Jump to content
sarmelion

Πιστεύετε ότι κάποιος μπορεί να καβαλήσει μεγάλη μηχανή χωρίς εμπειρία;

Πιστεύεται ότι κάποιος μπορεί να καβαλήσει μεγάλη μηχανή χωρίς εμπειρία;  

205 ψήφοι

1. 1. Πιστεύεται ότι κάποιος μπορεί να καβαλήσει μεγάλη μηχανή χωρίς εμπειρία;

• Ναι, αρκεί να έχει την ωριμότητα
    • Ποτέ δεν θα μάθει να την οδηγάει σωστά, εκτός και αν είναι η εξαίρεση του κανόνα

Recommended Posts

γκουρμουλ εγω πηγα απο ποδηλατο απευθειας σε 600.αυτο λεω.το οτι οδηγησα 2-3-5 φορες συνολικα στην ζωη μου κ απο 5 λεπτα κατι διαφορετικο πριν παω στη μηχανη μου,δεν νομιζω να θεωρειται εμπειρια.

Δεν είναι εμπειρία σίγουρα αυτή που είχες, αλλά ο τελευταίος που θα σε κρίνει φίλε μου θα είμαι εγώ. Είναι καθαρά στο χέρι σου (και εννοώ στο χέρι όλων) να μην ξέρουν καν ποδήλατο και να πάνε σε 600άρι SS. Ωριμότητα χρειάζεται, καθαρό μυαλό και διάρκεια σε όλα τα αυτά.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Δεν μίλησα ποτέ για καγκουριλίκια ούτε είμαι υπέρμαχος (βέβαια δεν το παίζω και παναγία). Το είχα γράψει και πριν ότι δεν μιλάω να ξύνεις μαρσαπιέδες και γόνατα. Είπα ότι κάποιος που ξεκινάει με πολλά κυβικά είναι ΔΥΝΗΤΙΚΑ κουλός και ότι κάποια στιγμή ενδεχομένως να στρώσει. Δεν μίλησα ποτέ επί προσωπικού (αλλά όποιος έχει την μύγα . . .). Όσο για το "εγώ" μου ξέρω ότι δεν είμαι χεράς και άμα ήθελα να το παίξω ιστορία δεν θα αγόραζα παπί ούτε θα πήγαινα για το Versys. Με τα λεφτά του παπιού (2700) θα έπαιρνα naked 600 και τώρα θα πήγαινα για 1000cc.

Πάντα πίστευα ότι ο διάλογος είναι ο καλύτερος τρόπος να ανταλλάξεις ιδέες με ανθρώπους οι οποίοι έχουν άλλη άποψη, αλλά δεν ήξερα ότι προϋποθέτει να έχουν κάποια δεκτικότητα σε αντίθετες από αυτούς απόψεις.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Δεν υπάρχει απόλυτη απάντηση στο ερώτημα, για αυτό δεν απάντησα στη δημοσκόπηση. Είναι συνάρτηση πολλών παραγόντων π.χ. ηλικία, σωματότυπος, ωριμότητα, σκοπός χρήσης κ.ά. Κάθε περίπτωση είναι ξεχωριστή, οπότε οι γενικεύσεις είναι άστοχες.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

εν κατακλειδι λεμε το ιδιο πραγμα.απλως ανεφερες οτι δεν γνωριζεις κανεναν που να το εχει κανει κ ειπα οτι το εκανα εγω.κ επισης διαφωνω στα περι παπιου ως ωριμη επιλογη ενος ποδηλατη.

να το φερω ως παραδειγμα.θελεις να κινεισαι ωριμα,ηρεμα κ παντα εντος οριων.με τα ιδια περιπου χρηματα θα αγοραζες ενα ολοκαινουργιο τογιοτα αηγκο χωρις κανενα εξοπλισμο ενεργητικης ασφαλειας η θα αγοραζες ενα μεταχειρισμενο με αβς κτλ?εγω προτιμησα το μεταχειρισμενο με τον εξοπλισμο ενεργητικης ασφαλειας,επειδη εχω την ωριμοτητα,αλλα δεν εχω την εμπειρια.

κ ας μη μαθω ποτε να τον πηγαινω ταπα(τι εκφραση κ αυτη..).αν ηθελα να μαθω να πηγαινω ταπα,θα αγοραζα μια πιστας κ θα την ειχα πανω σε ενα τρεηλερ στο αυτοκινητο μου,να πηγαινω καθε σαββατοκυριακο πιστα κ να εξασκουμαι κ να ανεβαζω το οδηγικο μου επιπεδο.

σε δημοσιο δρομο που κινειται οποιοσδηποτε,μαλακιες εγω δεν θα κανω.τα αφηνω αυτα σε επιδοξους ροσσι κ σια.για να μη πω εντελει σιμοντσελι(ριπ κ μακρια απο ολους μας).

υ.γ.

ρε σαρμελιον,δεν απαντησα σε εσενα ειδικα.γενικοτερα απαντησα.οποτε αλλος εχει την μυγα..

απο εκει κ περα,για τους λογους που εξηγησα ανωτερω αλλα κ σε παλαιοτερες απαντησεις μου αναφερω γιατι θεωρω την επιλογη μου ωριμοτερη κ ασφαλεστερη.κ ας αποκαλουμαι ΔΥΝΗΤΙΚΑ κουλος,επειδη επελεξα επειτα απο πραγματικη ερευνα αγορας,μοτοσυκλετα κ οχι παπιο.

Τροποποιήθηκε από τον c.l.a.b.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Κατ'αρχήν καλημέρα και καλή χρονιά.Διαβάζω με ενδιαφέρον όλες τις απόψεις-γνώμες. Με εντυπωσιάζουν οι απόψεις οι οποίες τάσσονται υπέρ της μη εμπειρίας. Αραγε τι είναι αυτό το οποίο μας παραχωρείτε χωρίς καμμιά γνώση και εμπειρία.Προφανώς κάποιοι πιστεύουν οτι η συμπεριφορά μιας μικρού κυβισμού μηχανής είναι ίδια με μιας μεγάλου.Αν εχεις οδηγήσει ένα GOLFακι η ενα PUNTAακι τι διαφορά θα έχει μία FERRARI??Αν είχες ένα BEVERLI τι διαφορα θα έχει ενα GSXR?? Φαντάζομαι οτι όλα τα ταλέντα του μηχανοκίνητου αθλητισμού με το που τα ανακαλύπτουν, τους "πετάνε" κατευθείαν στα moto gp η στην F1 κλπ, ούτες σχολές οδήγησης ούτε ενδιάμεσες κατηγορίες ούτε τίποτα.Ημαρτον βρε παιδιά!!! Ισοπεδώνουμε τους πάντες και τα πάντα.Φανταστείτε οτι μιλάμε για οδηγούς η αναβάτες οι οποίοι συμμετέχουν σε πίστες η σε ελεγχόμενες διαδρομές οι οποίοι γνωρίζουν τα πάντα σχετικά με την οδήγηση στα όρια και του τι οδηγούν (τα έχουν διδαχθεί σε θεωρία και πράξη)!!!Αλλά εμείς είμαστε Ελληνάρες δεν μασάμε απο τέτοια το γράφουν και οι ταφόπλακες.

Βέβαια οι περισότεροι γουστάρουν τα πολλά αλογάκια στο τροχό και στολίζουν τις "καλές" τους με όλα τα καλούδια εξατμήσεις, φίλτρα, power commander κλπ άλλα που ευρώ για καμμιά σχολή οδήγησης στα Μέγαρα στις Σέρρες η όπου αλλού.Και μετά έφταιγε ο δρόμος η ανάποδη κλίση στην στροφή τα παλιολάστιχα και οτι μπορείς να φανταστείς εκτός απο την ξεροκεφάλα τους.Πώς μπορείς όμως να πείσεις κάποιον για το θέμα εμπειρία όταν τον βλέπεις στην Εθνική με το 1000αρι δικάβαλο με τέζα γκάζι και ξεκράνωτους.Πώς??

Σήμερα έκλεισα τα 51 μου χρόνια.Οδηγώ από τα 12 μου.Πριν πολλά χρόνια έχασα τον καλυτερό μου φίλο απο την αλυσίδα που κλείδωνε το παπί και η οποία 100 μέτρα πριν το σπίτι του ξεδιπλωθηκε μπήκε στον τροχό και τον έφερε τούμπα.Δυστυχώς δεν φόραγε το κράνος του με μόλις 40 km/h.

Η εμπειρία έλεγε να το φοράει το συναίσθημα όμως έλεγε όχι. Γιατί έκανε ζέστη!!!

Είχα ένα κενό στην μοτοσυκλετιστική μου ζωή περίπου 10 χρόνων.Όταν αποφάσισα πρίν 5 χρόνια να αποκτήσω πάλι μοτο αγόρασα ενα VSTROM 650

για να επανέλθω και να θυμηθώ αυτά που είχα μάθει.Πρίν απο 8 μήνες αγόρασα μιά FJR 1300.

Όλα τα πράγματα για να τα απολαμβάνεις πρέπει να τα σέβεσαι, μα πάνω απ'όλα πρέπει και έχουμε υποχρέωση να σεβόμαστε την ίδια μας την ΖΩΗ!!! Βλέπετε έχουμε μόνο μία!!!!!

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ με ΥΓΕΊΑ και ΑΣΦΑΛΗ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ!!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

εν κατακλειδι λεμε το ιδιο πραγμα.απλως ανεφερες οτι δεν γνωριζεις κανεναν που να το εχει κανει κ ειπα οτι το εκανα εγω.κ επισης διαφωνω στα περι παπιου ως ωριμη επιλογη ενος ποδηλατη.

να το φερω ως παραδειγμα.θελεις να κινεισαι ωριμα,ηρεμα κ παντα εντος οριων.με τα ιδια περιπου χρηματα θα αγοραζες ενα ολοκαινουργιο τογιοτα αηγκο χωρις κανενα εξοπλισμο ενεργητικης ασφαλειας η θα αγοραζες ενα μεταχειρισμενο με αβς κτλ?εγω προτιμησα το μεταχειρισμενο με τον εξοπλισμο ενεργητικης ασφαλειας,επειδη εχω την ωριμοτητα,αλλα δεν εχω την εμπειρια.

κ ας μη μαθω ποτε να τον πηγαινω ταπα(τι εκφραση κ αυτη..).αν ηθελα να μαθω να πηγαινω ταπα,θα αγοραζα μια πιστας κ θα την ειχα πανω σε ενα τρεηλερ στο αυτοκινητο μου,να πηγαινω καθε σαββατοκυριακο πιστα κ να εξασκουμαι κ να ανεβαζω το οδηγικο μου επιπεδο.

σε δημοσιο δρομο που κινειται οποιοσδηποτε,μαλακιες εγω δεν θα κανω.τα αφηνω αυτα σε επιδοξους ροσσι κ σια.για να μη πω εντελει σιμοντσελι(ριπ κ μακρια απο ολους μας).

υ.γ.

ρε σαρμελιον,δεν απαντησα σε εσενα ειδικα.γενικοτερα απαντησα.οποτε αλλος εχει την μυγα..

απο εκει κ περα,για τους λογους που εξηγησα ανωτερω αλλα κ σε παλαιοτερες απαντησεις μου αναφερω γιατι θεωρω την επιλογη μου ωριμοτερη κ ασφαλεστερη.κ ας αποκαλουμαι ΔΥΝΗΤΙΚΑ κουλος,επειδη επελεξα επειτα απο πραγματικη ερευνα αγορας,μοτοσυκλετα κ οχι παπιο.

Έχω κάνει άπειρα χιλιόμετρα με ποδήλατο εντός πόλης αλλά και εκτός (εντουράδες σε βουνά). Δεν πιστεύω ότι θα συμφωνίσουμε. Δέχομαι ότι κάποιος κπορεί να πάρει μία μεγάλη μηχανή κατευθείαν να την πηγαίνει πάρα πολύ αργά εντός και εκτός πόλης (μέσα στην πόλη ούτε εγώ τρέχω και όποιος το κάνει είναι ασυνείδητος). Εγώ πιστεύω ότι αυτό το άτομο μπορεί να μην πάθει ποτέ του κανένα ατύχημα αλλά δεν θα γνωρίσει ποτέ την χαρά και την μαγεία της μηχανής. Και μην μου το πάτε πάλι στο άλλο άκρο (σούζες, έντο, μπαντιλίκια, μαρσαπιέδες και γονατα).

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

και σου ξαναλεω αν αυτος αγαπησει πραγματικα τη μηχανη και δει οτι δεν την ευχαριστιεται οπως θα επρεπε θα παει και σε μια σχολη ασφαλους οδηγησης θα διαβασει και 2-3 πραγματακια και θα μαθει να την πηγαινει καλα ομορφα και ωραια...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Να ρωτήσω δηλαδή κάτι. Χωρίς κανένα ίχνος ειρωνίας ειλικρινά. Δηλαδή αν θεωρήσουμε πως κάποιος έχει μία Α εμπειρία στις μηχανές και οδηγάει ένα δυνατό εντούρο(μιλαμε ντουμπανο και το παίζει στα δάχτυλα) μπορεί να μεταβεί από αυτό σε ένα ss 180 άλογα και να θεωρούμε ότι το κατέχει; Δηλαδή θέλω να πω πως άλλη οδηγηση θα κανει με το εντουρο και αλλη με το ss και πως οτι εμπειρια και να εχει και ωριμοτητα δεν θα το γνωριζει το μηχανακι για αρκετο καιρο. Και αν δεν εχει ξανακαβαλησει ss χεσμενος θα το πηγαινει και αυτος νομιζω.. Σε αυτή την περιπτωση τι πρεπει να κανει ? να ξεκινησει και να αλλαξει 2-3 ss πριν το χιλιαρι όλων των κατηγοριων και να τους πιει το αιμα μεχρι να πει οτι το κατεω ή να παει κατευθειαν εκει που πιστεύει και για ενα διαστημα να τον κραζουν ως κουλαδι που πηγαινει σιγα σιγα με το ss ?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

sarmelion μπορεις να μου εξηγησεις τι εννοεις με την φραση μαγεια κ χαρα της μηχανης(που οπως απολυτως αναφερεις,ΠΟΤΕ δεν θα νοιωσω εγω που πηγα απευθειας σε μεγαλου κυβισμου μοτοσυκλετα)?

εγω εννοω οτι η μαγεια κ η χαρα της μηχανης ειναι ο χρονος που ΔΕΝ χανεις στα φαναρια πισω απο σταματημενα αυτοκινητα,ο χρονος που ΔΕΝ χανεις για να βρεις θεση σταθμευσης,η χαλαρη βολτα που μπορεις να κανεις κ να απολαυσεις τα τοπια της διαδρομης οντας εκτεθειμενος στις διαθεσεις της φυσης(σχεδον οπως στα καμπριο αυτοκινητα),ο αερας που θα ερθει στο προσωπο σου ανοιγοντας την ζελατινα,οτι ερχεσαι πιο κοντα κ δενεσαι με αλλους μοτοσυκλετιστες συνταξιδιωτες..

μπορεις να μου πεις εσυ τον δικο σου ορισμο?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εγω πιστεύω οτι καθε μηχανη ειναι διαφορετικη πχ αλλο να πας κατευθιαν σε 600 τυπου versus και αλλο σε 600αρι τυπου ζχ ενοειται οτι το ss θα σε δισκολεψει πιο πολυ ομως πιστευω οτι καποιος που εχει την οριμοτητα και το εχει και μεσα του οδηγαει τα παντα.Εγω θα μιλησω για μενα 1η μου μηχανη 1 παπι 100αρι αστρα,2η μηχανη μια zzr 1400 την εχω εδω και 1μισι μηνα περιπου η συγγεκριμενη λοιπον μηχανη ειναι αρκετα ευκολοδηγητη δεν εχει καθολου νευρικο γκαζι και μεχρι τις 5.000 στροφες ειναι πολυ ηρεμη,αλλα αυτο που με δισκολευε ειναι το βαρος που εχει πχ τις πρωτες μερες δισκολεβομουν να στριψω σε κλειστες στροφες με χαμηλη ταχυτητα ομως μερα με την μερα την συνηθησα και τωρα τις στροφες τις περνω ανετα,τι θελω να πω με αυτο, χωρις να το πεζω οδηγαρα η οτι εχω τον ελενχω την ζζρ 100% που δεν ισχυει σε καμια περιπτωση αλλα οσο μπορω μερα με την μερα βελτιωνομαι,θα συνιστουσα να παει καποιος σταδιακα και οχι κατευθιαν σε μεγαλη μηχανη αλλα γινεται και το αντιθετο με περισσοτερα ρισκα βεβαια και δεν εννοω οτι σωνει και καλα θα σκοτωθεις την εμπειρια την αποκτας σταδιακα με οτι μηχανη εχεις επιλεξει να ξεκινησεις απλα ορισμενες ειναι πιο ευκολες στο χειρισμο και αλλες πιο δισκολες δεν πεζουν ρολο τοσο τα κιβικα και τα αλογα για μενα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

εγω ειμαι κατηγοριματικος στο'' οχι δεν θα μαθει ποτε'' ειδικα στις ηλικιες κατω των 25.. ειμαι 22 χρονων και η εμπειρια μου ηταν ποιο μηδενικη και απο το απολυτο μηδεν.. εχω ενα χρονο μηχανη και οδηγαω ( μτ03) και εχω καταλαβει τα εξης, απο την εμπειρια μου και μονο.

1) παντα προσεχω φοραω κρανος και δεν κανω καγκουριλικια( σουζες παντιλικια), βλεπετε αγαπω τη μηχανη μου και παντα τα ματια μου 10000014

αυτο που βλεπω ειναι οτι πολλες φορες ετυχε μια γρια η ενας ταριφας απλα να πεταχτει στο δρομο και να με εκπληξει, τι θελω να πω, ειχα μηδενικη εμπειρια δεν μπορουσα να δω τον κινδυνο καθαρα και πολλες απο τυχη γλιτωσα..

2) οδηγωντας καθημερινα αρχισα να εχω μια πιο ολοκληρωμενη αντιληψη της μηχανης και πως αντιδραει ( αλλα ΤΟΝΙΖΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ 48 ΑΛΟΓΩΝ ΜΟΝΟΚΥΛΙΝΔΡΟ ΚΑΙ ΟΧΙ 600ΑΡΙ ΜΕ ΤΛΙΚΕς 200+) πραγμα που με εσωσε πολλες φορες διοτι δεν εχει τοσο γκαζι...

3) παιδια αμφιβαλλω αν καποιος απο δω μεσα γεννηθηκε με ενα τιμονι μηχανης στο χερι, απλα με την εμπειρια και την εξασκηση εμαθε να οδηγαει καλυτερα μερα με τη μερα, εκει που θελω να καταληξω ειναι οτι ως νεος δεν ειχα το φοβο οτι μπορω να παθω κατι και μερικες φορες να το ανοιγα ( οσο μπορει να ανοιξει) και μ αρεσε δεν μπορω να πω, ωσπου επεσα μια μερα και αναθεωρησα.. δοξα το θεο μονο γρατσουνιες αλλα ξερω οτι αν ειχα μεγαλυτερη μηχανη θα ειχα σκοτωθει.. αν ειχα μεγαλυτερη εμπειρια μπορει και να μην το παθαινα..

εν κατακλειδι λοιπον παιδια για να μην σας κουραζω παραπανω ειμαι της γνωμης σιγα σιγα να ανεβαινεις τα σκαλια και οχι κατευθειαν γιατι αργα η γρηγορα θα την παθεις και ειναι κριμα.. στην τελικη δεν μας πηραν τα χρονια.. γιατι στα 20 να παρεις ενα 600αρι 130 αλογων για να μαθεις? μετα τι θα παρεις 1000αρι? πιστευω χανετε η ομορφια του να ανεβαινεις κυβικα και να μαθαινεις σωστα να οδηγας.. μπορει να προσεχεις ναι δε λεω αλλα το γκαζι ειναι γλυκο ποσο μαλλον για ενα νεο με μηδενικη εμπειρια οπως λετε (που ειναι επιρεπης στα λαθη ως νεος). ολοι μπορουν να αφησουν ενα συμπλεκτη και να ξεκινησει η μηχανη και μετα να δωσουν γκαζι και να φτασουν στα 200 αλλα πειτε μου ποσοι νεοι θα ξερουν να στριβουν να σταματανε να στηνουν το σωμα τους ΣΩΣΤΑ??? αυτα απο μενα απο εναν νεο οδηγο, παντα φιλικα!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

c.l.a.b. γραφεις περι ασφάλειας οτι δηλαδή είναι ασφαλέστερο το cbf σου από ένα μικρότερο μηχανάκι. Μύθος. Από που το μετέφερες αυτό?

Πάμε λοιπόν για όλες τις χρήσεις θα σε πληροφορήσω οτι ένα kaze r 110 είναι ασφαλέστερο(εντός πόλης)εάν έχεις αμφιβολεία ρώτα κατόχους και τον 2 να σου πούν.

1.στενά ελαστικά τα οποία κάνουν θαύματα στο βρεγμένο ή πλημμυρισμένο από βροχή οδόστρωμα σε συνολική πρόσφυση αλλά και στο απόλυτο φρενάρισμα

2.ιπποδύναμη όση χρειάζεσαι εντός της πόλης χωρις τινάγματα εάν κατά λάθος συμβεί κάτι με το δεξί γκρίπ

3.διαστάσεις χωρίς να μαζέψεις κανα διερχόμενο παππού

4.Βάρος περίπου 120Kg άρα αδράνεια τόση όση ένας αρχάριος μπορεί να κοντρολάρει

κι όμως ένα παπί είναι ασφαλέστερο από το δικό σου cbf(εντός πόλης) και ας είναι πιο προηγμένη τεχνολογικά μοτό

Τώρα εάν σνομπάρετε τις πάπιες εχει αρκετά μοτό ενδιάμεσα από από τα 110 kg και 10hp εώς τα 240Kg και 78hp που επέλεξες να διαχειριστείς

sarmelion το αποτέλεσμα έδειξε 70% ποζεριάς

Οτι λάμπει είναι χρυσός ορμάτε τσακάλια!

έν καιρό, "της κοντής ψ@λής ΠΑΛΙ οι τρίχες θα της φταίνε"

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

αυτες σου οι αποριες που αποσκοπουν?στο να ανεβασεις το "εγω" σου?ανεκαθεν οσων αφορα αμαξια μηχανες υπηρχαν κουλαδια και θα υπαρχουν...το να βαλω τον εαυτο μου ομως σε συγκριση με τον οποιονδηποτε ειναι αν μη τι αλλο ενδειξη ανασφαλειων και αναζητηση επιβεβαιωσης...πιστευεις δηλαδη εγω οτι θα σου απολογηθω επειδη σαν πρωτη μηχανη (απο παπακι που εχω) γουσταρω και βολευομαι σε ενα ss 600αρι?ο καθε ανθρωπος εχει την ιδιοσυγκρασια του και γνωριζει τις δυνατοτητες του...οδηγικα ειμαι ενας απο αυτους και σε πληροφορω οτι πολλα νεα παιδια "το εχουν" περισσοτερο σε σχεση με τις παλιοτερες γενιες "μηχανοβιων"...μαθανε να οδηγανε σε ενα περιβαλλον με 10πλασιο αριθμο αυτοκινητων μηχανων δεν χτυπανε και δεν σκοτωνονται αναλογικα τοσο πολλοι οσο καποτε επι εποχης ροδα τσαντα και κοπανα οπου τα αυτοκινητα και η κυκλοφορια στους δρομους ηταν σαφως λιγοτερη...και αν θες να το παμε και με το γραμμα του νομου...δεν υπαρχει ΕΝΑΣ που θα πεσει ΑΝ τα ορια ταχυτητας φωτεινοι σηματοδοτες και STOP σταματησουν να παραβιαζονται...απο εκει και περα επειδη στο Ελλαδισταν ολοι μαγκες και γληγοροι γινηκαν ξαφνου μπορουν και κρινουν ποιος ειναι κουλαδι και ποιος οχι καλο θα ηταν να κανουν ΠΡΩΤΑ ΜΙΑ ΑΥΤΟΚΡΙΤΙΚΗ να δουν τι παιδεια υπαρχει εξω και μετα να μου πουν αν ειναι αυτοι σωστοι και αν θα επρεπε τετοιου ειδους ερωτηματα να υπαρχουν...

Υ.Γ.ξαδερφος μου στον Καναδα ηλικιας 40+ πηρε ως πρωτη μηχανη gsxr 1000....σε πληροφορω οτι και τη βολτουλα του παει και track days εχει ξεκινησει ΜΕ ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ...μιας και "παπια" δεν κυκλοφορουν εξω!!!

Τσάκαλε, ΑΝΤΕ ΚΑΝΕ ΦΟΥΣΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΜΙΞΑ ΣΟΥ..ακόμη δεν βγήκατε από το αυγό σας..

αδμιν μπανάρετε με εάν πρέπει

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Δεν είναι εμπειρία σίγουρα αυτή που είχες, αλλά ο τελευταίος που θα σε κρίνει φίλε μου θα είμαι εγώ. Είναι καθαρά στο χέρι σου (και εννοώ στο χέρι όλων) να μην ξέρουν καν ποδήλατο και να πάνε σε 600άρι SS. Ωριμότητα χρειάζεται, καθαρό μυαλό και διάρκεια σε όλα τα αυτά.

Διαφωνώ κάθετα!!!

Όσο και να έχεις το μυαλό στο κεφάλι σου για να οδηγήσεις τέτοια μηχανάκια χρειάζεται Ε Μ Π Ε Ι Ρ Ι Α !

Αν έχεις το μυαλό στο κεφάλι σου μπορείς να γλυτώσεις από τις βλακείες που θα έκανες μόνος σου επιτηδες. Δηλαδή να κρατηθείς να μην πατήσεις το γκάζι απότομα, το φρένο απότομα, να μην κάνεις σούζα κλπ κλπ...

Όμως αν δεν έχεις εμπειρία και οδηγάς μια τόσο δυνατή μηχανή τότε θα έρθουν (1000%) πολλές (πάρα πολλές) στιγμές που είτε θα ξαφνιαστείς από κάτι ή κάποιον και δεν θα ξέρεις πως να αντιδράσεις! Να σου πω το πιο γελοίο: μπορεί να φτερνιστείς και ασυναίσθητα να γυρίσεις μισό εκατοστό τον καρπό σου στο γκάζι (μου έχει τύχει) ξέρεις τι σημαίνει μισό εκατοστό γκάζι παραπάνω πάνω σε στροφή;

Όσο και αν έχεις το μυαλό στο κεφάλι σου θα πρέπει να έχεις μάθει από πριν και με πιο μικρές μηχανές να φρενάρεις σωστά, γιατί οι μεγάλες πολλές φορές δεν συγχωρούν!

Θα πρέπει να ξέρεις πόσο γκάζι και πότε να δώσεις για να κάνεις μια προσπέραση! Αυτό δεν έχει να κάνει με σωφροσύνη αλλά με εμπειρία!

Είναι βλακωδέστατο να πάρει κάποιος σαν πρώτη μηχανή κάποια με 80+ άλογα! (και πολλά λέω)

Και εγώ ξέρω άτομα που για πρώτη μηχανή πήραν το gsxr ή το cbr και είναι καλά χωρίς πέσιμο και λοιπά. Αλλά αυτό έχει συμβεί από καθαρή τύχη και μόνο!! Είναι σαν να ρίχνεις ένα κέρμα κορώνα γράμματα και να ποντάρεις την σωματική σου ακεραιότητα! Μπορεί να κερδίσεις μεν αλλά είναι τελείως ηλίθιο δε!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

c.l.a.b. γραφεις περι ασφάλειας οτι δηλαδή είναι ασφαλέστερο το cbf σου από ένα μικρότερο μηχανάκι. Μύθος. Από που το μετέφερες αυτό?

Πάμε λοιπόν για όλες τις χρήσεις θα σε πληροφορήσω οτι ένα kaze r 110 είναι ασφαλέστερο(εντός πόλης)εάν έχεις αμφιβολεία ρώτα κατόχους και τον 2 να σου πούν.

1.στενά ελαστικά τα οποία κάνουν θαύματα στο βρεγμένο ή πλημμυρισμένο από βροχή οδόστρωμα σε συνολική πρόσφυση αλλά και στο απόλυτο φρενάρισμα

2.ιπποδύναμη όση χρειάζεσαι εντός της πόλης χωρις τινάγματα εάν κατά λάθος συμβεί κάτι με το δεξί γκρίπ

3.διαστάσεις χωρίς να μαζέψεις κανα διερχόμενο παππού

4.Βάρος περίπου 120Kg άρα αδράνεια τόση όση ένας αρχάριος μπορεί να κοντρολάρει

κι όμως ένα παπί είναι ασφαλέστερο από το δικό σου cbf(εντός πόλης) και ας είναι πιο προηγμένη τεχνολογικά μοτό

Τώρα εάν σνομπάρετε τις πάπιες εχει αρκετά μοτό ενδιάμεσα από από τα 110 kg και 10hp εώς τα 240Kg και 78hp που επέλεξες να διαχειριστείς

sarmelion το αποτέλεσμα έδειξε 70% ποζεριάς

Οτι λάμπει είναι χρυσός ορμάτε τσακάλια!

έν καιρό, "της κοντής ψ@λής ΠΑΛΙ οι τρίχες θα της φταίνε"

1)στην βροχη δεν χρησιμοποιω μοτοσυκλετα.οταν βρεχει παιρνω το αυτοκινητο.(αυτο που καποιοι ονομαζουν κουτι).κ επισης η μοτοσυκλετα μου φερει αβς που δεν φερει μεχρι στιγμης κανενας παπιος απο οσο γνωριζω,μπορει κ να λανθανω.κ νομιζω οτι κυριως εντος πολεως,εκει δλδ που τα απροοπτα ειναι κ συχνοτερα,,το αβς σωζει απο πολλες πτωσεις.

2)συμφωνω απολυτως για την ιπποδυναμη.αλλα δεν την χρησιμοποιω αποκλειστικα εντος πολεως.οποτε για εθνικη,δικαβαλος δεν μου αρκει.

3)η διαφορα σε πλατος δεν ειναι τοσο μεγαλη που θα σε κανει με το παπι να τον αποφυγεις ενω με την 600 να πεσεις πανω του,αποψη μου.αν εχεις πεσει σε παππου με μοτοσυκλετα θα ξερεις κατι παραπανω,οποτε παω πασο.

4)για τον δικο μου ογκο τοσο τα 120 κγ μπορει να μην ειναι τπτ,αλλα κ τα 230 δεν ειναι κατι ιδιαιτερο.κ ας ειμαι αρχαριος.δεν παω ποτε πανω απο τα ορια μου.για να πω την αληθεια δεν τα πλησιαζω καν επειδη δεν ειναι αυτος ο σκοπος μου,αλλα η ασφαλης μετακινηση μου.

εχεις δικιο,ανηκω στο 70% της ποζεριας.το ποσοστο αυτων που δεν εχουν γνωση των αναγκων των υπολοιπων,αλλα παρολα αυτα ξερουν τι τους αρμοζει(α.κ.α. εξ ιδιοις τα αλλοτρια),ποιο ειναι?

στα περι κοντης ψωλης κ τι της φταιει,δεν μπορω να απαντησω καθοτι δεν εχω εμπειρια πανω στο θεμα(αν εχει καποιος μπορει να την εκφερει αφοβα).αρκουμαι στην δικη σου δηλωση κ συμφωνω κ επαυξανω.αλλωστε δεν εχουμε να χωρισουμε κατι.συζητηση κανουμε.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Προσωπικά παρόλο που είχα εμπειρία από 17 χρονών έως 22 με 250 ss δίχρονα,επειδή είχα χρόνια να οδηγήσω πήρα για κάνα 1-2 χρονάκια το 250.

Και αυτό για να εξοικειωθώ με τα νέα δεδομένα.Ηλικία, βάρος,πιο πολλοί επικίνδυνοι στους δρόμους,εμπειρία κτλ.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Κύριοι παραφέρεστε. Προτείνω να μπει λουκέτο στο θέμα.

Είναι ξεκάθαρο ότι οι απόψεις διίστανται και δεν υπάρχει περίπτωση να έχουμε πολιτισμένο διάλογο.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Κύριοι παραφέρεστε. Προτείνω να μπει λουκέτο στο θέμα.

Είναι ξεκάθαρο ότι οι απόψεις διίστανται και δεν υπάρχει περίπτωση να έχουμε πολιτισμένο διάλογο.

Γιατι παραφερονται? Γιατι να κλειδωθει?

Οι αποψεις παντα διιστανται. Διαλογος γινεται νομιζω. Και μαλιστα ηρεμος.

Με τετοιο θεμα που διαλεξες να ανοιξεις, δεν θα επρεπε να εχεις παραπανω προσδοκιες. Θα υπαρξουν πολλες και διαφορετικες αποψεις.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Να ρωτήσω δηλαδή κάτι. Χωρίς κανένα ίχνος ειρωνίας ειλικρινά. Δηλαδή αν θεωρήσουμε πως κάποιος έχει μία Α εμπειρία στις μηχανές και οδηγάει ένα δυνατό εντούρο(μιλαμε ντουμπανο και το παίζει στα δάχτυλα) μπορεί να μεταβεί από αυτό σε ένα ss 180 άλογα και να θεωρούμε ότι το κατέχει; Δηλαδή θέλω να πω πως άλλη οδηγηση θα κανει με το εντουρο και αλλη με το ss και πως οτι εμπειρια και να εχει και ωριμοτητα δεν θα το γνωριζει το μηχανακι για αρκετο καιρο. Και αν δεν εχει ξανακαβαλησει ss χεσμενος θα το πηγαινει και αυτος νομιζω.. Σε αυτή την περιπτωση τι πρεπει να κανει ? να ξεκινησει και να αλλαξει 2-3 ss πριν το χιλιαρι όλων των κατηγοριων και να τους πιει το αιμα μεχρι να πει οτι το κατεω ή να παει κατευθειαν εκει που πιστεύει και για ενα διαστημα να τον κραζουν ως κουλαδι που πηγαινει σιγα σιγα με το ss ?

Για κάποιον έμπειρο όπως τον περιγράφεις, η συνήθεια του μεγάλου SS είναι μια υπόθεση δύο - τριών εβδομάδων (άντε ενός μήνα) Απλά πρέπει να συνηθίσει τη κίνηση του δεξιού του χεριού και τον τρόπο που μαζεύει χιλιόμετρα αυτή η μοτό. Από κει και πέρα, θα είναι μια χαρά άνετος κι ωραίος.

Και... όχι... δεν είναι το ίδιο πράγμα (αν υπονοείς αυτό) ότι αυτός ο αναβάτης είναι το ίδιο με έναν που έμαθε να οδηγάει πάπια χτες και αύριο θα πάει σε πύραυλο εδάφους εδάφους. Ο ένας ξέρει να χειρίζεται σωστά μια μοτοσυκλέτα κι ο άλλος είναι ανίδεος κι ίσως δεν θα μάθει ποτέ να οδηγεί σωστά.

.Εγω θα μιλησω για μενα 1η μου μηχανη 1 παπι 100αρι αστρα,2η μηχανη μια zzr 1400

Φίλος... χαρά στο κουράγιο σου και καλή τύχη σου εύχομαι. Ίσως έκανες την χειρότερη επιλογή που θα μπορούσες να κάνεις στην μετάβασή σου στις μεγάλες μοτοσυκλέτες. (πραγματικά όμως θα ήθελα να ακούσω τους λόγους μιας τέτοιας επιλογής. "Το ήταν η μόνη μοτοσυκλέτα που μου άρεσε" δεν θεωρείται σοβαρή απάντηση στην περίπτωσή σου)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Νομίζω ότι ο πρέπει να αλλάξει ο τίτλος αυτού του θέματος και να μπει το: "Η άγνοια είναι ευτυχία!"

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

εγω μετα απο παπι και cbr 125 πηγα σε R6.. παω σιγα!!! ας λενε οτι θελουν... μεχρι να το μαθω καλα!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Για κάποιον έμπειρο όπως τον περιγράφεις, η συνήθεια του μεγάλου SS είναι μια υπόθεση δύο - τριών εβδομάδων (άντε ενός μήνα) Απλά πρέπει να συνηθίσει τη κίνηση του δεξιού του χεριού και τον τρόπο που μαζεύει χιλιόμετρα αυτή η μοτό. Από κει και πέρα, θα είναι μια χαρά άνετος κι ωραίος.

Και... όχι... δεν είναι το ίδιο πράγμα (αν υπονοείς αυτό) ότι αυτός ο αναβάτης είναι το ίδιο με έναν που έμαθε να οδηγάει πάπια χτες και αύριο θα πάει σε πύραυλο εδάφους εδάφους. Ο ένας ξέρει να χειρίζεται σωστά μια μοτοσυκλέτα κι ο άλλος είναι ανίδεος κι ίσως δεν θα μάθει ποτέ να οδηγεί σωστά.

Φίλος... χαρά στο κουράγιο σου και καλή τύχη σου εύχομαι. Ίσως έκανες την χειρότερη επιλογή που θα μπορούσες να κάνεις στην μετάβασή σου στις μεγάλες μοτοσυκλέτες. (πραγματικά όμως θα ήθελα να ακούσω τους λόγους μιας τέτοιας επιλογής. "Το ήταν η μόνη μοτοσυκλέτα που μου άρεσε" δεν θεωρείται σοβαρή απάντηση στην περίπτωσή σου)

Δεν υπαρχει φιλε μου συγγεκριμενος λογος το οτι μου αρεσε παρα πολυ αυτη η μηχανη και το οτι ηθελα να την αγορασω δεν σου αρκει;ηθελα μια μηχανη να πηγαινω τις βολτες μου τα σαββατοκυριακα και ισως στο μελλων να παω εξωτερικο με την συγγεκριμενη μοτο.Εγω δεν ειπα οτι αυτο που εκανα ειναι το πιο σωστο αν με ροταγε καποιος ουτε εγω θα το προτεινα το ειπα και παραπανω,ομως αν εχεις την συνεση που πρεπει μπορει να την οδηγησει ο καθενας αρκει να το εχει και λιγο μεσα του ο καθενας κανει τις επιλογες του.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μια καλή περίληψη θα ήταν "Οι άλλοι να πάρουν μικρό, εγώ πιστεύω πως το έχω, ο καθένας κάνει ό,τι νιώθει". Δηλαδή, άλλα λόγια ν'αγαπιόμαστε.

Πάντα έτσι πάνε αυτά τα θέματα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα