glaourung 2 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 16 , 2012 Εγώ το μόνο που θέλω να προσθέσω είναι να μην έχεις την αυταπάτη οτι θα σου βγεί φτηνότερα απο το να πας με αεροπλάνο. Επειδή ήμουν έτοιμος να κάνω ακριβώς αυτό το ταξίδι πριν ένα μήνα αλλα τελικά δεν προέκυψε,το κόστος μόνο πλοίου και βενζίνης θα σου βγεί γύρω στα 500 ευρώ,ίσως και παραπάνω για πήγαινε-έλα. Αυτά απο μη κεντρικούς δρόμους γιατί αλλιώς βάζεις και ένα 120+ για διόδια στο πήγαινε και άλλα τόσα στο φεύγα (άσε που οι εθνικές είναι βαρετές,παράδρομους να γουστάρεις και λίγο ) Βάλε και ένα ξενοδοχείο/hostel που σίγουρα θα μείνεις στο δρόμο γιατι 1100+ χιλιόμετρα μονοκοπανιά μετα απο 36 ώρες στο πλοίο ΔΕΝ τα κάνεις,εδώ είναι δύσκολα να τα κάνεις ξεκούραστος. Βέβαια το οτι στο τέλος του ταξιδιού θα έχεις και το όχημα σου εκεί,ειδικά εφόσον θα μείνεις για ένα εξάμηνο,έχει πολύ μεγάλη σημασία... Κατά τα άλλα ούτε καν να διανοηθείς να πας χωρίς καλά αδιάβροχα,απο τη βόρεια ιταλία και πάνω συχνά βρέχει για μήνες συνεχόμενα...και ναι ειδικά γενάρη-φλεβάρη ίσως έχεις θέμα στο κατέβασμα. Βέβαια με λίγη θέληση,στάσεις και καλο προγραμματισμό όλα γίνονται... :) Όλα αυτά δεν στα λέω για να σε αποτρέψω,αν μπορούσα εφευγα ΧΤΕΣ για αυτό το ταξίδι,και ξενέρωσα και την ζωή μου όταν τελικά δεν κατάφερα να το κάνω. Απλά ως αρκετά μεγάλο ταξίδι θέλει σκέψη και προετοιμασία... EDIT: Δες και την περίπτωση να πάς πάτρα-ανκόνα αντί για πάτρα-βενετία. Το πλοίο μέχρι ανκόνα είναι 21 ώρες αντί των 36 που είναι για βενετία,και τα χιλιόμετρα στο δρόμο είναι μόλις 200 περισσότερα,τα οποίτα τα καλύπτεις σε 2,5 - 3 ώρες στην χειρότερη. αεροπορικα θελει 175 το λιγοτερα + αλλο ενα 50αρι για τα πολλα πραγματα.υπολογιζω οτι με μηχανη θα μου βγει περιπου τα ιδια και δεν θα εχω και τους νταβατζηδες που θελουν 225 ευρω 120 τοσα πολλα?εχεις καποια εναλλακτικη διαδρομη στο μυαλο σου? ενδιαφερον θα το κοιταξω! φιλε το εχω κανει το ταξιδι με μπεβερλυ περισι το καλοκαιρι δεν κουβαλησα τπτ επειδη εχω το ετερον υμισι εκαι περα και απλα πηγα με την μηχανη και μια αλαξια ρουχα και ψωνησα απο κει οτι χρειαζομουν και μετα για να μην κουβαλαω τα εστειλα πισω με ταχυδρομειο απο ιταλια εκανα σχεδον μια μερα για να φτασω αμιενη(ειχα να την δω 3 μηνες) πηγαινα παντα στο οριο ασχετο στην ιταλια εχουν ακριβη βενζινη και χαμηλα ορια ταχυτητας ερε τι σου ειναι ο ερωτας για οτι θες ρωτα οι ερωτες θα μας φανε ρεεεε Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Ο Σικελός 0 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 16 , 2012 Εκτος απο κρανος και κορντουρες πανω-κατω στα σιγουρα θες: -Αδιαβροχα και μπαλακλαβα -Αδιαβροχες μποτες και αδιαβροχα γαντια -Χειμερινα και καλοκαιρινα γαντια. -Αδιαβροχα σαμαρια ή αδιαβροχες θηκες οπου θα κουβαλας τα πραγματα σου. -GPS γιατι αν δεν εχεις εμπειρια απο ευρωπαϊκους δρομους δεν ειναι δυσκολο να χαθεις. -Σετ με βασικα εργαλεια -Tire up, μονωτικες ταινιες, εφεδρικες ασφαλειες και λαμπες. -Εννοειται φρεσκα λαστιχα ή λαστιχα με λιγοτερο απο 50% φθορα. -Σετ επισκευης ελαστικων και φαρμακειο. -Μια οδικη βοηθεια με πανευρωπαϊκη καλυψη καλο ειναι να γινει. Να πω κι εγώ την ταπεινή μου γνώμη. Να πάρεις ότι σου γράφει πιο πάνω ο Steven γιατί ένας γνωστός μου έκανε παρόμοια διαδρομή με cbr 125 και όταν πήγε να κατέβει από το καράβι δεν τον άφησαν οι μπάτσοι και αγόρασε απο το πλοίο τον όποιο εξοπλισμό που του έλειπε. (Φυσικά δεν αναφέρομαι στο GPS αλλά εννοείτε ότι αξίζει τα λεφτά του) Πριν ξεκινήσεις ψαχτο κι αυτο ποτέ δεν ξέρεις. Φιλικά Βασίλης. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Avatar 148 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 16 , 2012 (τροποποιήθηκε) Για αεροπορικά η aegean μου βγάζει 102 το πήγαινε και 66 το γύρνα (25 Σεπτέμβρη - 25 Γενάρη). Ακόμα και +100 να είσαι λόγω των βαλιτσών πάλι είσαι στα μισά λεφτά. Όποιος σου είπε 175 για μια διαδρομή είναι μέγιστος κλέφτης. Για διαδρομή δες αυτό ή κάτι παρεμφερές στο viamichelin ή στο google maps. Και διόδια να ξέρεις έχει συνέχεια στην Ιταλία και στη Γαλλία. Υπάρχουν παράλληλοι δρόμοι που βγαίνουν τα ίδια πανω κάτω χιλιόμετρα χωρίς διόδια(ή με πολύ λιγότερα) απλά θα κάνεις περισσότερες ώρες λόγω χαμηλότερων ορίων ταχύτητας,με τα οποία στην Ευρώπη δεν παίζουμε όπως παίζουμε εδώ γιατί μας μπαγλαρώνουν για πλάκα και στέλνουν και την κλήση σπίτι. Τροποποιήθηκε Αύγουστος 16 , 2012 από τον Avatar Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
steven_04 2.152 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 16 , 2012 Για αεροπορικά η aegean μου βγάζει 102 το πήγαινε και 66 το γύρνα (25 Σεπτέμβρη - 25 Γενάρη). Ακόμα και +100 να είσαι λόγω των βαλιτσών πάλι είσαι στα μισά λεφτά. Όποιος σου είπε 175 για μια διαδρομή είναι μέγιστος κλέφτης. Για διαδρομή δες αυτό ή κάτι παρεμφερές στο viamichelin ή στο google maps. Και διόδια να ξέρεις έχει συνέχεια στην Ιταλία και στη Γαλλία. Υπάρχουν παράλληλοι δρόμοι που βγαίνουν τα ίδια πανω κάτω χιλιόμετρα χωρίς διόδια(ή με πολύ λιγότερα) απλά θα κάνεις περισσότερες ώρες λόγω χαμηλότερων ορίων ταχύτητας,με τα οποία στην Ευρώπη δεν παίζουμε όπως παίζουμε εδώ γιατί μας μπαγλαρώνουν για πλάκα και στέλνουν και την κλήση σπίτι. Καρασυμφαιρει γιατι μολις τσεκαρα στην ΑΝΕΚ το ταξιδι για ενα ατομο + μοτοσυκλετα απο Πατρα για Ανκονα κοστιζει 170€ και απο κει και περα πρεπει να προσθεσεις την βενζινη για 1200χλμ που κοστιζει 1,85€/L για Ιταλια και 1,70€/L στην Γαλλια, τα διοδια μιας και αφου δεν υπαρχει GPS θα παρει κεντρικους δρομους, τον εξοπλισμο που του λειπεται και πρεπει να αγορασει, το service που πρεπει να κανει στο μηχανακι πριν φυγει... Πανω απο 4 κατοσταρικα μονο για να παει μεχρι την Γαλλια... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Wolf1138 2.924 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 16 , 2012 αεροπορικα θελει 175 το λιγοτερα + αλλο ενα 50αρι για τα πολλα πραγματα.υπολογιζω οτι με μηχανη θα μου βγει περιπου τα ιδια και δεν θα εχω και τους νταβατζηδες που θελουν 225 ευρω 120 τοσα πολλα?εχεις καποια εναλλακτικη διαδρομη στο μυαλο σου? ενδιαφερον θα το κοιταξω! Τα πολλά πράγματα που θα τα φορτώσεις στη μηχανή; Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
glaourung 2 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 16 , 2012 Τα πολλά πράγματα που θα τα φορτώσεις στη μηχανή; θα παρω τα βασικα ρουχα και laptop φωτογραφικη κλπ κλπ και τα υπολοιπα courier Να πω κι εγώ την ταπεινή μου γνώμη. Να πάρεις ότι σου γράφει πιο πάνω ο Steven γιατί ένας γνωστός μου έκανε παρόμοια διαδρομή με cbr 125 και όταν πήγε να κατέβει από το καράβι δεν τον άφησαν οι μπάτσοι και αγόρασε απο το πλοίο τον όποιο εξοπλισμό που του έλειπε. (Φυσικά δεν αναφέρομαι στο GPS αλλά εννοείτε ότι αξίζει τα λεφτά του) Πριν ξεκινήσεις ψαχτο κι αυτο ποτέ δεν ξέρεις. Φιλικά Βασίλης. τι εννοεις? θα εχω κρανος γαντια τζακετ θα παρω και αδιαβροχα.γιατι να με σταματησουν? Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Φρανκι 3.262 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 17 , 2012 θα παρω τα βασικα ρουχα και laptop φωτογραφικη κλπ κλπ και τα υπολοιπα courier τι εννοεις? θα εχω κρανος γαντια τζακετ θα παρω και αδιαβροχα.γιατι να με σταματησουν? Σίγουρα αυτό που πας να κάνεις δε συμφέρει οικονομικά σε καμία περίπτωση. Σου προτείνω να μην το κάνεις εφόσον δεν πας για εκδρομή 1 εβδομάδα. Ο Βασίλης εννοεί ότι ο φίλος του δεν είχε εξοπλισμό ασφάλειας μαζί του όπως το φαρμακείο ή το κιτ επισκευής ελαστικών Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Elixir 7 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 17 , 2012 λοιπον πρεπει να εκαψα γυρω στα 120 ευρωπαικα απο την στιγμη που εφτασα ιταλια μεχρη τον προορισμο παντα αυτοκινητοδρομο με σταθερο ρυθμο σταση για γεμισμα και καφε γαλια ειχε θυμαμαι πολλες καμερες για ελενχο της κυκλοφοριας κτλ τωρα τα εισητηρια για το καραβι δεν θυμαμαι ποσο ακριβως στην γαλια θα βρεις παντου αστυνομια θα σε σταματανε γι ελενχους μιας και η αναλογια 2κυκλου με αμαξι ειναι χιλιαδες φορες μικροτερη τωρα σκεφτομαι πως θα την παλεψω που θελω να παρω ss600αρι πως θα ξανακανω το ταξιδι(τοτε το εκανα με το μπεβερλυ) αν ειναι να πας μεχρι σεπτεμβρη τωρα βρεχει καθε 1 στις3 μερες εκει μετα θα καλοπερασεις α και παρε εναν χαρτη τπτ παραπανω αμα ξερεις και λιγα γαλλικα εισαι οκ γιατι αμα εισαι μονος σου θα πανικοβληθεις εγω εχω καταγωγη απο κει και η συνενοηση ηταν ευκολη αααα και παντα για οσο θα κατσεις να προσεχεις τη μηχανη εκει οτι μενει εξω απο το σπιτι το βραδυ ειναι κυνδυνος Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Ο Σικελός 0 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 17 , 2012 Ο Βασίλης εννοεί ότι ο φίλος του δεν είχε εξοπλισμό ασφάλειας μαζί του όπως το φαρμακείο ή το κιτ επισκευής ελαστικών Ναι, αυτο ακριβώς. :) Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Mi_ka 2.388 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 17 , 2012 (τροποποιήθηκε) Αν δεν κάνω λάθος απαγορεύεται αυστηρώς και η φυμέ ζελατίνα κράνους στη Γαλλατοχώρα Χρήσιμο θια είναι και τηλέφωνο στην πρεσβεία τους καθώς λόγω σοβαρής χώρας μπορεί να έχουν πακέτο οδηγιών να σου δώσουν Τροποποιήθηκε Αύγουστος 17 , 2012 από τον Mi_ka Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Elixir 7 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 18 , 2012 ναι αλα δεν απαγορευεται να φορας γυαλια απο μεσα...χαχα... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες