Jump to content

Recommended Posts

επιελους σημερα παρέλαβα το διπλωμά μου για Α ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ.

Εδωσα στης 20/3 οποτε εκανε 1 μηνα να εκδοθεί απο αγια παρασκευή

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Καλημέρα παιδιά !

Μόλις έκανα εγγραφή στο φόρουμ σας, γιατί έχω μια απορία και αφού διάβασα 3-4 σελίδες

από αυτό το τόπικ κατάλαβα ότι ξέρετε αρκετά και ασχολείστε με το συγκεκριμένο θέμα...

Η απορία μου λοιπόν είναι η εξής :

Το Σεπτέμβριο του 2012 έβγαλα δίπλωμα για μηχανή (<= 25kW ..... μάλλον λέγεται Α1)

και τότε ήμουν 24,5 χρονών... Τώρα είμαι 25+ !

Αυτή τη στιγμή οδηγώ ένα Crypton 110cc και σκέφτομαι να αγοράσω ένα Scooter στυλ Beverley/X-Max/Sh

τα οποία είναι γύρω στα 200-250-300cc...

Για να μπορώ να τα οδηγήσω νόμιμα τι πρέπει να κάνω ?

Πρέπει να περιμένω μέχρι το Σεπτέμβριο του 2014 για να κλείσω 2 χρόνια ?

Η μπορώ να πάω στη σχολή οδηγών να δώσω το παράβολο (γύρω στα 30 ευρώ)

και να μου το κάνουν "απεριόριστο" μέσα σε λίγες μέρες ?

Τι ισχύει ? Γιατί έχω μπερδευτεί πάρα πολύ με αυτά που διαβάζω...

Σας ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων... ;)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

με το διπλωμα που εχεις οδηγας μεχρι 33 αλογα. 200-250-300 Νομιζω.. °Μιας και εισαι 25 χρονών πας και βγαζεις απεριοριστο δίνοντας οδηγηση, λευτα κλπ.. Απεριοριστο με παραβολο κατευθειαν δεν γινεται πλεον. Ο τζαμπας πεθανε :knife:

Τροποποιήθηκε από τον VaG3

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μάλιστα ! Σ'ευχαριστώ πολύ...

Απλά πρέπει κάπου να βρω μια πιο εξειδικευμένη απάντηση όσον αφορά ακριβώς μέχρι πόσα μπορώ να οδηγήσω !

Εξάλλου δεν ενδιαφέρομαι για καμιά 1000άρα... Για ένα scooter 200-300 ενδιαφέρομαι, οπότε είμαι στο όριο...

Θα προσπαθήσω να περάσω από μία σχολή οδηγών σήμερα, για να ρωτήσω... Λογικά αυτοί θα τα ξέρουν όλα αυτά... ;)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μάλιστα ! Σ'ευχαριστώ πολύ...

Απλά πρέπει κάπου να βρω μια πιο εξειδικευμένη απάντηση όσον αφορά ακριβώς μέχρι πόσα μπορώ να οδηγήσω !

Εξάλλου δεν ενδιαφέρομαι για καμιά 1000άρα... Για ένα scooter 200-300 ενδιαφέρομαι, οπότε είμαι στο όριο...

Θα προσπαθήσω να περάσω από μία σχολή οδηγών σήμερα, για να ρωτήσω... Λογικά αυτοί θα τα ξέρουν όλα αυτά... ;)

Το δίπλωμα σου γράφει πάνω μέχρι τι μπορείς να οδηγήσεις. Μέχρι 25kw (33 άλογα) ή μέχρι 0,16kw/kg, μην κοιτάς τα κυβικά. Πλέον αν βγάλεις νέου τύπου δίπλωμα για οποιοδήποτε λόγο, θα γίνει Α2 και θα μπορείς να οδηγείς μέχρι 35kw (48 άλογα) και 0,2kw/kg.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Το δίπλωμα σου γράφει πάνω μέχρι τι μπορείς να οδηγήσεις. Μέχρι 25kw (33 άλογα) ή μέχρι 0,16kw/kg, μην κοιτάς τα κυβικά. Πλέον αν βγάλεις νέου τύπου δίπλωμα για οποιοδήποτε λόγο, θα γίνει Α2 και θα μπορείς να οδηγείς μέχρι 35kw (48 άλογα) και 0,2kw/kg.

Οταν ειχα κανει την αιτηση στο μηχανολογικο για το καινουργιο διπλωμα μου ειπανε κατι καλυτερο!

Οτι με το διπλωμα που εχω (Α1 <25kw) μπορω να οδηγησω μεχρι 125 κυβικα, ενω με το καινουργιο (Α2 <35kw) θα μπορω να οδηγαω μεχρι 300 κυβικα!!!

Οκ τους λεω, θελω να κανω την αιτηση για το καινουργιο!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Για διευκρινήσεις κτλ, ρίξτε μια ματιά εδώ:

Νέα Διπλώματα Οδήγησης 2013

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Λοιπόν πήγα σήμερα στη σχολή οδηγών που είχα πάρει το δίπλωμα και τους ρώτησα !

Η επίσημη απάντηση ήταν ότι μπορώ να οδηγώ όποιο μηχανάκι θέλω αρκεί να είναι κάτω από 33hp !

Κια αυτό που πρέπει να κάνω είναι να έχω πάνω μου ένα επίσημο χαρτί από την μαμά εταιρεία (πχ την Piaggio αν μιλάμε για το Beverley) το οποίο να λέει ότι το συγκεκριμένο μηχανάκι είναι κάτω από 33hp, και έτσι θα είμαι 100% καλυμμένος...

Αυτά !

Φράνκι αυτό που μου έδειξες το είδα !

Ευτυχώς εγώ την άδεια οδήγησης την έχω βγάλει εδώ και 5-6 μήνες οπότε (λογικά) ισχύει ότι μου είπε η σχολή μου ! Όλα καλά δηλαδή... ;)

Τροποποιήθηκε από τον DJ_Nos

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Σε νιωθω μαν.. Εγω μαιο θα το εκανα απεριοριστο.. Παντως ρωτησα τον δασκαλο οδηγησης μου και μου ειπε οτι για τα παλια διπλωματα θα ισχυουν τα παλια κριτηρια.. Και οτι απλα να παω εκει σε 4 μηνες να το κανουμε απεριοριστο.. Ψαξου.. ΤΑΝΑ Τα κανανε οι μακακες

Τι έκανες τελικά, αναβαθμίστηκε το διπλωμά σου, σε παρακαλώ πες μου γιατί καίγομαι για να ξέρω τι θαγίνει και με το δικό μου, μου λένε και εμένα αλλα ντάλλων οι μ@@@@. Ευχαριστώ εκ των πρωτέρων.

Τροποποιήθηκε από τον Startup

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ιουνιο θα παω να το κανω.. Απεριοριστο δεν γινεται σιγουρα.. Νομιζω θα γινει μεχρι 46 αλογα-35kw.. Τωρα βεβαια μιας και δεν υπαρχουν φραγκα για μηχανη και μαλλον θα μεινω με την παπια ή κανα 250αρι το σκεφτομαι να παω να δωσω τα λευτα για να παει <35kw ή μετα απο 1 χρονο να παω να δωσω για απεριοριστο.. Ιδωμεν

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

αφηστε παιδια και εγω μια απο τα ιδια τον ιουλιο γινοταν απεριοριστων.... και τωρα γινεται α2 (δηλαδη σιγα τη διαφορα στο διθεσιμα μηχανακια) επιβεβεωμενο και απο το υπουργειο και απο τη σχολη οδηγων και η βλακεια ειναι οτι οτι δεν μετραει καθολου η κατοχη του (πρωην α1) αλλα μονο του α2 οπου πρεπει να το εχουμε δυο χρονια για να παρουμε το απεριοριστων η πλεον στα 22 αν εχουμε αλλο διπλωμα μηχανης η στα 24 αν βγαλουμε πρωτη φορα δηλαδη χερετα μας το πλατανο........περιμεναμε δυο χρονια (και μαλιστα ειχαμε πληρωσει οσα ειχαμε πληρωσει με το σκεπτικο οτι μετα με ενα παραβολο θα περναμε το απεριοριστων..... και τωρα αντι αυτου πρεπει να περιμενουμε απο 1 εως 2 χρονια ΑΚΟΜΑ και πρεπει να ΞΑΝΑΔΩΣΟΥΜΕ εξετασεις ελεος δηλαδη τα λεφτα που ειχαμε δωσει τοτε (για πρωην α1)για να παρουμε απεριοριστων σε δυο χρονια εξαφανιστηκαν αμα ειναι να μας τα επιστρεψουν γιατι αλο αγορασαμε και αλλο μας εδωσαν

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εμένα πάλι μου ειοαν ότι σε 2 χρόνια γίνεται απεριόριστο γιατί ήμουν με το προηγούμενο συστημα.δεν ξέρω αν παίζει ρόλο ότι είμαι 26

Ότι είμαι πάνω από 26 ήθελα να πω.ειμαι 33

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Γιατι τωρα δεν μπορεις να πας για απεριοριστο? 33 εισαι τι 2 χρονια λες :lipssealed:

εννοω μολις κλεισω διετια με το παλιο μικρο κατι το οποιο θα γινει σε εναμιση χρονο να γινει κατευθειαν απεριοριστο με το παραβολο και χωρις εξετασεις.αν μου λενε μαλακιες δεν ξερω αλλα αυτη την ενημερωση εχω εγω

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Παιδιά να καλησπερίσω κ εγώ με την σειρά μου είμαι νέος στο forum.

1) Όσοι πήρατε το δίπλωμα πριν από 18-1-2011 μπορείτε να μεταβείτε ΧΩΡΙΣ εξετάσεις σε κατηγορία Α (απεριόριστο)

2) Όσοι πήρατε το δίπλωμα από 19-1-2011 εώς 18-1-2013 μπορείτε να μεταβείτε ΧΩΡΙΣ εξετάσεις στην κατηγορία Α2 και ΧΩΡΙΣ να χρειάζεται να έχουν περάσει δύο χρόνια

3) Όσοι πήρατε το δίπλωμα μετά από 19-1-2013 για οποιαδήποτε κατηγορία απαιτείται εξέταση

Έγω είμαι κάτοχος Α1 από 30-6-2011 κ σήμερα δηλαδή ΧΩΡΙΣ να έχω κλείσει 2 χρόνια έκανα κανονικά τα χαρτιά για να πάω σε Α2

Τι χρειάστηκε (Μηχανολογικό Θεσ/νίκης Αν. Τομέα) :

- 2 φωτογραφίες τύπου διαβατηρίου

- Ένα παράβολο από την Εθνική Τράπεζα 30€

- Ένα παράβολο από την Γραμματεία του Μηχανολογικού που είναι εκεί 3€

- Φωτοτυπία Ταυτότητα και Δίπλωμα

- Ένα φάκελο δικογραφίας

ΥΓ: NAI το XT660x καλύπτεται κανονικά Α2 [XT660x 34Kw, 0.19KW/Kg] , τα διπλώματα πλέον είναι κοινά σε όλη την Ευρώπη, με μια πολύ πρόχειρη αναζήτηση θα δείτε ακόμη και από site εμπόρων κ αντιπροσωπιών του εξωτερικού ποιες μηχανές μπορούν να οδηγηθούν με Α2

OXI τα διπλώματα δεν έχουν καμία σχέση με κυβικά μόνο με αναλογία KW/Kg και ΚW

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

1) Όσοι πήρατε το δίπλωμα πριν από 18-1-2011 μπορείτε να μεταβείτε ΧΩΡΙΣ εξετάσεις σε κατηγορία Α (απεριόριστο)

2) Όσοι πήρατε το δίπλωμα από 19-1-2011 εώς 18-1-2013 μπορείτε να μεταβείτε ΧΩΡΙΣ εξετάσεις στην κατηγορία Α2 και ΧΩΡΙΣ να χρειάζεται να έχουν περάσει δύο χρόνια

3) Όσοι πήρατε το δίπλωμα μετά από 19-1-2013 για οποιαδήποτε κατηγορία απαιτείται εξέταση

Έγω είμαι κάτοχος Α1 από 30-6-2011 κ σήμερα δηλαδή ΧΩΡΙΣ να έχω κλείσει 2 χρόνια έκανα κανονικά τα χαρτιά για να πάω σε Α2

- Ένα φάκελο δικογραφίας

ΥΓ: NAI το XT660x καλύπτεται κανονικά Α2 [XT660x 34Kw, 0.19KW/Kg] , τα διπλώματα πλέον είναι κοινά σε όλη την Ευρώπη, με μια πολύ πρόχειρη αναζήτηση θα δείτε ακόμη και από site εμπόρων κ αντιπροσωπιών του εξωτερικού ποιες μηχανές μπορούν να οδηγηθούν με Α2

Χθες πήρα τηλ στη yamaha και το XTX το δίνουν 35.3 Kw..Πώς καλύπτεται?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Χθες πήρα τηλ στη yamaha και το XTX το δίνουν 35.3 Kw..Πώς καλύπτεται?

φίλε μου μην σπας το κεφάλι σου αν ξεπερνάς 0,05 που είναι όντως πιο πανω στα kw το xtx κ όχι 35,3 απλά πράματα....

αυτό που σου πα κ πιο πάνω μια απλή αναζήτηση στο ιντερνετ θα δεις ότι όλα τα περιοδικα κ όλες οι κυβερνήσεις κρατών μελών της Ε.Ε. το έχουν στην κατηγορία Α2 απλά εδώ στην ψαροκώστενα που ζούμε ότι δηλώσεις είσαι

κ δεν θα ασχοληθεί κανένας να δει τη μηχανή αν περνάει για 0,1 το όριο....

Παραθέτω την επίσημη λίστα της Αγγλικής Κυβέρνησης για τα μοντέλα μηχανών κ ξανα λέω το Α2 κ όλα τα διπλώματα είναι κοινά σε όλη την Ε.Ε. για να μην βγει κανείς κ πει ότι στην Αγγλία ισχύει άλλο Α2

http://assets.dft.gov.uk/dsa-bl/dsa-motorcycle-mtv-jan13.pdf

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Και εγώ μαζί σου αλλά επειδή ξέρω σε τι μπουρδελο ζούμε θέλω να είμαι 1000% σίγουρος ,δευτέρα θα μιλήσω με μια φίλη π έχω σε ασφαλιστική μπας και βγάλουμε ακρη..στο αγγλικό σίτε τς yamaha βάζουν το χτ στην κατηγορία Α2

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

- Ένα φάκελο δικογραφίας

σε ευχαριστω πολυ φιλαρακο.να εισαι καλα!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Πωπω τι πάθαμε!Εγώ είχα βγάλει το δίπλωμα Α1 στις 1-7-2011 γιατί μου ήταν πιο εύκολο τότε και με γνώμωνα το οτι σε 2 χρόνια θα είχα το Α!Πήρα τα π@#@ρια μου και εγώ και διάφοροι φίλοι απο εδω μέσα απο αυτά που διάβασα!Περίφημα!Βέβαια όχι οτι είναι λίγα τα 48 άλογα που βγαίνουν περίπου στο Α2 αλλά αλλο είχαμε πληρώσει και άλλο είναι να μπορείς να οδηγήσεις οτιδήποτε αν σου χρειαστεί και άλλο να έχεις πάλι περιορισμό!Ότι νάναι!!! :wallbash:

Τροποποιήθηκε από τον Sammo

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

δηλαδή εγώ με το α1 πλέον και το μοντένας (130 CC) πρέπει να βγάλω α2 για 5 CC?? :wallbash:

Τροποποιήθηκε από τον sandstorm

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

δηλαδή εγώ με το α1 πλέον και το μοντένας (130 CC) πρέπει να βγάλω α2 για 5 CC?? :wallbash:

ελα μωρε πως κανεις ετσι;λεφτα υπαρχουν!ζητω το ελληνικο κρατος!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Οχι ρε φίλε , αυτό λέμε, το Α1 καλύπτει μέχρι 25KW δηλ μέχρι 33 άλογα περίπου τι σχέση έχουν τα κυβικά.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Οχι ρε φίλε , αυτό λέμε, το Α1 καλύπτει μέχρι 25KW δηλ μέχρι 33 άλογα περίπου τι σχέση έχουν τα κυβικά.

Μην λετε ανακριβειες ρε παιδια.

A1 εως 125cc και εως 11kW (δηλαδη 14.7 αλογα)

Α2 εως 35kW (δηλαδη 46.9 αλογα, δεν υπαρχει περιορισμος στα κυβικα)

Α απειρα αλογα και κυβικα. :mB_kalo_e:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μην λετε ανακριβειες ρε παιδια.

A1 εως 125cc και εως 11kW (δηλαδη 14.7 αλογα)

Α2 εως 35kW (δηλαδη 46.9 αλογα, δεν υπαρχει περιορισμος στα κυβικα)

Α απειρα αλογα και κυβικα. :mB_kalo_e:

Φίλε μου έχεις δίκαιο παρασύρθηκα από το δικό μου Α1 που είναι απλά μέχρι 25kw και 0,16kw/kg χωρίς άλλη δικλίδα!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα