Jump to content
hondakias21

ΧΤ660 Η???????

Recommended Posts

συγνωμη κιολας αλλα συγκρινουμε οποιοδηποτε 250αρι με το χτ μεσα σε πολη???μεγα fail!!!!

θα παρει το 250αρι να παει καβαλα θεσσαλονικη?θα του φυγει η μαγκια ασε που εκει στην εγναντια θα περναει κανα φορτηγο με 120 χλμ και το περνει ο αερας δωθε κηθε.δεν κολλαω στο χτ γιατι και αυτο δεν ειναι οτι καλυτερο διοτι τρως πολυ αερα αλλα σιγουρα μακρια απο 250αρια για τετοιες αποστασεις

βγαζουν ζημιες τα χτ?????????απο ποτε?????

Μπα, τι έχουν τα 250άρια για τέτοιες αποστάσεις; Εγώ με το ΤΤR-250 έχω πάει κάμποσες φορές Αθήνα-Τριπολη με μια 5λεπτη-10λεπτη στάση.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Μπα, τι έχουν τα 250άρια για τέτοιες αποστάσεις; Εγώ με το ΤΤR-250 έχω πάει κάμποσες φορές Αθήνα-Τριπολη με μια 5λεπτη-10λεπτη στάση.

Σαν μηχανες ειναι μια χαρα και εχουν τη δυνατοτητα να ταξιδεψουν πολλα χιλιομετρα με ταχυτητες 90-110, το δυσκολο ειναι να αντεξει ο αναβατης.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εγω εχω Aprilia strada Και ειμαι απολυτα ικανοποιημενος.μεσα κ εκτος πολης.κοιταξε το αν θες

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αν και δεν περίμενα ότι θα το πώ αυτό κι εγώ στη θέση σου xt θα κοίταζα.Και το 600 αλλα και το 660.Το αερόψυκτο δεν είναι θέμα.Τώρα το 250 πιστεύω θα σε κουράσει σε ταξίδι και τα αφρικα δεν είναι για την ηλικία σου.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

:shock: αυτό ΔΕΝ το περίμενα από εσένα

Ειρωνικα το εγραψα ρε μλκ..... :hunter:

Τροποποιήθηκε από τον Γιαμαχάκιας ΧΞΣ

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Επειδή μεγάλη πείρα δε μπορώ να πω ότι έχω, την απάντησή μου αυτή μη τη θεωρήσεις πρόταση. Απλά θεώρησε την αφήγηση προσωπικής εμπειρίας.

Πήρα δίπλωμα πριν 4 χρόνια και είχα να οδηγήσω δίκυκλο από τότε. Πάνω που έψαχνα μια πάπια για τις καθημερινές μετακινήσεις, φεύγει ένας φίλος μου εξωτερικό για δουλειά και πουλάει το FMX 650 που είχε. Λίγο που το ήξερα το μηχανάκι και ήταν γενικά σε καλή κατάσταση, λίγο η εξευτελιστικά χαμηλή τιμή, δεν ήθελε πολύ να γίνει η "ζημιά".

Δεν θεωρώ ότι είναι το καλύτερο μηχανάκι για κάθε δουλειά (δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα πιστεύω, το καθένα είναι καλό σε κάποιους τομείς). Αλλά σαν νέος και άπειρος αναβάτης μπορώ να πω ότι είμαι ευχαριστημένος μέχρι αηδίας. Τα άλογα λίγα για τα κυβικά, αλλά η ροπή και η οδηγική συμπεριφορά πολύ καλές για τις δικές μου δυνατότητες. Οπότε καταληγεις να οδηγάς όχι τόσο γρήγορα, αλλά διασκεδαστικά για τις ικανότητές σου. Σοβαρές τελικές δε θα πιάσει (και θα πίνει και σαν τρελό), αλλά μπορείς να το οδηγήσεις σχετικά "σπιρτόζικα" για αρχάριος. Τους δύο πρώτους μήνες δεν έχανα ευκαιρία να δοκιμάζω επιταχύνσεις και φρένα, και ενώ μπορείς να το πας καγκούρικα (ειδικά μέσα στην πόλη), όλα γίνονται τόσο προοδευτικά που:

α) ανά πάσα στιγμή έχεις αίσθηση του τί γίνεται και

β) το μηχανάκι δε θα σε "πουλήσει" στο ξεκάρφωτο

Αυτό δεν είναι απλά ασφαλές αλλά σε προδιαθέτει κιόλας να δοκιμάζεις και κάτι παραπάνω, οπότε σιγά σιγά μαθαίνεις να οδηγάς και καλύτερα.

Το μόνο που με χαλάει είναι η μικρή του αυτονομία (11 λίτρα και καρμπυρατέρ). Δεν έχω μετρήσει το δικό μου (ούτε ρεζέρβα το έχω φτάσει ποτέ, με αγχώνει και πάντα γεμίζω νωρίτερα), αλλά τα επίσημα νούμερα λένε 5-5,5λ/100χλμ. Κάπου 200χλμ στο τεπόζιτο βγαζει, 140-150 χλμ μέχρι τη ρεζέρβα και άλλα 40-50 με τα 3,8λ της ρεζέρβας.

Φυσικά μέσα στην πόλη αυτό ανεβαίνει αρκετά. Χωρίς να το έχω μετρήσει με ακρίβεια, επί 2-3 μήνες είχα κατά μέσο όρο 35-55χλμ τη βδομάδα σε μετακινήσεις εντός πόλης και στο εβδομαδιαίο γέμισμα το μέγιστο που έχω πληρώσει είναι 8 ευρώ (κάπου 4.7 λίτρα) με σχετικά "νευρική" οδήγηση (γέμισμα πριν τις αλλαγές κλπ). Το λιγότερο που έχω κάνει ήταν 3-3.5 λίτρα. Συνήθως, με νορμάλ ρυθμούς και τις αλλαγές χαλαρά από χαμηλά, γύρω στα 4 και κάτι λίτρα τη βδομάδα μου καίει. Αυτό είναι 45% πάνω από την "κανονική" που δίνουν τα χαρακτηριστικά. Εκτός πόλης, μεγάλες διαδρομές δεν έχω κάνει ακόμα αλλά σε κάτι βόλτες στα περίχωρα (κανά μισάωρο απόσταση) δεν έχω δει τίποτα περίεργο.

Επειδή έχει αλλαγμένες εξατμίσεις, σκέφτομαι κάποια στιγμή να μακρύνω τις σχέσεις (αλλαγή γραναζιού εμπρός) και ότι χάσω από επιτάχυνση να το αναπληρώσω με αλλαγή φίλτρου αέρα και επαναρύθμιση καρμπυρατέρ. Αυτό ίσως δωσει μερικά χιλιόμετρα αυτονομία παραπάνω.

Εν ολίγοις

+

αξιόπιστο

εύκολο να το μάθεις

πάει καλά μέσα στην πόλη (ροπή,ευελιξία, με μέγιστο πλάτος κάπου 80cm χωράει σχεδόν όπου και τα παπιά/scooter και το τιμόνι σου είναι πάνω από τους καθρέφτες των αυτοκινήτων)

δεν σε τρομάζει ακόμα κι αν "ξεφύγεις" λίγο (οκ, μέσα σε λογικά πλαίσια, αλλά γλιστρήματα κλπ όσες φορές είχα είναι προοδευτικά/προβλέψιμα και το μηχανάκι "διορθώνει" από μόνο του σχεδόν)

τα φρένα του φτάνουν και περισσεύουν για τα άλογά του

σχετικά ελαφρύ αν και μη αγωνιστικό (163 κιλά, νομίζω άδειο)

αερόψυκτο (αξιόπιστο μοτέρ, απλά προσοχή στα λάδια και όχι "σπάσιμο" με 1η και κρύο)

-

καρμπυρατέρ (αυξημένη κατανάλωση εντός πόλης και πάνω από τα 110-120 στην εθνική)

πρέπει να είναι άβολο με 2 άτομα και φορτίο σε μεγάλες αποστάσεις (δεν έχει ανεμοκάλυψη και "στήσιμο" για ταξιδιωτικό φόρτωμα)

μικρό τεπόζιτο/αυτονομία

ψηλό κέντρο βάρους αν και ελαφρύ (αν έχεις μάθει με πιο χαμηλό θέλει λίγο εξάσκηση στην αρχή, ειδικά σε ελιγμούς με μικρές ταχύτητες, στροφές σε ανηφόρες/κατηφόρες, κλπ)

αερόψυκτο (λίγα άλογα για τα κυβικά του, το καλοκαίρι η δεξιά σου γάμπα "ψήνεται" λιγάκι άμα κολλήσεις σε κίνηση)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αδερφε,χτυπα ενα ΧΤ600 με καμια 1200-1500 ευρω και αν θες τσεκαρε και κανα street-naked με αυτα τα λεφτα.ενα bros 400 για αρχη...αλλα απο την αλλη το ΧΤ ειναι value for money.

AAA και σου μενουν και φραγκα για κανα σερβις ε!?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

φιλε μου ειμαι κατοχος του ΜΤ03 εχει ιδιο κινητηρα με το ΧΤΧ που ψαχνεις απλα ειναι ποιο κοντογραναζωμενο! πιστευω οτι ειναι πολυ ποιο ομορφο απο το ΧΤΧ και χτυπαει στο ματι λογω της σπανιοτητας του! το εχω εδω και 1,5 χρονο και ειναι η πρωτη μου μηχανη και μπορω να πω οτι εμαθα πολλα πανω σε αυτο! χαμηλο κεντρο βαρους πολυ καλα φρενα 2πλο δισκοφρενο μπροστα σε αντιθεση με το ΧΤΧ που εχει ενα.. κ και αναρτησεις παρα πολυ καλες για το βαρος του. οικονομικοτατο με 15αρι τεποζιτο και με ενα φουλαρισμα μικτα (εθνικη και πολη) εβγαλα 240 χλμ! μονο μεσα στη πολη το εχω μετρησει 225-230 χλμ! τα σερβις του φτηνα (μονοκυλινδρο γαρ) και δεν μου εχει βγαλει τιποτα παρα μονο ενα σπασιμο στη ντιζα του συμπλεκτη οπου ηταν καθαρα δικο μου φταιξιμο που δεν τη λιπανα καθολου! ταξιδακι κανεις ανετα με 120 χλμ αλλα οχι πολυ ξεκουραστα λογω του οτι ειναι γυμνο! πηγαινοερχομαι θεσσαλονικη κατερινη 100 χλμ καθε βδομαδα και με 100-110 που ταξιδευω δεν εχω ιδιαιτερο προβλημα με κραδασμους. ευκολο μεσα στη κινηση λογω του μεγαλου τιμονιου του και λοογω τις καλης ροπης απο χαμηλα! ειναι ενα μηχανακι που θα το ευχαριστηθεις πιστευω και αφου ψαχνεις για ΧΤΧ νομιζω οτι ειναι καλυτερη κινηση στο να πας στο μτ! αυτα απο μενα ! αν θες οτιδηποτε να ρωτησεις στειλε μου ενα pm! καλες αγορες σου ευχομαι!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εγώ φίλε μου από την μεριά μου θα σε συμβούλευα να μην πας σε μονοκύλινδρο αν θες να πας συχνά Καβάλα - Θεσσαλονίκη. Γενικά το Xtx είναι ένα πολύ τίμιο μηχανάκι με τα αρνητικά του βέβαια αλλά κάπου κερδίζεις και κάπου χάνεις..Πάντος πρέπει να είναι το ποιο ξεκουραστώ σε "ταξίδι" από όλα τα sm.

Καλά θα ήταν να οδηγήσεις κάποια sm ώστε να βγάλεις και μια δικιά σου γνώμη. Μπορεί να ανέβεις στο xtx π.χ και να ξενερώσεις..μην το πάθεις αφού το αγωράσεις.

p.s 1) Το θέμα είναι να πάρεις ένα μηχανάκι το οποίο όταν θα το καβαλάς δεν θα θες να κατέβεις.

P.s 2) Αν είναι να πάρεις gmx πάρε xtx καλύτερα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα