dirty harry 197 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 30 , 2011 Σου έχουν τύχει όλα αυτά;;; ρε αδερφάκι μου σόρρυ κιόλας αλλά είσαι πολύ γκαντέμης! Σε εμένα λίγα έχουν τύχει άλλα όσα περισσότερα χιλ κάνεις τόσα περισσότερα βλέπεις ή παθαίνεις! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
kosths 794 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 30 , 2011 Οκ.... Όποιος δε χαιρετάει είναι μαλάκας, κάγκουρας και κομπλεξικός Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
JimKarvo 593 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 30 , 2011 Εμένα μου την σπάνε οι Πεζοί (είτε είμαι με αμάξι, είτε με μηχανάκι), οι οποίοι δεν έχουν προτεραιότητα, και σταμάω, τους αφήνω να περάσουν και δεν λένε ευχαριστώ, ή δεν χαμογελάνε... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
saber rider 214 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 30 , 2011 Εμένα μου την σπάνε οι Πεζοί (είτε είμαι με αμάξι, είτε με μηχανάκι), οι οποίοι δεν έχουν προτεραιότητα, και σταμάω, τους αφήνω να περάσουν και δεν λένε ευχαριστώ, ή δεν χαμογελάνε... Και για να συμπληρώσω, όχι μόνο δεν λένε ευχαριστώ αλλά περνάνε απέναντι και με το πάσο τους! Εχω βριστεί πολλές φορές με κάτι τέτοιους! Τέτοιες συμπεριφορές τις θεωρώ τουλάχιστον γαϊδουρινές... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
innova 04 7.945 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 30 , 2011 Εμένα μου την σπάνε οι Πεζοί (είτε είμαι με αμάξι, είτε με μηχανάκι), οι οποίοι δεν έχουν προτεραιότητα, και σταμάω, τους αφήνω να περάσουν και δεν λένε ευχαριστώ, ή δεν χαμογελάνε... Λάθος σου! Γιατί ? Αν περνάνε με κόκκινο ΔΕΝ έχουν καμμία προτεραιότητα... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
KirosYMH 116 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 30 , 2011 (τροποποιήθηκε) Και για να συμπληρώσω, όχι μόνο δεν λένε ευχαριστώ αλλά περνάνε απέναντι και με το πάσο τους! Εχω βριστεί πολλές φορές με κάτι τέτοιους! Τέτοιες συμπεριφορές τις θεωρώ τουλάχιστον γαϊδουρινές... Λοιπον εδω εχω 2 παρατηρησεις και σκεψου τις καλα πριν με βρισεις απο μεσα σου. Πρωτον στο χαος της πολης για πολλους 3 δευτερα να σε κοιταξουν και να σε ευχαριστησουν ειναι πολλα εγω παντα αφηνο πεζο ή οχημα να περασει με την προυποθεση οτι δεν ειναι ταριφας, και οντας πεζος κανω ακριβως το ιδιο. Σκεψου οτι πολλοι ουτε καν σε παρατηρουν εισαι ακομα μια μαζα στο χαος τους. Δευτερον ΝΟΜΙΚΑ εισαι υποχρεωμενος να δωσεις προτερεοτητα σε πεζο, σε καθε ΔΡΟΜΟ εκτος απο Αυτοκινητοδρομο. Ειτε ειναι διαβαση ειτε οχι ειμαστε υποχρεωμενοι... Οποτε οκ δεν ειναι ακριβως ευγενεια που δεν τους παταμε γιατι μπορουμε σκεψου ποσα αμαξια ειναι στην αναλογη θεση με εμας που φρεναρουν οταν χωνεσαι καπου και δεν σε λιντζαρουν... Σταματας να τους πεις ευχαριστω? (Εγω σηκωνω το χερι αν κανω ποτε τετοιο πραγμα μιας που δεν χωνομαι σε ενδειξη χαιρετισμου). Σορρυ για το μακρυσκελες κειμενο τις καληνυχτες και τα σεβη μου. Τροποποιήθηκε Οκτώβριος 30 , 2011 από τον KirosYMH Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
xrilek 932 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 30 , 2011 κατα τη γνωμη μου αυτο συμβαινει γιατι ισως ολοι οσοι εχουν πλεον μηχανη δεν προοριζονταν για μοτοσυκλετιστες!!τα τελευταια 10και κατι χρονια πιστευω στην Ελλαδα με τον κάλο που εχουμε στο κεφαλι να δειξουμε οτι κατι ειμαστε κτλπ οσοι ηταν να παρουν σκουτερακι-παπι επαιρναν μηχανη!!εγω παντα οταν εβγαινα εκτος πολης επαιζα τα φωτα μου ελαχιστοι εκαναν το ιδιο ή χαιρετουσαν.... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
kakakis 11 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 1 , 2011 Φίλοι καλησπέρα και πάντα όρθιοι… Αν και είμαι 43 ετών διαθέτω μόλις εδώ και 1,5 χρόνο δίπλωμα και μοτοσικλέτα … Παρακολουθώντας το ποστ στο φόρουμ θα ήθελα να συμπεράνω ορισμένα πράγματα σχετικά με τους χαιρετισμούς Αυτά ήταν ωραία πράγματα για τις παλαιότερες εποχές που η Ελλάδα δεν ήταν γεμάτη μότο Σ Η Μ Ε Ρ Α??? Λοιπόν ΑΘΗΝΑ ή Μεγάλη πόλη και χαιρετούρα ξεχάστε το… Eθνικές οδοί και επαρχιακές πόλεις ίσως.... κυρίως όταν κινούμαστε σε ομάδες 2,3 μαζί και απέναντι περνάει κάποιος Με moto .. Στις 24 .10 πηγαίνοντας για Κόρινθο είδα μια ομάδα από 6,7 μοτοσικλέτες να έρχονται Αθηνά και εγώ με το αμάξι αναβόσβησα φώτα σαν χαιρετούρα … Δεν κατάλαβα κάποια αντίδραση , ημουν και με Κουτι ...λέτε να με παρεξηγήσανε ??? Επιτρέψτε μου επίσης να σας διηγηθώ μια ιστορία που μου έτυχε πριν 1,5 χρόνο (νέος με προβληματικό μηχανάκι γάρ ) Μπούκωσε που λέτε το ΚLE μου μια και είχε αρίθμηστα τα καρμπιρατέρ του κατω απο την γέφυρα στο Ειρήνης και Φιλίας που βγαίνουμε στον ΣΚΑΙ … 2 ΙΧ κορνάρουν , το πάω στο πλάι και προσπαθώ να το βάλω μπροστά…. Σταμάτησε ένα παλικάρι με μότο και μου έλεγε μερικά πράγματα να κάνω Το παλικάρι έμεινε διπλά μου μέχρι που πηρέ τελικά…. Ευχαριστώ φίλε και να είσαι καλά… Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
gkourmoul1 5.999 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 1 , 2011 Φίλοι καλησπέρα και πάντα όρθιοι… Αν και είμαι 43 ετών διαθέτω μόλις εδώ και 1,5 χρόνο δίπλωμα και μοτοσικλέτα …ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΤΟΥ! Παρακολουθώντας το ποστ στο φόρουμ θα ήθελα να συμπεράνω ορισμένα πράγματα σχετικά με τους χαιρετισμούς Αυτά ήταν ωραία πράγματα για τις παλαιότερες εποχές που η Ελλάδα δεν ήταν γεμάτη μότο Σ Η Μ Ε Ρ Α??? Λοιπόν ΑΘΗΝΑ ή Μεγάλη πόλη και χαιρετούρα ξεχάστε το… ΜΕΣΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΓΕΝΙΚΩΣ ΝΟΜΙΖΩ Eθνικές οδοί και επαρχιακές πόλεις ίσως.... κυρίως όταν κινούμαστε σε ομάδες 2,3 μαζί και απέναντι περνάει κάποιος Με moto ..ΣΥΜΦΩΝΩ 100% Στις 24 .10 πηγαίνοντας για Κόρινθο είδα μια ομάδα από 6,7 μοτοσικλέτες να έρχονται Αθηνά και εγώ με το αμάξι αναβόσβησα φώτα σαν χαιρετούρα … Δεν κατάλαβα κάποια αντίδραση , ημουν και με Κουτι ...λέτε να με παρεξηγήσανε ??? ΔΕΝ ΠΑΡΕΞΗΓΗΣΑΝ ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ ΓΙΑΤΙ ΚΑΝΕΙ ΣΙΝΙΑΛΟ ΕΝΑ ΚΟΥΤΙ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ.... Επιτρέψτε μου επίσης να σας διηγηθώ μια ιστορία που μου έτυχε πριν 1,5 χρόνο (νέος με προβληματικό μηχανάκι γάρ ) Μπούκωσε που λέτε το ΚLE μου μια και είχε αρίθμηστα τα καρμπιρατέρ του κατω απο την γέφυρα στο Ειρήνης και Φιλίας που βγαίνουμε στον ΣΚΑΙ … 2 ΙΧ κορνάρουν , το πάω στο πλάι και προσπαθώ να το βάλω μπροστά…. Σταμάτησε ένα παλικάρι με μότο και μου έλεγε μερικά πράγματα να κάνω Το παλικάρι έμεινε διπλά μου μέχρι που πηρέ τελικά…. ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΥ!! Ευχαριστώ φίλε και να είσαι καλά… Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Raven FR 110 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 1 , 2011 Οντας νεος (μολις 26) μπορω να πω με απολυτη βεβαιοτητα οτι πλεον τα πραγματα και οι καταστασεις στην ελλαδα δεν ειναι τοσο "ρομαντικα" οσο ηταν καποτε...τα παιδια της ηλικιας μου περνουν μηχανακια για κοντρες και για γκομενες...δε μπορουν (?) η δε θελουν να συλλαβουν την αισθηση ελευθεριας που σου δινει η μηχανη αλλα και η αλληλεγγυη μεταξυ μοτοσικλετιστων...ισως να μη το ξερω ουτε εγω οσων αφορα τις μηχανες μιας και δεν εχω ακομα αυτη που θελω (αρε ατιμο tuono θα σε παρω) αυτο που ξερω καλα ομως ειναι η αλληλεγγυη μεταξυ επαγγελματιων οδηγων..και δεν εννοω τα ταριφακια αλλα τα φορτηγα μιας και ειμαι και εγω ενας απο αυτους...μου ετυχε λοιπον στο γυρισμο μου απο πατρα ενα κλαταρισμενο λαστιχο στο μεσαιο αξονα της νταλικας...με τη πρωτη ευκαιρια και μιας και το αμαξι ηταν φορτωμενο μπηκα στη πρωτη παρκιδα που βρηκα...κανενας μα ΚΑΝΕΝΑΣ ελληνας οδηγος δε σταματησε να με βοηθησει μονο ενα τουρκος σταματησε εβγαλε τα εργαλεια του λυσαμε τη ρεζερβα απο τη νταλικα και τη βαλαμε στον αξονα...ουτε λεφτα ζητησε ουτε καν δεχτηκε το οτιδηποτε απο εμενα...εν κατακλειδι...οι ελληνες με αυτα που μας συμβαινουν εχουμε κλειστει στον εαυτο μας και δε κοιταμε τι γινεται γυρω μας...εγω παραμενω ρομαντικος μιας και ακομα και με innova ακολουθαω βολτες με φιλους με μηχανες... 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ray 1 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 8 , 2011 Εγώ θα έλεγα ότι αυτό το φαινόμενο δεν περιορίζεται μόνο στις μοτοσυκλέτες. Άλλωστε δεν γίνεται κάποιος "άνθρωπος" απλά από την μοτοσυκλέτα. Αρχίζουμε και το χάνουμε σιγά-σιγά σαν κοινωνία, δυστυχώς. Δεν σταματάς να βοηθήσεις κάποιον επειδή απλά έχει μια μοτοσυκλέτα. Σταματάς να βοηθήσεις τον άνθρωπο, ακόμα κι αν έχει κουτί. 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
R6άκιας 117 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 9 , 2011 (τροποποιήθηκε) Άσχημο αυτό! Εγώ πάντως εάν δω κάποιον που χρειάζεται βοήθεια σταμάταω να προσφέρω ό,τι μπορώ, ποτέ δεν ξέρεις για το τι θα σε χρειαστεί κάποιος είτε είναι μοτοσυκλετιστής, είτε ποδηλάτης, είτε οδηγός αυτοκινήτου και η βοήθειά σου μπορεί να φανεί σωτήρια ακόμα και για τη ζωή του. Πολλές φορές έχουμε ασχοληθεί σε αυτό το φόρουμ για τις σχέσεις μεταξύ μοτοσυκλετιστών.Προσωπικά αν και συνεχίζω να το κάνω πλέον πιστεύω πως η πλειοψηφία των οδηγών πλέον δεν χαιρετούν στο δρόμο,δεν νοιάζονται για τις ανθρώπινες αξίες (πάντα μέσα στο μοτοσυκλετιστικό περιβάλον) κτλ.Το να πιούμε καφεδάκι σε κάποια στάση μας με κάποιο άγνωστο μοτοσυκλετιστή αυτό κι αν είναι δύσκολο.Αφορμή για αυτό το θέμα είναι ένα δυσάρεστο για εμένα συμβάν το οποίο θα σας διηγηθώ. Τελευταίο σ/κ του σεπτεμβρίου είχα πάει στο νεστόριο με ένα κλάμπ και κυριακή τα μαζεύω για επιστροφή στα γιάννενα.Φουλάρω στην καστοριά και ξεκινώ για γιάννενα.Το VTR δεν φημίζεται για την αυτονομία του και μιας και είχα και τη γυναίκα μαζί,σκηνή,βαλίτσες κτλ μετά απο 167χλμ μένω απο βενζίνη Ακριβώς στην έξοδο απο την εγνατία για τα γιάννενα.Καταλαβαίνετε ταλαιπωρία.Βγάλσιμο τα δερμάτινα,κατέβασμα τη γυναίκα και να σπρώχνω μέσα στον ήλιο μια φορτωμένη μηχανή γιατί 2 χλμ παρακάτω είχε βενζινάδικο (είχα βγει απο εγνατία,ήταν ο τόπος μου και ήξερα προς τα που να σπρώξω ).Κάποια στιγμή βλέπω ένα V STROM να κόβει ταχύτητα και λέω γλίτωσα!!! Και μου λέει "φιλαράκι όλα καλά;"."Έμεινα απο βενζίνη" του απαντώ."Α εντάξει τότε" και σηκώνεται και φεύγει Επαθα την πλάκα μου.Δήλαδή πόσος κόπος θα ήταν να πάει 1χλμ να μου φέρει ένα μπουκαλάκι; Πραγματικά με έβαλε σε σκέψεις αυτή η αντιμετώπιση Κρίμα πραγματικά γι' αυτή την κατάντια, πάντως είναι λίγοι ακόμα που βοηθούν, εμένα τουλάχιστον μου έχει συμβεί και το κάνω και εγώ πάντα. Άνθρωποι είμαστε πως γίναμε έτσι να σκέφτεται ο καθένας μόνο τον εαυτούλι του!! Οντας νεος (μολις 26) μπορω να πω με απολυτη βεβαιοτητα οτι πλεον τα πραγματα και οι καταστασεις στην ελλαδα δεν ειναι τοσο "ρομαντικα" οσο ηταν καποτε...τα παιδια της ηλικιας μου περνουν μηχανακια για κοντρες και για γκομενες...δε μπορουν (?) η δε θελουν να συλλαβουν την αισθηση ελευθεριας που σου δινει η μηχανη αλλα και η αλληλεγγυη μεταξυ μοτοσικλετιστων...ισως να μη το ξερω ουτε εγω οσων αφορα τις μηχανες μιας και δεν εχω ακομα αυτη που θελω (αρε ατιμο tuono θα σε παρω) αυτο που ξερω καλα ομως ειναι η αλληλεγγυη μεταξυ επαγγελματιων οδηγων..και δεν εννοω τα ταριφακια αλλα τα φορτηγα μιας και ειμαι και εγω ενας απο αυτους...μου ετυχε λοιπον στο γυρισμο μου απο πατρα ενα κλαταρισμενο λαστιχο στο μεσαιο αξονα της νταλικας...με τη πρωτη ευκαιρια και μιας και το αμαξι ηταν φορτωμενο μπηκα στη πρωτη παρκιδα που βρηκα...κανενας μα ΚΑΝΕΝΑΣ ελληνας οδηγος δε σταματησε να με βοηθησει μονο ενα τουρκος σταματησε εβγαλε τα εργαλεια του λυσαμε τη ρεζερβα απο τη νταλικα και τη βαλαμε στον αξονα...ουτε λεφτα ζητησε ουτε καν δεχτηκε το οτιδηποτε απο εμενα...εν κατακλειδι...οι ελληνες με αυτα που μας συμβαινουν εχουμε κλειστει στον εαυτο μας και δε κοιταμε τι γινεται γυρω μας...εγω παραμενω ρομαντικος μιας και ακομα και με innova ακολουθαω βολτες με φιλους με μηχανες... Εννοείται αυτό αλλά... όλοι είναι στον κόσμο τους, καμία αλληλεγγύη και ανθρωπιά ποια! Εγώ θα έλεγα ότι αυτό το φαινόμενο δεν περιορίζεται μόνο στις μοτοσυκλέτες. Άλλωστε δεν γίνεται κάποιος "άνθρωπος" απλά από την μοτοσυκλέτα. Αρχίζουμε και το χάνουμε σιγά-σιγά σαν κοινωνία, δυστυχώς. Δεν σταματάς να βοηθήσεις κάποιον επειδή απλά έχει μια μοτοσυκλέτα. Σταματάς να βοηθήσεις τον άνθρωπο, ακόμα κι αν έχει κουτί. Τροποποιήθηκε Νοέμβριος 9 , 2011 από τον R6άκιας Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Παναγιώτης Κ. 10.057 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 9 , 2011 Παίδες, το θέμα αλληλοβοήθεια είναι μεγάλο και με πολλές παραμέτρους. Κάποτε, όπου έβλεπα σταματημένο όχημα που φαινόταν να αντιμετωπίζει πρόβλημα, σταματούσα και πρόσφερα ό,τι βοήθεια μπορούσα. Εδώ και μια δεκαετία, πλησιάζω επιφυλακτικά και σε εγρήγορση, και αν κάτι δεν μου αρέσει, την κάνω με ελαφρά. Δυστυχώς εδώ που φτάσαμε, φυλαγόμαστε από παντού. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
R6άκιας 117 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 9 , 2011 Τέτοιοι "άνθρωποι" είναι ηλίθιοι απλά. Και για να συμπληρώσω, όχι μόνο δεν λένε ευχαριστώ αλλά περνάνε απέναντι και με το πάσο τους! Εχω βριστεί πολλές φορές με κάτι τέτοιους! Τέτοιες συμπεριφορές τις θεωρώ τουλάχιστον γαϊδουρινές... Χαχαχαχαχαχα! Έλεος εχω πεθανει στα γελια αχαχαχχα.. Μήπως δεν ήσουν στην Ελλάδα φίλε; Περίεργο αυτό γιατί με το παραμικρό κορνάρουν! Από εκεί καταλαβαίνεις πόσο ούφο είναι μερικοί. Πάντως μπράβο σου για την βοήθεια που έδωσες! Πρέπει να είαμστε ενωμένοι και αλληλέγγυοι! Ήταν ένα βράδυ κοντά στην Ομόνοια πηγαίνοντας για το σπίτι και σε ένα φανάρι έρχεται μια κοπέλα με ένα xr 125 και εκεί που πάει να πατήσει κάτω το πόδι της πήρε και το μηχανάκι μαζί της ( γλίστρησε από τα νερά που είχε , έβρεχε εκείνη τη μέρα ) με το που βλέπω το σκηνικό αμέσως παρατάω την africa όπως ήταν μες στη μέση του δρόμου και πάω να βοηθήσω τη κοπέλα και το κακό είναι πως της είχε μαγκώσει το πόδι από κάτω . Της σηκώνω το μηχανάκι και για καλή της τύχει δεν είχε χτυπήσει σοβαρά και εγώ να επιμείνω να την πάω σε κάποιο νοσοκομείο να τη δούνε άλλα η ίδια δεν ήθελε. Το καβαλάει με προσοχή και φευγη αργά αργά και όλη αυτήν την ώρα το φανάρι ξανάγινε κόκκινο , άλλα ρε παιδιά κανένας μα κανένας δεν κόρναρε , παρόλο που είχαμε πιάσει δυο από της τρεις λωρίδες της 3ης Σεπτεμβρίου . Χαχά. ωραία απάντηση. Εμένα παιδάκια πολλές φορές μου λένε, κάνε αυτό που βγάζει καπνό το λάστιχο και πεθαίνω στα γέλια! Χαχα! Εχει τυχει και να με βοηθησουν και να βοηθησω αλλο μοτοσυκλετιστη, αρκετες φορες εχω πιασει κουβεντα με αγνωστους που τυχαινει να εχουμε σταματησει στο ιδιο μαγαζι για φαι/καφε, κατω απο κανα γερυρακι γαι να γλυτωσουμε μπορα κτλπ.. Αλληλεγγυη νομιζω οτι υπαρχει ακομα σε πολυ μεγαλο βαθμο, ειδικα εκτος πολεων που συνηθως ο αλλος εχει βγει για βολτα και δεν παει απλα στη δουλεια του.. Εντος πολης δεν μου εχει τυχει κανενα περιστατικο, μονο ενα λαστιχο αλλα ημουν κωλοφαρδος μιας και την επαθα 500 μετρα απο βουλκανιζατερ (τωρα που το σκεφτομαι παιζει να τα ειχε ριξει ο λαστιχας κατω τα καρφια ) Μια φορα ενας 55αρης με σκουτερακι μου μιλαγε στο φαναρι και μου ελεγε οτι ειχε και αυτος husqvarna στα νιατα του και πιασαμε την κουβεντα, τον στεναχωρησα λιγο οταν του ειπα οτι δεν ξερω σουζα αλλα πιστευω θα το ξεπερασε.. Ον ανοδερ νοτε: Μαλλον λογω μηχανακιου, στα φαναρια μου λενε συνεχεια πιτσιρικαδες και λοιποι "ΚΑΝΕ ΣΟΥΖΑ" αμα ειμαι σε μαλακισμενη διαθεση απανταω συνηθως "ΚΑΝΕ ΜΟΥ ΠΙΠΑ" ειναι λιγο μαλακια, αλλα μου φτιαχνει η μερα μετα Εγώ χαιρετάω ακόμα και τους ποδηλάτες με χειρονομία όχι με φώτα και τους φαίνεται περίεργο, αλλά συμβαίνει. κατα τη γνωμη μου αυτο συμβαινει γιατι ισως ολοι οσοι εχουν πλεον μηχανη δεν προοριζονταν για μοτοσυκλετιστες!!τα τελευταια 10και κατι χρονια πιστευω στην Ελλαδα με τον κάλο που εχουμε στο κεφαλι να δειξουμε οτι κατι ειμαστε κτλπ οσοι ηταν να παρουν σκουτερακι-παπι επαιρναν μηχανη!!εγω παντα οταν εβγαινα εκτος πολης επαιζα τα φωτα μου ελαχιστοι εκαναν το ιδιο ή χαιρετουσαν.... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
xrilek 932 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 9 , 2011 Εγώ χαιρετάω ακόμα και τους ποδηλάτες με χειρονομία όχι με φώτα και τους φαίνεται περίεργο, αλλά συμβαίνει. Οι ποδηλατες μου σπανε τα νευρα!!!χωρια οτι καποιοι πηγαινουν μεσα στη μεση οταν ο δρομος ειναι ευθεια,εκει οκ,περνας ανετα οταν εισαι με μηχανη,καποιοι ομως μενουν μεσα στη μεση και επανω στη στροφη!!! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
R6άκιας 117 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 9 , 2011 Απλά κάνεις λίγη υπομονή και περνάς την κατάλληλη στιγμή. Και εγώ κάνω ποδήλατο και κάποιες φορές λόγο του δρόμου (λακούβες, σαμαράκια κτλ.) αναγκάζεσαι να μείνεις πιο έξω. Βέβαια να ξέρεις ότι πολλοί ποδηλάτες κάθονται επίτηδες σε σημεία που ανέφερες για να δηλώσουν σε αυτούς που οδηγούν αυτοκίνητο ότι "Φίλε υπάρχουμε και εμείς, σεβάσου μας". Εγώ πάντως δεν το κάνω αυτό με το ποδήλατο γιατί δε χρειάζεται να διακινδυνεύω να πατηθώ από κανέναν. Οι ποδηλατες μου σπανε τα νευρα!!!χωρια οτι καποιοι πηγαινουν μεσα στη μεση οταν ο δρομος ειναι ευθεια,εκει οκ,περνας ανετα οταν εισαι με μηχανη,καποιοι ομως μενουν μεσα στη μεση και επανω στη στροφη!!! Σωστός! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Whatevier 1.310 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 9 , 2011 Εγώ χαιρετάω ακόμα και τους ποδηλάτες με χειρονομία όχι με φώτα και τους φαίνεται περίεργο, αλλά συμβαίνει. Επισης και καναν τσομπανη οταν περναω απο χωριο, γενικα σε μικρα χωρια αμα κοιταει κανας παππουλης/γιαγια παντα χαιρεταω ή παταω καμια κορνα εξω απ΄το καφενειο.. Η γιαγια μου τα τελευταια χρονια απο τοτε που παω χωριο με το μηχανακι, οποτε βλεπει καμια παρεα με μηχανοβιους χαιρεταει και τρεχει να κερασει κανα γλυκο, οτι εχει σπιτι, εχει πολυ χαβαλε Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
R6άκιας 117 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 9 , 2011 Φοβερό! Αυτό δεν το έχω συναντήσει! Έχω βέβαια ακόμα χρόνια μπροστά μου να δω πολλά τέτοια χαρμώσυνα μόνο ελπίζω! Επισης και καναν τσομπανη οταν περναω απο χωριο, γενικα σε μικρα χωρια αμα κοιταει κανας παππουλης/γιαγια παντα χαιρεταω ή παταω καμια κορνα εξω απ΄το καφενειο.. Η γιαγια μου τα τελευταια χρονια απο τοτε που παω χωριο με το μηχανακι, οποτε βλεπει καμια παρεα με μηχανοβιους χαιρεταει και τρεχει να κερασει κανα γλυκο, οτι εχει σπιτι, εχει πολυ χαβαλε Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
kotsos_007 119 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 9 , 2011 Παίδες, το θέμα αλληλοβοήθεια είναι μεγάλο και με πολλές παραμέτρους. Κάποτε, όπου έβλεπα σταματημένο όχημα που φαινόταν να αντιμετωπίζει πρόβλημα, σταματούσα και πρόσφερα ό,τι βοήθεια μπορούσα. Εδώ και μια δεκαετία, πλησιάζω επιφυλακτικά και σε εγρήγορση, και αν κάτι δεν μου αρέσει, την κάνω με ελαφρά. Δυστυχώς εδώ που φτάσαμε, φυλαγόμαστε από παντού. Θα σταθώ λίγο στον συγκεκριμένο λόγο του Παναγιώτη, μιάς και η αστικοποίηση και η ανωνυμία μας έχει φοβήσει. Πλέον δεν ξέρεις, ποιόν έχεις δίπλα σου, στην διπλανή σου πόρτα, στον κάτω όροφο... Και με τόσα που καθημερινά ακούγονται και πολλές φορές συναντάμε κιόλας, δεν ξέρεις απο πού θα σου έρθει... Είμαι Θεσσαλονικιός και έζησα 4 χρόνια στην Σπάρτη (μιά ουσιαστικά μικρή, επαρχιακή πόλη) και έχω συλλέξει εμπειρίες σχεδόν απο τα 2 άκρα. Απο την μία πλευρά της ανωνυμίας και του άγνωστου και απο την άλλη της φάσης του μέχρι το περίπτερο να πάω θα χαιρετήσω 15 ανθρώπους... Όμορφο και συνάμα περίεργο... Αλλά υπάρχει "δέσιμο" και ζεστασιά στις ανθρώπινες σχέσεις σε μικρά και "κλειστά" μέρη. Όπως όλοι έχουμε αναφέρει μικρές ιστορίες, έτσι να αναφέρω και εγώ ωστε απλά και μόνο να δείξω την διαφορά των πραγμάτων... 1-Σπάρτη) Έκανα μία διαδρομή με το ποδήλατο, ωσπου κανα χιλιόμετρο πρίν να φτάσω στον προορισμό μου, με κούρασε η σέλα και είπα να το πάω λίγο περπατητό το θέμα. Ε ρε παιδιά, σταμάτησαν 3 αυτοκίνητα και 2 μηχανές-άκια να με ρωτήσουν αν έπαθα κάτι και άν είμαι καλά... Μάλιστα ένας παππούς με ένα Datsun που σταμάτησε, επέμενε να με "φορτώσει" για να με πάει παραπέρα με χαρακτηριστικό παράδειγμα την γιαγιά δίπλα του να με λέει "Έλα πασσάκα μου να μην σε πεταχτεί κανα φίδι και σε δαγκάσει να σε πάμε πιο κείθε...". Όμορφη στιγμή και ανθρώπινη που σε κάνει να μην νιώθεις μόνος σου στον δρόμο σε ότι και να σου συμβεί... 2-Θεσσαλονίκη) Γλιστράω με το παπάκι ένα στενό πιό κάτω απο το σπίτι μου, μπροστά απο έναν κάδο σκουπιδιών, με πολύ χαμηλή ταχύτητα γιατί κάποιο ερχόταν απειλητικά με όπισθεν να προλάβει το παρκάρισμα, αλλά όντας άτυχος και εγώ βρήκα να φρενάρω πάνω σε λάδια... Εδώ ξεκινάει το ζουμί της υπόθεσης, καθώς με το που πέφτω, ο έμπροσθεν κύριος, ξαναβάζει πρώτη και αποχωρεί, η πίσω κυρία κορνάρει καθώς βιάζεται και εγώ αργώ να σηκωθώ... Και ένα παπάκι, προσπερνάει και το πίσω αμάξι, και εμένα χωρίς να μου ρίξει ματιά (καθώς συνεχίζω να είμαι στο έδαφος) και αποχωρεί μπινελικόνοντας την οδηγική γενικά συμπεριφορά των Ελλήνων (μπινελίκομα που γενικά ισχύει, όχι όμως εκείνη την στιγμή). Σηκώθηκα όπως όπως, πήγα στην άκρη και όλα λύθηκαν, πρακτικά... Όχι ηθικά... 3-Θεσσαλονίκη) Γενικά είμαι απο του ευγενικούς οδηγούς, δεν βρίζω, δεν είμαι εριστικός κ.λ.π. (εκτός περιπτώσεων). Έτσι βλέποντας ένα παλικάρι, κοντά στα 30 με ξεχασμένο το φλασάκι του, του το υπενθυμίζω και κάπου εκεί στρίβω για το σπίτι μου ενώ αυτός φάνηκε να πηγαίνει ευθεία... Δεν ξέρω όμως πώς την είδε την φάση ο τυπάκος, και στρίβει μαζί μου, με προλαβαίνει και ξεκινάει ενα αρχή ήπιο καντίλωμα, και μετά για τα καλά μπινελίκι... Το οποίο ούτε κατάλαβα με τι δικαιολογία, ούτε το γιατί έγινε... Γενικά, όχι, δεν χαιρετάω, δεν ξεκινάω συζήτηση, δεν πατάω κόρνα, δεν κάνω νοήματα και πιστέψτε με, δεν είμαι ούτε μαλάκας, ούτε κομπλεξικός, ούτε κάγκουρας. Είμαι απλά ένας οδηγός ο οποίος ότι διάθεση και να έχω, δεν ξέρω με τί διάθεση έχω να κάνω... Εγκληματικότητα, αγένεια, κόμπλεξ και νταηλίκη δεν έχω διάθεση να το αντιμετωπίσω στην καθημερινότητα μου χωρίς να υπάρχει λόγος... Όπως ανέφερε και ο φίλος Παναγιώτης, προσεκτικά και ήρεμα, αν δεν μου κάνει κάτι "στραβό", να βοηθήσω κάποιον που έτυχε να δω στην άκρη του δρόμου... Όταν οι ανθρώπινες αξίες έχουν πέσει σε βαθιά χειμέρια νάρκη δεν μπορείς να κατηγορήσεις κανέναν γιατί δεν χαιρετάει ή γιατί δεν σου κάνει νεύμα με τα φώτα του... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ronin1 144 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 23 , 2011 πριν απο λιγο. γυρναω απο σινε με φιλο,καβαλα στην πατσαβουροπαπια μου, στο βαθος βλεπω ενα τυπο να σπρωχνει ενα bmw 1150 και πανω στο ντεποζιτο ενα σκυλο, κανω ενα γυρω και τον πλευριζω,το παλικαρι ειχε ξεθεωθει στο σπρωξιμο, ρε φιλε του λεω τι επαθες,μπορουμε να βοηθησουμε? σταματα και με κοιτα σαστισμενος σαν να βλεπει αριανο,( αντιλαμβανομαι οτι μας κοιτα με τρομερή έλλειψη εμπιστοσύνης ) εμεινα απο βενζινη μου λεει αλλα εδω ποιο κατω εχει βενζιναδικο και θα βαλω. του εξηγω οτι λογο περασμενης ωρας το μοναδικο βενζιναδικο ειναι γυρω στα δυο χιλ ποιο κατω και οτι δεν μου κανει κοπο να παω να του φερω. ο τυπος αρνηθηκε και παλι οποτε τα μαζεψα και εφυγα να μην γινομαι και ενοχλητικος τι το περιεργο ειδε και δεν ηθελε βοηθεια δεν ξερω, το μονο που ξερω ειναι οτι ακομα θα σπρωχνει και μαλιστα αδικα αφου θα μπορουσε να δεχτει αφιλοκερδώς την βοηθεια μου. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
fazer 384 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 23 , 2011 Πριν χρόνια για να πάω βενζίνη σε κάποιον άγνωστο μοτοσυκλετιστή έκανα 40χλμ πήγαινε-έλα.Ούτε τα λεφτά τις βενζίνης δεν του είχα πάρει πιστεύοντας πως αυτά είναι δανεικά που κάποτε θα μας γυρίσουν....αλλά δυστηχώς Μακάρι να λειτουργούσαν όλοι με αυτόν τον τρόπο.....πόσο διαφορετικός θα ήταν ο κόσμος!!!!!! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
KirosYMH 116 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 23 , 2011 Μακάρι να λειτουργούσαν όλοι με αυτόν τον τρόπο.....πόσο διαφορετικός θα ήταν ο κόσμος!!!!!! Ετσι λειτουργουν σε πολιτισμενες χωρες οχι στο Ελλαντα που πεφτεις και σε κορναρουνε γιατι τους κλεινεις το δρομο. Ας μας πει καποιος που οδηγησε μοτο εξω πως ειναι γιατι ακομα ελπιζω να βρω μια χωρα που θα οδηγαω ξενιαστα χωρις το δαχτυλο στη κορνα και το κεφαλι να γυρναει καθε δευτερολεπτο σε καθε στενο καθετο με το δρομο που οδηγαω... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
objecto 927 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 24 , 2011 Το εχω ξαναπεί βεβαια, αλλα δεν πειράζει. "Η ποιότητα ενός λαού φάινεται απο την οδηγική του συμπεριφορά". Αγνωστος. 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Γιάννης21 6 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 24 , 2011 Πριν χρόνια για να πάω βενζίνη σε κάποιον άγνωστο μοτοσυκλετιστή έκανα 40χλμ πήγαινε-έλα.Ούτε τα λεφτά τις βενζίνης δεν του είχα πάρει πιστεύοντας πως αυτά είναι δανεικά που κάποτε θα μας γυρίσουν....αλλά δυστηχώς Ποτε μην μετανιώνεις για ότι καλο έκανες σε αυτον τον κόσμο!!!! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
valantis8 67 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 24 , 2011 Ρε παιδιά ο μοτοσυκλετισμός εχει ψιλοχαθει σαν ιδεα, κι αυτο γιατι όλο και περισσοτεροι κουτακιδες παιρνουν μοτοσυκλετα για να κανουν την δουλεια τους κι οχι για να ταξιδεψουν την ψυχη τους. κλασικο παραδειγμα, σε ταξιδια, οι μισοι και πλεον αναβατες δεν χαιρετανε, ισως γιατι δεν νοιωθουν αυτο το μαγικο συναισθημα, εμεις που το νιωθουμε ομως θα πρεπει να το κρατησουμε και ζωντανο. καλα χλμ σε ολους. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες