Jump to content
Daytona Racing

Dynamik-Μπερδεμα

Recommended Posts

Καταρχας να πω οτι ειμαι καινουργιο μελος,επιτελους βρηκα ενα forum που τα εχει ολα.Θα ηθελα να ακουσω τις γνωμες ολων σας σχετικα με το εξης προβλημα που εχω.

Προσφατα πηρα το πρωτο μου δυνατο μηχανακι μετα απο 4 χρονια ταλαιπωριας με ενα Στρογγυλοφαναρο(50cc).Δεν μπορω να πω αθανατο και απροβληματιστο αλλα στις ανηφορες εσπρωχνα...

Οπως ειπα προηγουμενως μολις πριν απο ενα μηνα πηρα ενα dynamik εντελως μαμα το οποιο μπορω να πω οτι ειναι καλα συντηρημενο(φανταστητε οτι ο τυπας κραταγε βιβλιο σερβις)...μετα

απο λιγο καιρο μου παρουσιασε τα εξης προβληματα.

1)Για να παρει μπρος 8ελει οπωσδηποτε τσοκ και αμεσως μετα πρεπει να κρατησω λιγο γκαζι γιατι σβηνει.(Μηπως επειδη ειναι χειμωνας τραβαει ζορι στην αρχη???)

2)Οταν κραταω γκαζι(3-4000 στροφες)μπουκωνει μετα απο 2-3 δευτερα και παει να σβησει και ισιωνει μονο οταν ανοιγωκλεινω γρηγορα το γκαζι.

3)Τελευταια δεν μπορω να το ξεκινησω με τιποτα...μου εχει σπασει τα νευρα...ενω το ρελαντι ειναι μια χαρα γυρω στις 1500 στροφες,μολις ξεκιναω δινω γκαζι(2,5-3,500 στροφες)

και με το που αφησω τον συμπλεκτη μπουκωνει με τετοιο τροπο ωστε ξαναπαταω τον συμπλεκτη και δινω περισσοτερο γκαζι.

4)Αφου μετα απο 2-3 Παναγιες και Χριστους αφου με το καλο ξεκιναει μπουκωνει στις χαμηλες και κραταει στα8ερες στροφες ενω εχω ανοιγμενο το γκαζι παραπανω απτο να μεινουν οι στροφες στα8ερες,

τοτε ξαφνικα ξεμπουκωνει και δινει γκαζι λες και τουρμπισε.

5)Αρκετα συχνα αφου εχει ζεσταθει το μοτερ και ειμαι στο δρομο παω να το ανοιξω και αμεσως μετα την πρωτη ροπη μπερδευει,με το που ακουσω οτι μπερδεψει αφηνω γκαζι και το αφηνω να ηρεμησει,

επισης καμια φορα ο αδερφος μου οταν παμε καμια βολτα και γινεται το παραπανω μ λεει οτι βγαζει ασπρο καπνο.Αφου γινει το παραπανω 2-3 φορες μετα το μηχανακι πεταει στην κυριολεξια.Πιανει τα 100 πιο γρηγορα απο Rallaki.

Μιας και ειναι η πρωτη φορα που εχω διχρονο και δεν ξερω τιποτα απο δαυτα θελω να με βοηθησετε λιγακι.Ξερω οτι για τις ερωτησεις 1-2-3-4 φταιει το καρμπυρατερ.Τωρα για την ερωτηση 5 θελω λιγο την βοηθεια οσων εχουν διχρονο να μου πουν και τι γινετε με το λαδι.Μηπως τραβαει πολυ λαδι και μπουκωνει το μηχανακι?Παει και καθεται το γ******ο το λαδι πανω στο μπουζι?Λιγο help guys.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Οπωσ ειπεσ για τα 4 πρωτα φταιει το καρμπιλατερ.για το 5 πιγαινει καλυτερα την ωρα που ξεμπουκωνει.το μπουκωμα μπορει να ειναι απο το καμπιλατερ απο το λαδι που του βαζεισ{για πεταμα} και σιγουρα απο το δοθυλεμα που του κανει.αν το πηγαινεισ σιγα συνεχεια μπουκωνει ευκολα.ανοιγετω που και που

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Καταρχας Καλωςηρθες στο φορουμ μας.

τωρα οσον αφορα το θεμα σου.. τωρα που μπηκανε τα κρυα το να περνει μπρος με δυσκολια ειναι

φυσικο οσον για τα προβληματα σου, το ειπες και μονος σου το προβλημα ειναι το καρμπ.

κανε του εναν καθαρισμο κ ενα ρυθμισμα.

για τα λαδια θα σου προτινα να αγοραζεις τα castrol TTS 2T γιατι οντως ειναι τα κορυφαια της αγορας.την μιξη μην τιν κανεις μονος σου.

για το 5 ευθυνεται το οτι το μηχανακι σου πρεπει να ειναι πολυ μπουκωμενο,

μην το αναβεις ποτε με γκαζι...για παραδειγμα οταν το παρκαρεις το βραδυ και το πρωι πας να το βαλεις μπρος,οταν πας να το βαλεις δωσε μανιβελια χωρις να δινεις καθολου γκαζι γιατι ειναι ενας απο τους κυριους λογους που μπουκωνει, μολις δεις οτι πηρε μπρος τοτε δωσε λιγο γκαζι σιγα σιγα ωστε να μην σβησει.

το μηχανακι με την συμπεριφορα που ανεφερες χρειαζεται ενα πολυ καλο ξεμπουκωμα, αναψε το αστο να ζεσταθει 4-5 λεπτα στο ρελαντι..πηγαινε για 2-3 λεπτα ηρεμα χωρις αποτομα γκαζια

και μετα βρες μια μεγαλη ευθεια!

αρχισε με πρωτη δινε σταδιακα γκαζι και ας σου κανει μπερδεματα εσυ συνεχισε σταθερα

θα αρχισει να βγαζει πολλους καπνους αλλα μην αγχωνεσαι, ζορισε την πρωτη αρκετα μετα

βαλε δευτερα και επαναλαβε την διαδικασια και συνεχισε ετσι μεχρι να ξεμπουκωσει για τα καλα.

το θεμα ειναι οτι τα μηχανακια αυτα δεν ειναι σχεδιασμενα για να πηγενουν σιγα, αν το πας σιγα για 20 λεπτα μπουκωνει και αντε παλι απο την αρχη για αυτο να προσπαθεις (οποτε μπορεις και σου επιτρεπει κ ο δρομος παντα!) να εισαι 2000 με 3000 στροφες και πανω.

αν χρειαστεις τπτ αλλο ρωτα ελευθερα!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

αυτο ακριβως το θεμα που λες αντιμετωπιζα και αντιμετωπιζω ακομα μερικες φορες!

το ειπες και μονος σου παντως ειναι θεμα λαδιων!εγω επειδη τελευταια εχω ξεμεινει απο λεφτα

του βαζω λαδια με 1,5 ευρο απο την SHELL ΔΥΣΤΥΧΩΣ!! το θεμα ειναι τωρα που εχουν πιασει και τα κρυα να μην το αφηνεις να μπουκωνει καθολου..

οσον για αυτο που λες οτι φοβασαι μην σε αφησει πουθενα, το χειροτερο που μπορεις να παθεις στην κατασταση σου πιστευω ειναι να θες αλλαγη μπουζι, για αυτο κρατα κατω απο την σελα 1-2 για περιπτωση αναγκης.

ξερεις να αλλαζεις μπουζι μονος σου?και να σε ρωτισω απο ποιο μερος εισαι? αθηνα? περιοχη?

Τροποποιήθηκε από τον EvilPlaYeR

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

αδερφε μην εξαπτεσαι, τεσπα ας επιστρεψουμε στο θεμα μας...

ηθελες να ρωτισεις τιποτα αλλο η σου λυθηκε η οποιαδηποτα απορια? -_-

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

αδερφε μην εξαπτεσαι, τεσπα ας επιστρεψουμε στο θεμα μας...

ηθελες να ρωτισεις τιποτα αλλο η σου λυθηκε η οποιαδηποτα απορια? -_-

Λοιπον το μηχανακι εστρωσε.Τελικα δεν φταιγανε τα λαδια 100% για ολα τα προβληματα που μου εβγαλε.Σημερα το πρωι το πηρα να παω να κανω κατι δουλιτσες και ειχε γαμηθει στα μπερδεματα οπου τελικα με αφησε...τι πρωτοτυπο για dynamik... :ranting3: Με τα πολλα παω παιρνω ενα μπουζι και μολις το εβγαλα το αλλο μονο εγω ελειπα απο πανω του.Τιγκα στο λαδι και στην μουργα ηταν...γι' αυτο μπουκωνε το καημενο.Ναι μεν φταιγανε τα λαδια που τα εφτυσε το μπουζι πιο γρηγορα απο το κανονικο αλλα τελως καλο,ολα καλα και το μηχανακι ειναι κομπλε.Παιρνει μπρος παλι με μιση μανιβελια,ουτε τσοκ ουτε τιποτα ακομα και οταν ειναι κρυο.Δεν μπερδευει πλεον καθολου και επιτελους η οδηγικη του συμπεριφορα επεστρεψε στο κανονικο.Αυτα τα κοψηματα και τα μπουκωματα που εκανε τελος.Οσο για την ερωτηση σου φιλε μου αθηνα ειμαι και συγκεκριμενα δυτικα προαστεια.Εσυ?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ηρεμια... προσωπικες αντιπαραθεσεις με πμ και μονο.

Προειδοποιηση δεν υπαρχει λογος να γινει. Εχει γινει ΗΔΗ κατα την εγγραφη σου που επρεπε να διαβασεις τους κανονες λειτουργιας.._thumbsup.gif

Τελος παντων.. Εδω γραφουμε ολοι με Ελληνικα και πεζα.

Ετσι ολοι συμβαλουμε στην σωστη και ''ομορφη'' λειτουργια.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Οπως ειπα προηγουμενως μολις πριν απο ενα μηνα πηρα ενα dynamik εντελως μαμα το οποιο μπορω να πω οτι ειναι καλα συντηρημενο(φανταστητε οτι ο τυπας κραταγε βιβλιο σερβις)...μετα

απο λιγο καιρο μου παρουσιασε τα εξης προβληματα.

Γιατί να μην κρατούσε βιβλίο service?Εσύ δηλαδή δεν θα κρατάς από εδώ και πέρα?

Λοιπον το μηχανακι εστρωσε.Τελικα δεν φταιγανε τα λαδια 100% για ολα τα προβληματα που μου εβγαλε.Σημερα το πρωι το πηρα να παω να κανω κατι δουλιτσες και ειχε γαμηθει στα μπερδεματα οπου τελικα με αφησε...τι πρωτοτυπο για dynamik... :ranting3: Με τα πολλα παω παιρνω ενα μπουζι και μολις το εβγαλα το αλλο μονο εγω ελειπα απο πανω του.Τιγκα στο λαδι και στην μουργα ηταν...γι' αυτο μπουκωνε το καημενο.Ναι μεν φταιγανε τα λαδια που τα εφτυσε το μπουζι πιο γρηγορα απο το κανονικο αλλα τελως καλο,ολα καλα και το μηχανακι ειναι κομπλε.Παιρνει μπρος παλι με μιση μανιβελια,ουτε τσοκ ουτε τιποτα ακομα και οταν ειναι κρυο.Δεν μπερδευει πλεον καθολου και επιτελους η οδηγικη του συμπεριφορα επεστρεψε στο κανονικο.Αυτα τα κοψηματα και τα μπουκωματα που εκανε τελος.Οσο για την ερωτηση σου φιλε μου αθηνα ειμαι και συγκεκριμενα δυτικα προαστεια.Εσυ?

Όταν το πήρες το μηχανάκι το πήγες για έναν έλεγχο σε έναν μηχανικό?Αν όχι πως βγάζεις αυθαίρετα συμπεράσματα γενικά για το μηχανάκι?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Γιατί να μην κρατούσε βιβλίο service?Εσύ δηλαδή δεν θα κρατάς από εδώ και πέρα?

Όταν το πήρες το μηχανάκι το πήγες για έναν έλεγχο σε έναν μηχανικό?Αν όχι πως βγάζεις αυθαίρετα συμπεράσματα γενικά για το μηχανάκι?

Εννοειται πως το μηχανακι το πηγα σε μαστορα και το ειδε.Πρωτον.Δευτερον το μηχανακι το ειχε φιλος μου εδω επο την περιοχη μου και το μηχανακι το ξερω εδω και πολλα χρονια και ξερω πως αυτος που το ειχε ηταν πολυ συνεπης σε ολα.Τριτον εννοειται πως και εγω θα συνεχισω να κραταω βιβλιο service.Το οτι κραταγε βιβλιο ο αλλος το ανεφερα διοτι πολλοι οχι μονο βιβλιο δεν κρατανε αλλα δεν 8υμουνται κιωλλας τι τους εχουν κανει και ψαχνεσαι εσυ μετα σαν μαλακας να δεις τι εχει γινει πανω στο μηχανακι.Τεταρτον τα συμπερασματα που ειπα στην αρχη ηταν πολυ γενικα και ηθελα να αρχισει απο καπου η κουβεντα και να ακουσω γνωμες-συμβουλες-κριτικες πανω σε αυτα.Ελπιζω να σου λυθηκαν ολες οι αποριες.Για οποια αλλη ερωτηση εχεις εδω ειμαι. :_thumbsup:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Δεν σκεφτηκα το μπουζι γιατι φανταστηκα πως θα το εχεις ελεγξει

Τωρα με το νεο μπουζι προσεχε, μην το μπουκωσεις παλι!

Μονος σου το αλλαξες το μπουζι ; Αν ναι πιστευω το εσφιξες δυνατα ετσι; Γιατι εκανα μια φορα αυτη τν μα***ια και το ειδα μονο οταν ειδα τα λαδια να τρεχουν..

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ειμουν κατοχος dinamik,πρεπει να παρεις αποφαση οτι πηρες 2χρονο μηχανακι οποτε τα μπουκοματα, μυρωδιες στα ρουχα απο λαδια κ.λ.π ειναι επομενα.τωρα για να αποφυγεις οσο γινετε αυτα :μεγαλη προσοχη στα λαδια μονο (castrol TTS)κ στο μπουζακι,ειναι λιγο πιο ακριβα τα λαδια απο τα συνηθησμενα αλλα αξιζουν,τωρα οσο για αυτα που σου συμβαινουν οταν πας να το βαλεις μπρωστα αν το αφησεις για λιγο να ζεσταθει δεν θα εχεις ουτε μπουκοματα,οταν το βαζεις θελει τσοκ οχι γκαζι πολυ λιγο..

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ειμουν κατοχος dinamik,πρεπει να παρεις αποφαση οτι πηρες 2χρονο μηχανακι οποτε τα μπουκοματα, μυρωδιες στα ρουχα απο λαδια κ.λ.π ειναι επομενα.τωρα για να αποφυγεις οσο γινετε αυτα :μεγαλη προσοχη στα λαδια μονο (castrol TTS)κ στο μπουζακι,ειναι λιγο πιο ακριβα τα λαδια απο τα συνηθησμενα αλλα αξιζουν,τωρα οσο για αυτα που σου συμβαινουν οταν πας να το βαλεις μπρωστα αν το αφησεις για λιγο να ζεσταθει δεν θα εχεις ουτε μπουκοματα,οταν το βαζεις θελει τσοκ οχι γκαζι πολυ λιγο..

Φιλε μου μολις αλλαξα το μπουζι το μηχανακι εστρωσε(Evilplayer:Ναι το εσφιξα αρκετα μπορω να πω),ουτε μπερδεματα ουτε τιποτα και παιρνει μπρος οπως επαιρνε οταν το πρωτοπηρα το μηχανακι,χωρις τσοκ.Τελικα θα εχω παντα καβαντζα ενα ακομα μπουζι μαζι μου για να το αλλαξω αν χρειαστει.Αυτο που 8α κανω ειναι να μαζεψω λεφτα και να παω να παρω αλλα λαδια(Castrol TTS) γιατι αυτα που του εχω βαλει ειναι για πεταμα απο οτι καταλαβα και αργα η γρηγορα οπως το βλεπω θα βγει off και το καινουργιο μπουζι με το ηλιελαιο που πηγα και του εβαλα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Φιλε μου ειμαι κατα 80% σιγουρος πως ειναι ζιγλερ.Γιατι στα 13 μου ειχα περασει ακριβως το ιδιο πραμα αλλα με ιμιαυτοματο μηχανακι.Παντα ορθιος

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα