Jump to content
johnalx

Δηλωση αγορας μηχανης

Recommended Posts

Καλησπερα, θα ηθελα να ρωτησω καποιον που ξερει...Ειμαι φοιτητης και θελω να παρω ενα μεταχειρισμενο παπακι 125cc απο εναν φιλο αξιας 1500ε που καινουριο κανει 3500. Το θεμα ειναι οτι δεν θελω να το μαθουν οι γονεισ μου. Ακουω οτι μετα την μεταβιβαση πρεπει να δηλωσεις στην εφορια την αγορα τησ, εγω ομωσ δεν εχω ουτε εισοδημα ουτε κανω φορολογικη δηλωση ουτε θελω να κανω μη τυχον και φανει πουθενα και το μαθουν οι γονεις μου. Με λιγα λογια γινεται να το παρω χωρισ να το δηλωσω αλλα παραλληλα χωρισ να εχω προβλημα με ασφαλειες τελη κυκλοφοριας και πιθανη μελλοντικη πωληση? Επισης τη χαρτια στελνουν σπιτι? πχ τελη κυκλοφοριασ? κ τν καινουργια αδεια-ασφαλεια απο που την παιρνω? Σε αυτα μπορω να βαλω την διευθυνση της φοιτιτικησ μου κατοικιας κατα την μεταβιβαση ωστε να ερχονται σε εμενα και οχι στους γονεισ μου? Ευχαριστω!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

όχι δεν μπορείς. θα είναι παράνομο. Όσο για το εισόδημα που δεν έχεις δεν υπάρχει πρόβλημα. Απλά θα κάνεις δήλωση που θα λέει μόνο αυτό. Αν και είμαι πολύ κατά γενικά την όλης φάσης του κρυψήματος από τους γονείς :peep: μπορείς να κάνεις και απλά να μην την δειξεις και να βάλεις να σου σταλεί στην φοιτητική σου κατοικία. Και αργότερα να το αλλάξεις...ε! πιστεύω μέχρι τότε θα το ξέρουν οι δικοί σου :rolleyes:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

δηλαδη θα παω σε λογιστη οταν γινονται οι φορολογικεσ δηλωσεις και μου ερχεται καποιο χαρτι σπιτι και τελειωσε? Τι ακριβως επιπτωσεισ θα εχω αν δεν το δηλωσω?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

α και διαβαζω οτι κατα την μεταβιβαση χρειαζεται καποιο επισημο αφμ και αντιγραφο δλδ αν παω αντιγραφο απο αυτο που πηρα απο την εφορια θα εχω προβλημα...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Η μηχανή έχει τεκμήριο αγοράς και όχι διαβίωσης, οπότε πρέπει απλά να δικαιολογήσεις που βρήκες τα λεφτά να την αγοράσεις. Αν ώς φοιτητής είσαι προστατευόμενο μέλος και σε βάζει στη δήλωσή του ο πατέρας σου είναι εύκολο να δικαιολογήσεις την αγορά, δύσκολο να του το κρύψεις. Μίλα με έναν λογιστή για σίγουρες απαντήσεις. Με το ΑΦΜ που λές θα είσαι οκ.

Χωρίς να με αφορά, και μιλώντας πολύ φιλικά, το να το κρύψεις είναι το πιο χαζό πράγμα που μπορείς να κάνεις. Όταν το μάθει (που θα το μάθει) τα πράγματα θα είναι χειρότερα, είτε το μάθει αν κάτσει στραβή είτε απλά το μάθει. Θα επιβεβαιώσεις όλες τις αντιρήσεις / ενστάσεις / φόβους του με το χειρότερο τρόπο. Και θα χάσεις το όπλο της πειθούς / φερεγγυότητας / συζήτησης για πάντα.

Άσε που όλοι οι μοτοσυκλετιστές θα σου πούν οτι "πρέπει κάποιος (καλύτερα η οικογένεια) να ξέρει οτι καβαλάς".

Τροποποιήθηκε από τον nuntius

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

φιλε μου κ εγω θα συμφωνησω με τα παιδια.. ενηλικος εισαι πλεον, μπορεις να μιλεις αλλιως με τον πατερα σου.. δεν εισαι κανα 16χρονο που του ζηταει μηχανακι.. ειμαι τελειως αντιθετος στο να το παρεις κρυφα.. και ο δικος μου πατερας ετσι ηταν στη αρχη.. μηχανακι ουτε λογος.. μεχρι που στο τελος μου ειπε απο μονος του να παρω μηχανακι.. τεσπα.. αυτα απο μενα.. κανε οτι σε φωτισει το μυαλο σου..

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

to yamaha r125...ναι τελικα μαλλον ισχυει αυτο λεσ για προστατευομενο μελος..πφφφ...και 1εκ ευρω ν ειχα κ 30 χρονων να ημουνα αν τους ελεγα θα παρω μηχανη θα μ ελεγαν οχι απλα τωρα που δεν εχω το εκ :grin: και εξαρτομαι οικονονικα απο αυτους παροτι εχω τα λεφτα για το μηχανακι εχουν εχουν επιχειρηματα..δεν ξερω αν καταλαβαινεισ τι εννοω?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

χαχα ρε παιδια ειναι απλα τα πραγματα λεω πατερα θα παρω ενα μηχανακι να πηγαινω σχολη-μου λεει οχι ειναι επικινδυνα...για πειτε μου τι να κανω?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μπορεις καλλιστα να το παρεις και να μην το μαθει κανενας δηλωνοντας διευεθυνση αυτη που μενεις τωρα και ολα τα χαρτια θα ερχονται εκει, μπορεις επισης να μη δηλωσεις την αγορα της μηχανης σου, μεχρι τωρα δεν ειχε κανενας προβλημα με αγορα μεταχειρησμενης μηχανης με την εφορια, βεβαια τα τελη κυκλοφωριας τα εισπρατει η εφορια και βλεπει ποιος εχει τι δηλωμενο στο ονομα του και αν δηλωσε την αγορα του, το θεμα ειναι οτι μεχρι τωρα δεν τα κοιτουσαν και κανενας δεν ειχε προβλημα, αν ομως αρχισουν να τα ψαχνουν σιγουρα θα προκυψει καποιο προστιμο.

Εγω δεν σου λεω να την αγορασεις αλλα ουτε και να μην την αγορασεις.. Αν θελεις ενα μεσο απλα να μετακινησε και δεν σε ενδιαφερουν τα γκαζια τα κρατηματα και η μοστρα τοτε παρε ενα πενανταρι παπι ή σκουτερ να κανεις τη δουλεια σου και χωρις μπλεξιματα μιας και τα μοτοποδηλατα δεν σχετιζονται ουτε αμεσα ουτε εμμεσα με την εφορια.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μα αυτο ρωταω απο την αρχη πως γινεται να το παρω νομιμα χωρις να το μαθουν οι γονεις μου...ε εχει κατι ανηφορες εδω διπλα θελω να τισ ανεβαινει :D και με το προστιμο τι γινεται? το πληρωνω και τελειωνει?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Φίλε μου καλησπέρα. Έκανα ακριβώς το ίδιο.... βρήκα μηχανάκι το πλήρωσα cash και οι γονείς ακόμα δεν ξέρουν τίποτα. Ως λογιστής σου λέω ότι η μηχανή δεν φαίνεστε στην φορολογική δήλωση την οποία και δεν υποχρεούσε να κάνεις. Από την άλλη από την δικιά μου εμπειρία σου λέω ότι πήγα στο υπουργείο μαζί με τον ιδιοκτήτη κάναμε τα χαρτιά για την μεταβίβαση και όταν ήταν έτοιμη η καινούργια άδεια με πήραν τηλέφωνο και πήγα και την παρέλαβα. Ασφάλεια έβγαλα κανονικά και τα τέλη κυκλοφορίας ήρθαν στη διεύθυνση που είχα δηλώσει (τη φοιτητική μου)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

και διπλομα εχω και 100%νομιμος θελω να ειμαι με ασφαλειες κρανοσ κτλ...βεβαια οτι εχω διπλομα δεν το ξερουν..

rabbit ευχαριστω ακριβως αυτο θα κανω...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Φίλε μου καλησπέρα. Έκανα ακριβώς το ίδιο.... βρήκα μηχανάκι το πλήρωσα cash και οι γονείς ακόμα δεν ξέρουν τίποτα. Ως λογιστής σου λέω ότι η μηχανή δεν φαίνεστε στην φορολογική δήλωση την οποία και δεν υποχρεούσε να κάνεις. Από την άλλη από την δικιά μου εμπειρία σου λέω ότι πήγα στο υπουργείο μαζί με τον ιδιοκτήτη κάναμε τα χαρτιά για την μεταβίβαση και όταν ήταν έτοιμη η καινούργια άδεια με πήραν τηλέφωνο και πήγα και την παρέλαβα. Ασφάλεια έβγαλα κανονικά και τα τέλη κυκλοφορίας ήρθαν στη διεύθυνση που είχα δηλώσει (τη φοιτητική μου)

Εμενα μου ειπανε οτι μεχρι 850 cc δεν εισαι υποχρεωμενος να το δηλωσεις στην εφορια.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

χαχα ρε παιδια ειναι απλα τα πραγματα λεω πατερα θα παρω ενα μηχανακι να πηγαινω σχολη-μου λεει οχι ειναι επικινδυνα...για πειτε μου τι να κανω?

Επειδή κεγώ φοιτητής είμαι και πρίν 2 χρόνια είχα το ίδιο πρόβλημα..Στην αρχή τους το έφερα πολύ στην πλάκα,εννοείται πως και έλεγαν όχι,μετά το έλεγα πιο σοβαρά,έλεγα ότι όλοι οι φίλοι μου έχουν μηχανές,ότι μένω μακριά από την σχολή και περπατάω πολύ για να πάω στα μαθήματα,ότι πολλές φορές γυρνούσα σπίτι αργά το βράδυ με τις μηχανές/αυτοκίνητα φίλων μου και αναγκαζόμουν να γυρίσω αργά επειδή αυτοί δεν έφευγαν νωρίς ή αναγκαζόμουν να ανέβω σε μηχανή φίλου μου ο οποίος ήταν ψιλομεθυσμένος και δεν τους εμπιστευόμουν και πολύ...Τέτοια άρχισα να λέω για να τους πείσω και τελικά τους έπεισα μετά από πολύ πρίξιμο και αναγκάστηκα και πήρα ένα 50αρι παπί.Από το τίποτα κάτι είναι και αυτό.Και αν σου πούν να πάρεις 50αρι κ εσένα πες ότι έχει ένας φίλος σου και είναι επικίνδυνο λόγω του ότι σε διασταυρώσεις με κίνηση που έχεις στοπ όταν θα έχεις ένα μικρό χώρο για να ξεκινήσεις δεν έχεις τις ροπές να κάνεις μια καλή εκκίνηση και αναγκάζεις τον άλλον να φρενάρει(αυτό είναι αλήθεια).Και όσο νά'ναι φοιτητής είσαι χρειάζεσαι και κάτι για να παίρνεις και ένα δεύτερο άτομο και να πας αξιοπρεπές.Επίσης αν δουν σε φώτο το r125 θα νομίσουν ότι πήρες κανένα πιστιάρικο θηρίο.Γ'αυτό λίγο δύσκολο να τους πείσεις ότι δεν είναι και κανένα τέρας.

Τροποποιήθηκε από τον l4m0

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Απο 1/1/2003 στα τεκμηρια διαβιωσης δεν συγκαταλεγονται τα διλυκλα, αξιας κατω των 50,000ευρω. Συμφωνα με τα καινουργια τεκμηρια για το 2011, ευτυχως ουτε κι εκει υπαρχουν, αρα δεν χρειαζεται να δηλωνεται καθε χρονο μιας και δεν αποτελει τεκμηριο, ετσι ωστε να φορολογηθει.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Παρτο το μηχανάκι εννοειται, αλλα αν γινεται καπως συζητησε το με τους δικους σου. Αν δεν σηκωνουν κουβεντα παλι παρτο. δεν εχεις κανενα θεμα με εφοριες, μεταβιβασεις κτλ.

Ενα θέμα έχεις μονο και είναι πολυ πιο σοβαρό απο τα παραπανω :online2long: ....

Γιατι να μην πάρεις απλα ενα παπι αφου θες μονο να μετακινείσαι? :blush2:

Με ενα 1μιση χιλιαρικο εισαι κυριος στο θεμα παπι http://www.car.gr/classifieds/bikes/view/2796756/

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εμενα μου ειπανε οτι μεχρι 850 cc δεν εισαι υποχρεωμενος να το δηλωσεις στην εφορια.

Απο 1/1/2003 στα τεκμηρια διαβιωσης δεν συγκαταλεγονται τα διλυκλα, αξιας κατω των 50,000ευρω. Συμφωνα με τα καινουργια τεκμηρια για το 2011, ευτυχως ουτε κι εκει υπαρχουν, αρα δεν χρειαζεται να δηλωνεται καθε χρονο μιας και δεν αποτελει τεκμηριο, ετσι ωστε να φορολογηθει.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ναι το ξερω αυτο..ομως σχεδον ολοι μ λενε οτι πρεπει ν δηλωσεις την αγορα..εσυ μ λες οτι ουτε αυτη χρειαζεται....να σε ακουσω?

Παρτο το μηχανάκι εννοειται, αλλα αν γινεται καπως συζητησε το με τους δικους σου. Αν δεν σηκωνουν κουβεντα παλι παρτο. δεν εχεις κανενα θεμα με εφοριες, μεταβιβασεις κτλ.

Ενα θέμα έχεις μονο και είναι πολυ πιο σοβαρό απο τα παραπανω :online2long: ....

Γιατι να μην πάρεις απλα ενα παπι αφου θες μονο να μετακινείσαι? :blush2:

Με ενα 1μιση χιλιαρικο εισαι κυριος στο θεμα παπι http://www.car.gr/cl...s/view/2796756/

γιατι θελω να μετακινουμαι με styl χαχα βασικα ninja250 ηθελα αλλα δεν παιζει χρημα...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

γενικά δεν έχω ακούσει τίποτα για περιορισμό στα κυβικά. Αλλά και εκτός αυτού και από γνωστούς που ξέρω αλλά και από πελάτες η μηχανή δεν συμπεριλαμβάνετε στη φορολογική δήλωση. Μπαίνει όμως η απόδειξη αγοράς (αν υπάρχει) μόνο την πρώτη φορά

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Δεν πάω να το παίξω έξυπνος η παντογνώστης απλά σου λέω τι ξέρω από το γραφείο που δουλεύω από κει και πέρα μπορείς να κάνεις ένα τηλ και σε ένα άλλο λογιστικό γραφείο να πάρεις και μια άλλη γνώμη και ανάλογα πράτεις. Αν και σου ξαναλέω οτι προσωπικά αν και κάνω δήλωση τη μηχανή δεν τη δηλώνω.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

φιλε rabbit αυτο λεω οτι δεν θελω να βαλω την αποδειξει αγορασ στην φορολογικη δηλωση για να μην το μαθουν..αν δεν την βαλω τι προβληματα θα εχω?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

γιατι θελω να μετακινουμαι με styl χαχα βασικα ninja250 ηθελα αλλα δεν παιζει χρημα...

Και θεωρείς οτι το r125 εχει περισσότερο στυλ απο ενα τετοιο??????? :shock:

3598249433_9f0003c6c6_b.jpg

:pray: :pray: :pray: :pray:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα