Jump to content
A7XBilly

Honda CBR 125R! Οι ιδιοκτήτες Παρακαλώ να μαζευτούν εδώ!

Recommended Posts

οχι τι να θελει το cbr απο θεμα χιλιομετρων; λαδια μπουζι στα χιλιομετρα τους, και μια ρυθμιση βαλβιδων οποτε το χρειαζεται, αλλαγη φιλτρου αερος καθε 3 φορα που θα κανεις σερβις, τις υπολοιπες 2 απλα το καθαριζεις, και αν θελει αλλαγη δηλαδη!

η χοντα εβγαλε διαμαντακι, οπως και να το κανουμε! εχω δει και cbrακι μπουρδελο με λαδια απο φριτεζα που λεει ο λογος και να δουλευει κομπλε!

να προσθεσω μονο και κανα καθαρισμα το καρμπ σε οσα εχουν

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Κι εμένα πλησιάζει η ώρα για να κάνω service στο cbr μου.....θα του κάνω καθάρισμα καρμπυλατέρ, ρύθμιση βαλβίδων, αλλαγή λαδιών (αυτά τα έκανα κι όταν το πήρα).......επίσης θέλω να του κάνω ας πούμε ένα μεγάααααλο καλό service!! Θα αλλάξω νερά στο ψυγείο και μάλλον και φίλτρο αέρα γιατί δεν ξέρω πότε το είχε αλλάξει ο προηγούμενος....θα ήθελα να ρωτήσω αν χρειάζεται να αλλάξω κάτι άλλο.....ίσως φίλτρο βενζίνης;

Επίσης, αν βάλω κάποιο aftermarket φίλτρο αέρα θα δω διαφορά κι αν ναι τι;

Τέλος, θα ήθελα να μου πείτε πόσο θα κόστιζε ένα τέτοιο "καλό" service που θέλω να κάνω, ρωτάω για να ξέρω τι παίζει και να μην μου πει ο μηχανικός ότι θέλει....

Η αλήθεια είναι ότι συνεχώς τριγυρνάει στο μυαλό μου να πάρω κι εγώ άλλη μηχανή αλλά τα πλεονεκτήματα που έχω με το cbr δεν θα τα βρω σίγουρα, μιλώντας πάντα από άποψη κόστους χρήσης-συντήρησης, πράγμα πολύ σημαντικό στην εποχή μας.....

Τροποποιήθηκε από τον dimitriskokk

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ποσα χλμ εχει το μηχανακι??? μπορει να μην χρειαζονται ρυθμιση οι βαλβιδες απλα ελεγχο

φορας εξατμιση?? αν οχι μην αλλαζεις φιλτρο

τα νερα δεν αλλαζουν απο το ψυγειο αλλα συμπληρωνεις παραφλου στο δοχειο κατω απο την σελα

και πες μου λιγο αν θυμασαι τι λαδακια εχεις βαλει στις αναρτησεις thx.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

27.000 χιλιάδες έχω......τα νερά δεν χρειάζεται να τα αλλάζουμε, μόνο τα συμπληρώνουμε; Εξάτμιση δεν έχω αλλάξει αν και θα ήθελα.......

Δεν θυμάμαι τι λάδι μου έβαλε στις αναρτήσεις....του είχα πει να βάλει το επόμενο νούμερο από αυτό που προτείνει ο κατασκευαστής....βέβαια μάλλον έπρεπε να βάλω ότι έλεγε η honda...έχει γίνει τώρα αρκετά σκληρό το μπροστινό σύστημα......σε έντονες ανωμαλίες το μπροστά σαν να χοροπηδάει λίγο....το θέμα είναι ποιος δίνει πάλι λεφτά για αλλαγή λαδιών...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

27.000 χιλιάδες έχω......τα νερά δεν χρειάζεται να τα αλλάζουμε, μόνο τα συμπληρώνουμε; Εξάτμιση δεν έχω αλλάξει αν και θα ήθελα.......

Δεν θυμάμαι τι λάδι μου έβαλε στις αναρτήσεις....του είχα πει να βάλει το επόμενο νούμερο από αυτό που προτείνει ο κατασκευαστής....βέβαια μάλλον έπρεπε να βάλω ότι έλεγε η honda...έχει γίνει τώρα αρκετά σκληρό το μπροστινό σύστημα......σε έντονες ανωμαλίες το μπροστά σαν να χοροπηδάει λίγο....το θέμα είναι ποιος δίνει πάλι λεφτά για αλλαγή λαδιών...

δηλαδη δεν συστηνεις την αλλαγη λαδιων στο μπροστινο??

Στo εντονο πλαγιασμα εχεις καλυτερη πληροφορηση απο την αναρτηση??

Α και πολυ σημαντικο ποσα κιλα εισαι για να εχω ενα μετρο συγκρισης thx!!!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Το οξυγόνο του νερού προκαλεί την οξείδωση στον κινητήρα (τη σκουριά που βλέπουμε στο νερό) , αν αλλάζουμε συχνά νερό ή συμπληρώνουμε σε περίπτωση διαρροής με το φρέσκο νερό προσθέτουμε περισσότερο διαλυμένο οξυγόνο άρα και περισσότερη σκουριά κάτι που μακροχρόνια βλάπτει τον κινητήρα μας . Το να έχουμε απώλεια νερού δεν είναι φυσιολογικό αφού το κύκλωμα της ψύξης είναι κλειστό , σε αυτή την περίπτωση ψάχνουμε που είναι η βλάβη και την επισκευάζουμε.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Λοιπόν είμαι περίπου 76 κιλά. Γενικότερα σε μεγάλες ταχυτητες και πλαγιασματα είναι καλυτερο.....αν όμως υπάρχουν αναπηδησεις (μιλάω για έντονες) είναι λίγο απότομο και νιώθω αρκετούς κραδασμούς και με ενοχλεί αρκετά .... ασφαλή σύγκριση με το εργοστασιακό λάδι δεν μπορώ να κανω γιατί όταν το πήρα δακρύζε λαδάκι από τις τσιμουχες οπότε είχε χάσει λάδι και δεν δούλευε κανονικά. Τώρα αν το συστήνω ή όχι, η απάντηση είναι δεν ξέρω....το στήσιμο της ανάρτησης εξαρτάται από τα γουστα του κάθε αναβάτη, οπότε είναι λίγο υποκειμενικό νομίζω. Λογικά όμως αυτό που προτείνει ο κατασκευαστής θα είναι κοντά στις ανάγκες του μέσου χρήστη.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Το οξυγόνο του νερού προκαλεί την οξείδωση στον κινητήρα (τη σκουριά που βλέπουμε στο νερό) , αν αλλάζουμε συχνά νερό ή συμπληρώνουμε σε περίπτωση διαρροής με το φρέσκο νερό προσθέτουμε περισσότερο διαλυμένο οξυγόνο άρα και περισσότερη σκουριά κάτι που μακροχρόνια βλάπτει τον κινητήρα μας . Το να έχουμε απώλεια νερού δεν είναι φυσιολογικό αφού το κύκλωμα της ψύξης είναι κλειστό , σε αυτή την περίπτωση ψάχνουμε που είναι η βλάβη και την επισκευάζουμε.

Διαρροή νερού δεν έχω, ούτε κάποιο πρόβλημα με το σύστημα ψύξης. Έχω την εντύπωση ότι ανά κάποιο χρονικό διάστημα πρέπει να αλλαζουμε τα νερά, κανω λάθος;

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αν δεν υπάρχει διαρροή στο σύστημα ψύξης , η ποσότητα του νερού είναι ίδια (ή έστω έχει μεταβληθεί ελάχιστα) . Το νερό δεν πρέπει να το αλλάζουμε για τον λόγο που έγραψα παραπάνω . Αλλαγή στο υγρό του συστήματος ψύξης κάνουμε (αλλά όχι συχνά) μόνο όταν όταν περιέχει αντιψυκτικό (παραφλού) και μόνο επειδή το αντιψυκτικό κάποια στιγμή χάνει την ιδιότητα του δηλαδή να ρίχνει τη θερμοκρασία πήξης του νερού . Στις περιοχές που θερμοκρασία δεν πέφτει ποτέ <=0 oC δεν έχει νόημα να μπει παραφλού στο νερό άρα και η αλλαγή του νερού.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Α κατάλαβα. Σ' ευχαριστώ φίλε! Οπότε δεν χρειάζεται αλλαγή. Έχω ακούσει από αρκετούς βέβαια να τα αλλάζουν γι αυτό είχα αυτή την εντύπωση. Στο προηγούμενο ερώτημα μου, για να κανω ένα καλό -γενικό σέρβις πέρα από μπουζι, λάδια, έλεγχος βαλβίδων, φίλτρου αέρα υπάρχει κάτι άλλο που πρέπει να ελέγξω,/κανω;

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Άλλαξε το και βάλε και βάλε και αντιψυκτικό φυσικά (για να ξέρεις σίγουρα τι υγρό έχεις) απλά να ξέρεις πως η επόμενη αλλαγή δεν χρειάζεται να είναι σύντομα. Ίσως να χρειάζονται εξαέρωση τα κυκλώματα (εμπρός και πίσω) των φρένων σε περίπτωση που μπήκε αέρας στην τελευταία αλλαγή τακακιών , κάτι άλλο δεν νομίζω να είναι.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Λοιπόν είμαι περίπου 76 κιλά. Γενικότερα σε μεγάλες ταχυτητες και πλαγιασματα είναι καλυτερο.....αν όμως υπάρχουν αναπηδησεις (μιλάω για έντονες) είναι λίγο απότομο και νιώθω αρκετούς κραδασμούς και με ενοχλεί αρκετά .... ασφαλή σύγκριση με το εργοστασιακό λάδι δεν μπορώ να κανω γιατί όταν το πήρα δακρύζε λαδάκι από τις τσιμουχες οπότε είχε χάσει λάδι και δεν δούλευε κανονικά. Τώρα αν το συστήνω ή όχι, η απάντηση είναι δεν ξέρω....το στήσιμο της ανάρτησης εξαρτάται από τα γουστα του κάθε αναβάτη, οπότε είναι λίγο υποκειμενικό νομίζω. Λογικά όμως αυτό που προτείνει ο κατασκευαστής θα είναι κοντά στις ανάγκες του μέσου χρήστη.

οκ απλα εγω ειμαι κοντα στα 100 κιλα οποτε πιστευω θα με βολεψει καλυτερα ενα πιο παχυ λαδι κι εφοσον το θελω για πιστα σιγα σιγα δεν θα με πειραζει να εχω κραδασμους σε καμια λακουβα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αν είναι έτσι προχωρά και ανάμένουμε εντυπώσεις σου. Κι εγώ μάλλον θα το αφήσω ως έχει γιατΙ δεν αξίζει να δώσω κάνα πενηνταρικο πάλι....

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Φίλε DIAMAPA για εσένα και για όποιον άλλον ενδιαφέρεται.....

Ρυθμιζόμενες μενέτες για τα cbr μας.....σε διάφορα χρώματα μανέτας/ρυθμιστή, κοντές/κανονικές σε μέγεθος, με αξία περίπου 25 ευρώ με μεταφορικά.....

Πιστεύω πως αξίζουν τα λεφτά τους......λογικά θα προσφέρουν καλύτερη αίσθηση αλλά και καλύτερη αισθητική. Τις περιμένω τις επόμενες μέρες,

Ορίστε....

http://www.ebay.com/...984.m1423.l2649

DIAMAPA αν σε ενδιαφέρει μπορώ να ρωτήσω αν πουλάει μόνο μανέτα συμπλέκτη, μιας και έχεις μανέτα φρένου......

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ωραιος Δημητρη ευχαριστω πολυ. Αν ειναι να παρω θα παρω σετακι γτ εχει 2 γρατζουνιτσες η μανετα. Τι χρωματα διαλεξες??

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ήθελα κόκκινες, αλλά τελικά πήρα χρυσές με κόκκινο ρυθμιστή γιατί το κόκκινο που έχει δεν μου αρέσει......άλλος παράγοντας επιλογής του συγκεκριμένου χρώματος είναι επειδή έχω σκοπό να βάλω χρυσή αλυσίδα όταν έρθει η ώρα να αλλάξω αλυσιδογράναζα. Νομίζω πως θα πηγαίνει. Τέλος, τις πήρα κοντές γιατί θα με βολέψουν καλύτερα, κυρίως στο φρενάρισμα.

Όταν έρθουν θα ποστάρω εδώ να τις δεις.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ωραιος κι εγω κοντη χρυση με κοκκινο ρυθμιστη εχω, θα ταιριαξει πολυ και στο δικο σου. Εγω εχω και χρυσα αντιβαρα κι ειχα και χρυσες βαλβιδες αλλα μου τις φαγαν...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εγώ έχω κόκκινα αντίβαρα και χειρολαβές, αρχικά είχα ενδιασμούς για τις χρυσές μανέτες αλλά βλέποντας διάφορες φωτογραφίες στο ίντερνετ είδα ότι ταιριάζουν.

Κάπως έτσι θα είναι.....έτσι περίπου είναι οι χειρολαβές και τα αντίβαρα που έχω...Feb2009019.jpgMonster012.jpg

Και εγώ σκεφτόμουν να βάλω βαλβίδες αλλά για αυτό τον λόγο, την περίπτωση κλοπής, δεν έβαλα τελικά.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

μπραβο ρε παιδια και εξαχνα μανετουλες ομορφες για το μικρο....

ειδα κατι ρυθμηζομενες αλλα τις εχουν ακριβα εδω....

αν και πρωτα εχει αγορα καλου κρανους και για την μικρη και για την μεγαλη....

εχω δει ενα πολυ καλο το reevu που εχει και καμερα πισω για να βλεπεις....

ειναι καλο απ'οτι εχω ακουσει και τημη γυρο στα 300 δολαρια....

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Το έχω δει το κρανάκι....ωραίο φαίνεται. Όταν το πάρεις θα ήθελα να μου πεις εντυπώσεις!

Αυτή την στιγμή πωλούνται κι άλλες ωραίες και οικονομικές μανέτες για τα cbr μας!

http://www.ebay.com/...ee1ddc5&vxp=mtr

http://www.ebay.com/...01f7555&vxp=mtr

http://www.ebay.com/itm/Mix-CNC-Brake-Clutch-Levers-For-Honda-Cbr125-150-04-08-Nsr125-150-1992-2003-/271132455185?pt=Motorcycles_Parts_Accessories&hash=item3f20c0f111&vxp=mtr

http://www.ebay.com/...ec6e0a7&vxp=mtr

Όποιος θέλει να πάρει από τις παραπάνω μανέτες, καλό είναι να βιαστεί γιατί εμφανίζονται κατά καιρούς και δεν τις βρίσκεις όποτε θες.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

εγω παραγκειλα τις δυχρομενες μαυρο χρυσαφι :)

μιας και πηρα γκριπ χρυσα μαυρα....

ερωτηση... εχει κανεις ιδιεα αν μπενει διπλο σταντ στο δικο μας...;

σκευτομαι να του βαλω ενα διπλο σταντ καπως παντεταριστο για να φενετε πιο ομορφο παρκαρισμενο...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

διπλο σταντ σε ss μοτοσυκλετακι; αισχος...μην το κανετε παπι παιδια, το λενε που το λενε ηδη!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Θα ήταν αρκετά χρήσιμο το κεντρικό σταντ λίγη πρακτικότητα παραπάνω δεν βλάπτει ούτως ή άλλος ss δεν είναι όσο αφορά γι' αυτός που το λένε παπί τόσα ξέρουν τόσα λένε .

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

δεν νομιζω να περνει διπλο κι αν τυχον παρει πολυ πιθανον να βρισκει κατω πανευκολα ελεω μαλακου πισω αμορτισερ και γενικα λογω χαμηλου υψους της μηχανης. αν θες να δειχνει πιο ομορφο παρκαρισμενο αφηνε το με το τιμονι τερμα δεξια!!!!( οχι κλειδωμενο δλδ)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα