ALX™ 3.016 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 6 , 2012 Για πείτε τα υπέρ και τα κατά, καθώς δεν έχω ασχοληθεί με 64μπιτες εκδόσεις. Το πισί μου υποστηρίζει 64bit. Tα προγράμματα που τρέχω στα 32bit θα τρέχουν στα 64? Έχω διαφορά στην ταχύτητα του πισί (εφαρμογών κτλ) Γενικώς, αξίζει κάποιος να τα βάλει? Τις απαντήσεις σας θα τις δω αύριο γιατί όπως είπαμε.. πισί στο σπίτι γιοκ και σε λίγο σχολάω. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
themata 2.570 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 6 , 2012 οι (επαγγελματικες) εφαρμογες που εχουν σχεδιαστει για 64bit επεξεργαστη, θα τρεχουν πιο γρηγορα απο τις 32bit όλες οι υπολοιπες (που ειναι και η πλειοψηφία) είναι για 32bit, οπότε δεν θα δεις ουσιώδη διαφορα. και ναι, υπάρχει backwards compatibility. αλλά προσοχή! να υπάρχουν και drivers σε 64bit για τα περιφερειακα! http://windows.micro...asked-questions http://www.w7forums....2-bit-t484.html Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
chiliplayer 527 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 6 , 2012 Drivers υπάρχουν για όλα τα σύγχρονα περιφερειακά. Τώρα άμα έχεις το midi του 1999 και το dial-up μόντεμ, ε όχι, παίζει να μην βρεις drivers. Ουσιώδη βελτίωση δεν θα δεις σε απλές εφαρμογές, παρά μόνο σε x64 εφαρμογές. Θα δεις όμως βελτίωση στην απόκριση του ίδιου του λειτουργικού συστήματος. Χρειάζεσαι περισσότερη ram (ενημερωτικά στο λέω, θες 4GB να έχει το pc). ΔΕΝ έχεις compatibility για παλιότερες εφαρμογές ms-dos 16bit, αλλά αυτές έχουν εκλείψει από την εποχή των Windows98. Γενικά αξίζει, έχεις λίγο καλύτερες επιδόσεις σε συγκεκριμένα πράγματα, με μηδενικό κόστος. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ALX™ 3.016 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 6 , 2012 Περιφερειακά? Εκτυπωτές κτλ USB μηχανήματα ή και εσωτερικά (κάρτες pci κτλ?)Έχω μνήμη 4Gb Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Θάνος 157 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 6 , 2012 Η διαφορα η σημαντικοτερη, ειναι εαν εχεις ενα τουμπανο μηχανημα με μνημη παραπανω απο 4gb οτι τα 32bit δεν την διαβαζουν, οποτε πας αναγκαστηκα σε 64bit, εγω ας πουμε που εχω μεσα 6gb ram εβαλα τα 64bit. Προγραμματα που τρεχουν με τα 32bit τα διαβαζει κανονικοτατα αφου σου εχει ενα folder οπου δουλευει σαν 32bit για τα προγραμματα που τρεχουν ετσι.... Οποτε, εαν δεν εχεις μνημη παραπανω απο 4gb δεν υπαρχει και λογος για να τα βαλεις..... υ.γ. εχω και τις δυο εκδοσεις, αν θες πες.. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
chiliplayer 527 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 6 , 2012 Περιφερειακά? Εκτυπωτές κτλ USB μηχανήματα ή και εσωτερικά (κάρτες pci κτλ?) Έχω μνήμη 4Gb Τα usb τα υποστηρίζει σχεδόν όλα. Τι σχεδόν δηλαδή. Εσωτερικά ΠΡΕΠΕΙ να τσεκάρεις από το site της μάνας τους αν έχουν driver για 64. Εννοείται μόνο pci περίεργα και τη μητρική ελέγχεις για την κάρτα ήχου, όλα τα άλλα λειτουργούν προφανώς. Σου ξαναλέω, αν η μητρική σου δεν είναι παλαιολιθική, κατά 99.99% δεν θα αντιμετωπίσεις κανένα μα κανένα πρόβλημα. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ksino1100 13.310 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 6 , 2012 Η διαφορα η σημαντικοτερη, ειναι εαν εχεις ενα τουμπανο μηχανημα με μνημη παραπανω απο 4gb οτι τα 32bit δεν την διαβαζουν, οποτε πας αναγκαστηκα σε 64bit, εγω ας πουμε που εχω μεσα 6gb ram εβαλα τα 64bit. Προγραμματα που τρεχουν με τα 32bit τα διαβαζει κανονικοτατα αφου σου εχει ενα folder οπου δουλευει σαν 32bit για τα προγραμματα που τρεχουν ετσι.... Οποτε, εαν δεν εχεις μνημη παραπανω απο 4gb δεν υπαρχει και λογος για να τα βαλεις..... υ.γ. εχω και τις δυο εκδοσεις, αν θες πες.. Σωστότατος ο Θάνος. Προσωπικά θα πρότεινα 64άρια γιατί μπορεί ανά πάσα στιγμή να θέλεις να ανεβάσεις την Ram σου. Αν βάλεις 32άρια ακόμα και τα 4GB ram δεν τα διαβάζει όλα (αν θυμάμαι καλά διαβάζει τα 3.2 από τα 4) Κανένα πρόβλημα συμβατότητας, ελαφρώς ταχύτερο και με την δυνατότητα κάποια στιγμή να πετάξει!! Προγράμματα για 32άρια παίζουν στα 64άρια αλλά όχι το αντίστροφο. Κάνε ένα check συμβατότητας του hardware σου για 64άρια (για τυπικούς λόγους) Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ksino1100 13.310 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 6 , 2012 Αν επιμένεις στα 32άρια πάντως, υπάρχει μια βατή διαδικασία που θα προσπεράσει το «κλείδωμα» της Microsoft για να εκμεταλλευτείς και το τελευταίο ίχνος ram σου! http://www.unawave.de/windows-7-tipps/32-bit-ram-barrier.html?lang=EN ΠΡΟΣΟΧΗ: Kernel patching κάνουμε μόνο σε φρέσκια εγκατάσταση 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Terathlios 469 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 7 , 2012 Εγώ πιστεύω ότι αν έχει στο νου του να βάλει παραπάνω από 4Gb RAM τότε και μόνο τότε να βάλεις 64bit. Εγώ έβαλα τα 64bit με σκοπό να αναβαθμίσω τη RAM κάποια στιγμή αλλά ακόμα δεν το έχω κάνει Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Ellessar_GR 360 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 7 , 2012 H ουσιαστική διαφορά μεταξύ των δύο είναι στην διαθέσιμη μνήμη RAM που μπορεί να υποστηρίξει το λειτουργικό. Τα 32bit λειτουργικά μπορούν μέχρι 4GB συνολική RAM, δηλαδή το σύνολο της RAM πάνω στην μητρική, την κάρτα γραφικών, την κάρτα ήχου κτλ. Ειδικά με τις νέες κάρτες γραφικών δεν σου μένουν ούτε 3GB τελικά για την μητρική. Πλέον δεν βρίσκω το λόγο να πάει κανείς στα 32bit, μιας και όλα απαιτούν τόση πολυ μνήνη (η οποία να σημειώσω ότι είναι πολυ φτηνή πλεόν). Μια καλή σύνθεση περιλαμβάνει 16GB RAM και 64bit λειτουργικό, δεν είναι υπερβολή αλλά μια έξυπνη (και φτηνή) κίνηση που θα κάνει το PC να στέκεται στα πόδια του και σε 2-3 χρόνια άνετα. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
chiliplayer 527 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 7 , 2012 H ουσιαστική διαφορά μεταξύ των δύο είναι στην διαθέσιμη μνήμη RAM που μπορεί να υποστηρίξει το λειτουργικό. Τα 32bit λειτουργικά μπορούν μέχρι 4GB συνολική RAM, δηλαδή το σύνολο της RAM πάνω στην μητρική, την κάρτα γραφικών, την κάρτα ήχου κτλ. Ειδικά με τις νέες κάρτες γραφικών δεν σου μένουν ούτε 3GB τελικά για την μητρική. Πλέον δεν βρίσκω το λόγο να πάει κανείς στα 32bit, μιας και όλα απαιτούν τόση πολυ μνήνη (η οποία να σημειώσω ότι είναι πολυ φτηνή πλεόν). Μια καλή σύνθεση περιλαμβάνει 16GB RAM και 64bit λειτουργικό, δεν είναι υπερβολή αλλά μια έξυπνη (και φτηνή) κίνηση που θα κάνει το PC να στέκεται στα πόδια του και σε 2-3 χρόνια άνετα. 16GB! Είσαι τρελός! Τι τη θες τόση πολλή μνήμη!? Κανόνας 1 στους υπολογιστές: ΔΕΝ επενδύεις για το μέλλον, παρά μόνο για το παρόν. Σε 2 χρόνια θα βάζεις 16GB μνήμη με τα λεφτά που τώρα βάζεις 4. Τώρα όμως χρειάζεσαι 4! Όχι 16! Και η κάρτα γραφικών έχει ΔΙΚΗ ΤΗΣ μνήμη ram, αφού δικό της επεξεργαστή, είναι δηλαδή ανεξάρτητη από τη μνήμη της μητρικής, ΕΚΤΟΣ κι αν δεν έχει καθόλου ram, οπότε χρησιμοποιεί ένα μέρος από την κύρια ram. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
lavazutra 2.890 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 7 , 2012 Οι περισσότερες απλές εφαρμογές συνήθως παραμένουν 32bitες (βλέπε internet browsers, ftp clients, μουσικά προγράμματα κτλ κτλ, αυτές που χρησιμοποιούνται κατά κύριο λόγο δηλαδή) . Οι πιο εξιδεικευμένες εφαρμογές βγαίνουν και σε 64bit εκδόσεις. Όποια έκδοση και να κάνεις εγκατάσταση θα δουλέψουν εξίσου καλά ,ε τις 64αρες να είναι λίγο πιο γρήγορες. Η πιο βασικές διαφορές είναι ότι οι νέας γενιάς επεξεργαστές έχουν 64bit αρχιτεκτονική που σημαίνει ότι λειτουργούν καλύτερα με τις 64βιτ εφαρμογές και ότι τα 64αρια win7 σηκώνουν εως και 196gb ram! Πάντως με 4gb είσαι στο όριο. Θα δουλεύει σωστά αλλά μόλις πας να τρέξεις κάτι βαρύ θα σκαλώνει. (Σημαντικό με τόση ραμ είναι να ρυθμίσεις τα start up items & services...αλλιώς θα ανοίγεις το pc και θα βαράει 1,5-2 gb ram στο idle ) 16GB! Είσαι τρελός! Τι τη θες τόση πολλή μνήμη!? Κανόνας 1 στους υπολογιστές: ΔΕΝ επενδύεις για το μέλλον, παρά μόνο για το παρόν. Σε 2 χρόνια θα βάζεις 16GB μνήμη με τα λεφτά που τώρα βάζεις 4. Τώρα όμως χρειάζεσαι 4! Όχι 16! Και η κάρτα γραφικών έχει ΔΙΚΗ ΤΗΣ μνήμη ram, αφού δικό της επεξεργαστή, είναι δηλαδή ανεξάρτητη από τη μνήμη της μητρικής, ΕΚΤΟΣ κι αν δεν έχει καθόλου ram, οπότε χρησιμοποιεί ένα μέρος από την κύρια ram. Τα 4 για μουσική και ίντερνετ καμιά ταινία φτάνουν.....αν κάνεις πχ γραφιστική δουλειά ή κάμια ανάλυση επεξεργασία database δεν φτάνουν ούτε με σφαίρες. Τα 8 πιστεύω ότι είναι μια χαρά για τον μέσο και λίγο advanced χρήστη. Για τον όπως είπα παραπάνω πχ database analyst πάλι είναι λίγα. Εχω πελάτισσα που τρέχει i5 / 16gb ram 1600 σε ssd δίσκο και το θεωρεί αργό....βέβαια η κάθε βάση που επεξεργάζεται είναι και κάνα 40-50άρι gb.... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Ellessar_GR 360 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 7 , 2012 (τροποποιήθηκε) Oι διευθεύνσεις μνήμης δίνονται από το λειτοργικό όχι του επεξεργαστές κτλ, σε 32bit λειτουργικό με 4GB RAM και κάρτα γραφικών 512ΜΒ το λειτουργικό θα βλέπει 3,20GB περίπου. 0,5GB η κάρτα γραφικών +cache cpu & gpu +sound card +lan κτλ κτλ περίπου 0,8GB, άρα μένουν μόνο 3,2 για να πάρεις από τα 4GB που έχεις σε dimms. Τσέκαρε το σε ένα PC που έχει 4GB RAM σε τσιπάκια και δες πόση βλέπεις το λειτουργικό με δεξί κλικ στο my computer. ΔΕΝ ΘΑ ΔΕΙΣ 4GB, θα δεις 4GB -τη RAM στην κάρτα γραφικών, και λίγο πιο κάτω. Ο λόγος όπως προείπα είναι ότι δεν φτάνουν οι διευθύνσεις μνήμης, τα 32bit έχουν (2^32)/(1024*1024*1024) GB που ισούτε με 4. Τα 64 bit έχουν (2^64)/(1024*1024*1024) GB. Επίσης τα 16GB κοστίζουν 90 ευρώ: http://www.e-shop.gr...l?id=PER.553070 Και πιστέψτε με αξίζουν τα λεφτά να τα δόσεις εκεί. Μετά από λίγο καιρό δεν θα σου κολάνε τα windows, θα κάνουν boot γρήγορα και ο firefox θα πετάει. Καλήτερα πάρε χειρότερη κάρτα γραφικών και δόσε τα λεφτά στη RAM, εμένα προσωπικά τα 4GB δεν μου φτάνουν και παίζω μόνο SC2 και βλέπω HD movies. Όπως και να χει, τα 3, κάτι είναι λίγα οπότε πλέον τα 32 bit ΟS είναι θέμα χρόνου να σταματήσουν να βγαίνουν. Τροποποιήθηκε Φεβρουάριος 7 , 2012 από τον Ellessar_GR Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
vagelat 36 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 7 , 2012 Δες και http://www.w7forums.com/windows-7-64-bit-vs-32-bit-t484.html Α Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
originalksd 1.995 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 7 , 2012 έχω 2gb μνήμη, amd athlon 64 x2 5600+, gigabyte ga-m55s-s3 rev2, nvidia GeForce 8600gt.. έβαλα τα 64άρια και μερικές εφαρμογές δεν τις τρέχει ούτε με το σύστημα συμβατότητας σε xp.... παίζω παιχνίδια (π.χ. GTA IV) αλλά με περιορισμούς λόγο κάρτας γραφικών για browser πάντως, αν σου αρέσει ο mozilla υπάρχει ο "Waterfox" (όχι δεν κάνω λάθος το όνομα) (http://waterfoxproject.org/downloads/) για 64 bit.... drivers για τη μητρική η gigabyte δεν έχει βγάλει για τα 7 σε γενικές γραμμές ευχαριστημένος αλλά θέλω καλύτερη κάρτα γραφικών, μεγαλύτερο σκληρό και μνήμη....την οποία την καλύπτω με το usb 8GB Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ALX™ 3.016 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 7 , 2012 Εμένα έχει 4gb μνήμη και όντως βλέπει 3,2. Όμως... αυτές οι δουλειές που κάνω εγώ, δεν απαιτούν πολύ μνήμη. Σπανίως έχω δει να αγγίζει το 80% της διαθέσιμης. Το πιο βαρύ πράγμα που κάνω είναι επεξεργασία video. Οπότε είμαι ΟΚ. Απλά αναρωτήθηκα αν κερδίζω κάτι με τα 64. Μάλλον δεν χρειάζεται να τα βάλω ακόμα. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
adlib 64 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 7 , 2012 Αν επιμένεις στα 32άρια πάντως, υπάρχει μια βατή διαδικασία που θα προσπεράσει το «κλείδωμα» της Microsoft για να εκμεταλλευτείς και το τελευταίο ίχνος ram σου! http://www.unawave.d...er.html?lang=EN ΠΡΟΣΟΧΗ: Kernel patching κάνουμε μόνο σε φρέσκια εγκατάσταση Το έχεις δοκιμάσει;Το site αυτό δείχνει απίστευτα dodgy και αναξιόπιστο. Επίσης, δεν είναι κλείδωμα αυτό για το οποίο μιλάμε.Τεχνικά το 32μπιτο λειτουργικό δεν μπορεί να διευθυνσιοδοτήσει πανω από 3,2γίγα. Ποτέ δεν βάζουμε ό,τι νά'ναι στο λειτουργικό μας! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
mesastou 30 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 14 , 2012 Εμένα έχει 4gb μνήμη και όντως βλέπει 3,2. Όμως... αυτές οι δουλειές που κάνω εγώ, δεν απαιτούν πολύ μνήμη. Σπανίως έχω δει να αγγίζει το 80% της διαθέσιμης. Το πιο βαρύ πράγμα που κάνω είναι επεξεργασία video. Οπότε είμαι ΟΚ. Απλά αναρωτήθηκα αν κερδίζω κάτι με τα 64. Μάλλον δεν χρειάζεται να τα βάλω ακόμα. Αφού είναι έτσι πιστεύω πως καλύτερα να μείνεις στα 32bit. Πριν αρκετά χρόνια αγόρασα windows xp 64bit και θεωρώ ότι ακόμα και τώρα δεν είναι αρκετά ώριμα και χρήσιμα για τον πολύ τον κόσμο. Τότε γούσταρα και πειραματιζόμουν και δεν θεώρησα πως έχανα χρόνο, ενώ στην πραγματικότητα σίγουρα έχασα χρόνο χωρίς κέρδος. Έχω πλέον λιγότερη επαφή με τα αυτά τα πράγματα και προτιμώ να αναλώνω αλλού τον χρόνο μου. Έτσι πριν 6μήνες που επέλεξα νέο laptop για την δουλεία μου προτίμησα win7 32 και 3 giga μνήμη για να έχω την ησυχία μου. Να προσθέσω ότι είναι ποίο δύσκολο να βρεις drivers για κάπως παλαιά περιφερειακά (vs 32bit) καθώς και πως όλα τα 32bit προγράμματα τρέχουν με κάποια προσομοίωση σε 64bit os άρα ... λίγο ποιο αργά! Για να καταλήξω αν θες την ησυχία σου 32bit, αν έχεις διάθεσή και χρόνο (να ψάχνεις 64bit version για κάθε τι με ίσως κάποιο κέρδος, κλπ) 64bit. Πρόταση μου 32bit, έχουμε και οικογένεια Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
lavazutra 2.890 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 14 , 2012 Πλέον αδερφέ τα pc είναι τόσο γρήγορα που την καθυστέρηση του emulation που λες δεν μπορείς να την αντιληφθείς....κάτι χιλιοστά του δευτερολέπτου είναι. ΚΑι όπως είπα και παραπάνω όλες οι σοβαρές εφαρμογές και εταιρίες έχουν drivers και για τα 64bit. Τώρα κάτι παπαροπρογραμματάκια δεν έχουν νόημα καν να τρέξουν σε 64bit πλατφόρμα. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
mesastou 30 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 14 , 2012 οκ, το παραδέχομαι, γέρασα Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
lavazutra 2.890 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 14 , 2012 οκ, το παραδέχομαι, γέρασα Εγω να δεις! και είμαι ακόμα 27 ! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
mesastou 30 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 22 , 2012 (τροποποιήθηκε) when you hit 1GB of RAM, 32-bit virtual memory is no longer acceptable Από εδώ μια άποψη που επιβεβαιώνει όσους επιμένουν σε 64bit. Και φαντάζομαι γνωρίζεται ποιός είναι ο Linus ? ? Τροποποιήθηκε Φεβρουάριος 22 , 2012 από τον mesastou Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες