Jump to content

Recommended Posts

Πως γινεται να του το κανανε κατ'ευθειαν απο Α1 σε Α πληρωνοντας ???Σεπτεμβριο αυτης της χρονιας και εγω κλεινω 2 χρονια με το Α1 και περιμενα χαρουμενος ο φουκαρας να γινει απεριοριστο,αλλά που???Μηπως αυτο το παληκαρι πηρε το διπλωμα Α1 πριν τον Ιανουαριο του 2011?Ειναι μια συγκεκριμενη ημερομηνια,γυρω στις 18 Ιανουαριου 2011 και μετα οσοι πηραμε το Α1 που την παταμε κανονικα και πρεπει να ξαναδωσουμε εξετασεις για το Α..

%CE%A3%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%AC%5B1%5D.jpg

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Δε λέτε πάλι καλά που δεν αντιστοίχησαν το μικρό Α με το Α1 αλλά με το Α2, τουλάχιστον πήραμε δώρο 10kw.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Δε λέτε πάλι καλά που δεν αντιστοίχησαν το μικρό Α με το Α1 αλλά με το Α2, τουλάχιστον πήραμε δώρο 10kw.

Ρε εγώ τους είχα ικανούς να μου πουν "πλέον δεν μπορείς να οδηγήσεις Ninja , πούλα το , δεν με ενδιαφέρει " :P

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Το δάσκαλο να ρωτήσω;;; Χμμμ με αυτο το δάσκαλο που έχω μπλέξει έχω χάσει την μπάλα οπότε αν έχετε κανέναν να ξέρει σίγουρα αν μπορω να οδηγώ με το χαρτί αυτο μου λετε

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Καλησπέρα σε όλους, διάβασα σχεδόν όλα τα μηνύματα από την αρχή του θέματος και θέλω με τη σειρά μου να πω και 'γω δυο πραγματάκια, εγώ έβγαλα το δίπλωμα (για 125) στις 10/1/13 δηλαδή σχεδόν μια εβδομάδα πριν εφαρμοστεί ο καινούργιος νόμος, στην κάρτα του διπλώματος αναγράφεται ότι έχω το Α2 οπότε με την λογική πιστεύω ότι εμείς που προλάβαμε να το βγάλουμε πριν εφαρμοστεί ο νέος νόμος, θα μπορέσουμε μόνο με παράβολο να το κάνουμε απεριόριστο μετά από 2 χρονάκια, επίσης το έχω απορία για τα cc που μπορούμε να οδηγήσουμε εμείς του Α2 γιατί κάπου είχα διαβάσει ότι μπορείς μέχρι 400cc και όχι παραπάνω, who knows..

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Καλησπέρα σε όλους, διάβασα σχεδόν όλα τα μηνύματα από την αρχή του θέματος και θέλω με τη σειρά μου να πω και 'γω δυο πραγματάκια, εγώ έβγαλα το δίπλωμα (για 125) στις 10/1/13 δηλαδή σχεδόν μια εβδομάδα πριν εφαρμοστεί ο καινούργιος νόμος, στην κάρτα του διπλώματος αναγράφεται ότι έχω το Α2 οπότε με την λογική πιστεύω ότι εμείς που προλάβαμε να το βγάλουμε πριν εφαρμοστεί ο νέος νόμος, θα μπορέσουμε μόνο με παράβολο να το κάνουμε απεριόριστο μετά από 2 χρονάκια, επίσης το έχω απορία για τα cc που μπορούμε να οδηγήσουμε εμείς του Α2 γιατί κάπου είχα διαβάσει ότι μπορείς μέχρι 400cc και όχι παραπάνω, who knows..

Δεν παιζουν ρολο τα κυβικα ΑΛΛΑ η ιπποδυναμη σε μορφη kw και η αναλογια βαρους ανα ιππο..

Και 14000 κ.ε. να ειναι αμα ειναι 47 αλογα και 200 κιλα παλι καλυπτεται.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Δεν παιζουν ρολο τα κυβικα ΑΛΛΑ η ιπποδυναμη σε μορφη kw και η αναλογια βαρους ανα ιππο..

Και 14000 κ.ε. να ειναι αμα ειναι 47 αλογα και 200 κιλα παλι καλυπτεται.

Έχεις δίκιο, μόλις το διάβασα σε ένα post του moto triti, τι ωραία :mB_kalo_e:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αυτό το μετά απο δύο χρόνια απεριόριστο μόνο με παράβολο δεν ισχύει πλέον.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αυτό το μετά απο δύο χρόνια απεριόριστο μόνο με παράβολο δεν ισχύει πλέον.

Πλέον ίσως, αλλά εμείς του παλιού συστήματος δεν πιανόμαστε με το παλιό;

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Πλέον ίσως, αλλά εμείς του παλιού συστήματος δεν πιανόμαστε με το παλιό;

Ισχύει μόνο για αυτούς που έκλεισαν 2 χρόνια με το μικρό Α πρίν την αλλαγή των διπλωμάτων. Δηλαδή για όσους έβγαλαν μικρό Α (>25kw) μέχρι τις 18/1/2011. Αλλά τίποτα δεν είναι σίγουρο.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ισχύει μόνο για αυτούς που έκλεισαν 2 χρόνια με το μικρό Α πρίν την αλλαγή των διπλωμάτων. Δηλαδή για όσους έβγαλαν μικρό Α (>25kw) μέχρι τις 18/1/2011. Αλλά τίποτα δεν είναι σίγουρο.

Τι να πω, εγώ πάντως που είχα ρωτήσει τον καθηγητή της σχολής οδηγών που έδωσα (λίγο πριν εφαρμοστεί ο νέος νόμος) μου είχε πει ότι δε θα μας επηρέαζε εμάς τους "παλιούς", επίσης αυτό που λένε για την 15ετία, θα πρέπει να ξανά δίνουμε εξετάσεις θεωρητικές κτλ. ή απλά ιατρικές και 'τσι;;

Τροποποιήθηκε από τον Karavasilator19

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

αυτό που λένε για την 15ετία, θα πρέπει να ξανα δίνουμε εξετάσεις θεωρητικές κτλ. ή απλά ιατρικές και 'τσι;;

15 χρόνια, δεκαπέντε χρόνια, δ-ε-κ-α-π-έ-ν-τ-ε χ-ρ-ό-ν-ι-α!

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

ΧΡΟΝΙΑ!!!

2013 > 2028

future-earth.jpg

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

15 χρόνια, δεκαπέντε χρόνια, δ-ε-κ-α-π-έ-ν-τ-ε χ-ρ-ό-ν-ι-α!

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

ΧΡΟΝΙΑ!!!

2013 > 2028

future-earth.jpg

ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ έχεις ένα δίκιο, γεροί να'μαστε! :P

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μήπως εννοείς 18/1/2013? γιατι νομιζω τότε έγινε η αλλαγή

Τροποποιήθηκε από τον gakias6

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μήπως εννοείς 18/1/2013? γιατι νομιζω τότε έγινε η αλλαγή

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ηθελα να πω κατι που ειδα και με ξαφιασαι λιγακι,ενας φιλος μου προσφατα εβγαλε το δηπλομα για το παπι για 125 και εγινε λαθος απο τους υπεροχους υπαληλους του αντιστιχου υπουργειου και κατα υπερβολικη τυχη του εβαλαν πως πειρε το ανεξαρτητο αντι για το 125 που ειχε παρει....ελλαδα σου λεει μετα....αν ξερει κανυς περετερο ασ μου πει,καλο θα ταν να παει να το φτιαξει η να το κρατισει ετσι??

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ηθελα να πω κατι που ειδα και με ξαφιασαι λιγακι,ενας φιλος μου προσφατα εβγαλε το δηπλομα για το παπι για 125 και εγινε λαθος απο τους υπεροχους υπαληλους του αντιστιχου υπουργειου και κατα υπερβολικη τυχη του εβαλαν πως πειρε το ανεξαρτητο αντι για το 125 που ειχε παρει....ελλαδα σου λεει μετα....αν ξερει κανυς περετερο ασ μου πει,καλο θα ταν να παει να το φτιαξει η να το κρατισει ετσι??

:_w00t:

Ελλάς το μεγαλείο σου.. :mB_kalo_e:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

αν είναι 18-19 πιστεύω ότι θα ήταν καλύτερο να το αλλάξει, βέβαια και μεγαλύτερος να είναι πιστεύω το σωστό θα ήταν να πάει να το αλλάξει γιατί έτσι και μια στο εκατομμύριο γίνει καμιά στραβή (χτύπα ξύλο) μετά θα τρέχει και δε θα φτάνει άρα..

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Tελικα πηρε κανεις που ειχε βγαλει διπλωμα Α1 πριν απο 2 χρονια απεριοριστων ???

Τι ισχυει ρε παιδια γνωριζει κανεις ?

Στο υπουργειο δινουν σε ολους Α2 !!!!!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εγω ειχα παρει το παλιο α1 το μικρο πριν 2,5 μιση χρονια..Πηγα σε μια σχολη και μου εβγαλαν κανονικα το α μεγαλο με τα σημερινα δεδομενα..

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ναι αλλα λογικα θα εισαι πανω απο 24 ετων .

To 24ων που κολλάει τώρα; 20 δεν έπρεπε να είσαι για να κάνεις το Α μικρό απεριόριστο; Γιατί τα μπερδεύεται όλα;

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ποσο ποιο ξεκαθαρα θα μπορουσαν να ειναι τα πραγματα :

" Άρθρο 19

Μεταβατικές διατάξεις

1. Ενδιαφερόμενος ο οποίος υποβάλλει αίτηση και δι−

καιολογητικά για χορήγηση οποιασδήποτε κατηγορίας

άδειας οδήγησης και δεν ολοκληρώσει με επιτυχία τις

απαιτούμενες εξετάσεις μέχρι και τις 18−1−2013, υπάγε−

ται πλέον στις διατάξεις του παρόντος διατάγματος

περί χορήγησης αδειών οδήγησης. Οι απαιτούμενες

εξετάσεις θεωρούνται περατωθείσες με την επιτυχία

του υποψηφίου οδηγού στην πρακτική εξέταση και την

έκδοση σχετικού Πρακτικού Εξετάσεων Υποψηφίων

Οδηγών.

Τα ποσά που υποχρεούνται να καταβάλουν οι παρα−

πάνω ενδιαφερόμενοι είναι αυτά που ορίζουν οι οικείες

διατάξεις, οι οποίες ισχύουν, κατά το χρόνο υποχρέω−

σης καταβολής κάθε συγκεκριμένου ποσού.

2. Άδειες οδήγησης οι οποίες χορηγήθηκαν με προ−

γενέστερες, της 19−1−2013, διατάξεις, εξακολουθούν να

ισχύουν με τους όρους και προϋποθέσεις υπό τις οποί−

ες χορηγήθηκαν, μέχρι τη λήξη της ισχύος τους με

την επιφύλαξη των διατάξεων του άρθρου 10 και της

παραγράφου 2 του άρθρου 18 του παρόντος διατάγ−

ματος. Μετά τη λήξη της ισχύος τους, οι άδειες αυτές

ανανεώνονται με τους όρους και προϋποθέσεις του

παρόντος διατάγματος. "

Γιατι ομως δεν εφαρμοζουν αυτα που το ΦΕΚ οριζει ?

Υπάρχει κατι αλλο που δεν γνωριζουμε και που ουτε οι υπαλληλοι ξερουν να μας πουν , μιας και δεν μας το λενε !!

@Στραβοξυλος ...

Επρεπε , τωρα πρεπει να εισαι 24

τουλαχσιτον ετσι μας ειπαν ...δεν εχω βγαλει ακρη .

Τροποποιήθηκε από τον Panag

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Όντως, δε θα μπορούσαν να είναι πιο ξεκάθαρα.

Όσοι είχαν βγάλει μικρό Α (<25kw) πρίν τις 19/1/2011, σε δύο χρόνια αυτόματα έγινε απεριόριστο. Όποτε και να ανανέωναν το δίπλωμα, ακόμα και το 2020, απεριόριστο θα έπαιρναν.

Όσοι το έβγαλαν μετά τις 19/1/2011(δηλαδή η συμπλήρωση 2 ετών θα γινόταν μετά τις 19/1/2013), δε μπορούν να βγάλουν νέο δίπλωμα με τους παλιούς όρους, απλά -όπως λέει και το απόσπασμα του ΦΕΚ που παρέθεσες- μέχρι να εκδόσουν δίπλωμα νέου τύπου ισχύουν οι παλιοί όροι με τους οποίους εκδόθηκε.

Όπως είχα γράψει πρίν αρκετές σελίδες, η επέκταση απο Α μικρό σε απεριόριστο καταργήθηκε σύμφωνα με το ΦΕΚ. Αυτή τη στιγμή μπορεί να έχεις Α μικρό, αλλά για το υπουργείο είναι σαν να έχεις Α2 αν είσαι άνω των 20. Και όταν θα πας να βγάλεις πχ δίπλωμα για φορτηγό, θα γίνει αυτόματα Α2 ή Α1 αν είσαι κάτω των 20.

Αυτό που δεν έχω ξεκαθαρίσει είναι αν στα δύο χρόνια που χρειάζεται να έχεις το Α2 για να βγάλεις το απεριόριστο απο τα 22(με εξετάσεις), μετράει και ο καιρός που είχες το μικρό Α ή μετράει μόνο απο την ώρα που θα εκδοθεί ως Α2.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

http://www.bougatsas...-nea-metra.html

ΣΤΑΔΙΑΚΗ ΠΡΟΣΒΑΣΗ μετά την 19/1/2013 απο ΜΟΤΟ Α1 σε >>> ΜΟΤΟ Α ή σε >>>Α2

1- Οσοι έχουν πάρει το Α1 απο την 18/1/2011 και πριν μπορούν να το μετατρέψουν σε Α (απεριόριστα ) χωρίς εξετάσεις.

2- Οσοι έχουν πάρει το Α1 απο την 19/1/2011 έως και την 18/1/2013 έχουν δυνατότητα να το μετατρέψουν σε Α2 (έως 35KW) χωρίς εξετάσεις. Ακόμη και αν είστε κάτω των 20 ετών

3- Οσοι έχετε πάρει το Α απο την 18/1/2013 και πριν, μπορείτε, με τα νέα μέτρα, να οδηγείτε Α ακόμη και αν είστε κάτω των 24 ετών. Εάν σας υποχρέωσαν να πάρετε το Α2 είναι παράνομο, επικοινωνείστε μαζί μας, να σας πούμε πως θα το διεκδικήσετε.

Ελάτε να τα πούμε απο κοντά. 09:00-14:00 και 17:30-21:00 καθημερινά Σάββατο εως τις 14:00

Με το Α2 μπορείτε να οδηγείτε ΜΟΤΟ έως 35 KW και όχι έως 25 KW που σας επέτρεπε το Α1, Μας χάρισαν και κάτι, τι άλλο θέλουμε

προσοχή έαν σας είπαν κάτι διαφορετικό είναι απο άγνοια, ισχύει οτι έχει γραφτεί εδώ, είναι εξακριβωμένα. Εάν υπάρξει κάποια άλλη διευκρινιστική θα σας ενημερώσουμε.

Σταδιακή πρόσβαση για όσους θα πάρουν δίπλωμα μετα την 19/1/2013 δεν υπάρχει ,θα πρέπει να δώστε εξετάσεις για οποιαδήποτε κατηγορία και αν θέλετε(κάνωντας θεωρητικά και πρακτικά μαθήματα).

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ για να κάνετε σταδιακή πρόσβαση είτε για Α ή Α2

1- Να πάρετε 1 παράβολο των 30€ για το νέο δίπλωμα απο την ΕΘΝΙΚΗ τράπεζα

2- Να βγάλετε 2 Φώτο για δίπλωμα η για διαβατήριο.

3- Στην συνέχεια θα έλθετε στην σχολή με τα 1,2 ανωτέρω και ταυτότητα και δίπλωμα και θα φροντίσουμε εμείς για τα περαιτέρω. Εάν θέλετε να το κάνετε μόνοι σας πηγαίνετε στο ΥΜΕ της περιοχής σας.

1- Οσοι έχουν πάρει το Α1 απο την 18/1/2011 και πριν μπορούν να το μετατρέψουν σε Α (απεριόριστα ) χωρίς εξετάσεις.

2- Οσοι έχουν πάρει το Α1 απο την 19/1/2011 έως και την 18/1/2013 έχουν δυνατότητα να το μετατρέψουν σε Α2 (έως 35KW) χωρίς εξετάσεις. Ακόμη και αν είστε κάτω των 20 ετών

Eχω περιπτωση που περασε τις εξετασεις πριν τις 18/01/2011 αλλα το διπλωμα του το εδωσαω στις 18/02/2012 και δεν μπορει να παει σε Α !!!

Ελληνικο μπ#@$#$ .

Τροποποιήθηκε από τον Panag

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα