Jump to content
Sign in to follow this  
giannis_9

Σχετικά με τις τιμές στους σκληρούς δίσκους

Recommended Posts

ποτέ επιτέλους θα πεσουν οι τιμές στους σκληρούς δίσκους?

λένε οτι πλημήρισε ένα εργοστάσιο στη Ταϊλάνδη και ετσι ανεβηκαν

οι τιμές παγκοσμίως, π.χ εκει που επερνες εναν δίσκο 1TB με 50 ευρω

τωρα παει 130.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Η πλημύρα ισχύει.....υπάρχει έλειψη και σοβαρή μάλιστα στην αγορά και οι τιμές ξέφυγαν. Αναμένεται να έρθουν στα φυσιολογικά επίπεδα τον Φλεβάρη.(έξω...εδώ κλασική λαμογιά, ότι ανεβαίνει μένει εκεί.....το ρητό ότι ανεβαίνει κατεβαίνει δεν ισχύει....)

Καλή φάση είναι να πάτε σε μικρά μαγαζάκια και να τσιμπήσετε εξωτερικούς USB δίσκους, στο ποσοστό τους έχουν ακόμα τις παλιές τιμές, πχ 2.5 LG 500GB (Toshiba HD) κοντά στα 75 ευρά....ενώ σκέτος δεν τον βρίσκεις κάτω από 100-110 ευρά

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

επειδή τωρα στις γιορτες μου "χτυπησε" ενας σκληρος, διαπιστωσα και εγω το ίδιο. Οι τιμες στα 100 ευρω και βάλε.

ψαξε ψαξε όμως (skroutz) βρισκεις προσφορες. κοιτα και σε κανα amazon, που συνηθως εχει στοκ

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

το είχαν αναφερει τον καιρό εκείνο, ότι θα υπάρξει πρόβλημα με κάποια ηλεκτρονικά στην αγορά...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Είχε βγει και επίσημη ανακοίνωση... Είχαν πει ότι το πρώτο τρίμηνο του 12 θα ήταν ανεβασμένες οι τιμές!

Άρα θα πρέπει να περιμένεις κανά δυο μήνες ακόμα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Δεν νομίζω πως οι σκληροί μας δίσκοι είναι η προτεραιότητα τους αυτή την στιγμή...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Από μια βόλτα στο πλαίσιο διαπίστωσα και εγώ τιμές που ξεφεύγουν. Με την διαφορά βέβαια ότι σχεδόν όλοι οι σκληροί ήταν usb3.....

Δεν είδα κανέναν usb2 (άρα και οικονομικότερο).

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Από μια βόλτα στο πλαίσιο διαπίστωσα και εγώ τιμές που ξεφεύγουν. Με την διαφορά βέβαια ότι σχεδόν όλοι οι σκληροί ήταν usb3.....

Δεν είδα κανέναν usb2 (άρα και οικονομικότερο).

Αν πάρεις τώρα σκληρό, με usb3 θα πάρεις... Δεν θα τον κρατήσεις μόνο ένα δυο χρόνια. Ένας εξωτερικός σκληρός θα πάει πολλά χρόνια, άρα θα θες να μπορείς να τον εκμεταλλευτείς και με μελλοντικά μηχανήματα...

Σκέψου να είχες τώρα σκληρό με usb1... Δεν θα σου είχε σπάσει τα @@;; άσε που μπορεί να μην ήταν καν συμβατός με κάποια μηχανήματα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Έχω 7-8 σκληρούς usb2 πάνω στο pc για συγκεκριμένο λόγο (ταινίες, μουσικές κλπ). Αν θα αγόραζα σήμερα 2ΤΒ θα το έπαιρνα Usb2 μιας και δεν χρειάζομαι μεγαλύτερη ταχύτητα. Δεν κάνω ποτέ transfer, και δεν έχω pc που υποστηρίζει usb3 (και θα κάνω αρκετά χρόνια για να αγοράσω άλλο).

Αν ήθελα ένα φορητό σκληρό και είχα pc με usb3 τότε σίγουρα θα χτυπούσα τον γρήγορο. Είναι καθαρά τι χρήση κάνεις.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Κι εγώ ενδιαφέρομαι για εξωτερικό σκληρό του 1Tb αλλά, είδα κι εγώ τιμές φωτιά κι έκατσα στ' αυγά μου.

Ο USB 3 ρε παίδες, πως συνδέεται όμως? Στη θύρα του USB2 κανονικά, ή θέλει άλλα κόλπα? Εγώ θέλω να τον βάλω στο WesternDigital mediaplayer που έχω για αποθήκευση ταινιών!

Και κάτι ακόμα... ποια η διαφορά των 2,5" με τους 3,5"?

A και κάτι τελευταίο. Κυκλοφορούν κάποιοι που δεν έχουν τροφοδοτικό αλλά παίρνουν ρεύμα από την USB. Κάνουν για το mediaplayer ή θα έχω θέμα?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Κι εγώ ενδιαφέρομαι για εξωτερικό σκληρό του 1Tb αλλά, είδα κι εγώ τιμές φωτιά κι έκατσα στ' αυγά μου. Ψάξε να βρεις στοκ usb2.

Ο USB 3 ρε παίδες, πως συνδέεται όμως? Στη θύρα του USB2 κανονικά, ή θέλει άλλα κόλπα? Εγώ θέλω να τον βάλω στο WesternDigital mediaplayer που έχω για αποθήκευση ταινιών!

Και κάτι ακόμα... ποια η διαφορά των 2,5" με τους 3,5"? Οι 2,5ιντσών είναι οι μικροί που δεν θέλουν πρίζα για ρεύμα. Το παίρνουν από το usb. Oi 3,5inch είναι οι μεγάλοι που θέλουν ρεύμα και έχουν μεγαλύτερη ταχύτητα.

A και κάτι τελευταίο. Κυκλοφορούν κάποιοι που δεν έχουν τροφοδοτικό αλλά παίρνουν ρεύμα από την USB. Κάνουν για το mediaplayer ή θα έχω θέμα? Στο media player που έχεις μπορείς να βάλεις ο,τι γουστάρεις. Από στικάκι μέχρι και 3,5inch. Αν βάλεις τον μεγάλο το βάζεις και στο ρεύμα. Αν βάλεις το 2,5 inch παίρνει ρεύμα από το media player. Επίσης, εάν έχεις το wd live tv μπορείς να το συνδέσεις με το ωραίο modem σου ασύρματα και να διαβάζει κατευθείαν από το pc.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Διασταύρωσα κι εγώ την ιστορία με την πλημμύρα του εργοστασίου και φαίνεται έγκυρη γενικά... Καλά ρε παιδιά, ΟΛΟΙ οι σκληροί δίσκοι του κόσμου στο ίδιο μέρος στην Ταϊλάνδη παράγονται;

Edit: Όπως φαίνεται ναι: http://www.reddit.com/r/hardware/comments/lkotw/flooding_in_thailand_has_caused_hard_drive_prices/

Τροποποιήθηκε από τον Dythor

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αυτό λέω... θα τον σηκώσει το mediaplayer? Γιατί κι αυτό από τροφοδοτικό παίρνει. Έχει πρόβλεψη να σηκώνει και την κατανάλωση ενός εξωτερικού σκληρού?

Κάτι ακόμα. Βρίσκω και πιο φτηνούς δίσκους στο ebay που δεν έχουν ενδειξη New αλλά Manafucterer refurbished. Aυτούς αξιζει κανείς να τους πάρει, ή θα αντιμετωπίσει πρόβλημα στην πάροδο του χρόνου?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αυτό λέω... θα τον σηκώσει το mediaplayer? Γιατί κι αυτό από τροφοδοτικό παίρνει. Έχει πρόβλεψη να σηκώνει και την κατανάλωση ενός εξωτερικού σκληρού?

Κάτι ακόμα. Βρίσκω και πιο φτηνούς δίσκους στο ebay που δεν έχουν ενδειξη New αλλά Manafucterer refurbished. Aυτούς αξιζει κανείς να τους πάρει, ή θα αντιμετωπίσει πρόβλημα στην πάροδο του χρόνου?

Έχω δουλέψει πολύ όλα τα media player της wd. Δυο σκληρούς βάζει, και είναι σχεδιασμένο να δίδει κανονικά ρεύμα (5V νομίζω) μέσω usb σε όσες μονάδες αποθήκευσης δεν παίρνουν ξεχωριστό ρεύμα (δηλαδή σκληροί 2,5, sticks klp). To κάνω συνέχεια χωρίς πρόβλημα δηλαδή....

Οι 3,5ιντσ. είναι πιο φτηνοί και πιο αξιόπιστοι, και πιο γρήγοροι. Πάρε έναν τέτοιο για τις ταινίες. Εκτός και αν έχεις σκοπό να τον μεταφέρεις συχνά.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ειναι ευαίσθητες συσκευές. καλύτερα πάρε καινούργια, εκτός αν δεν σε ενδιαφέρει να χαθούν τα δεδομένα που περιέχουν

σχετικό με τις τιμές που μολις ειδα:

πηρα μεσα στις γιορτες απο το getitnow εναν εξωτερικο WD elements 500GB usb3 στα 85euro (μαλλον τελευταιο κομμάτι)

και σημερα διαπιστωσα ότι στην νεα παρτιδα που εφερε έχει τιμη 105!

στο amazon Που ψωνισα εναν εσωτερικο 500άρη, τον βρηκα στα 90 ενω στο πλαισιο ειχε 135

με λίγα λόγια: ψάξτε για προσφορες!

2 Terra, usb 3 στα 159

WD elements 1Terra usb 2 στα 78.3!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

τωρα παει 130.

Πως τρέχουν τα πράγματα!

Το 1994 οι σκληροί κόστιζαν -κατ' αντιστοιχία- 1 χιλιάρικο (3 ευρώ) το Megabyte!

Ήθελα να βάλω έναν μεγαλύτερο στο 486 SX και μου' βγαινε 50 MB ->50.000δρχ , 150 € ! :online2long:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

τωρα παει 130.

Ισχύει

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

τελοςπαντων οι τιμες απ'οτι ακουσα προσφατα θα πεσουν στα μεσα απριλιου.

παρα πολυ αργα αλλα δεν ειναι καιρος για κολπα, δλδ ημαστε μ@λ@κες εμεις να τα πληρονουμε 3πλασια.

ε οχι τον απρηλη θα παρω 3 δισκους στην τιμη του ενος.

:idea:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

μαλακιες του πλαισιου.....πηγαινε στα media markt . κ εγω εψαχνα και στο πλαισιο λεγανε τα δικα τους με 60 ευρω LG 500αρι

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αυτά με πλημμύρες και διάφορα τέτοια στα εργοστάσια είναι δικαιολογίες για να ανεβαίνουν οι τιμές πιστεύω. Μπορεί κατά κάποιο μικρό ποσοστό τέτοιων περιπτώσεων να είναι αληθινά λόγο τοπολογίας, αλλά το μεγαλύτερο ποσοστό αυτών των περιπτώσεων είναι ψέμα για να έχουν λόγο να ανεβάσουν τις τιμές.

Τροποποιήθηκε από τον R6άκιας

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Οι τιμές έχουν αρχίσει να πέφτουν....σιγά-σιγά http://techreport.com/discussions.x/22375

Hard drive prices are falling too slowly to give me much hope that we'll soon return to the days when 2TB drives were widely available for about $80. Right now, I'd be happy to see a terabyte selling for that cheap.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα