαβητη,φανταζομαι για γενικη κουβεντα ή στατιστικα στοιχεια-πληροφοριες,και πολυ καλα εκανες βεβαια.

Η παρεμβαση μου εγινε γιατι γραφηκαν ανακριβειες περι ''δικαιωματος συμβολαιου'' και ποιος το εισπραττει,και για κατι απιστευτα ποσα προμηθειων.

Με την anytime δεν μπορουν να βγαλουν ακρη σε οτι αφορα την τιμολογηση,ουτε οι συνεργατες της Ιντεραμερικαν,αρα μην την ψαχνεις ποιος κερδιζει και ποσα κερδιζει.Δεν ειδες την περιπτωση του Παναγιωτη παραπανω ??? :excl:

Ένας φίλος έγραψε ένα πόσο υπερβολής, μην το δένεις σχοινί κορδόνι. Τα ποσά που ανέφερα εγώ δυστυχώς πιστεύω πως δεν απέχουν πολύ από την πραγματικότητα. Κι ο λόγος που θα ήθελα να ξέρω επειδή με ρωτάς, είναι πως αν σε ένα συμβόλαιο 200-220 ευρώ, υπάρχει περίπτωση ο ασφαλιστής να καρπώνεται 40 ευρώ (που με βάση τα ποσοστά που ανέφερε κάποιος φίλος παραπάνω που φαίνεται γνώστης μπορεί να βγαίνουν και παραπάνω) τα θεωρώ όχι απλά πολλά, αλλά κοροιδία. Ειδικά τέτοιες εποχές που οι περισσότεροι συντηρούμε με το ζόρι τα οχήματα μας. Οι ασφαλιστές μόνο κλαίγονται ότι δεν βγάζουν τίποτα από τα συμβόλαια. Κανείς βέβαια δεν λέει πόσα βγάζει. Δικαίωμα τους βέβαια. Κι ο λαστιχάς δεν σου λέει πόσα βγάζει από τα λάστιχα, αν καταλάβεις όμως ότι σου παίρνει το κεφάλι απλά τον αλλάζεις και πας σε άλλον. Χρειάζεσαι όμως λαστιχά. Ασφαλιστή χρειάζεσαι?

Πλέον με τις online ασφαλίσεις προκύπτουν τρελές διαφορές που δεν δικαιολογούνται... Να έβρισκα τις ίδιες καλύψεις στο συμβόλαιο του αυτοκινήτου 20 ευρώ φθηνότερα ειλικρινά δεν θα με πείραζε. Είναι προκλητικό όμως να το βρίσκω 45-50 ευρώ φθηνότερα.

Όσο για το παράδειγμα που σου προανέφερα της interamerican, ακόμη και στα 100 ευρώ online υπάρχει μεσολαβητής, απλά φυσικά φαντάζομαι με μικρότερο ποσοστό κέρδους.Αλλά αν στα 100 ευρώ έχουμε 26 διαφορά, στα 200 ξεπερνάμε τα 50...

Βέβαια από την άλλη και ο κλάδος των ασφαλιστών πρέπει να ζήσει. Άσχετα αν την τελευταία δεκαετία ήταν μια φουσκα και η κουτσή μαρία γινόταν ασφαλίστρια. Είδαμε στο φινάλε πόσοι επιβίωσαν. Φοβάμαι όμως ότι οι ασφαλιστές δέχονται πόλεμο εκ των έσω από τις εταιρίες και σε τέτοιες εποχές είναι λογικό ο κόσμος να κοιτάξει την τσέπη του.

Φιλικά πάντα... :_thumbsup:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

εγώ πάντως που το έψαξα πριν πάρω την μηχανή στο insurancemarket και στην anytime ήταν γύρο στα 30-40 ευρώ πιο ακριβά απ' αυτή που τελικά έκανα... και με λιγότερες καλύψεις... στο απλό μου έβγαινε 83 ευρώ ενώ το πρόγραμμα που έκανα με τα βασικά + οδική + νομικές καλύψεις + μερική κλοπή βγήκε 102.53... για 6μηνο πάντα και 1000 κυβικά... στην ιντεραμέρικαν!

Τροποποιήθηκε από τον mitsoukos89

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ένας φίλος έγραψε ένα πόσο υπερβολής, μην το δένεις σχοινί κορδόνι. Τα ποσά που ανέφερα εγώ δυστυχώς πιστεύω πως δεν απέχουν πολύ από την πραγματικότητα. Κι ο λόγος που θα ήθελα να ξέρω επειδή με ρωτάς, είναι πως αν σε ένα συμβόλαιο 200-220 ευρώ, υπάρχει περίπτωση ο ασφαλιστής να καρπώνεται 40 ευρώ (που με βάση τα ποσοστά που ανέφερε κάποιος φίλος παραπάνω που φαίνεται γνώστης μπορεί να βγαίνουν και παραπάνω) τα θεωρώ όχι απλά πολλά, αλλά κοροιδία. Ειδικά τέτοιες εποχές που οι περισσότεροι συντηρούμε με το ζόρι τα οχήματα μας. Οι ασφαλιστές μόνο κλαίγονται ότι δεν βγάζουν τίποτα από τα συμβόλαια. Κανείς βέβαια δεν λέει πόσα βγάζει. Δικαίωμα τους βέβαια. Κι ο λαστιχάς δεν σου λέει πόσα βγάζει από τα λάστιχα, αν καταλάβεις όμως ότι σου παίρνει το κεφάλι απλά τον αλλάζεις και πας σε άλλον. Χρειάζεσαι όμως λαστιχά. Ασφαλιστή χρειάζεσαι?

Γιατι θεωρεις κοροιδια,την αμοιβη ενος επαγγελματια,οποια και να ειναι αυτη,που την εισπραττει καθ'ολα νομιμα,και με εγγραφη συμβαση μεταξυ δυο μερων ??? Τι σχεση εχει το αν συντηρεις εσυ ή εγω με δυσκολια ενα οχημα,με την αμοιβη ενος τριτου,που καθοριζεται μεταξυ αυτου και του ''εργδοδοτη''-συνεργατη του???

Αν εκτιμας οτι δεν χρειαζεσαι ''ασφαλιστη'',ειναι δικαιωμα σου,σεβαστο,και μπορεις να πραξεις οπως θελεις.

Απλα δεν εισαι σε θεση να κοστολογησεις και να κρινεις υψος αμοιβων ενος επαγγελματια,χωρις να εχεις ακριβη στοιχεια,και χωρις να γνωριζεις το αντικειμενο και την φυση του επαγγελματος του.Δεν σε αφορα,και δεν σε βοηθαει σε κατι,επαναλαμβανω.

Πλέον με τις online ασφαλίσεις προκύπτουν τρελές διαφορές που δεν δικαιολογούνται... Να έβρισκα τις ίδιες καλύψεις στο συμβόλαιο του αυτοκινήτου 20 ευρώ φθηνότερα ειλικρινά δεν θα με πείραζε. Είναι προκλητικό όμως να το βρίσκω 45-50 ευρώ φθηνότερα.

Όσο για το παράδειγμα που σου προανέφερα της interamerican, ακόμη και στα 100 ευρώ online υπάρχει μεσολαβητής, απλά φυσικά φαντάζομαι με μικρότερο ποσοστό κέρδους.Αλλά αν στα 100 ευρώ έχουμε 26 διαφορά, στα 200 ξεπερνάμε τα 50...

Βέβαια από την άλλη και ο κλάδος των ασφαλιστών πρέπει να ζήσει. Άσχετα αν την τελευταία δεκαετία ήταν μια φουσκα και η κουτσή μαρία γινόταν ασφαλίστρια. Είδαμε στο φινάλε πόσοι επιβίωσαν. Φοβάμαι όμως ότι οι ασφαλιστές δέχονται πόλεμο εκ των έσω από τις εταιρίες και σε τέτοιες εποχές είναι λογικό ο κόσμος να κοιτάξει την τσέπη του.

Φιλικά πάντα... :_thumbsup:

Οι διαφορες που προκυπτουν, ειναι κατα βαση θεμα τιμολογιακης πολιτικης της καθε εταιρειας.Δεν ειναι 2-1=1 ,απολυτα και καθαρα.

Στην anytime δεν εχεις διαμεσολαβηση,εχεις direct συμβαση με την εταιρεια,και εξυπηρετεισαι απο εμμισθους υπαλληλους της ιδιας.

Η κουτση μαρια προεκυψε τα τελευταια χρονια,μεσω bankassurance κυριως.Στην ελευθερη αγορα,οποιος εκανε καλα την δουλεια του,εξακολουθει να την κανει.Φουσκα δεν υπηρξε,απλα ενα σωρο παρατρεχαμενοι συνταξιουχοι κλπ,που πατησανε στην χαλαρη εποπτεια,και συμπληρωναν το εισοδημα τους.Τωρα πλεον εχουν σφιξει οι κωλοι,χρειαζεσαι πιστοποιησεις,χρειαζεσαι εγγραφες σε μητρωα,και ανανεωνεις ετησιως την αδεια σου βασει κριτηριων και προυποθεσεων.

Με την τσεπη του ο καθενας κανει τα κουμαντα του,ειναι αυτονοητο,δεν με ενδιαφερει,και ουτε εχω κρινει καποιον για αυτο.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Για πείτε εσείς που χρησιμοποιείτε ήδη την ηλεκτρονική ασφάλιση.

Εκεί που ζητάει ως απαραίτητο προαπαιτούμενο "αξία μηχανής", τί ποσό βάζετε και γιατί το χρειάζονται?

Βάζετε δηλαδή την παρούσα εκτιμώμενη αξία βάσει των πινάκων του mototriti?

Η αξία αυτή δε θα χρησίμευε σε περίπτωση επιθυμίας για ασφάλιση κλοπής? Αν δε ζητήσεις κάτι τέτοιο, τί το θέλουνε και μάλιστα ως υποχρεωτικό πεδίο?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Η αξία αυτή δε θα χρησίμευε σε περίπτωση επιθυμίας για ασφάλιση κλοπής? Αν δε ζητήσεις κάτι τέτοιο, τί το θέλουνε και μάλιστα ως υποχρεωτικό πεδίο?

Παίζει ρόλο στην ολίκη σου, αργότερα..

Εμένα είναι ασφαλισμένο νομίζω στα 500€. Οπότε αν πάθαινα ζημιά 400€, θα μου έδιναν ολική για να γλυτώσουν από εμένα!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα