Jump to content
ΚωσταςΤ

HONDA CBF1000FAA Εντυπώσεις (owners review)

Recommended Posts

Τι κάνεις εσύ καμάρι μου σε θέμα για honda? Σε επηρέασε αυτό?? :sopase:

Αν και δεν θα το επαιρνα, για αλλους λογους, το cbf ή μαλλον τα cbf 600 -1000 ειναι 2 πολυ καλα μηχανακια που βγαζει αυτη η σιχαμενη εταιρια..

Δηλωνω fan του 1000, με καποια κακα που εχει αλλα τα προσπερναω σχετικα ευκολα.

cbf

xx

crf

cbr..

Μεχρι εκει.. και φυσικα μιλαω για τα συγχρονα μηχανακια.. Της προηγουμενης 15ετιας προσθετω αλλα 2 μοντελα.. :D

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

1) Στη τελευταια βολτα εαν δεις καποιο βιντεακι του Θωμα προς Ερμιονη στροφες παταω φρενο πριν μπω εστω και με μικρη ταχυτητα

2) Ποσα ταξιδια θα κανω το χειμωνα;Πολυ λιγα

1) καθαρα ψυχολογικο,

2) ποιος οριζει σε ποιο ταξιδι θα πεσουμε? Δηλαδη πχ το να πας Σουνιο ή Σαρωνιδα το θεωρεις ταξιδι? Ειναι ομως αρκετα χλμ και υπαρχει ο κινδυνος της τουμπας.

τελος παντων Κωστη, την γνωμη μου λεω, δικαιωμα σου ειναι το ποτε θα αλλαξεις λαστιχα, απλα τα επιχειρηματα σου δεν ειναι σωστα κατ εμε :)

Το σταματω ομως εδω, να μην χαλαω το τοπικ :)

Αγρατζουνιστο το μωρο και εσυ :)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

1) καθαρα ψυχολογικο, Και ικανοτητας πες το δεν υπαρχει προβλημα.Εγω το λεω ειμαι κουλαδι μεχρι νεοτερας :crazy:

2) ποιος οριζει σε ποιο ταξιδι θα πεσουμε? Δηλαδη πχ το να πας Σουνιο ή Σαρωνιδα το θεωρεις ταξιδι? Ειναι ομως αρκετα χλμ και υπαρχει ο κινδυνος της τουμπας.

τελος παντων Κωστη, την γνωμη μου λεω, δικαιωμα σου ειναι το ποτε θα αλλαξεις λαστιχα, απλα τα επιχειρηματα σου δεν ειναι σωστα κατ εμε :)

Το σταματω ομως εδω, να μην χαλαω το τοπικ :)

Αγρατζουνιστο το μωρο και εσυ :)

Εννοειται τη γνωμη μας λεμε και σ'ευχαριστω για την δικη σου γνωμη.Οντως ειναι υποκειμενικο Ηλια.

Βεβαιαως και μπορει στα μερη που ανεφερες να φαω τη σουπα δεν το συζητω.Αλλα και να ηθελα να αλλαξω τωρα λαστιχα δεν παιζει σαλιο.Οποτε με το λαου λαου να μαζεψει ο κουμπαρας!

Κωστα να χαιρεσαι την μηχαναρα σου!!!

Πραγματικα αξιοζηλευτη!

Σ'ευχαριστω πολυ Νικο.Να σαι παντα καλα φιλε!

Τροποποιήθηκε από τον ΚωσταςΤ

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Γιωργο με λενε....

Οχι δεν με κολλησε ο αγαπουλης.Δεν ειναι καινουριο για μενα Αλλα εβγαλα τη φωτο δεν μπορεις να πεις. :D

Για το λαστιχο Ηλια θα σου πω οτι ηδη το λαστιχο μετραει ακριβως 3 χρονια ακινησιας και δεν ξερουμε σε ποιες συνθηκες ηταν παρατιμενο,ζεστη,κρυο,υγρασια κλπ Και ξερεις πολυ καλα οτι λαστιχο που δεν κινειται χανει την αποδοτικοτητα του.Ναι γλυστρανε τα λαστιχα οχι ομως σε τραγικο βαθμο.Γι αυτο...

1) Στη τελευταια βολτα εαν δεις καποιο βιντεακι του Θωμα προς Ερμιονη στροφες παταω φρενο πριν μπω εστω και με μικρη ταχυτητα

2) Ποσα ταξιδια θα κανω το χειμωνα;Πολυ λιγα

Οποτε το να βαλω τωρα καινουριο λαστιχο και να καθεται στη κυριολεξια, το θεωρω περιτο.Αλλα τελη Μαρτιου αρχες Απριλιου που θα εχω ηδη μαζεψει και χρημα και θα εχω εξοφλησει την εφορια,θα χτυπησω ενα sport touring λαστιχακι και θα ειναι ταμαμ!

Η αποψη μου ειναι οτι το καλοκαιρι θα χρειαστει τα νεα ελαστικα. Αυτο οχι διοτι θα κανει πιο πολλα χιλιομετρα, αλλα διοτι τους θερινους μηνες το οδοστρωμα ειναι πολυ πιο απαιτητικο και δυστροπο. Τον χειμωνα το οδοστρωμα ειναι καθαρο και με χαμηλες θερμοκρασιες και μπορει να τη βγαλει με τα υπαρχοντα λαστιχα.

Επισης, το νουμερο 20000χμ σε τουριστικο ελαστικο δεν θεωρω οτι ειναι απαγορευτικο νουμερο.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

1) καθαρα ψυχολογικο, Και ικανοτητας πες το δεν υπαρχει προβλημα.Εγω το λεω ειμαι κουλαδι μεχρι νεοτερας :crazy:

.Αλλα και να ηθελα να αλλαξω τωρα λαστιχα δεν παιζει σαλιο.Οποτε με το λαου λαου να μαζεψει ο κουμπαρας!

[

Και ομως Κωστη, πολλες φορες το ψυχολογικο δεν εχει καμια σχεση με το επιπεδο εμπειριας, ικανοτητας ή κουλαμαρας, ή οπως αλλιως το λες.

Μπορει με τα ιδια λαστιχα στην ιδια στροφη αυριο να μπεις με περισσοτερα χλμ.

Οσο αφορα το θεμα αγορα, ειπες την σημαντικη παραμετρο.. χρηματα.. Οποτε ολα τα αλλα μπαινουν στην ακρη και εχουμε αυτο σαν κριτηριο και απολυτως φυσιολογικο και δεκτο !!!! Ειδικα πλεον..

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Γιωργο με λενε....

Η αποψη μου ειναι οτι το καλοκαιρι θα χρειαστει τα νεα ελαστικα. Αυτο οχι διοτι θα κανει πιο πολλα χιλιομετρα, αλλα διοτι τους θερινους μηνες το οδοστρωμα ειναι πολυ πιο απαιτητικο και δυστροπο. Τον χειμωνα το οδοστρωμα ειναι καθαρο και με χαμηλες θερμοκρασιες και μπορει να τη βγαλει με τα υπαρχοντα λαστιχα.

Επισης, το νουμερο 20000χμ σε τουριστικο ελαστικο δεν θεωρω οτι ειναι απαγορευτικο νουμερο.

Καλα εμενα πως μου κολλησε το Νικος;Ασχετο :wallbash:

Απο τη μια εχεις δικιο Γιωργο αλλα και το χειμωνα μη ξεχνας οτι απο το πολυ κρυο και το παγετο το οδοστρωμα εχει και τοτε τις απαιτησεις του.Γι αυτο λεω την ανοιξη ουτε ακλοκαιρι ουτε χειμωνα ακραιες θερμοκρασιες δηλαδη!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Η αποψη μου ειναι οτι το καλοκαιρι θα χρειαστει τα νεα ελαστικα.

Καλα λαστιχα χρειαζομαστε παντα πιστευω, ανεξαρτητα απο την εποχη.. Απλα οταν αυτα ειναι τα εργοστασιακα ( nylon) + 3ετιας στοκ που λεει ο Κωστας, τοτε απλα ακομα δεν εχει γνωρισει το μηχανακι του.. Μολις αλλαξει Γιωργη , τοτε θα δει το πραγματικο cbf 1000 που αγορασε. :winking:

Οσο γαι τα 20000χλμ που βγαζει το τουρισταδικο, ναι τα βαζει, αλλα σκοπος ειναι να ειναι και φρεσκο.. πχ αν τα βγαλει σε 3 χρονια τοτε σορρυ αλλα δεν ειναι και τιμη του αναβατη.. Εχει ενα ξερο λαστιχο που δεν το πιεζει.. αλλο να βαλεις τουρισταδικο και να το λιωσεις σε συνθηκες ταξιδιου σε 1-2 χρονια. Ξανα τονιζω, γνωμη μου... :smoke:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Καλα λαστιχα χρειαζομαστε παντα πιστευω, ανεξαρτητα απο την εποχη.. Απλα οταν αυτα ειναι τα εργοστασιακα ( nylon) + 3ετιας στοκ που λεει ο Κωστας, τοτε απλα ακομα δεν εχει γνωρισει το μηχανακι του.. Μολις αλλαξει Γιωργη , τοτε θα δει το πραγματικο cbf 1000 που αγορασε. :winking:

Οσο γαι τα 20000χλμ που βγαζει το τουρισταδικο, ναι τα βαζει, αλλα σκοπος ειναι να ειναι και φρεσκο.. πχ αν τα βγαλει σε 3 χρονια τοτε σορρυ αλλα δεν ειναι και τιμη του αναβατη.. Εχει ενα ξερο λαστιχο που δεν το πιεζει.. αλλο να βαλεις τουρισταδικο και να το λιωσεις σε συνθηκες ταξιδιου σε 1-2 χρονια. Ξανα τονιζω, γνωμη μου... :smoke:

Συμφωνω με τον Ηλια (για να μην τελειωσουν τα LIKE μου :winking:).Θεωρω κι εγω οπως το σκουερ που οταν του αλλαξα λαστιχα γνωρισα ενα αλλο μηχανακι,ετσι και με την CBF θα γινει οπως λεει ο Ηλιας καθαρα!Υπομονη...δεν μπορω να κανω κι αλλιως δυστυχως!Εκτος και εαν μου τη βαρεσει και τα αλλαξω νωριτερα.Θα ενημερωσω βεβαια και με τις αναλογες εντυπωσεις!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Σιγουρα θα δει τρομαχτικη διαφορα σε ολες τις συνθηκες. Χωρις συζητηση.

Για το αρχειο, τα BT023 μου τα φοραω 1,5 χρονο με 17000χμ (αλλα τοσα εχω κανει στο ΤΑ παραλληλα) και ειναι ακομα καινουργια και μαλακα. Οδηγαω μονο εκτος πολης και η οδηγηση μου ειναι σχετικα ζωηρη.

Θα φταινε μαλλον οι δρομοι εδω....

Πως τους ειδες τους δρομους σε σχεση με βορειοτερα?

Τροποποιήθηκε από τον gkourmoul1

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Να τη χαιρεσαι την κουκλα σου Κωστα...και ευχομαι το χαμογελο της πρωτης σου φωτο πανω σε αυτη να κρατησει για πολλα πολλα πολλα χρονια αναλλοίωτο και ιδιο σε ενταση:) καλα χιλιομετρα μαζι...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Πως τους ειδες τους δρομους σε σχεση με βορειοτερα?

Οπως παντα, σε πολυ καλυτερη κατασταση απο τους δικους μας.. Και οχι δεν το λεω γιατι εχω ερωτα με την Κρητη.

Η αληθεια ειναι οτι οπου και αν εχω παει ανα την ελλαδα, σχεδον παντα βρισκω καλυτερους δρομους απο την Αθηνα..

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Καταρχήν να την χαίρεσαι φίλε @ΚώσταΤ και πάντα όρθιοι!!

θα πρότεινα να δημιουργήσεις ενημερωτικό owners review όπως άλλα παιδιά και να του κάνεις update

ωραίος!

HLIAS να σε ιντρικάρω λιγο ?? :crazy:

..στο δικό μου τα μαμά τα αλλαξα στα πρώτα 32000km(και αυτό λόγο οτι έπαθα λάστιχο θα τα πηγαινα κανα 3000-5000 ακόμη)

ο κουμπάρος μου με bandit τα άλλαξε (τα μαμας λάστιχα) στα πρώτα του 41000km

πλέον έχω 19000 (σε 2 χρόνια) όπου έχουν συμπεριλάβει (εκτός απο ασφάλτινες διαδρομές) καλοκαιρινούς χωματόδρομους (και όχι μόνο) και ένα track day... και συνεχίζουμε...!!!ακόμη δεν έδειξαν σημάδια αδυναμίας, μαλλον από του χρόνου θα αντικατασταθούν...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ΚώσταΤ τί λάστιχα έχεις και δεν είναι καλά?

Εμένα μου ήρθε με τα Continental Roadattack και είμαι πολύ ευχασριστημένος

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Κώστα καλημέρα. Ότι και να σου είπα για να σε αποτρέψω από αυτή την αγορά τελικά δεν τα κατάφερα.

Ας είναι όμως και αφού δεν μπορείς να κάνεις αλλοιώς, θα αναγκαστείς να συμβιώσεις με αυτό το ελλεηνό κατασκεύασμα.

Τεσπα και για να εισέλθω στα των ελαστικών

0-11000χλμ. Τα όχι και τόσο άθλια ΒΤ 57. Παρόλο που είναι παλιό ελαστικό δεν θα το χαρακτήριζα τραγικό. Δεν είναι για πολλά άλλά δε γλυστράει εύκολα. Για τους παλιότερους να θυμίσω ότι το συγκεκριμένο όταν είχε εμφανιστεί το προωθούσαν ως και καλά super sport. Νο comment!

11000-27000. BT 23. Ένα από τα καλύτερα τουριστικά κατά τη γνώμη μου και δε με πρόδοσε ποτέ και πουθενά μέχρι που τελείωσε. Γι΄αυτό το λόγο τα ξαναέβαλα

27000-37000 μέχρι σήμερα και ακόμα έχω το δεύτερο ΒΤ 23. Ασφαλής επιλογή για τη συγκεκριμένη μοτό.

Περιμένω τα Roadsmart 2 για επόμενη αλλαγή, αν και ψήνομαι και για κάτι πιο σπορτίφ αν δε μας ξεζουμίσουν τελείως οικονομικά γιατί τότε θα πρέπει να οδηγηθώ πάλι σε πιο ασφαλή τουριστικά νερά,

Κώστα κανε αι κανα χιλιόμετρο ρε φίλε!!!

Ούτε να κρυώσει δεν προλαβαίνει. Σε ζηλεύω

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Καταρχήν να την χαίρεσαι φίλε @ΚώσταΤ και πάντα όρθιοι!!

θα πρότεινα να δημιουργήσεις ενημερωτικό owners review όπως άλλα παιδιά και να του κάνεις update Αυτο πως γινεται δεν κατεω πραμα

ωραίος!

HLIAS να σε ιντρικάρω λιγο ?? :crazy:

..στο δικό μου τα μαμά τα αλλαξα στα πρώτα 32000km(και αυτό λόγο οτι έπαθα λάστιχο θα τα πηγαινα κανα 3000-5000 ακόμη)

ο κουμπάρος μου με bandit τα άλλαξε (τα μαμας λάστιχα) στα πρώτα του 41000km

πλέον έχω 19000 (σε 2 χρόνια) όπου έχουν συμπεριλάβει (εκτός απο ασφάλτινες διαδρομές) καλοκαιρινούς χωματόδρομους (και όχι μόνο) και ένα track day... και συνεχίζουμε...!!!ακόμη δεν έδειξαν σημάδια αδυναμίας, μαλλον από του χρόνου θα αντικατασταθούν...

Εχω δειγματα ολισθηροτητας και μπορω τρεμουλου στην ΕΟ πηγαινοντας με καμποσα.Γι αυτο κι εγω εχω παρει ηδη την αποφαση της αλλαγης (οχι του 1981) :peep:

Να τη χαιρεσαι την κουκλα σου Κωστα...και ευχομαι το χαμογελο της πρωτης σου φωτο πανω σε αυτη να κρατησει για πολλα πολλα πολλα χρονια αναλλοίωτο και ιδιο σε ενταση :) καλα χιλιομετρα μαζι...

Σ'ευχαριστω πολυ φιλε Κωστα ανταποδιδω.Δυσκολα θα μου φυγει αυτο το χαμογελο που ειδες πιστεψε με!

ΚώσταΤ τί λάστιχα έχεις και δεν είναι καλά?

Εμένα μου ήρθε με τα Continental Roadattack και είμαι πολύ ευχασριστημένος

Bridgestone μεν αλλα τα ΒΤ053 και απ ο,τι ακουσα δεν υπαρχουν πια στην αγορα.Ειναι αρχαια λαστιχα!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Κώστα καλημέρα. Ότι και να σου είπα για να σε αποτρέψω από αυτή την αγορά τελικά δεν τα κατάφερα.

Ας είναι όμως και αφού δεν μπορείς να κάνεις αλλοιώς, θα αναγκαστείς να συμβιώσεις με αυτό το ελλεηνό κατασκεύασμα.

Τεσπα και για να εισέλθω στα των ελαστικών

0-11000χλμ. Τα όχι και τόσο άθλια ΒΤ 57. Παρόλο που είναι παλιό ελαστικό δεν θα το χαρακτήριζα τραγικό. Δεν είναι για πολλά άλλά δε γλυστράει εύκολα. Για τους παλιότερους να θυμίσω ότι το συγκεκριμένο όταν είχε εμφανιστεί το προωθούσαν ως και καλά super sport. Νο comment!

11000-27000. BT 23. Ένα από τα καλύτερα τουριστικά κατά τη γνώμη μου και δε με πρόδοσε ποτέ και πουθενά μέχρι που τελείωσε. Γι΄αυτό το λόγο τα ξαναέβαλα

27000-37000 μέχρι σήμερα και ακόμα έχω το δεύτερο ΒΤ 23. Ασφαλής επιλογή για τη συγκεκριμένη μοτό.

Περιμένω τα Roadsmart 2 για επόμενη αλλαγή, αν και ψήνομαι και για κάτι πιο σπορτίφ αν δε μας ξεζουμίσουν τελείως οικονομικά γιατί τότε θα πρέπει να οδηγηθώ πάλι σε πιο ασφαλή τουριστικά νερά,

Κώστα κανε αι κανα χιλιόμετρο ρε φίλε!!!

Ούτε να κρυώσει δεν προλαβαίνει. Σε ζηλεύω

1.Τι να πω..προσπαθησες κι εσυ προσπαθησαν κι αλλοι καλα σας ελεγα να παρω αλλο μοτορι αλλα εσεις εκει...πλυση εγκεφαλου.Τωρα θα τον πιω κανονικα και θα το χρωσταω σε εσας.

2.Το δικο μου φιλε το φοβαμαι για να ειμαι ειλικρινης και δεν ρισκαρω σε κανενα στροφιλικι να πεσω αφ ενος για μενα εαφ ετερου κοστιζουν τα ΧΟΝΤΑΙΥΚΑ μαμωτο.Οποτε παμε για ΒΤ023 το οποιο το θελω ακριβως για τον ιδιο λογο που αγορασα τη μηχανη.Touring.βεβαια πιστευω οτι στην βροχη θα εχουν ενα θεμα αλλα σιγα σιγα παμε και με προσοχη!

3.Προσπαθω να του γραψω χλμ αλλα που;Μακαρι να σου εμοιαζα ρε Αλεξη.Ολο εκδρομες εισαι και βολτες :peep:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

γινεται με το να προσθέσεις στο θέμα που έχεις owners review(σημαίνει αναφορά του χρήστη-χειριστή) και να προσθέτεις εν καιρό ότι καινούργιο θέλεις να βάλεις κάτι όπως για παράδειγμα http://www.mybike.gr/topic/56965-honda-cbf-600-2003-2007-%CE%BA%CE%B1%CF%81%CE%BC%CF%80%CF%85%CF%81%CE%B1%CF%84%CE%B5%CF%81-owners-review/page__st__45

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

γινεται με το να προσθέσεις στο θέμα που έχεις owners review(σημαίνει αναφορά του χρήστη-χειριστή) και να προσθέτεις εν καιρό ότι καινούργιο θέλεις να βάλεις κάτι όπως για παράδειγμα http://www.mybike.gr...ew/page__st__45

Εγινε σ'ευχαριστω!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

κωστα με γειες και καλοταξιδο!

εκαμες μια πολυ καλη επιλογη για τουρισμο και οχι μονο.

εχω το ιδιο με 51.000 τουριστικα χλμ και το εχω καταευχαριστηθει. δεν τ αλλαζω με τπτ αν και ειχα μπολικα μηχανακια.

απλα θελει σε μερικα πραγματακια βελτιωση.

ο ηλιας εχει απολυτο δικιο κ για τα λαστιχα, αλλα κ για τα λαδια του πηρουνιου.

τα λαστιχα ευθυνονται για την ολισθηροτητα και το πηρουνι για το τρεμουλο-ταλαντωση-ασαφεια.

τα μαμισια ελαστικα τα 057 ειναι μονο για το στρωσιμο.εγω τα αλλαξα σε λιγοτερο απο 3.000χλμ.

τα bt023 μην τα βαλεις, γιατι στο βρεγμενο γλυστρανε περισοτερο απ τα 57αρια που φορας. (αν επιμενεις παντως, εχω ενα ζευγαρι με 3.000 χλμ και στα χαριζω στα 80 ευρω αντικαταβολη!)

απ τα λαστιχα που εχω δοκιμασει, πολυ καλα σε κρατημα σε στεγνο και βρεγμενο αλλα και με χιλιομετρικη αποδοση ηταν τα dunlop roadsmart Ι http://www.dunlopmot...ring/roadsmart/

μ αυτα εκαμα πανω απο 25000 χλμ.

αργη κορωνα μεν σε σχεση με τα bt023 αλλα σε βρεγμενο ή στεγνο δεν προβληματιζουν ποτε.

δεν καταλαβαινεις καν τη μεταβαση απο στεγνο σε βρεγμενο ενω τα 023 τρεμουν σα ψαρια,

πιθανολογω λογω της σκληρης μεσαιας γομας + οτι δεν εχουν χαραξη στο κεντρο.

τα 023 που εβαλα μετα τα dunlop, λογω κορωνας, το μηχανακι πλαγιαζει μεν πιο ευκολα, κραταει καλα στο στεγνο,αλλα φοβαται το νερο.δηλ αχρηστα για τουρισμο + το φοβο μην εχουν πεταξει νερα στο δρομο το καλοκαιρι.προφανως ειναι για βαρια μηχανακια (paneuropean,fjr.gtr)

τα εβγαλα λοιπον κακην κακως με 3000 καλοκαιρινα χλμ (και καθονται πλεον στην αποθηκη) και δοκιμασα τα michelin pilot I.

ειναι φθηνα, με παραπλησια αποδοση με τα roadsmart και τα εχω μονο για ταξιδια.

για τις βολτες τις κοντινες των 300 χλμ, εχω φορεσει τα pirelli diablo.

με τα πιρελι, το μηχανακι πραγματικα εγινε μαγικο χαλι κι εδειξε τις δυνατοτητες του, ενω και οι πρωτες επαφες με νερα εδειξαν οτι τα αφηνουν ανεπηρεαστα.

οσο αφορα τωρα το πηρουνι, επρεπε ηδη να το εχεις ρυθμισει στην σκληρη σκαλα απ τις 3000 χλμ

προφανως ειναι ακομα στη μεσαια οπως ηταν απ το εργοστασιο,ή και στη μαλακη.

για να εξαλειφθουν οι ταλαντωσεις, (υποθετω οτι κι απ τα 130-140 θα νοιωθεις καποιες ή ακομα και πιο χαμηλα) ισως καταφερεις να τις εξαληψεις βαζοντας φρεσκα λαδια στο πηρουνι και φυσικα την προφορτιση τερμα.

εγω προχωρησα ακομα παραπερα κι εβαλα τα ελατηρια της ohlins που βγαζει για το προηγουμενο μοντελο.

δυστυχως,οχι καρτριτζ, ουτε καν απλα ελατηρια πηρουνιου δεν υπαρχουν για το "δικο" μας μοντελο.

φυσικα το μηχανακι εγινε ακλονητο πλεον στις ευθειες, κι εδειξε επιτελους καποιες (πολλες) αρετες του στις στροφες.

νομιζω γυρω στα 130 ευρω τοποθετημενα μου στοιχισαν.

ενοειται πλεον το πισω αμορτισερ ακολουθει οριακα αξιοπρεπως τις δυνατοτητες του πηρουνιου, αν και ρυθμισμενο τερμα.

δυστυχως πισω αμορτισερ βγαζει μονο η ολινς...με κοστος πανω απο χιλιαρικο!

παντως το μηχανακι κυριολεκτικα μεταμορφωθηκε. απο κει που πριν φοβομουν να παω με 150, τωρα ακομα και στην τελικη του εμπνεει εμπιστοσυνη.

ας μη πουμε για τις στροφες που πριν το ενοιωθα βαρκα.

ειχα απογοητευτει τοσο που σκεφτομουν να το πουλησω :mellow:

εχω κι αλλα tips να σου γραψω, αλλα τωρα κανει νυστα :tooth:

Τροποποιήθηκε από τον harisdei

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ρε παλιονεούδι, τι νόμιζες, ότι δε θα σ'έπαιρνα χαμπάρι? Λοιπόν να το χαίρεσαι το εργαλείο σου και καλά χλμ!

Όταν θα σου περάσει η κουλαμάρα, να πας να βάλεις λαστιχάκια σούπερ σπορ και αναρτήσεις μπρος πίσω και θα είσαι κορυφή...έπειτα ίσως μπορέσεις να μας ακολουθήσεις στα στροφιλίκια... :crazy:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

κωστα με γειες και καλοταξιδο!

εκαμες μια πολυ καλη επιλογη για τουρισμο και οχι μονο.

εχω το ιδιο με 51.000 τουριστικα χλμ και το εχω καταευχαριστηθει. δεν τ αλλαζω με τπτ αν και ειχα μπολικα μηχανακια.

απλα θελει σε μερικα πραγματακια βελτιωση.

ο ηλιας εχει απολυτο δικιο κ για τα λαστιχα, αλλα κ για τα λαδια του πηρουνιου.

τα λαστιχα ευθυνονται για την ολισθηροτητα και το πηρουνι για το τρεμουλο-ταλαντωση-ασαφεια.

τα μαμισια ελαστικα τα 057 ειναι μονο για το στρωσιμο.εγω τα αλλαξα σε λιγοτερο απο 3.000χλμ.

τα bt023 μην τα βαλεις, γιατι στο βρεγμενο γλυστρανε περισοτερο απ τα 57αρια που φορας. (αν επιμενεις παντως, εχω ενα ζευγαρι με 3.000 χλμ και στα χαριζω στα 80 ευρω αντικαταβολη!)

απ τα λαστιχα που εχω δοκιμασει, πολυ καλα σε κρατημα σε στεγνο και βρεγμενο αλλα και με χιλιομετρικη αποδοση ηταν τα dunlop roadsmart Ι http://www.dunlopmot...ring/roadsmart/

μ αυτα εκαμα πανω απο 25000 χλμ.

αργη κορωνα μεν σε σχεση με τα bt023 αλλα σε βρεγμενο ή στεγνο δεν προβληματιζουν ποτε.

δεν καταλαβαινεις καν τη μεταβαση απο στεγνο σε βρεγμενο ενω τα 023 τρεμουν σα ψαρια,

πιθανολογω λογω της σκληρης μεσαιας γομας + οτι δεν εχουν χαραξη στο κεντρο.

τα 023 που εβαλα μετα τα dunlop, λογω κορωνας, το μηχανακι πλαγιαζει μεν πιο ευκολα, κραταει καλα στο στεγνο,αλλα φοβαται το νερο.δηλ αχρηστα για τουρισμο + το φοβο μην εχουν πεταξει νερα στο δρομο το καλοκαιρι.προφανως ειναι για βαρια μηχανακια (paneuropean,fjr.gtr)

τα εβγαλα λοιπον κακην κακως με 3000 καλοκαιρινα χλμ (και καθονται πλεον στην αποθηκη) και δοκιμασα τα michelin pilot I.

ειναι φθηνα, με παραπλησια αποδοση με τα roadsmart και τα εχω μονο για ταξιδια.

για τις βολτες τις κοντινες των 300 χλμ, εχω φορεσει τα pirelli diablo.

με τα πιρελι, το μηχανακι πραγματικα εγινε μαγικο χαλι κι εδειξε τις δυνατοτητες του, ενω και οι πρωτες επαφες με νερα εδειξαν οτι τα αφηνουν ανεπηρεαστα.

οσο αφορα τωρα το πηρουνι, επρεπε ηδη να το εχεις ρυθμισει στην σκληρη σκαλα απ τις 3000 χλμ

προφανως ειναι ακομα στη μεσαια οπως ηταν απ το εργοστασιο,ή και στη μαλακη.

για να εξαλειφθουν οι ταλαντωσεις, (υποθετω οτι κι απ τα 130-140 θα νοιωθεις καποιες ή ακομα και πιο χαμηλα) ισως καταφερεις να τις εξαληψεις βαζοντας φρεσκα λαδια στο πηρουνι και φυσικα την προφορτιση τερμα.

εγω προχωρησα ακομα παραπερα κι εβαλα τα ελατηρια της ohlins που βγαζει για το προηγουμενο μοντελο.

δυστυχως,οχι καρτριτζ, ουτε καν απλα ελατηρια πηρουνιου δεν υπαρχουν για το "δικο" μας μοντελο.

φυσικα το μηχανακι εγινε ακλονητο πλεον στις ευθειες, κι εδειξε επιτελους καποιες (πολλες) αρετες του στις στροφες.

νομιζω γυρω στα 130 ευρω τοποθετημενα μου στοιχισαν.

ενοειται πλεον το πισω αμορτισερ ακολουθει οριακα αξιοπρεπως τις δυνατοτητες του πηρουνιου, αν και ρυθμισμενο τερμα.

δυστυχως πισω αμορτισερ βγαζει μονο η ολινς...με κοστος πανω απο χιλιαρικο!

παντως το μηχανακι κυριολεκτικα μεταμορφωθηκε. απο κει που πριν φοβομουν να παω με 150, τωρα ακομα και στην τελικη του εμπνεει εμπιστοσυνη.

ας μη πουμε για τις στροφες που πριν το ενοιωθα βαρκα.

ειχα απογοητευτει τοσο που σκεφτομουν να το πουλησω :mellow:

εχω κι αλλα tips να σου γραψω, αλλα τωρα κανει νυστα :tooth:

Χαρη ασε τα τιπ και παμε μπαλι για κανα σουβλακι λεω εγω.....

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Και συνεχιζουμε την μεταδοση μας.

12300 χλμ και οπως ηταν φυσικο η αλλγη λαδιων και ο καθαρισμος φιλτρου αερα ηταν δεδομενα. Μπηκαν λαδια MOTUL 5100 10w40 ESTER.Οι εντυπωσεις πολυ καλες εως αριστες μπορω να πω.Μεγαλη διαφορα στις ταχυτητες και ενω μπηκα κεντρο σημερα μπορω να το πω με σιγουρια..Πλεον κανενα προβλημα,ολες οι ταχυτητες μπαινουν μια χαρα και πιο στρωτα!

Σημερα μπηκαν και τα καινουρια παππουτσακια τα οποια ακουνε στο ονομα DUNLOP ROADSMART II απο το καταστημα που φαινεται στη φωτο

DunlopRoadsmartII.jpg

Καθως αμεσως μετα αλλαχθηκαν τα πισω τακακια με EBC GOLD μαλακα.Βεβαιως πρεπει να περασουν 200χλμ περιπου για να στρωσουν αλλα σιγουρα θα γινουν πολυ συντομα.

Επεται συνεχεια....

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Άντε επιτέλους με λαστιχάκια της προκοπής...ώρα να μάθεις να στρίβεις και είσαι έτοιμος... :crazy:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Άντε επιτέλους με λαστιχάκια της προκοπής...ώρα να μάθεις να στρίβεις και είσαι έτοιμος... :crazy:

Πιασε τιμονι με το καλο εσυ που εισαι εξαφανισμενος και θα μου μαθεις να στριβω δασκαλε :D

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα