Jump to content
A7XBilly

Έκλεισε η εταιρια Derbi

Recommended Posts

derbi%20logo.jpg

Στα πλαίσια των αλλαγών στη δομή του Ομίλου Piaggio, ο τελευταίος είχε προειδοποιήσει – ήδη από το 2011 – ότι θα προχωρούσε στο κλείσιμο του εργοστασίου της Derbi, στην περιοχήMartorelles στην Ισπανία, μια κίνηση που θα άφηνε χωρίς δουλειά γύρω στους 200 εργαζομένους, σε μια χώρα που ήδη μαστίζεται από υψηλά νούμερα ανεργίας (26% το επίσημο ποσοστό).

Ο ιταλικός Όμιλος, ο οποίος είχε προχωρήσει στην εξαγορά της Derbi το 2001, προσπάθησε να βρει αγοραστή για τις εγκαταστάσεις και όλο αυτό το διάστημα βρισκόταν σε συνομιλίες με μια Ελβετική επενδυτική εταιρεία (Giba), που έδειχνε ότι ενδιαφερόταν σοβαρά να επενδύσει 100 εκατ. ευρώ ώστε να κατασκευάζει αυτοκίνητα στην Ισπανία.

Ωστόσο οι συζητήσεις δεν ευοδώθηκαν και η Piaggio αναγκάστηκε να απολύσει τους εργαζομένους και να κλείσει το εργοστάσιο. Έτσι, η Ισπανία θα πρέπει να αποχαιρετήσει τη φίρμα που της χάρισε 12 Παγκόσμιους Τίτλους και πληθώρα νικών, με αναβάτες όπως ο Angel Nieto, Ricardo Tormo, Aspar Martinez και Alex Criville.

οντως κριμα ενα τετοιο εργοστασιο να κλεινει λογο κρισης!

ΥΓ: motograndprix.gr

Τροποποιήθηκε από τον A7XBilly

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Ε καλά με τέτοιες τιμές που είχαν στα μοτόρια τους, λογικό να μην έχουν αρκετές πωλήσεις και να βγει ασύμφωρη σαν εταιρεία.... Δίχως για την έλλειψη ανταλλακτικών στις αντιπροσωπείες...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ζήτημα χρόνου να την αναστήσει κάποιος φραγκάτος Ισπανός ευγενής στο μέλλον χωρίς να πληρώσει κ@ρατα στην Πιάτζιο

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Το θέμα είναι για τους κατόχους. Ανταλακτικα;; Δε θα υπάρχουν ελλείψεις;; (εαν κατάλαβα ήδη υπήρχε προβλημα)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

πω ρε φιλε κριμα...τι να πω...κριμα κυριως για τους ανθρωπους που απολυθηκαν

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

οι εταιρίες δεσμεύονται για ανταλλακτικά

άλλωστε είναι piaggio

και αυτό ήταν (και) το πρόβλημα γιατί να πάρω derbi όταν μπορούσα να έχω το ίδιο σε Ιταλικό με καλύτερη τιμή μεταπώλησης και αγοράς

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ειχα για 2 όμορφα χρόνια το GP1-250 Racing.

Εκανα 40.000χλμ σ'αυτό το διάστημα, γύρισα τη μισή Ελλάδα μ'αυτό το σκατούλι.

Αυθημερόν εώς 700χλμ (Καρδίτσα-Μαλακάσα(IRON MAIDEN)-Πλαταμώνας), Καρπενήσι, Β.Ελλάδα

και πολλά-πολλά ακόμη. Γκαζάκι δεν είχε πολύ αλλά ήταν πολύ σβέλτο, είχε πολύ καλά

περιφερειακά και φοβερή πλαισιάρα.

Farewell λοιπόν, bajas rojas.

derbi-gp1-250-racing-06.jpg

Τροποποιήθηκε από τον stivakos

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ενας γνωστος μου σκεφτοταν να παρει derbi. Δηλαδη να μην το κανει διοτι δεν θα υπαρχει εξυπηρετηση? Τι παιζει εδω?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ενας γνωστος μου σκεφτοταν να παρει derbi. Δηλαδη να μην το κανει διοτι δεν θα υπαρχει εξυπηρετηση? Τι παιζει εδω?

για ανταλλακτικα θα τα καλυπτει η piaggio..πρεπει να μοιραζονταν κοινα μηχανικα μερη

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

http://www.mototriti.gr/data/news/preview_news/95008.asp

Έτσι όπως το έγραψες είναι λες και έκλεισε η εταιρία, δυστυχώς κλείνει το εργοστάσιο και μεταφέρετε στην Ιταλία και στις εγκαταστάσεις της πιατζιο. Δυστυχώς για τα 200 άτομα που χάσαμε την δουλεία τους

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

http://www.mototriti..._news/95008.asp

Έτσι όπως το έγραψες είναι λες και έκλεισε η εταιρία, δυστυχώς κλείνει το εργοστάσιο και μεταφέρετε στην Ιταλία και στις εγκαταστάσεις της πιατζιο. Δυστυχώς για τα 200 άτομα που χάσαμε την δουλεία τους

δεν το εγραψα εγω! για αυτο εχω βαλει και απο που το βρηκα! το κειμενο ειναι copy paste!

το ενα σιτε λεει οτι κλεινει, το αλλο οτι μεταφέρεται! ευχομαι σαν μαρκα να συνεχισει να υπαρχει για ολους τους ιδιοκτητες φυσικα

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μου φενεται οτι αν κλεισει μια εταιρια ειναι αναγκασμενη να παρεχει ανταλακτικα για 10 χρονια η κανω λαθος?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εδώ δουλεύουν κανονικά τα εργοστάσια και δεν έχουν ανταλλακτικά.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Κρίμα γιατί δανειζόμενη κινητήρες από τους μεγάλους έβγαζε μερικά πολύ ερωτεύσιμα μοτοσυκλετάκια εναλλακτικά παπιοειδών...

derbi_senda_baja_125r.jpg

Ζήτημα χρόνου να την αναστήσει κάποιος φραγκάτος Ισπανός ευγενής στο μέλλον χωρίς να πληρώσει κ@ρατα στην Πιάτζιο

Μακάρι γιατί το brand name έχει μεγάλη ιστορία άρα και αξία.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μου φενεται οτι αν κλεισει μια εταιρια ειναι αναγκασμενη να παρεχει ανταλακτικα για 10 χρονια η κανω λαθος?

Η εταιρείες είναι υποχρεωμένες να έχουν επάρκεια ανταλλακτικών για δέκα χρόνια από την τελευταία ημερομηνία παραγωγής ενός μοντέλου. Αυτό είναι σχετικά εύκολο αν η εταιρεία λειτουργεί. Αν κλείσει (πχ ΜotoΜorini) τότε από ποίον θα ζητήσεις ευθύνη; Από το φαληρημένο αφεντικό; Δύσκολο.........

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

εντάξει, εγώ που το πήρα πριν κάτι μήνες, στα αναλώσιμα δεν έχω δει κάτι περίεργο,πιστεύω ότι σίγουρα θα ταιριάζουν από άλλα μοντέλα,τώρα το μόνο πρόβλημα θα είναι τα πλαστικά .

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μπαταρία και ανορθωτής κάναν 15 μέρες να μου έρθουν και αυτό με άνθρωπο μέσα στην piaggio. Προβλέπω μεγάλο πανηγύρι απο εδώ και πέρα.. :(

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ρε παιδιά, ΔΕΝ ΕΚΛΕΙΣΕ ΚΑΜΙΑ DERBI! Το εργοστάσιο στην Ισπανία έκλεισε, αλλά η παραγωγή μεταφέρθηκε στην Ιταλία!

LINK 1

LINK 2

Τροποποιήθηκε από τον shadowhunter

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μπαταρία και ανορθωτής κάναν 15 μέρες να μου έρθουν και αυτό με άνθρωπο μέσα στην piaggio. Προβλέπω μεγάλο πανηγύρι απο εδώ και πέρα.. :(

Τώρα που το είδα παίζει και να είσαι ο μόνος στο φόρουμ με bike και dreambike από εταιρίες που μάλλον απεβίωσαν...νεκρόφιλος δηλαδής :thumbsup:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Τώρα που το είδα παίζει και να είσαι ο μόνος στο φόρουμ με bike και dreambike από εταιρίες που μάλλον απεβίωσαν...νεκρόφιλος δηλαδής :thumbsup:

Yes, στα γιαπωνέζικα με λένε νασουσιρο-τοκασονι B)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα