ksino1100 13.310 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 19 , 2015 Για παραδειγμα στην παρακατω φωτογραφια, ο φακος θα εστιασει στο κοκκινο κυκλο. Οποτε εκεινο το σημειο εισαι σιγουρος οτι θα εχει μεγαλυτερη ευκρινια σε σχεση με τα αλλα σημεια που ειναι πιο μπροστα η πιο πισω (απο θεμα αποστασης απο την φωτογραφικη) . Στις φωτογραφιες σου, φαινεται πως το σημειο εστιασης σου δεν ειναι πανω στην μηχανη αλλα σε καποιο αλλο σημειο της φωτογραφιας. Γιαυτο και δεν ειναι 100% καθαρη η μηχανη στην φωτογραφια. Επέτρεψέ μου Στεφ να συμπληρώσω πως θα πρέπει να επιλέξει και σημειακή εστίαση. Γιατί αν η μηχανή είναι σε αυτόματη πολυεστιακή ρύθμιση, δε θα μπορεί να μετακινήσει το σημείο εστίασης. Προσωπικά σχεδόν πάντα επιλέγω σημειακή εστίαση γιατί πάντα θέλω να δείχνω στην φωτό ποιο είναι το θέμα μου, το spot μου! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
gkourmoul1 5.999 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 19 , 2015 Στην συγκεκριμενη περιπτωση δεν υπαρχει πολυεστιακη δυνατοτητα. Υπαρχει η ρυθμιση να εστιαζει στο κεντρο και να αλλαζει το μεγεθος της κουκκιδας, καθως και στο αυτοματο οπου μονο του εντοπιζει που θα εστιασει. Βεβαια μπορει και κλειδωνει την εστιαση, ή να την εχει και εστιαζει συνεχως (πχ για σκυλακι που κινειται και αλλαζει συνεχως εστιακη αποσταση). Αρα μια λυση ειναι να εστιαζει μονιμα κεντρο, να κλειδωνει την εστιαση πανω στο αντικειμενο που θελει να δωσει βαση, και μετα να καδραρει αλλαζοντας του θεση στο καδρο. Ελπιζω να γινομαι κατανοητος. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ksino1100 13.310 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 19 , 2015 Στην συγκεκριμενη περιπτωση δεν υπαρχει πολυεστιακη δυνατοτητα. Υπαρχει η ρυθμιση να εστιαζει στο κεντρο και να αλλαζει το μεγεθος της κουκκιδας, καθως και στο αυτοματο οπου μονο του εντοπιζει που θα εστιασει. Βεβαια μπορει και κλειδωνει την εστιαση, ή να την εχει και εστιαζει συνεχως (πχ για σκυλακι που κινειται και αλλαζει συνεχως εστιακη αποσταση). Αρα μια λυση ειναι να εστιαζει μονιμα κεντρο, να κλειδωνει την εστιαση πανω στο αντικειμενο που θελει να δωσει βαση, και μετα να καδραρει αλλαζοντας του θεση στο καδρο. Ελπιζω να γινομαι κατανοητος. Σαφώς και είσαι κατανοητός Γιώργαρε. Αλλά πολλές compact δίνουν τη δυνατότητα να μετακινήσεις το σημείο εστίασης σε άλλη θέση εκτός κέντρου. Όπως και στις dslr. Αλλά αν δεν έχεις επιλέξει στα menu σημειακή εστίαση, τότε η μηχανή θα κάνει εστίαση σε περισσότερα σημεία (πχ 4 ή 6 ή σε πρόσωπα κοκ) και το lockάρισμα του θέματος μας πάει περίπατο!! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
gkourmoul1 5.999 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 19 , 2015 (τροποποιήθηκε) Συνηθως (οταν υπαρχουν πολλαπλα σημεια δηλαδη) συμβαινει οπως τα λες. Τροποποιήθηκε Απρίλιος 19 , 2015 από τον gkourmoul1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
nikoloul 67 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 20 , 2015 Noodles, στην επομενη βολτα θυμησε μου να σου δανεισω 2 βιβλιαρακια :) Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
BLOODY64 522 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 20 , 2015 6 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ksino1100 13.310 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 20 , 2015 Βελτιώνεσαι Τζον. Μπράβο. Η μπάλα είναι πιο ενδιαφέρουσα σύνθεση :) 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
GavriilVet 2.796 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 20 , 2015 Να οργανωσουμε εκθεση φωτογραφιας του μαμπαικ, με πορτερτα μοτοσυκλετων που θα εχουμε βγαλει εμεις... θα μας δωσουν και (2τροχα) μοντελα (ρε σεις μπας και ειναι καλη ιδεα; ) Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
rekla 64 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 20 , 2015 (τροποποιήθηκε) καλησπερα στη παρεα της φοτογραφιας. ζητω συγνωμη αν χαλαω το θεμα.μια ερωτηση θελω να κανω. με μηχανη απλη οχι dslr εχει νοημα να ασχοληθει καποιος για αρχη να δει και να μαθει 5 πραγματακια?μετα παει σε πιο μεγαλα κυβικα.!!!!!! ευχαριστω και για της πληροφοριες που εχετε γραψει για το τι κανει το καθε τι! Τροποποιήθηκε Απρίλιος 20 , 2015 από τον rekla Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
gkourmoul1 5.999 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 20 , 2015 καλησπερα στη παρεα της φοτογραφιας. ζητω συγνωμη αν χαλαω το θεμα.μια ερωτηση θελω να κανω. με μηχανη απλη οχι dslr εχει νοημα να ασχοληθει καποιος για αρχη να δει και να μαθει 5 πραγματακια?μετα παει σε πιο μεγαλα κυβικα.!!!!!! ευχαριστω και για της πληροφοριες που εχετε γραψει για το τι κανει το καθε τι! Δεν χαλας κανενα θεμα. Καθετι καινουργιο σου μαθαινει πραγματα. Εαν παρεις μια απλη ψηφιακη (πχ σειρα canon ixus), και δουλευεις με το αυτοματο που εχει, τοτε θα μαθεις καποια πραγματα, τα οποια μαθαινεις και με τη φωτογραφικη του κινητου σου... Εαν δεν θες να πας κατευθειαν σε slr μπορεις να πας σε μια ψηφιακη μικρου (πχ canon sx260) ή μεσαιου μεγεθους (πχ sx4000) που εχει δυνατοτητα να ρυθμιζεις διαφραγμα, κλειστρο κλπ. Δεν διδεις μια περιουσια και μπορεις να κανεις και να μαθεις αρκετα για αρχη. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Alarm 5.325 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 20 , 2015 καλησπερα στη παρεα της φοτογραφιας. ζητω συγνωμη αν χαλαω το θεμα.μια ερωτηση θελω να κανω. με μηχανη απλη οχι dslr εχει νοημα να ασχοληθει καποιος για αρχη να δει και να μαθει 5 πραγματακια?μετα παει σε πιο μεγαλα κυβικα.!!!!!! ευχαριστω και για της πληροφοριες που εχετε γραψει για το τι κανει το καθε τι! Αν πας σε compact που σε περιοριζει πολυ στις ρυθμισεις και ειναι ολα αυτοματα, τοτε οχι δεν θα μαθεις και πολλα περισσοτερα απο οσα ξερεις (οπως ειπε ο Γιωργης απο πανω). Εχει ομως αρκετες κομπακτ που σου δινουν την επιλογη να παιξεις με αρκετες ρυθμισεις. Με αυτες σιγουρα μπορεις να μαθεις παρα πολλα πραγματα. Να μην σου πω πως καμια φορα ειναι πιο βολικες απο μια DSLR αφου τις εχεις παντα στο τσεπακι. Απλα μην περιμενεις ιδιες ποιοτητες στην φωτογραφια με μια dslr, εκτος και αν τα σταξεις καλα για μια κομπακτ (300-400 ευρα) 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
rekla 64 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 20 , 2015 μικρες εχω 2.και βγαζω πολλες φοτο γενικα.αν ειναι να παρω μια σλρ και την δουλευω στο auto δεν εχει νοημα ετσι δεν ειναι? τωρα διαβαζω για να κατανοησω αυτα περι iso και διαφραγμα. απλα δεν μπηκα ποτε στη διαδικασια να το ψαξω παραπανω.εδω απο εσας μπηκα στο τριπακη να ψαχτω. θα τα σταξουμε παλι νομιζω. ακουω γνωμες αν μπω στη διαδικασια να παρω καινουρια πρω τα που να παω? α και κατι αλλο μπορει να βγαζω φοτο πολλες αλλα ειμαι στραβαδη ακομα. περιμενω της αποψης σας. ευχαριστω Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
gkourmoul1 5.999 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 20 , 2015 Με μια slr στο auto δεν μαθαινεις σχεδον τιποτα (το σχεδον παει στο οτι μπορεις να δεις τι ρυθμισεις εχουν μπει σε μια ληψη και αυτο απο μονο του ειναι χρησιμο). Το μονο που κερδιζεις ειναι οτι το αποτελεσμα θα ειναι μια αψογη φωτογραφια ποιοτικα, σε σχεση με την compact. Μπορεις να βρεις ενα σωρο μεταχειρισμενες slr σε πραγματικα χαμηλες τιμες. Σε καινουργια, οι τιμες ξεκινουν απο 320 ευρω κοντα. Οι καλες περιπτωσεις ειναι οι canon 1200d και nikon d3200. Εγω προτεινω την πρωτη. Θα κατανοησεις τα iso κλπ μολις πιασεις μια slr στα χερια σου και αρχισεις να την γαργαλας. 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
rekla 64 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 20 , 2015 καλα απο σλρ εχω μικρη εμπειρια και στο αυτο,ειχα παρει απο ενα φιλο και πηγα αττικο παρκο. καλα απο ποιοτητα τι να λεμε τωρα.ειναι αλλου και το ξερω! μαλλον το βλεπω για λσρ.για νικον τι γνωμη εχεις?αν και μου το λες παρε canon.αν δεν βαριεσαι γραψε δυο λογια. ελα δεν σας ζαλιζω αλλο! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
gkourmoul1 5.999 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 20 , 2015 Ειναι σαν να με ρωτας sv1000 ή vtr1000. Διαλεγεις και παιρνεις. Αλλου χανει το ενα, αλλου κερδιζει το αλλο. Θεωρω οτι οι canon εχουν μια υπεροχη στο τελικο αποτελεσμα, δηλαδη στην φωτογραφια. Επισης εχουν μεγαλυτερη γκαμα αξεσουαρ και φακων. Ειναι και αρκετα πιο ελαφριες και μικροσωμες (συνηθως). Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
rekla 64 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 20 , 2015 αρα sv (canon)!!!!!!!! ασε γιατι εχω παθει γεροντοερωτα με τα κτμ τωρα τελευταια και δεν ξερω που θα βγει. σ ευχαριστω και παλι ανεβασε καμια φοτο να δουμε εσυ που το κατεχης το αθλημα. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
gkourmoul1 5.999 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 20 , 2015 Και η νικον ειναι πολυ αξιολογη. Ψαξε το πριν αποφασισεις. Ριξε μια ματια στις πρωτες μου ληψεις στο πρωτο ποστ του θεματος αν δεν βαριεσαι. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
rekla 64 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 20 , 2015 τις εχω δει.καλα τα λογια ειναι περιτα μπραβο σου! καλα στα χανια με compact και εχεις τετοια εικονα? πω βρε φιλε εγω τωρα νιωθω λες και πηρα το καρελι με τα πεταλια του παπου μου και παω στην επιδαυρο για στριψιμο. χαχαχαχαχαχααχα Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
gkourmoul1 5.999 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 20 , 2015 Ολα στριβουν εαν ξερεις τα χουγια τους... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
GavriilVet 2.796 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 20 , 2015 Ολα στριβουν εαν ξερεις τα χουγια τους... εχει πεσει βραβειο magnum (νομιζω) η τελοσπαντων ενα απο τα σοβαροτερα βραβεια στη φωτογραφια και ο τυπος τραβαγε με compact της πλακας... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
rekla 64 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 20 , 2015 Ολα στριβουν εαν ξερεις τα χουγια τους... θα καβαλισω το καρελι και σλρ στο λαιμο και ποιος με πιανει μετα! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
karellen 11.557 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 21 , 2015 Ερώτηση προς γνώστες: Μπορούμε στην Canon να διορθώσουμε μια χ απόχρωση; Παράδειγμα:Το κόκκινο του ΧΤ που φαίνεται στις φωτό δεν είναι το κανονικό.Το αληθινό είναι πιο βαθύ,έρχεται λίγο προς το φούξια. Πως μπορούμε να επέμβουμε στο χρώμα; Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
psycho 258 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 21 , 2015 Μπορεις να επεμβεις στο χρωμα. Καταρχην για να εχεις αξιοπιστο χρωμα πρεπει η μηχανη σου να εχει σωστη ρυθμιση "white balance". Αυτο απο μονο του μπορει να δημιουργησει μεγαλες διαφορες στην πιστη αποδοση των χρωματων αλλα και ενδιαφεροντα εφφε. Επειδη συνηθως ειναι σεταρισμενο στο αυτοματο "auto white balance" , αναλογα το φως κλπ πολλες φορες η μηχανη μπορει να μπερδευτει και να μη διαλεξει σωστο white balance, αρα να αποδωσει λαθος χρωματα. Αν μιλας κατευθειαν απο τη φωτογραφικη μηχανη μπορεις να αλλαξεις καποιες παραμετρους που χρησιμοποιουνται για να δημιουργησουν τα jpg απο τα raw αρχεια. Στις Canon αυτο συνηθως αλλαζει απο το μενου Picture Style, οπου εκει εχεις καποιες προεπιλογες αλλα μπορεις να φτιαξεις και τα δικα σου και να πειραξεις παραμετρους οπως sharpness , saturation κλπ Εκει μπορεις να χρησιμοποιησεις και το filter effect. (αναλογα το μοντελο μπορει να διαφερει , εγω εχω πχ 60d) Επισης μπορεις να πειραξεις τα χρωματα σε προγραμματα τυπου photoshop οπου κανεις οτι θες, (πχ ευκολα το κοκκινο το κανεις κιτρινο, χωρις να αλλαξεις τα αλλα χρωματα) , εκει μπορεις να αλλαξεις και το white balance, για να διορθωσεις πραγματα. 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
karellen 11.557 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 21 , 2015 Ευχαριστώ για την απάντηση. Θα εμβαθύνω πιο πολύ στις ρυθμίσεις της και στο white balance και θα κάνω δοκιμές. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
GavriilVet 2.796 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 21 , 2015 Βεβαια δε λεει να την αραζουμε με τις ρυθμισεις της μηχανης, και να λεμε οτι θα τα φτιαξουμε ολα στο φωτομαγαζο... Αν τη ρυθμισεις σωστα εξαρχής, με το φωτομαγαζο θα τις κανεις ακομα πιο τελειες. ;) Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες