Jump to content
μάθο...

Συμβουλές σε μοτοσυκλετιστή...

Recommended Posts

Ολοι μας μοιραζόμαστε την ίδια τρέλλα...τη μοτοσυκλετα(εστω και τα scooter...Σαββααααα την αγαπη μου :P )...Πολλα συζηταμε πολλα λεμε πολλα ακουμε...Αυτα που πραγματικά μάς ενδιαφερουν ομως,ως μοτοσυκλετιστες ειναι ολα οσα συγκεντρωνουμε για να μεγαλωνουμε την γνωση μας πανω στη μοτοσυκλετα...Αυτο ειναι το θεμα τού Τοπικ:

Ποια συμβουλη που ακουσες/διαβασες/σού ειπαν,θεωρεις ως την καλυτερη-χρησιμοτερη στη μοτοσυκλετιστικη σου ζωη(μικρη ή μεγαλη)ως τωρα;Πόσο σε βοηθησε ως οδηγο,ως μοτοσυκλετιστη; :)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Κοίτα εκεί που θες να πας. Κάτι σαν κανόνας Νο1.

Δε θέλω να σκεφτώ πόσα οικόπεδα θα είχα αγοράσει αν δεν την είχα διαβάσει-ακούσει πριν καβαλήσω για πρώτη φορά :D

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Τα λεφτα και τα γκαζια δεν θα σου φτανουν ποτε.

Με το που καβαλας 2 τροχους να ξερεις οτι καποια στιγμη θα πεσεις.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

"θα τσακιστείς θες δε θες" "μην περνάς τα αμάξια από δεξιά σε μποτιλιάρισμα" "πάρε μποτάκια μηχανής καλά, χωρίς κορδόνια" "βάλε κράνος"...συνολικά αυτές τις 3,4 συμβουλές έχω ακούσει, τις υπόλοιπες συμβουλές μπουκάρω και τις τσεκάρω mybike ναούμε...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Δε θέλω να σκεφτώ πόσα οικόπεδα θα είχα αγοράσει αν δεν την είχα διαβάσει-ακούσει πριν καβαλήσω για πρώτη φορά :D

:worshippy:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

+649.

Γενικα πολλες συμβουλες εχω τεσταρει,εχω στην ακρη του μυαλου μου και τις περνώ απο κοσκινο. Κυριως για τον τροπο οδηγησης.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Το θέμα είναι όταν πέσεις να πέσεις με στυλ.Αλλα και μένα το νο1 είναι αμα δεν κοιτάς εκει που θες να πας, θα πας εκει που κοιτάς

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

οτι κάποια στιγμή θα πέσω, οπότε να είμαι προετοιμασμένος όσο καλύτερα μπορώ.

πράγμα που με βοήθησε αρκετά όταν μετά από χρόνια τελικά έπεσα και έγινα κομμάτια, και επειδή το ήξερα οτι κάποτε θα έρθει, δεν με πείραξε, και συνεχίζω να καβαλάω

και,

στον δρόμο να μην εμπιστεύομαι κανέναν, πράγμα που με βοηθάει κάθε μερα

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ήταν από τον παππού μου που πέρασε πολλά χρόνια πάνω σε μηχανές και πήγαινε κάπως έτσι.

"Το ότι θα πέσεις κάποτε είναι σίγουρο. Το θέμα είναι πως πάνω στην μηχανή δυστυχώς είτε φταις είτε δεν φταις εσύ την πληρώνεις την νύφη. Γιαυτό προστατέψου όσο μπορείς."

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Λοιπον πριν κατι μηνες ειχα διαβασει οτι παντα κοιταμε τις ροδες των αυτοκινητων οταν περναμε με σφηνες,

γιατι ετσι θα καταλαβουμε πιο γρηγορα αν θα αλλαξει πορεια το οχημα που επροκειτο να προσπερασουμε!

Εεε μου χρησιμευσε κ προλαβα μια σιγουρη πτωση!

Αν δεν το χα διαβασει θα με τσακιζε ο ταριφας που δεν με ειχε δει!

Επισης

ΠΑΩ ΑΡΓΑ ΓΙΑΤΙ ΒΙΑΖΟΜΑΙ

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

1) Κανείς δεν γλυτωσε το πέσιμο. Οποτε οταν ερθει η ωρα, πέσε οσο πιο ακινδυνα γίνεται.

2) Κοιτα που θες να πας. Μην κολλας σε αυτο που σε φοβιζει.

3) Οδηγα μεχρι εκει που φοβάσαι. Μην το παρακανεις.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Οταν εχεις αργησει και βιαζεσαι να θυμασαι οτι σημασια εχει το να απολαυσεις τη διαδρομη, ο προορισμος θα ειναι εκει και μετα απο 10 λεπτα!!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

" Όσο φοβάσαι την μηχανή, δεν πρέπει να φοβάσαι! Όταν σταματήσεις να την φοβάσαι, τότε έχεις λόγο να φοβάσαι" ! Σοφά λόγια!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

''Ξεκινάς την πορεία σου στη μοτοσυκλέτα με το σακούλι της τύχης γεμάτο και το σακούλι της εμπειρίας άδειο.Στόχος σου είναι να γεμίσεις το σακούλι της εμπειρίας πριν σου αδειάσει το σακούλι της τύχης...''

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

``Ειτε αυτοκινητο οδηγεις ειτε μηχανη η οτιδηποτε αλλο, μην ξεχασεις ποτε οτι ειναι δολοφονικα οπλα τα οποια μπορουν να σκοτωσουν εσενα και τους γυρω σου - Με αγαπη οι γονεις σου``

οποτε ΟΣΟ και να προσεχεις (προσπερασεις-φαναρια-στροφες-ταχυτητα), ΟΣΟ καλος αναβατης και αν εισαι, ο αλλος δεν ξερεις τι κουμας ειναι...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εκτος απο κρανος γαντια κλπ κλπ......

"Ο φοβος ειναι ο καλυτερος κοφτης"

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

"Να θεωρείς τον εαυτό σου αόρατο" όπως επίσης "ΔΕΝ έχεις ποτέ προτεραιότητα, ακόμα κ STOP να έχουν οι άλλοι"

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Οταν ξεκινησα ο πατερας μου μου πε δεν σε στηριζω οικονομικα γιατι διαφονω και φοβαμαι τις μηχανες.Μαζεψα λεφτα απο δω και απο κει και την πηρα, τοτε μου ειπε σου εμεινε τιποτα στην ακρη λεω οχι και μου λεει το κλασικο ΄΄τα μεταξοτα βρακια ειναι για επιδεξιους κολους'΄ να δω τι θα κανεις στην πρωτη τουμπα.........ειχε τοοοοοοσοοο δικαιο , απο τοτε δεν αγοραζω μηχανη που δεν μπορω να συντηρισω.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Πειραματιζομουν με pivot steering πιεζοντας στο εσωτερικο μαρσπιε μπαινοντας στις στροφες. :crazy:

Εκπαιδευόμουν να παταω μονο πισω φρενο οταν ανοιγε η γραμμη μου στη στροφη. Τουλαχιστον το δευτερο ηταν σωστο.

Ηταν βραδυ και ηταν καποιο θεμα για στριψιμο ο χρηστης guru μου ειπε για το twist of the wrist.

Δε χρειαστηκε να ξαναρωτησω πολλα πραγματα απο τοτε οσον αφορα τις στροφες.

Παντα διαβαζω βεβαια με μεγαλο ενδιαφερον αναλογα θεματα τεχνικων οδηγησης.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Tα 6 Φ

Τροποποιήθηκε από τον xStefanosx

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Απο την μητέρα μου,που στα 48 της χρόνια καβαλάει v-strom 650(και οχι,δεν τρολλάρω) μου είπε το πιο βασικό..."Στον δρόμο πρέπει να θεωρείς τον άλλο ηλίθιο,οτι και αν καβαλάς"

Απο τον πατριό μου,επίσης μηχανόβιος για 30 περίπου χρόνια "έχε πάντα τον νου σου,το οτι θα την φας είναι σίγουρο.Έχε ένα δάχτυλο στο φρένο,στο Ελλαδιστάν ζούμε."

Και απο το mybike πάρα πολλές,θα πω μια που θυμάμαι χαρακτηριστικά.."Τους καθρέπτες στον δρόμο έχε τους,στον λόγγο βγάλ'τους." είμαι μόνο 14 και σε αντίθεση με τους συνομηλίκους μου οδηγάω με καθρέπτες,εξοπλισμό..και σπάνια βέβαια λόγω τις ηλικίας μου..αυτά απο μένα!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ωραίο θέμα, Κωστή !

Άργησα να μπω στη μοτό, ξεκίνησα στα 21.

Ανέβαινα όμως βουνά απο τα 13 μου.

Και αυτά είναι που με ''σώσαν'' απο βλακείες, και οχι μόνο στη μοτό....

''Η μεγαλύτερη νίκη στο βουνό, είναι η έγκαιρη υποχώρηση''

Είναι απλό, αλλά πιστέψτε με καταστρατηγείται απο πολλούς/ές.

Το πρόβλημα είναι οτι στα βουνά, ΔΕΝ έχεις επιλογή, ούτε χωράνε εγωισμοί και παχιά λόγια.

Σε ''στρώνει'' η μαμά-Φύση μια χαρά. :afro:

''Ξεκινάς την πορεία σου στη μοτοσυκλέτα με το σακούλι της τύχης γεμάτο και το σακούλι της εμπειρίας άδειο.Στόχος σου είναι να γεμίσεις το σακούλι της εμπειρίας πριν σου αδειάσει το σακούλι της τύχης...''

shock.gifworthy.gifworthy.gifworthy.gifworthy.gifworthy.gifworthy.gifworthy.gifworthy.gif !

Απο χθες παίρνω κάμψεις.......

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα