Jump to content
ALX™

Περί μοτοσυκλετιστικών πόνων το ανάγνωσμα.

129 ψήφοι

1. 1. Τι είναι αυτό που θα σε ενοχλήσει/πονέσει πρώτο?

• Αυχένας
      14
    • Καρποί
      11
    • Μέση
      21
    • Πλάτη
      13
    • Πόδια
      7
    • Ποπός
      27
    • Προσαγωγοί
      2
    • Χέρια (παλάμες)
      14
    • Ώμοι
      3
    • Τα πάντα όλα
      1
    • Κανένα. Δεν πονάει ποτέ και τίποτα λέμε ΟΣΕ ΩΡΕΣ ΚΙ ΑΝ ΟΔΗΓΩ!
      6
  2. 2. Δεύτερο?

• Αυχένας
      12
    • Καρποί
      8
    • Μέση
      18
    • Πλάτη
      12
    • Πόδια
      9
    • Ποπός
      24
    • Προσαγωγοί
      2
    • Χέρια (παλάμες)
      13
    • Ώμοι
      9
    • Είπαμε όλα μαζί
      1
    • Είπαμε... δεν πονάει τίποτα!
      11

Recommended Posts

Ξεκινάς να κάνεις ένα μεγάλο και πολύωρο ταξίδι. Ποιο σημείο του σώματός σου αρχίζει να διαμαρτύρεται ΣΥΝΗΘΩΣ πρώτο? Επίσης ψηφίστε και για το δεύτερο συνηθέστερο που σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να εμφανιστεί και πρώτο...

Και μετά... ίσως βρούμε και μια λύση για το πρόβλημά του ο καθένας μας με την συζήτηση και τα κόλπα των αλλονώνε :D

Eμένα πάντως το πρώτο πράγμα που κουράζεται/ενοχλεί/πονάει, είναι η πλάτη μου. Το δεύτερο είναι ο ποπός αλλά αυτός αργεί πάααααρα πολύ για να πονέσει, οπότε τον προλαβαίνει η πλάτη. Κι αυτό μετά τα 800-900χιλ

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Πλεον εχω βρει την υγειά μου...δεν με ποναει τιποτα!!!

Εχω κοψει βολτες και εκδρομες.... :crazy: γμμενο ΔΝΤ γμμενοι Εθνοπατερες... :hunter:

Υ.Γ.Αλεξ ο πωπος σου σε πονει απο τη σελα ή απο τα αγγουρια που μάς φεσωσανε;;; :secret::afro:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μετα απο αρκετα χιλιομετρα η σε αρκετα κοφτα στροφυλικια αρχιζουν πρωτα να με πονανε οι ομοι μου και μετα σιγα σιγα αρχιζω να νοιωθω ενοχλησεις στους καρπους και μουδιασμα στο χερι. Λογικο λογο της μηχανης που εχω βεβαια. Το μουδιασμα ειναι το βαρος του σωματος στο τιμονι. Μεχρι ενα σημειο μπορεις να στηριζεσαι με τους μυες της μεσης, μετα αρχιζει και κουραζει οποτε χαλαρωνεις στο τιμονι λιγο περισσοτερο.

Αλλα κυριως την ακουνε οι ωμοι

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Πρώτος ο ποπός... Δεύτερο τίποτα συνήθως, μια φορά που το είχα πάρει σερί από Καβάλα μέχρι Πειραιά με είχε πονέσει μετά τον ποπό λίγο η πλάτη. Λίγο όμως.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Οι αιτιες πονου η ενοχλησης μετα απο πολυωρη παραμονη στην σελλα ειναι πολυποικιλα και εξαρτωνται τοσο απο εμας και τα πιθανα ανατομικα προβληματα μας ,οσο και απο την κατασκευη της σελλας, την θεση οδηγησης της μοτοσυκλετας και τελικα ακομα και απο την συνεχη και αδιακοπη οδηγηση χωρις ενδιαμεσα διαλειμματα αναπαυσης και πραγματοποιησης καποιων σωτηριων διατασεων που αποφορτιζουν σχετικα το μυικο συστημα.Η διατροφη,η ηλικια και η σωματικη φυσικη μας κατασταση,το βαρος μας η ψυχικη μας διαθεση ακομα και το καταλληλο ντυσιμο παιζουν μεγαλο ρολο στην εκδηλωση πονου η γενικοτερου αισθηματος κακουχιας μετα απο πολυωρα ταξιδια.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αν έχω 2ο άτομο σε μεγάλο ταξίδι, πονάνε πρώτα οι παλάμες μου επειδή στηρίζετε πάνω μου ειδικά όταν φρενάρω με αποτέλεσμα να βάζω τα χέρια μου κρατώντας αντίσταση προς το τιμόνι. 2ο πάει ο ποπός λόγο της σέλας του cbr

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Πρώτα ο ποπός.

Παράσημο από πτώση στην πίστα.

Μετά ο αυχένας.Πολύ μετά όμως.

Και τέλος οι προσαγωγοί.Όταν οδηγώ γυμνό μηχανάκι με "πολλά" για πολύ ώρα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Sorry ε, αλλά εμένα με πονάει πάντα μόνο ένα πράγμα και έτσι για δεύτερο δεν ήξερα τι να βάλω, οπότε έβαλα τίποτα...

Ε λοιπόν είναι παράξενο, το έχω σκεφτεί πολλές φορές αλλά δεν μπορώ να βρώ λύση....ακόμα. Όταν κάνω πολλά χιλιόμετρα, συνήθως μετά τα πρώτα συνεχόμενα 200, πιάνεται πάντα ο προσαγωγός στο αριστερό μου πόδι και δεν ηρεμεί παρά μόνο αν σταματήσω και σηκωθώ όρθιος.

Μερικές φορές, απλά ακολουθώ μια τεχνική που είχα ακούσει κάποτε....απλά δεν το σκέφτομαι και αργότερα το ξεχνάω, αλλά αυτό μόνο αν υπάρχει λόγος για να μην σταματήσω.

Περιέργως δεν έχω θέμα με κανένα άλλο σημείο του σώματος σε πολλά χιλιόμετρα....

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Πρωτα ερχεται το μουδιασμα της παλαμης και μετα απο αρκετα χιλιομετρα πιασιμο στην μεση..

Παλιοτερα 2ο σε σειρα ηταν ο πονος στον ποπο και στα "αμελετητα" αλλα εκανα σελα μαξιλαρι και ξεγνοιασα απο αυτο.. :blush2:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Βαραντερο=παλαμες.(η δεξια για να ακριβολογησω)

Και ποπος για συμπληρωμα

Τροποποιήθηκε από τον manosamos

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ο ποπός........ περίπου μετά από 45 λεπτά! :shock:

Αν μιλάγαμε για χώμα θα έπρεπε να τα διαλέξω όλα. :tooth:

Τροποποιήθηκε από τον tzoutz

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

παλαμες.και οχι μετα απο χιλιομετρα.μετα απο λιγη ωρα.και προσαγωγοι αν οδηγαω με τα ποδια κολλημενα στο ντεποζιτο αλλα συνηθως δεν οδηγαω ετσι για ωρα.μιας που το μηχανακι το εχω λιγο καιρο πειραματιζομαι με τις θεσεις πανω του και τις αντιδρασεις του.οι παλαμες παντος και συγκεκριμενα η δεξια διπλα απ τον αντιχειρα με πεθαινει.βαζω πολυ δυναμη και δεν το αταλαβαινω με το γαντι?δεν μπορω να καταλαβω γιατι

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Πρώτα αυχένας και μετα καρποί.

Αν και ο αυχένας είναι πονεμένη ιστορία.Και τώρα υποφέρω

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Καρποι και τρελο μουδιασμα λογω και αυχενικου-στενωσεων.Μετα τα ποδια,γιατι η μοτοσυκλετα μου τελικα δεν ταιριαζει με την ανθρωπομετρια μου και τα κατω ακρα μου.

Δεν επελεξα κατι πιο ορθιο ομως,γιατι παιζουν και δισκοκοιλες στην μεση,οποτε καλυτερα τα χερια και τα ποδια παρα η μεση..... :waycon1:

Ποναω και μ'αρεσει η κατασταση.....

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

:baby: δεν μας ποναει τιποτα λεμε !!!

πολυ σπανια ο αυχενας αλλα συνηθως αυτος ο πονος ξεκιναει με το που σηκωθω το πρωι κ απλα χειροτερευει αν οδηγησω πολλες ωρες...... κ μετα απο 10-12 ωρες στη δουλεια ....πιο παλια με το crypton με πονουσε ο λοκος μου αλλα πλεον με το καναπεδατο scooter μου δεν νιωθω τιποτα!

Τροποποιήθηκε από τον xampos

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Όταν οδηγούσα σκούτερ με πονούσε μόνιμα η μέση μου από τους κραδασμούς σε λακούβες και σαμαράκια.

Με τις μηχανές με πονάει μετά από 1 ώρα οδήγησης ο κόκκυγας (η ουρά της σπονδυλικής στήλης).

Επίσης, στην bmw χωρίς φέρινγκ με έπιανε ο αυχένας μου ύστερα από την 1 ώρα οδήγησης και με μέτρια κράνη.

Τέλος, κάνει συχνά την εμφάνισή του το μούδιασμα στο δεξί χέρι.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μετα απο αρκετα χιλιομετρα η σε αρκετα κοφτα στροφυλικια αρχιζουν πρωτα να με πονανε οι ομοι μου και μετα σιγα σιγα αρχιζω να νοιωθω ενοχλησεις στους καρπους και μουδιασμα στο χερι. Λογικο λογο της μηχανης που εχω βεβαια. Το μουδιασμα ειναι το βαρος του σωματος στο τιμονι. Μεχρι ενα σημειο μπορεις να στηριζεσαι με τους μυες της μεσης, μετα αρχιζει και κουραζει οποτε χαλαρωνεις στο τιμονι λιγο περισσοτερο.

Αλλα κυριως την ακουνε οι ωμοι

Με τα ποδια πρεπει να στηριζεσαι και οχι με τα χερια. Χερια σφιχτα στο τιμονι = δεν αφηνεις την μοτοσυκλετα να συμπεριφερθει οπως θα επρεπε, σε λακουβες, σαμαρακια (με πολλα...δες tank slap εκει την πατησες αν βαζεις το βαρος σου στο τιμονι), αερα κτλ. Οποτε προσοχη σε αυτο.

Αν εχει κρυο πιανεται πρωτα ο αυχενας μου (εχω θεματακι) και καποιοι μυες στην πλατη λογο του οτι ειμαι σφιγμενη. Με νορμαλ θερμοκρασιες, παλι ο αυχενας συνηθως και αν οδηγαω σε στροφες πολυ ωρα, με ποναει το χερι απο τον σκληρο συμπλεκτη ( ε εχω και γυναικια χερια..).

Οι αιτιες πονου η ενοχλησης μετα απο πολυωρη παραμονη στην σελλα ειναι πολυποικιλα και εξαρτωνται τοσο απο εμας και τα πιθανα ανατομικα προβληματα μας ,οσο και απο την κατασκευη της σελλας, την θεση οδηγησης της μοτοσυκλετας και τελικα ακομα και απο την συνεχη και αδιακοπη οδηγηση χωρις ενδιαμεσα διαλειμματα αναπαυσης και πραγματοποιησης καποιων σωτηριων διατασεων που αποφορτιζουν σχετικα το μυικο συστημα.Η διατροφη,η ηλικια και η σωματικη φυσικη μας κατασταση,το βαρος μας η ψυχικη μας διαθεση ακομα και το καταλληλο ντυσιμο παιζουν μεγαλο ρολο στην εκδηλωση πονου η γενικοτερου αισθηματος κακουχιας μετα απο πολυωρα ταξιδια.

Πολυ σωστα τα λες!!! Προσωπικα αυτη επηρεαζει περισσοτερο τους δικους μου πονους

Τροποποιήθηκε από τον Soichiro

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ανάλογα με την μηχανή:

• Στο Ντέρο τίποτα (μέχρι 650 χλμ μονοκοπανιά). Σε περισσότερες από 5 ώρες συνεχώς στην σέλα, αρχίζουν να "τσιμπάνε" οι κλειδώσεις πίσω από τα γόνατα και να μουδιάζουν τα κωλομέρια. Λύση: κρέμασμα των ποδιών, ελαφρά ανασηκώματα στην σέλα, στάση για καφέ και ξεμούδιασμα.
  • Στο VFR ο αυχένας. Αναλόγως πλάγιου αέρα και ταχύτητας, μπορεί μετά από 100, μπορεί μετά από 200 χλμ.
  • Στο Africa, μόνο τα "μαλακά μόρια", μετά από κάνα τρίωρο συνεχούς οδήγησης.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Έχοντας τρεις δισκοκοίλες στον αυχένα τα πράγματα δεν είναι καθόλου εύκολα για μένα......

Πόνος στην πλάτη και τα χέρια δεν αργούν να φανούν....Αργότερα με επισκέπτεται και ο πόνος της μέσης.....

Η χαρά που μου δίνει, όμως, η οδήγηση και τα ταξίδια με τη μηχανή καλύπτουν αυτό το κομμάτι και τελευταία προσπαθώ να χαζοκάνω κοιλιακούς, ραχιαίους και κάποιες άλλες ασκησούλες στο σπίτι και έχω δει μέγιστη διαφορά!!!

.

.

.

.

.

.

.

.......όσο το αντέχω θα το απολαμβάνω! :biker8zj:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Το πρώτο είναι τα κ..μέρια, λόγω άβολης σέλας,γι'αυτό και σκέφτομαι να την κάνω ανατομική...Το δεύτερο οι ώμοι. Τώρα αυτό δεν ξέρω αν είναι από την θέση οδήγησης ή το ότι δεν καταπίνω καμιά 500αριά χλμ μονοκοπανιά συχνά, αλλά σε αποστάσεις περί τα 350-400 χλμ σε μια μέρα εμφανίζεται. Στις αρχές μετά από κανά μισάωρο οδήγησης ερχόταν το μούδιασμα στα χέρια (αρχάριος), τώρα όμως αυτό έρχεται πολύ αργότερα και όχι τόσο συχνά. Συνήθισα τους κραδασμούς φαίνεται από το μονοκύλινδρο...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

σε λογικες και σχεδον νομιμες μουαγιεν πρωτα ποναει ο κ@λος και μετα η μεση, αν αρχισουν οι καφριλες και ειμαστε για αυτοφορο μονο ο αυχενας μιας και δεν προλαβαινει τιποτα αλλο να πονεσει..

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα