Jump to content
Karamazov

Honda Wave vs Yamaha Crypton 110 vs Kymco Jetix 125

Recommended Posts

Καλημέρα σε όλους

Μόλις έβγαλα το δίπλωμα για τη μηχανή και είμαι σε τρίλημα

Δεν έχω μεγάλη εμπειρία σε μηχανές και παπιά κι έτσι θα ήθελα τις προτάσεις σας ανάμεσα σε αυτά τα τρία

Δύσκολα μπορώ να δώσω παραπάνω από 1800 ευρό και το παπί το θέλω απλά για να πηγαίνω στη δουλειά μου (30χλμ κάθε μέρα)

Θα εκτιμούσα πολύ κάθε βοήθεια

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Φιλε εγω δεν θα επαιρνα κανενα απο τα 3.Παρε ενα crypton r 115(αλλα δεν το βρησκεις καινουργιο) η ενα crypton x η Innova I(μεταχειρησμενα γιατι λες μεχρι 1800€).

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εγώ με 1800 θα επαιρνά το modenas kriss http://www.gorgolis.gr/kriss125.htm

http://www.mybike.gr...enas-kriss-125/

Για το modenas δε ξερω και πολλά είναι αξιόπιστο ?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

πηγαινε δες πιο σου καθεται ΕΣΕΝΑ και παρτο

εαν με ρωταγες θα ελεγα το πιο νεο !!!

Wave

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

πηγαινε δες πιο σου καθεται ΕΣΕΝΑ και παρτο :_thumbsup:

εαν με ρωταγες θα ελεγα το πιο νεο !!!

Wave

μέχρι το 07-08 που βγήκαν το innova i το crypton x και το ΖΧ130 ήταν το πιο νέο και το καλύτερο αλλά τώρα για να ρίξουν την τιμή η ποιότητα έχει πέσει γι' αυτό το λίγο πιο παλιό kriss πιστεύω πως είναι κάπως καλύτερο

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αδερφε,, κανενα απο αυτα τα 3. Γενικα παρε 125 :)

και παλι οχι το κυμκο.

κοιτα τα μοντενας, κοιτα τα καβασακι, σουζουκι,

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Για το modenas δε ξερω και πολλά είναι αξιόπιστο ?

Πιστεύω πως εδώ βρίσκεται η απάντηση στην ερώτησή σου... :)

http://www.mybike.gr...5/page__st__480

Τροποποιήθηκε από τον Optimus Prime

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ποσο χρονων εισαι και γιατι θες παπι ????

Απο τα πιο σωστα ποστ, το οποιο ξεχναμε παντα να ρωτησουμε :clapping:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ποσο χρονων εισαι και γιατι θες παπι ????

Είμαι 30 χρονών και το παπί το θέλω για να πηγαινοέρχομαι καθημερινά στη δουλειά μου (Αγια Παρασκευή - Κοροπί περίπου 30 χλμ πήγαινε έλα).

Αυτό που με ενδιαφέρει περισσότερο είναι η οικονομία και η αξιοπιστία και όχι τόσο οι επιδόσεις.

Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Θα ειναι σε κεντρικο δρομο ε? θελω να πω.. η ταχυτητα σου θα ειναι γυρω στα 80-90? σταθερα?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

θα ελεγα να βρεις κανενα 250αρι enduro η on-off καλυτερα με κανα 1000αρικο.πιο ασφαλες απο παπι

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Θα ειναι σε κεντρικο δρομο ε? θελω να πω.. η ταχυτητα σου θα ειναι γυρω στα 80-90? σταθερα?

Σε κεντρικό δρόμο θα είμαι (Λαυρίου από το ύψος του σταυρού μέχρι το Κορωπί) αλλά ούτε με το αυτοκίνητο δε πάω με 90χλμ/ώρα συνήθως γύρω στα 70 χλμ/ώρα πάει

θα ελεγα να βρεις κανενα 250αρι enduro η on-off καλυτερα με κανα 1000αρικο.πιο ασφαλες απο παπι

Πιο ασφαλές με ποιο τρόπο φίλε μου ?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Περισσοτερο γκαζι, καλυτερο συνολο γενικοτερα και η ανεση του κινητηρα που θα το καταλαβεις αμα πηγανεις με κολημενα 80-90 στο κοντερ ( στο παπι)

Θα γραψω κιαλλα το βραδακυ να τεκμηριωσω αυτα που λεω :)

Το αυτοκινητο παει με 70, με το μηχανακι θα πηγαινεις πιο γρηγορα ( αν εχει κινηση ο δρομος εκεινες τις ωρες )

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μην επιλεξεις το Κρυπτον απ'οτι ξερω ειναι το μονο yamaha που ειναι made in china.. τσιμπα κανα μεταχειρισμενο crypton x..με το ζορι τα λεφτα αλλα...αξιζει :afro:

Αλλιως το Wave.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ΚΑι το ''κυμα΄΄΄καθαρο κινεζικο ειναι....

:)

υ.γ ξερω ξερω, εχω ταξει κειμενακι, το οποιο ειχα ξεχασει...

Απο αυιο ομως, τωρα μιαλει η μπυρα :mB_kalo_e:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ρε μάγκες μια ερώτηση.Βλέπω λέτε για κινέζικα κτλ..επειδή φτιάχνεται στην κίνα λέτε να μην το προτιμήσει ο τύπος???Ή επειδή έχει κινέζικα υλικά?

Άμα η honda δώσει εντολή με τί υλικά κτλ..8α φτιαχτεί το μηχανάκι,τί πρόβλημα υπάρχει που θα είναι φτιαγμένο στην κίνα?Μόνο τα εργατικά χέρια αλλάζουν..

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Φιλε, περα απο την πλακα..

Παρε το crypton 110 new, παρε και το wave και συγκρινετα με τους αντιστοιχους προκατοχους..

Θα καταλαβεις τι εννοω εγω και μερικοι αλλοι..

Δεν υπαρχει μηχανακι που δεν εχει κινεζικα υλικα πανω του, αλλα αυτα τα 2 εχουν αρκετη κινεζικη ποιοτητα..

Προσεξε, δεν τα κατηγορω, ειναι αξια μηχανακια και τα 2 και αν τα φραγκα που εχεις ειναι μεχρι αυτα, παρτα με κλειστα τα ματια..

Αλλα να λεμε και μερικες αληθειες..

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αυτό που λέει ο ΗΛΙΑΣ ισχύει, εδώ να φανταστείς και ένας μηχανικός της Yamaha όταν τον ρώτησα τί λέει το καινούριο εργαλείο (Τ110C) μου λέει πως με το δικό μου (Τ115) είναι η μέρα με τη νύχτα από άποψη ποιότητας...δεν το έχω οδηγήσει βέβαια το καινούριο αλλά σίγουρα ξέρει κάτι παραπάνω από μένα! :_thumbsup:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Σε κεντρικό δρόμο θα είμαι (Λαυρίου από το ύψος του σταυρού μέχρι το Κορωπί) αλλά ούτε με το αυτοκίνητο δε πάω με 90χλμ/ώρα συνήθως γύρω στα 70 χλμ/ώρα πάει

Λοιπον για να απαντησω εδω και να πω την γνωμη μου.

Για αρχη. Δηλωνω παπιοφιλος

Κανω καθημερινα 36 χλμ πηγαινε ελα για την δουλεια και τον τελευταιο καιρο εχω παλι παπι.

Το παπι που εχω τωρα ( ειχα παλια και δικο μου) ειναι δανεικο-φιλου.Παρολα αυτα , που σημαινει οτι εχω και αλλα μηχανακια μεγαλυτερα να παω αν θελω, επειδη ηδη το χρησιμοποιω 2 μηνες μπορω να σου πω οτι εχω ηδη βαρεθει να πηγαινω πιο αργα απ οτι θελω, εχω βαρεθει να εχω στρεβλωσεις πανω απο τα 70 χλμ/ωρα και το κυριοτερο.

ΕΧΩ ΒΑΡΕΘΕΙ ΝΑ ΚΟΒΕΙ ΤΗΝ ΦΟΡΑ ΜΟΥ Ο ΚΟΝΤΡΑ ΑΝΕΜΟΣ!!!!

Επισης εχω βαρεθει οταν ο δρομος ειναι ανοικτος και μπορουμε να παμε πιο γρηγορα, να μην μπορω να προσπερασω τον καθε ανεγκεφαλο που κοιμαται ορθιος στο τιμονι. Ενα παπι πανω απο τα 60 χλμ/ωρα δεν μπορει να κανει προσπεραση (μπορει αλλα σου βγαινει η πιστη)

Με το 250αρακι το enduro-on-off θα πηγαινεις πιο ανετα στην δουλεια σου, δεν θα καταπονεις το κινητηρα με το ''καλημερα΄΄ οταν ειναι κρυος ( ειδικα τον χειμωνα), γιατι κακα τα ψεμματα, ενα παπι για να παει σωστα σε εναν κεντρικο δρομο πρεπει αναγκαστικα να το πας με 70-80 ( κοντα στις τελικες του ) απο οταν ειναι κρυο.. Ετσι ξεκινανε ολες οι ζημιες σε εναν αεροψυκτο κινητηρα. Γενικα σε εναν μικρο κινητητρα, ποσο μαλλον σε αεροψυκτο και οχι υγροψυκρο

Ξαναλεω λοιπον, θα μπορεις να πας πιο ανετα με το 250αρακι, θα εχεις περιθορια γκαζιου αν θες να κανεις προσπεραση με πολλα, θα εχεις γενικοτερα ενα καλυτερο πακετο αναρτησεων και φρενων, αλλα σχεδον την διπλασια καταναλωση καυσιμου, σε σχεση με ενα παπι. Γενικα λαστιχα τακακια κλπ κοστιζουν λιγο παραπανω, αλλα πιστευω τι τα αξιζει.

Το κυριοτερο ομως, θα μπορεις να πας και μια μικρη εκδρομουλα 150-180 χλμ μακρυα χωρις να σου βγει η πιστη...

Γιατι κακα τα ψεματα με το παπι αν πας να το κανεις, θα μαρτυρησεις.

Εγω πλεον σκεφτομαι το TTR μου να το κανω ''πολιτικο'' και να το εχω για καθημερινο εργαλειο πολης.

Ελπιζω να σε καλυψα, αν θες κατι αλλο εδω ειμαστε :)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Βασικα οκ 8α τον βολεψει περισσοτερο το 250αρι αλλα εχεις οδηγησει κα8ολου το crypton x?Πολυ ανετο παπι για τον οδηγο οχι για τον συνοδηγο ομως,αλλα πιστευω πας ανετα στην δουλεια σου,εμεις πηγαιναμε σε ανηφορα δικαβαλο γυρω στα 185 κιλα και οι δυο με 85 χλμ και πολλες προσπερασεις..+πιο ευελικτο και υγροψυκτο.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Φιλε μου, ναι εχω καβαλησει το Χ και τα παντα ολα

Καλο χρυσο το Χ, κατα 99%το καλυτερο παπι που υπαρχει αυτη την στιγμη στην αγορα, αλλα σαν ενα 250αρι onoffακι, δεν ειναι κανενα.

Αν καταλαβα καλα παιζει να εισαι max 20 ετων. Μην ξεχνας οτι ο φιλος μας εδω που ενδιαφερεται ειναι πλεον 30 και πστεψε με απο μια ηλικια και μετα δεν την παλευεις να εισαι ερμαιο τοων καιρικων συνθικων κλπ κλπ. :)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα