Kalejaios 1.952 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 6 , 2012 Σπυρο εχεις βρει υποτιτλους?? Λάθος άνθρωπο ρώτησες για υπότιτλους . Με μητέρα αγγλίδα δεν έχω κατεβάσει ποτέ μου υπότιτλους :P 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ANDREASP 575 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 6 , 2012 Ισως περεξηγηθηκε τη λεξη σημαδια Φταιω που δεν το εκανα σαφες Οταν λεω σημαδι ενννοω σε ποιο σημειο της στροφης αφηνουμε τα φρενα και πλαγιαζουμε. Δηλαδη ακριβως οταν αρχιζει η στροφη ή αρκετα πιο βαθιά? Εγω συνηθιζω να αφηνω τα φρενα βαθια μεσα στην στροφη με αποτομο πλαγιασμα και να διαγραφω μια πιο ισια τροχια Δηλαδη αυτο που λεγαμε παλια"να κοψω την στροφη". Βλεπω πολλα παιδια και ξεκινανε το πλαγιασμα απο την αρχη της στροφης και να κρατανε σταθερη τροχια σε ολη την διαρκεια της στροφης σε παραλληλο τοξο. Ποιο απο τα δυο σου επιτρεπει να μπεις με μεγαλυτερη ασφαλεια και πιο γρηγορα? Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Ste7ios 1.738 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 6 , 2012 Το πια γραμμή θα ακολουθήσει κανείς είναι θέμα προσωπικής επιλογής. Δεν υπάρχει καλύτερη γραμμή... Υπάρχουν οι γραμμές που σε βγάζουν και μόνο. Βέβαια καμιά αναρωτιέμαι: είναι καλύτερο να είσαι λιγότερο πλαγιασμένος αλλά περισσότερο χρόνο ή περισσότερο πλαγιασμένος για λιγότερο χρόνο; Χμμμ... Στους δημόσιους δρόμους πρέπει να επιλέγουμε τη λιγότερο επικίνδυνη γραμμή. Προσωπικά μπαίνω όσο περισσότερο μέσα στην στροφή, στην εξωτερική πλευρά της... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ksino1100 13.310 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 6 , 2012 Ισως περεξηγηθηκε τη λεξη σημαδια Φταιω που δεν το εκανα σαφες Οταν λεω σημαδι ενννοω σε ποιο σημειο της στροφης αφηνουμε τα φρενα και πλαγιαζουμε. Δηλαδη ακριβως οταν αρχιζει η στροφη ή αρκετα πιο βαθιά? Εγω συνηθιζω να αφηνω τα φρενα βαθια μεσα στην στροφη με αποτομο πλαγιασμα και να διαγραφω μια πιο ισια τροχια Δηλαδη αυτο που λεγαμε παλια"να κοψω την στροφη". Βλεπω πολλα παιδια και ξεκινανε το πλαγιασμα απο την αρχη της στροφης και να κρατανε σταθερη τροχια σε ολη την διαρκεια της στροφης σε παραλληλο τοξο. Ποιο απο τα δυο σου επιτρεπει να μπεις με μεγαλυτερη ασφαλεια και πιο γρηγορα? Ανδρέα, η ασφαλέστερη μέθοδος είναι η αργοπορία του «σταυρού». Η οποία δίνει σημαντικά πλεονεκτήματα στην οδήγηση σε δημόσιους δρόμους. Τα οποία είναι:λιγότερος χρόνος στριψίματος (το απότομο γυροσκοπικό δίνει άμεσο στρίψιμο προς την έξοδο)σαφέστατα καλύτερη ορατότητα προς το apex ή το πιθανότητα περίεργης καμπυλότητας της στροφήςπερισσότερος χρόνος για την ορθότερη επιλογή γραμμής που θα ακολουθήσουμεαυξημένη (κατακόρυφα) η πιθανότητα στο τελείωμα της στροφής να είμαστε στο σωστό ρεύμα οδήγησης (και όχι να παλεύουμε να κρατηθούμε εντός ρεύματος)την στιγμή που το γκάζι ανοίγει αποφασιστικά βρισκόμαστε είτε κάθετα είτε σχεδόν κάθετα στο δρόμο (η μηχανή σχεδόν όρθια = περισσότερη πρόσφυση)μπορούμε να σηκώσουμε γρηγορότερα την μοτοσυκλέτα (αφού στρίβουμε λιγότερη ώρα) με αποτέλεσμα ευκολότερη αντιμετώπιση μιας ξαφνικής έκτακτης κατάστασης Δεν ξέρω αν ξέχασα κάτι. Αν ναι, παρακαλώ συμπληρώστε! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Xlitos 120 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 6 , 2012 και να ανοίγω το γκάζι το δυνατόν νωρίτερα, ακόμα και πριν την είσοδο το κανα κι εγω αυτο πολυ παλια...συνηθεια απο τα μικρα μηχανακια που επρεπε να μπεις με γκαζι γιατι δε μαζευε χιλιομετρα το 125...με μεγαλα μηχανακια θα βρεις ''τοιχο'' πολυ συντομα,θα θες να πας πιο γρηγορα και θ αρχισουν προβληματα(θα σου ανοιγει η γραμμη,θα ζουλας το μηχανακι παραπανω γιατι θα εισαι πολυ ωρα πλαγιασμενος,θα εχεις χασει μετρα στην εισοδο κ.α...επισης δε ''μαθαινεις'' καλα το μπροστινο σου γιατι επιλεγεις σε ολη τη διαρκεια της στροφης να εχεις το φορτιο πισω. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ksino1100 13.310 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 6 , 2012 Υ.Γ.: Υπενθυμίζω πως ο μικρός όγκος της μοτοσυκλέτας, επιτρέπει την ύπαρξη πολλών διαφορετικών γραμμών στο δρόμο (εδώ υπάρχει πλεονέκτημα σε σχέση με τα αυτοκίνητα που έχουν πολύ λιγότερες επιλογές). Και συνεπώς η επιλογή γραμμής έχει να κάνει περισσότερο με την εμπειρία και τους φραγμούς (φόβους) του μυαλού μας. 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Xlitos 120 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 6 , 2012 (τροποποιήθηκε) Εγω συνηθιζω να αφηνω τα φρενα βαθια μεσα στην στροφη με αποτομο πλαγιασμα και να διαγραφω μια πιο ισια τροχια Δηλαδη αυτο που λεγαμε παλια"να κοψω την στροφη". Βλεπω πολλα παιδια και ξεκινανε το πλαγιασμα απο την αρχη της στροφης και να κρατανε σταθερη τροχια σε ολη την διαρκεια της στροφης σε παραλληλο τοξο. Ποιο απο τα δυο σου επιτρεπει να μπεις με μεγαλυτερη ασφαλεια και πιο γρηγορα? edit καλυτερα κανε κανενα σχεδιαγραμμα μη μπερδευτουμε Τροποποιήθηκε Νοέμβριος 6 , 2012 από τον Xlitos Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
adel 445 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 6 , 2012 το κανα κι εγω αυτο πολυ παλια...συνηθεια απο τα μικρα μηχανακια που επρεπε να μπεις με γκαζι γιατι δε μαζευε χιλιομετρα το 125...με μεγαλα μηχανακια θα βρεις ''τοιχο'' πολυ συντομα,θα θες να πας πιο γρηγορα και θ αρχισουν προβληματα(θα σου ανοιγει η γραμμη,θα ζουλας το μηχανακι παραπανω γιατι θα εισαι πολυ ωρα πλαγιασμενος,θα εχεις χασει μετρα στην εισοδο κ.α...επισης δε ''μαθαινεις'' καλα το μπροστινο σου γιατι επιλεγεις σε ολη τη διαρκεια της στροφης να εχεις το φορτιο πισω. Το fazerάκι μου πάει βάρκα-γυαλό μέσα στη στροφή, μέχρι να ανοίξω το γκάζι οπότε και σταθεροποιείται, γι' αυτό και προτιμώ να το ανοίγω το δυνατόν νωρίτερα. Δεν του αρέσει καθόλου το βάρος μπροστά, αλλά καθόλου όμως. Ούτε κι εμένα μου αρέσει εδώ που τα λέμε, γιατί τα φρένα μέχρι μέσα με κουράζουν και με αγχώνουν, δεν το ευχαριστιέμαι. Ξέρω πως δεν παίρνω έτσι την ταχύτητα που μπορεί να δώσει το μηχανάκι, ειδικά αν την έψαχνα λίγο και με τις αναρτήσεις, αλλά δεν πειράζει, γιατί περνάω καλά χωρίς να αγχώνομαι. Σε ποιόν δεν αρέσει να είναι πολύ ώρα πλαγιασμένος στην τελική; :P Αλήθεια, πώς το δουλεύεις εσύ το gixxer; Τις "τετραγωνίζεις" τις στροφές; Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Xlitos 120 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 7 , 2012 Το fazerάκι μου πάει βάρκα-γυαλό μέσα στη στροφή, μέχρι να ανοίξω το γκάζι οπότε και σταθεροποιείται, γι' αυτό και προτιμώ να το ανοίγω το δυνατόν νωρίτερα. Δεν του αρέσει καθόλου το βάρος μπροστά, αλλά καθόλου όμως. Σε ποιόν δεν αρέσει να είναι πολύ ώρα πλαγιασμένος στην τελική; :P i know,κλασικες μπουρδελογιαπωνεζικες κομιουτεροαναρτησεις..τα ιδια τραβαγα με το cbr600f που ειχα,ολο κουνηματα(δεν ειχε ρυθμισεις) Αλήθεια, πώς το δουλεύεις εσύ το gixxer; Τις "τετραγωνίζεις" τις στροφές; προτυπο μου ο Ευκλειδης :P Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ANDREASP 575 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 7 , 2012 edit καλυτερα κανε κανενα σχεδιαγραμμα μη μπερδευτουμε Το σκεφτηκα αλλα δεν ξερω πως. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ANDREASP 575 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 7 , 2012 Ανδρέα, η ασφαλέστερη μέθοδος είναι η αργοπορία του «σταυρού». Η οποία δίνει σημαντικά πλεονεκτήματα στην οδήγηση σε δημόσιους δρόμους. Τα οποία είναι:λιγότερος χρόνος στριψίματος (το απότομο γυροσκοπικό δίνει άμεσο στρίψιμο προς την έξοδο)σαφέστατα καλύτερη ορατότητα προς το apex ή το πιθανότητα περίεργης καμπυλότητας της στροφήςπερισσότερος χρόνος για την ορθότερη επιλογή γραμμής που θα ακολουθήσουμεαυξημένη (κατακόρυφα) η πιθανότητα στο τελείωμα της στροφής να είμαστε στο σωστό ρεύμα οδήγησης (και όχι να παλεύουμε να κρατηθούμε εντός ρεύματος)την στιγμή που το γκάζι ανοίγει αποφασιστικά βρισκόμαστε είτε κάθετα είτε σχεδόν κάθετα στο δρόμο (η μηχανή σχεδόν όρθια = περισσότερη πρόσφυση)μπορούμε να σηκώσουμε γρηγορότερα την μοτοσυκλέτα (αφού στρίβουμε λιγότερη ώρα) με αποτέλεσμα ευκολότερη αντιμετώπιση μιας ξαφνικής έκτακτης κατάστασης Δεν ξέρω αν ξέχασα κάτι. Αν ναι, παρακαλώ συμπληρώστε! Γιαννη δεν το επιασα Πρακτικα τι ειναι "η αργοπορια του σταυρου"και πως την εκτελουμε? Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
adel 445 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 7 , 2012 προτυπο μου ο Ευκλειδης :P Έδωσες γαμάτο παρατσούκλι για γληηηγορους, ο "Γεωμέτρης"... :tooth: Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ksino1100 13.310 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 7 , 2012 Ανδρέα, επέτρεψέ μου να σου απαντήσω αργότερα. Φεύγω για βόλτα :D Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ksino1100 13.310 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 7 , 2012 Γιαννη δεν το επιασα Πρακτικα τι ειναι "η αργοπορια του σταυρου"και πως την εκτελουμε? «Σταυρός» είναι το σημείο που εφαρμόζουμε το χαστούκι του γυροσκοπικού (και ένα κλικ πριν από το σημείο αυτό έχουμε τελειώσει με το φρενάρισμα). Ο σταυρός πρέπει να είναι σχετικά βαθιά στη στροφή για να μη στρίψουμε νωρίς. Η αργοπορία στη θέση του «σταυρού», μας δίνει τα πλεονεκτήματα που ανέφερα πιο νωρίς. Χαρακτηρίζεται και ως «late apex» ή «delayed apex», δηλαδή ένα σημείο πιο μετά από το πραγματικό apex (κορυφή) της στροφής. Δες τις φωτό να καταλάβεις. Όσο πλησιάζεις την κίτρινη πορεία, τόσο καλύτερα (και ασφαλέστερα) Δες άλλη μια εικόνα..... Ελπίζω να είμαι σαφής!! :D 2 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ALX™ 3.016 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 7 , 2012 Aυτή είναι η αγωνιστική γραμμή :) Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
naftilos 4.505 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 7 , 2012 Σαφεστατος θα ελεγα Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ksino1100 13.310 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 7 , 2012 Aυτή είναι η αγωνιστική γραμμή :) Δεν είναι η αγωνιστική γραμμή. Είναι κανονικότατη γραμμή που μπορούμε να ακολουθήσουμε στο δρόμο. Ακόμα και στη φωτογραφία (τη δεύτερη) φαίνεται τόσο η διαχωριστική γραμμή στη μέση του δρόμου, όσο και η ανάγκη να μη βγούμε στο αντίθετο ρεύμα στο τέλος της στροφής! Στη δε πρώτη φωτό, μπορείς εύκολα να θεωρήσεις πως στο σχήμα φαίνεται απλά το ρεύμα της δικής μας κατεύθυνσης. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
gilles 2.628 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 7 , 2012 «Σταυρός» είναι το σημείο που εφαρμόζουμε το χαστούκι του γυροσκοπικού (και ένα κλικ πριν από το σημείο αυτό έχουμε τελειώσει με το φρενάρισμα). Ο σταυρός πρέπει να είναι σχετικά βαθιά στη στροφή για να μη στρίψουμε νωρίς. Η αργοπορία στη θέση του «σταυρού», μας δίνει τα πλεονεκτήματα που ανέφερα πιο νωρίς. Χαρακτηρίζεται και ως «late apex» ή «delayed apex», δηλαδή ένα σημείο πιο μετά από το πραγματικό apex (κορυφή) της στροφής. Δες τις φωτό να καταλάβεις. Όσο πλησιάζεις την κίτρινη πορεία, τόσο καλύτερα (και ασφαλέστερα) Δες άλλη μια εικόνα..... Ελπίζω να είμαι σαφής!! :D Αν και η κίτρινη γραμμή όπως λες είναι η σωστή, 2 πράγματα με εμπόδιζαν απο την εφαρμογή της παντού και πάντα.(η δεύτερη εικόνα είναι 270 μοίρες, όχι τόσο αντιπροσωπευτική) 1. Η ποιότητα του οδοστρώματος (με πιο καθυστερημένο turn in, αν φύγει 5-6 εκ είσαι στο αντίθετο ρεύμα/χωράφι), η βαφή της διαχωριστικής (ειδικά υπό βροχή-μηδέν πρόσφυση). Όταν η ποιότητα του οδοστρώματος είναι καλή, την χρησιμοποιώ πάντα, αλλά υπό βροχή πχ που μία-δύο φορές είχα χάσει πρόσφυση, το έσωσα έχοντας πιο "συντηρητικές" γραμμές. 2. Ο κλασσικός, μ@λακας έλληνας κουτάκιας που έρχεται από το αντίθετο ρεύμα μισός στο δικό του, μισός στο δικό μου. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ksino1100 13.310 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 7 , 2012 Ορίστε άλλη μια φωτό (αλλά αντιστρέψτε την γιατί δείχνει δρόμο Αγγλίας, ανάποδες φορές οχημάτων) Είναι πάντως σαφές το late apex. Και μερικές ακόμα..... Αν εδώ, στην επόμενη φωτό, ο αναβάτης βιαστεί και κλείσει νωρίς, στο τέλος θα χάσει την έξοδο (ή θα αναγκαστεί να χαμηλώσει την ταχύτητά του) επειδή η στροφή «κλείνει» στο τελειώμά της. Να και σε πίστα (αλλά προσαρμόστε το δρόμο σα να είναι το ένα ρεύμα κυκλοφορίας) 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ALX™ 3.016 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 7 , 2012 Δεν είναι η αγωνιστική γραμμή. Μπορείς να μας δείξεις την αγωνιστική γραμμή τότε? Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
kefalas 53 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 7 , 2012 (τροποποιήθηκε) Την αγωνιστικη για SS600? SBK100? 250R? Την ωρα του αγωνα που κλεινεις πορτες στον γρηγοροτερο απο πισω σου? Την ωρα του αγωνα που εισαι εσυ γρηγοροτερος απο τον μπροστα σου? Την ωρα των χρονομετρημενων? Σε στεγνο? σε βρεγμενο? Εχουν γινει αλλοι αγωνες πριν και εχει λαστιχο κατω? Εχει σαμαρια πανω στην γραμμη που ακολουθεις? Ειναι εκμεταλευσιμα τα κερμπς? Εχουν κουρεψει τα χορτα στην κορυφη της Κ2 να βλεπεις την εισοδο της Κ3? (<-- πραγματικο γεγονος στις Σερρες) Τροποποιήθηκε Νοέμβριος 7 , 2012 από τον kefalas 2 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ksino1100 13.310 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 7 , 2012 Αν και η κίτρινη γραμμή όπως λες είναι η σωστή, 2 πράγματα με εμπόδιζαν απο την εφαρμογή της παντού και πάντα.(η δεύτερη εικόνα είναι 270 μοίρες, όχι τόσο αντιπροσωπευτική) 1. Η ποιότητα του οδοστρώματος (με πιο καθυστερημένο turn in, αν φύγει 5-6 εκ είσαι στο αντίθετο ρεύμα/χωράφι), η βαφή της διαχωριστικής (ειδικά υπό βροχή-μηδέν πρόσφυση). Όταν η ποιότητα του οδοστρώματος είναι καλή, την χρησιμοποιώ πάντα, αλλά υπό βροχή πχ που μία-δύο φορές είχα χάσει πρόσφυση, το έσωσα έχοντας πιο "συντηρητικές" γραμμές. 2. Ο κλασσικός, μ@λακας έλληνας κουτάκιας που έρχεται από το αντίθετο ρεύμα μισός στο δικό του, μισός στο δικό μου. Επέτρεψέ μου να σου απαντήσω αργότερα όταν επιστρέψω σπίτι. Για να είμαι αναλυτικότερος. Σε γενικές γραμμές πάντως, το βάθος του αργού turn in εξαρτάται και από τις περιβαντολογικές συνθήκες. Αν πχ ο δρόμος έχει πολλή κίνηση, εκ των πραγμάτων θα πέσει η μ.ω.τ μας, άρα δε θα χρειάζεται και τόσο αργό στρίψιμο (μπορούμε δηλαδή να στρίψουμε λίγο πιο νωρίς) Μπορείς να μας δείξεις την αγωνιστική γραμμή τότε? Σε μια πίστα δεν υπάρχει μία αγωνιστική γραμμή. Ιδιαίτερα αν μιλάμε για μοτοσυκλέτες! Και πόσο μάλλον μοτοσυκλέτες με άλλο στήσιμο, με αναβάτες διαφορετικού στυλ οδήγησης, σε διαφορετικές συνθήκες κοκ. Κάτι αντίστοιχο ισχύει και στο δρόμο. Δεν υπάρχει μια γραμμή. Υπάρχουν πολλές διαφορετικές και κάθε αναβάτης προσαρμόζει το στυλ του (και τη μοτοσυκλέτα του) στις συνθήκες του δρόμου. Την αγωνιστικη για SS600? SBK100? 250R? Την ωρα του αγωνα που κλεινεις πορτες στον γρηγοροτερο απο πισω σου? Την ωρα του αγωνα που εισαι εσυ γρηγοροτερος απο τον μπροστα σου? Την ωρα των χρονομετρημενων? Σε στεγνο? σε βρεγμενο? Εχουν γινει αλλοι αγωνες πριν και εχει λαστιχο κατω? Εχει σαμαρια πανω στην γραμμη που ακολουθεις? Ειναι εκμεταλευσιμα τα κερμπς? Εχουν κουρεψει τα χορτα στην κορυφη της Κ2 να βλεπεις την εισοδο της Κ3? (<-- πραγματικο γεγονος στις Σερρες) Με βρίσκεις σύμφωνο! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ANDREASP 575 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 7 , 2012 «Σταυρός» είναι το σημείο που εφαρμόζουμε το χαστούκι του γυροσκοπικού (και ένα κλικ πριν από το σημείο αυτό έχουμε τελειώσει με το φρενάρισμα). Ο σταυρός πρέπει να είναι σχετικά βαθιά στη στροφή για να μη στρίψουμε νωρίς. Η αργοπορία στη θέση του «σταυρού», μας δίνει τα πλεονεκτήματα που ανέφερα πιο νωρίς. Χαρακτηρίζεται και ως «late apex» ή «delayed apex», δηλαδή ένα σημείο πιο μετά από το πραγματικό apex (κορυφή) της στροφής. Δες τις φωτό να καταλάβεις. Όσο πλησιάζεις την κίτρινη πορεία, τόσο καλύτερα (και ασφαλέστερα) Δες άλλη μια εικόνα..... Ελπίζω να είμαι σαφής!! :D Σαφεστατος. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ALX™ 3.016 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 7 , 2012 Την αγωνιστικη για SS600? SBK100? 250R? Την ωρα του αγωνα που κλεινεις πορτες στον γρηγοροτερο απο πισω σου? Την ωρα του αγωνα που εισαι εσυ γρηγοροτερος απο τον μπροστα σου? Την ωρα των χρονομετρημενων? Σε στεγνο? σε βρεγμενο? Εχουν γινει αλλοι αγωνες πριν και εχει λαστιχο κατω? Εχει σαμαρια πανω στην γραμμη που ακολουθεις? Ειναι εκμεταλευσιμα τα κερμπς? Εχουν κουρεψει τα χορτα στην κορυφη της Κ2 να βλεπεις την εισοδο της Κ3? (<-- πραγματικο γεγονος στις Σερρες) Nαι... ΟΚ... τα ξέρουμε κι εμείς αυτά... Το θέμα είναι ότι σε καμιά περίπτωση δεν παίρνεις τις άλλες γραμμές που δείχνουν τα σχεδιαγράμματα αν θες να πας γρήγορα. Το να κλείνεις τον πίσω ή βαριέσαι να οδηγήσεις, είναι άλλο θέμα. Εγώ μίλησα για τη γραμμή εκείνη που πάρεις πιο γρήγορα μια στροφή σε στεγνή και με σωστή άσφαλτο πίστα την ώρα που είσαι μόνος σου σε αυτή τη στροφή. (πόσο δύσκολο ήταν να το καταλάβει κανείς?!?!?) Τις υπόλοιπες γραμμές (των SS600, των 1000, των 250, των δίχρονων των τετράχρονων, των motard, της βρεγμένης πίστας, της σκονισμένης πίστας, του αγώνα με τακτική, του αγώνα χωρίς τακτική, σε δοκιμαστικά, σε track day, στο κλείνω τον πίσω στο θέλω να προσπεράσω τον μπροστά στο ακούρευτο γκαζόν της κτλ) αν θέλετε, αναλύστε τα σε αντίστοιχο θέμα που ζητάει όλων των τύπων τις γραμμές και ποιες είναι αυτές. Η παρακάτω γραμμή που αναφέρεται ως fastest line... είναι συνήθως η αγωνιστική γραμμή που είπα εγώ ή όχι? Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ksino1100 13.310 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 7 , 2012 Δηλαδή οι γραμμές του Stoner και του Vale, είναι οι ίδιες? Ή καλύτερα, οι γραμμές του Stoner και του Pedrosa είναι ίδιες? (αν και ξεφεύγει η κουβέντα πολύ, sorry Ανδρέα) Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες