Jump to content
kwstas100

Για να δούμε πόσοι απο εδώ έχετε οδηγήσει δίχρονο και τις εντυπώσεις σας ;)

Recommended Posts

δεν θα φερω αντιλογο τι να το κανεις το μετα. θεωρω οτι τα διχρονα ειναι καλητερα και στις τελικες.

ξερω 2τ 50cc που πανε 110 km/h χαχαχαχαχαχα απο και κλειεται

ξερω 2τ 125cc που πανε 170 km/h Εφικτο

ξερω 2τ 250cc που πανε 220-230 km/h 200-215

για τα 500 αρια δεν ξερω αλλα πιστευω πως πανε 280-290. (μαμησιο με 90 αλογα δεν παει πανω απο 230 με τιποτα) στα motogp της εποχης παντος 300αριζαν.

το μονο μηχανακι που πιστευω μπορει να ανταγωνιστει 2τ ειναι κατι cbr250rr τετρακυλινδρα που πηγαιναν μεχρι 20.000rpm.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

διχρονο ειναι το 100αρι που εχω :P και δεν το αλλαζω προς το παρων γιατι καποτε ηταν του πατερα μου και τωρα συνεχιζεται η παραδοση :_zeppelin:

ενα διχρονο 125 ξεσπαει πολυ πιο αποτομα απο ενα τετραχρονο μπορεις και ακους την διαφορα ροπης μεταξυ τον 2 ;)

αυτο που λες ειναι νευρο οχι ροπη!

ΜΑΘΕΤΕ ΝΑ ΤΑ ΞΕΧΩΡΙΖΕΤΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΔΥΟ. JEEZ CHRIST!!!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εμενα προσωπικα δεν μου αρεσει το 2Τ η το 4Τ περισσοτερο. Μου αρεσουνε το ιδιο ακριβως. Η εμπειρεια μου απο 2Τ περα του ταπεινου Jog ητανε ενα Ζ 61m,m απο φιλους μου. Δεν με ενθουσιασε ιδιαιτερα. Στην εκκινηση εδινε, αλλα οταν το ανοιγα απο τα 60 δεν μου φαινοτανε τοσο γρηγορο, αλλα οκ οταν μετα οδηγησα το Jog ελεγα "πω ρε τι πηγα και οδηγησα". Μακαρι να ημουνα 20 χρονια μεγαλυτερος. Θα προλαβαινα την αγαπημενη μου RGV 250. Αν προκειτε να επαιρνα μεχρι 250 κυβικα σιγουρα θα ητανε ενα απο τους θρυλους. Αν ητανε να παρω πιο μεγαλο σιγουρα θα ητανε 4Τ.

Τροποποιήθηκε από τον koutsi

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

βασικα ροπη ειναι εξου και το βαλβιδες ροπης ειτε τα ελεγαν ypvs, ειτε sapc, ειτε kips

αλλα την ροπη τους την δινουν σε συγκεκριμενες στροφες.

ενω τα 4τ εχουν γραμικοτητα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

αφου αποκλειεται μαθε πως πηγαινα 100 μετριμενα με πολλους τροπους με μονο εξατμιση. που να εβαζα και αλλο καρμπ.και ολα αυτα σε μοταρντ 50αρι.

παρε και 2 βιντεα που βρηκα με προχειρο ψαξιμο και τρεξε να παρεις 50αρι διχρονο γιατι ναι πανε 110 και οτι λεω δεν ειναι τυχαιο.

http://www.youtube.com/watch?v=_aOJs9At3tU.

οσο για τα 500 τα 230 τα ειχαν για πλακα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

αυτο που λες ειναι νευρο οχι ροπη!

ΜΑΘΕΤΕ ΝΑ ΤΑ ΞΕΧΩΡΙΖΕΤΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΔΥΟ. JEEZ CHRIST!!!

οχι ξερω να τα ξεχωριζω :P απλος ανεφερα και την ροπη ως διαφορα 2τ 4τ στα ιδια κυβικα ;)

βασικα ροπη ειναι εξου και το βαλβιδες ροπης ειτε τα ελεγαν ypvs, ειτε sapc, ειτε kips

αλλα την ροπη τους την δινουν σε συγκεκριμενες στροφες.

ενω τα 4τ εχουν γραμικοτητα.

κατι αλλο παιδια οσοι εχετε οδηγησει διχρονο με ypvs ειναι μεγαλη η διαφορα στα χαμηλα σε σχεση με ενα αλλο διχρονο ιδιων κυβικων ??

Τροποποιήθηκε από τον kwstas100

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

oxi,απλα μολις μπαινει το ypvs,hps η οπως αλλιως το λεει καθε εταιρια,εκει ξεκιναει το πανηγυρι...και δεν συγκρινεται με τιποτα...

πριν παει απλα σαν ενα συμβατικο διχρονο...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Η βαλαβιδα ροπης στα διχρονα δεν δινει γκαζια στον κινητηρα μολις ανοιξει, η δουλεια της ειναι να μην κρεμαει η μηχανη στις χαμηλες στροφες, το ξεσμασμα της ροπης ερχεται με τις στροφες του κινητηρα ουτος η αλλως, οποιος εχει οδηγησει διχρονο με βγαλμενη βαλβιδα ροπης θα με καταλαβει.

Αλλο ροπη αλλο νευρο.. νευρο εχουν τα τετραχρονα, οχι τα διχρονα, οποιος θελει ενα παραδειγμα μπορει να ακουσει πως δουλεβει ενα YZ400-450F και πως ενα ΥΖ250, οποιος εχει οδηγησει το καταλαβαινει.

Τροποποιήθηκε από τον Ninjatasos

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

η βαλβιδα ροπης ουσιαστικα μεγαλωνει και μικραινει το μεγεθος τις θυριδας εξαγωγης.

μια μικρη θυριδα εξαγωγης ή με το σωστο σχημα μας δινει καλητερη ροπη στις χαμηλες και μεσαιες αλλα λιγοτερα αλογα. οποτε ειναι ιδανικη για χωματερα.

στις υψηλες rpm κρεμαει.

μια μεγαλη θυριδα εξαγωγης δινει καλητερη ροπη σε ποιο υψηλες rpm και αυξανουν τα αλογα. αλλα εκει υπαρχει μια μη αποκριση του γκαζιου σε χαμηλες rpm. δλδ ετσι δεν τραβαει στα χαμηλα.

αυτη κανει για στρεετ αγωνιστικα απου σε συνθικες πιστας το στροφομετρο ειναι συνεχεια στα κοκκινα,και δεν τους πειραζει που δεν εχουν δυναμη κατω απο τις 7.000rpm

πριν την ανακαλυψη των βαλβιδων ροπης οι εταιριες εβαζαν την ροπη οπου ηθελαν σε καθε μοντελο σχεδιαζοντας μικρες και μεγαλες θυριδες εξαγωγης με διαφορετικα σχηματα κτλ. ολα τα μεροι του 2τ μπορουν να μεταβαλουν το που θα ειναι η ροπη και ποσο θα διαρκεσει. δεν παιζουν ρολο σε αυτο μονο οι θυριδες.

με την ανακαληψη των βαλβιδων τα διχρονα εγιναν σαν τα 4τ. ειδικα τα μαμα nsr.

οι κατασκευαστες χρησιμοπιουσαν τις μεγαλες θυριδες που εδιναν πολλα αλογα αλλα με τις βαλβιδες μετεβαλαν το μεγεθος των θυριδων και ετσι ειχαν ροπη και στα χαμηλα.

η βαλβιδα ανοιγε στις 3.000-8000rpm μικραινοντας την θυριδα και δινοντας ροπη. μετα εκλεινε για να ανοιξει η εξαγωγη και να βγαλει δυναμη στα ψηλα.

ειχες ενα μηχανακι που ειχε το αρπαγμα καθαρου πιστας μοτοκροςς μεχρι τις 8.000rpm και μετα ερχοταν το ξεσπασμα ενος στρεε πιστας που ειχε δυναμη μεχρι τις 12.000rpm.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Η βαλαβιδα ροπης στα διχρονα δεν δινει γκαζια στον κινητηρα μολις ανοιξει, η δουλεια της ειναι να μην κρεμαει η μηχανη στις χαμηλες στροφες, το ξεσμασμα της ροπης ερχεται με τις στροφες του κινητηρα ουτος η αλλως, οποιος εχει οδηγησει διχρονο με βγαλμενη βαλβιδα ροπης θα με καταλαβει.

Αλλο ροπη αλλο νευρο.. νευρο εχουν τα τετραχρονα, οχι τα διχρονα, οποιος θελει ενα παραδειγμα μπορει να ακουσει πως δουλεβει ενα YZ400-450F και πως ενα ΥΖ250, οποιος εχει οδηγησει το καταλαβαινει.

μου φενεται αναποδα τα λες :lipssealed: απο οσο ξερω τα τετραχρονα δουλευουν καλυτερα χαμηλα και ειναι πιο γραμμικα ενω τα διχρονα κρεμανε στις χαμηλες αλλα εχουν περρισοτερο ξεσπασμα -νευρο ας πουμε ενα τετραχρονο παπι θα εχει κοφτες στις 8.000 rpm ενω ενα διχρονο στις 11.000 τις οποιες θα πιασει πιο γρηγορα και οχι τοσο γραμμικα οσο το 4τ . αν ειμαι λαθος διορθωστε με :crazy:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εισαι λαθος γιατι οι στροφες που πιανει ο κινητηρας δεν εχουν καμια σχεση με την ιποδυναμη και τη ροπη, αν δεις μια καμπυλη δυναμοτρισης ενος ΥΖ125 και απο ενα YZ250F θα καταλαβεις τι εννοω οτι τα διχρονα αδειαζουν στα ψιλα ενω τα τετραχρονα κρατανε τη δυναμη τους περισσοτερο, εγω μιλαω για μηχανες motocross που εχω καβαλησει.YZ125_250F_torque_comparro.jpg

YZ125_250F_hp_comparro.jpg

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

μιλαμε για διπλασιο κυβισμο ομως!

αν δεις διαφορα ενως διχρονου τετραχρονου με διαφορα 50 cc πιστευω το διχρονο υπερτερει σε δυναμη !

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Οι μηχανες που παρεθεσα ανηκουν αγωνιστηκα στην ιδια κατηγορια, μπορει να υπερτερει σε δυναμη οταν μιλαμε για κηνητηρες ιδιων κυβικων αλλα χανει καπου αλλου. Οτι εχω πει στο παρον θεμα ειναι απο προσωπικη μου εμπειρια. Τα αγαπω τα διχρονα αλλα πλεον στο βουνο δεν εχουν μελλον.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αυτό που κάποτε ήθελα πάρα πολύ να πάρω ,όλη μέρα έβλεπα βιντεάκια μόνο με αυτό , ήταν το ktm exc125cc 2t . Αλλά το όνειρο τελείωσε όταν είδα την τιμή του !!!!!! Καλά μιλάμε μπορεί αυτο το 125 να είναι δυνατό να είναι ουσιαστικά ένα πίστας με άδεια κυκλοφορίας ,αλλά 6500 ευρώ που κάνει εεεεε οκ !!!!!!! είπαμε αλλά όχι και ετσι!!!!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

modenas dinamik 125

yamaha z 125

κατι διχρονα σκουτερακια

crm 250

το μηχανακι μου πρωφανος.kx 250

wr 200

νομιζω αυτα.ειναι αλλη φαση γενικα αλλα ειναι και αναλογα τι θες απ το μηχανακι σου.εγω ας πουμε ειχα κανει το λαθος να εχω το kx για καθημερινη χρηση.παντως ειναι ιδιαιτερα.προσωπικα τα γουσταρω πολυ τα διχρονα

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

μου φενεται αναποδα τα λες :lipssealed: απο οσο ξερω τα τετραχρονα δουλευουν καλυτερα χαμηλα και ειναι πιο γραμμικα ενω τα διχρονα κρεμανε στις χαμηλες αλλα εχουν περρισοτερο ξεσπασμα -νευρο ας πουμε ενα τετραχρονο παπι θα εχει κοφτες στις 8.000 rpm ενω ενα διχρονο στις 11.000 τις οποιες θα πιασει πιο γρηγορα και οχι τοσο γραμμικα οσο το 4τ . αν ειμαι λαθος διορθωστε με :crazy:

Λοιπόν έχουμε και λέμε: Οι βαλβίδες ροπής βρίσκονται κάτω απο το/τους κύλινδο/ους. Η δουλειά τους είναι όσο έχεις χαμηλές στροφές να έχει μικρή εξαγωγή για τα καυσαέρια και όσο μεγαλώνουν οι στρόφές να ανοίγουν μέχρι που ανοίγουν τελείως(και υπαρχει το χαρακτριστηκό κλόστημα από πίσω). Αν ένα μηχανάκι 2χρονο δεν έχει αυτές τις βαλβίδες όσο θα είναι μέχρι 5000-6000 θα σέρνεται αλλά στα ψηλά θα αποδίδει καλίτερα γιατί η εξαγωγή θα είναι μεγαλύτερη.

Τροποποιήθηκε από τον sarmelion

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Οι μηχανες που παρεθεσα ανηκουν αγωνιστηκα στην ιδια κατηγορια, μπορει να υπερτερει σε δυναμη οταν μιλαμε για κηνητηρες ιδιων κυβικων αλλα χανει καπου αλλου. Οτι εχω πει στο παρον θεμα ειναι απο προσωπικη μου εμπειρια. Τα αγαπω τα διχρονα αλλα πλεον στο βουνο δεν εχουν μελλον.

δεν το ξερα οτι ανηκουν στην ιδια κατηγορια :crazy:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

να-μαι και εγω... DT200 το πολυ παλιο μοντέλο αν το θυμάστε,

με το μονο ψυγειο / ταμπούρο πίσω... (νομιζω έψαχνα και σε

αυτο το φορουμ τα ηλεκτρικα του) η άδεια έλεγε 1982 νομιζω(?)...

Αξιαγάπητο, με βοήθησε να ξεπεράσω φοβίες, να ηρεμήσω σαν οδηγός

να μαθω οτι η μηχανη και ο δρομος δεν συγχωρουν τις χαζομάρες και

επισης... με έμαθε να εκτιμάω ....τα αξιοπιστα τετράχρονακια!... :)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

να-μαι και εγω... DT200 το πολυ παλιο μοντέλο αν το θυμάστε,

με το μονο ψυγειο / ταμπούρο πίσω... (νομιζω έψαχνα και σε

αυτο το φορουμ τα ηλεκτρικα του) η άδεια έλεγε 1982 νομιζω(?)...

Αξιαγάπητο, με βοήθησε να ξεπεράσω φοβίες, να ηρεμήσω σαν οδηγός

να μαθω οτι η μηχανη και ο δρομος δεν συγχωρουν τις χαζομάρες και

επισης... με έμαθε να εκτιμάω ....τα αξιοπιστα τετράχρονακια!... :)

Πρέπει να λες το 37F ε? Τοχει φίλος μου πάνω από 10 χρόνια, μένει και σε χωριό και τοχουν οικογενειακός σαν μεταοφρικό μέσο :P δεν καταλαβαίνει τίποτα, 30 χρονών μηχανάκι, πρέπει ναχει μηδενίσει αρκετές φορές το κοντέρ του, με σωστή συντήρηση δεν τον έχει αφήσει ποτέ και αυτός δεν λέει ποτέ να το αποχωριστεί..

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

αν θες ένα παπί διχρονο πάρε η z yamaha

η mate yamaha στα 50cc

η modenas dinamik

για μεγάλες δίχρονες μηχανές δεν γνωρίζω καθόλου

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εχω οδηγησει 5 street μηχανες των 250cc,ενα TDR και ενα Yamaha 100.Το διχρονο τοτε ηταν σκετο σχολειο στην γρηγορη οδηγηση αν και τωρα τα τατραχρονα βελτιωθηκαν πολυ πχ συμπλεκτης και κατεβασματα.

Τροποποιήθηκε από τον Σιδ.Σταυρος

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

KX 85 ,KTM 200 ,RD 500,CR 500 ,KTM 125 2008 Κ ΑΝΩ ολα τρελόγκαζα με το πιο γκ@λιάρικο το 85 που εχει απίστευτη δύναμη ,χωρίς ροπή κ σε τρελαίνει ............

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μονο ενα dt200 που ηταν 220 απο ρεκτηφιε.  Καλο δυνατο τοτε μου εκανε εντύπωση. Εχει νευρο αλλα και παλι ... παλιο

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

το πλεονέκτημα του χαμηλού  βάρους του δίχρονου ..................δεν θα ξεπεραστεί ποτέ απο κανένα τετράχρονο χωματερό πάντα ...........οπως κ η απλότητα του κινητήρα ..........

η κλασική συνταγή ......Ζ παπί με κινητήρα 200 2τ απο DT ......... k o Θεός βοηθός.............

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα