Jump to content
Apisteftos

Δίσκοι Συμπλέκτη Tenere. Τι να βάλω? Να τους αλλάξω μόνος μου?

Recommended Posts

πόσα χιλιόμετρα έχει η μηχανή σου?Αν βάλεις τους μαμά άλλα τόσα δεν θα σου βγάλουν ? αν εισαι οκ με το πόσο άντεξαν και με το γεγονός ότι είναι φθηνότεροι μια χαρά δεν είναι τότε?

η μηχανή εχει 184.000χλμ

οι προηγούμενοι δεν θυμάμαι πόσα χιλιόμετρα ειχαν βγάλει, αλλά σίγουρα πάνω από 35.000-40.000!

δεν κοίταξα σε yamaha αρχικά για το θέμα του κόστους (λανθασμένα τελικά) όπως έγραψα και παραπάνω, από θέμα ζωής πιστεύω ότι είναι ok!

τώρα πιο πολύ για τα ελατήρια έχω απορία, 12e? τόσο μεγάλη διαφορα? μην είναι τίποτα φόλες... αλλά δεν νομίζω ρε γαμώτο, newfren είναι, δεν είναι τατσουμιτσου...!

Αν μελλοντικά δεν έχεις κατα νου καμμιά βελτίωση, οι γνήσιοι είναι μια χαρά.

Μπα Θανάση, για βελτίωση δεν το βλέπω, μόνο συντήρηση στα "μαμά" πλαίσια αξιζει με τα χιλιόμετρα που έχει το μοτόρι!

Ετσι και αλλιώς δεν το σκίζω, έχω άλλα για να τους πίνω το αίμα και να ξεκα... μπιιιιιπ! :spiteful:

Οπότε παω για μαμά ε?! Ωραία!

Τροποποιήθηκε από τον Apisteftos

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Μπα Θανάση, για βελτίωση δεν το βλέπω, μόνο συντήρηση στα "μαμά" πλαίσια αξιζει με τα χιλιόμετρα που έχει το μοτόρι!

οκ, then !

Σαν τα Γιαμαχα δεν έχει γατακια. 184.000 χλμ το μονοκύλινδρο! :shades:

You can go to τινάξεις καμμιά......................ελιά ! :crazy:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Και για τα drz400 παντως ολοι προτεινουν μαμα δισκους ελατηρια κτλ συμπλεκτη , ειναι τα μονα που θα βγαλουν πολλαααα χιλιομετρα σε σχεση με πολλα αφτερμαρκετ ονοματα .

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Σαν τα Γιαμαχα δεν έχει γατακια. 184.000 χλμ το μονοκύλινδρο! :shades:

180.000+ χλμ και δεν έχει ανοίξει ποτε μοτέρ και δουλεύει απροβλημάτιστα!

σε λίγο καιρό ίσως χρειαστεί για τίποτα ελατήρια η τίποτα ρουλεμάν αλλα βλέπουμε!

Σας ευχαριστώ πολύ όλους για την μέχρι τώρα καθοδήγηση και τις συμβουλές, Smia για να δούμε, θα πάω να πάρω τους μαμά δίσκους και λοιπά

ανταλλακτικά, και ελπίζω να βρω χρόνο το σ/κ να τους αλλάξω!

Μείνετε συντονισμένοι, αν κολλήσω κάπου στη διαδικασία θα χρειαστώ την βοήθεια σας ξανά!

:_thumbsup:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Λοιπόν παίδες επανέρχομαι στο θέμα, μιας και βρήκα χρόνο μέσα στην εβδομάδα και πήρα μερικά τηλεφωνα για τιμές!

Πρώτα απ όλα πήρα τηλέφωνο στη μαμά Yamaha όπως πρότεινε σε προηγούμενο post ο φίλος Σάκης, και όντως είχε δίκιο για τις τιμές,

43e οι δίσκοι, 21e τα ελατήρια.

Πήρα στην Πέρκο για Premier, 72e οι δίσκοι, ελατήρια δεν έχουν.

Πήρα και στα Stelpet για Newfren, 61e οι δίσκοι ...12e τα ελατήρια!!!

Πήρα και σε άλλο ένα που φέρνει και Yamaha, και Newfren, αλλα δεν ήξεραν τιμές εκείνη τη στγμή και θα τους πάρο πάλι αύριο.

Ρε σεις, να βάλω μαμά δίσκους με ελατήρια newfren (55e σύνολο!!), και τα ρέστα που θα περισσέψουν να τα κάνω λάδια φίλτρα και ότι άλλο?

Στην αρχή δεν είχα ψάξει καν για τους yamaha γιατί πίστευα ότι θα είναι πιο ακριβοί από τους after market, όπως συμβαίνει στο 90%

των OEM ανταλλακτικών-αναλώσιμων, αλλά τελικά έχουν οκ τιμή!

Τι λέτε?

φίλε μου για τους δίσκους οντος 43 έχουν αλλα τα γνήσια ελατήρια δεν έχουν 21, κοιτα το ξανα γτ ειμαι 100% σίγουρος οτι εχουν 3,5ε το ενα και εσενα εχει 5 ελατήρια συνολο 17.5ε,

γνωμη μου ειναι να βαλεις γνησια ελατήρια γτ τα afermarket θα σου ειναι πολυ σκληρά στο χερι, ειναι για δυναμωμένα μοτερ που δεν προορίζονται για πολλά χλμ ταξίδια κτλπ και δεν θα κρατήσουν και τοσο....

η yamaha δεν εχει σε ολα ακριβές τιμες, σε καποια θεματα εχει πολυ λογικες τιμες, για παραδιγμα τα δυο μέρη της καμπάνας του συμπλέκτη που πιέζουν τους δισκους, το εξωτερικό εχει 20ε και το εσωτερικό 70-80ε περίπου που δεν ειναι τραγική τιμη

Τροποποιήθηκε από τον jpn_sakis

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

[

Η καδένα πως ειναι μαζεμένη ετσι;;;;

Aυτη ειναι η αλυσιδα των εκκεντροφορων του εμπρος κυλινδρου.

Η κεφαλη εχει βγει και αν δεν βγει η καμπανα κλπ εξαρτηματα,δεν βγαινει η αλυσιδα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Απίστευτε θέλουμε φωτορεπορτάζ από την αλλαγή δίσκων!!!

Δεν χρειαζεται εσεις οι απιστοι να κοιτατε στα ενδοτερα ενος Γιαμαχικου κινητηρος.... -_- -_- -_-

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

αν τους βαααααλεις μονος σου,τοτε πρωτου τους τοποθετησεις τους καινουργιους ,κανε τους ενα μπανακι σε λαδι

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Δεν χρειαζεται εσεις οι απιστοι να κοιτατε στα ενδοτερα ενος Γιαμαχικου κινητηρος.... -_- -_- -_-

Έχετε τίποτε να κρύψετε εσείς οι πιστοί;... :shades:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

τα γνήσια ελατήρια δεν έχουν 21, κοιτα το ξανα γτ ειμαι 100% σίγουρος οτι εχουν 3,5ε το ενα και εσενα εχει 5 ελατήρια συνολο 17.5ε,

σε επίσημο Yamaha πήρα τηλέφωνο, θα πάρω και αλλου! σε ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές! :_thumbsup:

Απίστευτε θέλουμε φωτορεπορτάζ από την αλλαγή δίσκων!!!

αν θέλετε πολύ ευχαρίστως να ανεβάσω φωτογραφικό υλικό βήμα-βήμα από την αλλαγή!

:tooth:

αν τους βαααααλεις μονος σου,τοτε πρωτου τους τοποθετησεις τους καινουργιους ,κανε τους ενα μπανακι σε λαδι

yeap! το έχω ακούσει αυτό και το έχω στο μυαλό μου!

μια βουτιά σε ένα λεκανάκι με καινούρια λαδάκια αρκεί, έτσι?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

σε επίσημο Yamaha πήρα τηλέφωνο, θα πάρω και αλλου! σε ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές! :_thumbsup:

αν θέλετε πολύ ευχαρίστως να ανεβάσω φωτογραφικό υλικό βήμα-βήμα από την αλλαγή!

:tooth:

yeap! το έχω ακούσει αυτό και το έχω στο μυαλό μου!

μια βουτιά σε ένα λεκανάκι με καινούρια λαδάκια αρκεί, έτσι?

δεν χρειάζεται καν τα τα βουτήξεις σε λεκανακι, παρε με το δάχτυλο λιγο απο το καινούριο λαδι αληψε τα και εισαι κομπλέ. το να αδιασεις καινούριο λαδι σε λεκανακι εκτός οτι δεν χρειάζεται ειναι και ασύμφορο :thumbsup1:

Τροποποιήθηκε από τον jpn_sakis

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

δεν χρειάζεται καν τα τα βουτήξεις σε λεκανακι, παρε με το δάχτυλο λιγο απο το καινούριο λαδι αληψε τα και εισαι κομπλέ. το να αδιασεις καινούριο λαδι σε λεκανακι εκτός οτι δεν χρειάζεται ειναι και ασύμφορο :thumbsup1:

Βρε ναι! Εννοώ βουτά στα ~300ml που περισσεύουν από το ένα μπουκάλι! :_thumbsup:

Σήμερα βρήκα χρόνο και πήγα για ψώνια!

Δίσκοι: ok

Ελατήρια: ok

Λάδια: ok

Φίλτρο Λαδιού: ok

Φλάντζα: ok

Μείνετε συντονισμένοι, το χειρουργείο αρχίζει και ο γιατρός δεν είναι καλά! :crazy:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

:lipssealed::lipssealed::lipssealed:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

lipssealed.giflipssealed.gif

Ερωτώ !

Τι ξύλο να βάλω ?

Μαόνι ή ....σουηδικό να'ρθει και φτηνά.................? :lipssealed: :lipssealed: :lipssealed::mB_kalo_e:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Λοιπόν είχα όρεξη σήμερα, κατέβηκα βραδιάτικα και άρχισα να λύνω με τον bro!

Ολα (σχεδόν) μια χαρά, μπήκαν και οι δίσκοι και περιμένω αύριο το πρωί που θα ανοίξει το μηχανουργείο απέναντι, να του πάρω

ενα ροπόκλειδο να σφίξω ελατήρια, να δέσω και να πατήσω μίζα!

Όπως είπα και παραπάνω, "σχεδόν" καλά, γιατί μόλις έλυσα το καπάκι της τρόμπας νερού και αντίκρισα την φτερωτή είπα What The F@ck!

waterpumps.jpg

waterpump2s.jpg

ενώ θα έπρεπε να είναι σχεδόν έτσι...

482210194tp.jpg

απο εξαφτερη, εχει γίνει τριφτερη και κουτσοδόντα...

και η πλάκα ειναι οτι τα φτερά δεν ήταν ετσι ανοιχτά οπος τα βλέπετε στη φωτο, εγω τα άνοιξα,

ηταν μαζεμένα προς το κέντρο και "αγκάλιαζαν" τον αξονα.

με λιγα λόγια νερο αυτό το πράγμα δεν έσπρωχνε, παρ ολα αυτά το yamahaκι δεν ειχε ανεβάσει ποτε θερμοκρασία

και ας έτρωγε ζόρια ολο το καλοκαίρι!!!

Στο θεμα μας, το παράξενο ειναι οτι η Yamaha στον κατάλογο με τα ανταλλακτικά του Tenere δεν δείχνει τον άξονα και την φτερωτή σαν ξεχωριστά ανταλλακτικά (?)

Γιατί οεο?

yampartwater.jpg

ενώ στο service manual το δείχνει κανονικά σαν No6.Impeller Shaft

tenereimpeller.png

Οποτε αύριο έχει τρέξιμο πάλι στη Yamaha να ρωτήσω αν υπάρχει και σε τι τιμή παίζει...

και να ψάξω και για τίποτα μεταχειρισμένα.

Για πείτε και ιδέες για το πως έφτασει η φτερωτή σε αυτή την κατάσταση...! Τι σκατά, χαλίκια είχε μέσα το παραφλού?

Δεν θα έπρεπε να είναι ανοξείδωτη για να μην μασάει με τα χρονια?

Τροποποιήθηκε από τον Apisteftos

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

εγω θα ρωτησω και κατι αλλο... γιατι ειδα τη φτερωτη και με ελουσε κρυος ιδρωτας....

τα υπολοιπα 3 φτερα απο τη φτερωτη ΠΟΥ εχουν παει??

αν ανοιξες τη φτερωτη και σου πεσανε στο χερι τα φτερα εχει καλως

αν ανοιξες και δε σου μεινανε στο χερι δε θα πρεπει ν αναρωτηθεις αν σπασανε μεσα στη αντλια νερου που εχουν παει ?

μηπως εχουν φρακαρει τιποτα...

με συγχωρεις αν γινομαι καχυοπτος αλλα φυλαγε τα ρουχα σου να εχες τα μισα λεει η παροιμια :_thumbsup:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Πάει το ιμπέλερ !

'Νταξ, αναμενόμενη ζημιά λόγω ηλικίας.....

Πάρε όλο το σετ, άξονα /ιμπέλερ / γρανάζι + ότι τσιμούχα / ασφάλεια / παξιμάδι έχει εκεί .

Μην πάρεις μεταχ/να, δεν αξίζει η αγορά τέτοιου εξαρτήματος σε μετ/νο.

Τα τρώει η σπηλαίωση και οι....όχι συχνές αλλαγές καλού παραφλού.

Ανοξείδωτα είναι πάντως...

Δες για σπηλαίωση.

http://en.wikipedia.org/wiki/Cavitation

Τροποποιήθηκε από τον innova 04

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

είσαι τυχερός που το tenere εχει την υδρόψυξη για προληπτικούς λογους, δεν σου έπαθε τπτ επειδή ο κινητήρας εχει τον ίδιο τροπο ψύξης-ελαιόψυξη με το xt600 (πέρα της υδροψυξης), απλα σου δουλεβε σαν ενα υπερκυβισμενο xt και για αυτο δεν καταλαβες εσυ και το tenere σου κατι :_thumbsup:

αυτη ειναι και η διαφορά και ο λογος που αυτα τα μηχανάκια ειναι βαρύτερα και κρατάνε αυτο το βάρος σε σχέση με τους υπόλοιπους υδροψυκτους ανταγωνιστές

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Πάει το ιμπέλερ !

Και σιγουρα καποιος παλιοτερος ιδιοκτητης εβαζε νερο αντι παραφλου. :cheers:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ακριβώς.

Δες κι εδω για..........ζουμιά ψυγείου ! :mB_kalo_e:

εχει και κάτι καλά + φθηνα υγρά καθαρισμού. Αν πας ρωτα τον, γιατι ΔΕΝ τα δείχνει στο ηλ. μαγαζί.....

http://www.trade-wind.gr/index.php?page=shop.browse&category_id=12&option=com_virtuemart&Itemid=57&lang=el

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Όπως τα είπαν οι παραπάνω, σπηλαίωση και κακή ποιότητα ψυκτικού (είτε λόγω ηλικίας, είτε λόγω νερού...). Η υπόλοιπη φτερωτή μην σε ανησυχεί, πιθανότατα έχει γίνει σκόνη...

Πάντως από τα διαγράμματα που έβαλες, καταλαβαίνω ότι πάει άξονας και φτερωτή μαζί, ακόμη κι αν αναφέρεται σε impeller shaft, το δείχνει μαζί με τη φτερωτή.

Αυτά να τα βλέπουν οι "μάστορες" που πρέπει να επιμείνω για να μου αλλάξουν ψυκτικό στη διετία... "μη γίνεσαι υπερβολικός" μου λένε... :wallbash:

ΥΓ - Εγκάθετε της μουσικοδυναμικής, για να μη δούμε τέτοιες εικόνες έλεγες να μην βλέπουμε το εσωτερικό γιαμαχικών κινητήρων εμείς οι άπιστοι;.... :tease: Πάντως τρεις Χοντάκηδες σπεύσαμε να περιγράψουμε τη βλάβη και τι ακριβώς έπαθε... (και μην ακούσω σχόλια για οικειότητα με βλάβες κι άλλα τέτοια φαιδρά! :katana: )

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

εγω θα ρωτησω και κατι αλλο... γιατι ειδα τη φτερωτη και με ελουσε κρυος ιδρωτας....

τα υπολοιπα 3 φτερα απο τη φτερωτη ΠΟΥ εχουν παει??

αν ανοιξες τη φτερωτη και σου πεσανε στο χερι τα φτερα εχει καλως

αν ανοιξες και δε σου μεινανε στο χερι δε θα πρεπει ν αναρωτηθεις αν σπασανε μεσα στη αντλια νερου που εχουν παει ?

μηπως εχουν φρακαρει τιποτα...

με συγχωρεις αν γινομαι καχυοπτος αλλα φυλαγε τα ρουχα σου να εχες τα μισα λεει η παροιμια

μπα δεν υπήρχε ίχνος απο τα άλλα φτερά!

η έλιωσαν τελείως, η κόπηκαν (μπορεί να στράβωσαν και τα άλλα 3) και αφαιρέθηκαν απο τον προηγούμενο μηχανικό σε παλιότερο ανοιγμα της τρόμπας

Πάει το ιμπέλερ !

Πάρε όλο το σετ, άξονα /ιμπέλερ / γρανάζι + ότι τσιμούχα / ασφάλεια / παξιμάδι έχει εκεί .

Μην πάρεις μεταχ/να, δεν αξίζει η αγορά τέτοιου εξαρτήματος σε μετ/νο.

Ανοξείδωτα είναι πάντως...

Δες για σπηλαίωση.

http://en.wikipedia.org/wiki/Cavitation

ααααχχχ την πΟτανα την σπηλαιωση... και την έχουμε συζητήσει αρκετες φορές στη σχολή αλλα δεν πήγε το μυαλό μου...

και η πλάκα ειναι οτι συζητούσα το φαινόμενο πριν 5-6 μέρες με έναν φιλο του εμπορικού ναυτικού για το πως δημιουργείται και πως καταστρέφει τις προπέλες των καραβιών, κάτσε να τον πάρω ενα τηλ τον γκαντέμη...

για καινούριο δεν ξέρω, κάτσε να ρωτήσω τιμη, γιατί αν ισχύουν 1-2 τιμές που βρήκα βιαστικά στο νετ για την τρόμπα κομπλέ...

http://www.oemmotorp...Z-TENERE-660_af

:pray:

YA00137229 -- WATER PUMP ASSY -- 319.51euro

είσαι τυχερός που το tenere εχει την υδρόψυξη για προληπτικούς λογους, δεν σου έπαθε τπτ επειδή ο κινητήρας εχει τον ίδιο τροπο ψύξης-ελαιόψυξη με το xt600 (πέρα της υδροψυξης), απλα σου δουλεβε σαν ενα υπερκυβισμενο xt και για αυτο δεν καταλαβες εσυ και το tenere σου κατι :_thumbsup:

αυτη ειναι και η διαφορά και ο λογος που αυτα τα μηχανάκια ειναι βαρύτερα και κρατάνε αυτο το βάρος σε σχέση με τους υπόλοιπους υδροψυκτους ανταγωνιστές

:_thumbsup: πολυ ενδιαφέρουσα αυτη η εξήγηση, α ρε το yamahaki! σκυλί!

Και σιγουρα καποιος παλιοτερος ιδιοκτητης εβαζε νερο αντι παραφλου. :cheers:

Στααανταρ... κάτσε να τον πάρω ενα τηλ και αυτόν να τον :ranting3:

Ακριβώς.

Δες κι εδω για..........ζουμιά ψυγείου !

εχει και κάτι καλά + φθηνα υγρά καθαρισμού. Αν πας ρωτα τον, γιατι ΔΕΝ τα δείχνει στο ηλ. μαγαζί.....

http://www.trade-win...emid=57&lang=el

εκει ήμουν χτες για λάδια ξίδια, με τον Λαμπριανιδη είμαστε "κολλητοί" πια, έχουν φυγει λίτρα torco και castrol!

της Valeo ειχα τώρα μεσα, το κόκκινο, κάτσε να πάω να δω και τίποτα ζουμιά της redline!

Όπως τα είπαν οι παραπάνω, σπηλαίωση και κακή ποιότητα ψυκτικού (είτε λόγω ηλικίας, είτε λόγω νερού...). Η υπόλοιπη φτερωτή μην σε ανησυχεί, πιθανότατα έχει γίνει σκόνη...

Πάντως από τα διαγράμματα που έβαλες, καταλαβαίνω ότι πάει άξονας και φτερωτή μαζί, ακόμη κι αν αναφέρεται σε impeller shaft, το δείχνει μαζί με τη φτερωτή.

αυτό πιστευω και εγώ, πάω τώρα να την ξεμοντάρω να δω

Αυτά να τα βλέπουν οι "μάστορες" που πρέπει να επιμείνω για να μου αλλάξουν ψυκτικό στη διετία... "μη γίνεσαι υπερβολικός" μου λένε...

ΥΓ - Εγκάθετε της μουσικοδυναμικής, για να μη δούμε τέτοιες εικόνες έλεγες να μην βλέπουμε το εσωτερικό γιαμαχικών κινητήρων εμείς οι άπιστοι;.... :tease: Πάντως τρεις Χοντάκηδες σπεύσαμε να περιγράψουμε τη βλάβη και τι ακριβώς έπαθε... (και μην ακούσω σχόλια για οικειότητα με βλάβες κι άλλα τέτοια φαιδρά! :katana: )

:lol:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα