Jump to content
giorgoschef

Δουλειές υπάρχουν αλλά … οι Ελληνες δεν πάνε για 23 ευρώ μεροκάματο…

Recommended Posts

@Nikolakiss

Συμφωνω απολυτα , οπως εχουμε δει ετσι και αλλιως στις χωρες που εχουν τα πετρελαια ο λαος ειναι εξαθλιωμενος , υπαρχουν μονο πολυ πλουσιοι και μονο πολυ φτωχοι δεν υπαρχει μεσαια ταξη, λογο διακυβερνησης λογο Αμερικης κτλ κτλ. Αυτο που λες με λαδακι Μυκονο οντως αν το εκμεταλευομασταν σωστα και χωρις να ληστευαμε τον τουριστα μπορει να μας ειχε σωσει, αλλα ειναι η αλαζονεια που επειδη ξερεις οτι πιθανος ο ξενος να τα εχει θες να του τα παρεις ολα βαζοντας του το νερο 1 ευρω και σερβιροντας του κατεψυγμενα ψαρια στην τιμη του φρεσκου.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Και όντως πήραν τα φρυδια μου ακόμα μια φορά έστω και αν πέρασα ένα μήνα δύσκολα. Μια κλήση σε απολογία γιατί δεν πήγα δύο μέρες στη δουλειά που θέλανε να με βάλουν. Ανταλλάξαμε τα απαραίτητα από παλιά ραβασάκι και η σεμνή τελετή έλαβε τέλος.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Οι κινεζοι εχουν αλλη αποψη, ειναι πολυ ευχαριστημενοι , κομμουνισμος στην εσωτερικη πολιτικη και καπιταλισμος στην εξωτερικη , δουλευουν για ενα κομματι ψωμι και παραγουν προιoντα που εξαγωνται στα περατα του κοσμου σε τιμες Ευρωπης. Δεν λεω οτι αυτο ειναι το σωστο , οχι βεβαια αλλα την δεδομενη στιγμη ετσι εχουν τα πραγματα. Δεν μπορω να καταλαβω πως θα τους ανταγωνιστουμε.

Θα δουλευουμε με μισο κομματι ψωμι ....απλο ειναι .

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μανωλάδα: Το νέο ψέμα

Στέλνω αυτή την επιστολή με αφορμή τα ψέματα των φραουλαδων της Ηλείας και των εθνοπατέρων μας.

Λίγο μετά τα επεισόδια με τους Πακιστανούς στη Mανωλάδα, βγήκαν 125 παραγωγοί φράουλας στις 7/6/2013 και δήλωσαν σε διάφορα ΜΜΕ και σάιτ πως θα κάνουν αίτηση στον ΟΑΕΔ για να προσλάβουν 4.400 Έλληνες εργάτες με μεροκάματο 25€ συν 3€ το εργόσημο.

Είμαι άνεργος εδώ και δυο χρόνια και τυχαίνει να έχω σπίτι στη Μανωλάδα, οπότε ενδιαφέρθηκα αμέσως, πήρα τηλέφωνο στον ΟΑΕΔ και μου είπαν να πάρω στον ΟΑΕΔ Αμαλιάδας. Έπαιρνα συχνά πυκνά τηλέφωνο αν έκαναν αίτηση οι φράουλαδες για εργάτες, δεν υπήρχε τίποτα. Κάποια φορά μου είπαν να μην παίρνω συνέχεια τηλέφωνο, αν γίνει αίτηση εμείς θα τη στείλουμε και στα κεντρικά της Αθήνας και θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα.

Ενδιάμεσα, βρήκα μέσω Ιντερνέτ κάποια τηλέφωνα παραγώγων και του συνεταιρισμού ΥΡΜΙΝΗ (λαχανικών και φρούτων). Όταν τους πήρα και τους είπα ότι ενδιαφέρομαι για εργάτης στα χωράφια που ζητάτε, μου είπαν ότι δε ζητάνε τίποτα, κι όταν τους είπα για τις 4.400 μέσω ΟΑΕΔ κ.τ.λ. ακούστε τι μου είπανε: να κοιτάξω στο συνεταιρισμό ΥΡΜΙΝΗ (όχι λαχανικών και φρούτων αλλά... φρούτων και λαχανικών).

Φυσικά, δυο τρεις παραγωγούς που βρήκα δεν ζήταγαν τίποτα και δεν γνώριζαν τίποτα για τις 4.400 αιτήσεις για εργάτες. Από τον άλλο συναιτερισμό ΥΡΜΙΝΗ, φρούτων και λαχανικών, μου είπαν ότι δεν ξέρουν κάτι, απουσιάζει ο υπεύθυνος, πάρτε αργότερα, ρωτήστε στον ΟΑΕΔ κ.τ.λ.

Τελευταία φορά που πήρα στον ΟΑΕΔ Αμαλιάδας ήταν Πέμπτη 27/6/2013. Δεν είχε γίνει καμία αίτηση, δεν γνώριζαν τίποτα. Την Παρασκευή 28/6/2013, λόγω κάποιας υποχρέωσης δεν ασχολήθηκα καθόλου. Το Σάββατο 29/7/2013, ανοίγοντας το Ιντερνέτ βλέπω σε κάποια σάιτ και στις ειδήσεις ότι ούτε δέκα Έλληνες εργάτες δεν ανταποκρίθηκαν για τη συγκομιδή της φράουλας. Έγινα έξαλλος, φούντωσα. Τη Δευτέρα το πρωί παίρνω τον ΟΑΕΔ Αμαλιάδας, μιλάω με έναν κύριο, θέλω να κάνω αίτηση για εργάτης στη συγκομιδή της φράουλας,

Δεν ήξερε τίποτα. Του εξηγώ όλα τα παραπάνω, μου έδωσε να πάρω άλλο τηλέφωνο και το άλλο τηλέφωνο άλλο τηλέφωνο, για να μη λέω πολλά μίλησα με τρεις τέσσερις ανθρώπους. Στο τελευταίο ήταν μια κυρία και μου λέει: "Θα σου δώσω τα τηλέφωνα των συνεταιρισμών να μιλήσεις απευθείας". Μου έδωσε λοιπόν τα τηλέφωνα της... ΥΡΜΙΝΗΣ. "Κυρία μου μίλησα με την ΥΡΜΙΝΗ και μου είπαν ότι δε ζητάνε τίποτα" (ακούστηκε γέλιο ειρωνικό). "Καλά", μου λέει, "θα σου δώσω και τηλέφωνα παραγωγών να μιλήσεις απευθείας".

Μου έδωσε δεκατέσσερα ονόματα με τηλέφωνα. Κατάφερα να μιλήσω με έξι-εφτα, όλοι μου είπαν μπούρδες, ότι τώρα δεν χρειαζόμαστε γιατί τελείωσε η παραγωγή εδώ και μια εβδομάδα, του χρόνου πάλι, τον Αύγουστο, τον Οκτώβρη, το Φλεβάρη κ.τ.λ. Σε ερωτήσεις του τύπου "Πότε κάνατε την αίτηση στον ΟΑΕΔ;", "Είναι δυνατόν 7 του μήνα να λέτε ότι θααα κάνετε αίτηση στον ΟΑΕΔ για πρόσληψη 4.400 εργατών, και τώρα, 30 του μήνα, να λέτε ότι η παραγωγή τελείωσε εδώ και μια εβδομάδα;", η απάντηση ήταν μπουρδολογείες.

Αυτό που κατάλαβα εγώ είναι ότι λένε ψέματα! Πότε δεν έγινε επίσημα αίτηση στον ΟΑΕΔ (αριθμός πρωτοκόλλου της αίτησης δεν υπάρχει), γιατί δεν θέλουν να προσλάβουν κανέναν Έλληνα, έχουν βολευτεί με τους ανασφάλιστους Πακιστανούς, το κράτος απουσιάζει παντελώς γιατί έχει καταρρεύσει και τα τηλέφωνα οι παραγωγοί τα έδωσαν στον ΟΑΕΔ για να κοροϊδεύουν τον κόσμο, να δημιουργήσουν εντυπώσεις.

Παίζουν με τους ανέργους, δημιουργούν ψεύτικες προσδοκίες στους ανθρώπους, παίζουν τα παιχνίδια της κυβέρνησης για να διχάσουν τη κοινωνία, τα παιχνίδια των δανειστών ότι οι Έλληνες είναι τεμπέληδες, γιατί αν δείτε τα σάιτ με τις ανακοινώσεις των φραουλάδων για προσλήψεις μέσω ΟΑΕΔ, υπάρχουν και ονόματα υπουργών που επικροτούσαν και θα προωθούσαν, εννοείται, την κίνηση αυτή των φραουλάδων. Από τις 7 του μήνα που έγινε η ανακοίνωση, κανένας κρατικός υπάλληλος δεν ενδιαφέρθηκε αν έγινε η αίτηση, παρότι υποτίθεται ότι κόπτονται τόσο πολύ για την ανεργία...

ΔΗΜΗΤΡΗΣ , 48 χρ. , Αττική

http://www.imerologioanergou.gr/details.php?aid=1006

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μανωλάδα: Το νέο ψέμα....

Μου αρεσει που μερικοι δυστυχοι ακομα και σημερα , απευθηνωνται σε υπουργεια και οργανισμους ,ζητωντας προσβαση στο δικαιωμα να τους δωθει η δυνατοτητα φανε λιγο ψωμι.Οταν ξυπνησει και το τελευταιο απελπισμενο προβατο , σταματησει να ψαχνει τα δικαιωματα του ζητιανευοντας απο τους λυκους και διεκδικησει αυτα που του ανηκουν ,μαζικα και με την γροθια του,τοτε κατι καλο θα γινει.

200-300 κοτζαμπασηδες στην Ελλαδα λυμαινωνται 10.000.000 σαστισμενους ηλιθιους και τους παραμυθιαζουν καθημερινα απο τα βρωμοκαναλα με σεναρια καταστροφης ,αποκλυσμου και συνομοσιολογιας.Φτασαμε να εχουμε συνηθισει να ακουμε λεκτικους ορισμους που εχουν εφευρεθει ,απο τους χασαπηδες των εργασιακων δικαιωματων οπως το << καθεστως κινητικοτητας >> που σημαινει απολυση και εξωθηση στην απελπισια εκατονταδων χιλιαδων συνανθρωπων μας ,να τα θεωρουμε φυσικη συνεπεια ,να επιχαιρουμε για αυτα και να θεωρουμε σαν επιτευγμα συνεσης και εξυγιανσης, την ανθρωποφαγια.Σκληρο μεν,αλλα απαραιτητο..Τα ιδια ελεγαν και οι Ναζι για τα κρεμματορια του ΒΠΠ.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μανωλάδα: Το νέο ψέμα

Στέλνω αυτή την επιστολή με αφορμή τα ψέματα των φραουλαδων της Ηλείας και των εθνοπατέρων μας.

Λίγο μετά τα επεισόδια με τους Πακιστανούς στη Mανωλάδα, βγήκαν 125 παραγωγοί φράουλας στις 7/6/2013 και δήλωσαν σε διάφορα ΜΜΕ και σάιτ πως θα κάνουν αίτηση στον ΟΑΕΔ για να προσλάβουν 4.400 Έλληνες εργάτες με μεροκάματο 25€ συν 3€ το εργόσημο.

Είμαι άνεργος εδώ και δυο χρόνια και τυχαίνει να έχω σπίτι στη Μανωλάδα, οπότε ενδιαφέρθηκα αμέσως, πήρα τηλέφωνο στον ΟΑΕΔ και μου είπαν να πάρω στον ΟΑΕΔ Αμαλιάδας. Έπαιρνα συχνά πυκνά τηλέφωνο αν έκαναν αίτηση οι φράουλαδες για εργάτες, δεν υπήρχε τίποτα. Κάποια φορά μου είπαν να μην παίρνω συνέχεια τηλέφωνο, αν γίνει αίτηση εμείς θα τη στείλουμε και στα κεντρικά της Αθήνας και θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα.

Ενδιάμεσα, βρήκα μέσω Ιντερνέτ κάποια τηλέφωνα παραγώγων και του συνεταιρισμού ΥΡΜΙΝΗ (λαχανικών και φρούτων). Όταν τους πήρα και τους είπα ότι ενδιαφέρομαι για εργάτης στα χωράφια που ζητάτε, μου είπαν ότι δε ζητάνε τίποτα, κι όταν τους είπα για τις 4.400 μέσω ΟΑΕΔ κ.τ.λ. ακούστε τι μου είπανε: να κοιτάξω στο συνεταιρισμό ΥΡΜΙΝΗ (όχι λαχανικών και φρούτων αλλά... φρούτων και λαχανικών).

Φυσικά, δυο τρεις παραγωγούς που βρήκα δεν ζήταγαν τίποτα και δεν γνώριζαν τίποτα για τις 4.400 αιτήσεις για εργάτες. Από τον άλλο συναιτερισμό ΥΡΜΙΝΗ, φρούτων και λαχανικών, μου είπαν ότι δεν ξέρουν κάτι, απουσιάζει ο υπεύθυνος, πάρτε αργότερα, ρωτήστε στον ΟΑΕΔ κ.τ.λ.

Τελευταία φορά που πήρα στον ΟΑΕΔ Αμαλιάδας ήταν Πέμπτη 27/6/2013. Δεν είχε γίνει καμία αίτηση, δεν γνώριζαν τίποτα. Την Παρασκευή 28/6/2013, λόγω κάποιας υποχρέωσης δεν ασχολήθηκα καθόλου. Το Σάββατο 29/7/2013, ανοίγοντας το Ιντερνέτ βλέπω σε κάποια σάιτ και στις ειδήσεις ότι ούτε δέκα Έλληνες εργάτες δεν ανταποκρίθηκαν για τη συγκομιδή της φράουλας. Έγινα έξαλλος, φούντωσα. Τη Δευτέρα το πρωί παίρνω τον ΟΑΕΔ Αμαλιάδας, μιλάω με έναν κύριο, θέλω να κάνω αίτηση για εργάτης στη συγκομιδή της φράουλας,

Δεν ήξερε τίποτα. Του εξηγώ όλα τα παραπάνω, μου έδωσε να πάρω άλλο τηλέφωνο και το άλλο τηλέφωνο άλλο τηλέφωνο, για να μη λέω πολλά μίλησα με τρεις τέσσερις ανθρώπους. Στο τελευταίο ήταν μια κυρία και μου λέει: "Θα σου δώσω τα τηλέφωνα των συνεταιρισμών να μιλήσεις απευθείας". Μου έδωσε λοιπόν τα τηλέφωνα της... ΥΡΜΙΝΗΣ. "Κυρία μου μίλησα με την ΥΡΜΙΝΗ και μου είπαν ότι δε ζητάνε τίποτα" (ακούστηκε γέλιο ειρωνικό). "Καλά", μου λέει, "θα σου δώσω και τηλέφωνα παραγωγών να μιλήσεις απευθείας".

Μου έδωσε δεκατέσσερα ονόματα με τηλέφωνα. Κατάφερα να μιλήσω με έξι-εφτα, όλοι μου είπαν μπούρδες, ότι τώρα δεν χρειαζόμαστε γιατί τελείωσε η παραγωγή εδώ και μια εβδομάδα, του χρόνου πάλι, τον Αύγουστο, τον Οκτώβρη, το Φλεβάρη κ.τ.λ. Σε ερωτήσεις του τύπου "Πότε κάνατε την αίτηση στον ΟΑΕΔ;", "Είναι δυνατόν 7 του μήνα να λέτε ότι θααα κάνετε αίτηση στον ΟΑΕΔ για πρόσληψη 4.400 εργατών, και τώρα, 30 του μήνα, να λέτε ότι η παραγωγή τελείωσε εδώ και μια εβδομάδα;", η απάντηση ήταν μπουρδολογείες.

Αυτό που κατάλαβα εγώ είναι ότι λένε ψέματα! Πότε δεν έγινε επίσημα αίτηση στον ΟΑΕΔ (αριθμός πρωτοκόλλου της αίτησης δεν υπάρχει), γιατί δεν θέλουν να προσλάβουν κανέναν Έλληνα, έχουν βολευτεί με τους ανασφάλιστους Πακιστανούς, το κράτος απουσιάζει παντελώς γιατί έχει καταρρεύσει και τα τηλέφωνα οι παραγωγοί τα έδωσαν στον ΟΑΕΔ για να κοροϊδεύουν τον κόσμο, να δημιουργήσουν εντυπώσεις.

Παίζουν με τους ανέργους, δημιουργούν ψεύτικες προσδοκίες στους ανθρώπους, παίζουν τα παιχνίδια της κυβέρνησης για να διχάσουν τη κοινωνία, τα παιχνίδια των δανειστών ότι οι Έλληνες είναι τεμπέληδες, γιατί αν δείτε τα σάιτ με τις ανακοινώσεις των φραουλάδων για προσλήψεις μέσω ΟΑΕΔ, υπάρχουν και ονόματα υπουργών που επικροτούσαν και θα προωθούσαν, εννοείται, την κίνηση αυτή των φραουλάδων. Από τις 7 του μήνα που έγινε η ανακοίνωση, κανένας κρατικός υπάλληλος δεν ενδιαφέρθηκε αν έγινε η αίτηση, παρότι υποτίθεται ότι κόπτονται τόσο πολύ για την ανεργία...

ΔΗΜΗΤΡΗΣ , 48 χρ. , Αττική

http://www.imerologi...ls.php?aid=1006

σωπα ρε φιλε .... γινονται αυτα τα πραγματα στην ελλαδα της αναπτυξης κ ευημεριας ??? εδω τα μ@@@@@@καναλα mega-skai-ant1

λενε συνεχεια πως οι ελληνες ειναι χαραμοφαιδοτεμπεληδες .... εγω προσωπικα πιστευω την τρεμη - πρετεντερη-ευαγγελατο-μπαμπη(σκαι) κ καποια αλλα @@@@@πανα της κυβερνησης παρα εσενα ..... αν διαβασες το νεο φορολ/ικο νομο φιλε μου που αφορα τους ανεργους ,αν ΔΕΝ ξεσηκωθουν κ τωρα .... τα 1.500.000 ανεργα ατομα ε τοτε εχουν δικιο οι ανωτερω δημοσιογραφισκοι ....π.χ ανεργος με μηδεν εισοδημα + ενα αυτοκινητο 1000 CC θα πληρωσει σχεδον 3.000euro (τρεις χιλιαδες ) φορο ..... ειπες τιποτα ???? :kill::kill:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

σωπα ρε φιλε .... γινονται αυτα τα πραγματα στην ελλαδα της αναπτυξης κ ευημεριας ??? εδω τα μ@@@@@@καναλα mega-skai-ant1

λενε συνεχεια πως οι ελληνες ειναι χαραμοφαιδοτεμπεληδες .... εγω προσωπικα πιστευω την τρεμη - πρετεντερη-ευαγγελατο-μπαμπη(σκαι) κ καποια αλλα @@@@@πανα της κυβερνησης παρα εσενα ..... αν διαβασες το νεο φορολ/ικο νομο φιλε μου που αφορα τους ανεργους ,αν ΔΕΝ ξεσηκωθουν κ τωρα .... τα 1.500.000 ανεργα ατομα ε τοτε εχουν δικιο οι ανωτερω δημοσιογραφισκοι ....π.χ ανεργος με μηδεν εισοδημα + ενα αυτοκινητο 1000 CC θα πληρωσει σχεδον 3.000euro (τρεις χιλιαδες ) φορο ..... ειπες τιποτα ???? :kill::kill:

Στα υπόλοιπα μαζί σου! :_thumbsup:

.. αλλά επειδή του έριξα μιά ματιά του νέου φορ. νομοσχ. προς διαβούλευση, από που προκύπτει ότι άνεργος με 1000άρι κουβά θα πληρώσει 3 χιλιάρικα φόρο; Εκτός αν εννοείς ότι θα φορολογηθεί γιά εισόδημα 3 χιλιάρικων (τεκμήριο), αλλά και πάλι λάθος είναι.

Καλό είναι να μην αναπαράγουμε δράκους, γιατί το αποτέλεσμα θα είναι αντί να ξεσηκωθούν οι 1.5 μύριο άνεργοι, να ανακουφιστούν που δε θα πληρώσουν 3 χιλιάρικα στο τέλος.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Στα υπόλοιπα μαζί σου! :_thumbsup:

.. αλλά επειδή του έριξα μιά ματιά του νέου φορ. νομοσχ. προς διαβούλευση, από που προκύπτει ότι άνεργος με 1000άρι κουβά θα πληρώσει 3 χιλιάρικα φόρο; Εκτός αν εννοείς ότι θα φορολογηθεί γιά εισόδημα 3 χιλιάρικων (τεκμήριο), αλλά και πάλι λάθος είναι.

Καλό είναι να μην αναπαράγουμε δράκους, γιατί το αποτέλεσμα θα είναι αντί να ξεσηκωθούν οι 1.5 μύριο άνεργοι, να ανακουφιστούν που δε θα πληρώσουν 3 χιλιάρικα στο τέλος.

φιλε ΔΕΝ τα ξερεις καλα , λοιπον εχουμε κ λεμε 3.000 euro τεκμηριο διαβιωσης + 4.000 euro τεκμηριο αμαξιου 1.000 cc = 7.000 euro συνολο , τους ανεργους ομως τους μεταφερουν στους ελευθερους επαγγελματιες για να πληρωσουν περισσοτερα αφου ανεβαινουν την κλιμακα .... ειχε αναλυτικα χθες το πρωι αυτο ακριβως το παραδειγμα στο πρωινο του anti1 με τον γιωργο παπαδακη , ο φοροτεχνικος καλεσμενος του ,τωρα αν ΔΕΝ ξεσηκωθουν οι 1,500.000 ανεργοι αλλα τους ΑΡΕΣΕΙ να καθονται στα .... τεσσερα ε ειναι δικο τους θεμα :kaaaala:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Δεν καταλαβαινω γιατι ο ανεργος πρεπει να εχει 1000 cc αμαξι απο την στιγμη που δεν εχει ουτε βενζινη να του βαλει. Πουλησε το.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Δεν καταλαβαινω γιατι ο ανεργος πρεπει να εχει 1000 cc αμαξι απο την στιγμη που δεν εχει ουτε βενζινη να του βαλει. Πουλησε το.

δηλαδή αν εσύ δουλεύεις 5-10 χρόνια ή μια ζωή δεν έχεις δικαίωμα απο την εργασία σου να αποκτήσεις αυτοκίνητο? η αν μείνεις άνεργος πρέπει να το πουλήσεις και αν ποτέ πιάσεις δουλειά να πάρεις άλλο?στο ενδιάμεσο δεν μπορείς να το έχεις ακίνητο ή να στο συντηρεί άλλος?

αν δηλαδή έχεις ένα σπίτι αγορασμένο απο την δουλειά σου και μείνεις άνεργος μετά πρέπει να το πουλήσεις και να μείνεις στον δρόμο, γιατί ούτε για το χαράτσι δικαιολογείται να έχεις αλλά ούτε και λεφτά για ενοίκιο αφού είσαι άνεργος.

δεν ξέρω αν κάνεις πλάκα αλλά το ελπίζω!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

δηλαδή αν εσύ δουλεύεις 5-10 χρόνια ή μια ζωή δεν έχεις δικαίωμα απο την εργασία σου να αποκτήσεις αυτοκίνητο? η αν μείνεις άνεργος πρέπει να το πουλήσεις και αν ποτέ πιάσεις δουλειά να πάρεις άλλο?στο ενδιάμεσο δεν μπορείς να το έχεις ακίνητο ή να στο συντηρεί άλλος?

αν δηλαδή έχεις ένα σπίτι αγορασμένο απο την δουλειά σου και μείνεις άνεργος μετά πρέπει να το πουλήσεις και να μείνεις στον δρόμο, γιατί ούτε για το χαράτσι δικαιολογείται να έχεις αλλά ούτε και λεφτά για ενοίκιο αφού είσαι άνεργος.

Μάλλον θέλει να πει, οτι απο την στιγμή που κάποιος δεν μπορεί να καλύψει τα λειτουργικά έξοδα του οχήματος, τότε να το πουλήσει αφου ουσιαστικά δεν μπορεί να το λειτουργήσει. Τσάμπα το κρατάει. Εκτός και αν θέλει τόσο πολύ να το βλέπει και το κρατάει.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ναι αλλά δεν είναι έτσι. και εγώ το χειμώνα ήμουν έτοιμος να δώσω το αυτοκίνητο μου για 2,5 χιλιάρικα που δεν θα με βγάζαν ούτε 6 μήνες.

και να που ήρθε το καλοκαίρι και χάρι στο όχημα είμαι σε θέση να πάω στην μια δουλειά στο χωριό και στην άλλη δουλειά στην πόλη. αν δεν είχα όχημα δεν θα είχα και πρόσβαση στις δουλειές αυτές. και ήμουν 8 μήνες άνεργος και την μπαταρία στο γκαράζ να περιμένει στον συντηρητή.

και στην τελική μπορεί ο άλλος να θέλει να το βλέπει να σκουριάζει παρά να σκοτώσει κάτι που κόπιασε τόσο πολύ να το πάρει και το 1/3 των χρημάτων που του κόστισε.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ναι αλλά δεν είναι έτσι. και εγώ το χειμώνα ήμουν έτοιμος να δώσω το αυτοκίνητο μου για 2,5 χιλιάρικα που δεν θα με βγάζαν ούτε 6 μήνες.

και να που ήρθε το καλοκαίρι και χάρι στο όχημα είμαι σε θέση να πάω ...........

Καλα τα λές, αλλά υπάρχει κενό.

Πως την έβγαλες στο ενδιάμεσο....

Οχι, δεν θελω απάντηση. -_-

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Στο ενδιάμεσο τρόφιμα μου έδινε η μάνα μου, το ενοίκιο μου απο τους 8 μήνες τους 5 περίπου τους πλήρωσα με την άδεια που δεν είχα πάρει και με την πλήρωσαν. και τα υπόλοιπα με δανεικά συσσώρευσα χρέη γύρω στα 1500 ευρώ τα οποία και ξεχρεώνω τώρα που έπιασα δουλειά λίγα λίγα.

απλά μαθηματικά. και φυσικά δεν πήγαινα σχεδόν πουθενά και δεν έβγαινα να ξοδέψω τίποτα.

σπίτι και κατάθλιψη λές να τα φορολογήσουν και αυτα?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

παρατηρω κι σ' εμενα αλλα κι στο περιβαλλον μου γενικευμενη καταθλιψη αβεβαιοτητα κι απογοητευση

οπου κι αν βρεθω, ειτε εικονικα ειτε πραγματικα

το 23 ευρω μεροκαματο ειναι απαραδεκτο κι ας ειναι για καποιους εργοδοτες σχετικα μεγαλο (ισως οχι παντα αδικα)

κι μονο που συζητιεται σε φορουμ για μηχανες, αντι να αξιολογειται το νεο λαστιχο kipelli rxsd

καταλαβαινει οποιοσδηποτε οτι μελλον δεν υπαρχει, κι οτι η δημοκρατια η νομιμοτητα η συνειδηση εχουν δωσει την θεση τους στην ασυδοσια στην εννομη παρανομια κι στο συμφερον

ελπιζω καποια στιγμη το αποτελεσμα Α να οδηγησει στο αποτελεσμα Β κι απο εκει σε μια πραγματικη δημοκρατια για την ελλαδα

Το strom πουληθηκε σκουτερακι τωρα (σχετικο) εχω κι πολυ περισσοτερα μηνυματα (ασχετο)

Τροποποιήθηκε από τον lostmember

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

+ όσα θες.

Επιπρόσθετα, μιάς και δε μένουν όλοι στο Παγκράτι ή τις Συκιές, νομίζω πρέπει οι της "σκληρής" γραμμής να συνειδητοποιήσουν ότι το αμάξι δεν είναι πάντα πολυτέλεια. Γιά κάποιους είναι εργαλείο επιβίωσης. Υπάρχει μια σειρά από περιοχές που εξυπηρετούνται με τα πανάκριβα ΚΤΕΛ των δρομολογίων ανά 1 ώρα. Και το βράδυ με τα πόδια. Και το κοντινότερο ψιλικατζίδικο στα 5 km. Για Αττική μιλάω. Φαντάσου στην επαρχία..

Και ΑΝ βρεις δουλειά κάπου μακρυά, χωρίς δικό σου μεταφορικό μέσο δεν θα μπορείς να πηγαίνεις. Τόσο απλά.

φιλε ΔΕΝ τα ξερεις καλα , λοιπον εχουμε κ λεμε 3.000 euro τεκμηριο διαβιωσης + 4.000 euro τεκμηριο αμαξιου 1.000 cc = 7.000 euro συνολο , τους ανεργους ομως τους μεταφερουν στους ελευθερους επαγγελματιες για να πληρωσουν περισσοτερα αφου ανεβαινουν την κλιμακα .... ειχε αναλυτικα χθες το πρωι αυτο ακριβως το παραδειγμα στο πρωινο του anti1 με τον γιωργο παπαδακη , ο φοροτεχνικος καλεσμενος του ,τωρα αν ΔΕΝ ξεσηκωθουν οι 1,500.000 ανεργοι αλλα τους ΑΡΕΣΕΙ να καθονται στα .... τεσσερα ε ειναι δικο τους θεμα :kaaaala:

Ναι, πάρα πολύ πιθανό να μην τα ξέρω καλά. Διαβάζω το νομοσχέδιο όμως http://www.skai.gr/f...eisodhmatos.pdf και δε βλέπω αναφορές σε άνεργους. Οι κάτω κλίμακες βλέπω ότι καταργήθηκαν και ότι ο φόρος ως τα 2.100€ γίνεται έκπτωση στους μισθωτούς.

Στους Ε.Ε. δε βγάζω άκρη είναι η αλήθεια, αλλά κι εκεί νομίζω καταργήθηκαν οι κάτω κλίμακες. Πιθανολογώ ότι αυτό που είδες ήταν κάποια γενίκευση από κάποιο πολύ συγκεκριμένο παράδειγμα. Π.χ. από άνεργο με μπλοκάκι και ίσως κάποιο περιουσιακό στοιχείο ή αγορά μέσα στο έτος. Τα κάνουν κάτι τέτοια οι πωλητές ειδήσεων.

Θέλω να πω ότι οι 1,5 εκατομ. δεν θα ξεσηκωθούν, γιατί είμαστε χωρισμένοι σε υποκατηγορίες κι ο καθένας κοιτάει να σώσει τον κ@λο του. Απόλυτα προβλέψιμο και κατανοητό, δυστυχώς είναι η αλήθεια.

Και αντί οργής στο τέλος θα νοιώσει ανακούφιση όποιος "τα κατάφερε".

Τέλος πάντων, ξεφύγαμε απ' το θέμα και το υπονομεύουμε τελικά.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

http://www.lifo.gr/team/readersdigest/39630

Tα ψέμματα για τους Φραουλάδες και τις δουλείες στα χωράφια και ο μύθος δουλείες υπάρχουν για όλους!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

www.cretalive.gr/crete/view/prosferei-douleia-alla-...-kamia-den-endiaferthhke/92691

Αλλη μια -κατα την γνωμη μου - μουφα "ειδηση" .

Γειτονισσα μου ψαχνει δουλεια σε ξενοδοχεια και δεν βρισκει .

Και μιλαμε για μια κοπελλα που οταν εληξε η προηγουμενη της εργασια (με 3μηνη συμβαση ) ως καμαριερα , πλανταξε στο κλαμα γιατι εχανε την δουλεια της .

Ακομη και μια προσεκτικη αναγνωση της ειδησης σε βαζει σε υποψιες :

Όπως αποκάλυψε στο CRETALIVE ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Σωκράτης Βαρδάκης μετά την επιτυχή συνάντηση που είχε την περασμένη εβδομάδα με το γνωστό μεγαλοξενοδόχο κ. Μήτση, για το πρόβλημα της καθυστέρησης πληρωμών στο προσωπικό του ξενοδοχείου LAGUNA κι αφού λύθηκε το πρόβλημα, ο τελευταίος ζήτησε από τον πρόεδρο του ΕΚΗ, τη βοήθεια του για να προσλάβει άμεσα 25 καμαριέρες για τις ανάγκες των ξενοδοχείων του.

Ούτε ο ίδιος ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου δεν περίμενε την εξέλιξη της υπόθεσης, αφού παρά τις προσπάθειες του για 3 μέρες δεν υπήρξε το παραμικρό ενδιαφέρον! Μάλιστα ζήτησε και τη βοήθεια του προέδρου των Ξενοδοχοϋπαλλήλων Γιώργου Αρετίνη, αλλά το μόνο που έγινε ήταν να βρεθεί τελικά μία (!) ενδιαφερόμενη, που κι αυτή στην πορεία προτίμησε να μην πάει να δουλέψει!

Τροποποιήθηκε από τον Panag

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αλλη μια -κατα την γνωμη μου - μουφα "ειδηση" .

Γειτονισσα μου ψαχνει δουλεια σε ξενοδοχεια και δεν βρισκει .

Και μιλαμε για μια κοπελλα που οταν εληξε η προηγουμενη της εργασια (με 3μηνη συμβαση ) ως καμαριερα , πλανταξε στο κλαμα γιατι εχανε την δουλεια της .

Ακομη και μια προσεκτικη αναγνωση της ειδησης σε βαζει σε υποψιες :

Σε ποια περιοχή είσαι?? Τουριστικό μέρος? Εδώ παίζει και το εξής (και έχεις δίκιο και την ψιλιάζεσαι): Υπάρχει πρόβλημα με τον κλάδο των καμαριέρων και σε πολλές περιπτώσεις πληρώνονται στο τέλος της σεζόν. Ίσως κάτι τέτοιο να παίζεται στο ξενοδοχείο αυτό.....

Επίσης, καλύτερα ας μη στηριζόμαστε σε ατομικές εμπειρίες. 1 μήνα ψάχνω μια μόνιμη 24ωρη νοσοκόμα για συγγενικό πρόσωπο και δεν υπάρχει κανένα ενδιαφέρον πέρα από κάποιες Βουλγάρες....

Η αγγελία έχει μπει σε εφημερίδες, από στόμα σε στόμα κλπ, αλλά τίποτα!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Απο την ιδια την ειδηση βλεπουμε οτι δεν πληρωνει και προφανως αυτος ειναι ενας λογος που δεν παει καμια .

Τωρα σχετικα με την 24ωρη αποκλειστικη νοσοκομα , μαλλον δυσκολο αυτο που ζητας .

Μην ξεχναμε οτι προκειται για 3 βαρδιες και ειναι δυσκολο μια ελληνιδα με οικογενεια κ.λ.π να παει εσωκλειστη στις μερες μας , ενω για μια βουλγαρα που δεν εχει εδω την οικογενεια ειναι πολυ ποιο ευκολο .

Καλυτερα να ζητησετε παραπανω απ μια.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα