Jump to content
ironMANos®

DIY Βαφη μοτοσυκλετας.

Recommended Posts

Μπράβο κι από μένα.

Για το μεράκι και για το αποτέλεσμα.

Καιρό τώρα σκεφτόμουν έναν τρόπο να βάλω σηματάκια με τη φτερούγα στα πλαϊνά πλαστικά (αυτά που είναι δεξιά κι αριστερά από το ρεζερβουάρ), γιατί το ΤΑ 700 δεν τα έχει.

Αν τα πάρω από το παλικάρι στη Ν. Μάκρη με μαγαζί στον Πειραιά που είπες και τα κολλήσω, θα πρέπει να περάσω από πάνω όλη την επιφάνεια με βερνίκι ή αντέχουν και χωρίς;

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Αν τα πάρω από το παλικάρι στη Ν. Μάκρη με μαγαζί στον Πειραιά που είπες και τα κολλήσω, θα πρέπει να περάσω από πάνω όλη την επιφάνεια με βερνίκι ή αντέχουν και χωρίς;

Θα εχεις φθορα εαν δεν βερνικωθουν.

Εαν πλενεις με πλυστικο ή εαν τα σκαλιζουν τα πιτσιρικια,δεν θα το συνιστουσα.

Εαν εχω παρατηρησειο σωστα ομως,μονο το χρωμα στο ΤΑ ειναι βερνικωμενο,ενω τα αυτοκολλητα ειναι σκετα,σωστα?

Το βινυλιο παντως εχει 7 χρονια εγγυηση τοποθετημενο σε καθετες επιφανειες και 5 σε οριζωντιες.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εαν εχω παρατηρησει σωστα ομως,μονο το χρωμα στο ΤΑ ειναι βερνικωμενο,ενω τα αυτοκολλητα ειναι σκετα,σωστα?

Εχεις μάτι αετίσιο. Ετσι ακριβώς είναι. Μόνο το χρώμα είναι βερνικωμένο και τα αυτοκόλλητα είναι σκέτα (γαμώ τη φτήνια μου). Μέχρι στιγμής είναι στη θέση τους, γιατί ούτε σε πλυντήριο πηγαίνω, ούτε τα πιτσιρίκια έχουν... χούι να ξύνουν τα αυτοκόλλητα. :D

Προσωπικά γουστάρω πιο πολύ το στρογγυλό λογότυπο που έχει μέσα τη φτερούγα και θα ήθελα να το βάλω σε μικρό όμως μέγεθος γιατί είναι και μεγάλη η γραμματοσειρά TRANSALP και δε λέει να το κάνω ... σούπα.

HONDA2008-2.jpg

Τροποποιήθηκε από τον Αιγαιοπλόος

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εχεις μάτι αετίσιο. Ετσι ακριβώς είναι. Μόνο το χρώμα είναι βερνικωμένο και τα αυτοκόλλητα είναι σκέτα (γαμώ τη φτήνια μου). Μέχρι στιγμής είναι στη θέση τους, γιατί ούτε σε πλυντήριο πηγαίνω, ούτε τα πιτσιρίκια έχουν... χούι να ξύνουν τα αυτοκόλλητα. :D

Προσωπικά γουστάρω πιο πολύ το στρογγυλό λογότυπο που έχει μέσα τη φτερούγα και θα ήθελα να το βάλω σε μικρό όμως μέγεθος γιατί είναι και μεγάλη η γραμματοσειρά TRANSALP και δε λέει να το κάνω ... σούπα.

HONDA2008-2.jpg

Αυτα Κωστα σε οριτζιναλ,κοστιζουν κοντα στο 50αρικο το ενα.

Εαν θες το ψαχνω και σου λεω ποσο πανε.Ειναι μικρο σε διαμετρο και μαλλον δεν αξιζει τοσο χρημα.

Στο αγγλικο ebay υπαρχουν και κινεζικα τετοια σηματα,αλλα δεν μπορω να σου εγγυηθω το κατα ποσο ανεξιτυλα θα ειναι.

Οτι χρειαστεις πες μου να σε βοηθησω.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Σήμερα λοιπόν αποφάσισα να βαψω άσπρη την χοντρούλα μου.

Αγόρασαν λοιπόν τα χρώματα στην τιμη των 49€.

Εδω περιλαμβάνονται τα εξής :

700ml alpine white for BMW

1lit. διαλυτικό για το χρώμα

700ml βερνικι

350ml χαρτενερ

2 ντουκοχαρτα νερου 800αρια

1 lit διαλυτικό για το πιστόλι

Και τέλος 3 φίλτρα για να σουρωνεις το χρώμα

Αφου λοιπόν τα πήρα όλα αυτα αφαίρεσα τα πλαστικα και άφησα την χοντρούλα κάπως έτσι

affb3c4e459bd0c377461725121c5a0d_zpsa1f0f84b.jpg

06748c00bdb7dd46fc6b9464d627e233_zps471e974f.jpg

Μετα απο αυτο έτριψα τα πλαστικα κομμάτια

ccde09b188133db62379b642a3e23de5_zps2b345ad0.jpg

Και καθώς περίμενα να στεγνωσουν έβαφα ταυτόχρονα την ουρά , τα φλασακια , την τάπα βενζινης , τους καθρέφτες και τα καλλυματα της ζελατινας με το plasti dip το γνωστο χρώμα που οπότε το βαρεθείς απλα το ΄΄ξεφλουδίζεις΄΄

aa68b816f0fce0ea9545c1d78b0d4146_zpse3161e5a.jpg

21e793ddc3c61a64b6b1323b5d005510_zps054acddb.jpg

b37a30e5d374358bd1e12fa43b15e271_zps768c678d.jpg

ae69227e6db2c5a26accc92073c55124_zpsa0316d49.jpg

Τα κάγκελα καθώς και η βάση της βαλίτσας πισω βαφτηκαν με απλό μαυρο ματ σπρέι και μετα βερνικι μαζι με τα πλαστικα κομμάτια

c296b7427c64a775c29258b100198ffe_zps00f89688.jpg

........συνεχίζεται ........

Εδω είχα μια μικρη αποτυχία απο βλακεία που έκανα στην αρχη

38a8ce6e481afcbf618e9bf5af84a5bb_zps23860fdc.jpg

Όταν έβγαλα λοιπόν τα αυτοκόλλητα έμεινε λίγη κόλα απο το ένα την οποία και αφαίρεσα με διαλυτικό , δυστυχώς με το που το έβαψαν έσκασε σε εκείνο ακριβώς το σημείο και τώρα πρέπει να το στοκάρω και να το ξανά βαψω

Εδω τα κομμάτια μετα το πρώτο χέρι ....

7c5199c422df5803c1706f40c4303ff9_zpsda5519a5.jpg

8b6c9889af9467da41f8948d5ed97737_zpsa2529205.jpg

f3819282cb4b30b39ec65dc983eef14b_zpsebb0ff6b.jpg

Και μετα απο το βερνικι........

1f6a367d3315d3cd2be4dceeaf402e99_zps0477246c.jpg

da1567f7dfcb279f7a6d1c4cefbc2cfa_zps40387f1d.jpg

66d829b4665d7b4a08ddc90737e072ce_zps6665da12.jpg

και ολα αυτα μεχρι εχθες ..................................................................

σημερα επειδη ειμαι και λιγο ...........αντε να μη πω , τα ετριψα και τα εριξα αλλο ενα χερι χρψμα και 2 βερνικι γιατι σε καποια σημεια το βερνικι δεν ειχε στρωσει καλα και δεν μου αρεσε.

το αποτελεσμα ειναι πολυ καλο και θα το εχετε σε φωτο αυριο το πολυ

τωρα αν αυριο προλαβω θα τριψω με 1000 ντουκοχαρτο και θα περασω αλοιφη για να τελειωνω , αν οχι μαλλον απο δευτερα.

σας χρωστω λοιπον φωτο με την χοντρουλα μονταρισμενη

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Στράτο έχεις κόψει το τόπο!!! Πλάκα πλάκα ωραίο να κάνεις το χόμπι σου μόνος σου χωρίς να τρέχεις αριστερά και δεξιά!!!

Θα με μάθεις κι εμένα να κολλάω με τα κολλητήρια όμως;;; Είναι το μόνο που δε ξέρω να κάνω ρε γμτ !!!!!!!!

Κουκλί θα γίνει το καράβι πάντως !!!!

Τροποποιήθηκε από τον koutsouk

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Στράτο έχεις κόψει το τόπο!!! Πλάκα πλάκα ωραίο να κάνεις το χόμπι σου μόνος σου χωρίς να τρέχεις αριστερά και δεξιά!!!

Θα με μάθεις κι εμένα να κολλάω με τα κολλητήρια όμως;;; Είναι το μόνο που δε ξέρω να κάνω ρε γμτ !!!!!!!!

Κουκλί θα γίνει το καράβι πάντως !!!!

την επομενη που θα στειλεις θα τραβηξω βιντεο για να δεις πως ειναι χαχαχα

τωρα για το dero μου σε ασπρο ειναι πραγματι κουκλι και δεν εχει καμμια στην Καβαλα

οποτε στην κυριολεξια θα ειναι σαν μυγα μες στο γαλα χαχαχαχα

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Το τελικό αποτέλεσμα είναι κάπως έτσι

512b4934517cbecef7720c3133e35b34_zps49ed0353.jpg

ceef26f798c905bc17725c5c6960e60f_zpsf28c3585.jpg

Τώρα θα πρέπει να αλλαχτουν επειγόντως τα φλασακια σε smoky

Και οπωσδήποτε να κολλήσουν τα ανάγλυφα αυτοκόλλητα

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Κούκλα η γιαγιά !!! Smoky δε θα το έλεγα Στράτο ! Θα τη κάνουν πολύ αλήτικη αλλά η Varadero βγάζει πιο κυριλέ φάση! Τα διάφανα φλασάκια θα ήταν ιδανικά!!!!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ιδού κύριοι το πρώτο και ίσως το τελευταίο αυτοκολλητο που θα μπει στην ασπρουλα μου

3d787023f56e1b99dd81bb581c45eb57_zpsfb1d5f0d.jpg

Κάποιοι απο εδω ξέρετε ήδη τι σημαίνει , οι υπόλοιποι γκουκλαρετε να δείτε ....................

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Πολύ όμορφη δουλειά, και από κοντά φαίνεται ακόμα καλύτερο. Το χρώμα δεν είναι το ολόλευκο, έρχεται προς κοκκαλί....... Άντε και στην εκπλήρωση του προορισμού Στράτο.

DSC03982_zps8a61428d.jpg

DSC03983_zps22f8170d.jpg

DSC03981_zps8b75cf20.jpg

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Σήμερα έβαλα και τα αυτοκόλλητα

27963020-0D5A-4F68-AF10-D6CECABD09FF-8470-00000DB803B11664_zps3c446048.jpg

FC96CEAD-8AEC-41E7-A23F-9DC6799C244F-8470-00000DB7F29C9249_zps162ebabb.jpg

Επόμενο προτζεκτ η κατασκευη όλων των μαύρων μερών σε γνήσιο DIY carbon

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Πολύ καλός ο οδηγός, συνχαρητήρια αγορίνα.

Μανολιό μπορείς να δεις τι έγινε με τις φώτο, γιατί δεν μου εμφανίζει καμμία?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αμα βγαλω φωτογραφιες τα υλικα που μου δωσαν απο το μαγαζι με τα χρωματα ξερει κανεις να με πει πως θα πρωετοιμασω τα χρωμματα ;

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Σκεφτομαι κι εγω με την σειρα μου να βαψω την παπια μου, ομως αντιμετωπιζω ενα προβλημα. Εχω διαβασει αρκετες φορες ολοκληρο το topic και συνεχιζω να μην καταλαβαινω τι απο ολα αυτα θα χρειαστω και επιμενω πως θα κανω απιστευτη πατατα με το βαψιμο... κατι που θεωρουσα πολυ πιο ευκολο οπως στα ποδηλατα :cry:

Καμια ιδεα πως μπορω να αρχισω?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Καλησπέρα

Συγνώμη για την χαζή μου ερώτηση αλλά ειλικρινά δεν έχω ασχοληθεί ξανά με βάψιμο και δηλώνω ανίδεος! 

Όταν θες να πας για αμμοβολή και βάψιμο ας πούμε τον σκελετό,την τιμονοπλακα τα πηρούνια κτλ κτλ,το λυσιμο όλων αυτών πρέπει να το κάνεις εσύ μόνος σου και ο μάστορας αναλαμβάνει τα υπόλοιπα ή μπορείς να του πας την μοτοσυκλέτα και αυτός να το αναλάβει εξολοκλήρου δλδ λύσιμο,αμμοβολη,βαψιμο και εμετα ξανά το δέσιμο της μηχανης;

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Το δευτερο μου ακουγεται εξαιρετικα απιθανο και, αν υπαρχει βαφεας που θα αναλαβει τετοιο πακετο, θα πληρωσεις τα μαλλια της κεφαλης σου. 

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Σ' ευχαριστώ για την γρήγορη απάντηση!

Κι εγώ αυτό φαντάστηκα αλλά είπα μπας και σταθώ τυχερός!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Παιδιά να κάνω και εγώ μια ερώτηση...

πηρα Πολιεστερικα και θέλω κάτι να κάνω για να τα προστατεύω και να καθαρίζουν εύκολα.Να σημειώσω ότι έρχονται με ένα gel coat και λέει ότι είναι έτοιμο για βάψιμο. Έχω σκεφτεί 3 επιλογές:

1) βάψιμο με spay αχρωμο

2) να το ντυσω με αυτοκολλητο

3) να το βάψω με plastic dip. 

Τι νομίζετε ότι είναι το πιο καλο και το πιο εύκολο; Υπάρχει κάτι άλλο που να μπορω να κάνω εγώ ως ερασιτέχνης;

Τροποποιήθηκε από τον giorgos.boun

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Πλύσιμο + ένα καλό κερί είναι μάλλον η πιο εύκολη επιλογή, αλλά δεν είναι "το κάνω μια φορά και ξενοιάζω". Χρειάζεται μια συντήρηση κατά διαστήματα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα