Jump to content
CIVIL

Παρουσίαση στην Ουαλία-Κρίση,κόστος ζωής, προβλήματα

Recommended Posts

Καλησπέρα από την μακρινή Ουαλία,

Έχω αναφερθεί σε άλλα topic ότι μένω από τον Μάρτιο στην Ουαλία.

Μαζί με την γυναίκα μου είμαστε οι μοναδικοί Έλληνες στην μικρή πόλη.

Εδώ οι άνθρωποι θέλουν να μάθουν τι συμβαίνει στην χώρα μας, άλλωστε σχεδόν όλοι την έχουν επισκευθεί.

Όποιος ακούει πως είμαι Έλληνας με ρωτά για τα προβλήματα και έχουμε καταλήξει πρεσβευτές.

Στα πλαίσια αυτού του ενδιαφέροντος έχουν οργανωθεί δύο παρουσιάσεις σε ομάδες-συλλόγους της περιοχής όπου εμείς θα τους ενημερώσουμε για την κατάσταση, θα απαντήσουμε σε ερωτήσεις και θα υπάρξει συζήτηση.

Θέλουμε να παρουσιάσουμε και φρέσκα στοιχεία για το κόστος ζωής στην πατρίδα μας ώστε αυτοί οι άνθρωποι να καταλάβουν τι αντιμετωπίζουν οι Έλληνες.

Και εδώ θέλω την βοήθειά σας. Θα ήθελα να μου δώσετε τιμές, από ψώνια και υπηρεσίες , που ισχύουν τώρα.

Η παρουσίαση θα γίνει αρχές Σεπτέμβρη.

Θα ήθελα πχ

Βασικά προιόντα(γάλα, ....)

Καύσιμα

Φαγητό σε ταβέρνα

Καφέδάκι

κτλ

και φυσικά μισθούς

ότι άλλο χρησιμο θα είναι καλό.

Αν θέλετε στείλτε και σε πμ

Ευχαριστώ Δημήτης

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Man, βασικά θα ενδιέφερε και το αντίστροφο...Μπορούμε να διαλέξουμε συγκεκριμένους τομείς που το ελληνικό κράτος(?) τον πίνει πχ, και να παραθέσουν παιδιά απο εδω μέσα, λύσεις-προτάσεις-πρακτικές απο άλλες χώρες. Έχουμε Ουαλία, Βρετανία, Δανία, Γερμανία, και πολλές ακόμα....

Απλά θέλει προσοχή στις εκτιμήσεις, γιατί μέσω ίντερνετ παίζει τρελή παραπληροφόρηση σε αριθμούς, ειδικά από ελληνικές πηγές. Προσπάθησε να είσαι όσο πιο αντικειμενικός :_thumbsup:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Οι τιμές ποικίλουν πάρα πολύ φίλε, οπότε είναι δύσκολο να είσαι αντικειμενικός.

Εγώ θα προτιμούσα στην έρευνα-παρουσίαση να παρουσιάζατε:

- το σκάνδαλο που παρατηρείται τα ίδια προϊόντα των ίδιων (ξένων) αλυσίδων sm να είναι εξωφρενικά ακριβότερα στην Ελλάδα απ' ότι σε άλλες χώρες (το μεταφορικό κόστος δεν είναι δικαιολογία που στέκει),

- καθώς και το επίσης εξωφρενικό πράγμα τα Ελληνικά προϊόντα να είναι απείρως φτηνότερα στις άλλες Ευρωπαϊκές χώρες απ' ότι εδώ (πχ γιαούρτια, γάλατα, τυριά, φρούτα).

Παρουσιάζοντας κάτι τέτοιο - που είναι και πολύ εύκολο να γίνει και ν' αποδειχτεί - θα φανεί ότι το πρόβλημα έγκειται στο ότι είμαστε έρμαια εγχώριων και εξωχώριων λαμογιών που κάνουν καθημερινή συστηματική αφαίμαξη των ελληνικών νοικοκυριών σε είδη διαβίωσης.

Κι αυτό φαντάζομαι γίνεται γιατί στις άλλες χώρες υπάρχει προστασία του καταναλωτή, εδώ είναι "όποιος προλάβει και μας πηδήξει πρόλαβε".

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

-Και πως θα εξηγήσεις αυτό που γίνεται εδώ:

- Πως θα εξηγήσεις αυτό που έκανε ο Πολύδωρας?

- Αυτό που έκαναν οι πολιτικοί τόσα χρόνια??

- Αυτό που έκαναν ο πολίτες τόσα χρόνια?

- Αυτό που έκαναν τα ΜΜΕ τόσα χρόνια?

- Τί θα πεις??? Οι πολιτικοί φταίνε??? Μα εσείς τους εκλέγετε, θα σου απαντήσουν

- Οι πολιτες φταίνε?? Και που είναι το κράτος, θα σε ρωτήσουν.

- Η παιδεία φταίει?? Και τί κανουν τα σχολεία, τα πανεπιστήμια??

- Και δεν κάνουν τα σχολεία τίποτα?? Οι γονείς ?? Η οικογένεια??? Τί κάνει ο ακρογωνιαίος λίθος της κοινωνίας??

- ΚΑι τί πρότυπα έχετε? Τι σας προβάλουν απο τα ΜΜΕ???

αυτά και άλλα τόσα.....

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Θα πει ότι όλα ήταν συνωμοσία και αποπλάνηση κι εμείς οι κακόμοιροι τους πιστέψαμε και πάθαμε ό,τι πάθαμε... :wallbash:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Κατ' αρχην σου ευχομαι το ολο εγχειρημα να στεφθει με επιτυχια. Τωρα κατα ποσο θα μπορεσεις να παρουσιασεις την κατασταση που επικρατει στην Ελλαδα και κυριως να την αιτιολογησεις, αυτο ειναι ενα μεγαλο ζητημα. Κανενας λογικος ανθρωπος δεν προκειται να καταλαβει τιποτε απο την τρελα που διακατεχει τον Ελληνικο λαο.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Το μόνο που μπορώ να πω είναι η άποψη μου όσο πιο αντικειμενικά μπορώ.

Σίγουρα δεν είναι απαραίτητο να συμφωνείτε μαζί μου και δεν είναι ο χώρος τέτοιος που μπορώ να αναλύσω τις απόψεις μου.

Ήθελα φρέσκα στοιχεία από πολλά άτομα σε διάφορες περιοχές της χώρας ώστε να δώσω συγκριτικά το μέγεθος της κρίσης.

Το να πώ ότι το γάλα έχει 1 € δεν θα καταλάβει κανείς αν δεν του δώσω και άλλα (όπως μετακινήσεις, μισθούς, κτλ)

Δεν πειράζει ευχαριστώ για τον χρόνο σας,

Ας κλείσει το θέμα εδώ

Κατ' αρχην σου ευχομαι το ολο εγχειρημα να στεφθει με επιτυχια. Τωρα κατα ποσο θα μπορεσεις να παρουσιασεις την κατασταση που επικρατει στην Ελλαδα και κυριως να την αιτιολογησεις, αυτο ειναι ενα μεγαλο ζητημα. Κανενας λογικος ανθρωπος δεν προκειται να καταλαβει τιποτε απο την τρελα που διακατεχει τον Ελληνικο λαο.

Θα πει ότι όλα ήταν συνωμοσία και αποπλάνηση κι εμείς οι κακόμοιροι τους πιστέψαμε και πάθαμε ό,τι πάθαμε... :wallbash:

-Και πως θα εξηγήσεις αυτό που γίνεται εδώ:

- Πως θα εξηγήσεις αυτό που έκανε ο Πολύδωρας?

- Αυτό που έκαναν οι πολιτικοί τόσα χρόνια??

- Αυτό που έκαναν ο πολίτες τόσα χρόνια?

- Αυτό που έκαναν τα ΜΜΕ τόσα χρόνια?

- Τί θα πεις??? Οι πολιτικοί φταίνε??? Μα εσείς τους εκλέγετε, θα σου απαντήσουν

- Οι πολιτες φταίνε?? Και που είναι το κράτος, θα σε ρωτήσουν.

- Η παιδεία φταίει?? Και τί κανουν τα σχολεία, τα πανεπιστήμια??

- Και δεν κάνουν τα σχολεία τίποτα?? Οι γονείς ?? Η οικογένεια??? Τί κάνει ο ακρογωνιαίος λίθος της κοινωνίας??

- ΚΑι τί πρότυπα έχετε? Τι σας προβάλουν απο τα ΜΜΕ???

αυτά και άλλα τόσα.....

Οι τιμές ποικίλουν πάρα πολύ φίλε, οπότε είναι δύσκολο να είσαι αντικειμενικός.

Εγώ θα προτιμούσα στην έρευνα-παρουσίαση να παρουσιάζατε:

- το σκάνδαλο που παρατηρείται τα ίδια προϊόντα των ίδιων (ξένων) αλυσίδων sm να είναι εξωφρενικά ακριβότερα στην Ελλάδα απ' ότι σε άλλες χώρες (το μεταφορικό κόστος δεν είναι δικαιολογία που στέκει),

- καθώς και το επίσης εξωφρενικό πράγμα τα Ελληνικά προϊόντα να είναι απείρως φτηνότερα στις άλλες Ευρωπαϊκές χώρες απ' ότι εδώ (πχ γιαούρτια, γάλατα, τυριά, φρούτα).

Παρουσιάζοντας κάτι τέτοιο - που είναι και πολύ εύκολο να γίνει και ν' αποδειχτεί - θα φανεί ότι το πρόβλημα έγκειται στο ότι είμαστε έρμαια εγχώριων και εξωχώριων λαμογιών που κάνουν καθημερινή συστηματική αφαίμαξη των ελληνικών νοικοκυριών σε είδη διαβίωσης.

Κι αυτό φαντάζομαι γίνεται γιατί στις άλλες χώρες υπάρχει προστασία του καταναλωτή, εδώ είναι "όποιος προλάβει και μας πηδήξει πρόλαβε".

Man, βασικά θα ενδιέφερε και το αντίστροφο...Μπορούμε να διαλέξουμε συγκεκριμένους τομείς που το ελληνικό κράτος(?) τον πίνει πχ, και να παραθέσουν παιδιά απο εδω μέσα, λύσεις-προτάσεις-πρακτικές απο άλλες χώρες. Έχουμε Ουαλία, Βρετανία, Δανία, Γερμανία, και πολλές ακόμα....

Απλά θέλει προσοχή στις εκτιμήσεις, γιατί μέσω ίντερνετ παίζει τρελή παραπληροφόρηση σε αριθμούς, ειδικά από ελληνικές πηγές. Προσπάθησε να είσαι όσο πιο αντικειμενικός :_thumbsup:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Βενζίνη 1,76 € Αθήνα

Βενζίνη 1,92 € σε νησί των Κυκλάδων

Πακέτο με 24 τσιγάρα LM 3,40 €

Σουβλάκι με γύρο 2,00 €

Νερό απο περίπτερο 500 ml 0,5 €

Ενοικίαση dvd νέας κυκλοφορίας 2,00 €/ημέρα

1 κομμάτι πίτσα στα everest 2,45 €

1 πακέτο μακαρόνια ετικέτας καταστήματος 0,45 €

Εισητήριο metro 1,40 €

Και μιάς και δεν είμαι μισθωτός (για να βοηθήσω στο θέμα μισθός) αλλά ελεύθερος επαγγελματίας να πώ οτι ιστοσελίδα 3-4 κατηγοριών τη χρεώνω πλέον 150-200 € και δυναμική γύρω στα 4 κατοστάρικα, προ κρίσης ήμουν 50-70% πάνω με διπλάσια πελατία και ήμουν και πάλι απο τους οικονομικότερους.

Τροποποιήθηκε από τον nuntius

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Τώρα τι να τους πεις, ότι οι ρίζες της σκάρτης σύγχρονης κουλτούρας μας βρίσκονται στο ότι δεν δομηθήκαμε ποτέ με το ζόρι ως οργανωμένο "εθνικό κράτος" τον 19ο αιώνα όπως συνέβει μετά τον Διαφωτισμό με τα δυτικοευρωπαϊκά κράτη αλλά ως ελεγχόμενο σκορπιοχώρι αταίριαχτων φατριών προτεκτοράτο κυρίως για να ελέγχεται το Αιγαίο από τις διάφορες Ιερές Συμμαχίες? Πως να εξηγηθεί απλά η ρίζα του προβλήματος της κάφρικης παρτάκικης ιδιοσυγκρασίας μας...

Διατί αν είχε υπάρξει η με το ζόρι "εθνική" ομογενοποίηση που πάθανε οι δυτικές κοινωνίες μετά την βιομηχανική επανάσταση θα είχαμε μεγαλύτερη κοινωνική συνοχή και αλληλεγγύη σήμερα...

Τέλος πάντων, αυτός εδώ , παρά τις 3-4 χοντράδες που βλέπω, έκανε σήμερα μια κατά τη γνώμη μου αρκετά περιεκτική ανάλυση του σκατού που πλέον ζέχνει (ακριβέστερη και κοσμιότερη περιγραφή δεν έχω)

Ένα καλό απτό παράδειγμα για τον έλεγχο από έξω που χρησιμοποιώ είναι οι συνεχής επιτηδευμένες τρικλοποδιές της κεντρικής κρατικής διοίκησης από το '20 και ένθεν σε όλες τις προσπάθειες για ανάπτυξη εγχώριας αυτοκινητοβιομηχανίας - ακόμα και όταν επιτέλους πήρε κάποια φόρα το '70 εκεί ανέλαβαν δράση οι υπερβολικά περίεργα φωτισμένοι συνδικαλιστές να την σκοτώσουν.

Γιατίς άραγες?

Μήπως γιατί βαριά καταναλωτική βιομηχανία εν προκειμένου αυτοκινήτου σημαίνει μεγαλύτερη ανεξαρτησία και δυσχέρια ελέγχου του κράτους που την έχει?

Όχι ότι θέλουμε πολύ βοήθεια να βγάλουμε μόνοι μας τα μάτια μας.

Η περίπτωση της Μικρασιατικής υποθέσεως, οι προηγούμενες χρεωκοπίες, η λογικά ανεξήγητη συμφωνία της Βάρκιζας, η υπόθεση μπλα μπλα μπλα μπλα

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Τώρα τι να τους πεις, ότι οι ρίζες της σκάρτης σύγχρονης κουλτούρας μας βρίσκονται στο ότι δεν δομηθήκαμε ποτέ με το ζόρι ως οργανωμένο "εθνικό κράτος" τον 19ο αιώνα όπως συνέβει μετά τον Διαφωτισμό με τα δυτικοευρωπαϊκά κράτη αλλά ως ελεγχόμενο σκορπιοχώρι αταίριαχτων φατριών προτεκτοράτο κυρίως για να ελέγχεται το Αιγαίο από τις διάφορες Ιερές Συμμαχίες? Πως να εξηγηθεί απλά η ρίζα του προβλήματος της κάφρικης παρτάκικης ιδιοσυγκρασίας μας...

Διατί αν είχε υπάρξει η με το ζόρι "εθνική" ομογενοποίηση που πάθανε οι δυτικές κοινωνίες μετά την βιομηχανική επανάσταση θα είχαμε μεγαλύτερη κοινωνική συνοχή και αλληλεγγύη σήμερα...

Τέλος πάντων, αυτός εδώ , παρά τις 3-4 χοντράδες που βλέπω, έκανε σήμερα μια κατά τη γνώμη μου αρκετά περιεκτική ανάλυση του σκατού που πλέον ζέχνει (ακριβέστερη και κοσμιότερη περιγραφή δεν έχω)

Ένα καλό απτό παράδειγμα για τον έλεγχο από έξω που χρησιμοποιώ είναι οι συνεχής επιτηδευμένες τρικλοποδιές της κεντρικής κρατικής διοίκησης από το '20 και ένθεν σε όλες τις προσπάθειες για ανάπτυξη εγχώριας αυτοκινητοβιομηχανίας - ακόμα και όταν επιτέλους πήρε κάποια φόρα το '70 εκεί ανέλαβαν δράση οι υπερβολικά περίεργα φωτισμένοι συνδικαλιστές να την σκοτώσουν.

Γιατίς άραγες?

Μήπως γιατί βαριά καταναλωτική βιομηχανία εν προκειμένου αυτοκινήτου σημαίνει μεγαλύτερη ανεξαρτησία και δυσχέρια ελέγχου του κράτους που την έχει?

Όχι ότι θέλουμε πολύ βοήθεια να βγάλουμε μόνοι μας τα μάτια μας.

Η περίπτωση της Μικρασιατικής υποθέσεως, οι προηγούμενες χρεωκοπίες, η λογικά ανεξήγητη συμφωνία της Βάρκιζας, η υπόθεση μπλα μπλα μπλα μπλα

ευχαριστώ φίλε,

τέτοια θέματα σίγουρα θα αναφερθούν,

διαφθορά,

μεγάλος κρατικός μηχανισμός,

αλλαγή της οικονομίας, παιδείας, και γενικότερα αλλαγής της κοινωνίας είναι θέματα που θέλω να αναφέρω γιατί είναι απαραίτητο να καταλάβουν τι σκατά συνέβη τις τελευταίες δεκαετίες,

πρέπει να καταλάβετε πως παρότι οι Βρετανοί πολίτες δεν τα έχουν εναντίον μας σαν πολίτες και πάλι(όπως στην Γερμανία) δεν ξέρουν πολλά πράγματα και γι'αυτό μας ζήτησαν να τους μιλήσουμε.

Να αναφέρω ένα παράδειγμα πως δίνουμε μερικά λάθος μηνύματα

''Φιλικό ζευγάρι με γνώση της κατάστασης ήρθε στην Χαλικιδική για γάμο στις αρχές Ιούνη.

Το Σαββατοκύριακο δεν έπεφτε καρφίτσα και ο κόσμος πλήρωνε πανάκριβα τον καφέ του χωρίς παράπονα. Αυτοί οι άνθρωποι άκουγαν για κρίση και λαό που υποφέρει και άλλα είδαν.....

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

...πρέπει να καταλάβετε πως παρότι οι Βρετανοί πολίτες δεν τα έχουν εναντίον μας σαν πολίτες και πάλι(όπως στην Γερμανία) δεν ξέρουν πολλά πράγματα και γι'αυτό μας ζήτησαν να τους μιλήσουμε.

Όλοι είμαστε κακοπληροφορημένα πιονάκια και δια τούτο, ηλίθιοι σε διάφορους βαθμούς.

Οι Γερμανοί πολίτες είναι από τα μεγάλα κορόιδα της Ευρώπης: Την τελευταία δεκαετία οι βιομηχανίες τους ανθίσανε, η οικονομία τους πήρε φόρα αλλά οι μισθοί τους όχι. Ποιος καρπώθηκε την άνθιση αυτή εκεί πέρα?

Γιατί ανθίσανε οι βιομηχανίες τους? Γιατί η κυβερνούσα κλίκα της ΕΕ έβαλε εμάς τους ηλίθιους Νότιους να δανειζόμαστε αβέρτα και εύκολα σε μια παραφουσκωμένη αγορά για να αγοράζουμε τα προϊόντα τους και έτσι να τρέχουν οι φάμπρικες τους.

Τώρα που έσκασε η φούσκα μας, τους λένε συνεχώς πως εμείς εδώ κάτω τα φάγαμε τα δανεικά και τους κρύβουν την μπάζα που έχουν στο μεταξύ στοιβάξει στα "φαντς" των "αγορών" που καιροφυλακτούν να αγοράσουν το ξεπούλημα όσο-όσο που αρχίζει εδώ κάτω. Η εκεί κλίκα ότι δεν κατάφερε με τα όπλα το επιτυγχάνει με το ευρώ. Γιατί τα πλάνα της κάθε δικτυωμένης κλίκας αλά Μπίλντεμπεργκ και λοιπές δεν είναι 2-3 χρόνων αλλά 2-3 δεκαετιών...

Και οι βλάκες Γερμανοί που δεν είναι περισσότερο έξυπνοι από τους εγχώριους ηλίθιους δεν κάθονται να γκουγκλάρουν λίγο να ξεστραβωθούν αλλά ακούνε την κάθε Bild όπως εδώ το κάθε Mega, τους λαμπερούς φάρους της Δημοσιογραφίας-φερέφωνο.

Αλλά κάπου εκεί θα ζαλιστούν οι Ουαλοί και θα σε παρατήσουν για τις μπύρες της παμπ.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Η κρίση ξεκίνησε με τη διάσωση της Γερμανίας απ' το Νότο

Α, και ένα πιο τοπικό τους σκάνδαλον που μπορεί να σου είναι χρήσιμο ως επεξήγηση του πως μας πηδάνε οι κλίκες δείχνοντας στους μεν τους δε σαν φταίχτες.

Παλιά μας βάζανε και όπλα στα χέρια - τώρα βρήκανε άλλα συστήματα "Αγορών"

Τροποποιήθηκε από τον Mi_ka

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Πολύ ενδιαφέροντα όλα αυτά αλλά αρκετά ψιλά γράμματα και δεν σκοπεύω να μπω σε τέτοια.

και λίγα στοιχεία από εδώ

αφού και ο φίλος nuntius έδωσε από Ελλάδα

Γάλα 2,272 λίτρα(4 pints) στην αλυσίδα TESCO το αγόρασα πριν 2 μέρες 1,18 λίρες με 1,25 περίπου, έρχετε 1,475/2,272 = 0,65 € το λίτρο

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ουαλία εεε;Λοιπόν σε πληροφορώ πως είναι και άλλοι έλληνες εκει.Θα μάθω περιοχή και θα σου πω.Και αν ολα πάνε καλά θα τα πούμε απο κοντά το χειμώνα.Σκοπεύω να περασω για κανα δεκαριά μέρες απο εκει.

Στο θέμα μας.........μόνο οτι απο το φθινόπωρο το πετρέλαιο θα πάει στο 1,40 τα λέει όλα.Και ο μισθός ο βασικός είναι στα 500 και κάτι φθάνει!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Πολύ ενδιαφέροντα όλα αυτά αλλά αρκετά ψιλά γράμματα και δεν σκοπεύω να μπω σε τέτοια.

Και καλύτερα να μην μπεις γιατί είναι αστυνομοκρατούμενη κοινωνία (και ας μην της φαίνεται) και θα σταμπαριστείς και μπορεί να επηρεάσει την διαμονή σου μακρόχρονα.

Έχω απορία πάντως αν οι ντόπιοι εκεί είναι λιγότερο κορόιδα από τους Γερμανούς ή λιγότερο χαζοί από αυτούς που ακούω στο τοπικό χωριάτικο καφενείο...

Τι δουλειά βρήκατε εκεί?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Και καλύτερα να μην μπεις γιατί είναι αστυνομοκρατούμενη κοινωνία (και ας μην της φαίνεται) και θα σταμπαριστείς και μπορεί να επηρεάσει την διαμονή σου μακρόχρονα.

Έχω απορία πάντως αν οι ντόπιοι εκεί είναι λιγότερο κορόιδα από τους Γερμανούς ή λιγότερο χαζοί από αυτούς που ακούω στο τοπικό χωριάτικο καφενείο...

Τι δουλειά βρήκατε εκεί?

η γυναίκα οδοντίατρος και αεγω μηχανικός στο ψάξιμο

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

πολύ καλή η προσπάθειά σου.τουλάχιστον θα σε φέρει πιο κοντά με τον κόσμο.

Ας βοηθήσω και εγώ απο την δική μου πλευρά

Γάλα αγελαδινό πλήρες εταιριών 1 λίτρο 1.07 έως 1,24

αλυσίδας μάρκετ 1 λιτρο 0,89 εως 1,05

Φέτα Ποπ απο 7,40 έως 9,5 το κιλό

Μέλι 12,40 έως 14,20 το κιλό στο σουπερμαρκετ

Σαμπάνια MARTINI (την πήρα σήμερα :tease: ) 13,40 Αλήθεια για κοίτα πόσο έχει εκεί έτσι απο περιέργεια :grin:

καλή τύχη!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Φιλε κατ'αρχας καθε επιτυχια ευχομαι στη νεα σας ζωη!Μπραβο σου επισης για την αξιεπαινη προσπαθεια να δωσεις στον εξω κοσμο και τη διασταση του προβληματος στην Ελλαδα,ακουσμενο μαλιστα απο μη Πολιτικο στομα και-κυριως-αφιλτραριστο απο συμφερον-κερδος-οφελος!!!

Ειναι περιπου σαν αυτο που λεγαμε στο στρατο,οτι ο Συνταγματαρχης που σε διοικει εχει δυο πιθανοτητες:

Να ξεκινησε απο "καλλιοπη" και "πλοιο της αγαπης"κωλοφανταρο,να εμεινε μονιμάς,να πηγε σε σχολη Αξ/κων και να ΜΠΟΡΕΙ να διοικησει ξεροντας τα σκατα απο τα "σκατα" οντας με ιδία αποψη και βαρυτητα γνωσης.Χρονια Υπηρεσιας και εμπειριας τον κανουν Διοικητη με αρχιδια!

Ή απλα να ειναι αποφοιτος μιας Σχολης Ευελπιδων,πηρε Βαθμο οπως "προβλεπεται" και δεν μπανιζει Χριστό απο φανταρο εως Στρατηγο.Απλα πρεπει να διοικησει...Συνηθως ειναι αρχιδια Διοικητης...

Καπως ετσι σε βλεπω και σενα...στην πρωτη κατηγορια!!! :)

Παμε στο θεμα μας.Ειναι λιγο too much-ΓΙΑ ΜΕΝΑ-να πω για καθε αγαθο πόσο το βρισκω προσωπικα γιατι οι τιμες διαφερουν και ισως χαθουμε πριν αρχισουμε.

Αυτο που μπορω να σου δωσω ειναι μεσες ακρες ενα κοστος ζωης μηνιαιως για μια οικογενεια 5μελή με υποχρεωσεις και αναγκες.Χωρις αλογιστα εξοδα,χωρις περιττες απολαυσεις.Με λιγα λογια πόσα θελεις για να βγει ο Μήνας. Ελπιζω να βοηθησει και αυτο...

Οικογενεια με γονεις+3 παιδια:

Ενοικιο 4αρι διαμερισμα:400 ευρω

Supermarket ανα μηνα για αγορες βασικων αγαθων και τροφιμων...ο νοων νοειτω! (με πολυ "κοπο")500 ευρω

Κρεαταγορα:150 ευρω

Βενζινη:ΟΧΙ βολτες και εκδρομες...just μετακινηση και εξυπηρετηση παιδιων και γονιων.350 ευρω με τιμη λιτρου 1.75!

Φροντιστηρια:180 ευρω(και αυτα για ενα παιδι διοτι τα υπολοιπα ειναι πιο μικρα)

Παιδικος Σταθμος(για τα δυο μικρα)και μαλιστα Δημοτικος που-εδω γελαμε-υποτιθεται ειναι Δημοσιος και θα επρεπε να ειναι δωρεαν:200ευρω

ΔΕΚΟ-ΔΕΗ ΟΤΕ ΔΕΥΑΠ ΚΙΝΗΤΑ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΑ:250 ευρω

Δανεια-παρελθοντων ετων για αναγκες και οχι διασκεδαση:300ευρω

Ενα προχειρο συνολο ΜΗΝΙΑΙΩΝ ΕΞΟΔΩΝ:2330 ευρω

Δεν ειδες πουθενα "κακες" λεξεις οπως παιδοτοπους,εκδρομες,καπνισμα,ποτο,καφεδακι,εξοδοι κλπ κλπ...Εσκεμμενα δεν βαζω καμμια διασκεδαση ,κανενα περιττο εξοδο κανενα απο αυτα που λεμε ισως "ποιοτητα ζωης" διοτι εχω την αισθηση και ειλικρινη εντυπωση οτι οσο παει και θα γινεται φορολογητεο πολυτελες και αβασταχτο τεκμηριο αυτη η λεξη ("ποιοτητα").Οπότε μιλαω καθαρα για βασικες αναγκες της σημερινης 5μελους οικογενειας...

Να πουμε εδω οτι η μισθοδοσια εμου και της συζυγου εχει κατελθει κατα 30% την τελευταια 3ετια.Ειλικρινα και νοιωθω τυχερος που δουλευω και εγω και η συζυγος και μπορω να ελπιζω οτι δεν θα μπω ευκολα στη δυσχερεστατη θεση χιλιαδων συνανθρωπων μου στη Χωρα μου που μαστιγωνονται αδικα και ανηλεως και ποσο μαλλον για οφελη-κερδη-συμφεροντα-χρηματα άλλων...Συμπασχω,δυσκολευομαι αναλογικα αλλά οχι ανυπερβλητα και βοηθαω και θα βοηθαω οσο και οπου μπορω..

Αλλά εχω και ενα ΤΕΡΑΣΤΙΟ μένος και απεχθεια και αρνητισμο απεναντι σε ολα τα καθικια με τις γραβατες που εμφανιζονταν και θα εμφανιζονται στο γυαλι και στη Βουλη και προσπαθουν να δωσουν μια εικονα της δυσκολιας, εχοντας οι ιδιοι τον "τροπο" να μενουν εξω οι κωλοι τους απο το γ@μησι που τρωει ο πολυς κοσμος...Και ποια ειναι αυτα τα καθικια;Πολιτικοι,Μεγαλοδημοσιογραφοι παπαγαλοι ψευτες, Επιχειρηματιες που εγιναν Κροισοι με λαμογιές και σχεσεις με το Κρατος και γενικα τον σαπίλα καριολη γραβατακια που βυθισε την Ελλαδα και δεν αγγιζεται απο τιποτα...Τιτανικος!Τα μπακουρια την πληρωναν παντα...Ευχομαι η ολαση του Δαντη να μην αργησει για τα λαμογια(οχι οτι αισιοδοξω πως θα το δω και ευκολα)!

Ελπιζω να εδωσα και εγω μια μικρη βοηθεια σε αυτο που θελεις να κανεις και να πετυχεις... Λεπτομερεις αναφορες στο "πόσο ακριβως"δεν νομιζω να ειναι παραπανω διαφωτιστικο και απαιτητο απο αυτο που μπορεσα να δωσω...Αν παραυτα μπορω να βοηθησω σε κατι παραπανω,υπαρχουν και τα ΠΜ μετα χαρας...

Θα περιμενω ειλικρινα την αποψη του απλου κοσμου,του Ουαλου μετα απο την προσπαθεια σου για να δουν τι σημαινει Ελληνας και τι προβαλλεται χωρις τον...Ελληνα!Καλη επιτυχια και μπραβο!

Τροποποιήθηκε από τον mAthosalas

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Φιλε κατ'αρχας καθε επιτυχια ευχομαι στη νεα σας ζωη!Μπραβο σου επισης για την αξιεπαινη προσπαθεια να δωσεις στον εξω κοσμο και τη διασταση του προβληματος στην Ελλαδα,ακουσμενο μαλιστα απο μη Πολιτικο στομα και-κυριως-αφιλτραριστο απο συμφερον-κερδος-οφελος!!!

Ειναι περιπου σαν αυτο που λεγαμε στο στρατο,οτι ο Συνταγματαρχης που σε διοικει εχει δυο πιθανοτητες:

Να ξεκινησε απο "καλλιοπη" και "πλοιο της αγαπης"κωλοφανταρο,να εμεινε μονιμάς,να πηγε σε σχολη Αξ/κων και να ΜΠΟΡΕΙ να διοικησει ξεροντας τα σκατα απο τα "σκατα" οντας με ιδία αποψη και βαρυτητα γνωσης.Χρονια Υπηρεσιας και εμπειριας τον κανουν Διοικητη με αρχιδια!

Ή απλα να ειναι αποφοιτος μιας Σχολης Ευελπιδων,πηρε Βαθμο οπως "προβλεπεται" και δεν μπανιζει Χριστό απο φανταρο εως Στρατηγο.Απλα πρεπει να διοικησει...Συνηθως ειναι αρχιδια Διοικητης...

Καπως ετσι σε βλεπω και σενα...στην πρωτη κατηγορια!!! :)

Παμε στο θεμα μας.Ειναι λιγο too much-ΓΙΑ ΜΕΝΑ-να πω για καθε αγαθο πόσο το βρισκω προσωπικα γιατι οι τιμες διαφερουν και ισως χαθουμε πριν αρχισουμε.

Αυτο που μπορω να σου δωσω ειναι μεσες ακρες ενα κοστος ζωης μηνιαιως για μια οικογενεια 5μελή με υποχρεωσεις και αναγκες.Χωρις αλογιστα εξοδα,χωρις περιττες απολαυσεις.Με λιγα λογια πόσα θελεις για να βγει ο Μήνας. Ελπιζω να βοηθησει και αυτο...

Οικογενεια με γονεις+3 παιδια:

Ενοικιο 4αρι διαμερισμα:400 ευρω

Supermarket ανα μηνα για αγορες βασικων αγαθων και τροφιμων...ο νοων νοειτω! (με πολυ "κοπο")500 ευρω

Κρεαταγορα:150 ευρω

Βενζινη:ΟΧΙ βολτες και εκδρομες...just μετακινηση και εξυπηρετηση παιδιων και γονιων.350 ευρω με τιμη λιτρου 1.75!

Φροντιστηρια:180 ευρω(και αυτα για ενα παιδι διοτι τα υπολοιπα ειναι πιο μικρα)

Παιδικος Σταθμος(για τα δυο μικρα)και μαλιστα Δημοτικος που-εδω γελαμε-υποτιθεται ειναι Δημοσιος και θα επρεπε να ειναι δωρεαν:200ευρω

ΔΕΚΟ-ΔΕΗ ΟΤΕ ΔΕΥΑΠ ΚΙΝΗΤΑ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΑ:250 ευρω

Δανεια-παρελθοντων ετων για αναγκες και οχι διασκεδαση:300ευρω

Ενα προχειρο συνολο ΜΗΝΙΑΙΩΝ ΕΞΟΔΩΝ:2330 ευρω

Δεν ειδες πουθενα "κακες" λεξεις οπως παιδοτοπους,εκδρομες,καπνισμα,ποτο,καφεδακι,εξοδοι κλπ κλπ...Εσκεμμενα δεν βαζω καμμια διασκεδαση ,κανενα περιττο εξοδο κανενα απο αυτα που λεμε ισως "ποιοτητα ζωης" διοτι εχω την αισθηση και ειλικρινη εντυπωση οτι οσο παει και θα γινεται φορολογητεο πολυτελες και αβασταχτο τεκμηριο αυτη η λεξη ("ποιοτητα").Οπότε μιλαω καθαρα για βασικες αναγκες της σημερινης 5μελους οικογενειας...

Να πουμε εδω οτι η μισθοδοσια εμου και της συζυγου εχει κατελθει κατα 30% την τελευταια 3ετια.Ειλικρινα και νοιωθω τυχερος που δουλευω και εγω και η συζυγος και μπορω να ελπιζω οτι δεν θα μπω ευκολα στη δυσχερεστατη θεση χιλιαδων συνανθρωπων μου στη Χωρα μου που μαστιγωνονται αδικα και ανηλεως και ποσο μαλλον για οφελη-κερδη-συμφεροντα-χρηματα άλλων...Συμπασχω,δυσκολευομαι αναλογικα αλλά οχι ανυπερβλητα και βοηθαω και θα βοηθαω οσο και οπου μπορω..

Αλλά εχω και ενα ΤΕΡΑΣΤΙΟ μένος και απεχθεια και αρνητισμο απεναντι σε ολα τα καθικια με τις γραβατες που εμφανιζονταν και θα εμφανιζονται στο γυαλι και στη Βουλη και προσπαθουν να δωσουν μια εικονα της δυσκολιας, εχοντας οι ιδιοι τον "τροπο" να μενουν εξω οι κωλοι τους απο το γ@μησι που τρωει ο πολυς κοσμος...Και ποια ειναι αυτα τα καθικια;Πολιτικοι,Μεγαλοδημοσιογραφοι παπαγαλοι ψευτες, Επιχειρηματιες που εγιναν Κροισοι με λαμογιές και σχεσεις με το Κρατος και γενικα τον σαπίλα καριολη γραβατακια που βυθισε την Ελλαδα και δεν αγγιζεται απο τιποτα...Τιτανικος!Τα μπακουρια την πληρωναν παντα...Ευχομαι η ολαση του Δαντη να μην αργησει για τα λαμογια(οχι οτι αισιοδοξω πως θα το δω και ευκολα)!

Ελπιζω να εδωσα και εγω μια μικρη βοηθεια σε αυτο που θελεις να κανεις και να πετυχεις... Λεπτομερεις αναφορες στο "πόσο ακριβως"δεν νομιζω να ειναι παραπανω διαφωτιστικο και απαιτητο απο αυτο που μπορεσα να δωσω...Αν παραυτα μπορω να βοηθησω σε κατι παραπανω,υπαρχουν και τα ΠΜ μετα χαρας...

Θα περιμενω ειλικρινα την αποψη του απλου κοσμου,του Ουαλου μετα απο την προσπαθεια σου για να δουν τι σημαινει Ελληνας και τι προβαλλεται χωρις τον...Ελληνα!Καλη επιτυχια και μπραβο!

φίλε μαθουσάλα,

ευχαριστώ και πραγματικά τα νούμερα που έδωσες θα χρησιμοποιηθούν.

Την γνώμη των Ουαλών μπορώ να την καταθέσω και τώρα,

Μας βλέπουν με μεγάλη συμπάθεια, λένε άλλωστε ότι η Ελλάδα είναι η Ουαλία της Βρετανίας αφού οι μπλαέ Άγγλοι τους έχουν λίγο παραπεταμένους.

Είναι χαμογελαστοί και εξω καρδιά τύποι.

Τον Μαίο που ήρθα σε ταξίδι αστραπή πρόλαβα να κάνω μια μικρή σύγκριση και είδα διαφορά από 15 έως 30 % σε ακριβώς ίδια προιόντα.

Μόνο στα ενοίκια η Ελλάδα είναι φθηνότερη.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Το σημαντικό που΄πρέπει να κατανοήσει ο καθένας απο το εξωτερικό είναι πως όταν επισκεπτονται σαν τουρίστες μια χώρα παίρνουν στο 99% των περιπτώσεων λανθασμένη εντύπωση για την καθημερινότητα των ανθρώπων.

Ο τουρίστας που θα επισκεφτεί την Κούβα θα δει την πραγματικότητα?

Ο τουρίστας που θα επισκεφτεί την Ρωσία (Αγ.Πετρούπολη, Μόσχα κλπ) θα δει την πραγματικότητα?

Ο τουρίστας ακόμη και στην Ευρώπη αν επισκεφτεί την Ρώμη και πιει καφεδάκι στην Piazza Di Spagna θα δει την πραγματικότητα?

βαρέθηκα να ακούω για τους ΄΄χαζούληδες΄΄ τουρίστες μαζικών επισκέψεων που πάνε σε θέρετρα μιας χώρας και νομίζουν οτι μπήκαν μέσα στην κουλτούρα της και στην καθημερινότητα της.

Βλέπει ο άλλος τις χορευτριες στο Ρίο ντε Τζανέιρο και νομίζει οτι σηκώνεται ο Βραζιλιάνος το πρωί δευτέρας και χορεύει με γυμνόστηθες. Όχι οτι παλεύει για την ζωή του μέσα στις φαβέλες..

Πάει ο Γερμανός στην Μύκονο ή στην Χαλκιδική και νομίζει οτο ο Έλληνας γλεντάει. Ή χαζός πρέπει να ναι κάποιος για να βγάλει τέτοιο συμ΄έρασμα ή απλα΄να τον βολευει να το σκέφτεται έτσι.

Αυτό είναι το μήνυμα που θα πέρναγα εγώ αν μίλαγα στο εξωτερικό. Πως ο απλός άνθρωπος, δεν έχει καμία σχέση με όλη αυτή την κατασπατάληση πόρων και την διαφθορά στην Ελλαδα. Παλευει για την επιβίωση του μέσα σε συνθήκες εργασίας πλέον άθλιες, με ωράρια που στην καλύτερη είναι 10ωρο και με μισθούς που παίζουν στα 500-600€.

Και να υπενθυμίσω πως είμαστε απο τους πιο μορφωμένους λαούς. Μιλάμε κατα μέσο όρο τουλάχιστον 2-3 γλώσσες μαζί με την μητρική μας και οι περισσότεροι έχουν βγάλει ένα πανεπιστήμιο, μια σχολή κλπ. Εϊμαστε συναισθηματικός λαός με ανεπτυγμένη την οικογενειακή κουλτούρα και ο καθένας μας με μεγάλη κοινωνικότητα και φίλους.

Για να μην το γυρίσουμε και στο πολιτικό και σε πουν και κομμουνιστή αν μιλήσεις για παγκοσμιοποίηση και καπιταλισμό που όμως είναι σαφής η επίδραση τους πλέον και στον πιο δεξιο. Άνθρωποι ρομποτάκια, χωρίς κουλτούρα, χωρίς ιδέες, εξαθλιωμένοι να υπηρετούν τους λίγους.

Η ουσία όμως είναι: Ενδιαφέρονται για όλα αυτά οι φίλοι μας οι Ουαλοί? Ενδιαφέρονται για την δυστυχία του Έλληνα ή απλά περιμένουν να ακούσουν απο εσένα οτι οι Έλληνες είμαστε τεμπελόσκυλα και άχρηστοι και γι αυτό φτάσαμε εκεί οικονομικά. Ούτε οι τράπεζες φταίνε, ούτε τα λαμόγια ούτε τίποτα δηλαδη..

Θα θελες Ουαλέ.. Η μοίρα των λαών δυστυχώς καθορίζεται απο αλλού. Μην βαυκαλίζεσαι πως άμα εσύ είσαι καλός και πληρώνεις τους φόρους σου θα ευημερείς.

παράδειγμα η διπλανή τους Ιρλανδία, καίγονται κι αυτοί μην πάθουν τα ίδια... μπππππρρρρρρ..

Τροποποιήθηκε από τον TC-drift

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

@ CIVIL: εγώ στα έγραψα αυτά, όχι για να σε αποθαρρύνω, αλλά για να δείξεις το πρόβλημα της χώρας μας σε όλη την έκταση του, και τί τύπου ερωτήσεις να περιμένεις, με παρεξήγησες..

Και εγώ επικροτώ την προσπάθειά σου, συνέχισε το !!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Δε νομίζω ότι υπάρχει κάποιο νόημα να το κάνεις αυτό. Αν θες να τους μιλήσεις για τα πραγματικά αίτια της κατάστασης στην οποία έχουμε περιέλθει, και να είσαι ειλικρινής μαζί τους, θα πρέπει να τους εξηγήσεις πόσο άχρηστη ράτσα είμαστε. Κάτι που δεν υπάρχει λόγος να το κάνουμε. Και δεν είμαστε και κάτι το ξεχωριστό, εξάλλου. Είμαστε μια άλλη Πολωνία, μια άλλη Ρουμανία, μια άλλη Λιθουανία.

Who cares?

Άποψη ενός ακόμη Έλληνα του εξωτερικού.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

250px-Flag_of_Wales_2.svg.png

πες τους οταν ερχονται στην Ελλαδα να μη πηγαινουν στο Λαγανα και το Φαληρακι και να ερθουν να δουν ελλαδα

συμβουλη που εδινα στους ουαλους φιλους μου :)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Δε νομίζω ότι υπάρχει κάποιο νόημα να το κάνεις αυτό. Αν θες να τους μιλήσεις για τα πραγματικά αίτια της κατάστασης στην οποία έχουμε περιέλθει, και να είσαι ειλικρινής μαζί τους, θα πρέπει να τους εξηγήσεις πόσο άχρηστη ράτσα είμαστε. Κάτι που δεν υπάρχει λόγος να το κάνουμε. Και δεν είμαστε και κάτι το ξεχωριστό, εξάλλου. Είμαστε μια άλλη Πολωνία, μια άλλη Ρουμανία, μια άλλη Λιθουανία.

Who cares?

Άποψη ενός ακόμη Έλληνα του εξωτερικού.

αουτσσ.....

Αλήθεια οι Ρουμάνοι, οι Πολωνοί ή οι Λιθουανοί τί είναι??

Σκουπίδια φαντάζομαι. Καλύτερα να μας βομβαρδίσουν εγώ πιστεύω ομαδικώς!

Ξέρεις Έλληνα του εξωτερικού, όσο και αν δεν το θες, έχεις κι εσύ τα γονίδια της ΄΄ράτσας΄΄ μας.

΄΄Οσο για το Who cares, ευτυχώς ακόμα και σήμερα που η Ελλαδα έχει φτάσει εκεί που είναι, υπάρχουν χιλιάδες φιλέλληνες που αγαπάνε την πατρίδα μας περισσότερο απ ότι εμείς.

Είναι άλλο πράγμα η πολιτική, η οικονομία και άλλο πράγμα το έθνος και ο λαός του.

Σκέψου να χε τις απόψεις σου ο Καραϊσκάκης ή ο Κολοκοτρώνης. Θα την πούλευαν κι αυτοί και άντε γεια, Τουρκαλάκι θα σουνα τώρα ή αντίστοιχα Γερμανάκι άμα οι παππούδες μας δεν πολέμαγαν το 40'.

Ελπίζω να έχεις βολευτεί εκεί που είσαι και να πάρεις αν μπορείς και την υπηκοότητα του κράτους που βρίσκεσαι. Είναι άλλο πράγμα να σαι πικραμένος και άλλο προδότης φίλε.. :bye:

Είναι κρίμα που το κράτος σου δεν σου προσέφερε προφανώς τίποτα αλλά το αντάμειψες κι εσύ αντίστοιχα προσφέρωντας του το τίποτα σε αντάλλαγμα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

αουτσσ.....

Αλήθεια οι Ρουμάνοι, οι Πολωνοί ή οι Λιθουανοί τί είναι??

Σκουπίδια φαντάζομαι. Καλύτερα να μας βομβαρδίσουν εγώ πιστεύω ομαδικώς!

Ξέρεις Έλληνα του εξωτερικού, όσο και αν δεν το θες, έχεις κι εσύ τα γονίδια της ΄΄ράτσας΄΄ μας.

΄΄Οσο για το Who cares, ευτυχώς ακόμα και σήμερα που η Ελλαδα έχει φτάσει εκεί που είναι, υπάρχουν χιλιάδες φιλέλληνες που αγαπάνε την πατρίδα μας περισσότερο απ ότι εμείς.

Είναι άλλο πράγμα η πολιτική, η οικονομία και άλλο πράγμα το έθνος και ο λαός του.

Σκέψου να χε τις απόψεις σου ο Καραϊσκάκης ή ο Κολοκοτρώνης. Θα την πούλευαν κι αυτοί και άντε γεια, Τουρκαλάκι θα σουνα τώρα ή αντίστοιχα Γερμανάκι άμα οι παππούδες μας δεν πολέμαγαν το 40'.

Ελπίζω να έχεις βολευτεί εκεί που είσαι και να πάρεις αν μπορείς και την υπηκοότητα του κράτους που βρίσκεσαι. Είναι άλλο πράγμα να σαι πικραμένος και άλλο προδότης φίλε.. :bye:

Είναι κρίμα που το κράτος σου δεν σου προσέφερε προφανώς τίποτα αλλά το αντάμειψες κι εσύ αντίστοιχα προσφέρωντας του το τίποτα σε αντάλλαγμα.

Βαγγέλη νομίζω ότι αυτό είναι ένα πολύ λεπτό θέμα και ειδικά όταν κάποιος κατηγορεί κάποιον άλλο με τον όρο προδότη. Εκτός του ότι είναι πολύ βαρύς χαρακτηρισμός, τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά. Και ειδικά για μερικούς δεν θέλαμε να ξενιτευτούμε, αλλά για χάρη 6,000,000 κομματόσκυλων-κοπρόσκυλων το κάναμε, για να λένε οι ίδιοι καθισμένοι ξύνοντας τους όρχεις τους στο δημόσιο "οι Έλληνες διαπρέπουν στο εξωτερικό". Όσο είναι Έλληνας πολίτης, έχει τα ακριβώς ίδια δικαιώματα με εσένα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα