Jump to content
Panos088

Ραγισμα σε καρτερ σε fazer 600

Recommended Posts

Εγώ φίλε μου πιστεύω ότι φταίει μεν κάτι που έκανε ο μάστορας αλλά αν δεν είχε θέμα το κάρτερ δε θα ράγιζε. Πάρε το μεταχειρισμένο με 50 ευρώ αφού το ελέγξεις εξονυχιστικά και ξέχνα τα όλα. Καλά είναι να πας σε άλλο μάστορα για να μη τον βλέπεις και τσαντίζεσαι.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Φίλε Πάνο μπορείς να ανεβάσεις κάποια φωτό απ'το ράγισμα μήπως μπορέσω να βοηθήσω;

Όταν λες φλάντζα εννοείς τσιμουχάκι στη βίδα, ή σου έβγαλε το κάρτερ και άλλαξε τη φλάντζα του;

Την έχω πατήσει σε ίδιο μοτέρ γι'αυτό ρωτάω μην σου έτυχε το ίδιο..

Ξέχασα να λύσω τη μεσαία βίδα του κάρτερ και με τα χτυπήματα για να ανοίξει, μαζί με τη βίδα έφυγε ένα πολύ μικρό κομματάκι του μπλοκ πάνω στο οποίο βίδωνε η βίδα.

Κάρτερ πάντως υπάρχουν 2-3 μεταχειρισμένα που κάθονται σε περίπτωση που αποφασίσεις να αγοράσεις.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

τα καρτερ των αυτοκινητων κολλάνε επι τοπου χωρις να χρειαστει να κατεβει απο την μηχανη

ισως να μπορει να γινει και στην μοτο αυτος ο τροπος επισκευης.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Φίλε, την ίδια ακριβώς ζημιά έπαθα και εγώ στο δικό μου fazer μετά από αλλαγή λαδιών. Βέβαια στην δικιά μου περίπτωση το συνεργείο (εξουσιοδοτημένο yamaha) παραδέχθηκε αμέσως το σφάλμα του και ανέλαβε δωρεάν την αποκατάσταση της ζημιάς με αλλαγή κάρτερ, μιας και το ράγισμα δύσκολα θα σήκωνε επισκευή σε μηχανουργείο σύμφωνα με τα λεγόμενά του.

Τρία πράγματα μπορεί να οδήγησαν στην ζημιά:

1) Να λύθηκε η τάπα με τον κινητήρα ακόμα ζεστό. Υπάρχει οδηγία για τα fazer ώστε η τάπα να ξεβιδώνεται με τον κινητήρα κρύο.

2) Να μην έγινε αλλαγή της ροδέλας. Μια ήδη πιεσμένη ροδέλα από προηγούμενη χρήση δεν θα μπορέσει να απορροφήσει τις διαστολές στο πρώτο ζέσταμα του κινητήρα.

3) Το σφίξιμο να έγινε με μεγαλύτερη ροπή από την πρέπουσα.

Θεωρώ αδιανόητο να μην σου καλύψουν αυτή την ζημιά η οποία προέρχεται 100% από δικιά τους αμέλεια. Αν δεν σε καλύψουν φρόντισε να τους κάνεις επώνυμα ρόμπα στα διάφορα fora ώστε να μην την πατήσει κανείς άλλος μαζί τους.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Υπάρχει οδηγία για τα fazer ώστε η τάπα να ξεβιδώνεται με τον κινητήρα κρύο.

:_thumbsup:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Να πάρεις κ δεύτερη-τρίτη-τέταρτη... γνώμη. Μπορεί να φτιάχνεται εύκολα κ οικονομικά. Μπορεί για παράδειγμα να κολληθεί το ράγισμα και με έναν κολαούζο να φτιάξει νέο σπείρωμα με μεγαλύτερη βίδα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Φίλε Πάνο μπορείς να ανεβάσεις κάποια φωτό απ'το ράγισμα μήπως μπορέσω να βοηθήσω;

Όταν λες φλάντζα εννοείς τσιμουχάκι στη βίδα, ή σου έβγαλε το κάρτερ και άλλαξε τη φλάντζα του;

Την έχω πατήσει σε ίδιο μοτέρ γι'αυτό ρωτάω μην σου έτυχε το ίδιο..

Ξέχασα να λύσω τη μεσαία βίδα του κάρτερ και με τα χτυπήματα για να ανοίξει, μαζί με τη βίδα έφυγε ένα πολύ μικρό κομματάκι του μπλοκ πάνω στο οποίο βίδωνε η βίδα.

Κάρτερ πάντως υπάρχουν 2-3 μεταχειρισμένα που κάθονται σε περίπτωση που αποφασίσεις να αγοράσεις.

δυστηχως δεν μπορω να ανεβασω φωτογραφια... απο την μια γιατι δεν ξερω πως και απο την αλλη γιατι το μηχανακι ειναι κλεισμενο στην yamaha...στην αρχη μου αλλαξε το τσιμουχακι στην βιδα το οποιο ειχε φθαρει λιγο (εβαλε καινουρια βιδα μαζι με τσιμουχακι)

Θα μιλησω μαζι του την Δευτερα και θα του πω να μην κανει τιποτα μεχρι να ερθει το καρτερ , εχω παρει ηδη απο εναν θειο μηχανικο που εχω στην Αθηνα

τα καρτερ των αυτοκινητων κολλάνε επι τοπου χωρις να χρειαστει να κατεβει απο την μηχανη

ισως να μπορει να γινει και στην μοτο αυτος ο τροπος επισκευης.

στην αρχη ετσι ειπαμε να το κολλησουμε , αλλα για να ειμαστε σιγουροι ειπε να λυσουμε το καρτερ και να το κολλησουμε μεσα - εξω και να ανοιξουμε σε αλλο σημειο βολτες για την βιδα των λαδιωνωστε να ειμαστε σιγουροι οτι δεν θα ξαναγινει. υπαρχει ενας παρα πολυ καλος μαστορας για τετοια πραγματα εδω που αν θα πει οτι φτιαχνετε , τοτε σιγουρα δε θα εχω προβλημα (μου δινει εγγυηση καλης λειτουργιας) σε αυτον κολλουσαμε ολοι οταν ειμασταν πιτσιρικαδες τους κομενους σκελετους απο τα z 125 ...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

αν ήταν κόλληση για το τιμόνι, παταράκι ακόμη και το υποπλαίσιο αντε οκ..αλλά μιλάς για εξάρτημα του κινητήρα, πήγαινε για νέο, καινούργιο η μεταχειρισμένο να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Παιδια κ εγω το ιδιο επαθα μου ειπε ο μαστορας 80ευρο μεταχειρισμενο το καρτερ και 50ευρο τα εργατικα,ειναι πολλα?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εσενα μπορει να στην εσφιξε πολυ, εμενα δεν την ειχε σφιξει σχεδον καθολου και μου την "εφτυσε" με 140χμ στην κηφισιας.......

παιδια οτι και να λεμε οτι και να προξενησε τη ζημια εδω στο φιλο, προσοχη στα μαστορια που κυκλοφορουν εκει εξω.....εγω νοιωθω πλεον πιο σιγουρος οταν παιρνω το λαδακι μου και παω και ξεβιδωνω και βιδωνω μονος μου τη βιδουλα.....

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ολα σωστά αυτά που λέτε αλλά το ζητούμενο είναι το εξής...Πως αποδεικνύεται στο δικαστήριο ότι φταίει το συνεργείο; Αναφέρω δικαστήριο αν φτάσουν εκεί τα πράγματα.Επειδη είμαι παθών να θυμάστε ότι νομικά ισχύει ότι μπορείς να αποδείξεις και όχι δυστυχώς ότι λες.Με λίγα λόγια εσύ λες αυτοί το έκαναν και το συνεργείο απαντά ότι έγινε από αστοχία υλικού.Κοινως ¨πιαστο αυγό και κουρευτο¨

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αν κάποιος θέλει μεταχειρισμένο κάρτερ ας μου στείλει ένα πμ για να μην του πιάσουν κ*** οι μάστορες! :Ρ

φιλικά πάντα

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

3 σελίδες ποστ για μια ελλαιολεκάνη...

Α και είναι ελλαιολεκάνη, το κάρτερ είναι ΑΛΛΟ πράγμα.

προσοχη στα μαστορια που κυκλοφορουν εκει εξω.....εγω νοιωθω πλεον πιο σιγουρος οταν παιρνω το λαδακι μου και παω και ξεβιδωνω και βιδωνω μονος μου τη βιδουλα.....

Έλα όμως που ΟΛΑ, μα ΟΛΑ, τα μοτό που μας έρχονται στο μαγαζί για φτιάξιμο του σπειρώματος της τάπας, είναι ΟΛΑ μα ΟΛΑ, από ιδιοκτήτες που αλλάζουν λάδια μόνοι τους...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Έλα όμως που ΟΛΑ, μα ΟΛΑ, τα μοτό που μας έρχονται στο μαγαζί για φτιάξιμο του σπειρώματος της τάπας, είναι ΟΛΑ μα ΟΛΑ, από ιδιοκτήτες που αλλάζουν λάδια μόνοι τους...

Στο μεταφερω οπως το ειχα γραψει τοτε Τετ Jun 16, 2010 3:27 pm σε αλλο φορουμ:

"παιδια καθαρα απο θαυμα εχω τα χερια μου μπορω και σας γραφω και ειμαι αγρατζουνιστος και γω και η στρωματαρα μου!!!!!!!!!!!

.....Δευτερα απογευμα σερβις λαδια φιλτρα Τριτη μεσημερι φευγω απο την δουλεια στο κατεβασμα της κηφησιας προς κεντρο,σταματαω στο φαναρι στο υψος του "υγειας".....ξεκιναω πρωτος και πανω στην γεφυρα που περνα η Καποδηστριου απο κατω και ενω εχω 120 -140 χιλ φευγει η βιδα των λαδιων του καρτερ και μου αδειαζει τα καυτα λαδια στο πισω λαστιχο ..................

.....δεν εχω καταλαβει τι εχει γινει αναρωτιεμαι τι μου συμβαινει και χορευω "αρμονικα" με το στρωματακι βλεποντας τον κωλο να μου ερχεται μια δεξια μια αριστερα εχω σφυξει τα χερια μου πανω στο τιμονι και την σπρωχνω με τα μπουτια μου....... χορευουμε και παμε προς το στηθαιο το αποφευγω για "λιγο" οσπου φτανουμε στο απροχωριτο και με παει με τα "μουτρα" πανω του εκει λεω οχι με τα μουτρα τουλαχιστον και προσπαθω και καταφερνω και φερνω τον κωλο της και ακουμπαει "γλυκα" με το βιδακι που εχω βαλει για το rear lift (ΓΙΑ ΚΑΛΗ ΜΟΥ ΤΥΧΗ!!!)και αρχιζει και γδερνει πεζοδρομιο για λιγο και με ξαναφερνει "ομαλα" παλι πανω στην μεση της αριστερης λωριδας της κηφισιας (δεν ξερω ποσοι αγιοι ειχαν μαζευτει γυρω απο την μηχανη και μου την κρατουσαν!!!) παντος τους ευχαριστω ολους!!!!!........τα αμαξια πισω μου εχουν κοψει και περιμενουν να δουν που θα σκασω .....................

.δοξα τον θεο και ολους τους αγιους σταματησα ορθιος και αγρατζουνιστος μετα απο 700 μετρα ταλαιπορειας που μου φανηκαν αιωνας ημουν ορθιος και δεν το πιστευα ουτε εγω ουτε τα πισω αμαξια που με ρωτουσαν εκπληκτοι αν ειμαι καλα!!!.......

....Ο ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ Ή ΕΙΧΕ ΞΕΧΑΣΕΙ ΤΗΝ ΒΙΔΑ ΧΑΛΑΡΗ Ή ΤΟΥ ΕΙΧΕ ΚΛΩΤΣΗΣΕΙ ΣΤΟ ΒΙΔΩΜΑ οπως και να 'χει η ΑΝΕΥΘΗΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ πηγε να με σκοτωσει .....ΤΟ ΝΟΥ ΣΑΣ!!!!!

καταλαβαινεις λοιπον οτι ενας συναδελφος σου με αδεια λειτουργειας συνεργειου μοτο παραλιγο πριν 2,5 χρονια θα διεπρατε φονο εξ αμελειας και εγω αυτη τη στιγμη δεν θα υπηρχα να σου απανταω για τις ελαιολεκανιτσες........

.....και πιστεψε με μετα απο αυτη την ωραια εμπειρια αποκτας γνωση πανω στο πως σφιγγεις αυτη τη βιδουλα και δεν χρειαζεσαι ποτε ξανα φτιαξιμο του συγκεκριμενου σπειρωματος απο κανεναν ειδικο.

Τροποποιήθηκε από τον 4kings

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ναι εντάξει, σου έτυχε αυτό ή αυτός. Ελπίζω να έπραξες τα δέοντα και να πλήρωσε με όποιο τρόπο προβλέπεται για την πράξη του. Ατιμώρητες κακές ενέργειες, δεν γουστάρω για κανέναν, από όποια πλευρά.

Έχε όμως υπόψην σου, ότι, τα μεγαλύτερα ΤΡΙΜΠΟΥΡΔΕΛΑ, επικίνδυνα μηχανάκια, υπο διάλυση, ετοιμοθάνατα, ανεπιθύμητα από τον μηχανικό, που τα βλέπουμε να έρχονται και λέμε ''ωωωωχ'' τα έχουν οι ''ερασιτέχνες'' που τα φτιάχνουν όσο μπορούν μόνοι τους. Και προφανώς εννοώ τους κακούς ερασιτέχνες, με αυτά τα εισαγωγικά. Όχι τους καλούς.

Σε κάθε περίπτωση, αυτό το κακοί μηχανικοί και καλοί ερασιτέχνες που ξέρουν καλύτερα, ε, μην το παραλέμε...

Τροποποιήθηκε από τον FlyingInADream

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Σε κάθε περίπτωση, αυτό το κακοί μηχανικοί και καλοί ερασιτέχνες που ξέρουν καλύτερα, ε, μην το παραλέμε...

Συμφωνω απολυτα, ενας μηχανικος που εχει σπουδασει αυτο που κανει,ειναι επιδεξιος.τιμιος, εχει iQ απο "σχετικα εξυπνος" και πανω, ειναι τακτικός, με καλο χαρακτηρα προθυμος παντα με υπομονη και ηρεμια να φτιαξει τη μηχανη σου ειναι κλασεις ανωτερος απο εναν καλο ερασιτεχνη!!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

μην εισαι τοσο απολυτος για το "ΟΛΑ" που λες,πιο πανω σου εδωσαν μια απαντηση φανταζομαι θα σου εχουν πει και αλλα τετοια για συναδελφους σου

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μάλλον εσύ δεν τα ξέρεις καλά....

Κάρτερ λέγεται η ελαιολεκάνη.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μάλλον εσύ δεν τα ξέρεις καλά....

Κάρτερ λέγεται η ελαιολεκάνη.

Σωστά τα λέει.

Τα κάρτερ είναι οι κάσες του μοτέρ, και μπορόυν να επιτελούν ΚΑΙ τον ρόλο ελαιολεκάνης, πχ. παπιά.

Όσο μεγαλώνει ομως το μοτερ σε κυβικά = περισσότερο λάδι = ανάγκη ύπαρξης ελαιολεκάνης.

Ειναι ΞΕΧΩΡΙΣΤΟ κομμάτι, και συνδέεται ΜΕ τα κάρτερ με πολλές βίδες + τσιμούχα ή φλαντζωτό ελαστικό.

Συνήθως είναι κατασκευασμένο απο σίδερο + αν πάθει ζημιά είναι εύκολο να επισκευασθεί ή φθηνό να αλλαχτεί.

http://www.307online.com.ar/manuales/reparacion/307/info/gr/B1BG0YKB.HTM

Νο 31.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Σωστά τα λέει.

Τα κάρτερ είναι οι κάσες του μοτέρ, και μπορόυν να επιτελούν ΚΑΙ τον ρόλο ελαιολεκάνης, πχ. παπιά.

Όσο μεγαλώνει ομως το μοτερ σε κυβικά = περισσότερο λάδι = ανάγκη ύπαρξης ελαιολεκάνης.

Ειναι ΞΕΧΩΡΙΣΤΟ κομμάτι, και συνδέεται ΜΕ τα κάρτερ με πολλές βίδες + τσιμούχα ή φλαντζωτό ελαστικό.

Συνήθως είναι κατασκευασμένο απο σίδερο + αν πάθει ζημιά είναι εύκολο να επισκευασθεί ή φθηνό να αλλαχτεί.

http://www.307online...gr/B1BG0YKB.HTM

Νο 31.

1)Ελαιολεκάνη (Κάρτερ)

Η ελαιολεκάνη είναι το τμήμα εκείνο που κλείνει τον κινητήρα στο κάτω μέρος του. Ο προορισμός της ελαιολεκάνης είναι:

1. Να κλείνει και να στεγανοποιεί τον κινητήρα στη βάση του.

2. Να αποθηκεύει την ποσότητα λαδιού που απαιτείται για την λίπανση του κινητήρα.

3. Να ψύχει το λάδι της λίπανσης.

Η ελαιολεκάνη συνήθως είναι κατασκευασμένη από χάλυβα ή από κράμα αλουμινίου στους σύγχρονους βενζινοκινητήρες. Η κατασκευή της γίνεται κατά τέτοιο τρόπο ώστε ένα σχετικά μικρό τμήμα της να βρίσκεται στο χαμηλότερο σημείο του κινητήρα. Εκεί συγκεντρώνεται πάντα μια ποσότητα λαδιού ικανή για την λίπανση του κινητήρα. Επίσης στο σημείο αυτό καταλήγει και η αντλία λαδιού για την αναρρόφηση του λιπαντικού.

Στο χαμηλότερο σημείο της ελαιολεκάνης υπάρχει ένα πώμα (τάπα λαδιού) για την αντικατάσταση του λιπαντικού. Το πώμα της ελαιολεκάνης είναι μαγνητισμένο για να συγκρατεί τα ρινίσματα (γρέζια) που αποκολλώνται από τις τριβόμενες επιφάνειες. Στο εσωτερικό της ελαιολεκάνης υπάρχουν διαφράγματα τα οποία εμποδίζουν τις απότομες μετακινήσεις του λαδιού, ώστε να μην υπάρχει περίπτωση να μείνει η περιοχή στην οποία βρίσκεται η αντλία λαδιού χωρίς λάδι.

Υπάρχουν κινητήρες (δίχρονοι ή αγωνιστικών αυτοκινήτων) όπου ελαιολεκάνη χρησιμεύει μόνο για το κλείσιμο του κινητήρα και όχι ως αποθήκη λαδιού. Μεταξύ της βάσης του κινητήρα και της ελαιολεκάνης παρεμβάλλεται παρέμβυσμα στεγανοποίησης (φλάντζα) από φελλό ή κατάλληλη φλαντζόκολλα σιλικόνης

http://www.bmw-motor...hp/t-19180.html

2)Το κάρτερ

Το κάρτερ ή ελληνιστί ελαιολεκάνη βρίσκεται στο κάτω μέρος του κινητήρα και γι' αυτόν το λόγο στα περισσότερα αυτοκίνητα είναι εκτεθειμένο μιας και δεν καλύπτεται από άλλα μέρη που βρίσκονται στο πάτωμα του αυτοκινήτου. Συνήθως είναι κατασκευασμένο από σίδερο ή αλουμίνιο.

http://www.autotriti...wthema/2135.asp

3)

@2.05

Στις πάπιες ίσως το λένε κάρτερ γιατί δεν έχει ξεχωριστή ελαιολεκάνη (κάρτερ).

Εσύ εννοείς ότι κάρτερ λέγεται το μπλοκ του κινητήρα;

Τροποποιήθηκε από τον Alex_cbr

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μην σε μπερδεύουν τα κείμενα για κινητήρες αυτοκινήτων, γιατί έχουν ελαφρά διαφορετική αρχιτεκτονική.

Οι τετράχρονοι κινητήρες των μοτό, έχουν διαιρούμενο κάρτερ. Το κάρτερ είναι αυτό που συγκρατεί τον στροφαλοφόρο άξονα και είναι ενισχυμένο δομικά έτσι ώστε να αντέχει στις δυνάμεις. Τα κάρτερ διαιρούνται είτε κάθετα (δλδ δεξι και αριστερό κομάτι, παπιά και μερικοί μονοκύλινδροι) είτε σε όλες τις άλλες περιπτώσεις οριζόντια (δλδ πάνω και κάτω μέρος κάρτερ).

Σε κάποιες περιπτώσεις κινητήρων μοτό, κυρίως Honda, το πάνω μέρος του κάρτερ είναι ένα εννιαίο κομμάτι με το μπλοκ των κυλίνδρων για οικονομία σχεδίασης, αντοχή κ.ο.κ.

Η ελλαιολεκάνη είναι απλά ένα κάτω καπάκι. Που μέσα του λιμνάζει και το λάδι του μοτέρ. Χωρίς ενισχύσεις, αφού δεν δέχεται κάποια ιδιαίτερη δύναμη. Στην ελλαιολεκάνη, δένει η τάπα των λαδιών, όχι στο κάρτερ.

Στα παπιομοτέρ, το κάρτερ διαιρείται κάθετα (δεξύ και αριστερό μέρος) ΑΛΛΑ δεν υπάρχει άνοιγμα από κάτω, έτσι δεν υφίσταται ξεχωριστή ελλαιολεκάνη.

Τα αυτοκίνητα διαφέρουν στο ότι το κάρτερ είναι σε πολλές περιπτώσεις ΕΝΑ κομάτι, και συγκρατεί τον στροφαλοφόρο με καβαλέτα. Δλδ σαν οριζόντια διαιρούμενο, στο οποίο το κάτω μέρος εχει εκφυλισθεί σε σκέτα καβαλέτα. Και εκεί από κάτω υπάρχει η ελλαιολεκάνη, δλδ ένα από κάτω καπάκι.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ένα παράδειγμα:

Εδώ κινητήρας με οριζόντια διαιρούμενο κάρτερ και εννιαίο πάνω μέρος με μπλοκ κυλίνδρων. Το κάρτερ έχει ανοιχτεί, ο κινητήρας είναι ανάποδα και βλέπουμε το άνω μέρος κάρτερ με τους άξονες. Το κάτω μέρος δεν είναι στην φωτό, αλλά πάει και ενώνει στην πλευρά που βλέπουμε, εγκλωβίζοντας τους άξονες.

http://www.imagebam..../97ae1b14076270

97ae1b14076270.gif

Ο ίδιος κινητήρας, πάνω μερος κάρτερ αριστερά, και δεξιά το κάτω μέρος του κάρτερ. Δυστυχώς δεν τα έχω σε φωτό, από την μεριά που ενώνονται. Προσέχουμε στο κάτω μέρος κάρτερ (το δεξιά), το ανοικτό μέρος. Ε εκεί μπαίνει η ελλαιολεκάνη.

http://www.imagebam..../812ea114076272

812ea114076272.gif

Ο ίδιος κινητήρας, ενωμένα πλεόν τα κάρτερ, φωτογραφημένος από κάτω. Το άνοιγμα είναι που μπαίνει η ελλαιολεκάνη. Διακρίνεται εντός η αντλία λαδιού, η σήτα από την οποία η αντλία αντλεί τα λάδια, οι εσωτερικές σωληνώσεις και η βαλβίδα εκτόνωσης υπερπίεσης λαδιού.

http://www.imagebam..../dde33314076276

dde33314076276.gif

Να και η ελλαιολεκάνη σκέτη

52278033.jpg

Εδώ ο κινητήρας πλήρως συναρμολογημένος. Τα κάρτερ είναι ενωμένα, οι κεφαλές έχουν τοποθετηθεί, τα πλαινά καπάκια, και στο κάτω μέρος, σε πιο ανοικτό χρώμα διακρίνεται η ελλαιολεκάνη, που πριν έλλειπε στις προηγούμενες φωτό και η τάπα του λαδιού κάτω-κάτω.

http://www.imagebam..../d35fc014076282

d35fc014076282.gif

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Φυσικά υπάρχουν και διαφοροποιήσεις από τα παραπάνω, π.χ. εννιαίο κομάτι κάρτερ όλα σε ένα (moto morini). Αλλά γενικά οι κινητήρες μοτό, έχουν πάνω κάτω την παραπάνω δομή.

Εδώ άλλο ένα παράδειγμα οριζοντίως διαιρούμενων κάρτερ, σε μια εικόνα (suzuki gsxr)

80070908_GSXR750_Engine.jpg

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα