Jump to content
spynexes

Honda Vision 110

Recommended Posts

Εχουν κάνει λάθος στο site και έχουν γράψει για τη ροπή 8,7 Kgm (χιλιογραμμόμετρα) shock.gif , ενώ προφανώς είναι Nm (Νιουτόμετρα). Σκέψου ότι το Transalp έχει 6 kgm.

http://www.honda-mot...model_year=2011

Η μονάδα μέτρησης είναι σωστή. Το νούμερο είναι καταφανώς λάθος.

Το σωστό είναι 0.87

Λογικό, διότι το Ιννόβα έχει κοντα στο 0.90

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Προσωπικά δεν έχω καμία εμπειρία με μοτοσυκλέτες / σκούτερ - το Vision είναι το πρώτο μου δίκυκλο απόκτημα με μηχανή, αλλά είμαι μέχρι στιγμής πολύ ικανοποιημένος. Το πήρα για ένα πρακτικό και οικονομικό μέσο αστικής μετακίνησης και μέχρι στιγμής, μετά από 2400 χλμ, ανταποκρίνεται σε αυτό.

Με βάση τις μετρήσεις μου καίει περί τα 2.5 λίτρα/100 χλμ (από τα χιλιόμετρά του τα 500 περίπου είναι με δύο αναβάτες), τα φρένα του δείχνουν αξιόπιστα και είναι αρκετά προβλέψιμο για τους ρυθμούς κότας με τους οποίους οδηγώ. Α, έχει φάει και μια τουμπίτσα με χαμηλή ταχύτητα από λάθος του αναβάτη - τα πλαστικά του ανταποκρίθηκαν καλά και η μόνη συνέπεια είναι μια όχι ανεπαίσθητη γρατζουνιά στο δεξί μέρος και μια στραβωμένη μανέτα που με λίγη... πειθώ επανήλθε χωρίς πρόβλημα. Τριξίματα και άλλα ενδεικτικά κακής ποιότητας δεν έχω δει. Α, μερικές φορές (μια/δυο φορές το μήνα ας πούμε) με το πρώτο πάτημα της μίζας δεν παίρνει μπρος, αλλά υποθέτω ότι αυτό δεν αξιολογείται ως πρόβλημα. Παρεπιπτόντως, αφού δεν έχει μανιβέλα, πώς το βάζουμε προς το ρημάδι αν μείνει από μπαταρία ή από μίζα; Απορία αρχαρίου...

Από Σεπτέμβρη θα του βάλω και μια ζελατινούλα για να κόβουμε λίγο τον αέρα.

Τα λάστιχά του είναι 80/90/14 μπροστά και 90/90/14 πίσω. Έχει κανείς καμία πρόταση για ποιοτικότερα ελαστικά σε αυτή τη διάσταση; Οι κατάλογοι διοφόρων εταιριών που έχω δει δεν την έχουν καν.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Προσωπικά δεν έχω καμία εμπειρία με μοτοσυκλέτες / σκούτερ - το Vision είναι το πρώτο μου δίκυκλο απόκτημα με μηχανή, αλλά είμαι μέχρι στιγμής πολύ ικανοποιημένος. Το πήρα για ένα πρακτικό και οικονομικό μέσο αστικής μετακίνησης και μέχρι στιγμής, μετά από 2400 χλμ, ανταποκρίνεται σε αυτό.

Με βάση τις μετρήσεις μου καίει περί τα 2.5 λίτρα/100 χλμ (από τα χιλιόμετρά του τα 500 περίπου είναι με δύο αναβάτες), τα φρένα του δείχνουν αξιόπιστα και είναι αρκετά προβλέψιμο για τους ρυθμούς κότας με τους οποίους οδηγώ. Α, έχει φάει και μια τουμπίτσα με χαμηλή ταχύτητα από λάθος του αναβάτη - τα πλαστικά του ανταποκρίθηκαν καλά και η μόνη συνέπεια είναι μια όχι ανεπαίσθητη γρατζουνιά στο δεξί μέρος και μια στραβωμένη μανέτα που με λίγη... πειθώ επανήλθε χωρίς πρόβλημα. Τριξίματα και άλλα ενδεικτικά κακής ποιότητας δεν έχω δει. Α, μερικές φορές (μια/δυο φορές το μήνα ας πούμε) με το πρώτο πάτημα της μίζας δεν παίρνει μπρος, αλλά υποθέτω ότι αυτό δεν αξιολογείται ως πρόβλημα. Παρεπιπτόντως, αφού δεν έχει μανιβέλα, πώς το βάζουμε προς το ρημάδι αν μείνει από μπαταρία ή από μίζα; Απορία αρχαρίου...

Από Σεπτέμβρη θα του βάλω και μια ζελατινούλα για να κόβουμε λίγο τον αέρα.

Τα λάστιχά του είναι 80/90/14 μπροστά και 90/90/14 πίσω. Έχει κανείς καμία πρόταση για ποιοτικότερα ελαστικά σε αυτή τη διάσταση; Οι κατάλογοι διοφόρων εταιριών που έχω δει δεν την έχουν καν.

Ευχαριστούμε κατ' αρχάςγια την ωραία ενημέρωση ! :grin:

Το θέμα της καταργήσεως του kikcstarter άγνωστο γιατί από τις εταιρείες (μάλλον λόγο κόστους) είναι όντως πρόβλημα και για αυτό το λόγο εγώ προσωπικά έχω κάτω από τη σέλα ένα σέτ καλωδίων με κροκοδειλάκια για να πάρω αν τυχόν χρειαστεί ρεύμα από άλλη μπαταρία μηχανής ή αυτοκινήτου. Αυτό βέβαια προυποθέτει και την ύπαρξη των ανάλογων εργαλείων για πρόσβαση στην μπαταρία. Το SH τουλάχιστον τα έχει όλα σε εργαλειοθήκη από την μάνα του και πιστεύω το ίδιο να ισχυει και στο δικό σου.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Να'σαι καλά. Η πρόσβαση στην μπαταρία είναι όντως εύκολη και τα εργαλεία που δίνουν επαρκή γι' αυτό.

Ευχαριστούμε κατ' αρχάςγια την ωραία ενημέρωση ! :grin:

Το θέμα της καταργήσεως του kikcstarter άγνωστο γιατί από τις εταιρείες (μάλλον λόγο κόστους) είναι όντως πρόβλημα και για αυτό το λόγο εγώ προσωπικά έχω κάτω από τη σέλα ένα σέτ καλωδίων με κροκοδειλάκια για να πάρω αν τυχόν χρειαστεί ρεύμα από άλλη μπαταρία μηχανής ή αυτοκινήτου. Αυτό βέβαια προυποθέτει και την ύπαρξη των ανάλογων εργαλείων για πρόσβαση στην μπαταρία. Το SH τουλάχιστον τα έχει όλα σε εργαλειοθήκη από την μάνα του και πιστεύω το ίδιο να ισχυει και στο δικό σου.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Να'σαι καλά. Η πρόσβαση στην μπαταρία είναι όντως εύκολη και τα εργαλεία που δίνουν επαρκή γι' αυτό.

Τιποτα φίλε μου, άρα είσαι απολύτως ΟΚ ! :_thumbsup:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αντε και τη βρήκαμε την άκρη με αυτό - καλωδιάκια για δανεικό ρεύμα. Από λάστιχα όμως, προκοπή δεν βλέπω. Τα δικά του δεν είναι ό,τι καλύτερο.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Michelin City Gryp ή Metzeller Feel Free ή BRIDGESTONE HOOP.

Tα δικά του είναι κινέζικα και πρέπει να φύγουν πριν τον χειμώνα.

Ενδεικτικά δές εδώ : http://www.tyreshop.gr/Content.php?PageId=269&Language=el

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Νομιζω οτι βγαζει και η Pirelli το diablo scooter ενα αξιολογο λαστιχο σε ενα νουμερο πιο φαρδυ αλλα μπορεις ανετα να το βαλεις !!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Δεν έχει καλά δείγματα η συγκεκριμένη εταιρεία στα σκουτεροειδή και δεν το προτιμάμε καθόλου.

Τα φορούσε το SH (όχι το δικό μου) από μαμά και έψαχναν οι κάτοχοι να βρούν γιατί <<ψάρευε>>.

Άλλαξαν λάστιχα και κατάλαβαν τι οδηγούσαν και πού ήταν το πρόβλημα.

Προσωπικά τυχερός με BRIDGESTONE HOOP ακόμα στα 19.500 χλμ κρατάνε μια χαρά.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ευχαριστώ. Θα ρίξω τη σχετική μελέτη. Στην ακριβή διάσταση αυτών που φορά τώρα (80/90 14 - 90/90 14) δεν βρίσκω. Τι περιθώριο έχω να κινηθώ; Ένα νούμερο μεγαλύτερο στο πλάτος; Είναι σκόπιμο να απομακρυνθώ από την εργοστασιακή επιλογή;

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μα στο λίνκ που σούβαλα υπάρχουν τα MICHELIN CITY GRYP .

Κορυφαία λάστιχα για σκούτερ που τα φοράνε συνήθως τα περισσότερα 300άρια και όχι μόνο και είναι κατευχαριστημένοι όλοι.

Καλό θάναι να μην απομακρυνθείς από την μαμά διάσταση αλλά αν είναι απαραίτητο όπως ήταν στο YAMAHA CYGNUS X της κόρης μου που δεν υπήρχε καν το μπροστινό σαν διάσταση αν δεν υπάρχει πρόβλημα να βρίσκει πουθενά, μπορείς να πάς μιά διάσταση πάνω και στα δύο. Μιλάμε για χιλιοστά.

Εγώ της το πήγα από 110 μπροστά στο 120 και από 120 πίσω στο 130 και όλα καλά. Προφίλ κ.λ.π. τα ίδια.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Το είδα το link, αλλά αναφέρεται σε λάστιχα για το PCX125 = 90/90-14 (οκ, μας κάνει για πίσω) και 100/90-14. Ακόμα και στο site της Michelin, το Vision δεν υπάρχει στα προς επιλογή σκούτερ, ούτε και η μαμά-διάσταση.

Οπότε εξετάζουμε τήν περίπτωση της μίας διάστασης πάνω

Μα στο λίνκ που σούβαλα υπάρχουν τα MICHELIN CITY GRYP .

Κορυφαία λάστιχα για σκούτερ που τα φοράνε συνήθως τα περισσότερα 300άρια και όχι μόνο και είναι κατευχαριστημένοι όλοι.

Καλό θάναι να μην απομακρυνθείς από την μαμά διάσταση αλλά αν είναι απαραίτητο όπως ήταν στο YAMAHA CYGNUS X της κόρης μου που δεν υπήρχε καν το μπροστινό σαν διάσταση αν δεν υπάρχει πρόβλημα να βρίσκει πουθενά, μπορείς να πάς μιά διάσταση πάνω και στα δύο. Μιλάμε για χιλιοστά.

Εγώ της το πήγα από 110 μπροστά στο 120 και από 120 πίσω στο 130 και όλα καλά. Προφίλ κ.λ.π. τα ίδια.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ώχ φίλε μου συγγνώμη, μπερδεύτηκα εγώ και κύταξα για το PCX .

Έχεις δίκιο οπότε μια διάσταση πάνω και δεν τρέχει τίποτα όπως έκανα εγώ με τον Κύκνο.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

σημερα το μεσημερι ειδα ενα παλιο σκουτερ που εγραφε πανω honda vision, στυλ lead παλιου παλιου

αρα υπηρχε και παλια/?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

σημερα το μεσημερι ειδα ενα παλιο σκουτερ που εγραφε πανω honda vision, στυλ lead παλιου παλιου

αρα υπηρχε και παλια/?

Όχι είναι νέο μοντέλο, αλλά αυτοκόλλητα υπάρχουν παντού και ότι θέλει ο καθένας να βάλει.

Η τελευταία μόδα είναι το αυτοκόλλητο ABS στο φτερό και ας μην έχει βγάλει η όποια εταιρεία ποτέ σκούτερ με τέτοιο σύστημα.

Και FERRARI μπορεί να του βάλει δεν σημαίνει ότι είναι. :tooth: :tooth: :tooth:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

χαχα ναι οτι να ναι

αλλα νομιζω οτι ισως εχει κυκλοφορησει

ισως εξωτερικο

σαν αυτο πρεπει να ηταν http://youtu.be/AD7QAxrkwqY

anyway :)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα