objecto 927 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 26 , 2012 Ρε παιδια 140 euro για μια διανυκτερευση και τα συναφή πολλά μου φαίνονται (βαλε και το περιβραχιώνιο). Ειδικά όταν βλέπεις την εκδήλωση της ITT με 135 για τρεις διανυκτερεύσεις: http://www.mybike.gr...__fromsearch__1 Τι δεν καταλλλλλλαβαινω; Good point και ειδικά για όσους πρέπει να πάρουν και συνοδηγό (είμαι απο τους τυχερους που η γυναίκα μου γουστάρει τρελλά και δεν λεει να της πω κατσε σπίτι). Οποτε εμεις θα το στερηθούμε φέτος λόγω κόστους μια και μας τύχανε πολλά έκτακτα εξοδα. Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
shadowhunter 426 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 26 , 2012 Αν και πολύ θα το 'θελα να ξαναπάω φέτος, το υψηλό συνολικό κόστος θα με κρατήσει οριστικά μακριά φέτος Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
TC-drift 3.473 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 26 , 2012 μιλώντας με 2-3 φίλους 36ωρίτες βλεπω πως θα απέχουν φέτος και εκείνοι για λόγους κυρίως οικονομικούς.. Ελπίζω να υπάρχει επάρκεια σε δυναμική απο τα πιο παραδοσιακά στελέχη και να μην πληγεί καθόλου αυτός ο υπέροχος θεσμός.. Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Serj 84 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 26 , 2012 110 ευρω σκετη η συμμετοχη ?? Που θα πανε ολα αυτα τα λεφτα ρε παιδια. Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
TC-drift 3.473 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 26 , 2012 χμ... 110*250=27500 χμ... Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ALX™ 3.016 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 26 , 2012 μιλώντας με 2-3 φίλους 36ωρίτες βλεπω πως θα απέχουν φέτος και εκείνοι για λόγους κυρίως οικονομικούς.. Ελπίζω να υπάρχει επάρκεια σε δυναμική απο τα πιο παραδοσιακά στελέχη και να μην πληγεί καθόλου αυτός ο υπέροχος θεσμός.. Η αλήθεια είναι ότι φέτος είναι πιο φτηνό το 36ωρο. (για τους Αθηναίους τουλάχιστον που είναι και η μερίδα του λέοντος στις συμμετοχές) Κι αυτό γιατί πέρσι εγώ έκανα συνολικά 2300χιλ (από σπίτι σε σπίτι) ενώ φέτος θα κάνω περίπου 1800. (1600+ είπαν οι γκουζαίοι για την διαδρομή) Εγώ λέω 1650 να είναι, + τα 150 του Αθήνα-Ναύπλιο = 1800. Δηλαδή 500χιλ λιγότερα από πέρσι. 500χιλ για μένα είναι πάνω κάτω 55-60€ σε βενζίνες με τις σημερινές τιμές. Αν το κόστος συμμετοχής είναι 180€ (2διανυκ - 140€ μία διανυκτ) έρχεται πολύ πιο φθηνά από πέρσι. Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
shadowhunter 426 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 26 , 2012 (τροποποιήθηκε) Φαντάζομαι πως ένα ποσό σίγουρα θα πάει πάλι στο ξενοδοχείο... Δεν νομίζω να πιστεύετε ότι κοστίζει 30 euro/βράδυ με πρωινό & βραδινό σε 5* ξενοδοχείο, ακόμα και για 250 άτομα.... Τροποποιήθηκε Μάρτιος 26 , 2012 από τον shadowhunter Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
TC-drift 3.473 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 26 , 2012 Μα όποιος δώσει τα 110€ θα πατήσει στο ξενοδοχείο? Μόνο για εκκίνηση φαντάζομαι το πρωί, άντε να πιει και ένα καφέ.. Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
DE JA VU 240 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 26 , 2012 που το πανε αυτοι οι οικονομικοι συλογισμοι ρε παιδια ;Οτι υπαρχει σκοπος κερδους απο τους διοργανωτες; Προς θεου .Για μια μετα θανατον ζωη πασχιζουμε ολοι... 1 Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
romanosm 6 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 26 , 2012 Δεν λέμε ότι βγάζουν αλλά πραγματικά για ποιο λόγο τόσα χρήματα; Δεν τα έχω να τα διαθέσω, αν και θα το ήθελα πάρα πολύ, αλλά όταν βλεπεις ότι υπάρχει αντίστοιχη διοργάνωση (Transalp) που για 3 διανυκτερεύσεις σε 5* ζητάνε 135 euro το άτομο είναι αυτονόητο να προβληματίζομαι (την ίδια περίοδο και στην ίδια περιοχή - Πελοπόννησο). Οσο για το αν είναι φθηνότερο από πέρσι δεν το δέχομαι - 140 πέρσι , 140 φέτος. Το πόσα χλμ θα κάνω ή πόσα θα χαλάσω δεν έχει σχέση με τη διοργάνωση. Με αυτό το σκεπτικό ας πάει μέχρι τη Λαμία να είναι ακόμα φτηνότερο. Δεν έχω καμία διάθεση να τσακωθω ούτε να κάνω τον έξυπνο - αν ξέρει κάποιος ας απαντήσει για το κόστος (μπορεί να είναι "δωρα" ας πούμε ή έξοδα μετακίνησης διοργανωτών για προετοιμασία και τέτοια - αλλά και πάλι πολλά .... ) Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ALX™ 3.016 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 26 , 2012 Δεν είμαι ταμίας, ούτε γγ της Guzzi. Αυτό που ξέρω είναι ότι για να βγει ένα 36ωρο, δεν είναι μόνο αυτό που φαίνεται. Δεν είναι δηλαδή τα έξοδα του ξενοδοχείου και το φαΐ. Ξεκινώντας τον σχεδιασμό ενός 36ώρου, έχεις να βρεις την διαδρομή και στο μέσον αυτής να βρεις το ξενοδοχείο. Θα μιλήσεις με το ξενοδοχείο και θα κλείσεις τα δωμάτια και την (πολύ πλούσια θα την έλεγα) σίτιση των συμμετεχόντων για δύο μέρες και με πρωϊνό . (Εδώ φαντάζομαι θα παίζει και κάποια ρήτρα με τις τιμές. Οι άνθρωποι μιλάνε για συγκεκριμένο αριθμό συμμετοχών ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΞΕΡΟΥΝ αν θα τον πιάσουν αυτόν τον αριθμό. Διότι, άλλες τιμές επιτυγχάνεις αν κλείσεις 250 κλίνες, κι άλλες αν κλείσεις 180. Αν λοιπόν δεν συμπληρωθεί ο αριθμός συμμετοχών, η λέσχη καλείται να πληρώσει την διαφορά της τιμής ουσιαστικά από την τσέπη της) Μετά... έχουν να τυπώσουν τις αφίσες που παίρνουμε, να τυπώσουν και να βιβλιοδετήσουν τα roadbook για όλους μας, να αγοράσουν και να εκτυπώσουν τα μπλουζάκια μας, να αγοράσουν όλα εκείνα τα κύπελλα και τις πλακέτες που μοιράζονται οι νικητές, να αγοράσουν το αναμνηστικό μετάλλιο ή κονκάρδα που θα αναγράφει το τρέχον 36ωρο για όλους μας. Να αγοράσουν και να γράψουν τα αναμνηστικά DVD που θα πάρουμε. Να κλείσουν και να πληρώσουν την σκούπα (φορτηγό οδικής βοήθειας) για 2 μέρες καθώς επίσης και το πλήρωμά του. Δύο μηχανικούς κτλ Να κλείσουν και να πληρώσουν άτομα συνοδείας (και γιατρό) για δύο ημέρες. Να κλείσουν και να πληρώσουν μεγάλη αίθουσα για την διεξαγωγή της ενημέρωσης πριν το 36ωρο. Να κλείσουν και να πληρώσουν μεγάλη αίθουσα για την διεξαγωγή της απονομής του 36ώρου. Επίσης αυτή η live μέσω ίντερνετ ενημέρωση που γίνεται για τους εκτός Αττικής, δεν ξέρω αν κοστίζει κάπου. Πιθανότατα να κοστίζει κι αυτή. Μετά υπάρχει το πιλοτικό. Το πιλοτικό έχει έξοδα. Ένα αυτοκίνητο θα πρέπει να κάνει όλη την πιθανή διαδρομή (και με τα όποια λάθη/διορθώσεις θα κάνουν που θα αυξήσουν τα μπρος πίσω και θα μεγαλώσει τον αριθμό των χιλιομέτρων του πιλοτικού) με 2 ή 3 άτομα τουλάχιστον (πέρσι επιστρατεύτηκαν δύο πληρώματα, ένα για κάθε 36ωρη ημέρα) Το πιλοτικό φυσικά δεν βγαίνει σε ένα 2ήμερο, αλλά χρειάζονται 3 (τουλάχιστον) ή και 4 ημέρες ώστε να καταγραφεί όλη η διαδρομή ΣΩΣΤΑ. Να κρατηθούν σημειώσεις για το roadbook κτλ στοιχεία που θα χρειαστεί να ξέρουμε. Αυτοί οι άνθρωποι κάπου πρέπει να μείνουν και κάτι πρέπει να φάνε αυτές τις 3-4 ημέρες + τα καύσιμα του αυτοκινήτου και γενικώς τα έξοδα κίνησης. Να κλείσουν και να πληρώσουν για το παιχνίδι που θα κάνουμε (αν είναι κάτι που κοστίζει) Πχ υδροποδήλατα που κάναμε κάποτε, ΚΑΡΤ, στίβος μάχης, τοξοβολία κτλ παιχνίδια που έπρεπε να τα πληρώσεις για να τα κάνουν 250 άτομα. Τέλος, επιστρατεύονται άνθρωποι με τις μοτοσυκλέτες τους ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΟ 36ΩΡΟ κατά την διάρκειά του, για να βοηθήσουν στην διαδρομή/στο παιχνίδι/στα χάπενινγκ που γίνονται, αλλά και σε κάποια πονηρά σημεία που συναντάμε άνθρωπο που μας δείχνει τη σωστή κατεύθυνση. Για να μην βάλω την κούραση και το τρέξιμο όλων αυτών των ανθρώπων για να φέρουν σε πέρας το 36ωρο από τη στιγμή που θα ζωγραφίσουν την πορεία στο χάρτη μέχρι την απονομή του. Και πιστέψτε με... τρέχουν πολύ και για μήνες. Σχεδιασμός επί σχεδιασμού. Πολλές ώρες από τον προσωπικό τους χρόνο. Τηλέφωνα.... πέρα δώθε για το ένα και για το άλλο. Σίγουρα θα ξεχνάω κι άλλα πράγματα, αλλά όπως είπα δεν είμαι ούτε ταμίας, ούτε γενικός γραμματέας της λέσχης για να τα ξέρω όλα. (κι ίσως κακώς κάνω και τα αναφέρω εγώ αυτά που δεν έχω καμία σχέση με τη λέσχη) Ένα κέρδος από την πλευρά της λέσχης θα υπάρχει, αλλά για μένα who cares? Αφού μόνος μου επιλέγω να "αγοράσω" αυτό που μου προσφέρουν σε αυτή την τιμή που το "δίνουν" δεν θα καθίσω να αναρωτηθώ τα πως και τα γιατί και για το αν βγάζουν και το πόσα βγάζουν κτλ. Αυτά... συγνώμη αλλά εγώ τα θεωρώ "κακεντρέχιες" όταν αναφέρονται δημόσια. Αν μου φαίνονται πολλά τα λεφτά...δεν πάω! Απλά τα πράγματα! Δεν με υποχρεώνει κάποιος να συμμετάσχω. Το κάνω γιατί μου αρέσει αυτό που μου προσφέρουν τα παιδιά της λέσχης και γι' αυτό το κάνω. Κι ας είναι ακριβό... τι να κάνουμε!? Όλα τα ωραία σε αυτή τη γη τα πληρώνεις (και κρατάνε και λίγο γαμώτο) Αυτά από μένα με την υποσημείωση πως Ο,ΤΙ ΕΓΡΑΨΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ είναι αποκλειστικά δικές μου εκτιμήσεις και σε καμιά περίπτωση δεν είναι η επίσημη θέση της λέσχης ούτε μπορούν να θεωρηθούν δεδομένα για το που πάνε τα λεφτά που δίνουμε. 4 Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
DE JA VU 240 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 26 , 2012 Ένα κέρδος από την πλευρά της λέσχης θα υπάρχει, αλλά για μένα who cares? Αφού μόνος μου επιλέγω να "αγοράσω" αυτό που μου προσφέρουν σε αυτή την τιμή που το "δίνουν" δεν θα καθίσω να αναρωτηθώ τα πως και τα γιατί και για το αν βγάζουν και το πόσα βγάζουν κτλ. Αυτά... συγνώμη αλλά εγώ τα θεωρώ "κακεντρέχιες" όταν αναφέρονται δημόσια. Αν μου φαίνονται πολλά τα λεφτά...δεν πάω! Απλά τα πράγματα! Δεν με υποχρεώνει κάποιος να συμμετάσχω. Το κάνω γιατί μου αρέσει αυτό που μου προσφέρουν τα παιδιά της λέσχης και γι' αυτό το κάνω. Κι ας είναι ακριβό... τι να κάνουμε!? Όλα τα ωραία σε αυτή τη γη τα πληρώνεις (και κρατάνε και λίγο γαμώτο) Εγω αυτα τα λειτουργικα εξοδα που αναφερεις δεν τα αμφισβητω και γιατι δεν εχω τα συγκριτικα στοιχεια να τα αμφισβητησω και γιατι οπως σωστα γραφεις ,δεν ειναι υποχρεωτικη η συμμετοχη και παει οποιος θελει και μπορει .Αυτο ομως που ειναι υποχρεωτικο ειναι η χορηγηση απο τον διοργανωτη ,θεωρημενης και νομιμου αποδειξης παροχης υπηρεσιων με αναλυτικη περιγραφη του τι πληρωνω. Εσεις που εχετε επανειλημμενα συμμετασχει στο παρελθον θα εχετε και τις αναλογες αποδειξεις Προσωπικα δεν αισθανωμαι με την καμμια κακεντρεχης χρησιμοποιωντας το δικαιωμα να γνωριζω λεπτομερως τι πληρωνω με τα λεφτα μου. -_- Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
objecto 927 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 26 , 2012 Εγω αυτα τα λειτουργικα εξοδα που αναφερεις δεν τα αμφισβητω και γιατι δεν εχω τα συγκριτικα στοιχεια να τα αμφισβητησω και γιατι οπως σωστα γραφεις ,δεν ειναι υποχρεωτικη η συμμετοχη και παει οποιος θελει και μπορει .Αυτο ομως που ειναι υποχρεωτικο ειναι η χορηγηση απο τον διοργανωτη ,θεωρημενης και νομιμου αποδειξης παροχης υπηρεσιων με αναλυτικη περιγραφη του τι πληρωνω. Εσεις που εχετε επανειλημμενα συμμετασχει στο παρελθον θα εχετε και τις αναλογες αποδειξεις Προσωπικα δεν αισθανωμαι με την καμμια κακεντρεχης χρησιμοποιωντας το δικαιωμα να γνωριζω λεπτομερως τι πληρωνω με τα λεφτα μου. -_- Πάντως αν οι τιμές άλλαζαν ύποπτα προς τα κάτω κάτι θα σήμαινε. Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
karellen 11.557 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 26 , 2012 Εγω αυτα τα λειτουργικα εξοδα που αναφερεις δεν τα αμφισβητω και γιατι δεν εχω τα συγκριτικα στοιχεια να τα αμφισβητησω και γιατι οπως σωστα γραφεις ,δεν ειναι υποχρεωτικη η συμμετοχη και παει οποιος θελει και μπορει .Αυτο ομως που ειναι υποχρεωτικο ειναι η χορηγηση απο τον διοργανωτη ,θεωρημενης και νομιμου αποδειξης παροχης υπηρεσιων με αναλυτικη περιγραφη του τι πληρωνω. Εσεις που εχετε επανειλημμενα συμμετασχει στο παρελθον θα εχετε και τις αναλογες αποδειξεις Προσωπικα δεν αισθανωμαι με την καμμια κακεντρεχης χρησιμοποιωντας το δικαιωμα να γνωριζω λεπτομερως τι πληρωνω με τα λεφτα μου. -_- Δεν είναι υποχρεωμένοι να σου δώσουν τίποτα. Είναι λέσχη,δεν είναι πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου ούτε ατομική επιχείρηση για να εκδίδει παραστατικά και μάλιστα θεωρημένα. Μια κλειστή ομάδα φίλων είναι που τσοντάρει τον οβολό της για να πραγματοποιήσει τις εκδηλώσεις της και το μεράκι της. Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ALX™ 3.016 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 26 , 2012 Εγω αυτα τα λειτουργικα εξοδα που αναφερεις δεν τα αμφισβητω και γιατι δεν εχω τα συγκριτικα στοιχεια να τα αμφισβητησω και γιατι οπως σωστα γραφεις ,δεν ειναι υποχρεωτικη η συμμετοχη και παει οποιος θελει και μπορει .Αυτο ομως που ειναι υποχρεωτικο ειναι η χορηγηση απο τον διοργανωτη ,θεωρημενης και νομιμου αποδειξης παροχης υπηρεσιων με αναλυτικη περιγραφη του τι πληρωνω. Εσεις που εχετε επανειλημμενα συμμετασχει στο παρελθον θα εχετε και τις αναλογες αποδειξεις Προσωπικα δεν αισθανωμαι με την καμμια κακεντρεχης χρησιμοποιωντας το δικαιωμα να γνωριζω λεπτομερως τι πληρωνω με τα λεφτα μου. -_- Δεν είναι υποχρεωμένοι να σου δώσουν τίποτα. Είναι λέσχη,δεν είναι πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου ούτε ατομική επιχείρηση για να εκδίδει παραστατικά και μάλιστα θεωρημένα. Μια κλειστή ομάδα φίλων είναι που τσοντάρει τον οβολό της για να πραγματοποιήσει τις εκδηλώσεις της και το μεράκι της. Αυτό ακριβώς. Δεν είναι λεφτά που μπαίνουν στο ταμείο της λέσχης. Είναι λεφτά που πάνε από δω και από κει. Αν έπρεπε να κόβουν αποδείξεις, θα έπρεπε να πάρεις μία απόδειξη από το κάθε μέρος που πάνε τα λεφτά. Απόδειξη από το ξενοδοχείο, απόδειξη από το μπλουζάδικο που παίρνεις το μπλουζάκι σου, απόδειξη από το μαγαζί που αγοράζεται το αναμνηστικό σου, από το τυπογραφείο που τυπώνεται οι αφίσα σου, από το φωτοτυπάδικο που φτιάχνεται το roadbook σου από από από από... Νομίζω ότι κάτι τέτοιο θα ήταν πραγματικά αδύνατο να συμβεί (ποιος επαγγελματίας θα καθόταν να κόψει μαζεμένες 250 αποδείξεις?) και σε καμία περίπτωση η λέσχη δεν θα είχε πια την όρεξη να τραβιέται με όλα αυτά για να διοργανώσει μια βόλτα. Παρόλα αυτά φίλε DE JA VU (κι όποιος άλλος θέλει) , αρμόδιο για τις όποιες απορίες σου είναι το ΔΣ της λέσχης και μπορείς να πας από κει να τους ρωτήσεις προσωπικά. Στο ίντερνετ τέτοιες αναλύσεις δεν μπορούν να γίνουν. (και γιατί να γίνουν δηλαδή? Όποιος έχει αμφιβολίες και ενστάσεις ας πάει εκεί στα παιδιά να τις θέσει) Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
DE JA VU 240 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 26 , 2012 Δεν είναι υποχρεωμένοι να σου δώσουν τίποτα. Είναι λέσχη,δεν είναι πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου ούτε ατομική επιχείρηση για να εκδίδει παραστατικά και μάλιστα θεωρημένα. Μια κλειστή ομάδα φίλων είναι που τσοντάρει τον οβολό της για να πραγματοποιήσει τις εκδηλώσεις της και το μεράκι της. Ειμαι παντελως ασχετος απο φοροτεχνικα ,οποτε δεν εχω ενστασεις να προβαλω,ουτε βεβαια θελω να υποτιμησω με αχρηστες επιφυλαξεις μια απο τις ελαχιστες μοτοσυκλετιστικες χαρες που εχει απομεινει σε ολους .Οποτε βουρρ στα βουνα και στα λαγκαδια παιδες και ολοι ορθιοι Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
TC-drift 3.473 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 26 , 2012 (τροποποιήθηκε) Δεν είναι υποχρεωμένοι να σου δώσουν τίποτα. Είναι λέσχη,δεν είναι πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου ούτε ατομική επιχείρηση για να εκδίδει παραστατικά και μάλιστα θεωρημένα. Μια κλειστή ομάδα φίλων είναι που τσοντάρει τον οβολό της για να πραγματοποιήσει τις εκδηλώσεις της και το μεράκι της. Κάτι πας να πεις αλλά το λες λίγο λάθος. Μια λέσχη λοιπόν, σύλλογος, ίδρυμα κλπ κλπ κλπ καταρχήν είναι ένα νομικό πρόσωπο που ιδρύεται βάσει ενός καταστατικού και εξυπηρετεί έναν συγκεκριμένο σκοπό προφανώς στην προκειμένη περίπτωση μη κερδοσκοπικό. Ο λόγος ίδρυσης και ο προορισμός της λέσχης αναφέρεται αναλυτικά στο site της. Εαν λοιπόν και εφόσον στα πλαίσια της λειτουργίας της λέσχης εισπράττει για παράδειγμα κάποια συνδρομή ΔΕΝ φορολογείται για αυτήν και ούτε έχει υποχρέωση τήρησης βιβλίων βάσει του Κ.Β.Σ. Εαν πέρα απο αυτό ας δώσω ένα παράδειγμα το σωματείο-λέσχη εκδίδει π.χ. ένα περιοδικό και σε αυτό περιέχει μια διαφήμιση απο την οποία κομίσει κέρδος απευθείας αυτό θεωρείται επιχειρηματική δραστηριότητα με ότι αυτό συνεπάγεται. Και για να συμπληρώσω: Στο άρθρο 2 παρ. 3 του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων (Π.Δ. 186/92) αναφέρεται ότι το Δημόσιο και κάθε άλλο νομικό πρόσωπο μη επιτηδευματίας (π.χ. ιδρύματα), οι επιτροπές και οι ενώσεις προσώπων μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα (όπως είναι τα σωματεία) υποχρεούνται μόνο στην έκδοση, υποβολή και διαφύλαξη των στοιχείων που ορίζονται ρητά από τον Κώδικα αυτό (όχι δε και στην τήρηση βιβλίων). Τα πρόσωπα αυτά (ιδρύματα και σωματεία), όταν ενεργούν πράξεις παραδόσεως αγαθών ή παροχής υπηρεσιών, που υπάγονται στο Φόρο Προστιθέμενης Αξίας, θεωρούνται επιτηδευματίες μόνο για τη δραστηριότητά τους αυτή και έχουν τις υποχρεώσεις που επιβάλλει η παράγραφος 1 του άρθρου 2 του Κ.Β.Σ. (δηλαδή υποχρεούνται να τηρούν τα κατάλληλα βιβλία που ορίζονται στον Κώδικα). Εδώ λοιπόν στο 36ωρο απο την λέσχη έχουμε προφανώς μια παροχή υπηρεσίας που σχετίζεται με την διοργάνωση και υλοποίηση αυτού του 2ημέρου. O χαρακτηρισμός ενός νομικού προσώπου ως μη κερδοσκοπικού, ανεξάρτητα από το χαρακτηρισμό που του έχουν δώσει οι ιδρυτές του και προκύπτει από το καταστατικό, κρίνεται σε κάθε περίπτωση από τον αρμόδιο προϊστάμενο ΔOY, γιατί εξαρτάται από τα πραγματικά περιστατικά. Ένα νομικό πρόσωπο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα πρέπει να χρησιμοποιεί το όποιο οικονομικό πλεόνασμα για την εξυπηρέτηση του σκοπού του, δεν επιτρέπεται να πραγματοποιεί διανομή κερδών. Eπιβάλλεται να λειτουργεί με αρχές εξυπηρέτησης του κοινωφελούς σκοπού για τον οποίο έχει ιδρυθεί, η ωφέλεια από τη δραστηριότητά του δεν αφορά αποκλειστικά τα μέλη, αλλά μεγαλύτερες ομάδες και σε καμία περίπτωση δεν ταυτίζεται με την επιχείρηση. O εκάστοτε προϊστάμενος της Δ.O.Y. πρέπει να ερευνά μήπως το μη κερδοσκοπικού σκοπού πρόσωπο ασκεί επιχειρηματική δραστηριότητα ή έχει εκτραπεί του σκοπού του, οπότε στις περιπτώσεις αυτές είναι επιτηδευματίας και έχει όλες τις υποχρεώσεις του Kώδικα. Εαν λοιπόν έχουμε μια συνδρομή προς την λέσχη: Σε καμία περίπτωση δεν προκύπτει υποχρέωση έκδοσης στοιχείων του KBΣ για τις εισπράξεις συνδρομών από τα μέλη τους. Για τις συνδρομές εκδίδονται απλές αθεώρητες αποδείξεις είσπραξης. Ακόμη: Yπαγωγή σε φορολογία εισοδήματος: Tα Nομικά πρόσωπα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, σύμφωνα με τις ισχύουσες μετά την εφαρμογή του N. 3052/02 διατάξεις του άρθρου 2 § 3 από 1-1-2003, έχουν υποχρέωση να τηρούν βιβλία για τα εισοδήματά τους που υπόκεινται στη φορολογία εισοδήματος και προέρχονται από πράξεις παράδοσης αγαθών ή παροχής υπηρεσιών. Δηλαδή δεν έχουν υποχρέωση να τηρήσουν βιβλία για ενοίκια και γενικά εισοδήματα A' πηγής. Εδώ όμως πρέπει να σημειώσω κάτι πολύ σημαντικό: Ως προς τη φορολογία εισοδήματος τα έσοδα των ευκαιριακών εκδηλώσεων που γίνονται στα πλαίσια του σκοπού των σωματείων συλλόγων, εκκλησιών και λοιπών προσώπων μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα για την οικονομική τους ενίσχυση και τη δημιουργία ή καλλιέργεια δεσμών μεταξύ των μελών τους δεν θεωρούνται ως άσκηση εμπορικής επιχείρησης ή κερδοσκοπικής εκμετάλλευσης, δηλαδή δεν αποτελούν αντικείμενο της φορολογίας, αλλά θεωρούνται ως έσοδα που πραγματοποιούνται κατά την επιδίωξη της εκπλήρωσης του σκοπού τους και δεν φορολογούνται όπως ορίζεται στην περ. ε' της παρ. 1 του άρθρου 99 του N. 2238/94 (KΦE). Για να το τελειώσω λοιπόν υπάρχει μια λεπτή ισορροπία ανάμεσα στην λειτουργία μια λέσχης με έναν μη-κερδοσκοπικό σκοπό και στην δημιουργία κέρδους ενδεχομένως. Αυτό είναι κάτι που το κρίνει η εκάστοτε εφορία (λέμε τώρα για αυτό το κράτος που λέγεται μπανανία) και πρέπει να αποδεικνύεται απο τα όποια παραστατικά. Ή θα πρέπει να εκδίδεται αθεώρητη απόδειξη που να αφορά την συνδρομή λοιπόν στην λέσχη ή τιμολόγιο παροχής υπηρεσιών εφόσον πρόκειται σε άλλη περίπτωση για εταιρεία κερδοσκοπικού χαρακτήρα. Αλλά τι συζητάμε, εδώ είναι Ελλάδα και ο καθένας κάνει οτι του κ@υλώσει και ξεμπερδεύει.. :greece: Τροποποιήθηκε Μάρτιος 26 , 2012 από τον TC-drift 2 Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
karellen 11.557 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 26 , 2012 Κάτι πας να πεις αλλά το λες λίγο λάθος. Μια λέσχη λοιπόν, σύλλογος, ίδρυμα κλπ κλπ κλπ καταρχήν είναι ένα νομικό πρόσωπο που ιδρύεται βάσει ενός καταστατικού και εξυπηρετεί έναν συγκεκριμένο σκοπό προφανώς στην προκειμένη περίπτωση μη κερδοσκοπικό. Ο λόγος ίδρυσης και ο προορισμός της λέσχης αναφέρεται αναλυτικά στο site της. Εαν λοιπόν και εφόσον στα πλαίσια της λειτουργίας της λέσχης εισπράττει για παράδειγμα κάποια συνδρομή ΔΕΝ φορολογείται για αυτήν και ούτε έχει υποχρέωση τήρησης βιβλίων βάσει του Κ.Β.Σ.Το διασταύρωσα προ ολίγου και με το λογιστή μου Εαν πέρα απο αυτό ας δώσω ένα παράδειγμα το σωματείο-λέσχη εκδίδει π.χ. ένα περιοδικό και σε αυτό περιέχει μια διαφήμιση απο την οποία κομίσει κέρδος απευθείας αυτό θεωρείται επιχειρηματική δραστηριότητα με ότι αυτό συνεπάγεται. Και για να συμπληρώσω: Στο άρθρο 2 παρ. 3 του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων (Π.Δ. 186/92) αναφέρεται ότι το Δημόσιο και κάθε άλλο νομικό πρόσωπο μη επιτηδευματίας (π.χ. ιδρύματα), οι επιτροπές και οι ενώσεις προσώπων μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα (όπως είναι τα σωματεία) υποχρεούνται μόνο στην έκδοση, υποβολή και διαφύλαξη των στοιχείων που ορίζονται ρητά από τον Κώδικα αυτό (όχι δε και στην τήρηση βιβλίων). Τα πρόσωπα αυτά (ιδρύματα και σωματεία), όταν ενεργούν πράξεις παραδόσεως αγαθών ή παροχής υπηρεσιών, που υπάγονται στο Φόρο Προστιθέμενης Αξίας, θεωρούνται επιτηδευματίες μόνο για τη δραστηριότητά τους αυτή και έχουν τις υποχρεώσεις που επιβάλλει η παράγραφος 1 του άρθρου 2 του Κ.Β.Σ. (δηλαδή υποχρεούνται να τηρούν τα κατάλληλα βιβλία που ορίζονται στον Κώδικα). Εδώ λοιπόν στο 36ωρο απο την λέσχη έχουμε προφανώς μια παροχή υπηρεσίας που σχετίζεται με την διοργάνωση και υλοποίηση αυτού του 2ημέρου. O χαρακτηρισμός ενός νομικού προσώπου ως μη κερδοσκοπικού, ανεξάρτητα από το χαρακτηρισμό που του έχουν δώσει οι ιδρυτές του και προκύπτει από το καταστατικό, κρίνεται σε κάθε περίπτωση από τον αρμόδιο προϊστάμενο ΔOY, γιατί εξαρτάται από τα πραγματικά περιστατικά. Ένα νομικό πρόσωπο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα πρέπει να χρησιμοποιεί το όποιο οικονομικό πλεόνασμα για την εξυπηρέτηση του σκοπού του, δεν επιτρέπεται να πραγματοποιεί διανομή κερδών. Eπιβάλλεται να λειτουργεί με αρχές εξυπηρέτησης του κοινωφελούς σκοπού για τον οποίο έχει ιδρυθεί, η ωφέλεια από τη δραστηριότητά του δεν αφορά αποκλειστικά τα μέλη, αλλά μεγαλύτερες ομάδες και σε καμία περίπτωση δεν ταυτίζεται με την επιχείρηση. O εκάστοτε προϊστάμενος της Δ.O.Y. πρέπει να ερευνά μήπως το μη κερδοσκοπικού σκοπού πρόσωπο ασκεί επιχειρηματική δραστηριότητα ή έχει εκτραπεί του σκοπού του, οπότε στις περιπτώσεις αυτές είναι επιτηδευματίας και έχει όλες τις υποχρεώσεις του Kώδικα. Εαν λοιπόν έχουμε μια συνδρομή προς την λέσχη: Σε καμία περίπτωση δεν προκύπτει υποχρέωση έκδοσης στοιχείων του KBΣ για τις εισπράξεις συνδρομών από τα μέλη τους. Για τις συνδρομές εκδίδονται απλές αθεώρητες αποδείξεις είσπραξης.Το αυτό Αλλά τι συζητάμε, εδώ είναι Ελλάδα και ο καθένας κάνει οτι του κ@υλώσει και ξεμπερδεύει.. :greece: Ειλικρινά μερικά πράγματα δεν τα ήξερα και έμαθα τώρα. Κατατοπιστικότατος! Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ALX™ 3.016 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 26 , 2012 Ε... το μαμήσαμε. Καλά όλα αυτά, αλλά δεν νομίζω ότι αφορούν το τόπικ. Sorry guys.... ας μην δημιουργούμε προβλήματα εκεί που δεν υπάρχουν. Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
TC-drift 3.473 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 26 , 2012 (τροποποιήθηκε) Ε... το μαμήσαμε. Καλά όλα αυτά, αλλά δεν νομίζω ότι αφορούν το τόπικ. Sorry guys.... ας μην δημιουργούμε προβλήματα εκεί που δεν υπάρχουν. Ναι ρε ALX εννοείται χαλάρωσε.. Εννοείται πως δεν έχουν καμιά ιδιαίτερη αξία για το τόπικ αλλά για ενημερωτικούς λόγους πήρα αφορμή και έγραψα 2 πράγματα για να ξέρει ο καθένας τι είναι περίπου μια λέσχη, ένα σωματείο και πως λειτουργεί. Μπορεί αύριο ένα παιδί απο εδώ να έχει την διάθεση ή μια καλή ιδέα να δημιουργήσει μια τέτοια λέσχη π.χ, και να φοβάται το φορολογικό κομμάτι ή τις διαδικασίες. Και πήρα προσωπικά αφορμή για να γράψω σαν λογιστής 2 πράγματα που δεν είναι εύκολο να τα βρεις.. Αν θες μπορείς να τα μεταφέρεις σε ένα αυτοτελές θέμα για να μην τα μπερδεύουμε. Απο την δική μου πλευρά που έχω ζήσει το 36ωρο έστω και μια μόνο φορά και την οργάνωση και τον κόπο που θέλει αν με ρώταγες θα έλεγα πως είναι ανεκτίμητη η προσφορά των παιδιών και ακόμα και αν μπορούν να έχουν κάποιο μικρό εισόδημα απο αυτό θεωρώ πως είναι απόλυτα θεμιτό. Εδώ στην Ελλάδα έχουμε συνηθίσει πολλές φορές να τα θέλουμε όλα τσάμπα. Και να μην εκτιμάμε και τον κόπο του άλλου. Καλό το μεράκι, το πάθος αλλα υπάρχουν και οι υποχρεώσεις και τα έξοδα και ο κόπος. και αν τα παιδιά το κάνουν τελείως αφιλοκερδώς τότε πραγματικά απορώ και αν με ρωτάς δεν θα συμφωνούσα κιόλας. Και τα χμμ που έβαλα παραπάνω να μου συγχωρεθούν αλλα είναι καθαρά συνήθεια λόγω δουλειάς. Τροποποιήθηκε Μάρτιος 26 , 2012 από τον TC-drift 1 Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
romanosm 6 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 26 , 2012 Νομίζω είναι σαφές ότι δεν είχα καμια διάθεση να ξεκινήσω κόντρα για το αν κάποιος τρώει λεφτά ή όχι. Οπως και τα περισσότερα από αυτά που λέει ο AXL τα είχα κατά νου και προφανώς έχουν ένα κόστος. Ξεκαθάρισα ότι ο προβληματισμός μου ήταν ότι γίνεται μια αντίστοιχη διοργάνωση στην ίδια περιοχή, τις ίδιες ημερομηνίες και με τα ίδια δρώμενα πάνω κάτω (φαντάζομαι) με δυσανάλογο κόστος (συγκριτικά). Προφανώς αν χρειαζόμουν περισσότερες λεπτομέρειες θα ρωτούσα τη λέσχη και όχι το forum. Περισσότερο το είπα γιατί λόγω της εποχής και της κατάστασης που επικρατεί περίμενα ένα πιο λογικό κόστος. Ευχαριστώ πάντως όσους έγραψαν 2 γραμμές παραπάνω και για το κόστος και γενικότερες πληροφορίες. Άλλωστε γι΄αυτό είναι τα forum. Μακάρι να μπορούσα να λάβω μέρος - ίσως τα καταφέρω αλλά μάλλον χλωμό. Τέλος προφανώς δεν αμφισβητώ σε καμία περίπτωση τα μέλη της λέσχης. Οι άνθρωποι στήνουν κάτι με πολύ κόπο και αυτό το κάτι κοστολογείται όσο κοστολογείται. Οπως είπατε και παραπάνω όποιος θέλει και μπορεί, πάει. Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
el-Gatto 555 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 26 , 2012 (τροποποιήθηκε) -Οποιος καρα-κατα-γουστάρει 36άωρο >> το βάζει ψηλά στις προτεραιότητές του >> κανει τα κουμάντα του >> και το πάει. -Οποιος θα θελε να δει πως ειναι απο μέσα,αλλά δεν τρελλένεται κιολας,κι εχει κι άλλα πραματα να κανει ,το βάζει χαμηλά στις προτεραιότητες του ,του φαινεται ακριβό ,και δεν παει. -Οποιος θά θελε να πάει ,αλλά δεν θελει να θυσιάσει κάτι άλλο ,προκειμένου να τα ξοδέψει στο 36άωρο ,δεν παει. -Οποιος του φαίνεται too much για να το "βγάλει" ,θελει να "ψοφήσει η κατσικα του γείτονα"...αυτουνού ντε....που το'χει βγάλει καμια 10αριά φορες ,ειναι ήδη κοντα στα 50 ,και το βγάζει ακόμα.... ...οπότε ,ψάχνει να βρεί ασχήμιες ,ωστε να αμαυρώσει το θεσμό ,αντι να πάει...και ΔΕΝ πάει. -Οποιος ,λογω των σημερινών αθλιων οικονομικων συνθηκων ,εχει θεμα επιβιωσης ,οσο και να το θέλει , ΔΥΣΤΥΧΩΣ ,δεν μπορει να πάει. ΔΕΝ ειναι το 36άωρο ΑΚΡΙΒΟ....απλα ,εμεις είμαστε πλεον πτωχοι...ή μάλλον...μας επτωχεύσανε. -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Οι έννοιες "ακριβο" & "φτηνο" ,ειναι τελειώς υποκειμενικές ,και διαφέρουν μεσα στο χώρο/χρόνο. Πάρτε παραδειγμα τις μηχανές που ολοι μας εχουμε ακριβοπληρώσει. Και ποσοι απο εμας τις εχουμε χρησιμοποιησει ανάλογα;;;; Και τις εχουμε χρησιμοποιησει αρκετα ,ωστε να αξιζει το ποσο που διαθεσαμε;;;;; Και τα καταφερνουμε να τις χρησιμοποιουμε αρκετα ,ωστε να αξιζει να πλερωνουμε τα πάγια τους;;;(τελη-ασφαλεια-κτλ) Αυτο τι σημαινει; Οτι δεν θα πρεπε να τις έχουμε;;;; Γουσταραμε -κοψαμε απ'αλλου -και τις πηραμε. Το θέμα ειναι να βρισκουμε τρόπους να αισθανόμαστε ΖΩΝΤΑΝΟΙ. Με την ΜΙΖΕΡΙΑ & τον καναπέ ,δεν ελυσε ΠΟΤΕ-ΚΑΝΕΝΑΣ ..ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ. ΜΗΝ ΑΦΗΝΕΤΕ ΤΗΝ ΖΩΗ ΝΑ ΣΑΣ ΓΛΥΣΤΡΑΕΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΑΣ Ταπεινή μου γνωμη & άποψη... ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- ΥΓ: ΔΕΝ ξέρω ακόμα άν?/ θα πάω φετος. Συγκεκριμένα ,το παλεύω για να ΜΗΝ πάω ,γιατι η λογική των οικονομικών μεγεθών ,αυτό προτάσει. Επειδή ομως ,ολη μου τη ζωή ,ακούω την καρδιά μου.... ....παίζει και να "με δώ" στη ράμπα εκκίνησης...............................πάλι....... Τροποποιήθηκε Μάρτιος 26 , 2012 από τον el-Gatto 3 Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
patapios 1.698 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 26 , 2012 el-Gatto.....respect. Eνα μυνημα που τα λεει ολα. Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ducpilot 42 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 26 , 2012 Μολις γυρισα απο την λεσχη ειδα πολλες γνωριμες φατσες,φετος θα κανω το 6ο 36ωρο μαζι μου ο φιλος μου ο Γιαννης απο Λαρισσα με το BMW GS 100 PD.Ευχομαι να δω και απο εδω γνωστες φατσες,ALX,Nikos kkk,Παναηςκκκ,Αγγελος,και αλλους φιλους συνταξιδιωτες,θα τα πουμε σε καμια δημοσια! 1 Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
TC-drift 3.473 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 26 , 2012 Μολις γυρισα απο την λεσχη ειδα πολλες γνωριμες φατσες,φετος θα κανω το 6ο 36ωρο μαζι μου ο φιλος μου ο Γιαννης απο Λαρισσα με το BMW GS 100 PD.Ευχομαι να δω και απο εδω γνωστες φατσες,ALX,Nikos kkk,Παναηςκκκ,Αγγελος,και αλλους φιλους συνταξιδιωτες,θα τα πουμε σε καμια δημοσια! γειά σου Χρηστάρα! Μπράβο, βλέπω θα πας φέτος. Είχε κόσμο σήμερα? Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες