Jump to content
slaine

Ούτε ένας με κράνος!!!

Recommended Posts

Θα μιλησω ειλικρινα. το κρανος στην αθηνα το καλοκαιρι με 40 βαθμους ειναι σκετη κολαση. καααααααααααταβαθως εχουν ενα δικιο οσοι δεν φορανε ΜΕΣΑ στην πολη.. εκτος ας μην μιλησω! εγω προσωπικα, αν ειναι να παω καποια κοντινη αποσταση δεν θα φορεσω κρανος. αν ομως ειναι να κατεβω κεντρο αθηνας θα το φορεσω (μιλαω ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ).

Γιατί ως γνωστόν τα ατυχήματα συμβαίνουν μόνο σε μακρινές αποστάσεις... :hunter:

Αν είναι να διαλέξεις πότε θα το βάλεις, στις κοντινές ή στις μακρινές αποστάσεις, τότε καλύτερα να επιλέξεις να το φοράς στις κοντινές! Στατιστικώς η συντριπτική πλειοψηφία των ατυχημάτων συμβαίνει σε μια ακτίνα 25 χιλιομέτρων από το σπίτι σου!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Για να επιβεβαιώσω την στατιστική που αναφέρεται ο Viper4 πέρσι έφαγα 2 νόστιμες σούπες.

Η πρώτη στα 2 λεπτά δρόμο γυρίζοντας στο σπίτι μου και η δεύτερη στα 10 μέτρα από την πόρτα μου φεύγοντας για δουλειά.

Ούτε 2α δεν πρόλαβα να βάλω.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Για να επιβεβαιώσω την στατιστική που αναφέρεται ο Viper4 πέρσι έφαγα 2 νόστιμες σούπες.

Η πρώτη στα 2 λεπτά δρόμο γυρίζοντας στο σπίτι μου και η δεύτερη στα 10 μέτρα από την πόρτα μου φεύγοντας για δουλειά.

Έχει και 2α ο ματρακάς σου; νόμιζα ήταν αυτόματο... :peep:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Βαρκελωνη περυσι 4 μερες δεν ειδα ΟΥΤΕ ΕΝΑΝ χωρις κρανος ακομα και συνεπιβατη...Μου εκανε τοσο εντυπωση που εβαλα σκοπο να δω εστω και εναν αλλα ματαια!

ακριβως το ιδιο και στο μοναχο!!! ακομα και με κατι ηλεκτρικα μοτο ποδηλατα κρανος φοραγαν...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

μικρες διορθωσεις στο κειμενο.... (αν μου επιτρεπει φυσικα ο γραφων...)

Σήμερα πήγα για δουλειές στις τράπεζες και δεν είδα ούτε έναν σας με κράνος!!!! Καλά δεν το συζητώ για μπουφάν/γάντια/υπόδηση κλπ... Ο πιο σωστά ντυμμένος ήταν με τζιν, κοντομάνικο και σπορτέξ. Όλοι οι άλλοι ησασταν με παντόφλες, βερμούδες κλπ... Επίσης οι περισσότεροι οδηγούσατε όπως να'ναι (κουτάκηδες και δικυκλιστές) αλλά επίσης το άλλο που είναι πολύ ανησυχητικό είναι ότι όλοι μα όλοι ειμαστε μέσα στα νεύρα και την ένταση. Πανέτοιμοι για καυγά (πήγα να πλακωθώ -ναι με τις πατερίτσες- πριν από καμία βδομάδα με έναν απο σας)

Θα μου πείτε καλά ρε φιλε σλέιν τώρα το πήρες χαμπάρι εσύ; Πρώτη φορά ρε σεις δεν είδα ΟΥΤΕ έναν σας με κράνος... τραγικό... και κάποιοι βαρούσατε κάτι 200άρες μέσα σε κεντρικούς δρόμους με κάτι σσ έτσι για να ξεχαρμανιασετε ρε παιδιά? Αλλά ξέχασα αφού άνθρωποι είστε και όλοι πρέπει να ξεδίνετε που και που καλά κάνατε, σύμφωνα πάντα με κάποια μέλη και τα γραφόμενά τους σε άλλο θέμα...

Σημείωση: στο Ναύπλιο σε ολη την Ελλάδα δεν έχουμε φανάρια ειτε και εχουμε αλλα ειναι καμμενες οι λαμπες και γίνεται πανικός σε μερικές διασταυρώσεις όπως επίσης κατεβαίνουν και ένα σωρό παππούδες (στα μυαλα αι στην συμπεριφορα) από χωριά διαφορες "καλες" συνοικιες με κάτι σαράβαλα ντάτσουν κουρσάρες που δεν έχουν ιδέα τι σημαίνει οδήγηση... Άντε να δω πόσα άτομα θα θρηνήσουμε και αυτό το καλοκαίρι :(

(η αληθεια ειναι οτι και εγω μες τα νευρα ειμαι αυτες τις ημερες... :wallbash: :wallbash: :wallbash: )

(με την ευκαιρια, καλη αναρρωση φιλε! :blush2: )

Τροποποιήθηκε από τον aspg

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

μικρες διορθωσεις στο κειμενο.... (αν μου επιτρεπει φυσικα ο γραφων...)

(με την ευκαιρια, καλη αναρρωση φιλε! :blush2: )

ναι κάνε δουλειά σου.

ευχαριστώ!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

"Aμαρτίαι γονέων παιδεύουσιν τέκνα"

Όλα είναι θέμα σωστής ανατροφής από την οικογένεια. Εκεί μέσα είναι που ο άνθρωπος "πλάθεται" σε όλα τα επίπεδα.Και πλάθεται όχι μόνος του, αλλά με σκληρή, συνεχή και επίμονη δουλειά από τους γονείς. Τώρα, πόσοι από τους γονείς είναι διατεθειμένοι να το κάνουν, είναι άλλο θέμα.Για κάθε μακακία που θα κάνει ο γονέας ή κάτι σωστό που δεν θα κάνει, το παιδί του θα το πληρώσει, αργά ή γρήγορα και μαζί με αυτό και όλη η κακόμοιρη κοινωνία.Κι επαναλαμβάνω:Σε αυτή τη χώρα όλοι θέλουμε την ΑΛΛΑΓΗ αλλά κανείς δεν θέλει να ΑΛΛΑΞΕΙ Ο ΙΔΙΟΣ!!!

"Et in Arcadia ego"

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

αμα δεις κατι πορτοκαλι να κινειται στο δρομο να'σαι σιγουρος πως φοραει κρανος ο αναβατης του B)

ον τοπικ, εδω στο Ναυπλιο σου την λενε αμα φορας κρανος, που να σε δουν και με κανα μπουφανακι για προστασια, εκει γινεται της κακομοιρας απο τα γελια.... (true story)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

προχθες ειχα παει με κατι φιλους μου και ειχαμε αραξει στα παγκακια στην Ενδεκατη εκει που καθονται οι παππουδες ,στην πεδικη χαρα απεξω οσοι ξερετε!ηταν περιπου απο τις 10-12 το βραδι!καθομασταν και εβλεπα συνεχια μηχανακια -μηχανες χωρις κρανος με βερμουδα κοντομανικα και σαγιοναρες(αυτες με τη διχαλα :P )ουτε εναν με κρανος!περναγαν απο βεπες ταουνμετε μεχρι και χαγιαμπυσα και χιλιοαρια!κανεις εντομεταξει στα παπακια στους 5 οι 3 δεν ειχαν φωτα!μιλαμε για νυχτα μαυρι ακι κυκλοφοραγανε χωρις φωτα!μερικοι περανγανε με τις παντες με κατι grxr με 150 χιλιομετρα μεσα στην πολη!βασικα μονο ενα ειδα με κρανος με ενα κινεζικο με σπασμενα πλαστικα και εβγαζε ντουμανια πισο το λαδι και το καβαλαγε ενας μαυριδερος ,μαλλον τσιγκανος με ενα κινεζικο κρανος χωρις τιποτα που μαλλον ηταν κλεμενο!οι διας περασαν απο εκεινο το μερος 3-4 φορες αλλα και αυτοι δεν μιλανε!ειδικα στους μεγαλους ανω των 40 και να μην φορανε κρανος και να μην εχουν ασφλια ,αθεοριτο διπλομα,φωτα και οτι αλλο δεν τους λενε τιποτα ουτε καν τους σταματανε !μονο κανα πιτσιρικα στην ηλικια μου και μικροτερου ,περισοτερο στους 14,15 αριδες που φενονται οτι ειναι μικρι και καβαλανε κατι μπρικια με σολινες για εξατμησης τους σταματανε και τους γραφουνε για κανα διπλομα(μονο διπλομα!κρανος και τα λιπα δεν γραφουν)και αρκετες φορες τους αφινουν και ολας και χωρις διπλομα!μια φορα με αφησαν και εμενα!αν και εδω οι μικρι αμα δουν κανα μπλοκο και τετοια δεν σταματανε φευγουν!

γενικα το κρανος το καλοκαιρι παει περιπατο!για εξοπλισμο δεν το συζηταμε!ειναι οπωσδηποτε το μαγιο ,το γυαλι και πετσετα στην σελα και πολλες φορες χωρις μπλουζα!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

αμα δεις κατι πορτοκαλι να κινειται στο δρομο να'σαι σιγουρος πως φοραει κρανος ο αναβατης του B)

ον τοπικ, εδω στο Ναυπλιο σου την λενε αμα φορας κρανος, που να σε δουν και με κανα μπουφανακι για προστασια, εκει γινεται της κακομοιρας απο τα γελια.... (true story)

οντως!ειναι ρεζιλι να φορας κρανος!ειδικα για ενα παιδι με ενα ασπρο glx με αρπρη σελα που το πηρα κανα μηνα το μηχανακι και πουλαει μαγκια!και ειναι καθε μερα στον κολετσο!καταλαβες νομιζω ποιον λεω.

παντος εσενα φιλαρακι οποτε σε βλεπω φορα το κρανακι σου το ασιμι και εισαι πενα!στο τολο μενεις?γιατι ειχα δει το μοτο σου αρκετες φορες στον δρομο που πας για τολο !εκει στην στροφη που ειναι ενα περιπτερο.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Τι κρανος ρε παιδια, σημερα ενα δικαβαλο SH300 η συνοδηγος κραταγε ομπρελα ασπρη για ηλιοπροστασια αυτης και του οδηγου, απο ενα καφεδακι στο χερι,

Φρεντο, φραπε χαχαχαχαχα, μα καλα μιλαμε το ατομο οδηγουσε ετσι, μιλαμε για μεγαλη δυνατοτητα χαχαχαχαχα.

Αφου δεν αντεξα τον ρωτησα πως το κανεις ρε φιλαρακι αυτο??

Απαντηση εμμ εδω ειναι η μαγκια !!!! χαχαχαχα και συνεχιζει καλα κρανος μπουφαν, μποτες δε σκας, βγαλτο ρε παιδι μου να παρει αερα το κεφαλι σου, χαχαχαχα.

Εγω φτανοντας στο προορισμο μου μπενοντας στη δουλεια το κρανος, πρεπει να ηταν 50+ C, καλα η μπλουζα κατω απο το μπουφαν, παλι καλα που περνω δευτερη και τριτη μπλουζα μαζι.

Ολα συνηθεια ειναι παιδια το ξερω κλισε αλλα παντα στο κεφαλι για παν ενδεχομενο.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

οντως!ειναι ρεζιλι να φορας κρανος!ειδικα για ενα παιδι με ενα ασπρο glx με αρπρη σελα που το πηρα κανα μηνα το μηχανακι και πουλαει μαγκια!και ειναι καθε μερα στον κολετσο!καταλαβες νομιζω ποιον λεω.

παντος εσενα φιλαρακι οποτε σε βλεπω φορα το κρανακι σου το ασιμι και εισαι πενα!στο τολο μενεις?γιατι ειχα δει το μοτο σου αρκετες φορες στον δρομο που πας για τολο !εκει στην στροφη που ειναι ενα περιπτερο.

oχι Ναυπλιο ειμαι στη Μεσολογγιου, ναι οντως πηγαινα συχνα προς τα εκει για "λογους" αλλα εχουν εκλειψει :P δεν ξερω εαν εβλεπες ισως και το 2ο cbr respol που κυκλοφορει.. το δικο μου ειναι με καθρεφτες :mB_kalo_e:

ναι καταλαβα ποιον λες, καθε φορα που παω στο νικο ολο και καποιος θα πει για κρανος, που να δεις οταν πηγαινα εκει και κουβαλουσα 2 μαζι μου (ενα για μενα και ενα για τον συνεπιβατη μου) :_thumbsup:

Δεν υπαρχει σωτηρια στο Ναυπλιο, οσοι παθαινουν ατυχηματα απο θαυμα επιζουν...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μήπως έχεις πολύ μακριά πρώτη?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Δυστυχώς κι εγώ τα ίδια βλέπω κάθε μέρα που πάω στην δουλειά....

Και, εντάξει, φάε το κεφάλι σου χωρίς κράνος και βασικό εξοπλισμό,(εγώ είμαι βλάκας με το κράνος, μπουφάν και τα γάντια καλοκαιρίατικα)

το χειρότερο, βλέπω μια στο τόσο μηχανάκια και αμάξια να κυκλοφορούν στο κέντρο χωρίς πινακίδες..... εγώ τι φταίω αν με φάνε...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

oχι Ναυπλιο ειμαι στη Μεσολογγιου, ναι οντως πηγαινα συχνα προς τα εκει για "λογους" αλλα εχουν εκλειψει :P δεν ξερω εαν εβλεπες ισως και το 2ο cbr respol που κυκλοφορει.. το δικο μου ειναι με καθρεφτες :mB_kalo_e:

ναι καταλαβα ποιον λες, καθε φορα που παω στο νικο ολο και καποιος θα πει για κρανος, που να δεις οταν πηγαινα εκει και κουβαλουσα 2 μαζι μου (ενα για μενα και ενα για τον συνεπιβατη μου) :_thumbsup:

Δεν υπαρχει σωτηρια στο Ναυπλιο, οσοι παθαινουν ατυχηματα απο θαυμα επιζουν...

νομιζω το εχω δει το 2ο respol αλλα παει αρκετος καιρος!γενικα ομως το κρανος ειναι πολιτελια στις επαρχιες!εχεις δει αργος τι γινετε? :kaaaala:

τεσπα,επειδει ειναι μικρη η πολη μας και ολα μαθενονται ,εχει τυχει να ξερω και το λογο που πηγαινες στο τολο :P (οπως ξερεις και εσυ τιποτα δεν παραμενει κρυφο! χαχαχα

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

τώρα θυμήθηκα τελευταία φορά που είχα πάει στην ίο, σε μία στροφή βρήκα κάτι ιταλίδες (8 για την ακρίβεια) που είχαν πέσει με κάτι νοικιασμένα σκούτερ. φυσικά προσφέρθηκα να βοηθήσω. δε φορούσαν τίποτα από εξοπλισμό εκτός από κάτι άθλια κράνη μερικές από αυτές. στη φωτό φαίνεται κι ένας ελληνάρας με vstrom, χωρίς κράνος και την 1-4 απαραίτητο εξοπλισμό:

38828_140920832606871_2732986_n.jpg

39474_140919035940384_3985027_n.jpg

39474_140919039273717_2497621_n.jpg

αυτή που κρατάω έπεσε δικάβαλο με ελάχιστα χλμ και χτύπησε σαγόνι (φορούσε τζετ κράνος), πόδι, λεκάνη, χέρι. ευτυχώς όχι σπάσιμο αλλά πληγές και εγκαύματα. και το πόδι πρησμένο στα δάχτυλα μέσα σε όλα τα άλλα. οι διακοπές τις έλαβαν τέλος από τη δεύτερη μέρα. μία άλλη κοπέλα περίπου τα ίδια.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

αν λες για τον φαλάκρα Triumph tiger 1050 είναι ρε συ.

πως φαίνεται ότι νοιάζεσαι για τον συνάνθρωπο! αν έπεφτε και ο φαλάκρας με τη σαγιονάρα έτσι θα τον είχες όλη την ώρα αγκαλιά ε? :shades::grin:

και λίγο on topic τώρα:

το κράτος πάντως και η Ευρωπαϊκή ένωση θα μπορούσαν να κόψουν κοντύλια για επιδοτήσεις στους μοτοσυκλετιστές για την παροχή κράνους ως μια κίνηση προτροπής. όπως και να έχει καλό θα έκανε. τώρα θα μου πεις εδώ καράβια χάνονται... αλλά χάνονται και ζωές και ένα κράτος πρόνοιας θα έπρεπε να μεριμνούσε γιαυτό.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Γιατί κάθεστε και σκάτε που δεν φοράνε οι άλλοι κράνος;

Πρόβλημα τους, το δικό τους κεφάλι θα φάνε. Εγώ προσωπικά δε θα κάτσω να ασχοληθώ με τον κάθε ξεκράνωτο. Όλοι ξέρουν τι προσφέρει το κράνος. Άμα εκτιμάς έστω και λίγο τον εαυτό σου θα το φορέσεις το ριμάδι, δεν πάει να έχει και 50 βαθμούς.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ειπαμε..το κρανος δεν προστατευει μονο σε περιπτωση πτωσης.προστατευει κ εν κινησει,να μη δεχθεις τπτ στη μαπα κ καταληξεις σε πτωση.κ αντε εστω πεφτεις απλα,μονος σου.αν πεσεις ομως πανω σε αλλον?πως λοιπον το κρανος επηρεαζει μονο εσενα?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

αν λες για τον φαλάκρα Triumph tiger 1050 είναι ρε συ.

πως φαίνεται ότι νοιάζεσαι για τον συνάνθρωπο! αν έπεφτε και ο φαλάκρας με τη σαγιονάρα έτσι θα τον είχες όλη την ώρα αγκαλιά ε? :shades::grin:

και λίγο on topic τώρα:

το κράτος πάντως και η Ευρωπαϊκή ένωση θα μπορούσαν να κόψουν κοντύλια για επιδοτήσεις στους μοτοσυκλετιστές για την παροχή κράνους ως μια κίνηση προτροπής. όπως και να έχει καλό θα έκανε. τώρα θα μου πεις εδώ καράβια χάνονται... αλλά χάνονται και ζωές και ένα κράτος πρόνοιας θα έπρεπε να μεριμνούσε γιαυτό.

ουπς ναι τίγρης είναι!!! αχαχαχα κοίτα να δεις τόσο καιρό ποτέ δεν το πρόσεξα!!! χαχαχ

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα