Jump to content
Παναγιώτης Κ.

Το νέο (;) πολιτικό σκηνικό...........

Βλέποντας τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα, θα άλλαζες την στάση/ψήφο σου σου;  

134 ψήφοι

1. 1. Θα άλλαζε την στάση/ψήφος σου το διαφαινόμενο αποτέλεσμα;

• Ναι θα την άλλαζε.
      30
    • Όχι, δεν έχει καμία επίδραση.
      69
  2. 2. Αν ναί, με ποιόν τρόπο;

• Θα ψήφιζα άλλο κόμμα που φαίνεται να μένει εκτός Βουλής για λίγες ψήφους
      6
    • Θα ψήφιζα άλλο κόμμα γιατί αυτό που ψήφισα μάλλον εκτός Βουλής.
      11
    • Θα πήγαινα να ψηφίσω.
      12
    • Δεν θα άλλαζα, δεν με αφορά η ερώτηση
      67
    • Άλλο (αν θέλετε διευκρινίστε)
      3

Recommended Posts

Ναι ξεχνάς ότι τον 4ο αιώνα ΠΧ εμείς ήμασταν οι πολιτισμένοι και οι άλλοι τα πιθήκια....τώρα όμως....3000χρόνια μετά ισχύει το ανάποδο....

Έλα παραδεχτείτε το ότι είμαστε πλέον άσχετοι και γκασμάδες και πρέπει να έρθει κάποιος να μας δείξει πως λειτουργεί ένα σύγχρονο μαμημένο κράτος και μετά να μας αφήσει να το τρέξουμε.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Παιδιά οκ και εγώ "πάω" τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά μην το δένουμε κόμπο πως είναι γαμώ τα παιδιά και έχουνε τις λύσεις. Και αυτοί είναι χρόνια στην σαπίλα της Βουλής, είχανε όλο τον χρόνο να φθαρούν, και αυτοί έχουν κάνει ψηφοθηρικά καραγκιοζηλίκια.

Πιστεύω η μόνη "ορθή" στάση κάθε ψηφοφόρου μικρού κόμματος θα έπρεπε να είναι "ΟΚ ψιλο-συμφωνούμε αλλά μέχρι να μου αποδείξεις πως είσαι άξιος εμπιστοσύνης θα παραμένω επιφυλακτικός".

Συμφωνώ και όταν εννοώ 'εμπιστοσύνη' δεν εννοώ σχετικά με το ότι θα εφαρμόσουν το πλάνο που υποσχέθηκαν [το οποίο ακόμη δεν έχω καταλάβει ποιο είναι ακριβώς] αλλά πως το πλάνο θα κάνει τα πράγματα καλύτερα απ΄ότι είναι ή απ΄ότι προδιαγράφονται με τα πλάνα των άλλων.

ΥΓ. Όσο για τους Παρθενώνες, την Πίνδο και τον Μπότσαρη από την στιγμή που δεν ούτε χρέη θα πληρώσουν, ούτε πρωτογενή πλεονάσματα θα φέρουν, ούτε μισθούς και συντάξεις θα πληρώσουν, ούτε θέσεις εργασίας και ανάπτυξη θα δημιουργήσουν νομίζω ότι μπορούμε να τα αφήσουμε στα βιβλία της ιστορίας....

Τροποποιήθηκε από τον tzoutz

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Κ αλλη μια ερωτηση.....αν ξαναγινουν εκλογες θα ειναι μεταξυ των 7,σωστα???

Αν παει ο Μικης με Τσιπρα βγηκε χαλαρα αυτοδυναμος!!........Μακαρι να δουμε καποιον νεο να κυβερνα πλεον!!!Καποιον που δε "κληρονομησε" την θεση!Χειροτερα δε γινεται ετσι κ αλλιως......

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ναι ξεχνάς ότι τον 4ο αιώνα ΠΧ εμείς ήμασταν οι πολιτισμένοι και οι άλλοι τα πιθήκια....τώρα όμως....3000χρόνια μετά ισχύει το ανάποδο....

Έλα παραδεχτείτε το ότι είμαστε πλέον άσχετοι και γκασμάδες και πρέπει να έρθει κάποιος να μας δείξει πως λειτουργεί ένα σύγχρονο μαμημένο κράτος και μετά να μας αφήσει να το τρέξουμε.

φταινε οι "φιλοι" μας οι τουρκοι,δειτε μεχρι τοτε τι εχουμε κανει σαν κρατος,ελληνες κλπ (πχ βυζαντιο) Τροποποιήθηκε από τον larisa-marios95

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

φταινε οι "φιλοι" μας οι τουρκοι,δειτε μεχρι τοτε τι εχουμε κανει σαν κρατος,ελληνες κλπ (πχ βυζαντιο)

Αν ο πατέρας σου ήταν γνωστός αστροφυσικός, δεν σημαίνει οτι θα πάρεις τον ίδιο δρόμο.

Αν ο πατέρας σου ήταν μεθυσος και χαρτοπαίκτης πάλι δεν προκαταβάλει την ίδια καταντια για εσένα.

Απο πρωτόγονους λαούς και βάρβαρους προήλθαν απόγονοι που δημιουργησαν τον κλασσικο αρχαιοΕλληνικό πολιτισμό.

Δεν μας εμποδίσε τίποτα να ξεπέσουμε σε ενα παρηκμασμένο Βυζαντινό πολιτισμό που σαρωσαν οι βαρβαροι (?) οθωμανοι.

Σημερα η Τουρκία είναι ενα συγχρονο κράτος σε σχεση με τους οθωμανους και το δικό μας σχεδον εχει αφανιστει απο το χάρτη. Εχει πεσει πεινα μεσα στην ιδια σου την χωρα.

Κανένας πεθαμένος φιλόσοφος και κανένα αψυχο άγαλμα δεν μπορεί να αλλάξει την ζωή σου.

Την ιστορία την αλλάζει η ικανότητα να κατανοήσεις την τέχνη που περιβάλλει το άγαλμα, τα ιδανικά του φιλοσόφου και τα γραπτά του.

Εχω 9 βιβλία φιλοσοφίας και 9 βιβλία τέχνης. Αν δεν καταλαβαίνω τι γράφουν, έχω 18 κιλά χαρτί.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Χωρια οτι, σκας σε καμια χωρα του πρωην ανατολικου μπλοκ και βλεπεις ποσα φτιαξανε μεσα σε 20 χρονια.. και εμεις που ειχαμε 60 μετα τον εμφυλιο ουτε τα μισα δεν εχουμε κανει..

Αλλα ειναι η ευκολη λυση να φταινε οι αλλοι..

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Χωρια οτι, σκας σε καμια χωρα του πρωην ανατολικου μπλοκ και βλεπεις ποσα φτιαξανε μεσα σε 20 χρονια.. και εμεις που ειχαμε 60 μετα τον εμφυλιο ουτε τα μισα δεν εχουμε κανει..

Αλλα ειναι η ευκολη λυση να φταινε οι αλλοι..

+105

Όταν είναι να επιρρίψουν ευθύνες, πάντα φταίνε οι άλλοι. Κλασσικά πράγματα. Τα ακούω σε κάθε συζήτηση.

Φταίνε οι λαθρομετανάστες. ΟΚ φταίνε. Φταίνε που μας έχουν πάρει τις δουλειές, φταίνε που έχει αυξηθεί και η εγκλιματικότητα.

Φταίνε οι πολιτικοί, ΟΚ φταίνε. Φταίνε που μας ξηλώσαν όλους. Φταίνε που δεν φάνηκαν αντάξιοι της εμπιστοσύνης του λαού. Φταίνε που είναι λαμόγια και τα τρώγαν χρόνια τώρα. Και άλλα πολλά φταίνε...

Φταίνε οι ξένοι, Γερμανοί Γάλλοι. Φταίνε που με την πολιτική τους και τα δάνεια που μας έχουν δώσει μας έχουν καθηλώσει και δεν μπορούμε να αγοράσουμε πλέον τίποτα γιατί μας τα παίρνουν όλα αυτοί. Φταίνε που μας βρίζουν και μας λένε αγρίκους πλέον. Φταίνε που δεν σέβονται την ιστορία μας.

ΑΛΛΑ πάνω από όλους αυτούς ελληνάρα (και το γράφω πλέον με μικρό ε, γιατί αυτό σου αξίζει) ΦΤΑΙΣ ΕΣΥ!

Εσύ που όταν στον δρόμο χτυπάνε για οποιονδήποτε λόγο έναν συνέλληνα, κάποιοι αλλοδαποί για τον χ ή ψ λόγο δεν πας να τον βοηθήσεις και τον αφήνεις στη μοίρα του. Φταις που αντί να τους δώσεις μπούλο και τα @@ σου στο χέρι, τους προσλαμβάνεις στις δουλειές σου με χαμηλότερο μισθό και χωρίς ΙΚΑ. Φταις που αγοράζεις τα cd τους χωρίς απόδειξη. Που που που... με τους λαθρομετανάστες.

Φταις εσύ που εμπιστεύτηκες ξανά τους ίδιους και τους ίδιους πολιτικούς. Αυτούς που 40 χρόνια τώρα από την μεταπολίτευση και δώθε, που σε γ@μ@νε χωρίς σάλιο και έχουν παραδώσει την πατρίδα, τους ξαναέβγαλες και έβγαλες πρώτο κόμμα τη ΝΔ που έχει μεγάλο μερίδιο ευθύνης σε αυτό που έχουμε καταντήσει... Μην τα ρίχνεις όλα στο ΠΑΣΟΚ. Αν το ΠΑΣΟΚ φταίει κατά 50%, το υπόλοιπο 50 είναι της ΝΔ.

Φταις εσύ που αφήνεις τους ξένους να σε μιλάνε έτσι. Φταις γιατί όταν έρχονται στην Ελλάδα, βλάκα σουβλατζή και κάθε καταστηματάρχη, τους δίνεις το πιτόγυρο 4 ευρώ στη Χαλκιδική και 3 στη Μύκονο και στα νησιά. Που είσαι το πιο ακριβό κράτος στον κόσμο αναλογικά και αντί να προσπαθήσεις να κάνεις κάτι για αυτό, δεν κόβεις αποδείξεις, δεν ασφαλίζεις, η παιδεία σου είναι χειρότερη από νεογνό παιδάκι.

Τα βλέπουμε όλοι καθημερινά στους δρόμους. Εμείς οι μοτοσυκλετιστές. Βλέπω την παιδεία μας, που χρησιμοποιείς της ΛΕΑ. Ναι ΚΑΙ αυτό. Από κάτι τέτοια "και καλά" μικροπράγματα φαίνεται η παιδεία σου ελληνάρα.

Φταίνε και οι άλλοι, αλλά πάνω από όλα φταις ΕΣΥ.

Και οι λαθρομετανάστες, και οι ξένοι και οι πολιτικοί. Αλλά πάνω από όλα ΕΜΕΙΣ.

Και βγαίνουν και κράζουν τα κόμματα κάποιοι κάποιοι. Αυτά τα κόμματα που αυτοί οι ίδιοι ψήφισαν. Εσύ δεν τα ψήφισες ρε Έλληνα; Γιατί κράζεις τον Τσίπρα;

Κράζεις τον Τσίπρα γιατί είναι λέει Ανθέλλην και θέλει να δώσει την πατρίδα στα Σκόπια, στους Αλβανούς, στους Τούρκους.

Είδα και τους ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΛΑΟΣ που θέλουν να την δώσουν στους Γερμανούς και στους Γάλλους. Είδα και την Μπακογιάννη που ήταν μαζί και αυτή από κοντά και ψήφισε ναι στο μνημόνιο. Ποιόν άλλον; Τον Καμμένο; Αυτός δεν ήταν μέσα στην ΝΔ και πήρα Υπουργείο παρέα με τα υπόλοιπα τα τσακάλια επί Κωστάκη; Αυτός δεν έφαγε σαν τους υπόλοιπους; Τώρα βρήκε πάτημα και κράζει όμως. Και τον πιστέψατε.

Ή να πιστέψετε τον Τσίπρα; Που είναι τόσο κότα; Ορίστε του λένε, πάρε την χώρα. Γίνε πρωθυπουργός και βγάλτην από το αδιέξοδο... Πούντος; Κάνε κάτι... Πάρε πρωτοβουλίες... Μπααααααααα. Φέεεεεεετα. Ποιόν Τσίπρα; Καλός, και σε αυτά που είπε προεκλογικά και σε αυτά που λέει τώρα. Και μαγκιά του. Εκτός από το εθνικιστικό κομμάτι που και εγώ συμφωνώ ότι κάνει μ@λ@κίες, αν και ξαναλέω δεν φταίνε οι αλλοδαποί για όλα. Πούντος να αναλάβει; Χέστηκε πάνω του.

Χρυσή Αυγή; Τους ψηφίσατε ελληνάρες μου. Μπράβο σας. Τους βάλατε στη Βουλή. Να σας δω να αναλαμβάνουν και να τρέχετε να κρυφτείτε στις κρυψώνες σας ή στα σπίτια σας. Δεν θέλουν τους αλλοδαπούς και πιαστήκατε από αυτό. Λες και αυτό θα σώσει την χώρα... Αν ο Μιχαλολιάκος διώξει τους λαθρομετανάστες, πάει η χώρα. Σώθηκε. Η Μέρκελ θα πει, οκ τώρα που διώξατε τους λαθρομετανάστες σας το διαγράφω το χρέος. Μπράβο σου και πάλι Έλληνα.

Το ΚΚΕ; Και την Παπαρήγα;

Πούντη; Το μόνο που ξέρει είναι να κάθεται εκεί τριτοτέταρτη και να κράζει κάθε κίνηση. Ούτε μία πρωτοβουλία... Τίποτα...

ΛΑΟΣ; Και Καρατζαφύρερ; Τον κωλοτούμπα; Που τον πήρανε χαμπάρι τουλάχιστον και ούτε 3% δεν του δώσανε... Ευτυχώς.

Το έχω ξαναπεί αλλά θα το ξαναπω. Για όλα τα κόμματα υπάρχει κάτι μεμπτό που θα μπορέσει ο άλλος να σας πει. Ορίστε σας είπα για σχεδόν όλους. Α δεν μίλησα για τον Κουβέλη. Συγγνώμη. Αυτός μέσα σε 3 μέρες από τις εκλογές έκανε ήδη 2 κωλοτούμπες. Τουλάχιστον στο τέλος συνετίστηκε. Για να μην πω για αυτά που έχει πάρει κι αυτός. Για το τι έχει τσεπώσει παλιότερα. Για τους Οικολόγους Πράσινους; Που ο πρόεδρός τους έχει βίλα μέσα στο δάσος; Τι να πρεσβεύει και αυτός;

Για όλους για όλους κάτι υπάρχει.

Αλλά είπαμε, όταν είναι να έρθει η ευθύνη πάνω μας, βρίσκουμε τα παραπάνω και λέμε για να αποβάλλουμε την ευθύνη. Και να τη δώσουμε αλλού. Είμαστε ανεύθυνοι. Αυτό είμαστε. Σαν λαός. Εγώ τουλάχιστον αυτό πιστεύω και το τεκμηριώνω σε όποιον θέλει ξανά. Σε καφέ, με ΠΜ, από εδώ... Παντού.

Είμαστε ανεύθυνοι, παρτάκιδες και θέλουμε μόνο να περνάμε καλά και στα @@ μας όλα τα άλλα. Και τώρα που μας χρειάστηκε η Ελλάδα πιο πολύ από ποτέ... Πάλι τον χαβά μας. Ορίστε Ελληνικέ Λαέ. Πάρε ΝΔ πρώτο κόμμα. Πάρε και φάε τα υπόλοιπα σκ@τ@ που έχουν απομείνει για πάρτι σου. Κράξε Τσίπρα που είναι Ανθέλληνας. Εγέρθητι που λένε και στην ΧΑ... :lac:

Συγγνώμη για το μακρυνάρι. :_innocent:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

αρχίζουν οι κολωτούμπες?

βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ρένα Δούρου, μιλώντας στο ραδιοσταθμό ΒΗΜΑ.

Επιτέθηκε στον κ. Βενιζέλο λέγοντας ότι ψεύδεται καθώς ποτέ ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μίλησε για μονομερή κατάργηση του μνημονίου και συμπλήρωσε: «Μην τα μπερδεύουμε. Εμείς από τον Μάρτη του 2010 λέμε για καταγγελία των όρων των δανειακών συμβάσεων. Δεν είμαστε ημίτρελοι να θεωρούμε ότι μια χώρα, που τη βγάλανε έξω από τις αγορές, δεν έχει την ανάγκη δανεισμού. Αντιθέτως, όταν λέγανε "λεφτά υπάρχουν" εμείς, τότε, σε κείνη την προεκλογική περίοδο λέγαμε προς τον κ. Παπανδρέου, θα δανειστείτε, προσέξτε όμως με τι όρους θα δανειστείτε. Όταν λοιπόν, λέμε καταγγελία του μνημονίου, λέμε καταγγελία των όρων με τους οποίους η χώρα προσέτρεξε να δανειστεί».

όταν λέμε όλοι ....

Τροποποιήθηκε από τον A.K.A. SonIC

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

αρχίζουν οι κολωτούμπες?

βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ρένα Δούρου, μιλώντας στο ραδιοσταθμό ΒΗΜΑ.

Επιτέθηκε στον κ. Βενιζέλο λέγοντας ότι ψεύδεται καθώς ποτέ ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μίλησε για μονομερή κατάργηση του μνημονίου και συμπλήρωσε: «Μην τα μπερδεύουμε. Εμείς από τον Μάρτη του 2010 λέμε για καταγγελία των όρων των δανειακών συμβάσεων. Δεν είμαστε ημίτρελοι να θεωρούμε ότι μια χώρα, που τη βγάλανε έξω από τις αγορές, δεν έχει την ανάγκη δανεισμού. Αντιθέτως, όταν λέγανε "λεφτά υπάρχουν" εμείς, τότε, σε κείνη την προεκλογική περίοδο λέγαμε προς τον κ. Παπανδρέου, θα δανειστείτε, προσέξτε όμως με τι όρους θα δανειστείτε. Όταν λοιπόν, λέμε καταγγελία του μνημονίου, λέμε καταγγελία των όρων με τους οποίους η χώρα προσέτρεξε να δανειστεί».

όταν λέμε όλοι ....

Ρε ανθρωπε δεν εισαι υποχρεωμενος να τους ψηφισεις. Γι αλλους ειναι η λιγοτερο επωδυνη επιλογή. Το να προσπαθείς να αποδειξεις οτι ειναι μια απο τα ίδια, δωσε τους την ευκαιρία να το αποδειξουν μονοι τους.

Υπαρχουν και αλλες καλες επιλογες.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ρε ανθρωπε δεν εισαι υποχρεωμενος να τους ψηφισεις. Γι αλλους ειναι η λιγοτερο επωδυνη επιλογή. Το να προσπαθείς να αποδειξεις οτι ειναι μια απο τα ίδια, δωσε τους την ευκαιρία να το αποδειξουν μονοι τους.

Υπαρχουν και αλλες καλες επιλογες.

η δουρου ειναι χαωμενη... το προγραμαμ ελεγε οντως μονομερη διαγραφη... απλα αυτη ειναι για το πεος...

και ο συριζα ηθελε να καταγγειλει τους ορους της Ευρωπαικης ενωσης(δηλαδη οτι κανουν κουμαντο η γερμανια και η γαλλια) οχι το μνημονιο

γαμωτο μονο τους σαπιους καλουνε!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ενα είναι σύγουρο ο Συριζα ειναι καλύτερη επιλογή απο ΠΑΣΟΚ ΝΔ ΚΚΕ ΛΑΟΣ ΟΙΚΟΛΟΓΟΥΣ (ΧΑ δεν λέω δεν προκειται ποτε να δουνε 2ψηφιο νουμερο)

ο μόνος λόγος που ασχολούμαι με τον Σύριζα ειναι γιατι θα μπορουσα άνετα να τον ψηφίσω αλλα μερικά πράγματα δεν μου κάθονται καλά όπως

λέει στο προγραμμά του

1.νομιμοποποίηση όλων, υποδοχή των οικογενειών τους, δωρεάν υγεία και παιδεία (λευτά υπάρχουν) εδω αφήνουν οι Έλληνες τα πιαδια τους στα χωρια sos θα φροντίσουμε 4εκκατομύρια μεταναστες σε μια χωρα 9 εκκατομυρίων......!

2.είναι υπέρ της αναγνώρισης της Τουρκικής ένωσης Ξάνθης και του τουρκικού παράνομου κόμματος DEB το DEB είναι τούρκικο ΕΘΝΙΚΙΣΤΗΚΟ κόμμα δηλ κάτι σαν την ΧΑ στην Ελλάδα δηλ ειναι αντίθετοι με τον ελλινικο εθνικισμό αλλα ειναι υπερ του τουρκικου εθνικισμου και ρατσισμου????????

3. κάνει πίσω στο όνομα των Σκοπίων θα μου πείς χεστήκαμε για το όνομα (έτσι όμως χάσαμε και την ήπειρο....γιατι χεστίκαμε χεστίκαμε μας πήρε η μπάλα)

......

ΥΓ για τον καμενο εχω αρχήσει να ακουω οτι ειναι τρελό λαμόγιο ... αλλα το μαμημένο το προγραμμα του ειναι απλα το καλυτερο με διαφορα....

και ξαναλέω η ιστορία θα δείξει

εγω πία δεν μπορώ να κρίνω τελικά οι πολιτικοι στην Ελλάδα ειναι πολυ ΚΑΤΩΤΕΡΟΙ .... και οταν λεω ολοι εννοώ ολοι εκτός απο έναν αυτον τον μαμημένο ΕΝΑΝ ψαχνω να βρώ!!!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ενα είναι σύγουρο ο Συριζα ειναι καλύτερη επιλογή απο ΠΑΣΟΚ ΝΔ ΚΚΕ ΛΑΟΣ ΟΙΚΟΛΟΓΟΥΣ (ΧΑ δεν λέω δεν προκειται ποτε να δουνε 2ψηφιο νουμερο)

ο μόνος λόγος που ασχολούμαι με τον Σύριζα ειναι γιατι θα μπορουσα άνετα να τον ψηφίσω αλλα μερικά πράγματα δεν μου κάθονται καλά όπως

λέει στο προγραμμά του

1.νομιμοποποίηση όλων, υποδοχή των οικογενειών τους, δωρεάν υγεία και παιδεία (λευτά υπάρχουν) εδω αφήνουν οι Έλληνες τα πιαδια τους στα χωρια sos θα φροντίσουμε 4εκκατομύρια μεταναστες σε μια χωρα 9 εκκατομυρίων......!

2.είναι υπέρ της αναγνώρισης της Τουρκικής ένωσης Ξάνθης και του τουρκικού παράνομου κόμματος DEB το DEB είναι τούρκικο ΕΘΝΙΚΙΣΤΗΚΟ κόμμα δηλ κάτι σαν την ΧΑ στην Ελλάδα δηλ ειναι αντίθετοι με τον ελλινικο εθνικισμό αλλα ειναι υπερ του τουρκικου εθνικισμου και ρατσισμου????????

3. κάνει πίσω στο όνομα των Σκοπίων θα μου πείς χεστήκαμε για το όνομα (έτσι όμως χάσαμε και την ήπειρο....γιατι χεστίκαμε χεστίκαμε μας πήρε η μπάλα)

......

ΥΓ για τον καμενο εχω αρχήσει να ακουω οτι ειναι τρελό λαμόγιο ... αλλα το μαμημένο το προγραμμα του ειναι απλα το καλυτερο με διαφορα....

εγω πία δεν μπορώ να κρίνω τελικά οι πολιτικοι στην Ελλάδα ειναι πολυ ΚΑΤΩΤΕΡΟΙ .... και οταν λεω ολοι εννοώ ολοι εκτός απο έναν αυτον τον μαμημένο ΕΝΑΝ ψαχνω να βρώ!!!

σου εγραψα τις επισημες θεσεις του συριζα... αν θες διαβασε τις... αν δεν θες μην λες πραγματα ππου δεν ισχυουν

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

λέει στο προγραμμά του

......

οι περισσοτεροι αυτον τον ενα ψαχνουμε.αλλα που ειναι? Τροποποιήθηκε από τον fasarias

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Παίδες το θέμα με τον ΣΥΡΙΖΑ κατά την άποψη μου δεν είναι τα επονομαζόμενα εθνικά θέματα. Άλλωστε ακόμα και σε αυτά κανείς δεν μπορεί να αξιώσει ότι η απερχόμενη πολιτική ηγεσία τα κατάφερε καλά.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, επαναλαμβάνω, ότι πρέπει να με πείσει ότι έχει ένα ξεκάθαρο, ρεαλιστικό και συγκροτημένο πλάνο το οποίο μπορεί να υποστηρίξει με όλες του τις δυνάμεις αλλά και την ωριμότητα να κάνει συμβιβασμούς.

Η καταστροφολογία περί χρεωκοπίας, εξόδου από την Ευρωζώνη, οικονομικής κατάρρευσης, αδυναμίας εισαγωγών, στάσης πληρωμών κλπ. κλπ., δεν είναι υποχρεωτικά ανεδαφική μόνο και μόνο επειδή χρησιμοποιήθηκε τόσες φορές στο παρελθόν από τους προηγούμενους για να εκβιάσει την ψήφο μας. Την ιστορία με τον Πέτρο και τον λύκο την ξέρουμε όλοι.

Τις διεργασίες και τις εξελίξεις οι οποίες θα μπορούσαν να μας καταστρέψουν, και οι οποίες σιγά μην περιμένουν να τα βρούμε εμείς μεταξύ μας, κανείς δεν τις ελέγχει ούτε και μπορεί να τις προβλέψει. Επειδή την γλιτώσαμε τόσες φορές μέχρι τώρα που μας εκβίαζαν με την καταστροφή, δεν σημαίνει ότι θα την γλιτώνουμε επ΄άπειρο.

Ο Βενιζέλος ας πούμε, όσο σιχαμερός και διεφθαρμένος και αν φαίνεται στους περισσότερους να είναι, δεν παύει να είναι ένας παμπόνηρος και χαρισματικός πολιτικός με τεράστια εμπειρία σε διαπραγματεύσεις και στο πως δουλεύει το σύστημα. Πήγαινε στις Βρυξέλλες με ~43% του εκλογικού σώματος και αργότερα και με την υποστήριξη της ΝΔ [άλλο ένα ~32%] και οι Ευρωπαίοι τον έδεναν κόμπο και τον έστελναν πίσω ταπεινωμένο.

Γιατί να πιστέψω εγώ λοιπόν ότι ο Τσίπρας, έστω και με ένα 27%++ που μπορεί να πάρει στις επόμενες εκλογές, θα πάει εκεί και θα τους βάλει στην θέση τους ξεκινώντας μία πανευρωπαϊκή επανάσταση κατά του ανεξέλεγκτου καπιταλισμού και της τυραννίας των αγορών; Ακόμα και αν ακούγεται υπέροχο, σόρι, ο μέχρι τώρα χειρισμός του θέματος από τον ΣΥΡΙΖΑ με κάνει πραγματικά να αναρωτιέμαι αν υπάρχει ένα ρεαλιστικό πλάνο και αν γνωρίζουν πως πραγματικά δουλεύει το σύστημα. Ετερόκλητες απόψεις και θέσεις, γενικόλογες προτάσεις, μερικές από τις οποίες μάλιστα ξεκάθαρα καταστροφικές ή έστω ανεδαφικές.

Για 30 χρόνια είμασταν τα κακά παιδιά της Ευρώπης, ψηφίζαμε πελατειακά, φοροδιαφεύγαμε, τρώγαμε τα λεφτά των άλλων, δανειζόμασταν και σπαταλούσαμε, και ξαφνικά, επειδή την πατήσαμε στο τέλος και δεν μας αρέσουν οι συνέπειες του παιχνιδιού που ξέραμε πως παίζαμε μέχρι τώρα, θα κάνουμε επανάσταση, θα αλλάξουμε τους κανόνες και η Ευρώπη θα μας αγκαλιάσει ως σωτήρες.

Με τι εχέγγυα; Αν είμασταν στην θέση των άλλων πως θα την βλέπαμε την δουλειά δηλαδή;

Η άποψη μου λοιπόν είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να ωριμάσει και να βρει ένα τρόπο να παίζει με τους κανόνες του παιχνιδιού αλλιώς οι άλλοι δεν θα μας παίξουν καθόλου. Και πρέπει οι ψηφοφόροι του να δώσουν στον ΣΥΡΙΖΑ την αβάντα να κάνει κάτι τέτοιο χωρίς υστερίες. Η θεωρία από την πράξη απέχουν αρκετά και τώρα ήρθε η ώρα της πράξης.

Σόρι αν σας κούρασα, σόρι αν ακούγομαι απαισιόδοξος αλλά δεν συμμερίζομαι καθόλου την άποψη ότι δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα εδώ που φτάσαμε. Μπορεί ο φτωχός της Ευρωζώνης του Νότου να την έχει πολύ άσχημα αυτή την στιγμή, υπάρχει όμως και ο φτωχός της Αλβανίας, όπως ακόμα πιο κάτω υπάρχει και ο φτωχός της Αιγύπτου.

ΥΓ. Και για να ξέρετε από ποια πλευρά έρχεται η κριτική μου ας πω ότι ανέκαθεν έτρεφα συναισθήματα συμπάθειας προς τον ΣΥΡΙΖΑ, τον έχω ψηφίσει αρκετά στο παρελθόν αλλά όχι στις τελευταίες δύο εκλογικές αναμετρήσεις, ακριβώς λόγω των μεγάλων επιφυλάξεων μου για την ωριμότητα του να ασκήσει αντιπολίτευση και να προτείνει ρεαλιστικές και ξεκάθαρες θέσεις. Ιδίως τώρα που πια δεν μιλάμε για ένα κόμμα αντιπολίτευσης αλλά για ένα κόμμα εξουσίας, οι επιφυλάξεις μου είναι σοβαρότερες ακόμα και αν θα ήθελα πάρα πολύ να γίνει το θαύμα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ο Βενιζέλος ας πούμε, όσο σιχαμερός και διεφθαρμένος και αν φαίνεται στους περισσότερους να είναι, δεν παύει να είναι ένας παμπόνηρος και χαρισματικός πολιτικός με τεράστια εμπειρία σε διαπραγματεύσεις και στο πως δουλεύει το σύστημα. Πήγαινε στις Βρυξέλλες με ~43% του εκλογικού σώματος και αργότερα και με την υποστήριξη της ΝΔ [άλλο ένα ~32%] και οι Ευρωπαίοι τον έδεναν κόμπο και τον έστελναν πίσω ταπεινωμένο.

οκ για τα υπόλοιπα αλλά ποτέ δεν με έπεισαν ούτε ο ΓΑΠ ούτε ο Βενιζέλος ότι πήγαιναν για να διαπραγματευτούν σοβαρά. Και όταν λέμε σοβαρά εννοούμε ΣΟΒΑΡΑ... Δλδ βάζοντας πάνω από την προσωπική ματαιοδοξία το συμφέρον της χώρας. Ο Βενιζέλος είχε δειξει από καιρό, ακόμα και από τις προηγούμενες εκλογές, όταν μετά το αποτέλεσμα βγήκε να κανει δηλώσεις και απαιτούσε να του επιτρέψουν να μπει στο Ζάππειο, ότι πάνω από όλα... και όταν λέμε όλα εννοούμε ΟΛΑ... βάζει την προσωπική του ματαιοδοξία, που δεν ήταν άλλη από το να γίνει πρόεδρος του πασόκ και πρωθυπουργός της χώρας. Τώρα αν αυτή η χώρα λέγεται Ελλάδα ή Ουγκάντα ή αν ανήκει στην Ευρώπη ή όχι ποσώς τον ενδιέφερε... Επομένως ας μην χάβουμε αμάσητα τα φούμαρα περί διαπραγματεύσεων του Βενιζέλου... αφού το μόνο που τον ενδιέφερε ήταν να έχει με το πλευρό του όποιον χρειάζεται για να εκπληρώσει τα "όνειρά" του.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

@tzoutz Συμφωνώ στα περισσότερα από τα γραφόμενά σου. Μην ξεχνάς ότι δεν μπορεί ο Σύριζα να πάει να διαπραγματευτεί με τσαμπουκάδες στην ΕΕ, αφού το πιθανότερο είναι να τον πιει. Εκ των πραγμάτων λοιπόν έτσι όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση στην Ευρώπη με την αμφισβήτηση των πολιτικών λιτότητας, (μην ξεχνάμε και το δημοψήφισμα της Ιρλανδίας στο τέλος του μήνα), μπορούμε μετά τις διαφαινόμενες εκλογές να διαπραγματευτούμε όσο το δυνατόν περισσότερα μέτρα λιτότητας. Αλλιώς, δραχμή.

Ευελπιστώ ότι μετά τις εκλογές θα τα βρουν σε μια βάση οι φιλοευρωπαϊκοί σχηματισμοί και θα παρουσιαστούμε ενωμένοι σε αυτή τη διαπραγμάτευση. Άλλωστε κανένα από τα κόμματα του κοινοβουλίου δεν έχει παρουσιάσει εναλλακτική πρόταση εξόδου από το Ε κι επιστροφής στη δραχμή.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

οκ για τα υπόλοιπα αλλά ποτέ δεν με έπεισαν ούτε ο ΓΑΠ ούτε ο Βενιζέλος ότι πήγαιναν για να διαπραγματευτούν σοβαρά. Και όταν λέμε σοβαρά εννοούμε ΣΟΒΑΡΑ... Δλδ βάζοντας πάνω από την προσωπική ματαιοδοξία το συμφέρον της χώρας. Ο Βενιζέλος είχε δειξει από καιρό, ακόμα και από τις προηγούμενες εκλογές, όταν μετά το αποτέλεσμα βγήκε να κανει δηλώσεις και απαιτούσε να του επιτρέψουν να μπει στο Ζάππειο, ότι πάνω από όλα... και όταν λέμε όλα εννοούμε ΟΛΑ... βάζει την προσωπική του ματαιοδοξία, που δεν ήταν άλλη από το να γίνει πρόεδρος του πασόκ και πρωθυπουργός της χώρας. Τώρα αν αυτή η χώρα λέγεται Ελλάδα ή Ουγκάντα ή αν ανήκει στην Ευρώπη ή όχι ποσώς τον ενδιέφερε... Επομένως ας μην χάβουμε αμάσητα τα φούμαρα περί διαπραγματεύσεων του Βενιζέλου... αφού το μόνο που τον ενδιέφερε ήταν να έχει με το πλευρό του όποιον χρειάζεται για να εκπληρώσει τα "όνειρά" του.

Συμφωνώ απολύτως και καθόλου δεν τον εκθειάζω, αλλά όλα αυτά κάνουν την κατάσταση να φαντάζει ακόμα χειρότερη.

Ο Βενιζέλος έπρεπε να διαπραγματευτεί για κάποια πράγματα. Όχι για το καλύτερο της χώρας αλλά για βρει μία λύση η οποία θα του επιτρέπει να κρατήσει τόσο τους Ευρωπαίους όσο και τους Έλληνες ευχαριστημένους και να παραμείνει στην εξουσία. Αυτό ήταν το συμφέρον του. Να βρει δηλαδή μία χρυσή τομή ανάμεσα στα όσα ζητούσαν οι μεν [μέτρα] και σε όσα ζητούσαν οι δε [λεφτά].

Από την στιγμή λοιπόν που η πολιτική του Βενιζέλου είναι πολύ πιο αρεστή στους Ευρωπαίους πως μπορώ να περιμένω ότι ο Τσίπρας θα τα καταφέρει καλύτερα; Με μικρότερη νομιμοποίηση, λιγότερη εμπειρία και πιο ακραίες θέσεις;

Και για να το θέσω πιο απλά, αν γινόταν ένα debate ανάμεσα σε Τσίπρα και Βενιζέλο σχετικά με το θέμα, ποιος πιστεύετε ότι θα κέρδιζε τις εντυπώσεις;

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Γιατι το πολυψαχνετε το πραγμα?

Η ελλαδα ειναι μια κουτσουλια στον χαρτη και εχει μηδαμινες πιθανοτητες διαπραγματευσης στην παγκοσμια σκακιερα.

Λενε οπι μεγαλοι,''πολεμα ελλαδα με την τουρκια'' και πολεμαμε.

Πολεμα ελλαδα τον αξονα...........πολεμαμε.

Κανε ελλαδα ενα εμφυλιο.....τον κανουμε.

Χρεοκοπησε ελλαδα για να αλλαξουμε τον οικονομικο χαρτη της ευρωπης...............χρεοκοπουμε.

Ποιος Τσιπρας θα αλλαξει τα προδιαγεγραμενα λοιπον......................

Απλα παιζουμε τον ρολο που μας εχουν αναθεσει.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Καθομαι διαβαζω για προγραμματικες δηλωσεις,debate,εκλογικα ποσοστα κλπ.Πραγματα τα οποια για μενα δεν εχουν καμια σημασια.

Το ζητουμενο για μενα ειναι αν μπορει να σταθει τη σημερον ημερα μια αριστερη κυβερνηση οπως θελει ο Συριζα.

Η αποψη μου ειναι οτι δεν εχει καμια ελπιδα η αριστερα(εκτος κκε) να σταθει σαν κυβερνηση εστω και αν συγκεντρωσει μια κοινοβουλευτικη πλειοψηφια ισχυροτατη.

Για τον πολυ απλο λογο οτι δεν εχει κανενα ελεγχο στα μεσα παραγωγης.Τα οποια ειναι δομημενα και ελεγχομενα απο την αστικη ταξη για την αστικη ταξη και μονο.

Αυτο το γνωριζει πολυ καλα το ΚΚΕ και γι' αυτο λεει οτι δεν επιθυμει την εξουσια αλλα θελει να ειναι μια ισχυρη αντιπολιτευση.

Αν και εχω τεραστιες πολιτικες διαφωνιες με το ΚΚΕ, στο κομματι αυτο συμφωνω.

Μια αριστερη κυβερνηση οπως την φανταζεται ο Συριζα ειναι καταδικασμενη σε αποτυχια,με οτι συνεπαγεται αυτο για το αριστερο κινημα

που θα το παει δεκαετιες πισω.

Θα χτυπηθει τοσο βαρβαρα και αμεσα απο τους αστους-τραπεζιτες-θιασωτες του καπιταλισμου που δεν θα εχει καμια ελπιδα.

Ο μονος τροπος για να εχει ελπιδες ο χωρος της αριστερας σαν εξουσια ειναι να την καταλαβει ενοπλα,πραγμα παλι αδυνατο

γιατι ζουμε στο 2012 και οχι στο 1917.

Οποτε ειμαι της γνωμης οτι ο καθενας πρεπει να αγωνιστει με τις δυναμεις που εχει απο την πλευρα που ανηκει.

αυτα συνοπτικα...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

«Ζητούν συνενοχή»

«Έχετε 168 βουλευτές, γιατί δεν προχωράτε;» λέει ο Αλέξης Τσίπρας

Αθήνα

«Παράλογο και πρωτοφανές» χαρακτήρισε ο Αλέξης Τσίπρας το αίτημα του ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ να συμμετάσχει ο ΣΥΡΙΖΑ, ή να δώσει ψήφο ανοχής, σε μία ενδεχόμενη κυβέρνηση συνεργασίας.

«Μετά τη σημερινή συνάντηση είναι σαφές δεν ζητούν συμμετοχή, ούτε καν ανοχή. Ζητούν συνενοχή. Στο όνομα της πατριωτικής ευθύνης, δεν μπορούμε να την παρέχουμε» είπε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

«Τα τρία κόμματα έχουν 168 βουλευτές. Ας προχωρήσουν. Η πίεσή τους να συμμετάσχει και ο ΣΥΡΙΖΑ είναι παράλογη και πρωτοφανής. Ζητούν να δώσουμε ψευδή αίσθηση νομιμοποίησης» συμπλήρωσε.

Ο Αλέξης Τσίπρας επιβεβαίωσε ότι ζήτησε τη δημοσιοποίηση των πρακτικών της συνάντησης «ώστε να γνωρίζει ο ελληνικός λαός την αλήθεια». Το αίτημά του έγινε δεκτό.

Η δήλωση του Αλέξη Τσίπρα

«Ζήτησα από την αρχή της σημερινής συνάντησης με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να δημοσιοποιηθούν τα πρακτικά της συζήτησης. Αίτημα που έγινε δεκτό. Έτσι όλοι, οι Ελληνίδες και οι Έλληνες θα έχουν την δυνατότητα να βγάλουν τα συμπεράσματά τους.

»Αυτοί που μας κυβέρνησαν δυο χρόνια τώρα, εφαρμόζοντας ένα πρόγραμμα διάλυσης της οικονομίας και της κοινωνίας όχι μόνο δεν έχουν λάβει το μήνυμα της λαϊκής ετυμηγορίας αλλά παριστάνουν και τους τιμητές.

»Συνεχίζουν να κάνουν και τώρα αυτό που έκαναν δυο χρόνια τώρα: να εκβιάζουν και να τρομοκρατούν. Λαός όμως που τόσο σκληρά δοκιμάζεται δεν μπορεί πια να εκβιάζεται.

»Τα τρία κόμματα που έχουν συμφωνήσει σε προγραμματικό πλαίσιο κυβέρνησης διετούς διάρκειας, με στόχο την εφαρμογή του προγράμματος του μνημονίου, έχουν 168 βουλευτές στη νέα βουλή. Έχουν την πλειοψηφία, ας προχωρήσουν.

»Η απαίτησή τους να συμμετάσχει σώνει και καλά και ο ΣΥΡΙΖΑ στη δική τους προγραμματική συμφωνία, είναι παράλογη και πρωτοφανής.

»Δεν μας ζητάνε όμως να συμβάλλουμε ώστε να υπάρξει κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Αυτήν την έχουν εξασφαλίσει. Μας ζητάνε να αγνοήσουμε όσα λέγαμε προεκλογικά, να αγνοήσουμε τη λαϊκή ετυμηγορία και να δώσουμε ψευδή αίσθηση κοινωνικής συναίνεσης και νομιμοποίησης στο λάθος. Νομιμοποίηση δηλαδή στη συνέχεια της διάλυσης της οικονομίας και της κοινωνίας.

»Τους επεσήμανα για άλλη μια φορά: Εμείς δεν λέμε άλλα προεκλογικά και άλλα μετεκλογικά. Εμείς δεσμευόμαστε απέναντι στον ελληνικό λαό και στην εντολή που μας έδωσε πάνω σε συγκεκριμένο πρόγραμμα. Τους εξήγησα ότι το πρόβλημα της χώρας ήταν και παραμένει η δυσαρμονία της ασκούμενης πολιτικής με τη λαϊκή βούληση.

»Όσο λοιπόν επιμένουν στο μνημόνιο, όσο επιμένουν σε μια πολιτική που έχει απορρίψει ο λαός μας, δεν πρόκειται να διασφαλίσουν την κοινωνική σταθερότητα.

»Μετά τη σημερινή συνάντηση είναι πια σαφές: Από τον ΣΥΡΙΖΑ δεν ζητούν συμφωνία, ούτε καν ανοχή, ζητούν συνενοχή στο έγκλημα. Στο όνομα της δημοκρατίας και της λαϊκής κυριαρχίας, στο όνομα της πατριωτικής μας ευθύνης, δεν μπορούμε να παρέχουμε αυτή τη συνενοχή.

»Καλούμε όχι μόνο τους αριστερούς και τις αριστερές, καλούμε όλες τις ελληνίδες και όλους τους έλληνες να καταδικάσουν μια για πάντα στη συνείδησή τους, τις δυνάμεις του χθες. Και να συνειδητοποιήσουν ότι μια μόνο ελπίδα έχει απομείνει ζωντανή στον τόπο μας , η ελπίδα της ενότητας του λαού μας απέναντι στους εκβιασμούς, ώστε να αποτραπεί η συνέχιση της βαρβαρότητας.

»Ελληνίδες και Έλληνες, εμείς ένα πράγμα μπορούμε να σας διαβεβαιώσουμε: Δεν θα σας προδώσουμε. Θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας, από όποια θέση και αν τελικά βρεθούμε, ώστε σε αυτόν τον τόπο να παραμείνει ζωντανή η ελπίδα».

http://news.in.gr/gr...?aid=1231195623

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Τον κυριο ελπιζω να το εχει παρει χαμπαρι κανεις,γιατι μονο για τον Τσιπρα βλεπω να μιλατε. Δεν λεω καλο παιδι φαινετε ,αλλα προχθες κοιμηθηκε φοιτητης και χθες ξυπνησε πολιτικος και δεν φτανει αυτο του λενε να κυβερνησει κιολας, τι ξερει το παιδι απο αυτα?

http://www.youtube.com/watch?v=LFcIb4AUUTs

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα